|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
|
|
#1952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Bartosz też dostał od chrzestnego taki komplet ... i spodnie też wydają mi się cienkie ![]() Cytat:
Bartek robi to samo ... doszło do tego, że mam zapasową "dorosłą" szczoteczke specjalnie dla niego Cytat:
... moja mama też chodzi ![]() Cytat:
ide spać ... jutr Wam naklikam w klubie bo dzisaij już nie mam siły ... dobranoc |
||||
|
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiem więcej - nawet jak oboje jemy zupę i daje mu taką samą łyżkę dorosłą co ja mam to i tak po każdej mojej łyżce Tomek mi zabiera łyżkę bo chce moją mimo, ze ma taką samą - i tak po każdej łyżce się zmieniamy
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze na chwilke zajrzałam. Postaram sie bywac czesciej
p4w to nie jest tak,ze wymagam za duzo od Kuby tylko martwie sie o jego ząbki. Chce zeby miał ładne, czyste zdrowe zęby Dzisiaj był pąstep Zagadałam go dobrze. Powiedziałam, ze wszystkie dzieci myją zeby - wymieniłam tez bohaterow z bajek i jakos poszło ![]() Zobaczymy jak bedzie jutro. U nas tez juz czesc prezentow zrobiona. Od mojego brata dostanie taki duzy samochod z Wadera i cos mu ma jeszcze dokupic. Od moich rodzicow dostanie jezdzik i pewnie jakies ciuszki. Od nas ta fontanne i jeszcze taki traktorek wesoły farmer ale czekam az sie aukcja skonczy. A teraz zmykam bo małż woła ![]() Dobranoc
|
|
#1955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wydaje mi się, że Kuba jeszcze za słabo sobie radzi z chodzeniem do takich butów, a Ty jak myślisz?Cytat:
![]() Zgadzasz się na wszystko, co Tomek wymusza? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
, u nas wręcz przeciwnie, uczymy Kubę, że nie będzie miał wszystkiego, co chce i nie będzie zawsze tak, jak On chce.
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dodałam fotki na waszą prośbę
Będziecie miały ubaw z mojej sexy różowej bluzy- za próg domu w niej nigdy nie wyszłam No i zdjęcia robione z reki bo Tż mi nie chciał zrobić......Co do mycia ząbków to Tomek też nie chce żebym mu myła, chwilkę tylko daję a potem zabiera szczoteczkę i chce sam. I bardziej gryzie tą szczoteczkę niż myję . I bym zapomniała: Mariolu sto lat! I dużo radości z Twoich mężczyzn
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-12-02 o 23:19 |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, Wredna dziekuje za zyczenia
W sumie fajny dzien mialam, czuje sie taka zadbana i objedzona. Byl Green thai chicken i ryz z trawa cytrynowa i mleeczkiem kokosowym, pavlova z malinami i ciasto marchewkowe. PychaAntonio juz obudzil sie 2 razy, czuje, ze nowu nocka bedzie w kawalkach.
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jak tam nocka? a wogóle to cześc
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-12-03 o 07:13 |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale akurat mi zależało na myciu zębów i już kwestią drugorzędną było czym - tzn chodziło mi o zachowaniu rytuału... nie jest to powód do dumy, ale w niektórych kwestiach ulegam bo niczego bym mu nie pozwalała
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie
ale od 7 już w pracy siedze
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Ide nadrabiać...i zamówiłam atomki...więc chyba zacznie się zabawa
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Bo zapomnę-Miramej podziwiam Twoją konsekwencję, ale mam wrażenie, że jesteś trochę zbyt surowa dla siebie i innych dziewczyn tutaj przy okazji Czasem brak siły, żeby wszystko było jak w książce, a czasem po prostu dziecko na to nie pozwala choćby nie wiem co. Zmierzam oczywiście do tego nieszczęsnego mycia zębów-pisałam już, że Zosia nie pozwala sobie myć zębów i koniec-nie otworzy buzi, wyrywa mi szczoteczkę i już. I co mam zrobić?? Nie chcę nic na siłę, bo w ogóle się zniechęci i pozwalam jej na samodzielne "mycie". Na razie tak jest i będzie, aż łaskawie Zosia zmieni zdanie (a mam nadzieję, że w końcu to nastąpi ). Nie widzę innego wyjścia z tej sytuacji. Reasumując-nie zawsze dziecku da się wytłumaczyć, nie zawsze chce współpracować, bo rozumieć pewnie rozumie, tylko cóż z tego ![]() To się rozpisałam ![]() A tak poza tym: Wojtusiu fajny kombinezon Mariolu tosz to istny kataklizm Was nawiedził! ![]() p4w lakier jest czysto szary ![]() Zosia do wieczora nie zrobiła juz kupki, mam nadzieję, że jest już po sprawie. Dicoflor oczywiście daję Dzisiaj będzie chyba premiera sanek , tylko kurka znowu zimniej się zrobiło dzisiaj... brrr...---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ja też ![]() A no i z cztery razy dzisiaj wstawaliśmy do małej , widziałam wczoraj, że górne trójki są tuż tuż.---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- I miałam jeszcze zapytać: jedzą Wasze dzieci Nutellę?
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-12-03 o 08:40 |
|
|
|
#1964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Masz coś konkretnego na myśli, pisząc, że jestem surowa dla siebie i innych dziewczyn tutaj? U mnie nie ma jak w książce, wiele razy pisałam, że czasem ulegam Kubie, bo się po prostu nie da, nawet niedawno pisałam o tym z Anulą. Czy ja komuś coś zarzuciłam w sprawie mycia zębów? Czuję się niesłusznie o coś posądzona, bo albo coś ze mną naprawdę nie tak, albo Ty nie czytasz ze zrozumieniem.Kuba nie je, ale to wiadomo, prawda? Przecież wychowuję Go książkowo i jestem surowa, więc jest biedny, bo nie je Nutelli
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę Cię poniosło ![]() Nie będę kontynuować, bo nic dobrego z tego nie wyniknie.
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro coś o mnie piszesz, to może dokończ i wytłumacz, bo mnie to bardzo zabolało.
|
|
|
#1967 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#1968 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() Mariolu, super wyglądacie na spacerku A ten bałwan...jedyny w swoim rodzaju ![]() Ide po kawkę , zw
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że ciągnie się za nami niedawna awantura klubowa, w której notabene nie uczestniczyłam. No poniosło Cię, poniosło, bo nigdzie nie napisałam, że jak nie dajesz Kubusiowi Nutelli to jest biedny. A mnie trochę wkurzył ton w jakim pisałaś o tym myciu zębów. I te ciągłe emotikony " " przy pytaniach "A dziecko samo potrafi umyć sobie zęby?, A nie myjesz sama?, Nie domywasz" etc. Oczywiście, że dziecko w wieku naszych dzieci nie potrafi umyć sobie samo zębów, tylko taka świadomość niewiele daje w konfrontacji z uporem niektórych dzieci. Nie każdemu dziecku da sie wytłumaczyć.I tyle. A swoją drogą jesteś chyba najbardziej książkową mamą tutaj, i nie jest to ani obraźliwe, ani nie ma się o co obrażać. Chcę uniknąć łapania się za słówka i przepychanek słownych. Jest dzisiaj piątek i nie zamierzam się denerwować ![]() Jeżeli źle Cię zrozumiałam, to przepraszam. EOT.
|
|
#1970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie chciałaś kupić...poka poka ![]() Cytat:
Dojechałam ufff...dzisiaj też nim jechałam i wpadłam w poślizg...spokojnie wyprowadziłam auto, ale kolega który normalnie jest kierowcą krzyczał ![]() a co z doświadczeniem
|
|
#1971 |
|
Ola-Unhola
|
angy, odbierasz Miramej jako surową dla siebie i dla nas? Ty tak się czujesz?
Ja tego tak nie odbieram Nie zauważyłam, żeby Jola narzucała coś komuś. Co do mycia zębów np. Padło gdzieś sformułowanie "musisz, zmień to, powinnaś"? Chyba nie.... O Svi sie pojawiła...... Ani cześć , ani nic, a ikonka a propos czego
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajne te cienie co wkleiłaś. Tylko ja to taka dziwna jestes, bo z jednej strony kupując tą paletę z sephory za 200 zł mam masę cieni duży wybór i mam wrażenie ze bede miała z czego wybierać, a wydanie 200 zł na małą paletkę z kilkoma kolorami mnie przeraża. Ale zawsze musi być ten pierwszy raz pomyślę, zastanowię się i przedstawię ostateczną wersję teżetowi. Cytat:
ja nie daję, bo Oli nie je czekolady, ale gdybym sama jadła to by pewnie przyleciała spróbować |
|||
|
|
|
#1973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Zięć cudny...i jaki zadowolonyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikona Svi to chyba apropos mojej wymiany zdań z Miramej ![]() A w temacie: oczywiście, że Jola nie napisała wprost "musisz, zmień itd". Ale ja przynajmniej poczułam się po przeczytaniu jej wypowiedzi jakby to powiedzieć.... winna, że czegoś tam nie robię. Co do surowości Miramej.... Jest czasami bardzo kategoryczna w swoich wypowiedziach, mamy do dyspozycji tylko słowo pisane, dopuszczam możliwość złego zrozumienia się, dlatego przeprosiłam jakby co
|
|
#1975 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a z kim ja mam sie tu witac? ![]() milo, ze po paru dniach nieobecnosci ktos o mnie pamieta i : "Svinecka gdzie jestes, oddawaj klub!!!" ![]() miodzio juz oddaje (mam nadzieje, ze wiem jak) i zegnam sie milego
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nie pokazuje twarzy
Cytat:
Zu nie próbowała...nawet jeszcze mi do głowy nie przyszło by jej dac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#1977 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No ale to nie tyczy się Ciebie ![]() No właśnie tylko słowo pisane ![]() Kwestia odbioru. Ja osobiście odbieram to jako pytanie. Cel: myślę, że chce wiedzieć jak to jest u innych i daleczego akurat tak, ale bez narzucania i osądzania... A że jest książkowa, jak piszesz.... Bardzo dobrze, w końcu wychowuje małego człowieczka i chce to zrobić jak najlepiej podpierając się wiedzą. Bo w końcu jest to jakoś sprawdzone i opisane. Co nie znaczy, że te które nie są książkowe robią to źle. Wojtusiu, ładny kombinezonik. Ja kupiłam właśnie kurtkę HM dla Antosia na allegro. Płatnośc do końca roku, więc mam czas, zeby uzbierać
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie daję i prędko nie dam
I też uważam, że źle Jolę odebrałaś. Ona nic nie narzuciła przecież. To że Zosia nie chce myć zębów to trzeba przeczekać ale nikt Ciebie za to nie potępia przecież. Cytat:
Sama chciałaś klub oddać więc w czym problem? |
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1980 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Widzimy, że jesteś i gdzie jesteś, więc po raz setny pytanie się dlaczego Ciebie nie ma chyba jest bez sensu ![]() Już podkreślałaś, ze nie chcesz z nami pisać...chcesz oddać klub... Dziewczyny prosiły, zebyś i nie znikała i klub prowadziła dalej, ale przecież nie posłuchałaś ![]() Szkoda, trudno....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

... 

... moja mama też chodzi
, wydaje mi się, że Kuba jeszcze za słabo sobie radzi z chodzeniem do takich butów, a Ty jak myślisz?

NIE LUBIĘ TROLLI![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, widziałam wczoraj, że górne trójki są tuż tuż.
. Masz coś konkretnego na myśli, pisząc, że jestem surowa dla siebie i innych dziewczyn tutaj? U mnie nie ma jak w książce, wiele razy pisałam, że czasem ulegam Kubie, bo się po prostu nie da, nawet niedawno pisałam o tym z Anulą. Czy ja komuś coś zarzuciłam w sprawie mycia zębów? Czuję się niesłusznie o coś posądzona, bo albo coś ze mną naprawdę nie tak, albo Ty nie czytasz ze zrozumieniem.
a do innego mam za daleko i nie mam jak ich dostać