|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() hipcia/pieska też oglądałam w sklepie wybierałam właśnie między tymi dwoma. Hip wydaje mi się mało przejrzysty jak na nasze półtoraroczniaki. Lusterko jest interaktywne-podświetlają się na nim obrazki Cytat:
Wstawiłam pranko, zmieniłam pościele. zrobiłam kawkę.Idę pod prysznic bo jeszcze w piżamie chodzę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-12-04 o 11:19 |
||
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Katt, dobrze, że nic się nie wykluło i nocka była spokojna Wredna, oby migrena poszła sobie precz Cytat:
,zmartwiłam się ![]() mam nadzieję, że reszta wyników będzie dobra ![]() U nas nocka spokojna, ewidentnie niespokojne nocki mamy tylko gdy przebijają się zęby. Mały wstał po 6 i już nie chciał zasnąć. Za to śpi teraz ![]() Nic mi się nie chce, za oknem deszczowo, jakoś nie przyjemnie, że chyba również się położę, bo nie wiem jak długo Malutek pośpi. Popołudniu pojadę po męża i do sklepu się poawanturować o przywóz mebli. Miłej soboty
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedulek. Miał rację. ![]() ![]() Wzajemnie ![]() Cytat:
Laurka jest nim zainteresowana? Ja też w piżamie jeszcze i też zmykam pod prysznic póki Małż z Lilką nie wrócą ze spaceru
|
||
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie dałam jej go kilka razy jak ją inhalowałam, żeby siedziała spokojnie i 10min dawałam radę ją unieruchomić. Dozuję zabawki, bo ostatnio domek kidd i domek smoby dostała i
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
no teraz to u nas tez slonko wyszlo a mala spi
po obiadku pojdziemy na sanki![]() Cytat:
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Łeb dalej pęka, nic sie nie chce robić-a w domu brud aż woła aby go usunąć
![]() Przynajmniej już dwa prania zrobiłam, a teraz z kawką siedzę
|
|
#2257 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny
Nie mam 200 zł na kombinezon dla Starszaka. Już nawet same spodnie narciary chciałam kupić, ale ich ceny dochodzą do 100 i więcej złotych... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- http://szafka.pl/c279637-kombinezon-...wy-cieply.html fajny? ![]() rozm. 80
|
#2258 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj dziewczyno, dobrze że już po wszystkim, współczuje Ci rozłaki z Amelka a ty zrób te testy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ciemiaczko ma zrośniete? zlecili Ci wykonanie USG tarczycy? a może trzeba powtórzyc badanie skoro nii widzisz żadnych typowych objawów?
|
|
#2259 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witojcie
![]() Cytat:
dla Antosia za nowe słówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mamy taką samą szczoteczkę do zębów jak Czeko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby wyniki wyszły dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet mi nie mów o kasie ![]() Nie wyspałam się obudziłam się o 5 tak jak przez ostatnie dni jak mierzyli ciśnienie itd Mała jęczy w łóżeczku, a chciałam żeby już usnęła bo o 15 wyjechać mamy Idę szorować lodówkę bo małż z zakupami zaraz przyjedzie. Miłej soboty
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
mala zjadla obiadek z 2 dan -no dopisuje jej dzisiaj apetyt
![]() zbieramy sie zaraz na saneczki a tak wogole to u nas takie male swieto dzis-Dzien Gornika i tata oraz brat obchodza , mamy taka tradycje ze mama zawsze na ten dzien gotuje typowy slaski obiad- kluski pieczone , kaczka, czerwona kapusta i duzo sosu Werce bardzo smakowalo miesko z kaczki , kluski dalam jej ale nie smazone dla niej mama zostawilazaraz brat przyjezdza z zonka na obiad
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Mala od czwartku intensywnie goraczkuje. Chyba to reakcja na szczepionke. Jak do poniedzialkju nie przejdzie to ide z nia do lekarza. Noce sa prawdziwym koszmarem, budzi sie co pol godziny i placze godzinami zanim na nowo zasnie.
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas ostatnio ciche dni z malzem wlasnie przez kase
), powiedzialam mu ze zadnej ramki cyfrowej nie kupujemy w takiej syt. to sie obrazil wielce.........i nie odzywamy sie do siebie
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a kiedy szczepiłas?
|
|
#2264 | |||
|
Zadomowienie
|
Mojej malej nutelli nie daje i predko nie dam. Zreszta sami tez tego nie jemy.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- W piatek 26.11. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajdę do Carefour'a Cytat:
Nie fajny ![]() ![]() Cytat:
![]() Pepco mam u siebie to podskoczę go obejrzeć ![]() A jaka to szczepionka? |
|||
|
|
|
#2266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Odra-z czymstam ![]() i Ospa. |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Nocami skacze do 38,5, za dnia oczywiscie spada do 37,5. Sprawdzilam dostala Priorix. |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też szczepiłysmy Priorix-em w środę
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru...brrrr jak zimno, a ledwie godzinkę byłyśmy
Kawałek wózkiem i chwilkę na podwórzu Od razu głodek do dioopki nam zajrzał.Laura tak jak nie je pieczywa-w ogóle jakoś ostatnio zostawia i obkład sam je, tak teraz wcina suchego rogala Nie spotkałam ani 1 wózka, a dałam się w kierunku osiedla.Wszyscy się boją czy co ![]() A jeszcze słówko o szczepionce.Babka z przychodni mówiła, że tamto zaległe a jeszcze jest coś przed nami.I teraz dumam co. Chyba coś płatnego, ale o ile dobrze kojarzę moja położna mówiła że nie jest to obowiązkowe i mogę o wiele poźniej zaszczepić.Ktoś wie o co mi chodzi?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my mamy miec za 6 tyg
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Czeko że ramki nie będzie to żadna strata, my dostaliśmy w prezencie slubnym i tylko stała nie włączona i się kurzyła i sprzedaliśmy
![]() Unholy nie gniewaj się ale ten srebrny kombinezon to okropny jest
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-12-04 o 14:02 |
|
|
|
#2274 |
|
BAN stały
|
czeko wzielas jakies getry-ocieplacze dla Werki?
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-04 o 14:09 |
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
ale to obowiązkowe jest? czy "dla chętnych" i pewnie płatne
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Płatne i nieobowiązkowe, tak jak meningokoki czy rotawirus.
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Wyczytałam, że dla 1,5 rocznego dziecka potrzebne są 2 dawki tej szczepionki - pneumokoki (oczywiście w odstępach czasowych), dla 2 latka jedna dawka. Koszt jednej dawki to ok. 300 zł. |
|
|
|
#2277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam takie obiady , miala taki w zeszla niedziele ![]() Na Swieta bedzie u mnie ges ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja niestety mieszkam na Guernsey, wiec do Biedronki nie skocze ![]() Antonio byl zachwycony ![]()
|
|
#2278 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale nic mi sie nie chce. Mały spi a na mnie czeka sterta brudnych naczyn w zlewie ![]() Pozniej chyba wybiore sie do znajomej, mieszka kilka domow dalej bo zbzikuje niedlugo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Narazie auto stoi w garazu a ja zasuwam na piechote boje sie takiej ilosci sniegu i lodu, ze nie zapanuje nad samochodem. Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj swoje świeto obchodzą wszystkie Barbary Mamy jakaś Basię na wątku? ![]() Mniam, obiad pyszny Cytat:
Oby szybko przestała gorączkowac.Cytat:
A brak kasy to zawsze jest powod do kłotni, przynajmniej u nas. Cytat:
Jak czytam co kupujecie maluchom pod choinke to moje drobne prezenty to nic w porownaniu z waszymi Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Ślepa - dla dziewczynki samochód a nie lalka? ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- p4w - nie zacytowało mi Twojego posta ![]() Nieciekawe te wyniki Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze A własnie, jak ciemiaczko? Bo czytałam, ze kiedy nie zarasta to jednym z powodów moga byc zaburzenia hormolanle zwłaszcza niedoczynność tarczycy. A własnie jak ciemiączka waszych dzieci? Juz całkowicie zarosły? Kuba ma juz zarośnięte. Jakis czas temu bylismy u znajomej, ktora ma synka 10 dni młodszego od Kuby i jej maluch miał bardzo duze ciamiączko, widac było takie zagłębienie patrzac na głowke nawet z daleka. Ostatnio mi pisała, ze nadal ma takie i sie nie zrasta. Poradziłam jej wizyte u lekarza bo chyba juz powinno byc praktycznie całkiem zrośnięte.
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teściową Basię ![]() To jest chyba szczepionka płatna, bo pewnie od początku mieliście skojarzone. Ciemniączko powinno zarosnąć do końca 18 miesiąca z tego co wiem. |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie do 18 miesiąca, czy już powinno zarosnąć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wszystkie już wyszły tylko jedna Go męczy ... dziąsło opuchnięte i boli 

i nawet nie sypie 

a że dawno nie chorowałam to myślałam, że będzie ok. No i wzięłam jedną tabletkę o 16 a o 18 już leżałam w przedpokoju z miską pod nosem i 

, czyli 2 godziny dłużej niż zwykle. Nie mógł zasnąć, był bardzo rozemocjonowany, ciągle coś opowiadał mężowi, jak do niego zaglądał i przeplatał to słowami "mama mama"
dla Antosia za nowe słówka
Dobrze, że już wszystko w porządku
obudziłam się o 5 tak jak przez ostatnie dni jak mierzyli ciśnienie itd 

), powiedzialam mu ze zadnej ramki cyfrowej nie kupujemy w takiej syt. to sie obrazil wielce.........i nie odzywamy sie do siebie
Narazie auto stoi w garazu a ja zasuwam na piechote