|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
zoooska, zalatana jestes to i waga i centymetry leca, najbardziej zazdroszcze taliiiiii
Plotkowy... normalka nie da sie tak w kolko o odchudzaniu pisac, zjadlam to i to, cwiczylam to i to ![]() Cytat:
no ludzie, przeciez takie buty sa niesmiertelne, czarne czólenka o kazdej porze roku![]() milego wieczorku ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- zoooska, konretnie i zdrowo
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja przechodzę właśnie kryzys, nauki mnóstwo, nie mam czasu dla siebie, akurat mam @, cerę mam w związku z tym okropną, włosy mi się nie układają, ogólnie czuję się grubym, paskudnym pasztetem :|.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
. A ćwiczysz dużo? Widzę, że chudniesz, w jakim czasie zrzucilaś te kg z podpisu? Bo to brzmi tak radośnie optymistycznie, jakby to odchudzanie wcale nie było takie trudne (szczególnie jak widzę 3 rządki czekolady ) .I podziel się sekretem, jak Ci się udało osiągnąć piękną cerę?
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Zooska
coś na pewno z tego wybiorę lece pić winko z TŻem. później może do Was zajrze. miłego wieczorku
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Winyl, zamknij się na 2h w łazience, bąbelki, maseczki, balsamy i dzień paszteta jak ręką odjął
![]() Zośka, (wnioskuje po nicku,że takie imię?:P) ładnie jesz
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, na dzien paszteta to domowe spa pomaga!
![]() ja dzisiaj jadlam pysznego wedzonego dorsza, ide jeszcze skubnac i kolacja z glowy. Moj TZ wyprowadza mnie czasem z rownowagi wr przez to sie nie zobaczymy, jest za późno i siedze wkurzona, wlosy ulozone, paznokcie zrobione. on nigdy nie rozumie o co mi chodzi. Moze wymyslam
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka, mój ma podobnie. A na mnie mówi,że jestem w gorącej wodzie kąpana. W poniedziałek wyjeżdżamy w góry, dzisiaj pytam kiedy kupimy bilety. Dla niego to oczywiste,że w poniedziałek przed samym odjazdem i w ogóle dziwne,że jest sobota a ja pytam już o bilety. Inny przykład: pytam o której się widzimy. Mówi,że się zgadamy. No to ok,ja siedzę w domu w dresie. Nagle telefon,że on już jedzie,że zaraz będzie. A potem nerw,że musi czekać aż się ogarnę. Taki typ i taki charakter po prostu
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A tymczasem idę sobie zrobić wieczór Spa. Piling kawowy, balsam, maseczka, maść na stopy,ogarnę paznokcie, wyreguluję brwi i będę bossska
|
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się z podpisem zrobiło, jak była ta naprawa strony wizazu... tj. tak, we wrześniu, jak miałam czas to na fitnessie spędzałam codziennie min godz, tak przez niemal cały miesiąc (odpadały dni po cięższych imprezach, ale to wtedy bardzo mało jadłam dnia następnego^^ a w domku sobie trochę brzuszków robiłam i lekkie rozciągania). Potem na studiach na samym początku 3 razy w tygodniu na fitness(w tym siłownia jak nie było miejsc na zajęciach) basen czasem, dopiero w październiku tak w 3 tyg zaczęłam jeść zdrowo, co 3 godz, wszystko dostarczac itd. We wrzesniu jadłam co chciałam, to nie było odchudzanie,ale zrzuciłam troszkę tłuszczu i poprawiłam kondycję ćwiczeniami, dzięki temu lepiej organizm zareagował na 'dietę'. Bo tak naprawdę to nie jest dieta,skoro zjadam wszystko,tylko to jest tak zbilansowane. Np. nie jem węglowodanów z tłuszczami(zdaża się owszem, ale unikam), Węglowodany z rana, białko rano i na wieczór, tłuszcze popołudniu, niestety-cukry powinny byc z rana jak juz, a u mnie ssanie na cukier włącza sie ok 15 do konca dnia, wiec cukry daję jak chcę. Jak nie mam czasu na ćwiczenia to zawsze jakies rozciaganie w domku, ale ze mam teraz taki natłok zajec, to staram sie min 2 godz w tygodniu poswiecic na ciwczenia na fitnessie, plus jakas sauna basen rozciaganie w domku. Nie jem po 18, czasem zjem, jak nic nie jadłam przez cały dzien, czego baaardzo nie lubie. W jakim czasie to zrzuciłam...to tak we wrześniu ubyło mi moze 0,5kg bo jadłam wszystko w dużych ilościach od (1->takie nieudane początki zaczynały się od początku października)2 tygodnia października do teraz to wszystko zrzuciłam,czyli z 66 kg jestem na 59 kg. Mam już zarys lekkiego brzuszka, jak siedzę to mam tylko 1 oponkę a nie 4, pod cycami już nie mam wałeczka, a jak jest to pod sam wieczór, ale mały:P Uda już mi tak się nie trzęsą, a i pupe mam, zawsze taka płaska jak stół, a teraz MAM PUUUPĘ xD przez ćwiczenia na fitnessie własnie ![]() Co do cery, ech, to był koszmar! Czego ja nie stosowałam?! Zaczęłam pić pokrzywe, codziennie jedną szklankę, brałam skrzypowitę, robiłam parówki 2 razy w tyg (wrzątek z rumiankiem i szałwią), siedziałam pod kocem z 20minut, potem peeling robiłam na t otwarte pory, smarowałam maseczką oczyszczająca (kosmetyki sklepowe lub ronbione) potem zimna woda i tonik zamykający pory, krem. Tak 2 razy w tygodniu. Jak już sytuacja była troszkę lepsza, poszłam do kosmetyczki, bardzo dobrej szukałam, zeby mi dziur nie porobiła w twarzy, juz nie raz słyszałam od kolezanek, jak cera poniszczona była przez kosmetyczki własnie!Na początku chodziłam raz na miesiąc po 4 wizytach poszłam jeszcze 2 razy z przerwą 2 miesiące. Cera już mi się uspokoiła i potem chyba poszłam raz tak kilka tygodni prze studniówką. Do teraz mam spokój. Do teraz robi,ę sobie domowe napary, ale tak jak mi się przypomni, maseczkę zrobię raz na 2 tygodnie, peeling tak samo. Na codzien zel do mycia, tonik i krem ![]() jak jakieś dokładniejsze przepisy na domowe maseczki to podam. Tak samo z kremami jaka firma itd. tylko muszę do odszukac sobie ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Mam na imię Ola, ale zawsze wszyscy do mnie zośka mówili:P---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Plotkowy... normalka nie da sie tak w kolko o odchudzaniu pisac, zjadlam to i to, cwiczylam to i to ![]() Ja wiem wiem, ale czasem się połapać po prostu nie mogę xD Jedna o winie, druga o stroju trzecia o sukienkach a czwarta o jadłospisach xD xD xD jak do kobitki, nie? tysiąc tematów na raz
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
No tak Agnes na I roku jest bardzo dużo medycyny: anatomia, histologia, fizjologia i patofizjologia, dermatologia, farmakologia,dietetyka, higiena no generalnie dużo tego jest. Jak przychodzi sesja jest czego się uczyć.
Ewelka jak to nie mieli takich butów,przecież one na cały rok są zarezerwowane oj ![]() Dokładnie Winyl trochę SPA w łazience i będzie po dniu paszteta. Dietetyczne potrawy hmm.... Nugettsy: pierś kurczaka kroimy na małe kawałki, przygotowujemy marynatę białko jaja, kilka kropel sosu sojowego, przyprawy(papryka,gyros,p ieprz,do kurczaka itd.). Pierś z kurczaka wkładamy do tej marynaty i odkładamy na minimum 30 min do lodówki. Po tym czasie kruszymy do miseczki płatki kukurydziane(można dosypać troszkę sezamu) i panierujemy w tych płatkach te kawałki kurczaka. Blaszkę smarujemy kroplą oliwy ja rozcieram po blaszce pędzelkiem i układamy na tym kurczaka. pieczemy w 180* ok.10-15min. Sos czosnkowy: Mały jogurt naturalny(grecki najlepszy), 2 ząbki czosnku,przyprawa Tzatziki, majeranek, oregano wszystko mieszamy. Naleśniki Gyros: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej białko jaja szklanka odtłuszczonego mleka oregano kurkuma Wszystko mieszamy na gładkie ciasto i smażymy na teflonie bez tłuszczu lub ewentualnie na odrobinie oliwy. Pierś kurczaka kroimy na maleńkie kawalki i smażymy na teflonie w przyprawie gyros(odkładamy do miseczki), kroimy w malutką kosteczkę pomidorka i siekamy trochę pekinki i ścieramy na tarce troszkę żółtego sera. Na usmażonego naleśnika nakładam troszkę sera, potem mięso, potem pomidora i kapustę, łyżeczkę sosu i znów troszkę sera. Naleśnika składamy w kopertę i na patelnie teflonową smażymy na złoto. Skrzydełka w miodzie: 1 kg skrzydełek marynata: Łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek kilka kropli sosu sojowego przyprawy Marynujemy skrzydelka min 2 h potem na blaszkę i do piekarnika ok 20min w 180-200* Jajka w sosie tatarskim: jajka gotujemy na twardo i kroimy na pół sos: kubeczek jogurtu naturalnego (rzadkiego), ogórki konserwowe, cebulka(kroimy w maleńką kosteczkę mieszamy z jogurtem i przyprawiamy ja przyprawiam solą morską i pieprzem ziołowym i kolorowym. |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O booooooooosz!!! Ja mam tak samo!!!! jak mnie to denerwuje. Ja:Widzimy sie? Jak nie dzisiaj to kiedy? On: nie wiem, dam Ci znac. Ja: dobra ale tak wiesz, w pore zebym mogła sobie ustawic plany. Piątek rano: dobra olu, dzisiaj impreza o 20, masz przyjsc Ja: nie moge mam juz plany, trzeba bylo mi wczesniej powiedziec, juz sie poumawialam itd. On: ty nie chcesz nigdy na imprezy ze mna chodzic! blebkleble no kurcze?! Mam olac wszystkich znajomych, bo jemu sie przypomnialo,ze jest impreza, o ktorej wiedzial od kilku dni, tylko np godz nie wiedział, ale to chociaz mogłby napisac, zarezerwuj sobie wiecxzór, co do godz, to ustale i powiem?! Kurcze, nieznosne to nie? Rozumiem Cie az za dobrze
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jakie sklepy są w Angli, ale na bank jest tam cos typu Intersport, a tam stroje są cały rok ![]() chcica na słodycze nie odpuszcza, ale trzymam sie :P |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
o boze, nie jestem sama. Myslalam ze zwariowalam
jeszcze mi napisal, ze ja zawsze za poźno daje znac. Super spal, napisalam mu 2 smsy ze czekam to chyba wystarczajaco. Niech beczy i siedzi z kumplami (wiem ze bardzo za mna teskni ) Czasem udaje twardziela. Odkad do siebie wrocilismy, nie padlo slowo "kocham". Ja powiedzialam to 2 razy, raz to ze szczescia, naprawde to poczulam. Innym razem... no nie pamietam wczoraj byl taki przelom, napisal"chyba Cie kocham". Wazna dla niego osoba mowila, jaka jestem cudowna i musialo to byc dla niego wazne, takie potwierdzenie od waznego starszego kumpla.i on sie tak czasami broni, zeby o mnie zabiegac czy cos. Ale widze jak mu zalezy, tak dobrze go znam ![]() koniec plot, zoska zainteresowalas mnie swoja pupa ja warunki mam jak to sie mowi :d ale chcialabym uwypuklic! cos konkretnego cwiczylas czyogolnie fitness, ruch?
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
O tak ja też chciałabym wypuklić pupe bo plaska jak deska
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
I'm back
![]() Właśnie piję winiaszka Tzn. pół już nie ma ![]() ![]() ![]() Co do pupy to ja mam właśnie zaje*istą, wypukłą, idealny kształt, ale ostatnio tak się zaniedbałam, że pojawił się kolega cellul... ;/
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja! Móóóów zośka co ćwiczysz ![]() Cytat:
Ja już się ogarnęłam, jeszcze tylko maseczkę na twarzy dłużej potrzymam. A jutro chcę kupić coś seksi na wyjazd :P
|
||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, miałam ćwiczyć ale 3/4 wina wypiłam i boję się, że się zje* ę z tego orbitreka <lol2>
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapomniałam na śmierć o tym sklepie :P zamiast Intersportu jest Sport Direct koniecznie muszę tam iść. bądź dzielna! nie daj się słodyczą Adusia - dziękuję za info. a no i te przepisy mmm muszę coś wybrać z tego. koniecznie!dobrze,ze ja nie mam tego problemu z TŻem. Ja latam, prostuje, maluje, ubieram się, a ten siedzi przy kompie. jak pytam dlaczego się nie ubiera to zawsze mówi : ja się zdaże ubrać w minute, bo znając Ciebie to pewnie z 10 razy się jeszcze przebierzesz no i tu ma racje. Kobieta musi mieć wybór Ja dzisiaj też zrobię sobie maseczkę. o! wina nie wypiłam, bo było paskudne. już nigdy więcej wina. brzuch boli,więc jutro z rana przywita mnie @. aaaaj no i włosy juz mam tak cholernie długie :/ i weź tu wyłumacz po angielsku co ja chcę mieć na głowie ![]() psyhe - Ty to kochasz te wina? ![]() zmieniłam avatar macie moją gębe tuż obok
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2010-12-04 o 22:07 |
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojjjjjj ja swego czasu,potrafilam wypic litrowe wino bianco z cytryna i lodem, potem szlam do znajomych na befora,potem do clubu, zdarzal sie after. Matko co to byly za czasy :impreza: takze 3/4 nie jest zle ![]() ide w koncu do tej lazienki sie wypeelingowac bo zasiedzialam sie na fejsie ![]() strasznie poklocilam sie z TZ przez ta glupote. Znajac nasze uparte charaktery, moze spotkamy sie za kilka dni ![]() agnesuk a Ty mieszkasz ze swoim ze czeka tak u Ciebie? ![]() monia, fajne te leggi
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-12-04 o 22:49 |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, już wszystko ok
Wyjaśniłam sobie z chłopem to nieporozumienie Tylko, że on jakiś przewrażliwiony jest- lekko podniosę głos, a on twierdzi, że się na niego wydzieram ![]() Mój dzień dzisiaj dietetycznie to lekka porażka. Byłam u babci i jadłam ptasie mleczko Lanie mi się należy. Potem jeździłam godzinę na rowerku. Grunt, że przejedzona nie jestem, to przynajmniej na wadze nie powinno skoczyć. Woda mi zeszła po okresie i od razu lepiej, bo już nie mogłam patrzeć, jak mam 1,5kg więcej nie wiadomo skąd Ja idę zaraz do łóżka zakuć jeden temat z historii. W pon. mam klasówkę. Nienawidzę tego przedmiotu- zazdroszczę TŻ, bo ten wariat jako drugi kierunek chce wziąć. Dobrej nocy Dziewuszki |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, dziewczynki myślałam, że napisałam ale jednak nie... pije carlo rosi czrwone
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: a niie, sorry, moje ukochane jest różowe, ale czerwone też świetne . Oczywiście jak widzę carlo rossi to już sobie sama dodaję, że jest różowe :P.
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
moje tez rozowe
![]() a inne ulubione to bianco,i przerozne driki z wina (czerwone to tylko u rodziny czy cos)
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszło całe
![]() Agnes, ładną masz tą gębę
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie cierpię wina ;P preferuję wódeczke :d
ale nie o tym miałam wpisać, weszłam przed chwilą na wagę, chociaż powinnam się ważyć we wtorek dopiero, i co tam zobaczyłam??? 7 z przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale radocha ![]() ![]()
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() ![]() OMG Ja nie mogę pić wódki w większej ilości niż 3 kieliszki... A to dziwne bo kiedyś łoiłam ile wlezie i nie było problemu
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
O, alkohol.
![]() Ja mam ostatnio fazę na grzańca, ni mogę się powstrzmać. Ale to pewnie przez to, że zimno jest ![]() Tak poza tym to białe raczej, no i różowe Pff, przez Was zamiast na śniadanie mam ochotę na wino ![]() U mnie wczoraj było trochę grzesznie, ale poszłam potem na lodowisko to spalić co nie zmienia faktu, że należą mi się baty!Love, gratuluje spadku ![]() Ewelka, jakie drinki z wina robisz? |
|
|
|
#597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tyłek za ptasie mleczko. Też kiedyś miałam w planach historię,nawet przed maturą repetytorium wielkie i drogie kupiłam, ale po m-cu się rozmyśliłam i zmieniłam przedmiot Mam na kierunku kolegę, który równocześnie studiuje historię i jak go czasami widzę z notatkami itp. to bogu dziękuję,że się w porę opamiętałam ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze lubię Fresco,ale maksymalnie schłodzone, smakuje jak sok :P Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A i laski, już mi tu klikać ![]() www.pustamiska.pl www.szerlok.pl/nakarm_psa/ A jak u kogoś za każdym razem kasują się ciasteczka to może karmić te słodziaki za każdym razem
|
|||||
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
monia, ja zdawałam historię na maturze, tragedii nie było. Strasznie nudna i nie chciało mi się uczyć, potem ją serdecznie znienawidziłam (z wzajemnością), a teraz znowu mam na studiach historię gospodarczą i cierpię z tego powodu
![]() Rodzice do dzisiaj śmieją się ze mnie, że chciałam kieeeedyś dawno temu historię studiować
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem te 18-19 lat to za mało, żeby decydować co się chce robić w przyszłości, przynajmniej tak było w moim przypadku. Co chwila inny pomysł na siebie. Jak ktoś ma od dłuższego czasu wytyczoną ścieżkę i tylko dąży do realizacji swojego planu to fajnie. Ale jak ktoś miał tak jak ja to przekichane Żadnych szczególnych zainteresowań, wstręt do przedmiotów ścisłych, ale za to wielbienie wszelkich humanistycznych przedmiotów ... i weź człowieku zdecyduj co tu w życiu robić. Iść na humanistyczny kierunek i jedną nogą być już w pośredniaku (bez urazy dla humanistek :P) czy nie. Ale ostatecznie chyba podjęłam dobrą decyzję ![]() Psyche, Ty chyba maturzystka co? Pochwal się swoim pomysłem na siebie
|
|
|
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
czesc dziewczyny
kiedys pisalam w tym watku ale przestalam, i musze sie pochwalic ze udalo mi sie zrzucic 5 kg bez wiekszego wysilku i pilnowania, wczoraj zobaczylam 55 na wadze pomimo okresu, ale co mi po tym nadal zle wygladam, chce jeszcze 3 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Plotkowy... normalka
nie da sie tak w kolko o odchudzaniu pisac, zjadlam to i to, cwiczylam to i to 

obym się nie upiła haha, dawno nie piłam
no ludzie, przeciez takie buty sa niesmiertelne, czarne czólenka o kazdej porze roku

) do tego kasza gryczana i sałatka (do wyboru do koloru, na co mam ochotę)
) 
przez to sie nie zobaczymy, jest za późno i siedze wkurzona, wlosy ulozone, paznokcie zrobione. on nigdy nie rozumie o co mi chodzi. Moze wymyslam

ja jutro się zmierze, więc podam Wam moje wymiary.
jeszcze mi napisal, ze ja zawsze za poźno daje znac. Super