Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 17:29   #1711
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

reima ma super kombinezony niestety dtrogie
dzieki patrzyłam ale nic nie wpatrzyłam mało rozm 80

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
no ja jeszcze swojego pokażę
Lenka wspaniała ale chyba czas opuścić łóżeczko

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Baobabek jaki on jest słodki

Wszystkie nasze pociechy są śliczne

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamusieeeeeeeeeeeeeeeee!! Zadzwonili do mnie dzisiaj z firmy w której byłam na tej rozmowie po angielsku Czyli nie jestem takim mega ulungiem angielskim Idę na kolejną rozmowę dzisiaj już z dyrektorem biura Błaaaaaaaaaaaaaaaaagam, trzymajcie kciukasy za mnie i za zakończenie mojego żywotu sprzątaczki Dam znać jak poszło wieczorem i wtedy też Was poczytam Jestem tak podjarana/zestresowana że zaraz zejde na zawał!!
oczywiście ja tez trzymam mocno kciuki uda sie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:35   #1712
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Madziwnia- swietny zakup. my mamy dwa kombinezony coccodrillo, tez jestem zadowolona. Warte ceny - sprzedam w przyszłą zimę na allegro.

My się dziś znowu chwalimy - Olunia skończyla nad ranem 8 miesięcy
Moja ślicna duzia dziewcynka: Ma cztery ząbki, raczkuje, gada (po swojemu) jak najęta i robi kosi-kosi.
I jak ja mam normalnie pracować? Ciągle o niej myślę.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDgkWjTq1GM
za 8 mc

a kombinezony coccodrillo są teraz w promocji, i nawet tanio wychodzą a są super http://www.coccodrillo.pl/Kinder_Pin...illo,7987.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:36   #1713
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dusiaka Ola jest boska normalnie szok co ona już wyparawia jest niesamowita
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-02, 17:37   #1714
drcron
Zakorzenienie

ja tylko na chwilke

IZUMI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 18:13   #1715
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
za 8 mc
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dusiaka Ola jest boska normalnie szok co ona już wyparawia jest niesamowita
Dziękujemy
Fajna jest , ale wszystkie nasze wizażowe szkraby takie są. Ja mam po prostu fioła na jej punkcie bo mało z nią jestem
Właśnie się ze mną kłóci. Ja krzyknę, ona zaraz po mnie, znowu ja, potem ona i tak wkółko. To dopiero zabawa

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:02   #1716
anakazar
Zakorzenienie

dusiaka całuski i gratki dla Oluni.

Dziewczyny super,że klikacie,już tyle psiaków zostało nakarmionych od wczorajjeju jak kiedyś wygram w lotto to otworzę mega schronisko.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:09   #1717
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny super,że klikacie,już tyle psiaków zostało nakarmionych od wczorajjeju jak kiedyś wygram w lotto to otworzę mega schronisko.
b
r
a
w
o
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-12-02 o 19:13
Stary 2010-12-02, 19:22   #1718
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dziewczyny jestem załamana
byłam u lekarza i oczywiście pierwsze co-dziecko alrgiczne,powiedziała,że podejrzewa atopowe zapalenie skóry,przepisała nutramigen i kazała pojedynczo wprowadzać produkty i samemu trzeba dojść co go uczula.
Kupiłam to mleko wypił nie całą butelkę ale chyba 170ml wypił resztę zostawił i ja spróbowałam,tego smaku się nie da opisaćraz,że smród a dwa że ten słono-gorzki smak jest przeokrutnie obrzydliwy,gdybym spróbowała to przed podaniem to chyba bym mu nie dała
nie wiem co robić,dzisiaj juz buźkę miał całkiem jaśniejszą,ale nadal są delikatne kropeczki i jest przesuszona.
Do tego kazała smarować balneum baby krem.
Nie wiem co robić z tym mlekiem
ratujcie!
Dusiaka widziałaś go czy to wygląda na atopowe zapalenie?moim zdaniem nie,najgorsze,że tak bardzo nie ufam lekarzom,wiem,że mają z produktów profity i je przepisują.Jak bym była pewna,że to jedyne wyjście to by było inaczej

czytam o atopowym zapaleniu skóry-głównie są miejsca w zgięciach łokciowych i kolanowych w krostkach czerwonych i swędzących,po za tym piszą,że główna cecha AZS jest właśnie swędzenie a on się nigdy nie drapał,czyli jego to nie swędzi.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-02 o 19:32
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:27   #1719
aneczkkaa
Zakorzenienie

tylkooliwka zrób fotki tej buziulki jego
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-02, 19:33   #1720
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
tylkooliwka zrób fotki tej buziulki jego
jutro zrobię bo już śpi,ale podejrzewam,że na zdjęciach nie będzie tego widać.

właśnie przejrzałam ostatnie jego zdjęcia w aparacie i tego nie widać,to tylko z bliska widać,chyba,że ma jak przedwczoraj zaczerwienione,to by było może widać.

wydaje mi się,że jeżeli by miał to od mleka to chyba by miał to caly czas a nie co jakiś czas prawda?

Czas edycji: 2010-12-02 o 19:36
Stary 2010-12-02, 19:43   #1721
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
b
r
a
w
o
aneczka poczekaj najpierw muszę wygrać
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
byłam u lekarza i oczywiście pierwsze co-dziecko alrgiczne,powiedziała,że podejrzewa atopowe zapalenie skóry,przepisała nutramigen i kazała pojedynczo wprowadzać produkty i samemu trzeba dojść co go uczula.
Kupiłam to mleko wypił nie całą butelkę ale chyba 170ml wypił resztę zostawił i ja spróbowałam,tego smaku się nie da opisaćraz,że smród a dwa że ten słono-gorzki smak jest przeokrutnie obrzydliwy,gdybym spróbowała to przed podaniem to chyba bym mu nie dała
nie wiem co robić,dzisiaj juz buźkę miał całkiem jaśniejszą,ale nadal są delikatne kropeczki i jest przesuszona.
ratujcie!
Dusiaka widziałaś go czy to wygląda na atopowe zapalenie?moim zdaniem nie,najgorsze,że tak bardzo nie ufam lekarzom,wiem,że mają z produktów profity i je przepisują.Jak bym była pewna,że to jedyne wyjście to by było inaczej

czytam o atopowym zapaleniu skóry-głównie są miejsca w zgięciach łokciowych i kolanowych w krostkach czerwonych i swędzących,po za tym piszą,że główna cecha AZS jest właśnie swędzenie a on się nigdy nie drapał,czyli jego to nie swędzi.
Po fotkach jak Danielka widziałam to nie pomyślałabym o AZS
A z tym mlekiem to słyszałam,że obrzydliwe-jak można dzieciom takie paskudztwo robić do jedzenia.
Z pogrubionym się zgadzam,też to co lekarze mówią czasami biorę z przymrużeniem oka.
Nie wiem co Ci poradzićna szczęście jest jeszcze reszta dziewczyn,pewnie zaraz pomogą.
Nina od wczoraj też ma zaczerwienioone poliki i nie gładkie w dotyku,ale doszłam dzisiaj,że to od mandarynki-dałam jej dwa dni temu i wczoraj jeszcze.Chociaż początkowo myślałam,że to wczorajszego mroznego spaceru.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
wydaje mi się,że jeżeli by miał to od mleka to chyba by miał to caly czas a nie co jakiś czas prawda?
No tak

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 19:48   #1722
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
aneczka poczekaj najpierw muszę wygrać

Po fotkach jak Danielka widziałam to nie pomyślałabym o AZS
A z tym mlekiem to słyszałam,że obrzydliwe-jak można dzieciom takie paskudztwo robić do jedzenia.
Z pogrubionym się zgadzam,też to co lekarze mówią czasami biorę z przymrużeniem oka.
Nie wiem co Ci poradzićna szczęście jest jeszcze reszta dziewczyn,pewnie zaraz pomogą.
Nina od wczoraj też ma zaczerwienioone poliki i nie gładkie w dotyku,ale doszłam dzisiaj,że to od mandarynki-dałam jej dwa dni temu i wczoraj jeszcze.Chociaż początkowo myślałam,że to wczorajszego mroznego spaceru.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

No tak
Własnie się naczytałam i oglądałam zdjęcia z AZS w życiu on tego nie ma
raczej mu juz nie dam tego mleka,jak spróbowałam to az mnie cofnęło,dziwię się,że Danielek to wypił.
Ona mi chciała przepisać od razu 4op ale mówię jej co będzie jak nie będzie tego chciał wypić no to przepisała mi 2 puszki.
Stary 2010-12-02, 19:50   #1723
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusieeeeeeeeeeeeeeeee!! Zadzwonili do mnie dzisiaj z firmy w której byłam na tej rozmowie po angielsku Czyli nie jestem takim mega ulungiem angielskim Idę na kolejną rozmowę dzisiaj już z dyrektorem biura Błaaaaaaaaaaaaaaaaagam, trzymajcie kciukasy za mnie i za zakończenie mojego żywotu sprzątaczki Dam znać jak poszło wieczorem i wtedy też Was poczytam Jestem tak podjarana/zestresowana że zaraz zejde na zawał!!
super pisz po rozmowie i trzymam kciuki

Cytat:
ratujcie!

Odstaw to cholerstwo i przejdz na mleko z typu HA
http://www.forumpediatryczne.pl/spec...paraty-typu-ha
bo ja nie wiem za bardzo co ma nutramigen do alergii bo to mleko na skaze . No chyba że ja jakaś ciemna jestem .
To mleko można kupić w markecie normalnie .
Co do buzi to ja bym spróboewała bephantenu , jest tłusty i szymek jak kiedyś miał uczulenie na banana to po tym zlazło . Chyba balneum mało tu da - bynajmniej Ola ma suche place i g.. pomaga .
Ja nie wiem czy Ola nie ma takiej łagodnego AZS bo ona ma własnie suche pod kolanami na rączkach ( ramionka ) brzuszku i to są takie suche plamy . Smaruje ją emolium .
Jak napisałam nie jestem lekarzem ale ta baba dla mnie dziwna
Co do wprowadzania rzeczy to wiadomo nie zaszkodzi .
A tak wogłl,e to zauwazyłam że lekarze dość czesto jak nie wiedzą o co kaman zwalają na AZS .
Ja bym poszła do alergologa

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-12-02 o 19:51
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:57   #1724
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aixa widać że czas obniżyć jeszcze trochę lóżeczkono i jak zwykle dodam że podobna do mamusi
Cytat:
aixa Lenka jaka podobna do Ciebie,czysta mamusia
Cytat:
Aixa Lenka boska tylko Ty szybko obniżaj łóżeczko bo jak ona już stoi to zaraz może być bach.
dziękujemy dziękujemy łóżeczko już opuszczone bo strach było patrzeć

Cytat:
Moja ślicna duzia dziewcynka: Ma cztery ząbki, raczkuje, gada (po swojemu) jak najęta i robi kosi-kosi.
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA OLUNI!!!
Cytat:
Wspaniała wiadomość trzymam mocno kciuki

Cytat:

Lenka wspaniała ale chyba czas opuścić łóżeczko

już opuszczone

Cytat:
ratujcie!

jejku nie wiem co ci poradzić nie wydaje mi się żeby to było AZS Jest to choroba skóry, która objawia się na całym ciele a nie tylko policzkach. Bardziej skłaniałabym się ku alergii pokarmowej lub skazy białkowej. Mojej koleżanki synek miał takie policzki czerwone przesuszone i całe w krostkach. Miał skazę białkową. Po roczku mu przeszło i teraz ma 2 latka i może jeść wszystko.

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-12-02 o 20:01
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:20   #1725
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

tylkooliwka mój starszy synek ma azs i ma takie suche plamy jego akurat to wogle nie swędzi, tylko wygląda tak jakby miał w tym miejscu skórę obtartą materiałem sucha czerwona. Smaruje te plamy balneum, jak już nie da rady co może się zdazyło z 2 razy to miał maści sterydowe. No i mój nie ma alergi pokarmowej tylko wziewną, ma alergie na roztocza olchy i psy.
Ale twój synek ma to od niedawna, czy cały czas ma od urodzenia, bo na mleko to raczej by wcześniej uczulenie wyszło, i to pewnie byś po kupkach zauważyła(śluz)idz może nie do alergologa,czy pediatry,
bo oni zbytnio na jeden tor nastawieni ale do dermatologa

AIXA to jak łóżeczko już obniżone to po plecach poczujeszale co zrobić. Ja już zamawiam pod choinkę karnety na masaże

anakazar to jakbyś schronisko otworzyła, to ja kotka przygarnę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:20   #1726
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dzięki dziewczyny,bardzo cenne są dla mnie Wasze uwagi

Madzia no własnie on nie ma tego od urodzenia,nigdy nie miał idealnie gładkiej buzi ale bez przesady.Kupy zawsze są ładne.Najbardziej miał czerwone wtedy po tranie cytrynowym wstawiałam Wam fotki ale później zeszło,w sensie ta czerwień ale jakieś tam krostki czy plamki zawsze są.Czasami kilka a czasami więcej.Teraz znowu coś go uczuliło stawiam na tą pierś z kurczaka jednak i znowu mu się zaczerwieniły i byly bardziej przesuszone ale dzisiaj jest znacznie lepiej zobaczę jeszcze kilka dni.

Ania mam bephanten nawet już mi się kończy bo ja mu tym czasami dupkę smaruję.Linomag tez jest taki tłusty jak bephanten.Alle Ty mówisz o bephanten-krem czy maść?bo ja mam maść

Czas edycji: 2010-12-02 o 20:27
Stary 2010-12-02, 20:27   #1727
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny 3 pytania z róznych beczek:

1- jaki polecacie niekapek, który jest NIEKAPKIEM? Mamy TT i Nuka i NUK to nawet powiedziałabym, że jest LEJKIEM! Mamy też ten 360 stopni, ale jeszcze nie próbowałyśmy.

2- Gabryśka od 3 dni ustawia sobie drzemkę niestety za późno-opiekunka wychodzi np. o 15, a ona zbiera się do spania ok.16 i w dodatku drzemka jej się wydłużyła i potrafi spać 1,5-2 godziny, zatem budzi się przed lub o 18 i nie ma siły żeby po kąpieli usnęła koło 20, bo to dla niej za szybko po drzemce-efekt jest taki, że właśnie TZ teraz z nią siedzi na łóżku a ta się przewala, cieszy i ani myśli spać. Do 22 dociągnie jak nic, a to tak nie powinno być. CO ROBIĆ?
a) nie pozwalać jej spać tak długo na ostatniej drzemce? jednocześnie czy wolno aż tak ingerować w naturalną potrzebę snu dziecka i nie pozwalać mu się wyspać ile chce?
b) przetrzymywać ją na siłe BEZ tej drzemki? ryzyko, że im bliżej kąpieli i wieczoru tym bardziej bedzie zmęczona i w końcu się rozryczy

3- dziewczyny ze spacerówkami X-lander modele 2009 i młodsze (bez tej fajnej, dbrze rozkładanej budki z 2010 roku)- jaki macie patent zeby na spacerach nie wiało maluchowi w twarz? Dzis wyszłyśmy z tym wózkiem pierwszy raz i o ile na śniegu super się sprawdza to przez tą "płytką" budę całe zimno i okazjonalny śneig wpadają na Gabryśkę-w inglesinie budka się swietnie rozkladała aż tak, że można dziecka praktycznie "zamknąć" w wózku, ale on sobie ze niegiem nie radzi, bo kola nie pompowane.

HELP we wszyztkich trzech sprawach.

tylkooliwka, my pilysmy nutra dosc dlugo-obrzydliwe jest
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:46   #1728
P0P70
Zakorzenienie

Aixa - mała śliczna.

Baobabek - zarówno mama jak i synek super wyglądacie.

Dusiaczku - 100 lat dla sprytnej Oli!!

TylkoOliwka - Mi też nie wydaje się aby to było AZS. To musi być na coś uczulenie. A ta lekarka to sprytna bo za jednym zamachem podała wszystkie możliwe powody. Stwierdziła, że to AZS a jednocześnie dała nutramigen na skazę. I na koniec kazała wyeliminować wszystko z diety i od nowa wprowadzać.
U mnie Oliwka też ma od czasu do czasu czerwone policzki, dodatkowo ostatnio pojawiły się takie suche plamy na nogach. Też muszę iść z tym do lekarza tylko nie wiem jak a TZ nie ma ostatnio czasu. Ale może jutro mu się uda.

A teraz trochę się pochwalę. Oliwka dzisiaj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocnika. Wiem że to przypadek ale i tak fajnie.

Mrowak - a może na ten wózek folie założysz?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:50   #1729
aneczkkaa
Zakorzenienie

mrowak pisze w sprawie nr 2
u nas było podobie przez około 3-4 dni był koszmar szedł spać koło 23
teraz całkiem przestawił sobie drzemki
z 2 dziennie na jedną 2 godzinną
teraz wstaje o 7 pije mleczko dosypia jeszcze do 8
drzemka jest między 13 a 14 i trwa około 2 godziny
idzie spać zaraz po 20

może i u Was nadchodzą jakieś zmiany ja z naszych jestem mega zadowolona

Ide spać Dobranoc mamuśki

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

dla Oliwki
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-02, 20:53   #1730
Ferrou
Zakorzenienie

Hejka

Anakazar, porozsyłałam po znajomych, na innym forum dałam linki, klikamy, klikamy Jestem bardzo uczulona na krzywdę zwierząt. I tak jak Ty, gdybym miała kasę to schronisko bym otworzyła, bo wszystkie zwierzęta które mam czy miałam to przygarnięte były, a ilu znalazłam dom, tego to już nie liczę

STO LAT DLA 8 MIESIĘCZNIAKÓW

GRATULACJE DLA MALUCHÓW ZA NOWE UMIEJĘTNOŚCI

DZIECIACZKI OCZYWIŚCIE ŚLICZNE :LOVE:
My od kilku dni codziennie Kubusiowi robimy po kilkadziesiąt zdjęć Efektami pochwalę się później

Drcron, współczuję sytuacji z teściem... i jeszcze ten problem z temperaturą... odpocznijcie u mamy

Aniap - niezła historia, dobrze, że spotkałaś tą dobrą osobę, że Ci pomogła. Dzisiaj wylazłam z małym na dwór i chciałam przejść przez ulicę, a mam wózek z dużymi kołami, no to oczywiście zaspy na przejściu dla pieszych, najpierw musiałam trochę odgarnąć śnieg butem, abym mogła jakoś ten wózek ciągnąć, bo pchać to się nie dało A później jeszcze szłam taką osiedlową ulicą, przy domach ledwo odgarnięte, ulice zasypane... się zmęczyłam

Tylkooliwka, mój siostrzeniec też pije Nutramingen i raz spróbowałam, prawie zwymiotowałam, tak jest obleśne Ale jemu smakuje i to najważniejsze :d Jak Danielek je, to znaczy że jest ok, Tobie nie musi smakować :P I Kubuś też niby miał AZS, a jego skóra normalnie wygląda (czasami coś mu wyskoczy), je wszystko normalnie, mleko to bebiko, podaję mu jogurty, ostatnio to nawet truskawkowy jakiś zjadł Więc szczerze to nie wiem czemu Kuba miał takie policzki, alergolog stwierdził AZS i skazę, 3 pediatrów to samo i mu jakoś przeszło Mi się wydaje, że Danielek ma jakąś alergię pokarmową, może skazę... choć to trochę dziwne, bo z tego co pamietam to jak karmiłaś piersią to odstawiłaś wszystko co mleczne i też miał krostki... A może to od kosmetyków? Od Waszego proszku, od tego co używacie do mycia?

Gmyrelka, pewnie już jest po rozmowie więc nawet nie zdążyłam trzymać kciuków, ale mam nadzieję że się udało

A u nas ok Wczoraj Kuba odkrył że może się wspinać... i teraz wspina się na wszystko, juz nie chce pełzać, raczkować, siedzieć, wspina się po mnie, aby go wziąć na ręce albo wspina się na łóżko aby stać i się patrzeć i radochę ma niezłą Aż kręgosłup mnie dzisiaj bolał. A to dopiero 2 dzień Powiedzcie mi, jeżeli on już chce zacząć chodzić to co mu zakładać na nóżki, jakie butki kupić? Ja zielona w tym temacie i nie wiem czy już inwestować w butki z twardą podeszwą
Aaa. no i ostatnio spodobała mu się nowa zabawa: otwiera szafkę, kładzie się przed nią na pleckach i stuka o drzwiczki nózkami.. albo lekko otwiera i puszcza aby się same zamknęły. Muszę za jakimiś zabezpieczeniami się rozejrzeć

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-12-02 o 20:55
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:05   #1731
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny,bardzo cenne są dla mnie Wasze uwagi

Madzia no własnie on nie ma tego od urodzenia,nigdy nie miał idealnie gładkiej buzi ale bez przesady.Kupy zawsze są ładne.Najbardziej miał czerwone wtedy po tranie cytrynowym wstawiałam Wam fotki ale później zeszło,w sensie ta czerwień ale jakieś tam krostki czy plamki zawsze są.Czasami kilka a czasami więcej.Teraz znowu coś go uczuliło stawiam na tą pierś z kurczaka jednak i znowu mu się zaczerwieniły i byly bardziej przesuszone ale dzisiaj jest znacznie lepiej zobaczę jeszcze kilka dni.

Ania mam bephanten nawet już mi się kończy bo ja mu tym czasami dupkę smaruję.Linomag tez jest taki tłusty jak bephanten.Alle Ty mówisz o bephanten-krem czy maść?bo ja mam maść
Ja mam maść . U nas pomogło spróbowac nie zaszkodzi a na dwór też tym możesz smarować bo to tłuste i się nadaje .

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny 3 pytania z róznych beczek:

1- jaki polecacie niekapek, który jest NIEKAPKIEM? Mamy TT i Nuka i NUK to nawet powiedziałabym, że jest LEJKIEM! Mamy też ten 360 stopni, ale jeszcze nie próbowałyśmy.

2- Gabryśka od 3 dni ustawia sobie drzemkę niestety za późno-opiekunka wychodzi np. o 15, a ona zbiera się do spania ok.16 i w dodatku drzemka jej się wydłużyła i potrafi spać 1,5-2 godziny, zatem budzi się przed lub o 18 i nie ma siły żeby po kąpieli usnęła koło 20, bo to dla niej za szybko po drzemce-efekt jest taki, że właśnie TZ teraz z nią siedzi na łóżku a ta się przewala, cieszy i ani myśli spać. Do 22 dociągnie jak nic, a to tak nie powinno być. CO ROBIĆ?
a) nie pozwalać jej spać tak długo na ostatniej drzemce? jednocześnie czy wolno aż tak ingerować w naturalną potrzebę snu dziecka i nie pozwalać mu się wyspać ile chce?
b) przetrzymywać ją na siłe BEZ tej drzemki? ryzyko, że im bliżej kąpieli i wieczoru tym bardziej bedzie zmęczona i w końcu się rozryczy

3- dziewczyny ze spacerówkami X-lander modele 2009 i młodsze (bez tej fajnej, dbrze rozkładanej budki z 2010 roku)- jaki macie patent zeby na spacerach nie wiało maluchowi w twarz? Dzis wyszłyśmy z tym wózkiem pierwszy raz i o ile na śniegu super się sprawdza to przez tą "płytką" budę całe zimno i okazjonalny śneig wpadają na Gabryśkę-w inglesinie budka się swietnie rozkladała aż tak, że można dziecka praktycznie "zamknąć" w wózku, ale on sobie ze niegiem nie radzi, bo kola nie pompowane.

HELP we wszyztkich trzech sprawach.

tylkooliwka, my pilysmy nutra dosc dlugo-obrzydliwe jest
A niania moze z nią iść na spacer ? Niech z nią idzie i może ona wtedy zaśnie w wózku jej i potem nie zaśnie wam ? W ten sposób może się uda drzemke [przestawić na wcześniej . O ile ona śpi na spacerach

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Ferrou - narazie wystarczą skarpety z ABSem jak nie chodzi potem jak zacznie to zalezy jakie macie podłogi w domu jeśli sa to parkiety , kafelki to potrzebne mu będa kapcie , jeśli macie dużo dywanów to niech jak najdłużej chodzi tylko w skarpetkach lepiej dla nózki .
A jak juz będziesz chciała kapcie to ja bardzo lubie takie
http://allegro.pl/kapcie-pantofle-da...303786577.html
to przykładfowy link .
Kupuje takie bo mają sztywny zapietek , nie spadają z nogi przez to zapięcie , ładnie się zginają , mały je bardzo lubi i od zawsze tylko takie .
Kupuje innej firmy ale tych kapci jest pełno . Na ciepła wiosne na dwór też w takich chodził. Oczywiście zwróc uwagę czy firma z której kupisz ma atest zdrowa stopa . jesli ciepło bardzo masz w domu sa takie bez paluszków jak zimniej sa zakryte.
Stary 2010-12-02, 21:07   #1732
Ferrou
Zakorzenienie

PoP, wielkie brawa dla Oliwki

A Wam powiem że od jakiegoś czasu się martwię... Kubuś ma 8,5miesiąca i prawie w ogóle nie mówi, nie gaworzy, jakieś dźwięki wydaje, coś tam niby do siebie gada, jak widzi koty to krzyczy "yyyyy", ale nie powtarza żadnych sylab. Siostrzeniec który ma 5,5 miesiąca gada jak najęty, mieli w buzi językiem, a Kuba nie... Wiem, że każde dziecko rozwija się swoim tempem, ale te jego milczenie już tak długo trwa. No chyba że za kilka lat odezwie się "gdzie jest kompot? " jak to w kawale było

No i mam też problem ze sobą... Jest pewna osoba której życzę jak najgorzej, nie potrafię o niej powiedzieć inaczej jak nie "k...a" , "sz...a" itp. Wiem że nie powinnam tak robić, że to złe, ale ona tak nas krzywdzi i nie widzi w tym żadnego problemu. I to chyba na kązdej płaszczyźnie życia. Niby równowaga musi być i niby mówi się że do niej to później wróci, ale ja w to nie wierzę... to my borykamy się z problemami, to przez nią wiele rzeczy się dzieje.. ehh...
Stary 2010-12-02, 21:11   #1733
aixa
Rozeznanie

mrowak odpowiadam na pytanie nr 2
u nas tak jak u aneeczki ostatnio drzemki się Lenusi poprzesuwały i spała od 18-20:30 budziłam ją i kąpałam ale nie mogłas potem zasnąć, po paru dniach pomyślałam, że będę ją wybudzać z tej drzemki ok 19stej i to był zły pomysł. Lenka była niedospana i strasznie marudziła.Pomyślałam sobie, że też bym była wkurzona jakby mi ktoś sen przerwał i postanowiliśmy zaczekać. Po kilku dniach zmieniła sobie drzemkę na 17-18stej i jest super. Zasypia ok 20 bez problemu. I tak już zostało póki co. Pointą mojego wywodu jest to, żebyś poczekała kilka dni i obserwowała, Gabrysia sama sobie ustawi porę drzemki na najbardziej dogodną dla niej.
z pytaniem nr 1 mam również taki sam problem jak ty. Mogę się jedynie przyłączyć i czekać na jakieś podpowiedzi w tym temacie

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-12-02, 21:11   #1734
libra777
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
no ja jeszcze swojego pokażę
Ładniutka i jaka do mamusi podobna
Baobabku ale kawaler Ci rośnie, to miałaś przygodę , ja miałam podobną dzisiaj cała się musiałam przebrać jak Miko bombe walnał bo tak wierzgał że mnie wyciapał
Pop brawo za siuśki do nocniczka
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

Libra zdrowka zycze
Moja Hania tez jeszcze ma katar, juz slabnie, ale jednak... U niej to 10 dni, jak u mnie, nie zaden tydzien, jak u normalnych ludzi
Ale mam nadzieje, ze to juz nie rozwinie sie w nic innego...
No to my chyba też z tych nienormalnych, bo tydzień już minął
Cytat:

Tak właśniezaczeło się już,bo szarpnęła za bieżnik z ławy i poleciało wszystko co tam było-już bieżniki pościągane(aniapa ostrzegała)na stole przy lapku leżał stos dokumentów-pofrunęło wszystko.
Nawet nie wiem kiedy ona to wszystko łapie.
Takie dziecko to huragan,ja nie chcę tych jej pierwszych kroków,bo się boję
Ja też się tego boję już wyrabiam nawyk nie stawiania niczego na brzegu, nie zostawiania niczego w zasięgu typu nóż , nożyczki , itp., serwetek oczywiście zero, powykręcane rączki od szafek i szuflad, zapory powpychane pod drzwi w celu nie zamknięcia ich, piloty, i telefony wyemigrowały na wyższe półki.Masakra jakaś a i tak ciągle coś znajdzie
Ostatnio pranie mi zapauzował , ide do łazienki przekonana że już się skończyło a tam pauza wciśnieta
Cytat:

I jak ja mam normalnie pracować? Ciągle o niej myślę.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDgkWjTq1GM
Gratulacje , a filmiki super
Cytat:
może idź do innego jeszcze, ja chodziłam dopóki diagnoza mnie nie uspokoiła. Ten nutramigen pewnie tak samo obrzydliwy jak bebilon pepti, też nam jedna lekarka przepisała bo stwierdziła że to może skaza (a Miko miął ciężki oddech)i przez ten bebilon zbrzydził sobie mleko już na amen.
Idź do innego i zobaczysz co powie albo tak jak Madzia mówi do dermatologa może , chociaz to raczej na pewno uczulenie na coś, tylko znajdź tu teraz na co
Mój też ma coś zaczerwienione poliki ale to moze od mrozu bo dzisiaj wyszliśmy na trochę i wiało , smarowałam mu ale mimo wszystko chyba gdzieś chwyciło.
Bardzo dobrze jedźcie do mamy ,przynajmniej nie będziesz nerwów zżerać.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:21   #1735
aixa
Rozeznanie

Ferrou daj Kubusiowi jeszcze parę tygodni. Może jak zacznie gadać to od razu mama i tata dużo do niego mów spraw, aby skupiał się na twojej twarzy wydawaj dziwne nieludzkie dźwięki może spróbuje cię naśladować. Ja swoojej Lence przez miesiąc codziennie po kilkaset razy powtarzałam mama zrobi to, mama zrobi tamto, chodź do mamy, mama umyje mama mama, mama i po miesiącu pierwszy raz powiedziała mama i już jej tak zostało, jak coś jej się złego dzieje to od razu płacze ze słowami mamamamamama
co do sytuacji z tą osobą nie wiem co doradzić, spróbuj odpuścić. Każdy z nas całe życie pracuje na swoją karmę. A ta zawsze jest sprawiedliwa.

Pop zapomniałam pogratulować Oliwce pierwszego "siusiu" do nocnika. Przekaż ode mnie buziaki. Oliwka jest dla mnie bratnią duszyczką bośmy urodzone tego samego dnia i miesiąca stąd ten sentyment

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-12-02, 21:22   #1736
Ferrou
Zakorzenienie

Libra, czy Ty brałaś udział w konkursie cocodrillo? bo przeglądam tam właśnie galerię zdjęć z konkursu i widzę zielonego potwora

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ferrou - narazie wystarczą skarpety z ABSem jak nie chodzi potem jak zacznie to zalezy jakie macie podłogi w domu jeśli sa to parkiety , kafelki to potrzebne mu będa kapcie , jeśli macie dużo dywanów to niech jak najdłużej chodzi tylko w skarpetkach lepiej dla nózki .
A jak juz będziesz chciała kapcie to ja bardzo lubie takie
http://allegro.pl/kapcie-pantofle-da...303786577.html
to przykładfowy link .
Kupuje takie bo mają sztywny zapietek , nie spadają z nogi przez to zapięcie , ładnie się zginają , mały je bardzo lubi i od zawsze tylko takie .
Kupuje innej firmy ale tych kapci jest pełno . Na ciepła wiosne na dwór też w takich chodził. Oczywiście zwróc uwagę czy firma z której kupisz ma atest zdrowa stopa . jesli ciepło bardzo masz w domu sa takie bez paluszków jak zimniej sa zakryte.
ooo dzięki to będę musiała na początek kupić skarpetki bo te co miał to za małe i powoli zacznę rozglądać się za jakimiś butkami.
W ogóle muszę jeszcze kić jakieś ciepłe na zimę. bo te co mam ,to już za małe, a jeszcze miesiąc temu były ok

I mam do Was pewną prośbę
. Ostatnio przez przypadek natknęłam się na pewną stronę. Chodzi o 9 miesięczną dziewczynkę która ma raka oczu.... Bardzo się wzruszyłam czytając bloga, Kalinka jest jedynie miesiąc starsza od Kubusia a już tyle doświadczyła, chemia, nie widzi na jedno oczko - które prawdopodobnie będzie usunięte, drugie nie wiadomo czy zostanie zachowane, duże prawdopodobieństwo przerzutów bo rak jest złośliwy.... Jest szansa na leczenie za granicą ale jak to w Polsce bywa, trzeba samemu uzbierać na to pieniądze... Podaję linka do strony gdzie są namiary na konto, każda złotówka się liczy, nas 10zł nie zbawi, a dla Kalinki to być albo nie być. http://www.kalinajanowska.pl/
Na tą samą chorobę tez choruje dwuletni Kubuś, także potrzebują pieniądze na leczenie: http://www.kubus-juras.cba.pl/index.html

Stary 2010-12-02, 21:23   #1737
ania p
Zakorzenienie

Ferrou - z obserwacji moich dzieci - ale także gdzies to wyczytałam mozna je podzielić na dwa rodzaje . Takich co się skupiają na rozwoju fizycznym jak Twój szybko raczkują chodza , stają itp . Takie dzieci sa bardzo sprawne ( taki był Szymon ) ale własnie nie mówia szybko , nie skupiaja się na precyzyjnych zabawkach typu sortery , nie potrafią się na długo skupić i czymś bawić , tylko latac , biegac , wspinac się itp . Drugi typ dzieci to takie jak moja Ola . Nie raczkuje , siedzi sobie tylko ale potrafi gadac jak najeta i się czymś na dłużej zająć . U Szymka w tej chwili nastąpił gwałtowny rozwój mowy gdzie dzieci w jego wieku niektóre super już gadają .
To się potem wszystko wyrówna za to szybko będziesz miała małego akrobate co będzie się wspinał na placach zabaw jak trzylatek . Musisz tylko pamiętac żeby zapewnić mu dużo ruchu . Szymon kocha basen , place zabaw itp , musi się wyszaleć . Ja mam w domu jeden i drugi rodzaj he he . Szymek w wieku Oli stawał przy meblach i raczkował jak torpeda . Oli do tego daleko ale własnie można z nia sobie gadać godzinami .
Stary 2010-12-02, 21:25   #1738
libra777
Zakorzenienie

Ferrou mój Miko ma kapciorki włąśnie takie jak Ania podała w linku coś w tym stylu , u nas nie ma dywanów a Miko co prawda nie chodzi ale wszędzie staje gdzie się da i do tej pory robił to na palcach a ja go chciałam niejako zmusić w ten sposób do stawania na całą stopkę i dzięki takim kapciom udaje się i co najważniejsze nie ślizgają mu się nóżki co mogłoby grozić upadkiem, kapcie go hamują.
A tym że Twój Kuba nie mówi to się nie przejmuj mój też się nie bardzo kwapi a ma już prawie 10.Mówi baba,mapa,pama ale tak sobie klepie nie że do mnie czy coś.A jak mówię wołaj kotka to on :"khhhh" coś tam kapuje.
A co do Twojej złości to Ci się nie dziwię też używam nieraz tego typu epitetów jeśli ktoś mnie wkurzy, nie jestem z tych co nadstawiaja drugi policzek także to całkiem normalne że się tak myśli i mówi o kimś kto nam robi krzywdę.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ania chyba masz rację wszystko przyjdzie samo, jak dziecko będzie gotowe.Można się za niepokoić jak skończy 2 lata i nie będzie mówić.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:27   #1739
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaka całuski i gratki dla Oluni.
Dziękujemy

Cytat:
Dusiaka widziałaś go czy to wygląda na atopowe zapalenie?moim zdaniem nie
Według mnie to jest alergia, pokarmowa albo kontaktowa. Z pewnością nie AZS. Nie widziałam, żeby Danielek miał suchą skórę, ani żeby się drapał po buzi. Szkoda tylko, że tak ciężko samemu dojść do istoty problemu.

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA OLUNI!!!
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
.
Dusiaczku - 100 lat dla sprytnej Oli!!

A teraz trochę się pochwalę. Oliwka dzisiaj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocnika. Wiem że to przypadek ale i tak fajnie.
Dziękujemy i gratulujemy Oliwce samodzielnego siusiania

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A Wam powiem że od jakiegoś czasu się martwię... Kubuś ma 8,5miesiąca i prawie w ogóle nie mówi, nie gaworzy, jakieś dźwięki wydaje, coś tam niby do siebie gada, jak widzi koty to krzyczy "yyyyy", ale nie powtarza żadnych sylab. Siostrzeniec który ma 5,5 miesiąca gada jak najęty, mieli w buzi językiem, a Kuba nie... Wiem, że każde dziecko rozwija się swoim tempem, ale te jego milczenie już tak długo trwa. No chyba że za kilka lat odezwie się "gdzie jest kompot? " jak to w kawale było

No i mam też problem ze sobą... Jest pewna osoba której życzę jak najgorzej, nie potrafię o niej powiedzieć inaczej jak nie "k...a" , "sz...a" itp. Wiem że nie powinnam tak robić, że to złe, ale ona tak nas krzywdzi i nie widzi w tym żadnego problemu. I to chyba na kązdej płaszczyźnie życia. Niby równowaga musi być i niby mówi się że do niej to później wróci, ale ja w to nie wierzę... to my borykamy się z problemami, to przez nią wiele rzeczy się dzieje.. ehh...
Ferrou -często chłopcy zaczynają mówić później, nie ma się czym martwić. W rodzinie mojego męża chłopcy zaczynają mówić koło 2,5 lat...A jak już zaczną to gadają zdaniami. Może Kubuś teraz słucha, obserwuje, a jak zacznie to Was zadziwi

Kiedyś już pisałaś nam o tej osobie. Nie jest to ktoś z rodziny, mam nadzieję. Nie można się z nią dogadać, żeby dała spokój? Nie da się jej ignorować? A jeśli grozi lub Was straszy to zgłoście na Policję. Może wymieńcie sobie numery telefonów, usuńcie profil z naszej klasy/ facebooka itp. Nie wiem co Ci doradzić, chyba bym jeszcze się modliła, żeby się od mojej rodziny odczepiła. W każdym razie tego Wam życzę.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:31   #1740
aixa
Rozeznanie

Dusiaka ja dopiero teraz filmiki dojrzałam z Olą. Jejku jakie one są śmieczne najfajniejszy ten co Ola "dupcią chodzi" fantastyczne !!! Piesio piękny i widać, że oboje mają z Olą frajdę z bycia razem

Maja 27.04.2017 CC
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości