Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 20:18   #1231
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno: mozna jesc surowe warzywa?Salata marchewka?
Sałate słyszałam,że nie.Ogólnie lepiej jeść gotowane.Marchew surową raz jadłam i nic sie nie stało.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Moja przysypia przy cycusiu, standardowo łaskoczę ją po policzku żeby nie zapominała o ssaniu, jak widzę ze już nie ssie tylko ciamka to ją pionizuję do odbicia i wtedy znowu do cycusia, znowu trochę poje i znowu odlatuje. Więc zabieram cyca z buzi i przytulam ją jeszcze z 5 minut, aż widzę że już usypia i wtedy mówię do niej że idziemy spać do swojego łóżeczka, włączam kolysanki, daję jej buzi i odkładam. ona zazwyczaj wtedy się zaczyna wiercić, ale nie reaguję dopóki nie zacznie płakać, bo często sama się uspokaja. Jak już ryczy to ją głaszczę po główce i szepczę ciiiiiiiiii, uspokaja się to przestaję głaskać, i tak nieraz kilka razy, zanim ostatecznie uśnie. czasem muszę ją wziąć na ręce bo głaskanie to za mało. i wtedy też odkładam od razu jak tylko umilknie. nie chcę żeby uczyła się zasypiać na rękach.
i odkąd puszczam jej kołysanki to faza usypiania nieco się skróciła.

ja prawie w ogóle nie kładę na brzuszku, bo po jedzeniu od razu nie można, a potem to ona śpi. czasem położe ją sobie na klacie
.
Dokładnie tak samo usypiam małą z tym , że moja śpi tylko i wyłącznie na brzuszku i muszę dłużej ją mieć na klacie.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:21   #1232
Weronisia
Zakorzenienie

Kootekk jaki Twoj Michas silny juz ! Tak ladnie glowke trzyma!

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Przeglądałam dzisiaj "pierwszy rok życia dziecka" i tam właśnie wyczytałam, że dziecko zaczyna się uśmiechać jak skończy 4-6 tygodni - szczerze to nie pamiętam kiedy Kinga zaczęła się uśmiechać
No nic zobaczymy teraz kiedy dostanę pierwszego "usmiecha"
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Moja Nika od czwartku się uśmiecha Proszę - tu dowód
http://www.youtube.com/watch?v=h0Kd2ebwx_0
Dziewczyny zalamalyscie mnie Dlaczego moj Pascalek sie nie usmiecha?
Takie usmieszki przez sen, lub takie nieswiadome to robi. Ale mi chodzi o takie usmiechanie jak na filmiku Lutien, ze prosi o usmiech i go dostaje Dziecko sie patrzy na mame i sie do niej usmiecha itp. A moj to jakis niekumaty

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Weronisia mój mały już podczas jedzenia zaczyna się prężyć i napinać, ale nawet jak mu się odbije i uleje to nadal płacze i jest taki nerwowy. już nie wiem - może to moje mleko jest jakieś nie tego... miałabym prośbę do Ciebie jakbyś znalazła te dietę o której pisałaś i zeskanowała ją to mogłabyś też wysłać ją mnie? może to pomoże bo już nie mam pomysłów jak pomóc małemu
Serenti ta dieta to jest odchudzajaca, a nie na placzace dziecko. Nie nadaje sie Jest w niej sporo nabialu.

A dieta na placz dziecka, to taka moja sprawdzona metoda prob i bledow, ale to kazda mama musi sama ustalic co szkodzi dziecku a co nie.
Np. ktos tu pisal, ze bez problemu moze jesc ser, a Pascal to by chyba po tym umarl. A wiec kazdy musi sam sprawdzic co moze jesc a czego nie.

Cytat:
Te kolki budza go nagle ze snu. I to nie ze mamy jakies przerwy w ciagu tych 7-8 godzin, maly placze cala noc. Wogole nie daje sie uspokoic.Suszarka dziala, ale jak ja wylaczam to jest placz.W brzuchu mu bulgocze strasznie.Dostaje tylko moje mleko.
Moge jesc jogurty i pic mleko?Bo moze powinnam odstawic produkty mleczne?
Szczerze mowiac, to troche sie dziwie, ze przy tak cierpiacym dziecku nie przeszlas na diete eliminacyjna. Mleko i produkty mleczne to pierwsze co powinnas natychmiast odstawic, jak i inne potrawy wzdymajace, ostre itp.
Co prawda jogurty sa dozwolone nawet przy skazie bialkowej, ale niektorym szkodzi nawet jogurt. Ja tak mialam przy pierwszym dziecku. Nawet nie moglam patrzec na nabial a co dopiero go jesc
Sprobuj z dieta
A pijesz herbatki laktacyjne? U nas bardzo pomogly na brzuszek wlasnie Ale glownie w polaczeniu z dieta eliminacyjna.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-12-05 o 21:00
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:25   #1233
De28
Wtajemniczenie

weronisia- wlasnie nie wiem czy to przez diete. Dopiero od dwoch dni tak jest. Od wczoraj nie jem nabialu i zobacze czy bedzie poprawa.Narazie dopada mnie baby blues Macie jakies przepisy bo mi sie pomysly koncza. Herbatki pije litrami, z baby love stilltee, takze koprowe. Oprocz tego niczego nie pije, zadnej kawy czy herbaty.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-05 o 20:26
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:27   #1234
Ishka
Zadomowienie

A oto moj mały-duzy szkrab i jego śmieszne minki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie143x.jpg (112,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie144.jpg (109,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie007.jpg (183,1 KB, 23 załadowań)
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:31   #1235
vikicullen
Zadomowienie

Ishka śliczny twój szkrabek
a to moje serduszko http://www.youtube.com/watch?v=NES8F...layer_embedded

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:38   #1236
Ishka
Zadomowienie

Vikicullen ale sobie fajnie ciumka ten smoczek hihi pod koniec filmiku te ruchy szybkie rączkami moj ma podobnie
Stary 2010-12-05, 20:39   #1237
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ishka śliczny twój szkrabek
a to moje serduszko http://www.youtube.com/watch?v=NES8F...layer_embedded
kochany
mamy takiego samego smoka

to jeszcze my- Hania w bujaczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC050015.jpg (104,6 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-12-05 o 20:43
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:42   #1238
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
moj ma 8dni i w głowie mi sie nie miesci ze bede mogla cos zrobic w domu oprocz siedzenia z nim przy piersi-jak Ty to robisz? ciekawe czy za tydzien zobacze roznice...
jak usypiacie dzieci poza cycem/butla?sa jakies sposoby czy kazdy musi wymyslec swoj?
mam chwile załamania ze mnie to przerasta...
nie wiem kiedy takiemu maluchowi normowac rytm dnia i nocy i jak-czekac az sam bedzie wydluzal pory karmienia?

kiedy i na ile klasc na brzuszku? po karmieniu/przed, jak ryczy to chyba nie warto go jeszcze bardziej denerwowac?

owijacie maluchy w tzw kokon tak jak w szpitalu?

wiem 1000pytan naraz, pomozcie....
To się dzis udało pierwszy raz - zobaczymy jak będzie dalej

Moja usypia albo przy cycu albo sama odłożona do łóżeczka albo jak leży mi na klatce piersiowej - nie usypiam jej na rękach.

Ja czekam aż sama sobie unormuje wszystko - no bo niby jak jej wytłumaczyć kiedy dzień a kiedy noc

Jak ryczy to trzeba najpierw uspokoić a potem dopiero kłaść - na brzuszku może leżeć nawet cały dzień jeśli tylko będzie chciał.
Ja kładę na brzuszek jak tylko jest okazja i mała chce leżeć, po karmieniu odczekuję 10-15 minut.

Nie zawijam jej w nic - cały dzień jest w śpiochach i kaftaniku/body tylko.
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Moja przysypia przy cycusiu, standardowo łaskoczę ją po policzku żeby nie zapominała o ssaniu, jak widzę ze już nie ssie tylko ciamka to ją pionizuję do odbicia i wtedy znowu do cycusia, znowu trochę poje i znowu odlatuje. Więc zabieram cyca z buzi i przytulam ją jeszcze z 5 minut, aż widzę że już usypia i wtedy mówię do niej że idziemy spać do swojego łóżeczka, włączam kolysanki, daję jej buzi i odkładam. ona zazwyczaj wtedy się zaczyna wiercić, ale nie reaguję dopóki nie zacznie płakać, bo często sama się uspokaja. Jak już ryczy to ją głaszczę po główce i szepczę ciiiiiiiiii, uspokaja się to przestaję głaskać, i tak nieraz kilka razy, zanim ostatecznie uśnie. czasem muszę ją wziąć na ręce bo głaskanie to za mało. i wtedy też odkładam od razu jak tylko umilknie. nie chcę żeby uczyła się zasypiać na rękach.
i odkąd puszczam jej kołysanki to faza usypiania nieco się skróciła.
za konsekwencję - ja bym się pewnie złamała przy 3 podejściu i wzięła na ręce
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:51   #1239
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość

to jeszcze my- Hania w bujaczku
śliczna Hania

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:58   #1240
kotek81
Zakorzenienie

Cudne dzieciaczki
Stary 2010-12-05, 20:59   #1241
kretencja
Zakorzenienie

Viki, fajny filmik. Mój smoka nie chce na razie.

My zawijamy, właśnie w taki rożek z kocyka, z flanelką w środku, ale u nas w mieszkaniu chłodno dosyć, tak mi się wydaje. Choć moim zdaniem jemu może być trochę gorąco, ale mój mąż ma ciągle wątpliwości...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:59   #1242
Weronisia
Zakorzenienie

Sliczne wasze dzieciaczki
A mala Hania ma taki sam lezaczek jak Pascalek Tylko wydaje mi sie, ze Hania wieksza od Pascalka. Jak to mozliwe, przeciez jest mlodsza...

De28 skoro pijesz herbatke laktacyjna, to odstaw koperek. Moj Pascal mial straszne bole brzuszka i bolace baczki gdy pil herbatke koperkowa. Po odstawieniu sie uspokoil. Sprobuj.

No i nie zalamuj sie. Baby Blues tez udziela sie dziecku. A wiec glowa do gora
Stary 2010-12-05, 20:59   #1243
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Takie usmieszki przez sen, lub takie nieswiadome to robi. Ale mi chodzi o takie usmiechanie jak na filmiku Lutien, ze prosi o usmiech i go dostaje Dziecko sie patrzy na mame i sie do niej usmiecha itp. A moj to jakis niekumaty
Ale Pascalek urodził się przed terminem więc może potrzebuje więcej czasu - niebawem i ty doczekasz się takich uśmiechów jakie dostaje Lutien
Stary 2010-12-05, 21:16   #1244
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak podajecie kropelki karmiac piersia?Poprost do buzi przed posilkiem?
Ja naciagam kropelki do strzykawki i wstrzykuje do buzki przed karmieniem piersia.
Cytat:
I jeszcze jedno: mozna jesc surowe warzywa?Salata marchewka?
De28 karmiac piersia mozna jesc wszystko, ale z umiarem i o ile dziecko nie ma klopotow z brzuszkiem, albo jakiejsc alergii.
A jesli zaczynaja sie klopoty z brzuszkiem, to musisz metoda prob i bledow sama stwierdzic co szkodzi twojemu dziecku.

Ja jadlam salate i jak znowu wyladawalismy w szpitalu, to ostrzegli mnie wlasnie przed salata i pomidorami.

Marchewke surowa jadlam, ale zaczely sie problemy z brzuszekime, wiec odstawilam i na razie nie probowalam, wiec sama nie wiem .

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ale Pascalek urodził się przed terminem więc może potrzebuje więcej czasu - niebawem i ty doczekasz się takich uśmiechów jakie dostaje Lutien
No moze...

Kootekk a twoj Michas sie usmiecha?
Stary 2010-12-05, 21:26   #1245
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczysz, że za niedługo też zobaczysz ten pierwszy świadomy uśmiech

Śliczne te Wasze dzieciaczki

Ja dziś odetchnęłam z ulgą, bo nareszcie zobaczyłam ślad po szczepieniu na gruźlice A już się martwiłam, że coś jest nie tak. Ale bardzo długo jej nic nie wyskakiwało, bo aż prawie 7 tygodni
I moja mała ma owłosione plecki Taki meszek ciemnawy. Oby jej to zniknęło
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:34   #1246
Weronisia
Zakorzenienie

W Niemczech nie ma szczepien na gruzlice, a wiec ani moj Thomas ani Pascalek nie beda mieli sladu na rece
A na pierwsze szczepienie wybieram sie w tygodniu, chyba pojde jutro albo we wtorek. Ale potwornie sie boje. Nie lubie jak Pascalek placze No ale skonczyl juz 2 m-ce wiec trzeba go zaszczepic juz.
Stary 2010-12-05, 22:06   #1247
Gustawek
Rozeznanie

[QUOTE=[B]niebieskaa[/B];23579152]My wczoraj daliśmy maluszkowi mleczko Bebilon comfort 1 pospał 2h potem cyc i znowu spał 2 i to wszystko z całej doby naszego spania.
chyba mu nie smakowało zbytnio to mleczko, bo to szpitalne pił łapczywie a to z trudem (w szpitalu było jakies Hipp takie w sloiczkach gotowe mleczko-nie wiem czy takie sprzedaja)
[QUOTE]
to mleko jest b.gęste i słabo leci, spróbuj zmienić smoczek na taki o szybszym przepływie, albo po prostu dorobić ze dwie dodatkowe dziurki. U nas zadziałało.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-12-05 o 22:07
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 23:21   #1248
mimiskierka
Raczkowanie

ale wasze dzieciaczki rosną w oczach jakich drożdży dodajecie do mleka

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 23:31   #1249
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Sałate słyszałam,że nie.Ogólnie lepiej jeść gotowane.Marchew surową raz jadłam i nic sie nie stało.

Dokładnie tak samo usypiam małą z tym , że moja śpi tylko i wyłącznie na brzuszku i muszę dłużej ją mieć na klacie.
jem czasami salate i marchewke tez jadlam surowa, z gotowanych wszystko oprocz kalafiora i brokula na razie.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Kootekk jaki Twoj Michas silny juz ! Tak ladnie glowke trzyma!

Serenti ta dieta to jest odchudzajaca, a nie na placzace dziecko. Nie nadaje sie Jest w niej sporo nabialu.

A dieta na placz dziecka, to taka moja sprawdzona metoda prob i bledow, ale to kazda mama musi sama ustalic co szkodzi dziecku a co nie.
Np. ktos tu pisal, ze bez problemu moze jesc ser, a Pascal to by chyba po tym umarl. A wiec kazdy musi sam sprawdzic co moze jesc a czego nie.

Szczerze mowiac, to troche sie dziwie, ze przy tak cierpiacym dziecku nie przeszlas na diete eliminacyjna. Mleko i produkty mleczne to pierwsze co powinnas natychmiast odstawic, jak i inne potrawy wzdymajace, ostre itp.
Co prawda jogurty sa dozwolone nawet przy skazie bialkowej, ale niektorym szkodzi nawet jogurt. Ja tak mialam przy pierwszym dziecku. Nawet nie moglam patrzec na nabial a co dopiero go jesc
Sprobuj z dieta
A pijesz herbatki laktacyjne? U nas bardzo pomogly na brzuszek wlasnie Ale glownie w polaczeniu z dieta eliminacyjna.
moja tez az tak sie nie usmiecha
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 23:34   #1250
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

wszystkie mamy sie chwala to i my tez

ale to stare zdjecie, sprzed tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jaga.jpg (70,1 KB, 23 załadowań)
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 02:31   #1251
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja naciagam kropelki do strzykawki i wstrzykuje do buzki przed karmieniem piersia.
Tez tak robie ale nie jestem pewna czy podaje wlasciwa ilosc.Wychodzi ok 0,6ml -0,8 ml jezeli sie nie myle??
Od dzis zaczynam jesc tylko gotowane i bede uwazac.Znacie jakies przepisy? Przetrzymalismy malego od 19 do 21 30.Potem ladnie spal ale wybudzil sie jak go przebieralam bo pielucha pelna. Przebieracie wasze maluchy pomimo tego ze spia?Moze niepotrzebnie go zbudzilam?Potem byla akcja od 00 do 02. Zasnal w koncu przy suszarce i po herbatce koperkowej.Ale nadal sie prezy przez sen. Dziwi mnie to,bo jezeli to reakcja na to co ja jem,to dlaczego zdarza sie to glownie w nocy?W dzien to aniolek.Spi po 3-5 godzin. Dziwi mnie to, bo objad byl z gulaszu wolowego plus gotowana marchewka plus makaron pelnoziarnisty.Gulasz oczywiscie bez cebuli itp. Oprocz tego jedyne co moglo zaszkodzic to pasztet ktory jadlam na chlebie albo szklanka mleka.Sama juz nie wiem.. O tyle dobrze ze dzisiejsza akcja trwala krocej i moze sie poloze...moze.Wyraznie sie prezyl puszczal baki i dwa razy w przeciagu godziny zrobil kupsko. Dobrze ze tz mnie zmienia ale nie wiem jak on bedzie chodzil do pracy jak maly nocami bedzie plakal.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-06 o 02:41
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 02:40   #1252
kootekk
Zakorzenienie

dziewczyny dziekuje wam za miłe słowa faktycznie michał juz duzy i silny i w koncu zadowolony

weronisia, michałek się usmiecha, jak do niego gadam to sie już głosem smieje i próbuje gadac, juz powoli coraz bardziej mu to wychodzi, ale kazde dziecko sie inaczej rozwija, przecież wiesz

kurcze, dziecko spi, tżt śpi a ja siede jak sowa i nie moge spac ale w koncu mam czas zeby poczytac co to porabiacie

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-12-06 o 02:41
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 08:11   #1253
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Przebieracie wasze maluchy pomimo tego ze spia?
Nie - czekam aż się obudzi
Stary 2010-12-06, 08:40   #1254
Ishka
Zadomowienie

Witam mamuski

U nas zas snieg pada...a my walczymy juz 3 dzien z katarem ale cos marnie nam to idzie
Nie wiem co mozna dac do noska takiemu 2 miesiecznemu maluszkowi...ktos pisal ze Nasivin ale sama nie wiem....

A moze ktoras z mamus wie jak zwalczyc taki uporczywy katar u takiego maluszka??Jest gesty ale bezbarwny a nie ropny i rozrzedzam woda morska i sciagam frida ale tego jest mnustwo skad tyle tego sie bierze eh...
Stary 2010-12-06, 08:49   #1255
kotek81
Zakorzenienie

Nakarmiłam małego głodomora to się teraz mogę pochwalić, że przespała mi dziś całą noc - z króciutkimi przerwami na karmienie

Jeszcze co do zmiany pieluch - dziś tak fajnie spałyśmy sobie, że jej ani razu w nocy nie przebierałam bo od razu po karmieniu zasypiałyśmy momentalnie i teraz jak zdjęłam pampersa to ważył chyba z 5 kg

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Ja też na katar polecam Nasivin - używałam przy starszej córce
Stary 2010-12-06, 08:58   #1256
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Moja tez ma czarne wloski w okolicy krzyza- śmieję się, ze to po tacie, bo moj maz silnie owłosiony wszedzie.

Moja Hela ma tz taki leżaczek jak Hania i Pascal i uwazam go za rewelacyjny gadzet- wczoraj bylismy na imprezce u znajomych i wzielam go ze soba- swietnie się sprawdził- mala w nim spala i jest na tyle maly i wygodny do przenoszenia, ze nie bylo potrzeby tachac wozka.

CZy u Was tez jest tak, że jak maluch wierzga nogami, to w pajacu lub w spiochach nogi mu sie blokują w material ( nie wiem, jak to wytłumaczyc ) tak, że nie ma swobodnego wierzgania.
Ja zaczełam zakladac rajstopki i jest super- teraz wierzga swobodnie.

Dla mam dziewczynek do obejrzenia rajstopki ze spodniczka- na wyjscie w gosci super sprawa.

http://allegro.pl/56-62-super-rajsto...327322471.html

Moja mała nie lubi leżeć na brzuchu- trochę mnie to martwi, bo nie ćwiczy główki i nie wiem, czy mam ją na chama kłaść na brzuch, żeby sie darła, czy odpuścić- poradźcie.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:11   #1257
kotek81
Zakorzenienie

Moja też ma włoski na plecach i na... uszach takie długie i czarne ale to się wytrze - Kinga też była cała owłosiona

Mojej też się czasami zapląta noga w nogawkę śpiochów

Co do kładzenia na brzuszku to nie ma sensu kłaść na siłę bo się jeszcze bardziej zniechęci - a spróbuj ją kłaść sobie lub tż-towi na klatce piersiowej - maluszki na ogół uwielbiają tak leżeć

Rajstopki ze spódniczką - słodkie
Stary 2010-12-06, 10:06   #1258
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
CZy u Was tez jest tak, że jak maluch wierzga nogami, to w pajacu lub w spiochach nogi mu sie blokują w material ( nie wiem, jak to wytłumaczyc ) tak, że nie ma swobodnego wierzgania.
Ja zaczełam zakladac rajstopki i jest super- teraz wierzga swobodnie.

Dla mam dziewczynek do obejrzenia rajstopki ze spodniczka- na wyjscie w gosci super sprawa.

http://allegro.pl/56-62-super-rajsto...327322471.html

Moja mała nie lubi leżeć na brzuchu- trochę mnie to martwi, bo nie ćwiczy główki i nie wiem, czy mam ją na chama kłaść na brzuch, żeby sie darła, czy odpuścić- poradźcie.
Moja też wierzga i dlatego zakładam jej na stopki dodatkowo skarpetki, które trzymają pajaca/śpiochy na miejscu

Moja też nie lubi leżeć na brzuchu - strasznie się denerwuje. Za to uwielbia siedzieć normalnie na kolanach (nie wiem tylko czy dla kręgosłupa to jest dobre ).
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:08   #1259
Ishka
Zadomowienie

Kotek dzieki za rade maz kupi mi te krople jak bedzie wracac z pracy i mam nadzieje ze cus pomoga

Sylwia moj mial włoski na uszkach tylko takie ciemne ale juz mu sie wytarły
A z tym wierzganiem tez tak ma ze sie blokowal dlatego ja zakladam zawsze skarpetki i nie blokuje sie juz bo trzyma stopke ta skarpetka

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:09
Stary 2010-12-06, 10:59   #1260
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Martynka dzisiaj strzeliła sobie 3 kupkiOna tak lubi seriami. Czasami sie gmyra jak nie moze wycisnąć, choć i tak sa rzadkie.Sab simplex pewnie tak działa. Przed chwila juz połozłam spac.Jakas niespokojna była to wlączyłam odkurzacz i po dosłownie 5 sekundach odjechała. Poszukałam w necie odgłos odkurzacza, może komus sie przyda

http://w305.wrzuta.pl/audio/5XuTfrQH...acza_by_jaworc
jak to dobrze ze dzeciom ten dzwiek nie przeszkadza-przynajmniej bez obaw moge nawet odkurzyc malej pod lozeczkiem a jej nawet powieka nie drgnie przejazdzka samochodem tez dziala

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
A oto moj mały-duzy szkrab i jego śmieszne minki
ostatnie zdjecie najlepsze

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Vikicullen ale sobie fajnie ciumka ten smoczek hihi pod koniec filmiku te ruchy szybkie rączkami moj ma podobnie
slodziak z niego

Cytat:
Zobaczysz, że za niedługo też zobaczysz ten pierwszy świadomy uśmiech

Śliczne te Wasze dzieciaczki

Ja dziś odetchnęłam z ulgą, bo nareszcie zobaczyłam ślad po szczepieniu na gruźlice A już się martwiłam, że coś jest nie tak. Ale bardzo długo jej nic nie wyskakiwało, bo aż prawie 7 tygodni
moja tez ma na krzyzu ciemny meczek i na uszkach jak trolla na glowie nadal busz-nic sie nie wytarlochyba jej urosly te wlochy

Wczoraj bylismy na wsi i bylo bardzo fajnie(wreszcie sie wyrwalam z tej chalupy)tam jest takie powietrze ze mala spala jak zabita,zupelnie jak my,gdy tam przyjezdzamy I tesciowa powiedziala,zebym zostawila te ciuszki malej z ktorych ona wyrasta dla nastepnego dziecka i dobrze jakbysmy sobie szybko machneli nastepne i tak probowala namawiac-mam w miare grzeczne dziecko,ale jak sobie przypomne to lyzeczkowanie po porodzie,te szwy i to meczenie sie ze wszystkim to nie wiem czy chce miec wiecej dzieciTym bardziej,ze jest bardzo duze ryzyko ze nastepna ciaze tez przeleze,a kto mi wtedy przy Emilce pomoze?

No i porozmawialam z tztem na temat tego ze kazde z nas wciaz osobno,a mi jest smutno i przykro,ze tak sie psuje wszystko-dzis spal ze mna w pokoju i rano wstal taki zdziwiony "czy malej sie nic nie stanie ze cala noc nie jadla???I tak na glodnego nadal spi?"..hehe a ja ja w nocy karmilam tak kolo polnocy i o 5,zdazylam jeszcze zanim zaczela glosno ryczec(obudzilam sie akurat jak sie rozbudzala i wiercila) i po karmieniu zasnela wyjatkowo grzecznie w lozeczku,zakopana w swojej wielgachnej kolderce

Wczoraj popelnilam jeszcze jedno przestepstwo-zjadlam parowy z wielka iloscia mega ostrej musztardy i tortajeszcze dwa tygodnie i wprowadzam na nowo mleko i nabial...zobaczymy co sie stanie i jaka bedzie reakcja malej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości