![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy
Dziewczyny, ratujcie
![]() Zakupiłam Bronte Hi Sand i teraz sie bardzo zastanawiam, czy impregnować czy nie i czy kupować ten zestaw Emu do pielęgnacji? Gdzieś tu, któraś pisała, że jej się Sand odbarwiły ![]() Cholera, bo wziełam taki kolor dość niebezpieczny, ale w mocnym postanowieniu, że będe dbać i czyścić i nie wiem sama teraz?
#4262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze chciałam zapytać, czy któraś z Was zamawiała może bronte z tego sklepu www.natureshop.co.nz? Bo na zdjęciach są ze starą podeszwą i nie wiem, czy nie aktualizowali zdjęć, czy sprzedają stary model ![]() Edytowane przez tajik girl Czas edycji: 2010-12-03 o 15:11 Powód: dodatkowe pytanie :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Zamierzam zamówić na shaffashoes moje pierwsze buty emu. I właśnie zastanawiam się czy wybrać bronte hi, czy wallaby. Wiem, że te drugie teoretycznie są dziecięce, ale i tak noszę rozmiar 36 więc załapałabym się. Przekonuje mnie do nich to, że mają antypoślizgową podeszwę(jestem w 8 miesiącu ciązy!!!!) i usztywniona pięte. Co myślicie o tym modelu i czy powinnam zamówić rozmiar 36, czy tak jak w przypadku bronte 35? Najlepsze dla mnie pewnie byłyby Stingery, ale ta cena... Błagam pomóżcie, bo już sama nie wiem czy bronte, czy wallaby, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() obecnie mam emu stinger lo chocolate. jak myślicie, chciałabym kupić jakiś sprej przeciwko soli, jaki? zauważyłam dzisiaj drobne kropeczki właśnie po soli, a boję się ich tknąć czymś niesprawdzonym. na pewno zestawu z emu nie użyję na nich nigdy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja swoje spryskałam impregnatem w sprayu do skóry i zamszu. Nie kupowałam żadnych specjalnych, użyłam pryskadła które miałam już wcześniej, zakupione wraz z zamszowymi butami w Bacie. Nic złego im się nie stało, a uznałam, że skoro na metce piszą wyraźnie by zaimpregnować je raz na sezon lub nawet częściej jeśli zachodzi taka potrzeba, to do tego się zastosowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
...naprawdę się dziwię niektórym dziewczynom wypowiadajacym sie na tym wątku...zastanawia mnie również to czy ja akurat mam takiego pecha czy tutaj same takie znawczynie jak ja...
kupiłam jakis czas temu swoją pierwszą pare stingerów (ogólnie mam 4 inne modele emu ale ze skóry bydlęcej) u pani z allegro- ForLessThanEver. jakoś mnie dzis podkusiło żeby wejść do venezii popatrzeć na emu- akurat u mnie jest -10 % z okazji mikołajek... z całą pewnościa mogę to stwierdzić, że emu kupione u tej allegrowiczki to zwykłe szmaciane podróby jakich pełno za 50 zł na allegro... róznia sie tylko wszywkami emu. juz poddawałam pod wątpliwość oryginalność moich butów na tym wątku. moje "stingery" z kożucha maja tylko wkładkę a reszta to syntetyczne futerko nabite na materiał, który się wypycha... moja rada jest taka- omijajcie dziwne okazje cenowe z allegro bo podejrzewam ,że to wszystko działa na tej samej zasadzie...coś jak te kurtki z zary z wyciętą metką- że niby sprzedaż pozasalonowa a prawda taka że to zwykłe podróby.... pozdrawiam wszystkie oszukane |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
Może ktoś już o tym pisał, ale nie mogę się doszukać ; )
Mam emu hipper brązowe, zaimpregnowałam je. Kiedy chodzę po śniegu na powierzchni buta mam śnieg, który po wejściu do domu się rozpuszcza. Buty nie przemakają, ale nie wiem jak na to skóra moich emu ![]() I tutaj nasuwa się moje pytanie czy położyć je na grzejniku, przetrzeć ściereczką a może nic nie robić? odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
też mam takie emu hipper
![]() napewno nie kładz ich na grzejnik ![]() postaraj się ściągnąc śnieg i niech sobie stoją- nie zapominaj tylko o systematycznym impregnowaniu a będą ci długo służyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Przyczajenie
|
![]()
A co robicie z śladami po soli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Rozeznanie
|
natasza2007, ależ mnie zmartwilas. Ja wlasnie swoje kliknęłam na allegro, ale za cene raczej normalną. Miał ktoś do czyneinia ze sprzedawcą obuwie_07 ?
Dobrze, ze nie zdecydowalam się na zakup emu od sprzedawcy o którym piszesz, bo się*zastanawiałam. Ech....
#4272 |
Raczkowanie
|
a jak ja się zmartwiłam... myślałam, że szlag mnie trafi jak dziś dorwałam oryginalne w sklepie...ja już sie nie dam nabrać na dziwne promocyjne ceny na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj kierowana desperacją i prawie odmrożonymi palcami zamówiłam stingery w natureshop. Mam nadzieję, że zdążą dojść przed świetami
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Zamawiała któraś z was buty na tej stronie:
http://www.emu-shop.pl/index.php?act...ny&id_strony=3 ? Ta strona współpracuje ze wskrzat.pl czy coś? Bo w regulaminie pojawia się parę razy adres tej strony. Zarejestrowałam się na emu-shop, ale nie ma tam mojego rozmiaru. Za to na wskrzacie jest i nie wchodzi mi hasło, więc ... nie wiem, ten regulamin to fake? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Dwa przykładowe punkty z tego samego regulaminu emu-shop 1) Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
na wskrzata stronie jest nawet przekierowanie na tą drugą emu-shop.pl...a co do wskrzata to polecam u niego kupować. ja kupowałam u niego emu dla córci i buciki są na pewno oryginalne a sprzedający jest super miły i nie robi problemów z wymiana i takimi tam rzeczami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Ja moje bronte już chciałam wyrzucać, ale zdesperowana skorzystałam z rady znajomej i zadziałało super! Mieszasz ocet z wodą (tak mniej więcej po połowie) i szmatką przecierasz buty. Ja to zrobiłam raz, wyschły i drugi raz (prawie ociekały tym "roztworem"
![]() ![]() ![]() anior polecam kolekcję dziecięcą ![]() ![]() Edytowane przez tajik girl Czas edycji: 2010-12-03 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko jeszcze, dlaczego zdjęcie główne ze zdjęciem dodatkowym Bronte Hi (przed sobą mam stronkę z szarymi) się różnią i które sprzedają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
Mam 39 cm w łydce. Zmieszczę się w buty emu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
ja mam 32 cm w najszerszym miejscu łydki i jak zakładam wysokie emu to już się robi lekko ciasnawo ( oczywiście kiedy mam rurki na nogach) - mówię o modelu który jest wysoki ( zapomniałam nazwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Rozeznanie
|
[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;23553958]ja nie polecam zestawu do pielęgnacji emu. kupiłam w zeszłym roku i zrobił mi tragedię z butów (miałam wtedy bronte hi w odcieniu red earth). chciałam je wypsikać tym sprejem i zanim to zrobiłam postanowiłam, że je trochę odświeżę tym płynem. postąpiłam zgodnie z instrukcją, rano patrzę a tam całe buty w smugach i gdzieniegdzie odbarwione! (chodzi głownie o cholewkę). już ich nawet nie psikałam. później strasznie zniszczyły mi się od soli. nawet ta szczoteczka z zestawu emu była jakaś dziwna, źle czesała
![]() ![]() obecnie mam emu stinger lo chocolate. jak myślicie, chciałabym kupić jakiś sprej przeciwko soli, jaki? zauważyłam dzisiaj drobne kropeczki właśnie po soli, a boję się ich tknąć czymś niesprawdzonym. na pewno zestawu z emu nie użyję na nich nigdy![/QUOTE] Dziękuje bardzo, czyli na pewno nie kupię tego zestawu! Ponowie swoje pytanie. JAk myślicie czy ten sprzedawca jest wiarygodny? Daje jedną*z jego aukcji : http://allegro.pl/buty-emu-bronte-hi...348941165.html Myślę, że ceny są standardowe, ani jednego negatywa, ponad 2000 pozytywów. Ale na tyle zmartwiła mnie wczorajsza dyskusja o podróbkach, że teraz sie troche obawiam czy i ja jakiegoś*szajsu nie kliknęłam ![]() Właściwie to jedyny sensowny sprzedawca (tak mi się wydaje przynajmniej), który mial Bronte Hi w kolorze Sand. Strasznie licho z nimi, widziałyście gdzieś w ogóle w stacjonarnych? A co do dziecięcych. Jaki macie rozmiar stopy i jaki rozmair dziecięcy jest na Was dobry? ![]()
#4283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Mnie sie zabrudziły od soli, jak pewnie wszystkim teraz... Ja umyłam wodą z mydłem poprostu, tyle ze pozadnie. Wszystko ok.
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny!
Planuje zakup pierwszych emu z usztywnianą pięta. Czytałam z zaciekawieniem wiekszą czesc tego wątku. Myśle o emu stinger, alba lub paddington. Pisałam do sprzedawcy z allegro :forlessthanever i dostałam odpowiedz ze wszytkie buty z serii Premium maja usztywnianą pięte. Czy wiecie coś o tym? Pisał mi tez ze powinno brac swój rozmiar buta. A tu czytam i apropo np stingerow każdy mowi co innego. Mam 25,5 cm - czyli normalnie rozm 40 lub 39. A tu psikus na różnych aukcjach tych samych butów chodzi mi tu o stingery jest rozm 39- 25,5 cm, a na innych 39 to 25cm. Zgłupiałam całkowicie. Czy któraś z was nosi te buty juz jakis dłuższy czas niz 1 miesiac i moze powiedziec jak jest na prawdę? Pottrzebuje pomocy bo marzne stasznie w moich "skórzanych" butach, które tak grzeją jak wyłączone grzejniki w domu;/ wiec proszę o info od osó posaidające któryś z tych modelów :stinger, alba lub paddington.
#4288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie ryzykowałabym kupna od tego sprzedawcy, chyba, że nie przeszkadza Ci, że istnieje ewentualność, iż Twoje emu to fejki ![]()
![]() |
#4290 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Wcześniej dziewczyny mowiły, że oni sprzedają orginały, za czym też przemawiają pozytywy na allegro;/ Ale pomijając tego konkretnego sprzedawce były tam pytania, na które mam nadzieje, że jakaś Emuholiczka mi odpowie ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.