INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 18:11   #1411
mircia14
Zakorzenienie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

ja preferuję wieczorem, kiedy już wszystko zrobię, trening, prysznic, kolacja i spać
Pure Cardio jest super !
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 19:00   #1412
curry
Zadomowienie

Ja tez robie wieczorem kolo 21.

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:52   #1413
marioladabr
Zakorzenienie

Ja też ćwiczę wieczorem... rano nie ma szans, bo i tak wstaję przed 6
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 07:33   #1414
Pant3rka
Raczkowanie

GG do Pant3rka

Może to i nawet lepiej żeby wieczorem ćwiczyć - ciało już po całym dniu funkcjonowania jest dostatecznie rozruszane.
Choć ja osobiście tego typu trening wolę wykonywać z samego rana, kiedy jeszcze na dworze jest ciemno i wiem że dookoła mnie większość jeszcze śpi Gorzej jak moje tupanie zacznie ludzi budzić
Tak czy siak istnieje zasada iż treningi aerobowe (a Insanity w pewnym sensie jest takim) lepiej jest wykonywać rano, natomiast wieczorem (jeśli ktoś ćwiczy) lepiej jest korzystać z siłowni i ciężarów.

Jak wspominacie swój 1szy Fit Test? Miałyście ochotę po nim rzucić wszystko i się poddać, czy odwrotnie - zmotywowało Was to do walki?

Pant3rka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 08:28   #1415
curry
Zadomowienie

Cool Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Cytat:
Napisane przez Pant3rka Pokaż wiadomość
Tak czy siak istnieje zasada iż treningi aerobowe (a Insanity w pewnym sensie jest takim) lepiej jest wykonywać rano, natomiast wieczorem (jeśli ktoś ćwiczy) lepiej jest korzystać z siłowni i ciężarów.
Insanity to z cala pewnoscia interwaly, ew. silowe z wykorzystaniem wlasnego ciezaru ciala.

Rozpowszechniasz mit fitnessowy
Tak na szybko znalazlam bo sie spiesze:
Mit 1. Ćwiczenia aerobowe najlepiej wykonywać rano(...)

Ten mit jest przewrotny i podchwytliwy. Bo dlaczego nie rano? Przecież niektórzy znani kulturyści, jak Bill Pearl, wstawali o 4 rano i trenowali. Pierwsza część tego mitu jest prawdziwa – można ćwiczyć rano! Jeśli ktoś czuje się świetnie rano, to może, jak wspomniany Bill Pearl, ćwiczyć o tej porze. Generalna zasada jest taka, że należy ćwiczyć o takiej porze dnia, gdy czujemy się dobrze zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
http://facet.wp.pl/gid,8891103,kat,1...l?ticaid=1b5ea

Ja rano ledwo zwloke sie z lozka, wole nie myslec jakby te cwiczenia wygladaly rano w moim wykonaniu. Poza tym nie nalezy cwiczyc na czczo, bo spalimy sobie tkanke miesniowa.

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2010-12-06 o 08:29
Stary 2010-12-06, 11:12   #1416
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

O ile siłowy daję radę zrobić jedynie po śniadaniu, to intensywne interwały dopiero po 2-3 posiłkach. Po jednym nie daję rady ani utrzymać tempa ani ilości powtórzeń
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 08:27   #1417
Pant3rka
Raczkowanie

GG do Pant3rka

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
nie nalezy cwiczyc na czczo, bo spalimy sobie tkanke miesniowa.
A Ty widzę też rozpowszechniasz jakiś mit. Tkanki mięśniowej nie spalisz rano, kiedy jesteś na czczo tylko resztki glikogenu znajdującego się w mięśniach i masz większą szansę na spalenie niechcianej tkanki tłuszczowej. Poza tym, odpowiednia suplementacja uchroni Twoje mięśnie, bo podczas treningu wykonywanego nawet po jedzeniu, na siłowni też możesz przesadzić (zbyt długi wysiłek) i zacząć palić mięśnie.

Ale faktycznie, każdy może porę treningu wybrać pod siebie

Ja się jednak na wieczór przenoszę. jestem bardziej rozgrzana

Ale generalnie zasada najlepsza, dla najlepszych efektów (poniekąd wizualnych) jest taka iż: aeroby na czczo, siłownia wieczorem + aeroby zaraz po niej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 08:44   #1418
curry
Zadomowienie

Cytat:
A Ty widzę też rozpowszechniasz jakiś mit. Tkanki mięśniowej nie spalisz rano, kiedy jesteś na czczo tylko resztki glikogenu znajdującego się w mięśniach i masz większą szansę na spalenie niechcianej tkanki tłuszczowej. Poza tym, odpowiednia suplementacja uchroni Twoje mięśnie, bo podczas treningu wykonywanego nawet po jedzeniu, na siłowni też możesz przesadzić (zbyt długi wysiłek) i zacząć palić mięśnie.

Ale generalnie zasada najlepsza, dla najlepszych efektów (poniekąd wizualnych) jest taka iż: aeroby na czczo, siłownia wieczorem + aeroby zaraz po niej
Pisze o to, co przeczytalam na wizazu, temat cwiczen na czczo pojawial sie wielokrotnie. Fragment z watku "mity i sterotypy fitnessowe":
Cwicze na czczo/po treningu nic nie jem, nie po to cwiczylem/cwiczylam, by sie objadac”– Cwiczenie na czczo moze prowadzic do katabolizmu miesni. Podobnie, po treningu nalezy dostarczyc cialu weglowodanow, zeby je uzupelnic i bialka, niezbednego miesniom po ich pracy.

I jeszcze:
(...)nie należy ćwiczyć na czczo! Dawniej uważano, że trening aerobowy na czczo jest jak najbardziej właściwy, bo organizm po nocnej głodówce ma małe zapasy glikogenu i nie ma węglowodanów, toteż tkankę tłuszczową będzie spalał bardzo szybko.

Jednak późniejsze badania naukowe wykazały, że to nie tkanka tłuszczowa będzie głównym źródłem energii w takiej sytuacji, lecz tkanka mięśniowa. Toteż dla ludzi ciężko pracujących nad rozbudową umięśnienia trening aerobowy na czczo jest najgorszym rozwiązaniem jaki mogli sobie wybrać. Porównuje się je do pójścia na wojnę bez amunicji.

Nie mam doswiadczenia, ale staram sie wierzyc ludziom, ktorzy sie na tym znaja. Moze ktos doswiadczony by sie wypowiedzial?

Stary 2010-12-07, 09:54   #1419
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:

W teorii tak miało być, jednak na czczo organizm równie chętnie czerpie z mięsni, głównie aminokwasy, których brakuje w krwioobiegu po kilku/nastu godzinach głodu.
10 PŻ
Stary 2010-12-07, 13:11   #1420
mircia14
Zakorzenienie

ja też jak biegałam około 30 minut marszobiegi to na czczo, ale potem, jak mój bieg się wydłużał, no to już miałam za mało siły.
Poza tym Insanity na czczo Padłabym po rozgrzewce

Ja już dzisiaj po Plyometric i powiem Was, że moja rozgrzewka to coraz bardziej rozgrzewka a nie cały trening Jest poprawa, robię więcej powtórzeń i w ogóle czuję się super, ale ogólnie ten workout nie jest moim ulubionym
Kurczę, liczę na to, że zrzucę trochę z ramion i w ogóle liczę, że trochę zrzucę

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-12-07 o 15:59
Stary 2010-12-07, 18:31   #1421
shagga
Przyczajenie

A ja mam pytanie czy w pierwszym ćw z fittestu 1powtorzenie to jedno czy dwa kopnięcia? i tak samo ostatnie ćw?
shagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:30   #1422
mircia14
Zakorzenienie

obie strony - 1 powtórzenie
Stary 2010-12-08, 07:34   #1423
Pant3rka
Raczkowanie

GG do Pant3rka

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
W teorii tak miało być, jednak na czczo organizm równie chętnie czerpie z mięsni, głównie aminokwasy, których brakuje w krwioobiegu po kilku/nastu godzinach głodu.
dlatego żeby uchronić mięśnie przed paleniem, można zainwestować w aminokwasy
ale może faktycznie, Insanity to nie zwykły godzinny jogging, czy jazda na rowerku stacjonarnym - tu 3eba siły, a każdy org. jest inny i należy dopasować wszystko tak, żeby przynosiło efekty
przecież żadna z nas nie startuje w zawodach robimy to dla siebie, prawda?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Toteż dla ludzi ciężko pracujących nad rozbudową umięśnienia trening aerobowy na czczo jest najgorszym rozwiązaniem jaki mogli sobie wybrać.
a! i zauważyłam wcześniejszy Twój post.
Zauważ, że to "może" być niebezpieczne dla ludzi budujących masę mięśniową. Czy któraś właśnie takową buduje?
Ja tam wiem od fachowca, że jeśli ładnie chcesz palić tkankę, to rób przynajmniej 40min, aerobów z samego rana, na czczo a potem zaraz zjedź śniadanie.

No ale nie męczmy już tego tematu
Jak widać każda szkoła ma własną teorię.

ps. wczoraj nie mogłam zrobić treningu, warunki domowe nie pozwoliły na to. walczę dziś

Stary 2010-12-08, 14:40   #1424
curry
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Zauważ, że to "może" być niebezpieczne dla ludzi budujących masę mięśniową. Czy któraś właśnie takową buduje?
Np. ja Tzn. marza mi sie lekko zarysowane ramiona i brzuch

Dziewczyny mam problem Wczoraj lekko bolal mnie staw skokowy dolny, ale cwiczylam. Dzis boli bardziej Kupilam naproxen i bandaz elastyczny. Czuje, ze powinnam dzis odpuscic trening. Wczesniej nie mialam problemow ze stawami... (moze dlatego, ze nie cwiczylam nigdy regularnie i tak intensywnie)

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2010-12-08 o 14:43
Stary 2010-12-08, 18:03   #1425
Blameworthy
Rozeznanie

ja ćwiczę turbo fire, ale miałam ten sam problem ze stawami co Ty kupiłam sobie arthozaminę i po wybraniu tabletek ból całkowicie minął

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 19:01   #1426
mircia14
Zakorzenienie

Za każdym razem daję z siebie więcej, jestem bardziej zmęczona ! Jeej jakie to jest super
Stary 2010-12-08, 19:18   #1427
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blameworthy Pokaż wiadomość
ja ćwiczę turbo fire, ale miałam ten sam problem ze stawami co Ty kupiłam sobie arthozaminę i po wybraniu tabletek ból całkowicie minął
Hmm wpizuje w google i nic mi nie wyskakuje. Mozesz podac linka do tych tabletek?

Stary 2010-12-08, 19:41   #1428
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Hmm wpizuje w google i nic mi nie wyskakuje. Mozesz podac linka do tych tabletek?
grr, wybacz, zrobiłam literówkę w nazwie! to jest arthrozamina
są to jedne z tańszych tabletek.

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 07:36   #1429
Pant3rka
Raczkowanie

GG do Pant3rka

Cytat:
Np. ja Tzn. marza mi sie lekko zarysowane ramiona i brzuch
Brzuch rób, lepiej nie chcij żeby był przymasowany a płaski. ładną "kostkę" (i widoczną ) będziesz miała po prostu wykonując ćwiczenia na niego i stosując dietę.
Żeby mieć zarys mięśni najpierw musisz je tam posiadać więc w pierwszej kolejności powinnaś przymasować, ćwiczyć i po jakimś czasie zacząć zrzucać tkankę tłuszczową - wtedy dopiero ujrzysz mięśnie; ich zarysy. Muszą przecież mieć się na czym zbudować

a co do bólu w stawie....
pewnie nadwyrężony, albo źle przeprowadzona rozgrzewka.

Stary 2010-12-09, 11:51   #1430
xtatoo
Raczkowanie

szukałam w google i przejrzałam wątek ale nie mogę znaleźć info gdzie kupić ten trening, na allegro nie ma:-( może któraś się zlituje i odpowie, z góry dziękuję
właśnie odczuwam potrzebę jakiś hardcorowych ćwiczeń
xtatoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:59   #1431
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
dlatego żeby uchronić mięśnie przed paleniem, można zainwestować w aminokwasy
ale może faktycznie, Insanity to nie zwykły godzinny jogging, czy jazda na rowerku stacjonarnym - tu 3eba siły, a każdy org. jest inny i należy dopasować wszystko tak, żeby przynosiło efekty
przecież żadna z nas nie startuje w zawodach robimy to dla siebie, prawda?

Ja tam wiem od fachowca, że jeśli ładnie chcesz palić tkankę, to rób przynajmniej 40min, aerobów z samego rana, na czczo a potem zaraz zjedź śniadanie.

No ale nie męczmy już tego tematu
Jak widać każda szkoła ma własną teorię.
Zamiast w suple można też po prostu zainwestowac w śniadanie i mieć równie dobre, jak nie lepsze efekty

Insanity to trening interwałowy, z elementami siłowego, bardzo intensywny. Tutaj nie ma mowy o treningu na czczo

Polecam lekturę
http://super-sylwetka.pl/trening/40-...nie-katabolizm

Cytat:
Napisane przez xtatoo Pokaż wiadomość
szukałam w google i przejrzałam wątek ale nie mogę znaleźć info gdzie kupić ten trening, na allegro nie ma:-( może któraś się zlituje i odpowie, z góry dziękuję
właśnie odczuwam potrzebę jakiś hardcorowych ćwiczeń
tutaj http://www.beachbody.com/product/fit...ms/insanity.do
10 PŻ
Stary 2010-12-09, 21:25   #1432
shagga
Przyczajenie

Pure Cardio & Cardio Abs robi się jedno po drugim czy mozna sobie robić przerwę miedzy nimi i np. jedno zrobic rano a drugie wieczorem?
shagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 03:30   #1433
Panadol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shagga Pokaż wiadomość
Pure Cardio & Cardio Abs robi się jedno po drugim czy mozna sobie robić przerwę miedzy nimi i np. jedno zrobic rano a drugie wieczorem?
Jedno po drugim
Panadol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 16:05   #1434
curry
Zadomowienie

Mialam 2 dni przerwy, dzis postanowilam cwiczyc. Kostka boli mnie w trakcie skokow Nie az tak bardzo, ale boje sie, ze teraz cwiczac pogarszam jej stan Nie wiem co mam robic.

Stary 2010-12-11, 02:47   #1435
Panadol
Raczkowanie

Dziewczyny, ja nie wiem o co chodzi Koncze Recovery Week i dopiero podczas treningow z tego wlasnie tygodnia, w koncu sie poce W ogole Recovery Week jest super ((: Na koncu jestem mokra od potu A wiekszosc z Was moze wyciskac koszulki podczas 'normalnego' treningu Insanity. Moze za malo z siebie dawalam wczensiej W kazdym razie od poniedzialku 1 miesiac zaczynam jeszcze raz i zobaczymy. Chce sie pocic!
Panadol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 09:26   #1436
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Panadol Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie wiem o co chodzi Koncze Recovery Week i dopiero podczas treningow z tego wlasnie tygodnia, w koncu sie poce W ogole Recovery Week jest super ((: Na koncu jestem mokra od potu A wiekszosc z Was moze wyciskac koszulki podczas 'normalnego' treningu Insanity. Moze za malo z siebie dawalam wczensiej W kazdym razie od poniedzialku 1 miesiac zaczynam jeszcze raz i zobaczymy. Chce sie pocic!
Ja musze powiedziec wam, ze po 1,5tyg przerwy ( a cwiczylam wczesniej programy z 2 miesiaca) zrobilam wczoraj i przedwczoraj programy z 1 miesiaca i dzisiaj mam zakwasy aaaaaaaaa. Ja musze cwiczyc, bo jak nie cwicze to mnie uda bola jak skacze czy biegam (tzn jak ten tluszcz sie trzesie to mnie boli :/)

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 20:05   #1437
Ewelina_J
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Od jutra zaczynam Szaleństwo Właśnie zrobilam Fit test, co prawda pewnie lepiej by mi poszło rano, ale nie chcialam już czekać Wyniki takie sobie, więc jest ogromne pole do poprawy...

switch kicks 70
power jacks 45
power knees 80
power jumps 27
globe jumps 10
suicide jumps 16
push-up jacks 24
low plank oblique 44
Ewelina_J jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 11:21   #1438
katarina145
Raczkowanie

Ewelina_J- mówisz że wyniki takie sobie?? żebyś widziała moje to byś się uśmiała są o wieeeele gorsze
mi zostały jeszcze tygodnie waga mi nie spadła nawet o 1kg ale widzę ogólną poprawę wyglądu ciała za 2 tyg zrobię zdjęcia i porównam z tymi zrobionymi na początku....oczywiście napiszę Wam czy coś się zmieniły
katarina145 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:58   #1439
littleblackdalia
Raczkowanie

Dziewczyny, a jesli czasami zamiast 1go dnia przerwy zrobi mi sie ze 4ry? Np teraz przed 3cim tygodniem 1go miesiaca miałam wyjazd, nie mogłam ćwiczyć, sytuacja na pewno powtorzy sie w czasie wigilii i świat - czy to straszny grzech;> nadmieniam, ze po tej dłuższej przerwie albo zregenerowały mi się miesnie ( bo moge np wiecej pompek zrobic ) albo to tylko organizm sobie wmawia ze przeciez to nic złego taka przerwa
littleblackdalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:50   #1440
mircia14
Zakorzenienie

nic się nie stanie, byle potem jechać od momentu, od którego się skończyło, a nie pomijać tamte dni, tak myślę

Ja trochę przestawiam plan, w zależności od tego, kiedy mam więcej czasu itp itd. Dzisiaj zrobiłam Cardio Power&Resistance (ulubiony!), jutro off a pojutrze drugi fit test Jak to szybko przeleciało ! A mi się nie chciało zaczynać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości