|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() jak byly białe plamki, tak są ![]() Cytat:
![]() Yhm.. Czemu u mnie nie było tych sanek?! Byly konie na biegunach i za tydz miały być sanki. i nie było! ![]() Ja nigdy nie dmuchałam w alkomat
|
||
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
kropka nadmuchałam , podmuchałam
a 2 razy musiałam bo pary nie miałam pozytywne 3 zera zobaczyłam - no nie mogło byc inaczej.i dostałam gadżety a panowie policjanci jeszcze ruch wstrzymali żebym mogła wyjechac spacer zaliczony na moim czysciutkim od śniegu podjezdzie ![]() przy -2 i słoneczku to aż miło połazic w te i zpowrotem ![]() na droge za bardzo sie wyjsc nie dało ,, a jutro znów ma sypac ![]() wykoncze sie ...rece mnie bolą...
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dokładnie! ![]() (w alkomat) ale ja ostatnio mało jezdze ale co sie dziwić, w tym samochodzie, który teraz mamy to przy moim wzroście 1,6m ledwo nos mi widać zza kierownicy
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
O ranu, jaka nuda, nic sie nie dzieje
Dzis caly dzien w domu, nie wychodzilismy bo snieg sypie caly czas. Maciek niemal co do minuty robi sobie pol godzinne drzemki idealnie co 2 godziny.Na domiar zlego moj malz pojechal ze znajomym do Gdanska samochod kupowac. Martwie sie strasznie bo pogoda nie sprzyja. Kazalam mu sie meldowac co 2 godziny. Ciekawe jak Oolcia86 na egzaminie sobie poradzila?! Moze odwolali ze wzgledu na pogode. Dzis o 8 rano zadzwonil do mnie dentysta ze wizyta odwolana bo nie da rady dojechac, tak go zasypalo. araczki Maciej cwiczyc lubi, dla niego to frajda, chociaz dzis rano jakies muchy w nosie mial bo strasznie marudzil. |
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na endrokrynologie wogole to tesciowa cos na serce klapla i w szpitalu ja przeswietrlili od a do z i ma tarczyce bardzo brzydka a do tego podejrzenie raka jajnika najpierw musza zrobic porzadek z tarczyca i dostala od lekarza skierowanie po jego okiem na leczenie jodem potem sie zobaczy co dalej jak przeczytalam do czego nalezy sie dostosowac po tym jodzie o malo na zawal nie padłam dyc to gorsze od chemioterapi przeciez ona mieszka z rocznym dzieckiem ![]() ![]() mam jednak nadzieje ze jakos to da sie zrobic tesciowa narazie nic nie wie bo by sie nie zgodzila jakby wiedziala ze czeka ja kwarantanna
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Kobity pobawiłam sie troche photoshopem i zobaczcie co mi wyszło
![]() - jak myslicie moge z tego zrobic kartki na swieta ![]() chce wywołac tą fotke x razy i nakleje na własnorecznie zrobione kartki na swieta dla rodzinki![]() gruby papier na pół złożony - w środku życzenia a na pierwszej stronie ta fota Gabi- może byc ![]() ![]() mam jeszcze inne ramki ale ta raczej najfajniejsza.
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Olivka, moje libido już chyba się nie znajdzie, cholercia, dziewuchy, jak wy sobie z tym radzicie? Bo mój mąż to już zaczyna podejrzewać że mam kochanka
![]() Siala - za***ista fotka. qrde, tez chcem ![]() Silpe - Ty robocopie jaki kawał odśnieżony, a ja nie mogę z domu wyjechać , KARTKA SUPER!!!skąd się bierze fotoszopa?Leuś - zdrówka dla biedactwa Własnie, ciekawe jak Oolcia, moja mama też miała dzisiaj egzamin, ale nie dojechała Do WORD-u 70 km krajowa siódemka i warunki takie że nie ryzykowały z instruktorka , najgorsze ze za nie stawienie się jest kara 60 złJak widać nadal nie mogę wielocytować Ki czort?????A ja dziś uśpiła dziecko po obiadku o 12 i spał do... 15!!!! Najgorsze że ja razem z nim zasnęłam a miałam go wystawić na taras żeby sie pomroził yyyy, znaczy powietrzył, ależ jestem zła. Poza tym chyba mnie coś bierze bo spać w dzień 3 h po przespanej nocy????Mam pytanie do mam butelkowych jak karmicie dzieciaki ( znaczy jaki macie plan karmienia) te które skończyły pół roczku- bo nie wiem jak mu zmniejszyć ilość mleka. Chcę wyeliminować to o 23 ale czy się da ![]() DLATEGO ZE PONIEWAŻ BO IŻ, SKOŃCZYŁ JAN PÓŁ ROKU DZIŚ ![]() STAWIAM PIWKO, KOMU WOLNO, SOK KOMU NIE WOLNO. Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-02 o 15:46 |
|
|
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie bomba, swietny pomysł! Bardzo mi sie podoba, tez zamierzam cos takiego zrobic ale nie wiem czy moj program ma takie swiateczne ramki, bo to nie jest photoshop
![]() Cytat:
Malza i tak przeciagnelam 3 miesiace po porodzie, bo powiedzialam ze tyle czasu polog trwa![]() Po tym czasie to nawet mi sie zachcialo ale nie na dlugo. Lekarz chyba chcial dobrze ale tak mnie zszyl ze malo brakowalo a bysmy odpuscili. Maskara byla straszna, smielismy sie z malzem ze wtorna dziewica jestem Drugi i trzeci raz nie byl lepszy. I jak sobie pomysle to ochota mi przechodzi![]() Gratulacje dla Jasia z okazji półrocznicy
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lub kupuje za grubą kase- ja nie kupowałam![]() ramki też z netu i wszystko razem składa do kupy w programie ![]() gratki dla JANA
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki!!! ![]() |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja gdzieś niedawno pisałam - mleko o: 8,14,18,21, kaszki nie chce ale od niej zaczynałam nocną przerwę wydłużać.
|
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuję-my ![]() A, czyli kasze liczysz jako nie mleko? Bo my jestesmy na beiko i 1 dawałam tak: 8-mleko, 12- obiadek,16-mleko, 20 - kaszka albo kleik, 23-24 mleko i ta kaszka albo kleik to była wg mnie ta 4 porcja mleka ( na pudełku było że 4 x 180) a teraz teoretycznie 3x210 ale Jasiek tyle nie zje za Chiny i raczej od 20 do 8 rano nie wytrzyma ... i myślę czy nie dawać mu tak jak do tej pory tylko 2 , ale wtedy łącznie zamiast 630 ml mleka będzie 720 ml... nie wiem nie wiem... dobrze że mamy szczepienie za tydzień to zapytam...Dziękuję A mogę wielocytować wczoraj też tak było- nie mogłam przez jakieś 10 min od uruchomienia wizażu a później mi wyskakiwały ikonki, jak już napisałam posta
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
VELLUTO libido utknęło chyba w zaspach
![]() Silpe świetny pomysł |
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko. KOLEJKA FP przyszła do nas.
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym wieku 4 posiłki mleczne być powinny jeszcze z tego co wiem. Nie mam pojęcia czemu Bebilon co innego na opakowaniach pisze. Może dlatego, że sami robią kaszki z mlekiem i uważają je za posiłek mleczny nr 4.---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Piszecie o libido... Moje już jest. Pewnie dlatego, że nie biorę tabletek. Ale oczywiście jest wtedy, gdy nie trzeba. Na parę dni przed owulacją się pojawia, potem mnie męczy kilka dni i znika po jajeczkowaniu. ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Dziecko mi dziś ładnie zasnęło jedząc mleczko o 13ej, ale obudziło się niezadowolone 13:40, ubrałam więc i wyszłam na spacer... Padł 14:40 i spał pół godzinki. Humor odzyskał. ![]() Łaziliśmy w sumie godzinę, mnie zmarzły dłonie i palce u stóp, mimo rajtek, skarpet i trekkingowych butów. Wróciłam do domu i wystraszona rozbieram malucha sprawdzając czy on też zimny, a tu znowu ukrop w kombinezonie.
|
|
|
|
|
#2146 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Bardzo dawno nie pisalam, ale czytalam Was regularnie. Po prostu nie mialam juz sil na odpisywanie bo czytalam Was głównie wieczorem jak mój smrodek już spał. Baska daje mi ostatnio mocno w kość, wyszły jej 2 ząbki ciężko to przezylyśmy.... Dziewczyny spowiadajcie mi sie tu zaraz ile wzrostu mają Wasze dziewczyny? Bo ja sie martwie, że moja jest za krotka. Na ostatniej wizycie na 6 miesiecy(okolo 2 tyg temu) Basia mierzyła 63,5 cm. Wydaje mi sie to strasznie malo, biorąc pod uwagę, ze ja mam 180cm i TZ tez cos kolo tego. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23517595] I tak teraz czytam - nie chcę się nakręcać, ale ja już naprawdę nie mam pojęcia co się z moją córką dzieje (niejedzenie, żaden lekarz nie wie czemu, marudzenie ogromne, bardzo niespokojny sen - ona lepiej spała jako noworodek!, koszmar przy ubieraniu - usztywnia rączki, robi piąstki, ryk potworny od razu) i nie wiem, czy nie jest to wzmożone napięcie mięśni. Najgorsze jest to, że takie napięcie wcale nie musi ujawnić się na początku. Nic, może czegoś konkretnego się jutro dowiem... [/QUOTE] Szaju zdaj proszę relację z wizyty bo to co napisalas to jakbym czytała o mojej Basi...koszmarne wymiotowanie po każdym posiłku także po słoiczkach, nawet 2-3 godziny po jedzeniu, prężenie sie przy jedzeniu i ubieraniu, nerwowosc, niespokojny sen - wierci sie, przebudza a ostatnio budzi sie na jedzenie okolo 2 i nie chce juz spac , dwie godziny zabawiania noszenia az padnie - jestem wykończona. Nie wiem o co chodzi - zwalalam na ząbki ale 2 ząbki już wyszły a ten koszmar trwa nadal. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23519988] Witam po przerwie, ja akurat miałam co robić Tymek ma zapalenie oskrzeli, i niestety, zastrzyki. ![]() jest strasznie zmierzły, cherla, katar, goraczka., taki biedulek z niego..... i do tego zeby ida na potege... ![]() Walczymy na wszystkich frontach: zastrzyki, flegamina, inhalacje, oklepywanie, maść majerankowa, pulmex, sól morska, nasivin, frida w użyciu... i do kompletu, jakby tego bylo mało- zapalenie spojówek ma, więc oczka zakrapiamy. ![]() [/QUOTE] O matko ale się załatwił biedactwo. Zdrówka duuuuuużo życzę. Cytat:
)) Ale samozaparcie!!! Kondycję masz dziewczyno że HEJ, ja bym po takim wyczynie tydzien z lozka nie wstala. Cytat:
) Widocznie sie Panu spodobalas...Cytat:
Cytat:
Karmimy mleczkiem 2, 6, 10, 15, 19.30 ale moja pije po 130ml a i tak polowe z tego zwroci . Tylko na noc wciągnie 180-200ml ale zaraz potem idzie spac wiec chociaz nie uleje.W zalaczniku pólroczna Baska
Edytowane przez parrotka Czas edycji: 2010-12-02 o 17:56 |
||||
|
|
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do karmienia to my mamy zasadniczo trzy "całomleczne" posiłki, do tego trzy posiłki stałe dopajane mlekiem. ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Parrotka Baśka śliczna A u mnie poszedł spać Boguś a wstał Rudolf (marudek, czyli Rudek, czyli Rudolf) . I teraz tylko noszenie pozwala przetrwać |
||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ni ma avatarków bo trza od nowa wgraać
![]() Blanka mleko je w nocy ok 3, jak się obudzi ok 7, potem kaszka i na noc po kąpaniu mleczki Mojego libida niiimaaa.. Bylo jak jeszcze połóg się nie skończyl i szalelim, potem przestałam karmić i biore tabletki i libido poszłoo. |
|
|
|
#2149 | |||
|
Konto usunięte
|
dzięki za buziaczki dla Tymka.
dziś już odrobinkę lepiej, dzisiejsza noc była wreszcie w całości przespana, bez płaczu, kręcenia się, 9godzin ciągłego, spokojnego snu... potem mleczko i kolejne 3 godziny snu Cytat:
![]() przypuszczam, że to działa w ten sposób, że Maksiu "różne choróbska z przedszkola przynosi, i wszystko Tymek odchorowuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a te gole stópki świetnie przy tym garniaku wyglądają. ![]() Wszytkie obfocone dzieciaki prześwietne, araczki, ta fryzura jes bossska!!! |
|||
|
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmartwiłaś mnie brakiem folii, bo liczyłąm na poradę :/ Cytat:
ale masz rację co do tych koszyków - głupio, może coś jeszcze zmienią w tej kwestii. pan ochroniarz się mocno przejął rolą może to ten sam, który prawie nas zaprowadził do pokoju dla matek ![]() a ja dmuchałam w zeszłym roku przy okazji stłuczki. 3 dni wcześniej odkryłam, że jestem w ciąży. małż mi tylko przez telefon powtarzał, żebym się nie denerwowała. Cytat:
moje dziecko to cyborg. rano jak wstała o 7.15, tak padła dopiero przed 11, a o 12 miała jeść. problem w tym, że miałam wyjść do pracy i pozałatwiać sprawy, marzył mi się fryzjer, a ostatecznie starczyło czasu tylko na chwilę w pracy i małe zakupy w Pierdonce. potem ją wzięłam na spacer - uwaga, uwaga - 1,5h na plecach i żadnego płaczu. zależało mi, żeby się zdrzemnęła po 17 i kiszka - nie było radia z lapka, nie chciała spać. trochę ją babcia nosiła, trochę ja, ale kręgosłup mi wysiada po przedzieraniu się z wózkiem przez zaspy, więc położyłam ją do łóżeczka. nic z tego. padła przy cycku o 18 i teraz się boję, że prędko nie wstanie... |
|||
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki spory był, tzn. szeroki i ciemnowłosy. Szkoda, że się mocniej nie przyjrzałam. Szefowi mogłabym powiedzieć, przełożony tych tam stojaków jest naszym znajomym. Może jaka premia by była. Albo nagana, że chciał zejść ze stanowiska... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() Ja na siłę Dania uśpiłam po 18ej, tak marudził że nie dałam rady. A ten po pół godz. tylko zmienił pozycję, zamiast wstać.
|
||
|
|
|
#2152 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tam nie wnikam, kiedy ty dmuchałaś, a kiedy nie ![]() Cytat:
Fajny ochroniarz ![]() A potem narzekamy, że same chamy i nieużytki rolne z tych facetów Cytat:
To różne gnojki śmierdzące, kradnące, żebrzące na wódę łażą, a matkę z dziećmi się wyprasza? Cytat:
Cytat:
Nie musisz mieć fotoszopa, możesz ściągnąć całkowicie darmowego GIMPA. Ogromnie wiele funkcji. Osobiście wolę Gratulejszyn ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tego ulewania - teoretycznie mówi się, że dzieci nawet 9-10 miesięcy mogą ulewać. Ale mimo wszystko moja pediatra skierowała nas do gastrologa i tobie to samo radzę. Jeśli po nawet niewielkiej ilości (u nas 80-90ml nawet) jest ulewanie/wymiotowanie długo po posiłku, to nie jest normalna sytuacja. Co do zachowania ogólnie, niestety mam to samo i nic nie poradzę. Byłam u rehabilitantki, kobieta - mega zadowolona jestem. Bardzo rzeczowa, kontaktowa, takie cuda wyprawiała z Agatką, że szok, a ta nawet nie pisnęła. Gabinety wyposażone rewelacyjnie (ten, w którym byłyśmy, nastawiony wyłącznie na maluchy - prócz sprzętu wielkością dostosowanego, mnóstwo zabawek ciekawych). Pokazała czym i jak z małą "ćwiczyć" - bo to bardziej na zasadzie dobrych nawyków i zabawy. Stwierdziła, że Aga rozwija się całkowicie prawidłowo, posprawdzała wszystkie odruchy, są w porządku, a te rączki to, jak określiła, Aga nie do końca załapała, że one nie są jej potrzebne do utrzymywania stabilizacji główki i odginając je pomaga sobie - choć świetnie główkę bez pomocy trzyma. Mało tego, powiedziała, że na koniec 6 miesiąca dzieci powinny się na brzuszek obracać, a Agu zrobiła to dzień przed 5 miesiącem czyli wg niej szybko bardzo, a takiego pływaka na brzuchu też na 5 miesiąc się powinno, a mała w połowie 4 robiła. Czyli jest ok, a małej mam dawać ciągle coś do macania łapkami lub do trzymania, by utrwaliła sobie nawyk trzymania rąk w przodzie. Ale widok cudny - tak małą obracała, przekładała sobie w rękach, że mała sama chyba nie wiedziała co się dzieje, ale widać było, że jej się podoba, bo warczeć zaczęła a to taki jej odgłos zadowolenia. |
|||||||||
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - super wieści.
|
|
|
|
#2154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę taką kartkę ![]() Cytat:
za pół roczku. Ja soczek poproszę.Cytat:
Basia śliczna Cytat:
![]() kardashi, daj znać jak wyjdą ząbki. U nas pewnie też będą w tym czasie szajuś, bardzo się cieszę, że wszystko z Agu jest dobrze Dzisiaj fajnie się bawiłam z Lusią. Siedziałyśmy naprzeciw siebie i kulałyśmy małą, miękką piłeczkę. Młodej zabawa się podobała ![]() Miałam Was o coś pytać, ale zapomniałam
|
|
#2155 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Z tej okazji krzesło małej kupiłam ![]() http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...336745711.html Granatowe. |
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostał mój nieborak od mojego kolegi ![]() I też mam zamiar go ubrać w to na święta ale dalej nie mamy butów Szajka - fajno, że Agu nie ma problemu z łapkami Może paluchy jej dawaj żeby się podciągała albo co..? no i jak będziesz u gastro to napisz co tam orzeknie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-02 o 20:20 |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23536812]Dziękuję dziewczyny
![]() Z tej okazji krzesło małej kupiłam ![]() http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...336745711.html Granatowe.[/QUOTE] Super krzesełko
|
#2158 |
|
Konto usunięte
|
Siala, za łapki super się podciąga, z tym nie ma problemów
U gastro małżon wczoraj był, stwierdziła, że mała nie ma skazy (tiaaaaa), mamy mleko zmienić na AR (nic, że próba podania jogurciku dla niemowląt skończyłą się wielkim rzyganiem), i dalej gasprid (nic, że mąż mówił, ze on nie działa). Bydgoś, dzięki
|
|
|
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
egzamin oblany kazal zatrzymac mi sie na prostej drodze i ruszyc od jedynki a ja sierota nie popatrzylam w lusterka czy ktos za mna nie zaczal mnie wyprzedzac (takie podchwytliwe mialo byc)warunki tragiczne,ale dobrze mi sie jezdziło,bynajmniej parkowania prostopadlego i równoległego tylem nie mialam. ale blo widac ze chce mnie oblac juz od poczatku,najpierw na placu zgasil mi swiatla jak ustawil mi auto do łuku,potem kazal mi wyprzedzac przed samym przejsciem dla piesyzch (z linia ciągłą co prawda przykryta sniegiem ale byla lekko widoczna) eee tam.20stego mam poprawke a 23 zabieg na onkologi Kapcerek dzis byl bardzo greczny 4 godziny z tatusiem potem zaliczylismy godzinny spacerek,nosek miał czerwony jakby cos wypił hi hi![]() pod wieczór troszke marudzil przez zeby( wychodzace ) ale odrazu po butli zasnął wiec jest ok,cos mi niechetnie pije mleko 2, kupujemy gerbera i chyba mu nie podszedl. przepraszam ze nie cytuje ale juz padam na pyszczek wiec ide spac pa pa ps.dziekuje za wszystkie dobre słowa odnosnie egzaminu |
|
|
|
#2160 |
|
Konto usunięte
|
Kochana, nic to, zdasz następnym razem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Ja do tej pory nie miałam 
Gratki.

ale co sie dziwić, w tym samochodzie, który teraz mamy to przy moim wzroście 1,6m ledwo nos mi widać zza kierownicy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)