|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Sałate słyszałam,że nie.Ogólnie lepiej jeść gotowane.Marchew surową raz jadłam i nic sie nie stało.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kootekk jaki Twoj Michas silny juz ! Tak ladnie glowke trzyma!
![]() Cytat:
Cytat:
Dlaczego moj Pascalek sie nie usmiecha?Takie usmieszki przez sen, lub takie nieswiadome to robi. Ale mi chodzi o takie usmiechanie jak na filmiku Lutien, ze prosi o usmiech i go dostaje Dziecko sie patrzy na mame i sie do niej usmiecha itp. A moj to jakis niekumaty Cytat:
A dieta na placz dziecka, to taka moja sprawdzona metoda prob i bledow, ale to kazda mama musi sama ustalic co szkodzi dziecku a co nie. Np. ktos tu pisal, ze bez problemu moze jesc ser, a Pascal to by chyba po tym umarl. A wiec kazdy musi sam sprawdzic co moze jesc a czego nie. Cytat:
Co prawda jogurty sa dozwolone nawet przy skazie bialkowej, ale niektorym szkodzi nawet jogurt. Ja tak mialam przy pierwszym dziecku. Nawet nie moglam patrzec na nabial a co dopiero go jesc ![]() Sprobuj z dieta A pijesz herbatki laktacyjne? U nas bardzo pomogly na brzuszek wlasnie Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-05 o 21:00 |
||||
|
|
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
weronisia- wlasnie nie wiem czy to przez diete. Dopiero od dwoch dni tak jest. Od wczoraj nie jem nabialu i zobacze czy bedzie poprawa.Narazie dopada mnie baby blues
Macie jakies przepisy bo mi sie pomysly koncza. Herbatki pije litrami, z baby love stilltee, takze koprowe. Oprocz tego niczego nie pije, zadnej kawy czy herbaty.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-05 o 20:26 |
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
A oto moj mały-duzy szkrab
i jego śmieszne minki
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Ishka śliczny twój szkrabek
![]() a to moje serduszko http://www.youtube.com/watch?v=NES8F...layer_embedded
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Vikicullen ale sobie fajnie ciumka ten smoczek
hihi pod koniec filmiku te ruchy szybkie rączkami moj ma podobnie
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy takiego samego smokato jeszcze my- Hania w bujaczku
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-12-05 o 20:43 |
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja usypia albo przy cycu albo sama odłożona do łóżeczka albo jak leży mi na klatce piersiowej - nie usypiam jej na rękach. Ja czekam aż sama sobie unormuje wszystko - no bo niby jak jej wytłumaczyć kiedy dzień a kiedy noc ![]() Jak ryczy to trzeba najpierw uspokoić a potem dopiero kłaść - na brzuszku może leżeć nawet cały dzień jeśli tylko będzie chciał. Ja kładę na brzuszek jak tylko jest okazja i mała chce leżeć, po karmieniu odczekuję 10-15 minut. Nie zawijam jej w nic - cały dzień jest w śpiochach i kaftaniku/body tylko. Cytat:
za konsekwencję - ja bym się pewnie złamała przy 3 podejściu i wzięła na ręce
|
||
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne dzieciaczki
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, fajny filmik. Mój smoka nie chce na razie.
My zawijamy, właśnie w taki rożek z kocyka, z flanelką w środku, ale u nas w mieszkaniu chłodno dosyć, tak mi się wydaje. Choć moim zdaniem jemu może być trochę gorąco, ale mój mąż ma ciągle wątpliwości...
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne wasze dzieciaczki
![]() A mala Hania ma taki sam lezaczek jak Pascalek Tylko wydaje mi sie, ze Hania wieksza od Pascalka. Jak to mozliwe, przeciez jest mlodsza...De28 skoro pijesz herbatke laktacyjna, to odstaw koperek. Moj Pascal mial straszne bole brzuszka i bolace baczki gdy pil herbatke koperkowa. Po odstawieniu sie uspokoil. Sprobuj. No i nie zalamuj sie. Baby Blues tez udziela sie dziecku. A wiec glowa do gora
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja naciagam kropelki do strzykawki i wstrzykuje do buzki przed karmieniem piersia.
De28 karmiac piersia mozna jesc wszystko, ale z umiarem i o ile dziecko nie ma klopotow z brzuszkiem, albo jakiejsc alergii. A jesli zaczynaja sie klopoty z brzuszkiem, to musisz metoda prob i bledow sama stwierdzic co szkodzi twojemu dziecku. Ja jadlam salate i jak znowu wyladawalismy w szpitalu, to ostrzegli mnie wlasnie przed salata i pomidorami. Marchewke surowa jadlam, ale zaczely sie problemy z brzuszekime, wiec odstawilam i na razie nie probowalam, wiec sama nie wiem . ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Kootekk a twoj Michas sie usmiecha? |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne te Wasze dzieciaczki Ja dziś odetchnęłam z ulgą, bo nareszcie zobaczyłam ślad po szczepieniu na gruźlice ![]() I moja mała ma owłosione plecki
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
W Niemczech nie ma szczepien na gruzlice, a wiec ani moj Thomas ani Pascalek nie beda mieli sladu na rece
![]() A na pierwsze szczepienie wybieram sie w tygodniu, chyba pojde jutro albo we wtorek. Ale potwornie sie boje. Nie lubie jak Pascalek placze No ale skonczyl juz 2 m-ce wiec trzeba go zaszczepic juz.
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=[B]niebieskaa[/B];23579152]My wczoraj daliśmy maluszkowi mleczko Bebilon comfort 1 pospał 2h potem cyc i znowu spał 2 i to wszystko z całej doby naszego spania.
chyba mu nie smakowało zbytnio to mleczko, bo to szpitalne pił łapczywie a to z trudem (w szpitalu było jakies Hipp takie w sloiczkach gotowe mleczko-nie wiem czy takie sprzedaja )[QUOTE] to mleko jest b.gęste i słabo leci, spróbuj zmienić smoczek na taki o szybszym przepływie, albo po prostu dorobić ze dwie dodatkowe dziurki. U nas zadziałało. Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-12-05 o 22:07 |
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
ale wasze dzieciaczki rosną w oczach
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie mamy sie chwala to i my tez
![]() ale to stare zdjecie, sprzed tygodnia |
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od dzis zaczynam jesc tylko gotowane i bede uwazac.Znacie jakies przepisy? Przetrzymalismy malego od 19 do 21 30.Potem ladnie spal ale wybudzil sie jak go przebieralam bo pielucha pelna. Przebieracie wasze maluchy pomimo tego ze spia?Moze niepotrzebnie go zbudzilam?Potem byla akcja od 00 do 02. Zasnal w koncu przy suszarce i po herbatce koperkowej.Ale nadal sie prezy przez sen. Dziwi mnie to,bo jezeli to reakcja na to co ja jem,to dlaczego zdarza sie to glownie w nocy?W dzien to aniolek.Spi po 3-5 godzin. Dziwi mnie to, bo objad byl z gulaszu wolowego plus gotowana marchewka plus makaron pelnoziarnisty.Gulasz oczywiscie bez cebuli itp. Oprocz tego jedyne co moglo zaszkodzic to pasztet ktory jadlam na chlebie albo szklanka mleka.Sama juz nie wiem.. O tyle dobrze ze dzisiejsza akcja trwala krocej i moze sie poloze...moze.Wyraznie sie prezyl puszczal baki i dwa razy w przeciagu godziny zrobil kupsko. Dobrze ze tz mnie zmienia ale nie wiem jak on bedzie chodzil do pracy jak maly nocami bedzie plakal. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-06 o 02:41 |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziekuje wam za miłe słowa
faktycznie michał juz duzy i silny i w koncu zadowolony ![]() weronisia, michałek się usmiecha, jak do niego gadam to sie już głosem smieje i próbuje gadac, juz powoli coraz bardziej mu to wychodzi, ale kazde dziecko sie inaczej rozwija, przecież wiesz ![]() kurcze, dziecko spi, tżt śpi a ja siede jak sowa i nie moge spac ale w koncu mam czas zeby poczytac co to porabiacie
Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-12-06 o 02:41 |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() U nas zas snieg pada...a my walczymy juz 3 dzien z katarem ale cos marnie nam to idzie ![]() Nie wiem co mozna dac do noska takiemu 2 miesiecznemu maluszkowi...ktos pisal ze Nasivin ale sama nie wiem.... A moze ktoras z mamus wie jak zwalczyc taki uporczywy katar u takiego maluszka??Jest gesty ale bezbarwny a nie ropny i rozrzedzam woda morska i sciagam frida ale tego jest mnustwo skad tyle tego sie bierze eh...
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Nakarmiłam małego głodomora to się teraz mogę pochwalić, że przespała mi dziś całą noc - z króciutkimi przerwami na karmienie
Jeszcze co do zmiany pieluch - dziś tak fajnie spałyśmy sobie, że jej ani razu w nocy nie przebierałam bo od razu po karmieniu zasypiałyśmy momentalnie i teraz jak zdjęłam pampersa to ważył chyba z 5 kg ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Ja też na katar polecam Nasivin - używałam przy starszej córce |
|
|
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Hela ma tz taki leżaczek jak Hania i Pascal i uwazam go za rewelacyjny gadzet- wczoraj bylismy na imprezce u znajomych i wzielam go ze soba- swietnie się sprawdził- mala w nim spala i jest na tyle maly i wygodny do przenoszenia, ze nie bylo potrzeby tachac wozka. CZy u Was tez jest tak, że jak maluch wierzga nogami, to w pajacu lub w spiochach nogi mu sie blokują w material ( nie wiem, jak to wytłumaczyc ) tak, że nie ma swobodnego wierzgania.Ja zaczełam zakladac rajstopki i jest super- teraz wierzga swobodnie. Dla mam dziewczynek do obejrzenia rajstopki ze spodniczka- na wyjscie w gosci super sprawa. http://allegro.pl/56-62-super-rajsto...327322471.html Moja mała nie lubi leżeć na brzuchu- trochę mnie to martwi, bo nie ćwiczy główki i nie wiem, czy mam ją na chama kłaść na brzuch, żeby sie darła, czy odpuścić- poradźcie. |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też ma włoski na plecach i na... uszach
ale to się wytrze - Kinga też była cała owłosiona ![]() Mojej też się czasami zapląta noga w nogawkę śpiochów Co do kładzenia na brzuszku to nie ma sensu kłaść na siłę bo się jeszcze bardziej zniechęci - a spróbuj ją kłaść sobie lub tż-towi na klatce piersiowej - maluszki na ogół uwielbiają tak leżeć Rajstopki ze spódniczką - słodkie
|
|
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja też nie lubi leżeć na brzuchu - strasznie się denerwuje. Za to uwielbia siedzieć normalnie na kolanach (nie wiem tylko czy dla kręgosłupa to jest dobre ).
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Kotek dzieki za rade
maz kupi mi te krople jak bedzie wracac z pracy i mam nadzieje ze cus pomoga ![]() Sylwia moj mial włoski na uszkach tylko takie ciemne ale juz mu sie wytarły ![]() A z tym wierzganiem tez tak ma ze sie blokowal dlatego ja zakladam zawsze skarpetki i nie blokuje sie juz bo trzyma stopke ta skarpetka
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-06 o 10:09 |
|
|
|
#1260 | |||
|
Dragonfly
|
Cytat:
przejazdzka samochodem tez dzialaostatnie zdjecie najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba jej urosly te wlochy![]() Wczoraj bylismy na wsi i bylo bardzo fajnie(wreszcie sie wyrwalam z tej chalupy I tesciowa powiedziala,zebym zostawila te ciuszki malej z ktorych ona wyrasta dla nastepnego dziecka i dobrze jakbysmy sobie szybko machneli nastepne i tak probowala namawiacNo i porozmawialam z tztem na temat tego ze kazde z nas wciaz osobno,a mi jest smutno i przykro,ze tak sie psuje wszystko-dzis spal ze mna w pokoju i rano wstal taki zdziwiony "czy malej sie nic nie stanie ze cala noc nie jadla???I tak na glodnego nadal spi?"..hehe a ja ja w nocy karmilam tak kolo polnocy i o 5,zdazylam jeszcze zanim zaczela glosno ryczec(obudzilam sie akurat jak sie rozbudzala i wiercila) i po karmieniu zasnela wyjatkowo grzecznie w lozeczku,zakopana w swojej wielgachnej kolderce ![]() Wczoraj popelnilam jeszcze jedno przestepstwo-zjadlam parowy z wielka iloscia mega ostrej musztardy i torta
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Dlaczego moj Pascalek sie nie usmiecha?
Dziecko sie patrzy na mame i sie do niej usmiecha itp. A moj to jakis niekumaty 

No ale skonczyl juz 2 m-ce wiec trzeba go zaszczepic juz.
)
ale to się wytrze - Kinga też była cała owłosiona