Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 22:18   #2611
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
dobra, to teraz niusy z mojego świata a dzisiaj pomimo, że przyzwyczajam się do bycia kurą domową (taaak, cały dzień sprzątam w kuchnii ) to dużo się działo...
a więc, uwaga, uwaga, mój Luby zapytał mnie dzisiaj na gg o rozmiar obrączki
byłam w szoku na początku posłałam mu tylko "???" bo tak mnie zadziwił on stwierdził, że nie jest zbyt dobry w subtelnym robieniu wywiadów i nie zamierza się z tym kryć i jest mu z tym dobrze banan na twarzy yeah!
gratulejszyn
Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja albo się wam pochwalę za 2 tygodnie albo za jakieś pół roku? jak obstawiacie?
mysle ze to bedzie za 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Mutny jak się tak podpytuje o rozmiar obrączki to ja już Ci wróże,że coś wisi w powietrzu Ale się cieszę, bo w grudniu to chyba wszystkie się pozaręczacie
ekhm..ja napewno nie
Cytat:
gdyby mi mój facet miła się oświadczyć z wielka pompa w restauracji chyba bym go batami biła, bo ja wolę intymnie i bez szału...U mnie było bez kwiatów i w miejscu mało uczęszczany i z tego się cieszę...Ale zależy komu na czym bardziej zależy-czy na miłości czy na wieży Eiffla
lo matko. ja tez mam nadzieje ze to bedzie jakos tak skromnie bo inaczej zabije
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 22:19   #2612
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
Za to mam potworny ból głowy, a na dole jakiś heavy metal mi puszczają (o tej porze!). Ale fuckt, że znów śpię u TŻta. Już mu dziś powiedziałam, że się rozleniwił (że ja do niego przyjeżdżam) i za dobrze mu, a to ostatni raz jak do niego przyjeżdżam, bo nie pamiętam kiedy się tu wyspałam. Ech... i mnie właśnie wzięła na niego złość. Nie ma to jak samo-nakręcanie się.
O, a teraz jakieś łubu-dubu dla odmiany.
dobry metal nie jest zły heh, a tak serio to współczuje i nie ma się co nakręcać, to nie jego wina a on nie może u Ciebie nocować?

Mabi, ale porażka... co za głupia baba.. ja nie wiem jak tak można umawiać się, a potem wystawiać do wiatru... szczególnie, że tak długo musisz jechać do Warszawy.. totalny brak szacunku dla czasu innych nienawidze takich ludzi

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 22:28   #2613
_kamea_
Zakorzenienie

Słuchanie metalu wieczorem grozi mrocznymi snami
Stary 2010-12-03, 22:29   #2614
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie! witamy, witamy
napisz coś o sobie i o swoim TŻ? ile już jesteście razem czy mieszkacie razem i na jakim etapie rozmyślań o pierścionku jest Twój TŻ?
DziekiJestesmy razem od wczesnia 2005 ,czyli juz ponad 5 lat,mamy ja 24, tz 25 lat,nie mieszkamy razem,ale w jednym miescie.Rok temu tz sam wysunal propozycje slubu w 2012 ,gdzie ja bylam w wielkim szoku ,no ale nie moze byc tak z d..strony .Co do zareczyn ,to dluuugo szerokim lukiem omijal sklepy jubilerskie,potem oczy troche mu sie rozchodzily na wystawy owych sklepow,albo tylko takie pozory strwarzal,zebym myslala ,ze zaczyna sie tematem interesowac.Ubolewa na tym ,ze to facet ma sie kobiecie owiadczyc i juz ze 3 razy mi mowil ,ze to niesprawiedliwe.Takie jest jego stanowisko w tej sprawie,na dodatek niedawno meilismy sprzeczke o to wszystko i teraz chyba stracilam nadzieje na cokolwiek.

Na dodatek tz kuzyn 29lat oswiadczyl sie swojej 17-letniej dziewczynie po roku zwiazku ,nie musze pisac jaka byla moja rekacja
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 22:31   #2615
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi, ale porażka... co za głupia baba.. ja nie wiem jak tak można umawiać się, a potem wystawiać do wiatru... szczególnie, że tak długo musisz jechać do Warszawy.. totalny brak szacunku dla czasu innych nienawidze takich ludzi
no dokładnie tak! pomijam że wróciłam wtedy do domu o 18 gdzieś dopiero więc 12h zmarnowałam na to, napisałam jej maila żeby jeszcze raz przejrzała moje dokumenty i się na poważnie zastanowiła czy chce mnie widziec- do tej pory nie dostałam odp.
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
mysle ze to bedzie za 2 tygodnie
jejku żeby ten Wasz optymizm w mojej sprawie miał siłę sprawczą
Stary 2010-12-03, 22:35   #2616
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
DziekiJestesmy razem od wczesnia 2005 ,czyli juz ponad 5 lat,mamy ja 24, tz 25 lat,nie mieszkamy razem,ale w jednym miescie.Rok temu tz sam wysunal propozycje slubu w 2012 ,gdzie ja bylam w wielkim szoku ,no ale nie moze byc tak z d..strony .Co do zareczyn ,to dluuugo szerokim lukiem omijal sklepy jubilerskie,potem oczy troche mu sie rozchodzily na wystawy owych sklepow,albo tylko takie pozory strwarzal,zebym myslala ,ze zaczyna sie tematem interesowac.Ubolewa na tym ,ze to facet ma sie kobiecie owiadczyc i juz ze 3 razy mi mowil ,ze to niesprawiedliwe.Takie jest jego stanowisko w tej sprawie,na dodatek niedawno meilismy sprzeczke o to wszystko i teraz chyba stracilam nadzieje na cokolwiek.

Na dodatek tz kuzyn 29lat oswiadczyl sie swojej 17-letniej dziewczynie po roku zwiazku ,nie musze pisac jaka byla moja rekacja
Witam w naszym skromnym gronie oczekujących
Stary 2010-12-03, 22:39   #2617
Mutny
Zakorzenienie

Kamea, mroczne sny są fajne ale kurcze, kiedyś do poduchy zawsze czegoś tam słuchałam (oczywiście metalu) i nigdy żadnych nie miałam

Cytat:

ee, od razu niesprawiedliwe... sprawiedliwe, sprawiedliwe! Kobiety maja okres i muszą dzieci rodzić, o! Moze chce się zamienić?! bo ja już bym wolała kupić raz w życiu pierścionek niż rodzić dzieci jednak, no
ale jestem pewna, że zmądrzeje i Ci się oświadczy jeszcze Cię zaskoczy po dzisiejszym dniu naprawdę wierzę w to, co mówię

a z tym kuzynem, to nie dziwię się Twojej reakcji, ale jest dużo starszy, więc jemu chyba bardziej pilnie do ożenku swoją drogą oświadczać się 17-letniej dziewczynie?? nie wiem, czy to taki dobry pomysł... ja w tym wieku to bym chyba odmówiła jednak

dobra, ja już lecę spać jutro mnie mój TŻ zabiera na tor kolarski będziemy pedałować trzymajcie za mnie kciuki, żebym gleby nie zaliczyła

Stary 2010-12-03, 22:39   #2618
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

kinia860 witaj

no to jutro która będzie zaręczona no która??
Stary 2010-12-03, 22:41   #2619
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
kinia860 witaj

no to jutro która będzie zaręczona no która??
Gaja?
Stary 2010-12-03, 22:44   #2620
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
ale jestem pewna, że zmądrzeje i Ci się oświadczy jeszcze Cię zaskoczy po dzisiejszym dniu naprawdę wierzę w to, co mówię
to powiedz mi coś optymistycznego

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
Gaja?
no bo już myślałam że nie ma chętnych
Stary 2010-12-03, 22:45   #2621
miss_bennet
Rozeznanie

Cytat:
dobry metal nie jest zły heh, a tak serio to współczuje i nie ma się co nakręcać, to nie jego wina a on nie może u Ciebie nocować?

Nie mam nic przeciwko ostrzejszej nucie (choć wolę rocka, aniżeli metal), ale nie o tej porze, kiedy wróciłam padnięta z pracy.

Hmm... może, ale u mnie problem to współlokatorzy. Jego współlokator wyjeżdża na weekend to jesteśmy sami, a ja od moich uciekam, bo ich nie trawię. Czasem jadą do domu, ale ostatnio tak się składało, że jechali w tym samym czasie co TŻ. A jak oni są, to on średnio chce. Chociaż w przyszłym tygodniu nie będzie mnie obchodziło czy są, czy nie, czy TŻ ma obiekcje i ogólnie będę to miała w głębokim poważaniu, ma spać u mnie i koniec. W dodatku siedzę teraz sama, bo on se pojechał grac z kolegami w nogę. I ja to mogę siedzieć u niego sama, a on u mnie nie może (kiedy ja byłabym w pracy). Jestem na niego zła normalnie. Bo już było ustalone, że w ten weekend śpi u mnie, to zaczął wymyślać.

Zgadzam się z Tobą w sprawie wrednego potraktowania Mabi... Ludzie są nieodpowiedzialni, nigdy nie pomyślą o kimś, tylko każdy robi sobie jak najlepiej... (bez skojarzeń) Ja też kurna, skończyłam praktyki miesiąc temu, dzwonię do urzędu praktycznie codziennie i im przypominam, żeby mi wypełnili dwa papierki, że odbyłam te praktyki, to cały czas: szefa nie ma, szef zajęty, dupa jasia, itd. Raz szef był (dwa tygodnie temu) i już wypełniał papierki, do odbioru będą niedługo. Dobrze, że zadzwoniłam, bo się okazało, że bym poszła tam na próżno, nic nie było dla mnie przygotowane. Dziś się znowu dodzwoniłam, to mi łaskawca powiedział, że zawieruszył gdzieś te papiery i żebym mu nowe druczki przyniosła we wtorek to wtedy je uzupełni... No masakra...
Stary 2010-12-03, 22:48   #2622
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
to powiedz mi coś optymistycznego
czekaj, czekaj, uruchomię kulę

Twój TŻ wykona przyklęk i Cię zaskoczy -> zrobi to kilka dni po Twoich urodzinach teraz tak tylko mówi, żeby zwiększyć element zaskoczenia może dzisiaj jak tak długo sie nie odzywał, to wybierał jakiś pierdzionek?

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

dobra, tym razem serio uciekam buziaki, miłych snów

Stary 2010-12-03, 22:54   #2623
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Kamea, mroczne sny są fajne ale kurcze, kiedyś do poduchy zawsze czegoś tam słuchałam (oczywiście metalu) i nigdy żadnych nie miałam

a ja miewałam, ale szczególnie na początku fascynacji metalem teraz już mi to spowszedniało chyba
Mutny, miłego pedałowania
Też uciekam spać, dobranoc
Stary 2010-12-03, 22:59   #2624
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
czekaj, czekaj, uruchomię kulę

Twój TŻ wykona przyklęk i Cię zaskoczy -> zrobi to kilka dni po Twoich urodzinach teraz tak tylko mówi, żeby zwiększyć element zaskoczenia może dzisiaj jak tak długo sie nie odzywał, to wybierał jakiś pierdzionek?
nie pracował dłużej
no ale skoro tak mówisz to idę spac z czystym sumieniem i spokojną głową
ależ mnie ciekawi czy jutro Tż zapyta coś o urodziny, chyba dziś nie zasnę
Stary 2010-12-03, 23:43   #2625
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
nie pracował dłużej
no ale skoro tak mówisz to idę spac z czystym sumieniem i spokojną głową
ależ mnie ciekawi czy jutro Tż zapyta coś o urodziny, chyba dziś nie zasnę
To jeszcze ja Mabi, to, że pracował dłużej to pewnie wymówka - przecież się nie przyzna, że zwiedzał miasto w poszukiwaniu pierdziołka
Stary 2010-12-04, 08:07   #2626
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ponioslo was kochane - 5 stron Ide nadrabiac

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:11   #2627
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Witam w ten piękny, sobotni poranek. Dobry czas na umieranie. Przywaliłam sobie wczoraj kolanem w drzwi, ledwo więc mogę nogą ruszać, ze starszą małą byłam na sankach - 30 min ciągnięcia po śniegu, bo w okolicy nie ma górki - mam zakwas w ramieniu, a na dodatek tak małym się gitara spodobała, że było tylko "jeszcze!". W efekcie zdarłam sobie kciuka i chcę spać! TŻ nastawił budzik na 7;00, matuchno. Sadysta.

Nie zaręczę się dziś. Nawet z TŻtem się nie będę widzieć w ten weekend (i wszystkie kolejne do stycznia)

Nienawidzę ludzi, co się umawiają i nie przychodzą. Albo nie czytają cv zanim zaproszą na rozmowę. Strata czasu i nerwów, a mogłoby się tyle ciekawszych rzeczy w tym czasie zrobić

Miss benet, to pakuj manatki i jedź do siebie
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:34   #2628
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Też obstawiam 2 tygodnie
a jak sie wszystkie zaręczymy, to będzie problem z kontynuacją wątku
No właśnie.... Bo przeciez to, że sie pozareczamy to nie znaczy, ze zaraz slub i co ja biedna sama zrobie wy sie poprzenosicie na PMileśtam, a ja zostane sama....

Cytat:
ZA 2 TYGODNIE
tak-nie
3-0
Ja też obstawiam za 2 tygodnie

Cytat:
Co do rocznic - przywiązujecie do nich jakąś wagę?
Chyba nie... My mamy rocznice w wakacje wiec przewaznie jest tak, ze akurat jestesmy wtedy na wyjezdzie ale jest tylko takie cos: "wiesz, ze dzisiaj mamy rocznice?" "nooo" i buziak

Cytat:
inne wydania to było tak że poszliśmy do księgarni i Tż mi kupił najpierw, przejrzeliśmy ją wspólnie stwierdziliśmy że nic ciekawego a potem ja poszukałam w necie innej i zamówiłam dla niego, ale też stwierdziliśmy że nic nowego dla nas teraz obie leżą u mnie i się kurzą
a ja ostatnio rozmawiałam z Tż o biżuterii ale zupełnie nie takiej jak myślicie
Musicie po prostu rzadziej rrrować zeby wam pozycji w ksiazkach starczylo

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
Ten, jak juz

Cytat:
gdyby mi mój facet miła się oświadczyć z wielka pompa w restauracji chyba bym go batami biła, bo ja wolę intymnie i bez szału...U mnie było bez kwiatów i w miejscu mało uczęszczany i z tego się cieszę...Ale zależy komu na czym bardziej zależy-czy na miłości czy na wieży Eiffla

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
haha trzeba było nie sprawdzać
Ciekawa jestem czy ty tak nie zrobisz

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
Kamea trzymam kciuki!!
Dziewczyny musicie mi wybaczyć, ale nie ma jak Was nadrobić póki co i wpadłam tylko na chwilę zameldować się, że żyję i mam się dobrze, a TŻ po długich przebojach wreszcie wylądował - najpierw w Krakowie, a potem w moim łóżeczku ;-)
Netali, ja bym oszalala jakbym zobaczyla pudeleczko Widzialas torta dla ciebie na fejsie?

Cytat:
coś na poprawę humoru
Slodziak

Cytat:
Czesc dziewczyny przyjmiecie mnie do siebie??

Madziuniusia do was dolaczyla to ja tez w kupie razniej ,no i te wasze rrrr rozmowy
Madziuniusia byla i sie zmyla

Przyjmiemy

Elo, elo 3 2 0

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:38   #2629
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Wiedziałam, że czegoś nie skomentowałam

Netali, ja Cie dziewczyno podziwiam za opanowanie! Swojemu bym chyba przyłożyła, gdyby tak mnie wrobił

Swoją drogą - pokazałam lubemu kieckę, którą choćbym miała ją sprowadzać z Marsa, i tak założę na swój ślub. Stwierdził, że mu się podoba

Wy już ją widziałyście, ale wlepiam raz jeszcze dla przypomnienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 881.jpg (19,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88-2.jpg (23,2 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 08:41
Stary 2010-12-04, 09:45   #2630
Kohnelia20
Zakorzenienie

ala nie sprawdze bo ona znaczenia dla mnie nie ma i nie jest mi to do niczego potrzebne poza tym nawet jakbym chciala to i tak nie będę miała gdzie bo jak wspominałam u mnie nie ma yes, apart i innych

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Gaja ta suknia jest piękna
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 10:59   #2631
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
To jeszcze ja Mabi, to, że pracował dłużej to pewnie wymówka - przecież się nie przyzna, że zwiedzał miasto w poszukiwaniu pierdziołka
tego akurat jestem pewna bo bardzo często pracuje 11h, poza tym jak kończy o tej porze to sklepy są pozamykane już
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Nienawidzę ludzi, co się umawiają i nie przychodzą. Albo nie czytają cv zanim zaproszą na rozmowę. Strata czasu i nerwów, a mogłoby się tyle ciekawszych rzeczy w tym czasie zrobić
już w dupie z tym czasem ale dla mnie to spore koszty przede wszystkim a jako bezrobotna nie stac mnie na takie "atrakcje"
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Ja też obstawiam za 2 tygodnie

Musicie po prostu rzadziej rrrować zeby wam pozycji w ksiazkach starczylo
twój głos już chyba policzyłam wcześniej
co do rrr owania-dziś Tż przywitał mnie takim smsem
Koniec spania! Koń stoi a blondynka w Opocznie
Stary 2010-12-04, 11:03   #2632
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Koszty swoją drogą. Pozdro dla pracodawców

E...czy on tym smsem wyraził swoją chcicę?
Stary 2010-12-04, 11:10   #2633
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Koszty swoją drogą. Pozdro dla pracodawców

E...czy on tym smsem wyraził swoją chcicę?
no zaręczyny to nie były raczej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 11:14   #2634
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Uroczy człowiek

Mój też się wykazał niezwykłą subtelnością dziś w nocy. Nie umiem usnąć, kiedy leżę do niego przylepiona, więc zanim pójdziemy spać, leżymy tak sobie i się lepimy, a potem ja go spycham na jego połowę, zawijam się w kołdrę i kima. Byłam nieziemsko zmęczona, już powoli odpływałam i w którymś momencie usłyszałam, że TŻ coś mówi. Odjęknęłam mu, że nie śpię i usłyszałam za sobą "kurczę, już myślałem, że się udało". Małpa wredna śmieje się ze mnie

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 11:15
Stary 2010-12-04, 11:23   #2635
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

no romantyzm Tżów jest czasem powalający

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

miłej soboty Wam życzę, pewnie zajrzę wieczorem bo już mi się wasze awatary śnią po nocach
Stary 2010-12-04, 11:28   #2636
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
No właśnie.... Bo przeciez to, że sie pozareczamy to nie znaczy, ze zaraz slub i co ja biedna sama zrobie wy sie poprzenosicie na PMileśtam, a ja zostane sama....
ekhm nei sama kochana nie sama

a ja dzisiaj robie mega porzadki w pokoju. juz wczoraj zaczelam ajjc
Stary 2010-12-04, 11:40   #2637
studi
Zakorzenienie

witam w ten mroźny poranek
Gaja suknia pierwsza klasa, ale masz jeszcze rok i 9 miesięcy jak dobrze pamiętam więc pewnie gust Ci się zmieni i wizja białej sukni także:-P
Stary 2010-12-04, 11:40   #2638
Marisja
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Ala ja z Toba zostane! watpie w rychłe zaręczyny i ślub i nawet nie chcę zwlaszcza ze tżetem bylo jak bylo
Gaja cudowna suknia! prosta i piękna w tej prostocie
Ja ja dzisiaj zła od rana jestem finomaniaczką (kocham Finlandię) i targ świąteczny zrobili mi wtedy kiedy mam zjazd na uczelni i mam kolosy szlag mnie trafi
Marisja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:46   #2639
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marisja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ala ja z Toba zostane! watpie w rychłe zaręczyny i ślub i nawet nie chcę zwlaszcza ze tżetem bylo jak bylo
Gaja cudowna suknia! prosta i piękna w tej prostocie
Ja ja dzisiaj zła od rana jestem finomaniaczką (kocham Finlandię) i targ świąteczny zrobili mi wtedy kiedy mam zjazd na uczelni i mam kolosy szlag mnie trafi
ekhm czyli wróciłaś do swojego "exa"?jak wam się teraz układa?
Dziewczyny nie panikujcie ja nie mam zamiaru się z tego forum zrywać Będę was moimi przemyśleniami jeszcze długo częstować:-P
Stary 2010-12-04, 11:48   #2640
Marisja
Raczkowanie

No powiedzmy, ze to powrót takie nie wiadomo co
Marisja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości