|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
a jak z kosmetykami lavera ? ostatnio pisaliśmy chyba o nich ale ale nie ma ich an zielonej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odnośnie Nivei: szperałam, szperałam, szperałam.... i znalazłam takie rozróżnienie, że Nivea USA nie testuje natomiast Nivea sprzedawana wszędzie indziej jest niepewna (z powodu firm i dostawców na kontrakcie) ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
"Zgodnie z europejskim i krajowym prawodawstwem Beiersdorf nie przeprowadza testów na zwierzętach celem oceny bezpieczeństwa produktów kosmetycznych, ani ich skuteczności. Obecnie dane uzyskane z takich testów są konieczne jedynie dla oceny bezpieczeństwa niektórych wykorzystywanych surowców. Te informacje dostarczane są przez dostawców tychże surowców lub – kiedykolwiek to możliwe – pozyskiwane z literatury naukowej lub innych, powszechnie dostępnych źródeł". Czyli kosmetyki Nivei są testowane na zwierzętach ![]()
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
jeju sorry chodziło mim o kosmetyki vipera
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko nie wiem pod jaką kategorie mam dodać ![]() O Durexie znalazłam http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...tyw_Durex.html -zostało wykupione przez Reckitt Benckiser razem z Schollem. To można Rhee, EDM i LilyLolo dodać na zieloną?
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
Vipera też już jest na liście!
![]() Teteesiu, EDM to Everyday Minerals i od dawna jest na liście ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
|
są :p
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() To reszte w takim razie dopisuje.
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze apropos zielonej to może dodamy firmę Balm Balm? Jest dostępna w paru drogeriach internetowych i jest na liście CCiC.
I jeszcze pytanie, co robimy z kosmetykami Starej Mydlarni? Mają oświadczenie na stronie mydlarni we Wrocławiu, że wszystko w sklepie jest wolne od testów na zwierzętach, ale nie są na żadnej liście. Wierzymy im? Są bardzo interesującą firmą, mają bardzo bogatą ofertę, świetne linie zapachowe i nadają się bardzo na prezenty, zwłaszcza jak się chce przekabacić przyjaciółki, mamy, ciocie itd. Edit: dobra, co do tej Starej Mydlarni to ja się wstrzymuję, bo jednak nie mogę nic konkretnego znaleźć, a mydlarnia wrocławska to jednak nie to samo co firma Stara Mydlarnia. Mydlarnia wrocławska ma oświadczenie na stronie, Stara Mydlarnia nie.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do SM napisałam właśnie maila, ale z tego co wiem sa ok. Sprawdzimy co odpiszą.
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Dzięki za te gumki Linusiaczek
![]() Mam pytanie. Kinga Rusin jest współwłaścicielką firmy PAT&RUB, ale słyszałam, że ta Pani ubiera się w prawdziwe futra <zonk> Trochę mnie to dziwi, ponieważ wydawało mi się, że to najbardziej ekologiczna celebrytka. Czy ktoś może coś o tym powiedzieć? Jeśli okaże się, że jest hipokrytką to nie złożę zamówienia w tym sklepie...
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziękowania powinny pójśc do Teteesi - dziękujemy, Teteesiu ![]() Interesujące, na stronie mydlarni, która zapewnia, że sprzedaje tylko produkty nietestowane na zwierzętach znalazłam kosmetyki Femi. Coś już o nich słyszałam wcześniej, że są dobre. To mała polska firma pochodząca z Gdańska. Myślicie, że mogą być bezpieczni?
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4544 |
Wtajemniczenie
|
A pamiętacie może gdzie to słyszałyście? Bo takie informacje to najlepiej czerpać ze sprawdzonych źródeł, np. szanujących się gazet czy wywiadów. No bo jak jakiś tabloid czy inny pudelek zaczyna rozpowszechniać taką informację to raz, że na 90% jest kłamliwa, dwa że wszyscy ją potem cytują w internecie i trudno z tym potem walczyć
![]()
#4545 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
http://www.femia.pl/ekozycie/ekologi...-femia-pl.html http://www.lansik.pl/3577/rusin-nosi-naturalne-futro/1/ Chociażby tutaj o Kindze Rusin piszą. Ale nie wiem czy to wiarogodne portale są ![]()
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm, jeśli mogę wtrącić swoje zdanie... wiecie dziewczyny, to chyba zależy od tego jak każda z was patrzy na takie zachowanie. Z artykułu wynika, że to futro było jedyną wpadką K. Rusin i było prezentem, do którego ma sentyment, a nie świadomie kupionym przez nią artykułem. Co do 2 zdjęcia to też nie ma dowodu, że jest to prawdziwe futro. A uważam to jednak za niesprawiedliwe, że z powodu 1 zdjęcia reporterzy próbują jej wmówić, że nie ma prawa propagować kosmetyków eko i jej zachowanie nie ma z ekologią nic wspólnego. Ja też mam w szafie wiele ubrań, które mają dodatek naturalnego jedwabiu. Żadnego z nich nie kupiłam sama, ale je mam i noszę. Czy to znaczy, że nie powinnam brać udziału w rozmowie o nietestowanych kosmetykach i jestem hipokrytką? Wiele osób, zwłaszcza tych które w ogóle nie są ekologiczne i w ogóle nie zwracają uwagi na produkty testowane na zwierzętach uwielbia używać takiego argumentu: a jesz mięso? Kupujesz produkty ze skóry albo jedwabiu? Wszystkie rzeczy w Twoim domu są nietestowane na zwierzakach? Jak nie to siedź cicho, bo żaden z Ciebie obrońca zwierząt. Co to w ogóle za argument? ![]() Oczywiście rozumiem, że wiele z was nie chce popierać takich osób, ja jednak patrzę na to nieco inaczej.
![]() |
#4547 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale skoro jest przeciwna futrom to powinna o tym głośno mówić. Tatuś by wtedy wiedział i kupił jej coś innego. Dla mnie noszenie naturalnych futer wyklucza się z byciem ekologicznym. Bo bycie ekologicznym to dbanie o środowisko, w skład którego wchodzą też zwierzęta. A naprawdę nie trzeba w obecnych czasach nosić futer ![]() Poza tym, noszenie publicznie czegoś, co jest ewidentni futrem naturalnym, jest moim zdaniem pokazywanie innym, że to jest w porządku. Bez względu na to, co się przy tym mówi. Jak sama dostanę w prezencie jakiś testowany kosmetyk, to zużywam go w zaciszu domowym i nie pokazuję innym żeby nie dawać złego przykładu ![]() Tak samo, jeżeli ktoś walczy o prawa zwierząt a jednocześnie je mięso (pomijam przypadki kiedy jest to kwestia zdrowotna, bo podobno takie bywają), to dla mnie też jest to nie w porządku ![]() ![]()
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą, abstrahując od ekologii, tak samo staram się popierać polski przemysł i małe firmy... ale to nie znaczy, że w życiu nie kupiłam zagranicznego produktu, zwłaszcza, że teraz mieszkam w Stanach... jak mogę, to zamawiam rzeczy z Polski, a jakże, ale umówmy się, to wymaga przesyłki, a przesyła się sama przez ocean nie prześle, więc to z kolei stoi w sprzeczności z moją kampanią na rzecz środowiska ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A wiadomo, że lepsze nietestowane produkty od pani w futrze, niż testowane, również od paniusi w futerku. Cytat:
Cytat:
I wtedy wiadomo powszechnie, że jestem przeciwna kupowaniu kosmetyków testowanych na zwierzętach. Cytat:
Nie ukrywajmy- Twoja sąsiadka jest raczej osobą prywatną, Kinga Rusin nie jest i dla wielu młodych osób jest jakimś tam wzorem. Osoby publiczne powinny jeszcze bardziej zwracać uwagę na to, co robią, bo mają większy wpływ na otoczenie ![]() Cytat:
![]() Ogólnie to trzeba się po prostu starać. Dla mnie np. jedzenie mięsa przez kogoś kto walczy o prawa zwierząt, jest w jakimś stopniu hipokryzją. Co nie zmienia faktu, że doceniam np. niekupowanie przez tę osobę kosmetyków testowanych na zwierzętach ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2010-12-05 o 23:36 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
Chatul, to w większości się zgadzamy
![]() Co do futer to nie miałam nigdy i w ogóle nie widzę potrzeby, żeby mieć. Po co to komu? Co do mięsa to niestety należę do osób, które ze względów zdrowotnych muszą je jeść. Wybaczcie proszę, jeśli nie podam na ogólnym szczegółów, ale jest to sprawdzone, potwierdzone i nie wyssane z palca. Dlatego jak ktoś mnie z góry próbuje atakować za to (a zdarzyło mi się, że mnie ktoś próbował "ściąć" jak próbowałam im podsunąć kosmetyki nietestowane na zwierzakach), to mnie od razu porządnie trzęsie. No bo jakim prawem ktoś, kto nie kiwnął palcem w stronę ekologii, mówi mi, że robię za mało, żeby ich próbować przekonać i to na głupiej zasadzie "odbicia piłeczki", bo przecież nie logicznego argumentu? A Panią K. Rusin i tak szanuję za to, że chociaż wpadła na pomysł promowania takich kosmetyków, nawet jeśli miała przy tym pewne wpadki :P Co do niejedzenia mięsa vs. niekupowania kosmetyków cruelty-free to podniosłam tutaj ten argument, bo zdarzyło mi się rozmawiać z paroma wizażankami, które przeczytały nasz wątek od deski do deski, ale nie odważyły się nigdy odezwać, bo jedzą mięso i czasami zdarzy im się kupić coś testowanego (np puszkę coli albo jakiś środek czyszczący). No to zawsze staram się wytłumaczyć ludziom, że przecież nie dzielimy świata na "dobrych" obrońców praw zwierząt i tych "złych". Ogólnie to przecież wiesz, że Cię popieram całym sercem w Twoich zmaganiach ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-05 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem każdy jest w stanie zrezygnować z noszenia futer i używania kosmetyków testowanych na zwierzętach (chyba, że ma naprawdę jakieś ogromne problemy np. ze skórą, ale i to nie zawsze zmusza do używania testuchów). Z odstawieniem mięsa bywa trudniej. Chyba nawet najtrudniej. Niełatwo też jest ze skórzanymi produktami, ale da radę, czego jestem przykładem. Bo eko skóry jest coraz więcej na rynku. Właściwie to niefajnie tylko z butami zimowymi jest.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2010-12-06 o 00:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę Ci (Wam) powiedzieć, że od kiedy dołączyłam do wizażu, to bardzo poprawiła się moja "ocena ogólna" świata (=ludzi). Bo ja np. lubię niesamowicie kosmetyki i jestem niepoprawna w tym, lubię też eksperymenty w makijazu i ciuchy, ale się trochę bałam, że jak się zarejestruję na portalu o nazwie wizaż, to będzie masakra... Że np tu spotkam same paniusie, które mają 350 lakierów do paznokci, spędzają 90% czasu na dbanie o wygląd i to jest jedynym albo centralnym punktem ich życia... a tu jest naprawdę sporo fajowych, wartościowych dziewcząt, mających swoje zasady, cele, ideały, dbających o siebie, a pewnie, ale naprawdę widzących szerszy kontekst. Jak patrzę na te wszystkie akcje w stylu nakarm pieska albo akcje charytatywne itd to normalnie od razu mam lepsze zdanie o ludziach ![]() ![]() P.s. Swoją drogą, wiedzialam, że Cię znajdę na offtopowym zapuszczaniu.... ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-06 o 00:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
Ło matko, ale wpisów po moim wpisie! Pani Kinga fajna babeczka jest i mam nadzieję, że po tej wpadce z futrem, nie będzie już tego typu więcej numerów. Ja mam czapkę z lisów, też ma dla mnie wartość sentymentalną, bo należała chyba do mojej babci (ma co najmniej 30 lat ten futrzak), ale ... jakoś tak brzydzę się tego dotykać, wiedząc, że to prawdziwe :/
Jest jeszcze niejaka Eva Longoria, która reklamuje l'oreal, a grzmiała ostatnio w kampanii: "Wolę chodzić nago niż w prawdziwym futrze". Eko jest teraz po prostu modne, ale chyba nie wszystkie celebrytki wiedzą o co w tym wszystkim chodzi... ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Hehe, myślałam podobnie dlatego wiele lat się tu nie rejestrowałam.
#4555 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To, że Kinga Rusin nosi futro, jednak by mnie nie zniechęciło do zakupu jej kosmetyków. Bo idąc tym tropem to musiałabym kupować kosmetyki w drogeriach, w których są tylko produkty nietestowane na zwierzętach, a sami kasjerzy w tej drogerii są wegetarianami. Niewykonalne... :C
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
kurde nie dość że wszędzie w tv Kinga Rusin to i tutaj się znalazła :P (nie żeby mi to jakoś przeszkadzało;p)
ORION pharma mi nie odpisało a szkoda bo podobno Humektan jest świetny... ![]() a wiadomo coś o firmie Kobo Professional? na kwc ich podkład ma bardzo wysokie oceny ale na ich str nie ma na ten temat informacji a z mojego komputera nie udaje się do nich napisać poprzez odnośnik "kontakt" ;/ co do Isany - też byłam przekonana że są "dobrzy" i w najlepsze kupowałam kosmetyki tej firmy bo Rossman to drogeria do której mi najbliżej i w wiele rzeczy się tam zaopatrywałam....ehh ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- aha i nie wiem czy była już mowa o tej firmie...chodzi mi o Hean... na ich stronie można znależć taka inf: "Fabryka posiada własne laboratorium badawczo-rozwojowe oraz wysokiej klasy specjalistów, którzy samodzielnie opracowują receptury kosmetyków Hean. Czuwają oni nad ich jakością i zdrowotnością. Wszystkie nasze kosmetyki są poddawane testom aplikacyjnym, badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym. Nie testujemy produktów na zwierzętach." dość ogólnie powiedziane.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||||
Wtajemniczenie
|
Urządziłyśmy sobie z Chatul malusią pogawędkę, bo tylko my byłyśmy dostępne i tak sobie rozgorzała dyskusja
![]() Cytat:
Żebyście widziały teściowej minę ![]() ![]() A to zonk, co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na dniach i ja napiszę do nich, w takim razie ![]() Chyba ktoś pisał do Kobo, prawda dziewczyny? Hean produkuje Sensique, a ten jest już na liście i o ile dobrze pamiętam dziewczyny jakieś kilkanaście(-dziesiąt) stron wcześniej uznały za firmę nietestującą ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-06 o 15:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupcie cegielke na leczenie kociaka!
http://allegro.pl/item1352560304.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.