|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
ja z mojej nic nie dostanę, a u TŻta też nie ma takich zwyczajów Cytat:
przepraszam, ale się uśmiałam, ![]() ![]() itakasia - może jej zęby idą ?? podobno zęby rosną najbardziej w nocy my jesteśmy po 3cim szczepieniu (6w1), nawet nie ryczał, ja byłam spanikowana, teraz śpi w wózku i go bujam nogą trochę się zdołowałam - bardzo mało przybrał, przez ponad miesiąc około 300g - patrzcie jak mi spada na siatce centylowej; teraz ma 5miesięcy i 5dni i waży 8170 muszę go podtuczyć, tylko jak??? to chyba przez to, że nie toleruje słoiczków i jak ma tą alergię to wtedy pewnie nie przybiera, takie moje tłumaczenie, lekarka mi nic nie powiedziała, jak dla niej to wszystko jest OK |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
niezawsze śliczne fotki
![]() itakasia, ania ja tez wstaje do małego czasem nawet co 15 minut. U nas noc wygląda tak: o 20 dostaje Nan + 3 miarki kleiku ok 180 zjada, zasypia od razu i spi ładnie do ok 23, potem budzi sie nawet co 15 minut, daje smoka, głaskam i spi. Po ok 5 godzinach budzi sie już z krzykiem na jedzenie. Zjada moje mleko 150 i spi do 5. Potem róznie albo od razu cyc albo o 6 i często potem już nie chce spać. Powiem szczerze, że jestem wykończona. Bo po nocnym karmieniu ja sie odciągam i wszystko zajmuje mi ok godziny. Szczególnie mi trudno teraz jak mąż ma na noc. Tak to zawsze on go karmi w nocy a ja sie odciagam. Pal licho to wstawanie wczesne i jedzenie, ale nie mam pojecia czemu się tak czesto budzi?! Czasem go uspokoje zasnie, ja sie kłąde, przykrywam a on znowu. Nerwy mi strasznie puszczają. My Olakola tez po szczepieniu. Mały zniósł je dobrze. Warzy 6900 i ma 64 cm. Przytył 0,5 kg przez miesiąc i urósł 1 cm. Mamy podawać zupki. Dziś podam mu marchewkę. Zobaczymy jak ja przyjmie. Po soczku jabłkowym z woda mu nic nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
u nas też nocki nieciekawe
o 19 kąpiel, ok 19:15 karmienie "nocne", je długo bo z 30 minut potem 22 darcie - dostaje cyca i się ucisza północ - darcie, dostaje cyca, potem się drze co ok 30min, to go noszę, uspokajam, jak położę do naszego łóżka, to jest spokój do 5, a jak do jego, to darcie co ok 30min ![]() nie pamiętam nocy, żeby u nas nie wylądował, a codziennie powtarzam, że dzisiaj nie będzie z nami spał o 5 kolejne karmienie, potem o 7 mam nadzieję, że to zęby idą, ale kurde może mu w łóżeczku jest zimno ?? a u nas się grzeje od TŻta ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Też sie nad tym zastanawiałam. Między nami zawsze cieplej niż w łóżeczku. Ale sama nie wiem czy to od zimna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oto Agatka po długiej przerwie. Co prawda zdjęcie sprzed kilku tyg ![]() Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
nadrobię potem, widzę że jakieś foszki czy co?
mam pytanko - jak u Was z wychodzeniem na dwór ostatnio? |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie wróciłam. Jak nie śnieży to wychodzimy, ale skróciłam spacery do 1h. Ciekawa jestem jak inne dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
scoobs - dla lekarza wszystko jest OK, to tylko ja panikuję
my wychodziliśmy codziennie, wczoraj też, ale teraz po szczepieniu mamy być 3 dni w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak było -3 to bylismy 1,5h na dworku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
ja odpuscilam spacery, bo u nas -12, do -10 wychodzilam
olakola jesli chodzi o spanie to u nas lipa, tzn. iga strasznie marznie, ubieram jej pajaca welurowego najczesciej, body na dlugi rekaw, wkladam ja do spiworka i przykrywam koldra. rano jest zimna jak lod, boje sie ze sie przeziebi, jak juz pisalam wczesniej nie mamy najcieplejszego mieszkania, a u nas w pokoju w ogole lodowa, zwlaszcza nad ranem jak juz grzejniki zimne :/ ale nie budzi sie przez noc to moze nie jest jej zimno?? rece ma rano jak lod i policzki to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Rozeznanie
|
heh, pytam bo u nas jets za wąsko na chodniku żeby wyjśc z wózkiem,
byłam raz w chuście przy -6 ale fukał i się wiercił, to wróciliśmy po 10 miutach - chyba szok że tak zimno wcześniej byliśmy przy 0 wózkiem, dziś za to mi usnął w kombinzeonie i się nie zamotałam, a teraz śneig pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Iga jak było -10 to całą drogę się wierciła, darła się i rzucała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
ja chodze na spacery, jak jest naprawde zimno i wieje to tylko ide z Zoska po dziewczynki do szkoly, jak jest normalnie to po szkole spacer zaliczamy
![]() smaze nalesniki do krokietow, ale jestem glodna ![]()
#3497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bylam przy -8 ok godzinki na dworze, mala zasnela, ale wrocilysmy do domu, bo to troche za zimno na dlugie spacery.
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
wspolczuje wam tych nocek....moja spala czasem cala noc ,a jak nie to o 4 sie budzila zaznaczam, ze rytual usypiania zaczynamy po 19 i ok 20 mala juz spi.......ale od 2 tyg sie jej odmienilo--skok!!- i budzi sie w nocy ok 2 potem ok 5 ahah....pracujemy nad tym, zeby wszytsko wrocilo do normy hihih.....zeby choc te 1 przerwe wyeliminowac i zeby znowu spala 8 godzin, a nie jak teraz 6 do pierwszej pobudki |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Apropo skoku: "Marudne okresy zaczynają być coraz dłuższe, mogą trwać nawet do 6 tygodni i zacząć sie juz w 14-tym tygodniu. Dziecko w 19 tygodniu zaczyna rozumieć zdarzenia, w sensie krótkich sekwencji, czyli może np. nauczyć sie wyciągnąć rękę po zabawkę, złapać ją jedna ręka, potrzasnąć, przekręcić i włożyć do buzi. Dziecko może łączyć dźwięki– np mamama, tatata." Matko, 6 tygodni??? u nas trwa to juz tydzien. Moze to rzeczywiscie to, a ja wyslalam wczoraj tz - a po zel na zabkowanie, ale to nie zginie.
25.02.1997 ![]() 20.06.2009 ![]() Edytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-12-03 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
xaw a Iga odkąd skończyła 1,5 miesiąca nigdy nie obudziła się w nocy... najwcześniej o 5.30, ale to jak M. za bardzo hałasuje szykując się do pracy
![]() alutka Iga też wyciąga już rączki po zabawki, a także przekłada je z ręki do ręki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Moja Patryśka nawet przy -10 smacznie spała około godziny...ale ona uwielbia spacery i drzemki spacerowe!
#3502 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że dajemy bez niej radę. Beze mnie tez byście dawały. Ale to chyba nie o to chodzi w forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Aż tak zamilkłyście, to was troszkę po irytuję bo mi tu już komunikatory się zagrzały od wiadomości NIO ![]() ![]() marta - może jak się budzi w nocy o tej 23 może mu się pić chce po mleku z kleikiem? xaw - oby szybko mineło ![]() ![]() itakasia - za to u mnie z serkiem ![]() ![]() entertete - ja nie byłam od 3 dni, u mnie zimno, wieje a mam schody z klatki kafelkami wyłożone że można się zabić, wiec nie wiem jak wózkiem zjechac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-12-03 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() godzinke dzis bylam oj zjadlabym nalesniki z serem, rodzynkami i orzechami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
scoobs ja oglądałam tutaj: http://www.seans-online.pl/video/681...-Odcinek-01-PL
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
buuuuuuu szkoda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
niezawsze co to za kolorowe kluseczki? ligawa mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Jak Majeczka?? jej koleżanka tnie komara
![]() Widziałam, że już któraś robiła zupkę z mięskiem, możecie podać jakiś przepis bo Nastka zaraz skończy 5 m-cy więc chciałam jej coś dodać ![]() I polecam kaszkę z sokiem Bobovity nastka tak wcina łyżeczka, bo tamte to tylko z mlekiem ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.