|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
no tak... mała leży w wodzie, małż ją podtrzymuje tylko jedna reka pod karkiem, nawet w zasadzie nie trzyma, tylko półeczkę z ręki robi, żeby się główka nie zanurzyła. a ta cwaniara się łapie brzegu wanny i fik na brzuch. potem udaje ze pływa na pieska przez chwile i z powrotem na plecy. i tak w kółko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2354724 5]no tak... mała leży w wodzie, małż ją podtrzymuje tylko jedna reka pod karkiem, nawet w zasadzie nie trzyma, tylko półeczkę z ręki robi, żeby się główka nie zanurzyła. a ta cwaniara się łapie brzegu wanny i fik na brzuch. potem udaje ze pływa na pieska przez chwile i z powrotem na plecy. i tak w kółko ![]() I się nie utapia? ![]() ![]() Cholercia, postawiłam dziecko w wózku w "pustym pokoju " do wietrzenia i się powietrzył 20 minut bo przyjechał dziadek i odpalił traktor co stał pod oknem, akurat teraz musiał... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() małe wyjaśnienie: od trzeciego miesiąca śmigamy na basen. tam mieliśmy nawet ćwiczenia z "nurkowania" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
To było oczywiscie jakies 11 lat temu
![]() ale było - wyjechaliśmy na droge główną taką przelotówke i obok były ogromne sady - kazał mi skrecic w te sady i złapał mnie za udo ![]() ![]() ![]() ![]() jak sie pózniej dowiedziałam juz z niejedną tak próbował - pózniej wyleciał z pracy ... ok dzieki za odpowiedzi ![]() a teraz tak od kilku dni udało mi sie w miare uregulowac posiłki małej i tak- godziny mniej wiecej z odchyłem do pół godziny . 9- mleko 12- zupka- jarzynki 14- mleko 17- deserek- owoc 18,30- 19 mleko - czasem zageszczone kaszką lub kleikiem 24-1.00 - mleko 4-5 mleko zageszczone czy nie młoda i tak w nocy musi flache i nie ma opcji zamienic na wode powiedzcie mi gdzie w ten grafik wsadzic kaszke ![]() ![]()
#2225 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2354765 7]ano się nie utapia
![]() małe wyjaśnienie: od trzeciego miesiąca śmigamy na basen. tam mieliśmy nawet ćwiczenia z "nurkowania" ![]() ![]() ![]() Aaaaa, no toż ona wyćwiczona, faktycznie Ty z basenowych, faaajnie, a ja sie nadal nie wybrałam. Narazie robimy mu basen w wannie i staramy się nie oszczędzać mu polewania wodą buzi żeby w przyszłości nie ryczał ![]() Za to wczoraj umyłam mu jak zawsze twarz niveą, a małż mówi - Co Ty robisz , oczy go będą szczypały, ja mówię że to nie szczypie i na dowód sama sobie nakładłam w oczy piany...SZCZYPAŁO JAK CHOLERA!!!! Może tylko dzieci nie szczypie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to ja kurcze jestem taka slodka na tym zdieciu ze az trudno uwierzyc ze to ja teraz taki paszczak ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-03 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A kaszkę bym dała o tej 18-19 , nie zagęszczać tylko na legalu kaszę, ja tak daję... co nie zmienia faktu,że Jak czasami zapomnimy , albo nam się nie chce mu dać mleka w nocy to i tak się budzi po 24 i marudzi dopóki nie dostanie mleka. Wczoraj sie przeżarł kaszą , aż zwymiotował ostatni łyk a i tak się obudził głodny...ech... Kurczę Jas je równiutko co 4 h, ostatnie mleko 23-24 i rano o 8 pierwsze, czy ja go nie zagładzam???? Tylko że on zjada 180 ml ZAWSZE i 190 obiadku ZAWSZE no i owocki w międzyczasie ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-03 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jacie ale cudne zdiecie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2229 | ||
Zadomowienie
|
Nie, tylko ujawniam moją pasję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A nasz dzionek jedzeniowy wygląda tak ![]() 6 - mleko 8 - "nowy posiłek", czyli wprowadzanie nowych smaków + mleko do uzupełnienia 10 - mleko 12 - 13 - obiadek + mleko do uzupełnienia 15 - 16 - owoce + mleko do uzupełnienia 18 - mleko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
ja wrocilam ze spaceru ot szybkiego spaceru bo nas zapadalo mloda lapala snieg a potem zasnela wrocilam z nia do domu bo balam sie ze sie rozchoruje napadalo na nia tego sniegu dosyc troszke
![]() mlody mi przyniosł wedzonki ![]() ![]() szynki kotlet i boczek biedulek nos ma jak swiety mikołaj ![]() ale po calym domu czuc wedzonke teraz sie suszy na suszarce a moj pies lazi i wacha hahaha a mialam napisac Ze kupilam mlodej gerberka od 6 miesiaca kurczak w potrawce z jarzynami normalnie wzbraniam sie zeby jej polowy nie zjesc swiezy kopereczek z mlodymi ziemniakami pachnie i smakuje mmmmmm bomba normalnie mloda mlaska jak nie wiem ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-03 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam po miesięcznej przerwie niepisania ![]() ![]() U nas , tak jak u niektórych z Was (jak czytam ) wiele się pozmieniało... Mała śpi kiepsko, jak ja kłąde wieczorem np. o 20.30 to pospi pól godzinki, potem pobudka i wojowanie do północy.Nic nie moge zrobić wieczorem już.Nie zasypia sama jak dawniej.Tylko musze ją lulać. A najgorsze,że to musze byc JA a nie np mąż, przewaznie wieczorem tak ma. Poza tym już nauczyła sie przewracac z brzucha na plecy(na co bardzo czekałam) a tu od dwóch dni znowu przestała.Czy to normalne? co więcej...moja ma dokładnie to samo co Szajowa Agatka - łapki do tyłu wygina...lekarz zwróciła na to uwagę pare tyg. temu. Przez co słabiej chwytała.Więc przcuję nad tym własnie tak jak pisła Szaja - zajmując jej ręce z przodu.Już jest lepiuej ale nadal ma ten nawyk. Poza tym ja od wczoraj w pracy i tęsknię za nią okrutnie.Próbuje jakos laktacje poustawiać ,bo mała nadal na cysiu (czasem na noc dostanie mm) ale nie wiem czy uda mi sie utrzymac karmienie piersią. Wczoraj po pierwszym moim dniu wpracy wisiała na cycyu pół wieczoru... spadam dalej czytac co u Was i obiecuję częsciej zaglądac bo sie stęskiniłam za Wami ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-12-03 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wyszłyśmy dzisiaj na spacerek, po chodnikach spoko przejechać idzie ale jak przez uliczkę osiedlową przejeżdżam to masakra - pare razy się zakopałam no i za którymś razem mocniej nacisnęłam na rączkę żeby przejechać i mi rączka strzeliła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2233 | ||||
Zadomowienie
|
Bratka, coz to za mega szybka blyskawica w avatku ?
![]() Cytat:
![]() Ano nie znalysmy sie, a szkoda bo 2 lata temu juz tu bylam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-12-03 o 15:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Rozeznanie
|
Ale tu cisza..... Jedziemy na 18 do ortopedy, poproszę o kciuki
![]() Jutro mam zamiar wybrać się po wózek, pewnie od razu krzesełko do karmienia wezmę i znając życie parę innych drobiazgów ![]()
#2235 |
Zadomowienie
|
Pendolino
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Myszko ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-03 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę, noooo, ja nie daje mu mleka już po owockach i obiadku... zasiałyście we mnie ziarno zwątpienia czy dobrze karmię moje dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale moooże kiedyś, mojemu mężowi się marzy wyjazd na rajd Finlandii kiedyś, jak się dorobimy to przyjedziemy, on pojedzie na rajd a ja się zamelduję, tylko obawiam się że to może być jak już będziemy stare.... ![]() Moje wyrzuty sumienia nie dały mi usiedzieć w domu i wyszłam z młodym na spacerek, suuuper. Łaziłam godzinę, mały się wyspał w domu więc ślipił cały spacer, oglądał i gadał ze śniegiem. Taki gaduła.... Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-03 o 15:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Rozeznanie
|
Atlantic Espiro - po siostrze TŻ-ta ale w dobrym stanie był, no i nie planowałam tak dużego wydatku
![]() ![]() ![]() Eee tam, ja też nie daję, jak się nie drze to po co dawać??? Przecież to normalny posiłek jest. Na początku dawałam ale też nie od razu po tylko tak po pol godzinki i stopniowo zwiększając porcję obiadku ten czas do mleka wydłużałam. Każde dziecko inaczej chce i inaczej je.
#2238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
właśnie jestem świeżo po odśnieżaniu
![]() znowu mnie zasypało...
#2240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak większe zakupy to faktycznie na raty dobrze wziąć, tak nie boli ![]() Nie drze się, on w ogóle mało drący jakiś, od razu wcinał 190 i prosił o jeszcze ![]() A jaki kulturny - nie zakładam mu śliniaków do jedzenia, bo się nie brudzi, czasami mu matka do dzioba nie trafi to tylko wyciera. Ja tam się do tej pory potrafię udyźdać jedzeniem.... a jak byłam w podstawówce to mama po plamach rozpoznawała co miałam na obiad ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Ratunku , WARIATKA!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zadomowienie
|
A głosili że zawieje i zamiecie, a Tobie nie zamiotło??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Rozeznanie
|
jaka fajniusia i faktycznie Mala do Ciebie podobna
![]() Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-12-03 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze żeby moja mała taka kulturalna była, z Agatki prawdziwa "dama" jest - do buzi trafia wszystko - ręce, nogi, śliniaczek ![]() ![]()
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
|
#2245 |
Raczkowanie
|
![]() Właśnie se przejrzałam listę mamuś i mi się przypomniało- ciekawe co z naszymi podwójnymi mamusiami- sparkly i eniggmą ??? No i co z Jamaicą... A i nie mogłam znaleźć siebie, ale znalazłam ![]() A bidna Szaja wróciła z roboty i siedzi i cytuje ![]() ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-03 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Rozeznanie
|
wstawiam fotki zakupkow poniedzialkowych, fajny jest ten komplet welniany szary (kupilam Malemu pod choinke), kominiarka jest z cienkiego polarku, na nia zakladam czape,
ta ksiazeczka jest superowa, firma bellino ![]() ![]() w ogole zakochalam sie w tej firmie, tyle rzeczy maja, ktore chcialabym kupic Malemu, tu link tutejszej strony z tymi zabawkami ![]() Bellino
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-12-03 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
boshhh współczuję wózka i trzymam kciuki my po super spacerku, i mam nowy tel. nokię x3 właśnie siem bawię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
I jak tam?? Ja wybrałam Xperia x10 ze względu na wielkość, mam od wczoraj, ale jak dla mnie to taki średni jest typowo internetowy.
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- No i do ortopedy nie idziemy - przełożyć chcieli wizytę na 17.30 bo lekarz musi wcześniej wyjść a TŻ z pracy nie zdążył wrócić i idziemy 10. ![]()
#2249 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja to ze wsi jezdem... Tel fajowy - mój teść ma taki, ale nie używa, bo się nie zna ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam samsunga avilę ale już mi się znudził a umowę na 2 lata podpisałam. Ma słaby aparat, nigdy nie używałam a teraz przy małym by się przydał lepszy żeby na szybko fotki pstrykać. Może małża namówię to coś weźmie na działalność ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||
Zakorzenienie
|
A jaki?
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się chwalę |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.