|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
dzieki patrzyłam ale nic nie wpatrzyłam mało rozm 80
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Lenka wspaniała ale chyba czas opuścić łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Baobabek jaki on jest słodki ![]() Wszystkie nasze pociechy są śliczne ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() a kombinezony coccodrillo są teraz w promocji, i nawet tanio wychodzą a są super http://www.coccodrillo.pl/Kinder_Pin...illo,7987.html
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka Ola jest boska normalnie szok
![]()
#1714 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke
IZUMI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]()
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajna jest ![]() ![]() Właśnie się ze mną kłóci. Ja krzyknę, ona zaraz po mnie, znowu ja, potem ona i tak wkółko. To dopiero zabawa ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
dusiaka całuski i gratki dla Oluni.
Dziewczyny super,że klikacie,już tyle psiaków zostało nakarmionych od wczoraj ![]()
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-12-02 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jestem załamana
![]() byłam u lekarza i oczywiście pierwsze co-dziecko alrgiczne,powiedziała,że podejrzewa atopowe zapalenie skóry,przepisała nutramigen i kazała pojedynczo wprowadzać produkty i samemu trzeba dojść co go uczula. Kupiłam to mleko wypił nie całą butelkę ale chyba 170ml wypił resztę zostawił i ja spróbowałam,tego smaku się nie da opisać ![]() ![]() nie wiem co robić,dzisiaj juz buźkę miał całkiem jaśniejszą,ale nadal są delikatne kropeczki i jest przesuszona. Do tego kazała smarować balneum baby krem. Nie wiem co robić z tym mlekiem ![]() ratujcie! Dusiaka widziałaś go czy to wygląda na atopowe zapalenie?moim zdaniem nie,najgorsze,że tak bardzo nie ufam lekarzom,wiem,że mają z produktów profity i je przepisują.Jak bym była pewna,że to jedyne wyjście to by było inaczej ![]() czytam o atopowym zapaleniu skóry-głównie są miejsca w zgięciach łokciowych i kolanowych w krostkach czerwonych i swędzących,po za tym piszą,że główna cecha AZS jest właśnie swędzenie a on się nigdy nie drapał,czyli jego to nie swędzi. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-02 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka zrób fotki tej buziulki jego
#1720 |
Wtajemniczenie
|
jutro zrobię bo już śpi,ale podejrzewam,że na zdjęciach nie będzie tego widać.
właśnie przejrzałam ostatnie jego zdjęcia w aparacie i tego nie widać,to tylko z bliska widać,chyba,że ma jak przedwczoraj zaczerwienione,to by było może widać. wydaje mi się,że jeżeli by miał to od mleka to chyba by miał to caly czas a nie co jakiś czas prawda? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-02 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
aneczka poczekaj najpierw muszę wygrać
![]() ![]() Cytat:
![]() A z tym mlekiem to słyszałam,że obrzydliwe-jak można dzieciom takie paskudztwo robić do jedzenia. Z pogrubionym się zgadzam,też to co lekarze mówią czasami biorę z przymrużeniem oka. Nie wiem co Ci poradzić ![]() Nina od wczoraj też ma zaczerwienioone poliki i nie gładkie w dotyku,ale doszłam dzisiaj,że to od mandarynki-dałam jej dwa dni temu i wczoraj jeszcze.Chociaż początkowo myślałam,że to wczorajszego mroznego spaceru. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- No tak
![]() |
#1722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej mu juz nie dam tego mleka,jak spróbowałam to az mnie cofnęło,dziwię się,że Danielek to wypił. Ona mi chciała przepisać od razu 4op ale mówię jej co będzie jak nie będzie tego chciał wypić no to przepisała mi 2 puszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.forumpediatryczne.pl/spec...paraty-typu-ha bo ja nie wiem za bardzo co ma nutramigen do alergii bo to mleko na skaze . No chyba że ja jakaś ciemna jestem . ![]() To mleko można kupić w markecie normalnie . Co do buzi to ja bym spróboewała bephantenu , jest tłusty i szymek jak kiedyś miał uczulenie na banana to po tym zlazło . Chyba balneum mało tu da - bynajmniej Ola ma suche place i g.. pomaga . Ja nie wiem czy Ola nie ma takiej łagodnego AZS bo ona ma własnie suche pod kolanami na rączkach ( ramionka ) brzuszku i to są takie suche plamy . Smaruje ją emolium . Jak napisałam nie jestem lekarzem ale ta baba dla mnie dziwna Co do wprowadzania rzeczy to wiadomo nie zaszkodzi . A tak wogłl,e to zauwazyłam że lekarze dość czesto jak nie wiedzą o co kaman zwalają na AZS . Ja bym poszła do alergologa
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-12-02 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() już opuszczone ![]() Cytat:
![]() ![]()
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja ![]() Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-12-02 o 20:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka mój starszy synek ma azs i ma takie suche plamy jego akurat to wogle nie swędzi, tylko wygląda tak jakby miał w tym miejscu skórę obtartą materiałem sucha czerwona. Smaruje te plamy balneum, jak już nie da rady co może się zdazyło z 2 razy to miał maści sterydowe. No i mój nie ma alergi pokarmowej tylko wziewną, ma alergie na roztocza olchy i psy.
Ale twój synek ma to od niedawna, czy cały czas ma od urodzenia, bo na mleko to raczej by wcześniej uczulenie wyszło, i to pewnie byś po kupkach zauważyła(śluz)idz może nie do alergologa,czy pediatry, bo oni zbytnio na jeden tor nastawieni ale do dermatologa ![]() AIXA to jak łóżeczko już obniżone to po plecach poczujesz ![]() ![]() anakazar to jakbyś schronisko otworzyła, to ja kotka przygarnę ![]()
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny,bardzo cenne są dla mnie Wasze uwagi
![]() Madzia no własnie on nie ma tego od urodzenia,nigdy nie miał idealnie gładkiej buzi ale bez przesady.Kupy zawsze są ładne.Najbardziej miał czerwone wtedy po tranie cytrynowym wstawiałam Wam fotki ale później zeszło,w sensie ta czerwień ale jakieś tam krostki czy plamki zawsze są.Czasami kilka a czasami więcej.Teraz znowu coś go uczuliło stawiam na tą pierś z kurczaka jednak i znowu mu się zaczerwieniły i byly bardziej przesuszone ale dzisiaj jest znacznie lepiej zobaczę jeszcze kilka dni. Ania mam bephanten nawet już mi się kończy bo ja mu tym czasami dupkę smaruję.Linomag tez jest taki tłusty jak bephanten.Alle Ty mówisz o bephanten-krem czy maść?bo ja mam maść Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-02 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny 3 pytania z róznych beczek:
1- jaki polecacie niekapek, który jest NIEKAPKIEM? Mamy TT i Nuka i NUK to nawet powiedziałabym, że jest LEJKIEM! Mamy też ten 360 stopni, ale jeszcze nie próbowałyśmy. 2- Gabryśka od 3 dni ustawia sobie drzemkę niestety za późno-opiekunka wychodzi np. o 15, a ona zbiera się do spania ok.16 i w dodatku drzemka jej się wydłużyła i potrafi spać 1,5-2 godziny, zatem budzi się przed lub o 18 i nie ma siły żeby po kąpieli usnęła koło 20, bo to dla niej za szybko po drzemce-efekt jest taki, że właśnie TZ teraz z nią siedzi na łóżku a ta się przewala, cieszy i ani myśli spać. Do 22 dociągnie jak nic, a to tak nie powinno być. CO ROBIĆ? a) nie pozwalać jej spać tak długo na ostatniej drzemce? jednocześnie czy wolno aż tak ingerować w naturalną potrzebę snu dziecka i nie pozwalać mu się wyspać ile chce? b) przetrzymywać ją na siłe BEZ tej drzemki? ryzyko, że im bliżej kąpieli i wieczoru tym bardziej bedzie zmęczona i w końcu się rozryczy 3- dziewczyny ze spacerówkami X-lander modele 2009 i młodsze (bez tej fajnej, dbrze rozkładanej budki z 2010 roku)- jaki macie patent zeby na spacerach nie wiało maluchowi w twarz? Dzis wyszłyśmy z tym wózkiem pierwszy raz i o ile na śniegu super się sprawdza to przez tą "płytką" budę całe zimno i okazjonalny śneig wpadają na Gabryśkę-w inglesinie budka się swietnie rozkladała aż tak, że można dziecka praktycznie "zamknąć" w wózku, ale on sobie ze niegiem nie radzi, bo kola nie pompowane. HELP we wszyztkich trzech sprawach. tylkooliwka, my pilysmy nutra dosc dlugo-obrzydliwe jest
#1728 |
Zakorzenienie
|
Aixa - mała śliczna.
Baobabek - zarówno mama jak i synek super wyglądacie. Dusiaczku - 100 lat dla sprytnej Oli!! TylkoOliwka - Mi też nie wydaje się aby to było AZS. To musi być na coś uczulenie. A ta lekarka to sprytna bo za jednym zamachem podała wszystkie możliwe powody. Stwierdziła, że to AZS a jednocześnie dała nutramigen na skazę. I na koniec kazała wyeliminować wszystko z diety i od nowa wprowadzać. U mnie Oliwka też ma od czasu do czasu czerwone policzki, dodatkowo ostatnio pojawiły się takie suche plamy na nogach. Też muszę iść z tym do lekarza tylko nie wiem jak a TZ nie ma ostatnio czasu. Ale może jutro mu się uda. A teraz trochę się pochwalę. Oliwka dzisiaj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocnika ![]() ![]() Mrowak - a może na ten wózek folie założysz?
#1729 |
Zakorzenienie
|
mrowak pisze w sprawie nr 2
u nas było podobie przez około 3-4 dni był koszmar szedł spać koło 23 ![]() teraz całkiem przestawił sobie drzemki ![]() z 2 dziennie na jedną ![]() ![]() ![]() ![]() teraz wstaje o 7 pije mleczko dosypia jeszcze do 8 drzemka jest między 13 a 14 i trwa około 2 godziny idzie spać zaraz po 20 może i u Was nadchodzą jakieś zmiany ![]() Ide spać Dobranoc mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Anakazar, porozsyłałam po znajomych, na innym forum dałam linki, klikamy, klikamy ![]() ![]() STO LAT DLA 8 MIESIĘCZNIAKÓW ![]() GRATULACJE DLA MALUCHÓW ZA NOWE UMIEJĘTNOŚCI ![]() DZIECIACZKI OCZYWIŚCIE ŚLICZNE :LOVE: My od kilku dni codziennie Kubusiowi robimy po kilkadziesiąt zdjęć ![]() ![]() Drcron, współczuję sytuacji z teściem... i jeszcze ten problem z temperaturą... ![]() ![]() Aniap - niezła historia, dobrze, że spotkałaś tą dobrą osobę, że Ci pomogła. Dzisiaj wylazłam z małym na dwór i chciałam przejść przez ulicę, a mam wózek z dużymi kołami, no to oczywiście zaspy na przejściu dla pieszych, najpierw musiałam trochę odgarnąć śnieg butem, abym mogła jakoś ten wózek ciągnąć, bo pchać to się nie dało ![]() ![]() Tylkooliwka, mój siostrzeniec też pije Nutramingen i raz spróbowałam, prawie zwymiotowałam, tak jest obleśne ![]() ![]() ![]() Gmyrelka, pewnie już jest po rozmowie więc nawet nie zdążyłam trzymać kciuków, ale mam nadzieję że się udało ![]() A u nas ok ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa. no i ostatnio spodobała mu się nowa zabawa: otwiera szafkę, kładzie się przed nią na pleckach i stuka o drzwiczki nózkami.. albo lekko otwiera i puszcza aby się same zamknęły. Muszę za jakimiś zabezpieczeniami się rozejrzeć ![]()
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-12-02 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ferrou - narazie wystarczą skarpety z ABSem jak nie chodzi potem jak zacznie to zalezy jakie macie podłogi w domu jeśli sa to parkiety , kafelki to potrzebne mu będa kapcie , jeśli macie dużo dywanów to niech jak najdłużej chodzi tylko w skarpetkach lepiej dla nózki . A jak juz będziesz chciała kapcie to ja bardzo lubie takie http://allegro.pl/kapcie-pantofle-da...303786577.html to przykładfowy link . Kupuje takie bo mają sztywny zapietek , nie spadają z nogi przez to zapięcie , ładnie się zginają , mały je bardzo lubi i od zawsze tylko takie . Kupuje innej firmy ale tych kapci jest pełno . Na ciepła wiosne na dwór też w takich chodził. Oczywiście zwróc uwagę czy firma z której kupisz ma atest zdrowa stopa . jesli ciepło bardzo masz w domu sa takie bez paluszków jak zimniej sa zakryte.
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
PoP, wielkie brawa dla Oliwki
![]() ![]() ![]() A Wam powiem że od jakiegoś czasu się martwię... Kubuś ma 8,5miesiąca i prawie w ogóle nie mówi, nie gaworzy, jakieś dźwięki wydaje, coś tam niby do siebie gada, jak widzi koty to krzyczy "yyyyy", ale nie powtarza żadnych sylab. Siostrzeniec który ma 5,5 miesiąca gada jak najęty, mieli w buzi językiem, a Kuba nie... Wiem, że każde dziecko rozwija się swoim tempem, ale te jego milczenie już tak długo trwa. No chyba że za kilka lat odezwie się "gdzie jest kompot? " jak to w kawale było ![]() No i mam też problem ze sobą... Jest pewna osoba której życzę jak najgorzej, nie potrafię o niej powiedzieć inaczej jak nie "k...a" , "sz...a" itp. Wiem że nie powinnam tak robić, że to złe, ale ona tak nas krzywdzi i nie widzi w tym żadnego problemu. I to chyba na kązdej płaszczyźnie życia. Niby równowaga musi być i niby mówi się że do niej to później wróci, ale ja w to nie wierzę... to my borykamy się z problemami, to przez nią wiele rzeczy się dzieje.. ehh...
#1733 |
Rozeznanie
|
mrowak odpowiadam na pytanie nr 2
![]() u nas tak jak u aneeczki ostatnio drzemki się Lenusi poprzesuwały i spała od 18-20:30 budziłam ją i kąpałam ale nie mogłas potem zasnąć, po paru dniach pomyślałam, że będę ją wybudzać z tej drzemki ok 19stej i to był zły pomysł. Lenka była niedospana i strasznie marudziła.Pomyślałam sobie, że też bym była wkurzona jakby mi ktoś sen przerwał ![]() ![]() z pytaniem nr 1 mam również taki sam problem jak ty. Mogę się jedynie przyłączyć i czekać na jakieś podpowiedzi w tym temacie ![]()
#1734 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ładniutka i jaka do mamusi podobna ![]() Baobabku ale kawaler Ci rośnie, to miałaś przygodę , ja miałam podobną dzisiaj cała się musiałam przebrać jak Miko bombe walnał ![]() Pop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio pranie mi zapauzował , ide do łazienki przekonana że już się skończyło a tam pauza wciśnieta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idź do innego i zobaczysz co powie albo tak jak Madzia mówi do dermatologa może , chociaz to raczej na pewno uczulenie na coś, tylko znajdź tu teraz na co ![]() Mój też ma coś zaczerwienione poliki ale to moze od mrozu bo dzisiaj wyszliśmy na trochę i wiało , smarowałam mu ale mimo wszystko chyba gdzieś chwyciło. _____________________ U nas dzisiaj Miko prawie całą noc spał z nami bo sie bałam czy się nie rozkopie a ja nie usłyszę. Przez ten wicher to taka zimnica była , ale zapatuliliśmy się i jakoś spaliśmy. Jeszcze wymiana pieca nas czeka ale to poczekamy na odwilż ma byc w przyszłym tygodniu ponoć. Drcron współczuję ci bardzo jak by się dało to bym wam przesłała trochę ciepełka a teściowi wiadro śniegu za koszule, albo go do hydrantu przywiązać(odkręconego) jak mu tak gorąco że drzwi otwiera. Bardzo dobrze jedźcie do mamy ,przynajmniej nie będziesz nerwów zżerać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
Ferrou daj Kubusiowi jeszcze parę tygodni. Może jak zacznie gadać to od razu mama i tata
![]() co do sytuacji z tą osobą nie wiem co doradzić, spróbuj odpuścić. Każdy z nas całe życie pracuje na swoją karmę. A ta zawsze jest sprawiedliwa. Pop zapomniałam pogratulować Oliwce pierwszego "siusiu" do nocnika. Przekaż ode mnie buziaki. Oliwka jest dla mnie bratnią duszyczką bośmy urodzone tego samego dnia i miesiąca ![]() ![]()
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Libra, czy Ty brałaś udział w konkursie cocodrillo? bo przeglądam tam właśnie galerię zdjęć z konkursu i widzę zielonego potwora
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle muszę jeszcze kić jakieś ciepłe na zimę. bo te co mam ,to już za małe, a jeszcze miesiąc temu były ok ![]() I mam do Was pewną prośbę. Ostatnio przez przypadek natknęłam się na pewną stronę. Chodzi o 9 miesięczną dziewczynkę która ma raka oczu.... Bardzo się wzruszyłam czytając bloga, Kalinka jest jedynie miesiąc starsza od Kubusia a już tyle doświadczyła, chemia, nie widzi na jedno oczko - które prawdopodobnie będzie usunięte, drugie nie wiadomo czy zostanie zachowane, duże prawdopodobieństwo przerzutów bo rak jest złośliwy.... Jest szansa na leczenie za granicą ale jak to w Polsce bywa, trzeba samemu uzbierać na to pieniądze... Podaję linka do strony gdzie są namiary na konto, każda złotówka się liczy, nas 10zł nie zbawi, a dla Kalinki to być albo nie być. http://www.kalinajanowska.pl/ Na tą samą chorobę tez choruje dwuletni Kubuś, także potrzebują pieniądze na leczenie: http://www.kubus-juras.cba.pl/index.html ![]()
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Ferrou - z obserwacji moich dzieci - ale także gdzies to wyczytałam mozna je podzielić na dwa rodzaje . Takich co się skupiają na rozwoju fizycznym jak Twój szybko raczkują chodza , stają itp . Takie dzieci sa bardzo sprawne ( taki był Szymon ) ale własnie nie mówia szybko , nie skupiaja się na precyzyjnych zabawkach typu sortery , nie potrafią się na długo skupić i czymś bawić , tylko latac , biegac , wspinac się itp . Drugi typ dzieci to takie jak moja Ola . Nie raczkuje , siedzi sobie tylko ale potrafi gadac jak najeta i się czymś na dłużej zająć . U Szymka w tej chwili nastąpił gwałtowny rozwój mowy gdzie dzieci w jego wieku niektóre super już gadają .
To się potem wszystko wyrówna za to szybko będziesz miała małego akrobate co będzie się wspinał na placach zabaw jak trzylatek . Musisz tylko pamiętac żeby zapewnić mu dużo ruchu . Szymon kocha basen , place zabaw itp , musi się wyszaleć . Ja mam w domu jeden i drugi rodzaj he he . Szymek w wieku Oli stawał przy meblach i raczkował jak torpeda . Oli do tego daleko ale własnie można z nia sobie gadać godzinami .
#1738 |
Zakorzenienie
|
Ferrou mój Miko ma kapciorki włąśnie takie jak Ania podała w linku coś w tym stylu , u nas nie ma dywanów a Miko co prawda nie chodzi ale wszędzie staje gdzie się da i do tej pory robił to na palcach a ja go chciałam niejako zmusić w ten sposób do stawania na całą stopkę i dzięki takim kapciom udaje się i co najważniejsze nie ślizgają mu się nóżki co mogłoby grozić upadkiem, kapcie go hamują.
A tym że Twój Kuba nie mówi to się nie przejmuj mój też się nie bardzo kwapi a ma już prawie 10.Mówi baba,mapa,pama ale tak sobie klepie nie że do mnie czy coś.A jak mówię wołaj kotka to on :"khhhh" coś tam kapuje. A co do Twojej złości to Ci się nie dziwię też używam nieraz tego typu epitetów jeśli ktoś mnie wkurzy, nie jestem z tych co nadstawiaja drugi policzek także to całkiem normalne że się tak myśli i mówi o kimś kto nam robi krzywdę. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Ania chyba masz rację wszystko przyjdzie samo, jak dziecko będzie gotowe.Można się za niepokoić jak skończy 2 lata i nie będzie mówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |||
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedyś już pisałaś nam o tej osobie. Nie jest to ktoś z rodziny, mam nadzieję. Nie można się z nią dogadać, żeby dała spokój? Nie da się jej ignorować? A jeśli grozi lub Was straszy to zgłoście na Policję. Może wymieńcie sobie numery telefonów, usuńcie profil z naszej klasy/ facebooka itp. Nie wiem co Ci doradzić, chyba bym jeszcze się modliła, żeby się od mojej rodziny odczepiła. W każdym razie tego Wam życzę.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Rozeznanie
|
Dusiaka ja dopiero teraz filmiki dojrzałam z Olą. Jejku jakie one są śmieczne
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.