Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka" - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 20:35   #301
Nektaryna
Zadomowienie

Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego uznałaś że to miał być żart?! To jest przerażające.

Te kobiety non stop jak maszynki rodzą dzieci, ledwie utrzymują się na nogach i zupełnie sobie nie zdają sprawy że można inaczej.

Pierwsze to uświadamianie. Żadna pomoc na nic, znalezienie pracy jak kobieta enty raz zaciąży, do pracy nie pójdzie a marny zasiłek rozłoży się na więcej osób.
Tak napisałaś przecież zacytowałam cię. Myślisz że wszystko jest takie proste. Myślisz że opieka społeczna się nie zajmuje tym o czym mówisz?
Stary 2010-12-03, 20:38   #302
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Nektaryna.. sorry, ale to Ty chyba myślisz że to takie proste.

a to jest bardzo trudne, co po opiece społecznej, jak ludzie mają takie myślenie o którym nawet nie śniłaś.

I strasznie bez sensu gadasz.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:38   #303
muszynianka
Zakorzenienie

Nektarynko czekam moja droga, aż mi odpowiesz, czekam aż spłyną na mnie twe mądrości bez nutki hipokryzji.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:39   #304
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Szczerze? Bardzo, bardzo BARDZO, żenujący komentarz.
Nie powiem jak bym nazwała cię na żywo, by zachować poziom powiem: słodka hipokrytko, kwiatuszek dla ciebie :kwiatuszek:

Faktycznie gówno wiem, po co ja się w ogóle wysilam.
Mam 20 lat siano w głowie opływam pieniędzmi jeżdżę mercedesem mam cudowną rodzinę jestem jedynaczką w spadku dostałam trzy wille z basenami i nikt u mnie nie ma problemów z alkoholem. Acha i oczywiście jestem zdrowa.
Czytasz z avatara czy z fusów?
Nie wiem co wiesz, kim jesteś ale to co piszesz jest po prostu głupie.
Po prostu nie pomagaj tym osobom, nie bierz ucziału w tej akcji jak uważasz że paczka trafi do maszynek do robienia dzieci i leniów alkoholików.
Nazywaj mnie jak chcesz kwiatuszkami czy hipokrytką tylko najpierw przeczytaj to co sama napisałaś...
Stary 2010-12-03, 20:41   #305
muszynianka
Zakorzenienie

Uważasz że w ogóle nie jesteś hipokrytką?

-NIE ZNASZ ICH SYTUACJI WIĘC NIE OCENIAJ, ale ja chętnie powiem że nic nie wiesz i nic nie widziałaś

tjaaa

Cytat:
Po prostu nie pomagaj tym osobom, nie bierz ucziału w tej akcji jak uważasz że paczka trafi do maszynek do robienia dzieci i leniów alkoholików.
Ale czy ja tak mówię? w kółko mi radzisz bym czytała moje posty, sama ich nie czytasz.

Ręce mi opadają, no ręce mi opadają jak piszę na mojej złotej klawiaturze w złotym domku na złotej nóżce
Stary 2010-12-03, 20:42   #306
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Nektaryna.. sorry, ale to Ty chyba myślisz że to takie proste.

a to jest bardzo trudne, co po opiece społecznej, jak ludzie mają takie myślenie o którym nawet nie śniłaś.

I strasznie bez sensu gadasz.
Po prostu dla mnie te przykłady które podałaś w zacytowanym przezemnie komentarzu nie były śmieszne czy głupie. Ci ludzie potrzebują pomocy. A nikt nikogo nie zmusza, nie podoba wam się ta akcja ok ale podawać przykłady tych rodzin i komentować kto ile dzieci narobił i czy ktoś jest alkoholikiem czy kobiete facet zostawił? No bez przesady....
Stary 2010-12-03, 20:42   #307
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Co do tego że za dobrze mamy.

Ok. Chwila prawdy że tak powiem.

Jeśli kilka lat mieszkałaś na zagrzybionym pokoju z kuchnią bez łazienki, w menelskim towarzystwie, jeśli nie miałaś kiedyś na leki dla dziecka, a czasami wręcz na jedzenie, żyjąc od wypłaty do wypłaty, jeśli w szkole byłaś jedną z nielicznych co nie była z patologicznej rodziny, i jesli miałaś na grzbiecie czyste ubranie w kanapkę w szkole to zazdrościli to ok. Możemy sobie podać ręce i stwierdzić że rozumiemy patologiczne rodziny.

----------------------------------------------------------------------------

A mnie takie akcje wkurzają. Tak po prostu. Nienawidzę, jak ktoś mnie bierze na współczucie i mówi "no daj tym dzieciom chociażby na święta, niech nie będą smutne". To jest obrzydliwe.

I każdy że dzieci niewinne. No niewinne bo winni rodzice. Którzy dobrze wiedzą, że własną gromadkę można wykorzystać i samemu przy okazji poprosić o coś.

Edytowane przez mikia20
Czas edycji: 2010-12-03 o 20:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 20:43   #308
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Ale ty nic nie musisz. Ktoś cie namawia do brania udziału w takich akcjach?
Widzę że na forum niektórych nawet bawi sytuacja tych ludzi (zacytowałam wyżej długi post jednej z dziewczyn).
Nie znasz historii tych ludzi Muszynianko. Nie wiesz dlaczego teraz są w takiej sytuacji. Nie masz prawa osądzać innych bo tobie się w życiu udało.

Ty naszych równiez...Przeczytaj cały watek, top wtedy zrozumiesz o czym piszemy

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:43   #309
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Uważasz że w ogóle nie jesteś hipokrytką?

-NIE ZNASZ ICH SYTUACJI WIĘC NIE OCENIAJ, ale ja chętnie powiem że nic nie wiesz i nic nie widziałaś

tjaaa

Ale czy ja tak mówię? w kółko mi radzisz bym czytała moje posty, sama ich nie czytasz.

Ręce mi opadają, no ręce mi opadają jak piszę na mojej złotej klawiaturze w złotym domku na złotej nóżce
Coś cie tak rzuca po twojej złotej klawiaturze.
Stary 2010-12-03, 20:45   #310
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Coś cie tak rzuca po twojej złotej klawiaturze.
coś brakuje ci argumentów

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

mikia20 jak śmiesz twierdzić że ty cokolwiek rozumiesz, za dobrze ci w życiu i tyle. jak śmiesz się wypowiadać.
Stary 2010-12-03, 20:46   #311
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co wiesz, kim jesteś ale to co piszesz jest po prostu głupie.
Nazywaj mnie jak chcesz kwiatuszkami czy hipokrytką tylko najpierw przeczytaj to co sama napisałaś...

Nektarynka, rozumiem Cię i popieram.

Niestety tutaj siedzą osoby które mają świetny i ich zdaniem mądry długofalowy plan pomocowy polegający na tym że wszyscy ubodzy powinni charytatywnie odśnieżać ulice bo wizażankom brudzą się ich piękne kozaczki

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:47   #312
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy ubodzy powinni charytatywnie odśnieżać ulice bo wizażankom brudzą się ich piękne kozaczki
tak moje złote kozaczki z kryształami Swarovskiego brudzą się kiedy idę do marketu stać przez 10 godzin

my obrzydliwie bogaci lubimy się hańbić słabo płatną pracą w ramach rozrywki jak znudzi mi się oglądanie ścian i kryształowych żyrandoli

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-12-03 o 20:50
Stary 2010-12-03, 20:49   #313
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Zasypało śniegiem wszędzie niemal po uszy.
Gdzie są ci biedni potrzebujący, żeby śnieg z ulic odgarniać i zarobić trochę grosza???
Żeby machać kilka godzin łopatą nie trzeba mieć ani skończonego uniwersytetu ani doświadczenia - wystarczy mieć chęć pracować i taka robotę odwalać może każdy!
O tym samym dzisiaj pomyślałam, jak szłam na zajęcia
Mieszkam w dużym mieście, w jego samym centrum, a chodniki wyglądają, jakby śnieg padał 24/7

Cytat:
Napisane przez beasz26
oh dziewczyny zebyscie nigdy biedy nie doswiadczyly
brak slow
Doświadczyłam biedy
Ale żeby się z niej wybić podjęłam pierwszą lepszą pracę - na kasie w markecie. A koleżanka z gimnazjum w moim wieku ma już dwójkę dzieci, każde z innym, ale na kasę nie pójdzie, bo to uwłacza jej godności

Owszem, są rodziny, którym trzeba pomóc, ale nie uważam, żeby pomysł "Szlachetnej paczki" był w 100% trafiony.
Stary 2010-12-03, 20:51   #314
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość

Niestety tutaj siedzą osoby które mają świetny i ich zdaniem mądry długofalowy plan pomocowy polegający na tym że wszyscy ubodzy powinni charytatywnie odśnieżać ulice bo wizażankom brudzą się ich piękne kozaczki

Hmmm... iść na ulicę odśnieżyć czy iść do MOPS? Co bardziej się opłaca?

A ja głupia czasami pomagam krowy doić w gospodarstwie. To dopiero upodlenie!

-------------------------------------------------

Inna sprawa, że szczerze lubię te zwierzęta. Rozumieja czasami więcej niż niektórzy.

Edytowane przez mikia20
Czas edycji: 2010-12-03 o 20:52
Stary 2010-12-03, 20:54   #315
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:

-------------------------------------------------

Inna sprawa, że szczerze lubię te zwierzęta. Rozumieja czasami więcej niż niektórzy.
Mikia20 a jak ty rozumujesz jak podajesz przykłady potrzebujących pomocy rodzin i piszesz, że to śmieszne i komentujesz "nie wiem jak oni się tam mieszczą". Naprawde bardzo inteligentne to
Stary 2010-12-03, 20:55   #316
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież oczywistym jest fakt że ubodzy powinni charytatywnie z uśmiechem na ustach odśnieżać a później z tego śniegu dzieciom zupę ugotować .

Stary 2010-12-03, 20:57   #317
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież oczywistym jest fakt że ubodzy powinni charytatywnie z uśmiechem na ustach odśnieżać a później z tego śniegu dzieciom zupę ugotować .
Nie no oczywiście, lepiej gotować zupę za cudze.
Stary 2010-12-03, 20:57   #318
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Mikia20 a jak ty rozumujesz jak podajesz przykłady potrzebujących pomocy rodzin i piszesz, że to śmieszne i komentujesz "nie wiem jak oni się tam mieszczą". Naprawde bardzo inteligentne to

Te rodziny potrzebują zupełnie innej pomocy niż szlachetna paczka. Rozumiem że mieszkająć na pokoju z kuchnią można sobie trzepnąć z piątkę dzieci a potem twierdzić że potrzebuje się pomocy "bo tak wyszło"?

Jeszcze jak byłam mała to mama mnie bach do miski szybko wykąpała. Rodzice siebie się nie musieli też wstydzić.
Ale co by było później....

Mieszkałam kiedyś tak i mówię szczerze - masakra. Było nas tam tylko troje (rodzice plus ja) a jak urodziła się siostra to w try miga wiać stamtąd a nie robić kolejne.

Edytowane przez mikia20
Czas edycji: 2010-12-03 o 21:01
Stary 2010-12-03, 20:58   #319
enii
Wtajemniczenie

W wiekszosci przypadkach nie zal mi ich i ich glupoty... Nie maja niby co do gara wlozyc, ale na flache jest, na nastepne dziecko tez kasa jest itd

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:59   #320
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:

Ja nie mogę...

Kto pisał że charytatywnie nie wiem.
Zupę gotuję się z rzeczy które kupuje się w sklepie za własne zarobione pieniążki.
Stary 2010-12-03, 21:02   #321
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mogę...

Kto pisał że charytatywnie nie wiem.
Zupę gotuję się z rzeczy które kupuje się w sklepie za własne zarobione pieniążki.
Pisał na poprzedniej stronie.

Stary 2010-12-03, 21:04   #322
Titane
Rozeznanie

Przykłady są skrajne, wiele osób potrzebujących, nad niektórymi możnaby się zastanawiać, ale o ile jeszcze można zrozumieć wielodzietne rodziny i nawet niech już będzie, że alkoholików też, to takie przykłady są dobijające:
Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
''Pani Grażyna (58 l.) i Pan Zenobiusz (56 l.) wychowują siedmioro dzieci: Sebastiana (31 l.), Pawła (29 l.), Andrzeja (25 l.), Mariolę (22 l.), Marka (16 l.), Marcina (14 l.), Kasię (12 l.).''

wychowują
6 osób, które spokojnie mogą iść do pracy. Nawet jeśli przyjmiemy np., że jedna jest chora, druga nie może nic znaleźć, a trzecia się jeszcze uczy, to i tak zostają jeszcze 3. Nie jest najgorzej.

Cytat:
Pani Krystyna (50 l.) to energiczna głowa rodziny. W trzypokojowym mieszkaniu mieszka razem z dziećmi: Mariuszem (26 l.), Adamem (27 l.), Moniką (24 l.), Sabiną ( 22 l.), Agnieszką (17 l.), Sebastianem (19 l.), Mieczysławem (15 l.) oraz wnuczkami Mileną (1,5 l.) i Dagmarą (2 l.).
Ciężka sytuacja rodziny utrzymuje się od jakiegoś czasu. Wcześniej Pani Krystyna pracowała, ale została zwolniona. Z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej do domu wprowadziła się w tym roku jedna z córek z wnuczką.
Kolejny fantastyczny przykład. 5 osób powyżej 20 lat, czyli w wieku "produkcyjnym", mogą spokojnie iść do pracy.

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Wiesz są ludzie, którzy na 3 osobową rodzinę mają 1500zł. Muszą za to wyżyc i zapłacic rachunku. I jakoś sobie radzą. Prawie 300zł na osobę po zapłaceniu rachunków to dużo. A wiadomo, że wydatki typu kurtka czy buty nie są co miesiąc.
A ilu studentów tak żyje

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko, jak to do końca jest, bo przecież miasto chyba ma określone środki na zatrudnienie ludzi i wszystkich do tego nieszczęsnego odśnieżania nie weźmie.
Ale może wystarczyłoby pochodzić po osiedlach domków i popytać ludzi, czy ktoś nie potrzebuje pomocy w odśnieżaniu posesji...
Miasto pewnie tak, ale wiele prywatnych firm czy osiedli chętnie by komuś dopłaciło ekstra za odśnieżanie. Nawet na moim osiedlu dozorca sobie nie radzi przy tych śnieżycach i gdyby ktoś się zgłosił do pomocy, to byłby przyjęty od ręki. Ale jakoś nie ma chętnych

Wiele osób pisało, że takie paczki nie mają sensu, bo to pomoc doraźna i tylko poprawia samopoczucie darczyńcy. Moja pierwsza myśl też była taka, ale przyznam, że był taki okres, że sytuacja mojej rodziny również była nieciekawa. Miałam kilka lat i mieszkaliśmy w dwupokojowym mieszkaniu w 9 osób! Nikt nie pił, rodzice pracowali, ale czasy też były trochę inne i żyliśmy z ołówkiem w ręku, a wszystkie wydatki były skrzętnie notowane. No i właśnie też jako dzieci dostawaliśmy takie paczki na święta- pomarańcze, francuskie czekoladki, klocki lego, swetry, kolorowe zeszyty. Wtedy dla nas to byla ogromna radość i wiążą sie z tymi niesamowicie ciepłe i dobre wspomnienia. W ogóle dobre czasy to były Więc może jednak warto te paczki robić, właśnie dla tych dzieci, nawet jak nam się wydaje, że to rodzice sami są sobie winni sytuacji w jakiej się znaleźli i to nie ma sensu.
Titane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:04   #323
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Nie rozumiem jednej rzeczy.

To znaczy że jak ktoś bierze z MOPSU kasę, to ten sam MOPS nie może go wysłać do odśnieżania bo potrzebny jest?

W Wielkiej Brytanii już tak zrobili. Premier zapowiedział, że zasiłki będą wypłacanie dopiero po odrobieniu prac interwencyjnych.

Powinna u nas być dokładnie to samo.
Stary 2010-12-03, 21:11   #324
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Te rodziny potrzebują zupełnie innej pomocy niż szlachetna paczka. Rozumiem że mieszkająć na pokoju z kuchnią można sobie trzepnąć z piątkę dzieci a potem twierdzić że potrzebuje się pomocy "bo tak wyszło"?

Mieszkałam kiedyś tak i mówię szczerze - masakra. Było nas tam tylko troje (rodzice plus ja) a jak urodziła się siostra to w try miga wiać stamtąd a nie robić kolejne.
Haha i własnie jak przeczytałam tytuł wątku pomyślałam: pewnie temat o tym czy ta akcja jest potrzebna, w jaki inny sposób pomagać itd.
Sorry ale jak poczytałam dalej i zobaczyłam m. in. twoje wpisy gdy naśmiewasz się z moim zdaniem potrzebujących rodzin i jeszcze w ten sposób komentujesz to sorry ale o czym jest ten wątek? Nawalacie się z ludzi którym się nie powiodło i wy napewno wiecie że oni są leniami, te kobiety mają zostawić 5 dzieci i isć odśnieżać chodniki, są maszynkami do robienia dzieci to mi ręce opadają. To miał być temat o tym czy ta akcja jest potrzebna, a nie o tym czy ta rodzina jest potrzebująca (bo według was ta samotna matka mogłaby sobie poradzić, a ten starszy pan mógłby znaleźć pracę - no wy wiecie najlepiej).

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Titane Pokaż wiadomość
''Pani Grażyna (58 l.) i Pan Zenobiusz (56 l.) wychowują siedmioro dzieci: Sebastiana (31 l.), Pawła (29 l.), Andrzeja (25 l.), Mariolę (22 l.), Marka (16 l.), Marcina (14 l.), Kasię (12 l.).''
6 osób, które spokojnie mogą iść do pracy. Nawet jeśli przyjmiemy np., że jedna jest chora, druga nie może nic znaleźć, a trzecia się jeszcze uczy, to i tak zostają jeszcze 3. Nie jest najgorzej.
6 osób? Marek lat 16, Marcin 14 i Kasia 12 też mają iść do pracy? Przecież to dzieci!!Dwoje dorosłych ludzi straciło pracę i w takim wieku prawie 60 lat naprawdę znalezienie pracy to los wygrany na loterii. Całą rodzinę utrzymuje 2 dorosłych synów...
Stary 2010-12-03, 21:11   #325
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Haha i własnie jak przeczytałam tytuł wątku pomyślałam: pewnie temat o tym czy ta akcja jest potrzebna, w jaki inny sposób pomagać itd.
Sorry ale jak poczytałam dalej i zobaczyłam m. in. twoje wpisy gdy naśmiewasz się z moim zdaniem potrzebujących rodzin i jeszcze w ten sposób komentujesz to sorry ale o czym jest ten wątek? Nawalacie się z ludzi którym się nie powiodło i wy napewno wiecie że oni są leniami, te kobiety mają zostawić 5 dzieci i isć odśnieżać chodniki, są maszynkami do robienia dzieci to mi ręce opadają. To miał być temat o tym czy ta akcja jest potrzebna, a nie o tym czy ta rodzina jest potrzebująca (bo według was ta samotna matka mogłaby sobie poradzić, a ten starszy pan mógłby znaleźć pracę - no wy wiecie najlepiej).

Hmm, jak czytam enty raz, że pani nie może iść do pracy bo zajmuje się dziećmi z czego najmłodsze ma 9 lat to szlag mnie trafia.

Że pani nie może iść do pracy bo piąte, dziesiąte w drodze to też - wybitnie był czas na kolejne, skro żyjące już wegetują.

I wiemy dobrze jak większość ludzi myśli, no niestety, prawda paskudna i brutalna. Zupełnie nieromantyczna.
Stary 2010-12-03, 21:15   #326
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem jednej rzeczy.

To znaczy że jak ktoś bierze z MOPSU kasę, to ten sam MOPS nie może go wysłać do odśnieżania bo potrzebny jest?

W Wielkiej Brytanii już tak zrobili. Premier zapowiedział, że zasiłki będą wypłacanie dopiero po odrobieniu prac interwencyjnych.

Powinna u nas być dokładnie to samo.

Coś pokręciłaś, bo nie w ten sposób ma to działac.
Poza tym niewiele osób jest do tego pomysłu pozytywnie nastawionych.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:16   #327
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Nie po to, żeby dzieciom zupę ze śniegu ugotować. Po to, żeby czuć się potrzebnym i po to, żeby okazać ludziom jakąś wdzięczność: ktoś pomaga im, oni pomagają innym. Kapujesz?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 21:25   #328
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

Nie po to, żeby dzieciom zupę ze śniegu ugotować. Po to, żeby czuć się potrzebnym i po to, żeby okazać ludziom jakąś wdzięczność: ktoś pomaga im, oni pomagają innym. Kapujesz?
Freso, problem polega na tym, że małe jest prawdopodobieństwo, iż człowiek przymuszony do zrobienia czegoś będzie czuł wdzięcznośc i z uśmiechem na twarzy pójdzie do pracy.

Sprzeciwy w Wielkiej Brytanii są uwarunkowane również tym, że po kalkulacjach wychodzi, iż takie osoby nie otrzymywałyby nawet płacy minimalnej.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:26   #329
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, jak czytam enty raz, że pani nie może iść do pracy bo zajmuje się dziećmi z czego najmłodsze ma 9 lat to szlag mnie trafia.

Że pani nie może iść do pracy bo piąte, dziesiąte w drodze to też - wybitnie był czas na kolejne, skro żyjące już wegetują.

I wiemy dobrze jak większość ludzi myśli, no niestety, prawda paskudna i brutalna. Zupełnie nieromantyczna.
No to najlepiej sterylizacja lub eutanazja co
Najlepiej zostawić tą rodzinę samą sobie co? To też nie jest takie proste, że jak ktoś jest zdolny do pracy i ma dorosłe dzieci bedzie dostawał zasiłek czy inną pomoc od państwa. Jak nie pracujesz ale jesteś zdrowy, dzieci dorosłe to zasiłku żadnego nie dostaniesz bo niby dlaczego?
A wy myślicie, że te kobiety tak od niechcenia rodzą te dzieci? Bo za wieloma rodzinami wielodzietnymi to zazwyczaj się kryje większa tragedia, znęcanie psychiczne, fizyczne, gwałty itd. A w naszym kraju jest takie prawo, że mąż później który odsiedzi swoje wraca do tej rodziny z powrotem. Wiele kobiet nie zgłasza takich sytuacji. A za biedą pojawiają się patologie - alkohol bo człowiek pije aby zapomnieć, później przemoc - bo psychika wysiada.
Wy myślicie że to takie kolorowe wszystko jest i te kobiety chciały urodzić 10 dzieci...
Stary 2010-12-03, 21:30   #330
muszynianka
Zakorzenienie

Tak, masz rację, żadna z nas nie wie nic. Kompletnie.
Ja, Fresa, mikia? Co my wiemy? Fiu bździu w głowie.
Bieda? JAKAŚ WIZAŻANKA BYŁA BIEDNA? Niemożliwe, kłamstwo. Co my wiemy o patologiach, mamy życie usłane różami. Z góry do dołu słodkopierdząco.

weź skończ waść wstydu oszczędź

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-12-03 o 21:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości