|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Dobrze, że napisałyście o tych sankach Ten kombinezon dla Antosia jakiś cienki mi się wydaje, ale może to wina zdjęcia? , co do spodni dla Bartusia - te pierwsze mi się podobają bardziej.Miłej niedzieli )
|
|
|
#2342 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
wzielam ta
http://allegro.pl/item1336711225.html raz kozie smierc
|
|
|
|
#2343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spodnie dla Bartusia podobają mi się, dla Antosia kombinezon też ok ![]() Cytat:
![]() Co się dzieje? |
|||
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2345 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie zaprzątaj sobie głowy Cytat:
Cytat:
Dzięki Dziewczyny, kupujecie? http://allegro.pl/my_page.php?uid=1680#k1
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Unholy ja nie, gdyby cena była niższa to pewnie tak ale jednak wole coś innego kupić za te pieniążki. Pomagam za to inaczej np zawsze wrzucam jak są zbiórki żywności .
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miłej niedzieli wszystkim Cytat:
Gorgulku, życzę cierpliwości U nas nocka ok, pobudka o 6 , a Malutek poszedl spac przed 21 ![]() Wlasnie ucina sobie drzemke, mam nadzieje, ze dluzsza. My dziś sami w domu do 15, bo mąż w pracy , ogarnęłam dom z rana i teraz się relaksuję. Unholy, kombinezon dla Antosia ładny, mam nadzieję, że jest cieplejszy niż wygląda.
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
mala spala az 10min
zaczela kaszlec i sie obudzila ....poobserwuje ja dzisiaj i jak bedzie kaszlec wiecej to do lekarza jutro z nia ide,chociaz na moje oko to albo slina albo wydzielina jej splynela i sie zakrztusila stad ten kaszel, zobaczymy
|
#2349 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
oby to nic powaznego pewnie jest jak piszeszAmelka za to nocke odsypia - spi juz 1,5 godz. wstanie to zrobie jej obiadek i pojdziemy na dwor na chwilke do sklepu - moze dzis wpadnie meza szef bo ma nocowac tu u siebie. musze jakies ciastka kupic albo cos... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- a my we wtorek szczepienie i 3 wklucia. i przebijaja sie trojki na dole. to jeszcze piatki i spokoj na jakis czas |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze upiecz jakas babke na szybciocha z polewa czekoladowa oczywiscie jak masz checi ![]() i Amelka bedzie miala komplet zabkow?
|
|
#2351 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to i tak musze isc do sklepu... najlepiej zrobic ciacho bez jajek... Amelka juz dluzszy czas wysypana to musze uwazac co jem ja i jej ograniczyc nabial pod wszelkimi postaciami i jajka chya tez poki co, bo w sumie nie wiem jak ona na nie reaguje... zostaje chyba szarlotka ta z kasza manna... |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Ja swoj samochod dostalam w tym wieku i mialam go przez wiele lat. Oczywiste ze pamietam go z pozniej, ale zawsze w mojej glowie to jest super zabawka. |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze polozylam mala i znowu to samo
wydzielina z nosa jej splywa i kaszle, dziwne bo tylko jak spi to kaszle, myslicie ze powinnam isc z nia do lekarza? lezy teraz kolo mnie , spi i co chwila kaszle a moze jakis syrop wykupic i jej dac?ten kaszel jest suchypodpowiedzcie bo jak cos to zadzwonie malzowi zeby jakis syrop kupil tylko jaki? zeby tylko w nocy sie tak nie krztusila.......
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-12-05 o 14:24 |
|
|
|
#2354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wyskakuj, już lepiej nam tu ponarzekaj ![]() Cytat:
Cytat:
Czym zaprzątasz sobie główkę? U nas dzisiaj po prostu pięknie było, temperatura trochę się podniosła i słoneczko wyszło to przy minus piętnastu dałyśmy radę ![]() No i odnośnie sanek i ich wywrotności - zaliczyłyśmy dzisiaj, jak to się mówi, glebę Martynka na dodatek nie wywróciła się na płaski śnieg tylko wpadła w zaspę, bo akurat koło niej przejeżdżałyśmy No ale przynajmniej lądowanie miała miękkie ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
może poobserwuj ją jeszcze do jutra i rano zadecyduj...pewnie katarek jej spływa i podrażnia, daj na noc materac wyżej pod główką, powinno pomóc Nam pediatra w takiej sytuacji zawsze na początek syrop prawoślazowy poleca, można bez recepty kupić
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
a plakala??
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas piękne słońce, i rano było pięknie oszronione wszystko tylko ziiiiiimno jak cholerka brrrrrr Wczoraj ok 22 było -18 stopni ![]() Bartos na drzemce, a mama i tata przed kompem ![]() Cytat:
Bartuś też potrafi ![]() fotki a albumie ![]() Cytat:
yyyy co to ja jeszcze chciałam ... aha ... wielkie dla dziewczyn za sikanie do nocnika I do anulki - ja się doczekałam mama, ale Bartosz chyba już zapomniał jak się mówi , bo słyszałam to tylko raz
|
||
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
płakała, przestraszyła się troszkę bo śnieg jej buzię oblepił ale potem śmiała się za mną i teraz pokazuje wszystkim jak zrobiła bach do śniegu
![]() Cytat:
![]() teraz jak byłam u lekarki w poniedziałek to kazała dawać trzy razy dziennie po pół łyżeczki, na opakowaniu pisze chyba że można dwa razy po jednej (o ile się nie mylę)
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
no i nie spi bo co chwila sie krztusi
![]() kurde znalazlam pelikana na all ale jaka cena 49zł to wzielam ta kaczke do pchania bo za 29 jest![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
przypomnialo mi sie ze mam Deflegmin co kiedys Werka dostala tez na katar zeby wydzieline rozrzedzic i zeby ladnie splywala, moze podam jej
|
|
#2360 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() katarzynka00 super, że Laurka tak szybko załapała o co ho z nocnikiem ![]() Amelia woła siku ani kupki ![]() gorgulek kolejna zdolna dziewczynka dla ZuzinkiCytat:
wstrętne zębole ![]() chyba? ![]() Cytat:
extraCytat:
nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieję że humor się poprawi I nawzajem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poucinało mi cytaty ![]() Wczoraj na kolacji było bardzo miło. Amela była grzeczna nad wyraz, może obce mieszkanie i ludzie ją peszyli Śmiać mi się chciało bo znajoma ją wzięła żebyśmy zjedli spokojnie. I tak siedzimy patrzę, a tu Amelka podkówka taka i łzy w oczach, patrzyła raz na mnie raz na małża szukając pomocy, ale nie płakała tylko siedziała dzielnie na tych kolanach
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby tak, ale woalła bym słyszeć "mama" a nie "tada" ![]() Cytat:
ja bym chyba podała ten syrop kurka ... czy do albumu nie da się dodać fotek? ... ładowały się chyba pół godziny i doopa |
||
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
, miałam zamiar i potem zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, chciałabym, ale zobaczę, jak będzie z kasą ![]() Wzajemnie
|
|
|
#2363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawałam Martynce dwa razy dziennie po 20 kropli. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
właśnie zerkałam do albumu a tam pusto
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle sie waham.............. Cytat:
ja zgubilam gdzies karteczke od lekarki gdzie pisala po ile dawac moze jej dam, tylko zeby bardziej sie nie krzusila w nocy bo jak wydzieliny bedzie wiecej
|
|
#2365 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jakiś czas, dobrze napisane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabrakło tylko słowa "małą" Chodzi o kłopoty kogoś innego.A jak u nas jest -10, to wydaje mi się, że koniec świata jest , ale to jednak Wybrzeże ![]() Rozumiem, że sanki bez popychacza/pchacza? Cytat:
![]() Przypomni sobie Cytat:
, dzielny Martek
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To do Oli było ![]() No to dzielna Amelka , Kuba na początku robi podkówkę, ale nigdy na tym się nie kończy ![]() Anula jesteś niemożliwa
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
jak nocka bedzie z kaszlem to ide z nia rano do lek. wole zeby ja osluchala zeby miec pewnosc czy cos tam nie zalega
![]() slychac tez charczenie w nosie........
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-12-05 o 15:05 |
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, ze kolacja się udała Amelka - zuch dziewczynka ...... skoro album zawodzi, to wklejam tu mojego Bałwanka
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co ja bym na twoim miejscu dzisiaj spróbowała z tym prawoślazowym, on delikatny jest, możesz jeszcze teraz i przed spaniem na noc dać no i zobaczysz Cytat:
![]() Rozumiem (ja coś bardzo często ostatnio do Ciebie piszę " rozumiem" )na sznurek - a raczej na drut bo nie znalazłyśmy jeszcze sznurka
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonilam juz do malza zeby kupil , moze jeszcze w aptece mus cos doradza
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

, co do spodni dla Bartusia - te pierwsze mi się podobają bardziej.
)

dla Waszych samodzielnych nocnikowych Dziewczynek 

, a Malutek poszedl spac przed 21 

pewnie jest jak piszesz
i 3 wklucia. 

to wzielam ta kaczke do pchania bo za 29 jest
wstrętne zębole 
extra
, miałam zamiar i potem zapomniałam