|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja podawałam takie mleko (ale nie podgrzewałam go drugi raz-Ola przyzwyczajona jest do takiej temperatury) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ola w dalszym ciągu zakatarzona- ma zatkany nosek ale nie chcę jej odciągać za bardzo wydzieliny, bo pękają jej naczynka. No i tak coś chrypi- nie wiem, czy to wydaje po prostu nowe odgłosy czy trochę przeziębiona? Albo może gulga tym mlekiem, które ciągle jej się cofa? (ale z drugiej strony wcześniej tak nie robiła a mleko jej się od początku cofa)/ Myślę, żeby iść jutro z niż do lekarza- tylko czy nie wyjdę na przewrażliwioną matkę? No ale z drugiej strony w przyszłą środę mamy iść na szczepienie, więc wolałabym, żeby wtedy była zdrowa. no sama nie wiem... ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki, też właśnie biegnę do apteki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lenka cudna Maluda, śliczna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają normalną temperaturę ciała? Bo ja odkąd mierzę małej termometrem to raz tylko wyszedł mi wynik 36.0 a tak zawsze ma 35 i coś. Myślałam, że może termometr jest popsuty ale jak sobie mierzę to wartości są normalne i kilka razy pod rząd wychodzi ta sama temperatura. I nie wiem czy się tym niepokoić a wizytę u pediatry mamy 15 grudnia.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Nie wytrzymałam i poszukałam.... "Witam ![]() Temperatura zdrowego niemowlęcia jest zależna od pory dnia, a także jego aktywności. Waha się w przedziale między 36oC do 37oC. zwykle rano jest niższa a wieczorem wyższa. Stopnie nasilenia gorączki – mierzone pod pachą - określamy zwykle jako: - normalna temperatura to: 36 -37 st. C - stan podgorączkowy: 37,1-38 st. C - gorączka - umiarkowana: 38,1-39 st. C - gorączka - wysoka: powyżej 39 st. C Wartości temperatury jest zależna od miejsca w którym jest mierzona. Temperatura mierzona w jamie ustnej jest wyższa o 0,3 stopnie Celsjusza, a w odbytnicy o 0,5 stopnia Celsjusza od mierzonej w tym samym czasie pod pachą.Pomiar w odbycie szczególnie polecany jest u noworodków i małych dzieci ze względu na łatwość pomiaru i jego dokładność (w tej metodzie zalecane są termometry elektroniczne). NIGDY NIE UŻYWAJ TERMOMETRU RTĘCIOWEGO DO POMIARU TEMPERATURY W ODBYCIE!!!!! Do obniżenia temperatury u dzieci zaleca się paracetamol, nurofen, ibuprofen oraz eferalgan ale specjalnie przeznaczony dla niemowląt. Temperaturę można również obniżyć poprzez okłady (temperatura wody powinna być pokojowa): - na klatkę piersiową - na głowę - na ręce. Należy pamiętać, żeby dziecku gorączkującemu podawać dużo picia: wody niegazowanej, słabej herbatki, oprócz soków z owoców. Należy pilnie zawezwać lekarza, gdy: 1. U niemowlęcia poniżej 6 m-ca życia pojawi się wysoka gorączka 2. Jeśli u dziecka powyżej 1 roku wysoka gorączka utrzymuje się przez 1-2 dni. 3. Jeśli gorączka przekroczy 40°C i nie spada mimo zastosowania leków przeciwgorączkowych. 4. Gdy wystąpiły drgawki gorączkowe. 5. Gdy dziecko z gorączką nie może przechylić głowy do przodu (sztywność karku). 6. Jeśli dziecko z wysoka gorączką nie chce wypijać wystarczającej ilości napojów. 7. Gdy dziecko ma silne bóle." ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Źródło:Portal Parenting.pl SylwiaŁ-W Ekspert - położna
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj sie Aannaaa ![]() Cytat:
Przed szczepieniem lekarz i tak bada dziecko, wiec jakby cos bylo nie hallo to Oli nie zaszczepi. Lenka- przeslodka jest Malutka, do schrupania!!! ![]() ![]() ja siedze z Karmi, ale dzis tylko pol, bo nie wyrobia te moje cycki! ![]()
![]() |
#4957 |
Raczkowanie
|
ha ha ha wariatko to tylko sie cieszyc!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
Wpadam na sekundkę, bo robimy z mężem małe porządki
![]() Młody coś dzisiaj straaasznie senny dzień ma. W zasadzie to może 4h nie spał ![]() Co do Karmi, to ja na razie stopuję, bo dziś mi nawet za dnia cycki twardniały. Wróciliśmy od rodziców i musiałam odciągnąć. No i wyczułam guzek po prawej stronie w prawej piersi (siakiś zastój chyba) i po 15 minutach dopiero się do niego dostałam. Ściągnęłam 150ml z tej jednej piersi i dalej leciało ![]() ![]() ![]() No, to spadam coś przegryźć, potem Boryska czeka kąpanko i lulu ![]() Aha! Lenka, cudowna ta Twoja pyza ![]() ![]() Zapomniałam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-12-05 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak będę zaczynała pod koniec 5 mce dawać łyżeczkę kaszy mannej (glutenu) do zupek czy tam przecierów jarzynowych i tak będę jechać wg schematu będzie mi najłatwiej bo jeszcze się w tym nie łapie Cytat:
Cytat:
zaraz przyjdą do nas przyjaciele i pierwszy raz od bardzooooooooo dawna będę piła żołądkową miętową jejku jejku nie licząc jednego wyskoku w grudniu zeszłego roku 5 lat nie piłam żadnego alkoholu, a wu dziś ma warte z Patem więc dla mnie relaks ciesze się jak małe dziecko, normalnie dziczeje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
Lenka* Martynka to mała Bulinka, jesli ktos kojarzy ta bajke o bałwnkach. Zdjecia jak zwykle fanastyczne!
![]() Martucha... o ty szczesciaro...! ale nie chwal sie nam takimi rzeczami tutaj, Ty niedobra kobieto ![]() ![]() (super ze jednak stokrotowy avatar, nie chcialam nic mowic, ale tamten byl jakis taki okropnie smutny i troche kiczowaty w moim mniemaniu ![]() ![]()
#4961 |
Wtajemniczenie
|
a wlasnie nie moge, bo jedna babcia tzn moja mama tez jedzie, a tesciowie sa bardzo starzy wiec nie powierze im dziecka
![]() |
#4962 |
Rozeznanie
|
Czesc Mamusie
![]() Podczytuje Was ale rzadko jestem na bieżaco dlatego nie pisze. Mała w nocy budzi sie raz ale w dzien ma tylko 2-3 krótkie drzemki wtedy jem , sprzatam , gotuje dlatego ciężko mi Was nadrobić ![]() Wszystkie wizazowe dzidziusie przeslodziaki ![]() Zuziczka i inne dziewczyny z dzieciaczkami nie śpiącymi w nocy współczuje ![]() Waniliaania mysle ze pojechałabym z dzieckiem ale to zależy jaki mały będzie za te pare miesiecy ![]() Pomidorazgadzam sie że pompowane koła się przydają -nasz wózek też czołg ( tylko do tego jeszcze stary ![]() ![]() ![]() Ninaad super, że możesz już powoli rozszerzac diete - ja coprawda tylko 3 tyg byłam na skazowej diecie ale po tym czasie kawa z mlekiem-hmm pysznosci nieziemskie ![]() Paula Masakra jakaś z tym bratem i jego panna- jak w jakims kryminale Co do Karmi to potwierdzam - działa i jest rzeka mleka ![]() Mszu załączam zdjecia Zosi mam nadzieje ze zdazylam i sie mała zalapie do kolażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
co dokladnie mozna podawac dziecku po 4 miesiacu (czyli w piatym)? oczewiscie chodzi o jedzonko. Ja mojemu juz w 2 miesiacu dalam polizac jabluszko i mu smakowalo bo sie oblizywal
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- karmisz piersia wiec powinno byc ok
#4964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dziś piję Bo chce mieć na rano więcej mleka bo jutro tak naprawdę zostawiam TZ samego z małym Jadę na uczelnie na 3-4 h Denerwuję się ale to przecież jego tato jest i na pewno da sobie radę ![]() Cytat:
Mszu jutro zamierzam zrobić jakieś fotki małemu Nie wiem jakie masz zdjęcie Franka ale jak wstawi na forum to może coś podmienisz jak uznasz za lepsze ![]() Czytam Was dziś ale nie mam weny na pisanie Byliśmy na wyborach Franek zagłosował ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
hehe tyle się o tym karmi tu pisze,że chyba będzie trzeba niebawem zmienić nazwę wątku na "mamy karmi pijące, piersią karmiące"
![]() no to ide se otworzyć karmiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Rozeznanie
|
Witam
U nas nic ciekawego, mała jest cudowna i kochana. (puk puk puk- odpukuje w niemalowane ![]() Tak szczerze, to pisze, żeby się załapać jeszcze na starym wątku bo zaraz zapewne się nowy utworzy ![]() Buziaki dla Was i spokojnego nadchodzącego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Raczkowanie
|
hej dziewuchy.widzę,że macie smaki na karmi.ja też wczoraj sobie wychyliłam,mimo,że już od dawna nie karmię
![]() ![]() od kilku dni zauważyłam,że Wojtek w pozycji na pleckach podnosi główkę.czy to aby nie za szybko ![]() pytanko do mam karmiących mm.ile Wasze pociechy wypijają na jeden posiłek?Wojtek we wtorek kończy 3 m-ce i jakby zmniejszył mu się apetyt ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
fem... moge liczyc na jakies wyrazniejsze zdjecia Kubusia??
linzey, dzieki! ![]() kasienka foszku nasz, bedzie choc jedna fotka do kolażu? nie chce Ci wyciagac z albumu, bo nie wiem czy mogę ![]() majka232... czekam na zdjecie od Ciebie rowniez a gdzie ta ray???
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martucha jaki ten twoj bobas juz duzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 | |||||
Wtajemniczenie
|
egh ponownie przechwaliłam tego mojego Synalka
![]() ![]() ![]() nieźle sobie mnie wychował, skubany ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4971 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Pawełek miała tak jakiś tydzień, teraz zjada te swoje 150ml, tylko z rana mniej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie wyobrażam spać z Aśką
![]() ![]()
#4975 | ||||
Zadomowienie
|
Taaa
![]() ![]() ![]() ![]() I normalnie, kopala w dupala powinnaś dostać, za igranie z ciągotami mamuś karmiących piersią ![]() ![]() linzey, super, że się odezwałaś i że u Was wszystko dobrze. a Zosię masz śliczną ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, mój zdolny mąż dał ostatnio małemu na palcu jogurt brzoskwiniowo-waniliowy... Nie skomentuje tego haniebnego czynu. IlonaN2, jakoś przegapiłam wpis z twoim przykrym gumkowym incydentem, ale... nie lepiej na szybko zdobyć tabletki "po"? niż się zamartwiać? Jak w nadchodzącym tygodniu pójdziesz do ginekologa, to i tak nie będzie w stanie stwierdzić, czy czasem nie doszło do zapłodnienia. Oczywiście, trzymam kciuki, żeby nic się z tego nie wykluło ![]() super, że Twój TŻ będzie miał tyle wolnego ![]() Cytat:
![]() Zagląda na wizaż, ale o naszym wątku chyba zapomniała. Albo się obraziła... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja skakałam z radości czując kamiennego cyca po raz pierwszy od dłuższego czasu, bo był taki czas, że mleka brakowało ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Ja podobnie myślałam o Asi. Aż do ostatnio szczepienia...
![]() ![]()
#4977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
A, no i zapomniałam o tym spaniu napisać
![]() Borysinka moja kochana i w dzień i w nocy śpi w swoim łóżeczku, ale czasem nad ranem, jak mąż wychodzi do pracy, biorę go do siebie ![]() ![]() ![]() ![]() I tylko czekam, aż synek będzie na tyle duży, że będzie przybiegał z rana i wskakiwał do naszego łóżka z tekstem "Mama, wstawaj" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4980 |
Rozeznanie
|
witam wieczorowo
![]() Kurcze zjazd miałam w ten weekend i nie miałam czasu nawet do was zajrzeć.Obiecuję jutro nadrobić, bo teraz padam na pyszczek. ![]() Mszu - jak coś to ja jeszcze aktualnej fotki nie dałam, jutro coś wybiorę i wkleję ![]() lecę spać dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.