|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Dzieki Ci matko przełożona, bo myslalam, ze temu nie da się zaradzić a avatar jak zaktualizowalam tak jest hehe
![]() Caskada Siostro powiedz mi jak sprawuje sie odżywka z kokoskiem ? :P A co do silikonów to Tobie służą po prostu
|
|
|
|
#28832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż mnie zawstydziłaś Tylko że ostatnie fotki w albumie są już sprzed prawie pół roku Tylko tyle że teraz są dłuższe pewnie ![]() Jak dostanę w końcu aparat do rąk to coś pstryknę i wstawię Cytat:
![]() ![]() Właśnie... kwestie fryzury ślubnej mam jeszcze nie ustaloną A nie znam fryzjerki, której mogłabym w 100% zaufac. I teraz nie wiem czy próbowac chodząc na fryzury próbne ,i w ten sposób szukac tej odpowiedniej fryzjerki czy jak Doradzicie coś Zawsze też uwielbiam miec rozpuszczone włosy,dobrze się w takich czuję i takie też miałam zamiar miec na ślubie ,ale ostatnio je upięłam w koczek i TŻowi się bardzo spodobało i teraz mam dylemat ![]() Co do farbowania to dodam tylko że widziałam wczoraj w Naturze, Mini komplety(szampon +maska) koloryzujące z Natur Vital były różne odcienie w cenie coś ok 4 zł .O coś takiego: http://www.naturaloes.pl/mini-komple...ed0558688e95f5
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-03 o 14:29 |
||
|
|
|
#28833 |
|
Zakorzenienie
|
Edith kobieto chcesz zebym na zawal z zazdrosci zeszla z tego swiata
jakie masz geste piekne lokasy moja szakirka to o taki musi sie grubo postarac i napracowac zeby chociaz w polowie taki byl ![]() bernadko odzywka z kakao i kokoskiem jest swietna tak samo jak ta z karite swietnie nawilza wlosy pachnie lubie testowac nowosci i to jest straszna choroba kiedy kupuje cos nowego a polki w lazience sie uginaja i biedny tz nie ma gdzie swoich rzeczy stawiac
|
|
#28834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuszny dylemat. Może luźny kok z wypuszczonym korkociągiem? http://hubpages.com/slide/Wedding-Hairstlyes/862444 i następne http://hairstylesup.com/bridesmaid-h...-for-long-hair |
|
|
|
|
#28835 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka20 - cóż to za pianka?
|
#28836 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
Siostroo tak mnie kusisz na ta odzywke a jak widze na allegro oferty i brak odzywki z kokoskiem i kakao to sie zalamuje ...U mnie jest identycznie Ostatnio tutaj na forum wyczytałam komentarz o piance Niva FC i jest naprawde genialna Moj to powiedzial, ze totalnie mnie zakrecilo, by wydawac na kosmetyki do włosów Na to moje odpowiedź "Kręciołki tak mają" ![]() Anoska Proszę ![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=18888
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-03 o 15:20 |
|
|
|
#28837 |
|
Wtajemniczenie
|
Edith Niedobra Ty, Twoje włoski wyglądają obłędnie
|
#28838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mają rację...Swietne Twe lokasy Edith !!
Własnie zajrzalam przed chwilka na Twój profil. A co do Twojego miejsca zamieszkania...Często tam bywam :P Ajrisz Bardzo ładne te upięcia. Tez by ładnie wygladał francuski warkocz spleciony u boku głowy z kręciołkami tak luźno mmm
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-03 o 15:30 |
|
|
|
#28839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy je pokomentujemy ![]() Cytat:
Tu już ma totalny dylemat ![]() Cytat:
Już chciałam z tego zrezygnować a tu takie rzeczy... Ona ma dobry przyjazny skład?
|
|
#28840 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już to wolałabym żeby to była dla Ciebie motywacja ![]() Dziękuję za komplement "loki", ogólnie uważam się za falowaną Od wiosny schodzę z cieniowania czego wynikiem są obecnie tylko lekkie fale Cytat:
podsunęłaś mi dobre rozwiązanie: półupięcie ![]() Znalzałm już sporo ciekawych zdjęc w necie Cytat:
![]() Stawiam teraz na proteiny ![]() Ciekawa jestem bardzo tej pianki ,bo ostatnio piankę miałam na włosach jakieś 3 lata temu ![]() Tak wyglądały kilka miesięcy temu... ale Dziękuję ![]() Cytat:
To moje tymczasowe miejsce zamieszkania A co porabiasz w Toruniu? trochę daleko stąd do Ciebie![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- ![]() Cytat:
widziałam podpis gratulujęCytat:
akurat jest w promocji w Rossmann za 4zł.Właśnie ją testuję (i coś czuję że mnie posklejało )
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-03 o 15:59 |
|||||||
|
|
|
#28841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno w przyszłym roku, ale szczegóły dopracujemy z czasem...Wszystko rozbija się o pieniądze a tych na razie trochu brak... Na szczęście różowa przyszłość nam się rysuje w niedalekiej przyszłości, więc zobaczymy ![]() Ale dam znać na pewno ![]() Cytat:
![]() Zawsze pianki kojarzyły mi się z przesuszaniem po dłuższym czasie...dlatego troszkę sie obawiam...
|
|
#28842 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie ufam piankom
dobra rowniez uzupelnilam album ale polowy i tak nie mam to bardziej mobilizuje do robienia nowych fot i ponownego obciazenia serweru![]()
|
|
#28843 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Mam wielki problem , otóż jakies pol roku temu stosowałam CG i mialam piekne loki. Załamałam sie po ok 2 miesiacach bo kosztowało mnie to zbyt wiele wysilku, robiłam wszystko zeby nastepnego dnia wlosy sie krecily ale nic na nie nie dzialalo. Po nocy lub chocby nawet po zwiazaniu w kitke rozprostowuja sie i wygladaja jak pogniecione Dobijalo mnie codzienne mycie (taaaak po umyciu to mam piekne loczki ). Teraz znowu wracam do kreciolkow ale problem pozostal ten sam. Nie mam czasu na codzienne mycie bo mam malego synka. Doradzcie cos prosze Dodam ze dbam o wloski dopiero ok 2 tygodni
|
#28844 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kurcze nie odpisywalam, bo musialam odsniezac a i tak nie skonczylam, gdyż tak mnie zaczęło sciskac w ekkhm...(miesiaczka) i leze teraz a termoforkiem sciskanym jedną ręką ekh..
Widzę, ze napalilyscie się na piankę hihi :P A skład to zajrzyjcie tu na analizę naszej siostry Syrenki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=34 Jak dla mnie genialna :P i cena takze w Carrefourze zaplacilam za nią 8 zł z groszami :P (nie warto przeplacac w drogeriach )Edith A co do miejsca zamieszkania...Moj męzczyzna z Aleksandrowa Kuj. pochodzi :P Na zakupy do Copernicusa jeździmy i Kocham Starówkę ![]() Fryzurkę na ślub taką planuje moja siostra. Wspomniałam wczesniej Kropci, ze wesele jest 8 stycznia ![]() Ale lepiej wygladaloby wlasnie na włosach kręconych. Nawinąć na wałki a potem splatac tak luźno w francuza... (w wątku o upieciach wstawiala takie zdjęcie wizazanka, ale nie pamietam nicku) ![]() Mozna pomyslec tez o kwiatuszkach włozonych we włosy :P ![]() Jesli chodzi o to zdjęcie to własnie taki francuz i upleciony na prawa bądź na lewa stronę jak jest tu pokazane (ta fryzura sie mnie podobała. Tez rozmyslalam nad tym by byla zrobiona podobnie, ale z bardziej pokreconych włosów. Do połowy francuz bądź kłos a od połowy tak własnie spuszczone loczki. Wstawilam ją kiedys, ale rezygnuje jednak z niej )
|
|
|
|
#28845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wloski czesto kilka miesiecy po porodzie karmieniu zmieniaja swoja strukture czasem wypadaja...jesli nie musisz myc wlosow codziennie to nie myj ![]() ja po porodzie karmieniu jak nie moglam "ogarnac" wlosow to je prostowac zaczelam
|
|
|
#28846 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra....(Mam dwie siostry xD) ma dwie piekne dziewczynki
I po dwóch ciążach miała problem zawsze z włosami to scinala na krótko i zapuszczala Najlepsze jest to, ze mimo nadmiernego wypadania (bo jej wypadały w trakcie tych ciąż) to ma takie gęste włosy, ze hoho Nic sie to nie zmienilo...Wcierala sobie w skalp herbate z pokrzywy...Kupila czarna rzodkwie i tez masowala tym sokiem swoj skalp I myje włosy samym szamponem i ma takie kręcioły... Pozazdroscic :P
|
|
|
|
#28847 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to chciałam podzielić się z Wami rozkminą egzystencjalną...;P
Chcę zejść z cieniowania, bardziej wyrównać te moje kudły ![]() Co o tym myślicie? ![]() Pytanie kierowane do wszystkich, aczkolwiek te dziewuchy, które już mnie trochę znają, wiedzą co się mam z moimi kudłami mogą naprawdę mi się przydać ![]() A tym bardziej ich opinie
|
#28848 |
|
Wtajemniczenie
|
Indios
Ja mam na równo swoje kudły Chce sprobowac 11 grudnia zaufac innej fryzjerce swojej wykladowczyni specjalizacji-strzyzenie, by sciela metoda liniowa moje kręciołki. Wspominalam tez kolezance Yasmin o tych metodach strzyzenia naszych kręconych włosów. Są dwa sposoby: trójkącikowa i liniowa:P
|
|
|
|
#28849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#28850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz obie metody przybliżyć? Wytłumaczyłabym mojej zaufanej fryzjerce, jeśli nie będzie to zbyt skomplikowane ![]() Też właśnie chciałabym się dowiedzieć
|
|
#28851 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie szczególy a raczej tajniki zdradze po 11 grudnia.
Wiem tyle co napisalam wczesniej Yasmin znajdę komentarz tylko :P tylko wiem o wyznaczaniu sekcji...A to jak to wyglada nie widzialam nigdy...Mamy wlasnie 11 grudnia takie strzyzenia kreconych włosówi wtedy nam wykladowczyni mowila, ze nam zdradzi jak to wszystko wyglada:P http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2803
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-03 o 18:16 |
|
|
|
#28852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lokow nigdy miec nie bede, pogodzilam sie z natura, chyba ich dobry czas minal ale fale sa super i chyba bardziej mi w nich do twarzy! tylko pracuje nad objetoscia ![]() piekne te wloski masz co do fryzury slubnej, ja nie planuje slubu a o fryzurze mysle co jakis czas, mam ją w glowie, rozpuszczone wlosy nie spisalyby sie u mnie jednak ja chce miec taki nielad, nie ulizane, na grubej lokowce, ale duzych walkach, zeby objetosc byla ahh Cytat:
|
|
#28853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie coś relaksującego po pierwszym moim egzaminie
|
|
#28854 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przepraszam, ale napisze tak troche z ksiezyca
![]() Otoz byla tu kiedys na forum rozmowa, ze kropcia powinna wziąć udzial w konkursie rowenty, tym ze zdjeciami fryzur Na co ona (slusznie chyba) zauwazyla, ze w tym konkursie chodzi o fryzury stylizowane, nie natomiast naturalne. Tymczasem ja przegladam sobie teraz galerie tego konkursu i widze tam nieraz na pewno 100% naturalne przepiekne loczki, ze az mam ochote napisac do tych dziewczyn i zachecic je do odwiedzenia naszego forum!! ![]() zobaczcie na przyklad to: No cudo moim zdaniem i na bank sama natura http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-782400.html Edytowane przez convallaria Czas edycji: 2010-12-03 o 18:25 |
|
|
|
#28855 |
|
Wtajemniczenie
|
Indios
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2803 Oczywiscie, ze zdam relacje....Moze i dziewczyny zdjęcia porobią, by utrwalic nasza wiedze ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- convalaria Masz rację...Sama natura :P Takze Kropcie wysylamy na konkurs :P i wygra sobie prostownice, ktora sprzeda a zostawi szczotkę hehe
|
|
|
|
#28856 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#28857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A u tej dziewczyny, co zamiescilam linka, to zwlaszcza na 1 zdjeciu widac, ze przydaloby sie nasze forum co by poprawic kondycje wloskow pod spodem...
|
|
|
|
|
#28858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem zapiszę się do Ciebie na ścięcie
|
|
#28859 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna z tego linka ma straaaasznie trudny typ wlosa, kolezanka ma takie, ciezka pielegnacja. nie zazdroszcze
|
#28860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi sie to byc dosc rzadki typ fryzury, dlatego efekt spektakularny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

aż mnie zawstydziłaś

A nie znam fryzjerki, której mogłabym w 100% zaufac. I teraz nie wiem czy próbowac chodząc na fryzury próbne ,i w ten sposób szukac tej odpowiedniej fryzjerki czy jak
Doradzicie coś
,ale ostatnio je upięłam w koczek i TŻowi się bardzo spodobało i teraz mam dylemat 

(w wątku o upieciach wstawiala takie zdjęcie wizazanka, ale nie pamietam nicku) 

ale fale sa super i chyba bardziej mi w nich do twarzy! tylko pracuje nad objetoscia