![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() co do veta jesli Ci sie nie podobala to zmien, my mielismy szczescie, trafilismy na naprawde fajny zespol, w tym zwierzecym szpitalu pracuje facet i babka, facet ok. 40tki a babka mlodziutka ale to ona podjela decyzje ze Cycek najlepiej jakby zostal w szpitalu i zeby zrobiono mu caly zestaw badan, podali kroplowke itp. a za jakis czas Rewers sam z siebie pokaze jak bardzo Cie kocha ![]()
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Uh...wizaż działa
![]() Co tam u Was i waszych czworonożnych;> |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Cycus dobrze sie sprawuje, czesto wyglada za okno zeby popatrzec na bialosc za oknem ale nie jest zainteresowany wyjsciem na zimno
![]()
#1114 |
Zakorzenienie
|
Rewers dzisiaj w nocy urządził rozpierduche w pokoju...Chyba wszystko co tylko mógł to poprzestawiał
![]() Już sam wychodzi spod szafy...Najpierw nieśmiało wygląda i za jakiś czas wychodzi... Dzisiaj czeka go stresujący wieczór...bo mają znajomi wpaść... |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cycek jest ok pod tym wzgledem, jak do nas ktos przychodzi jest nieufny ale ciekawy, a po jakims czasie przychodzi i siada z nami ![]() Jak raz poszlismy w gosci i go zabralismy to przez godzine udawal dziure w powietrzu, znalazl sobie miejsce pod stolikiem z gramofonem i siedzial tam, po godzinie wyszedl i obwachiwal wszystko a na najmniejszy odglos uciekal pod stolik, ale po nastepnej godzinie obwachal gospodarzy i nawet pozwolil sie dotknac ale bez brania na rece, a potem przyszedl do mnie i meza na kanape i polozyl sie na kolanach meza a po jakims czasie przeszedl na moje
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
No podejrzewam, że Rewers będzie siedział pod szafą
![]() W ogóle teraz to rano chowa się pod kanapą...Wczoraj stwierdziłam, że go stamtąd nie wyciągam, niech sam wyjdzie skoro spod szafy wychodzi...I kurcze siedział tam cały dzień...A jak go wygrnęłam to chwilę posiedział i uciekł pod szafę ale niedługo potem sam wyszedł i domagał się głasków i poszedł zjeść...Więc się zastanawiam czy on aby na pewno jak tam wlezie to może wyjść...Do wyjmowania go spod kanapy zawsze proszę o pomoc TŻ bo nie chce mu krzywdy zrobić, więc TŻ podnosi lekko kanapę...muszę jakoś zabezpieczyć tę szparę pod kanapą... A u weta na razie nie byliśmy...Kot prawie wcale się nie drapie...wiadomo tyle co przy myciu się coś majstruje przy uszach...A tak to go obserwuję...Wyczyściłam mu też w miarę możliwości uszy... Zbieram też informacje o weterynarzach od znajomych...No i aż żal mi go na taki mróz wynosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio to robi sie coraz smielszy, rano asystuje mi jak przygotowywuje sie do pracy, jak biore prysznic to siedzi na brzegu wanny (kiedys uciekal jak tylko woda byla odkrecana), potem jak susze wlosy to lezy w bezpiecznej odlegosci tak na wyciagniecie ramienia (kiedys uciekal na dol jak wlaczalam suszarke ![]() ![]()
![]() |
#1118 |
BAN stały
|
W końcu wizaż działa !!!
![]() u nas Manius ma juz od dwóch dni nowa krytą kuwetę i czuje sie w niej super ![]() ![]() i jeszcze dzis wpakował sie do klopa ![]() własnie go wykąpałam teraz sie oblizuje ale będzie na mnie obrażony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co te koty maja z klopem, moj tez ciagle by tam zagladal ![]()
![]() |
#1120 |
BAN stały
|
myśle ze około za pół roku jak juz będzie większy łatwiej będzie mu otwierać te drzwiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
A ja mam stresa. Dzisiaj na "kocim" parapecie zauważyliśmy ślady krwi. Dwie dość duże wyschnięte plamki, ewidentnie krew, nic innego. Tylko nie mamy pojęcia skąd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Mój ma 4 miesiące i po kilku dniach bez drzwiczek bez problemu nauczył się do nie wchodzić razem z nimi
![]() ![]() Ale to zdolniacha jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Mam pilne pytanie: przed chwilą zebrałam mocz mojej kici do badań, mam zamiar zanieść go jutro do laboratorium, w jakich warunkach powinnam go przechować przez noc? Lodówka, temperatura pokojowa..? I jaki jest jego "okres ważności", do kiedy mam go zanieść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
BAN stały
|
wydaje mi sie ze przez noc zdarzą sie bakterie rozmnożyć i wynik będzie nie wiarygodny, najlepiej ranny mocz bo najbogatszy jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba powinno sie zaniesc taki mocz jak najszybciej, jak ludzie to robia to rano pierwsza rzecz mocz do pojemniczka i potem zaraz przychodnia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Najgorzej, że ona nie sika na zawołanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
Nie powinnaś go przechowywać dłużej niż 12h, w lodówce. Najlepiej by było złapać i od razu zawieźć.
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem zaskoczona...
Bo Rewers po jakimś czasie wylazł spod szafy przy obcych ![]() Głównie pewnie dlatego, że był głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
PROSIMY O POMOC WSZYSTKIE WIZOOZANKI
![]() PODCZAS AWARII ZOSTALO UTRACONYCH WIELE ZDJEC, GLOWNIE Z TEGO ROKU. WIELKA DO WAS PROSBA- SPRAWDZCIE SWOJE ZALACZNIKI, JESLI JESTESCIE W POSIADANIU ICH KOPII - ZALADUJCIE JE PONOWNIE NA FORUM. EDYCJA ZOSTALA PRZYWROCONA NA WSZYSTKICH WATKACH, ROWNIEZ TYCH ZAMKNIETYCH. ODBUDUJMY WSPOLNIE CZESC FORUM WIZOOZ I INNYCH. ZALADUJCIE TEZ SWOJE AVATARY ![]() Z GORY DZIEKUJEMY WAM ZA POMOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Rewersa
![]() To ja Wam pokażę mojego tygRysia sprzed kilku dni ![]() Moc w zębach to on ma, ojjj, ma... jestem lekko podłamana naszymi porażkami. Z wchodzeniem na stół: klęska. Jest tak szybki, że nie ma czasu na reakcję!!! ![]() Z oduczaniem gryzienia: klęska. Nikt nie bawi się z nim rękami, ma mnóstwo zabawek i różnego rodzaju przeszkód na podłodze. Gryzie jak szalony. Jeśli trzyma się w ręce sznurek czy cokolwiek - będzie skakał do ręki. Najlepiej nieosłoniętej skóry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
A ja chciałam przedstawić Wam moją Zafirkę, która przebywa u mnie na tzw tymczasie
![]() Zafirka ma 4 mce, jest śliczna, słodka i puchata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
Śliczna Zafirka bardzo bym chciała takiego kiciusia
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką rasowego dachowca ![]() Czy wasze pupile też jedzą za trzech?! Tyje mi w oczach... i obcesowo wyleguje się na kanapie jak ja muszę wyjść na poranny mróz A oto ona ![]() kicia.jpg niemaltretuj mnie aparatem.jpg Edytowane przez blekitka Czas edycji: 2010-12-03 o 12:22 Powód: literówka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie mow ze oddasz ją komus obcemu? ja bym chyba nie dala rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Zafirka jest cudowna, taki miziak pluszowy
![]() ![]() Co do jedzenia, niby ma dobry apetyt, ale jak dostaje mięso (kroję je na drobne kawałeczki), to zawsze bawi się nim z dobre półgodziny kulając po podłodze, podrzucając itp, zanim zje ![]() Chyba przestanę brac tymczasy, bo to już któryś z kolei kot, z którym rozstanie przychodzi mi z trudnością ![]() blekitka śliczne Twoje kocię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drapaniem chyba zaczyna, tego ze mnie raz podrapal jak go wzielam na rece a on nie chcial nie licze, kazdy ma prawo do swojego zdania, ale niedawno zaczal dziwna zabawe, najlepiej jak ja siedze a on bokiem tak jakby sie czolga tyle ze lapkami po boku mojej nogi i oczywiscie wbija pazurki, no i niestety chyba nie lubi moich frotowych rozowo-fioletowych skarpet domowych bo probuje mi je podgryzac jak w nich jestem Cytat:
![]()
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Ojej jaka śliczna ta Zafirka
![]() blekitka Twoje kocię też śliczne ![]() Rewers został dzisiaj przedstawiony rodzicom... Nie mówiłam im, że bierzemy kota...A tata bardzo kotów nie lubi... Jak pokazałam im Rewersa to stwierdził: "O kot Sylwester" ![]() Nasz kociambr został więc chyba zaakceptowany... |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
No to zwalczamy świerzbowca usznego ;/
Niestety cena maści plus wizyta mnie lekko zdziwiły ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja płaciłam prawie 90 zł za maść - ale na 2 psy i 2 koty+ wizyta chyba 40 zł.
#1140 |
Zakorzenienie
|
To wychodzi na to, że te leki tyle kosztują...
A słuchajcie jak ze skutecznością? Jakie macie doświadczenia w leczeniu świerzbowca? Ja mam Surolan...Wet mi go dał mówiąć, że drogi, ale dobry... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.