Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 18:56   #2581
_kamea_
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Dokładnie, poza tym drogiego pierścionka bałabym się nosić na palcu z obawy, że zgubię a miejsce najlepsze intymne, bez "widzów" i najlepiej bez zaskoczenia, bo nie wiem jak zareaguje
Stary 2010-12-03, 19:01   #2582
studi
Zakorzenienie

Kamea no własnie na osobności jest najważniejsze A co tam tak w ogóle u Ciebie?
Stary 2010-12-03, 19:04   #2583
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Kamea no własnie na osobności jest najważniejsze A co tam tak w ogóle u Ciebie?
Z pierścionkiem, czy ogólnie?
Stary 2010-12-03, 19:08   #2584
studi
Zakorzenienie

ogólnie i z pierścionkiem:P
Stary 2010-12-03, 19:15   #2585
_kamea_
Zakorzenienie

Z pierścionkiem cisza na razie. w niedzielę jadę do Poznania, bo teraz byłam 2 tygodnie u rodziców - miałam wracać tydzień temu, ale mam kontuzję kolana, poza tym śnieg mnie zniechęcił niedzielna podróż też mnie przeraża, ale musze jechać, bo tęsknię za T a przede wszystkim dlatego, że jadę złożyć papiery o pracę - wolę osobiście, lepiej się gada wtedy
Stary 2010-12-03, 19:19   #2586
studi
Zakorzenienie

Kamea to trzymam kciuki za pracę...Faktycznie w taka pogodę nieciekawie się podróżuje, ale oby do niedzieli, bo mróz zelżeje to może się wszystko wytopi
Stary 2010-12-03, 19:34   #2587
netali
Zadomowienie

Kamea trzymam kciuki!!
Dziewczyny musicie mi wybaczyć, ale nie ma jak Was nadrobić póki co i wpadłam tylko na chwilę zameldować się, że żyję i mam się dobrze, a TŻ po długich przebojach wreszcie wylądował - najpierw w Krakowie, a potem w moim łóżeczku ;-)

Teraz śpi snem sprawiedliwego, więc mam wreszcie chwilę, żeby tu zajrzeć
Zdarzył mi się dziś opisywany tu już parę razy numer.. bo nie wiem czy mówiłam, ale TŻ przed przylotem wspominał, że ma dla mnie coś małego o duuuużym znaczeniu.. przestałam już liczyć na pierścionek, ale brzmiało podjerzanie. Najpierw wyciągnął przepis jego mamy na moje ulubione danie i że to niby to. Cieszyłam się jak dziecko, bo kocham to jedzonko, a oni się ze mną droczyli, że zdardzą mi sekret dopieor jak będę w rodzinie Po tym jak już każdy dostał prezencik, TŻ wyciąga pudełeczko z logo tamtejszego jubilera zapaliła mi się lampka, ale serce słabo waliło no i przeczucie nie zawiodło: w środku kolczyki do kompletu z wisiorkiem, który dostałam rok temu Mówi do mnie: teraz masz cały zestaw, na co ja mu: no prawie, bo w standardowym zestawie są kolczyki, wisior i pierścionek więc może za rok skompletuje

A co tam u Was kochane? Jakieś wielkie zmiany? Czy tak jak my siedzicie zasypane? Buziaki Mam nadzieję, że jeszcze o mnie nie zapomniałyście
netali jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 19:36   #2588
Kohnelia20
Zakorzenienie

netali ja chyba nie mogłabym ukryć rozczarowania jakbym zobaczyła nie pierscionek haha
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 19:42   #2589
netali
Zadomowienie

dobrze że przestałam się spodziewać, bo pewnie miałabym mega kwaśną minę Zwłaszcza, że jakby wszystko odpowiednio zinterpretować, to faktycznie wyglądało to na zaręczyny
Rodzinna kolacja, moje urodzinki, TŻ który specjalnie na tę okazję przyjechał, "mały preznet o dużym znaczeniu" i pudełeczko od jubilera '
W połączeniu z jego gadką z przed 2/3 miesięcy pt: weźmy ślub cywilny wszystko by się zgadzało Ale wiedziałam, że to nie to.. nie wiem skąd.. po prostu on by to chyba jakoś inaczej wymyślił

A cd cen pierścionka - dla mnie to chyba faktycznie bez znaczenia.. tzn nie chciałabym jakiegoś co by mi po 2 latach zardzewiał, ale też bez przesady w drugą stronę
Stary 2010-12-03, 19:44   #2590
_kamea_
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za kciuki dam znać jak poszło.
Netali, fajnie, że jesteście razem w mroźnym Krakowie rrrrrrozgrzejecie się przynajmniej a z tymi kolczykami, chyba bym nie potrafiła się z nich cieszyc

Edytowane przez _kamea_
Czas edycji: 2010-12-03 o 19:46
_kamea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 19:50   #2591
netali
Zadomowienie

Koniecznie daj znać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 20:25   #2592
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

dziewczyny ja z niepokoju zaraz oszaleje, Tż nie daje znaku życia, skończył pracę o 15 i powinien jechac do domu...jest po 21 a on zero znaku, pisałam do niego żeby dał znac jak dojedzie-też zero znaku
jestem prawie pewna że coś złego się stało
jak nie da znac przez następną godzinę to dzwonię do teściowej chyba zapytac czy wrócił albo nie wiem?
Stary 2010-12-03, 20:28   #2593
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zdania,że nie sam pierścionek jest najważniejszy ale postawione pytanie
o tak, dokładnie dlatego ja swojemu dzisiaj powiedziałam, żeby nie był za drogi

Cytat:
gdyby mi mój facet miła się oświadczyć z wielka pompa w restauracji chyba bym go batami biła, bo ja wolę intymnie i bez szału...U mnie było bez kwiatów i w miejscu mało uczęszczany i z tego się cieszę...Ale zależy komu na czym bardziej zależy-czy na miłości czy na wieży Eiffla
oj Studi, akurat takiej otoczki to nie jedna by Ci pozazdrościła we Florencji ehh

netali, o kurcze, faktycznie wyglądało to prawie na zaręczyny ale dobrze, że byłaś dzielna i nie dałas poznać rozczarowania, albo wręcz się nie rozczarowałaś

mabi, nie panikuj a dzwoniłaś do niego i nie odbiera? jeśli Cie to uspokoi to dzwoń do teściowej

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010

Edytowane przez Mutny
Czas edycji: 2010-12-03 o 20:32
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 20:42   #2594
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja z niepokoju zaraz oszaleje, Tż nie daje znaku życia, skończył pracę o 15 i powinien jechac do domu...jest po 21 a on zero znaku, pisałam do niego żeby dał znac jak dojedzie-też zero znaku
jestem prawie pewna że coś złego się stało
jak nie da znac przez następną godzinę to dzwonię do teściowej chyba zapytac czy wrócił albo nie wiem?
Mabi, spokojnie, może telefon mu się rozładował, albo stoi gdzieś w korku. Sama nie potrafię myśleć pozytywnie i gdy tylko T nie dzwoni lub nie odbiera nerwicy dostaję i płaczę a potem się śmieję z siebie. Nie czekaj, tylko dzwoń do teściowej, aby się uspokoić
Stary 2010-12-03, 20:47   #2595
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Dzięki Bogu nic się nie stało uffffffff ale mnie zestresował dziad jeden

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

właśnie telefon do teściowej to już ostatecznośc bo Tż uprzedzał mnie by w takich sprawach do niej lepiej nie dzwonic tylko do bratowej jak coś (teściowa to starsza i schorowana kobita) mogła by zawału dostac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 20:48   #2596
Mutny
Zakorzenienie

to dobrze, że sie nic nie stało

ja o swojego też sie zawsze bardzo martwię, a on się tylko zawsze ze mnie śmieje, że przeciez nikt go nie zgwałci ani nie porwie

Stary 2010-12-03, 21:03   #2597
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
to dobrze, że sie nic nie stało

ja o swojego też sie zawsze bardzo martwię, a on się tylko zawsze ze mnie śmieje, że przeciez nikt go nie zgwałci ani nie porwie
jak jestem z nim 4 lata tak miał 3 wypadki samochodowe więc mam cykora /jest dobrym kierowcą, wszystkie wypadki były pechowe nie z jego winy/
Stary 2010-12-03, 21:13   #2598
Mutny
Zakorzenienie

mój miał jeden wypadek samochodowy, też nie z jego winy i też dlatego mam trochę cykora. Dlatego zawsze jak wraca autem skądś to musi się zameldować, że dotarł do domu ja też mu się zawsze melduję

Stary 2010-12-03, 21:18   #2599
Mutny
Zakorzenienie

coś na poprawę humoru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 156325_1225480415293_1777501922_406396_871460_n.jpg (53,5 KB, 11 załadowań)

Stary 2010-12-03, 21:21   #2600
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
coś na poprawę humoru
Cudowności
Stary 2010-12-03, 21:22   #2601
kinia860
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny przyjmiecie mnie do siebie??

Madziuniusia do was dolaczyla to ja tez w kupie razniej ,no i te wasze rrrr rozmowy
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:25   #2602
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

my też się zawsze meldujemy jak jesteśmy w rozjazdach

ciekawe która po weekendzie będzie bogatsza o pierścionek? czuje że któraś napewno

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
coś na poprawę humoru
nie wiem czemu mi się właśnie przypomniało jak rok temu o tej porze owczarek Tża gwałcił mi nogę
Stary 2010-12-03, 21:31   #2603
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny przyjmiecie mnie do siebie??

Madziuniusia do was dolaczyla to ja tez w kupie razniej ,no i te wasze rrrr rozmowy
no pewnie! witamy, witamy
napisz coś o sobie i o swoim TŻ? ile już jesteście razem czy mieszkacie razem i na jakim etapie rozmyślań o pierścionku jest Twój TŻ?

A Madziuniusia coś ucichła ostatnio i się tu u nas nie udziela

Mabi , haha jak dobrze, że żaden z moich psów nie miał nigdy takich zapędów pamiętam tylko, jak mój rottweilerek (który już od 6 lat nie żyje ) wylizał mi całą buzię jak się przewróciłam na śniegu ehh, to był kochany piesek żaden inny pies nie był taki fajny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 21:36   #2604
miss_bennet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
O ble. Gumka. Nienawidzę gumek
Ja jakoś też nie przepadam (obcierają mnie), ale byłam teraz na antybiotyku (w ulotce jest jakaś wzmianka o osłabianiu działania anty) i wolimy się troszkę jeszcze pomęczyć z, aniżeli mieć problemik za kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
szkoda, że mu sie instynkt mężowski nie obudził
Dobre, polać jej!!

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Miss_bennet Aleś się podjarała A co do romantyzmu, to może uświadom swojego Tż, że romantyzm potrafi z kobietą zdziałać cuda?
Że niby ja? Ale jak to? Ooojc, tylko troseckę.
Już mu tłukłam pierdyliard razy do głowy, żeby był bardziej romantyczny, to mówi, coś na zasadzie, że teraz to już nie będzie, skoro się tak dopominam. Albo po prostu na co dzień nie jest, bo nie potrafi. Jeszcze tylko czasem doda, że przecież mnie kocha i o mnie dba i powinno mi wystarczyć, czy coś w ten deseń. No przecież... x1000

Cytat:
twój facet jest roamtyczny, mój mi kupi praktycznie wszytsko, ale na prezentację to chyba nigdy nie wpadnie
Mów do mnie jeszcze...

Cytat:
A ja sobie nie wyobrażam siebie w białej sukni z brzuchem przed ołtarzem, lepiej po narodzinach dziecka organizować ceremonię
Ja też nie. Byłam na dwóch zaciążonych weselach ostatnio i nie rozumiem czemu panny młode uparły się na suknie balowo-księżniczkowe. Mogły już lepiej ubrać jakieś w stylu empire, to chociaż by troszkę lepiej wyglądały. Już nie chodzi o to, żeby się nikt nie dowiedział, bo to, akurat wszyscy goście wiedzieli, ale jakoś niedobrze to wyglądało. Swoją drogą, ja też bym już poczekała ze ślubem do czasu po narodzinach, a na samym początku w ogóle bym się starała nie doprowadzić do tego, o!

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
my nie dajemy sobie prezentów na rocznicę, tylko na 1 rocznicę on mi kupił kamasutrę a ja jemu...kamasutrę
Ale trafiliście...:ha haha:

Cytat:
Ale się cieszę, bo w grudniu to chyba wszystkie się pozaręczacie
Chyba wszystkie, oprócz mnie.

netali, heeeej kobito Pamiętaj, że jesteś u nas rozgrzeszona w razie nieobecności. Jejkuuu, już myślałam, że się łoświadcył.

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Mabi, spokojnie, może telefon mu się rozładował, albo stoi gdzieś w korku. Sama nie potrafię myśleć pozytywnie i gdy tylko T nie dzwoni lub nie odbiera nerwicy dostaję i płaczę a potem się śmieję z siebie. Nie czekaj, tylko dzwoń do teściowej, aby się uspokoić
PIONA! Też potrafię się popłakać, jak się o kogoś bardzo martwię. I też często sobie wkręcam czarne scenariusze...

No, w końcu Was nadrobiłam. A padam na twarz po pracy, można się było zmęczyć skakaniem, boksowaniem, graniem w tenisa stołowego (na niby, ale ruchy trzeba wykonywać tak, jak normalnie)...
Stary 2010-12-03, 21:46   #2605
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

on był wtedy takim szczeniakiem jeszcze i latał jak głupi za wszystkim co się rusza, niestety do dziś mu zostało ale już mnie nie molestuje bo Tż mu wytłumaczył że mnie nie wolno

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
Już mu tłukłam pierdyliard razy do głowy, żeby był bardziej romantyczny, to mówi, coś na zasadzie, że teraz to już nie będzie, skoro się tak dopominam. Albo po prostu na co dzień nie jest, bo nie potrafi. Jeszcze tylko czasem doda, że przecież mnie kocha i o mnie dba i powinno mi wystarczyć, czy coś w ten deseń. No przecież... x1000
pamiętam jak daaaaaaawno temu się przekomarzaliśmy z Tż taka głupawka nam się załączyła no i tak od słowa do słowa aż mi się coś nie spodobało i mówię do Tż że jak on śmie się tak do mnie odzywac? a on na to "no co? czas narzeczeństwa już minął" i w śmiech oboje
Stary 2010-12-03, 21:50   #2606
Mutny
Zakorzenienie

heloł, miss_bennet no pierwszy dzień w pracy był ciężki, ale kondycje sobie wyrobisz i bez trudu będziesz kicać potem i wszystkich będziesz ogrywać

hehe, dobrze, że się nauczył przynajmniej szczeniaczki są najfajniejsze ehh, a mi się teraz włączyła tęsknota za moim rottweilerkiem... już 6 lat go nie ma, a nadal mi go brakuje ehhh

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Mabi, Wasz czas narzeczeństwa się jeszcze nie zaczął :P

oo, a ja pamiętam, że jakiś czas temu byłaś na tej rozmowie kwalifikacyjnej w przedszkolu i nie wiem, czy napisałaś potem jak poszło? więc pytam

Stary 2010-12-03, 21:58   #2607
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Mutny ale teraz to nie wiem o którą rozmowę chodzi bo byłam na kilku jak widac siedzę nadal w domu więc lipa
Stary 2010-12-03, 22:02   #2608
Mutny
Zakorzenienie

chodziło mi o tą, co musiałaś tak wcześnie rano wstawać, żeby do Warszawy do przedszkola dojechać

Stary 2010-12-03, 22:06   #2609
miss_bennet
Rozeznanie

Cytat:
heloł, miss_bennet no pierwszy dzień w pracy był ciężki, ale kondycje sobie wyrobisz i bez trudu będziesz kicać potem i wszystkich będziesz ogrywać
Nie no, spoko. Ogólnie ta praca ma więcej zalet, a poprawa kondycji jest jedną z nich. Szkoda tylko, że dziś za bardzo ludzi nie było i sama ze sobą grałam i tak trochę czułam bezcelowość mojej obecności tam, ale może jutro więcej ludzi się wybierze na zakupy. A raczej na pewno.

Za to mam potworny ból głowy, a na dole jakiś heavy metal mi puszczają (o tej porze!). Ale fuckt, że znów śpię u TŻta. Już mu dziś powiedziałam, że się rozleniwił (że ja do niego przyjeżdżam) i za dobrze mu, a to ostatni raz jak do niego przyjeżdżam, bo nie pamiętam kiedy się tu wyspałam. Ech... i mnie właśnie wzięła na niego złość. Nie ma to jak samo-nakręcanie się.
O, a teraz jakieś łubu-dubu dla odmiany.
Stary 2010-12-03, 22:08   #2610
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
chodziło mi o tą, co musiałaś tak wcześnie rano wstawać, żeby do Warszawy do przedszkola dojechać
wszystkie rozmowy miałam w Warszawie i zawsze musiałam tak wcześnie jechac ale pewnie chodzi Ci o tą ostatnią...
daj spokój porażka- dyr. mnie wystawiła po prostu! rozmowy nie było bo sobie ze mnie zakpiła, w tym czasie jak mnie umówiła na rozmowę to sobie buszowała po mieście i załatwiała urzędowe swoje sprawy, za pośrednictwem innej nauczycielki przekazała mi żebym przyjechała następnego dnia...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości