Świeży wygląd , pastelowe kolory. Świeżynki część III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 18:16   #541
ckin2u
Zakorzenienie

Dot.: Świeży wygląd , pastelowe kolory. Świeżynki część III

o! musze sie rozejrzec za ta gabeczka
glupie pytanie, czy ma jakas nazwe?
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 18:47   #542
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
gąbeczke kupiłam w rossmannie, za 5 zł. jakaś z bambusem, czy coś, ale to akurat na pewno nieistotne. zamiast myć twarz rękami, używam do tego celu tej gąbeczki.
mam cerę mieszaną, z tendencją do wyprysków. nie sądzę by taki sposób mycia, jeśli już coś wyskoczy - roznosił krostki (chyba że ktoś używa żelu z pillingiem..), bo absolutnie ich nie podrażnia.
po jej użyciu buzia jest świetnie oczyszczona, ma się uczucie takiej dogłębnej czystości jest też bardzo delikatna. jak narazie dla mnie bardzo na plus

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

co się stało?
To chyba zakupię tą gąbkę,zobaczymy czy to coś da.
Stary 2010-11-28, 21:38   #543
Julkaaa777
Wtajemniczenie

hmm, nazwy konkretnej chyba nie ma, wyrzuciłam opakowanie więc nie mogę sprawdzić. to taka myjko - gąbka na pewno rzuci się Wam w oczy jak będziecie szperać w tych akcesoriach wiem też, że inne dziewczyny używały do tego celu np. ściereczki z mikrofibry
na razie korzystam śmiało, ale za jakiś czas będę jej używać co jakieś 2-3 dni, bo takie dokładne oczyszczanie dwa razy dziennie może coś złego zrobi, nie wiem

z odkryć kosmetycznych, mam jeszcze maskę do włosów, po prostu cud tak zregenerowała moje włosy, w końcu nie są suche ani zniszczone

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 11:43   #544
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość
moje usta w ogóle mają jakieś dziwne wymagania tak samo przez wszystkich zachwalany miodzik z oriflame (czy inaczej balsam uniwersalny, ten malutki taki) na mnie nie działa
Ooo. To nie jestem sama. Nie działa na mnie nic - od pomadek aptecznych przez drogeryjne (wliczając w to balsam Oriflame) na metodach domowych kończąc. Mam nie tyle suche, co wiecznie, cały rok mam na nich "skórki", które na dodatek często obgryzam.
Polecam, dla mnie niezawodny i odkryty przez przypadek, bo nigdzie nie reklamowany balsam do ust z Sephory (w srebrym opakowaniu) z delikatnym dodatkiem mentolu (!). Nie zamienię na nic, bo według mnie nic innego nie działa.

"Balsam upiększający do ust. Masło z owocu mango odżywia i zmiękcza usta, witamina E spowalnia proces starzenia, czynnik spulchniający stymuluje syntezę kolagenu i kwasu hjaluronowego, menthol ma działanie odświeżające."
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kompleksowy%20balsam%20do%20ust.1335.jpg (38,9 KB, 10 załadowań)

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma

Edytowane przez Przezlosliwa
Czas edycji: 2010-12-01 o 11:48
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 12:04   #545
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa Pokaż wiadomość
Ooo. To nie jestem sama. Nie działa na mnie nic - od pomadek aptecznych przez drogeryjne (wliczając w to balsam Oriflame) na metodach domowych kończąc. Mam nie tyle suche, co wiecznie, cały rok mam na nich "skórki", które na dodatek często obgryzam.
Polecam, dla mnie niezawodny i odkryty przez przypadek, bo nigdzie nie reklamowany balsam do ust z Sephory (w srebrym opakowaniu) z delikatnym dodatkiem mentolu (!). Nie zamienię na nic, bo według mnie nic innego nie działa.

"Balsam upiększający do ust. Masło z owocu mango odżywia i zmiękcza usta, witamina E spowalnia proces starzenia, czynnik spulchniający stymuluje syntezę kolagenu i kwasu hjaluronowego, menthol ma działanie odświeżające."
również go używam i podpisuję się pod tym co napisałaś - dla mnie niezawodny!!
Stary 2010-12-01, 13:55   #546
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, nazwy konkretnej chyba nie ma, wyrzuciłam opakowanie więc nie mogę sprawdzić. to taka myjko - gąbka na pewno rzuci się Wam w oczy jak będziecie szperać w tych akcesoriach wiem też, że inne dziewczyny używały do tego celu np. ściereczki z mikrofibry
na razie korzystam śmiało, ale za jakiś czas będę jej używać co jakieś 2-3 dni, bo takie dokładne oczyszczanie dwa razy dziennie może coś złego zrobi, nie wiem

z odkryć kosmetycznych, mam jeszcze maskę do włosów, po prostu cud tak zregenerowała moje włosy, w końcu nie są suche ani zniszczone
jaka to maska;>
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 16:27   #547
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Dot.: ?wie?y wygl?d , pastelowe kolory. ?wie?ynki cz??? III

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
jaka to maska;>
biovaxu do w?osow suchych i zniszczonych. zdecydowanie KWC

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 17:15   #548
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa Pokaż wiadomość

ooo, jest jakaś nadzieja dla mnie tylko ile on już kosztuje? w sumie jest z sephory to raczej nie na moją kieszeń na szczęście, aż takich problemów jak Ty nie mam, może jedynie w okresie zimowym. Właśnie teraz nie mogę doprowadzić do porządku moich ust - głównie przez oblizywanie Chciałam dzisiaj kupić Tisane, ale nie mieli akurat w super pharmie i skusiłam się na balsam do ust z Yves rocher - pomarańcza z czekoladą. Zapach obłędny a jak będzie z pielęgnacją to się okaże.

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 17:58   #549
Inka_
Zadomowienie

Cytat:
biovaxu do w?osow suchych i zniszczonych. zdecydowanie KWC
Również polecam polskiego waxa, całkiem przydatny kosmetyk.
Stary 2010-12-01, 19:39   #550
ekomonika
Zakorzenienie

Nie można było wejść na wizaż :pała:
A tak w ogóle to witam po chwilowej nieobecności
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 20:23   #551
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
co sie stalo?

powiem Wam, ze nie podoba mi sie ani troche pogoda za oknem. Jest zimno, szaro i smutno. A najgorsze jest to, ze nie mam zadnych plaskich butow, a jak spadnie snieg to bedzie problem. I nie mam rowiez czasu na zakupy.
Ostatnio zmotywowala mnie 4 z poprawy sprawdzianu z wosu i zamierzam dac z siebie wszystko rowniez w tym tygodniu, wlasnie siedze i pisze prace na biologie o genetyce i jej zastosowaniu w zyciu codziennym.
a co do swiezynkowania i dbania o siebie: dzisiaj pociagne paznokcie jedwabem, zrobie peeling i maseczke
Cytat:
gąbeczke kupiłam w rossmannie, za 5 zł. jakaś z bambusem, czy coś, ale to akurat na pewno nieistotne. zamiast myć twarz rękami, używam do tego celu tej gąbeczki.
mam cerę mieszaną, z tendencją do wyprysków. nie sądzę by taki sposób mycia, jeśli już coś wyskoczy - roznosił krostki (chyba że ktoś używa żelu z pillingiem..), bo absolutnie ich nie podrażnia.
po jej użyciu buzia jest świetnie oczyszczona, ma się uczucie takiej dogłębnej czystości jest też bardzo delikatna. jak narazie dla mnie bardzo na plus

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

co się stało?
Jechałam z chłopakiem autem i go zarzuciło... wylądowaliśmy na pniu, to cud, ze przeżyliśmy
I sory że tak długo nie pisałam ale codziennie mam kurs prawa jazdy.
o ironio
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 15:19   #552
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Co tu tak przycichło ostatnimi czasy co ?
Stary 2010-12-02, 18:45   #553
włoczykijka
Zadomowienie

Pewnie przez pogodę świeżynki straciły siły i nic nie pisząW moim wypadku to jest tak,że po podróży dom-szkoła i odwrotnie padam .
Stary 2010-12-02, 18:56   #554
ekomonika
Zakorzenienie

No pewnie tak...:P Wpadłam na taki pomysł, żeby założyć "świeżynkowy" klub Co wy o tym myślicie ?
Stary 2010-12-02, 19:01   #555
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
No pewnie tak...:P Wpadłam na taki pomysł, żeby założyć "świeżynkowy" klub Co wy o tym myślicie ?
Już jest.
O tu <--
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 19:13   #556
Inka_
Zadomowienie

Oo, klub świeżynek, zapomniałam o jego istnieniu
A ja właśnie piję drugi kubek pokrzywy, ale zaraz powinnam wyłączyć komputer i w końcu zabrać się za naukę.

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
Jechałam z chłopakiem autem i go zarzuciło... wylądowaliśmy na pniu, to cud, ze przeżyliśmy
o ironio
Dobrze, że nic poważnego wam się nie stało
Stary 2010-12-02, 19:52   #557
marika161
Raczkowanie

Oj tak, mnie pogoda nieco dobija Ogólnie to nie mam na nic siły A najbardziej przez ten mróz cierpi moja skóra i włosy
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 21:49   #558
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

dzisiaj to bylam kompletnie nieswiezynkowa.
spadl u mnie snieg i zdecydowalam sie na wyciagniecie z dna szafy glanow, ktore nosilam w 2 gimnazjum. fakt, ze bylo mi cieplo i sucho i wygodnie mi sie szlo, ale nie wygladalam najlepiej
nigdzie nie moge znalezc zadnych kozakow, mam jedne, ale nie podobaja mi sie zbytnio no i sa na obcasie malym. mysle nad kupnem emu, ale strasznie drogie sa.
Stary 2010-12-02, 23:30   #559
włoczykijka
Zadomowienie

Ogólnie jesli chodzi o ładny,zadbany wygląd podczas zimy to jest to zadanie prawie niemożliweTzn jesli ktoś jedzie samochodem to może założyć ładne kozaki,płaszczyk i mu ciepło.Ale ktoś,kto jedzie pociągiem,tramwajem,autob usem do szkoły i do tego jest strasznie zimno a palce odmarzają to mówi się trudno i zakłada się buciory,skarpety,wielką puchatą kurtkę,czapkę uszatkę,szalik wokół głowy i tylko oczy widać-nikt człowieka przynajmniej nie rozpozna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 23:45   #560
Champs
Zadomowienie

Powiem tak emu mi się wogóle nie podoba
Co do butów to ja mam takie zamszowe na obcasie,śmigałam w nich dopóki nie spadł śnieg. Jak spadł to przerzuciłam się na takie traperki zimowe Salomona-mówię na nie skorupki bo są takie sztywne,nieprzemakające i i na grubszej podeszwie. Powiem szczerze mam w poważaniu czy wyglądam w nich ekstra czy mniej ekstra...Mnie ma być wygodnie i najważniejsze ciepło. Wyznaję zasadę,że zdrowie przede wszytkim i należy o nie dbać. Nie znoszę i bardzo mnie drażni jak widzę Dziewczynę silącą się na elegancję np.buty na obcasie w śnieg do kolan np. na Krupówkach, krótka ,dopasowana kurteczka z pod której widać cały kręgosłup jak się np. po coś schyli, rurki na nogach bo przecież dopasowany ciuch musi być i np.brak czapki bo fryzurka się zepsuje...aż mi się coś robi...brrr.
Uważam,że w zimowych ciuszkach również można wyglądać elegancko,sexi i jak kto jeszcze chce i nie musi to być kosztem zdrowia.
Może ktoś uzna to za czepianie się,ale taka już jestem.

Masz marzenia, które chcesz spełnić ?! To o nie zawalcz !...

Edytowane przez Champs
Czas edycji: 2010-12-02 o 23:48
Champs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 16:37   #561
ekomonika
Zakorzenienie

Ooo... Nawet nie wiedziałam o tym klubie :p
Stary 2010-12-04, 07:12   #562
bita smietana
Zakorzenienie

Podczytuję Waś często , kiedyś nawet trochę pisałam i jestem wielką fanką świeżego stroju i wyglądu. To będzie moje kolejne podejście do wątku

Tylko powiedzcie proszę, co obicie na czerwony nosek jak u Rudolfa? Za każdym razem nawet krótkie przejście na mrozie tak sie kończy, macie jakieś sprawdzone sposoby? Czerwony nochal zdecydowanie nie jest świeżynkowy
Stary 2010-12-04, 08:05   #563
agassek
Zakorzenienie

Hej Świeżynki!
Długo nic nie pisałam, ale czytałam Was regularnie

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
o ironio
O Boże! Dobrze, że to nic poważniejszego w takim razie!

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
dzisiaj to bylam kompletnie nieswiezynkowa.
spadl u mnie snieg i zdecydowalam sie na wyciagniecie z dna szafy glanow, ktore nosilam w 2 gimnazjum. fakt, ze bylo mi cieplo i sucho i wygodnie mi sie szlo, ale nie wygladalam najlepiej
nigdzie nie moge znalezc zadnych kozakow, mam jedne, ale nie podobaja mi sie zbytnio no i sa na obcasie malym. mysle nad kupnem emu, ale strasznie drogie sa.
Też myślę nad emu Ale obawiam się, że będę w nich wyglądała niezbyt wyjściowo. Same emu uważam za słodkie (z resztą podobały mi się już dwa lata temu, ale wtedy pewnie w ogóle nie odważyłabym się ich kupić, bo ludzie nie byli przyzwyczajeni do tego widoku ), ale dla szczupłych i najlepiej wysokich dziewczyn. Sama nie należę ani do jednych, ani do drugich Ale są takie cieplutkie

Jeżeli chodzi o moje świeżynkowanie to nie jest najgorzej- zaczęłam chodzić na aerobik, wróciłam do owsianki na śniadanie, cały czas leczę cerę (tylko efektów brak ), ale chyba rzeczywiście zima temu nie sprzyja...

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:24   #564
carpaibex
Zakorzenienie

Osobiście nie polecam emu, ja nie jestem z nich zadowolona
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 15:03   #565
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Podczytuję Waś często , kiedyś nawet trochę pisałam i jestem wielką fanką świeżego stroju i wyglądu. To będzie moje kolejne podejście do wątku

Tylko powiedzcie proszę, co obicie na czerwony nosek jak u Rudolfa? Za każdym razem nawet krótkie przejście na mrozie tak sie kończy, macie jakieś sprawdzone sposoby? Czerwony nochal zdecydowanie nie jest świeżynkowy
mam ten sam problem! mam jasną, cienką cerę, która w dodatku zimą okropnie się łuszczy. przykrywanie czerwonego nosa korektorem tylko podkreśla schodzącą skórę. co gorsze- żaden krem i żadna maseczka nie pomaga!
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 17:08   #566
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Osobiście nie polecam emu, ja nie jestem z nich zadowolona
Dlaczego?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 17:36   #567
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
Oo, klub świeżynek, zapomniałam o jego istnieniu
A ja właśnie piję drugi kubek pokrzywy, ale zaraz powinnam wyłączyć komputer i w końcu zabrać się za naukę.

Dobrze, że nic poważnego wam się nie stało
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Hej Świeżynki!
Długo nic nie pisałam, ale czytałam Was regularnie

O Boże! Dobrze, że to nic poważniejszego w takim razie!

Też myślę nad emu Ale obawiam się, że będę w nich wyglądała niezbyt wyjściowo. Same emu uważam za słodkie (z resztą podobały mi się już dwa lata temu, ale wtedy pewnie w ogóle nie odważyłabym się ich kupić, bo ludzie nie byli przyzwyczajeni do tego widoku ), ale dla szczupłych i najlepiej wysokich dziewczyn. Sama nie należę ani do jednych, ani do drugich Ale są takie cieplutkie

Jeżeli chodzi o moje świeżynkowanie to nie jest najgorzej- zaczęłam chodzić na aerobik, wróciłam do owsianki na śniadanie, cały czas leczę cerę (tylko efektów brak ), ale chyba rzeczywiście zima temu nie sprzyja...
dzięki że się martwicie
Do klubu już się oczywiście zapisuję
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 17:48   #568
Inka_
Zadomowienie

Też chętnie dowiedziałabym się dlaczego nie jesteś zadowolona ze swoich emu (są oryginalne?), bo muszę przyznać że sama czaję się na takie buty.

Dzisiaj wybrałam się na na małe zakupy, wróciłam z botkami na 6-7 cm obcasie (CCC, 119 zł) oraz dwoma pomadkami (Bebe oraz Nivea) , a także wypatrzyłam sobie parę ciekawych flakoników perfum w pobliskich drogeriach. W sam raz coś na gwiazdkowe prezenty
Muszę się także zdecydować na jakąś etorebkę, nie lubię zamawiać pojedynczych sztuk, dlatego powinnam dobrać sobie coś do Flavii, ale w zasadzie zupełnie nie mam pomysłu co ...

A teraz czeka na mnie kubek pokrzywy
Stary 2010-12-04, 18:24   #569
Julkaaa777
Wtajemniczenie

a ja ostatnio aż przesadzam z zakupami kosmetycznymi chyba w jakiś nałóg popadam. chociaż z drugiej strony kupuje to co mi jest potrzebne, inwestuje, w to co podobno rzeczywiście pomaga, jest dobrą inwestycją itd.., ale kasy leci
wczoraj kupiłam krem i żel do cery trądzikowej, szampon i odżywkę, ostatnio tez podkład, kilka lakierów do paznokci, krem do rąk wrr

skompltowałam z grubsza szafę i dzięki tżtowi jakoś znoszę brak wypadów i maratonów po przymierzalniach, to teraz drogerie, perfumerie... chociaż powoli zaczyna mi niczego nie brakować, więc może przystopuję...

Stary 2010-12-04, 20:05   #570
carpaibex
Zakorzenienie

Tak, mam oryginalne. Na pewno plusem tych butów jest to, że są ciepłe i nie przemakają. Ale moim zdaniem są przyczyną zniekształcenia moich stóp, bo narzekam na to od 2 miesięcy. Po za tym wcale nie są specjalnie wytrzymałe. I myślałam, że będę je mogła wkładać do wielu zestawów ciuchow, ale pasują głownie do spodni. Dziwnie raczej by wyglądały zestawione ze spódnicą. Nie warte 400zł!! Takie przynajmniej jest moje zdanie.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości