|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
ja preferuję wieczorem, kiedy już wszystko zrobię, trening, prysznic, kolacja i spać
![]() Pure Cardio jest super ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Ja tez robie wieczorem kolo 21.
#1413 |
Zakorzenienie
|
Ja też ćwiczę wieczorem... rano nie ma szans, bo i tak wstaję przed 6
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Może to i nawet lepiej żeby wieczorem ćwiczyć - ciało już po całym dniu funkcjonowania jest dostatecznie rozruszane.
Choć ja osobiście tego typu trening wolę wykonywać z samego rana, kiedy jeszcze na dworze jest ciemno ![]() ![]() ![]() Tak czy siak istnieje zasada iż treningi aerobowe (a Insanity w pewnym sensie jest takim) lepiej jest wykonywać rano, natomiast wieczorem (jeśli ktoś ćwiczy) lepiej jest korzystać z siłowni i ciężarów. Jak wspominacie swój 1szy Fit Test? Miałyście ochotę po nim rzucić wszystko i się poddać, czy odwrotnie - zmotywowało Was to do walki?
#1415 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Rozpowszechniasz mit fitnessowy ![]() Tak na szybko znalazlam bo sie spiesze: Mit 1. Ćwiczenia aerobowe najlepiej wykonywać rano(...) Ten mit jest przewrotny i podchwytliwy. Bo dlaczego nie rano? Przecież niektórzy znani kulturyści, jak Bill Pearl, wstawali o 4 rano i trenowali. Pierwsza część tego mitu jest prawdziwa – można ćwiczyć rano! Jeśli ktoś czuje się świetnie rano, to może, jak wspomniany Bill Pearl, ćwiczyć o tej porze. Generalna zasada jest taka, że należy ćwiczyć o takiej porze dnia, gdy czujemy się dobrze zarówno psychicznie, jak i fizycznie. http://facet.wp.pl/gid,8891103,kat,1...l?ticaid=1b5ea Ja rano ledwo zwloke sie z lozka, wole nie myslec jakby te cwiczenia wygladaly rano w moim wykonaniu. Poza tym nie nalezy cwiczyc na czczo, bo spalimy sobie tkanke miesniowa.
Edytowane przez curry Czas edycji: 2010-12-06 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Rzabbocop
|
O ile siłowy daję radę zrobić jedynie po śniadaniu, to intensywne interwały dopiero po 2-3 posiłkach. Po jednym nie daję rady ani utrzymać tempa ani ilości powtórzeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
A Ty widzę też rozpowszechniasz jakiś mit.
![]() ![]() Ale faktycznie, każdy może porę treningu wybrać pod siebie ![]() Ja się jednak na wieczór przenoszę. jestem bardziej rozgrzana ![]() Ale generalnie zasada najlepsza, dla najlepszych efektów (poniekąd wizualnych) jest taka iż: aeroby na czczo, siłownia wieczorem + aeroby zaraz po niej ![]()
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cwicze na czczo/po treningu nic nie jem, nie po to cwiczylem/cwiczylam, by sie objadac”– Cwiczenie na czczo moze prowadzic do katabolizmu miesni. Podobnie, po treningu nalezy dostarczyc cialu weglowodanow, zeby je uzupelnic i bialka, niezbednego miesniom po ich pracy. I jeszcze: (...)nie należy ćwiczyć na czczo! Dawniej uważano, że trening aerobowy na czczo jest jak najbardziej właściwy, bo organizm po nocnej głodówce ma małe zapasy glikogenu i nie ma węglowodanów, toteż tkankę tłuszczową będzie spalał bardzo szybko. Jednak późniejsze badania naukowe wykazały, że to nie tkanka tłuszczowa będzie głównym źródłem energii w takiej sytuacji, lecz tkanka mięśniowa. Toteż dla ludzi ciężko pracujących nad rozbudową umięśnienia trening aerobowy na czczo jest najgorszym rozwiązaniem jaki mogli sobie wybrać. Porównuje się je do pójścia na wojnę bez amunicji. Nie mam doswiadczenia, ale staram sie wierzyc ludziom, ktorzy sie na tym znaja. Moze ktos doswiadczony by sie wypowiedzial?
![]() |
#1419 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
ja też jak biegałam około 30 minut marszobiegi to na czczo, ale potem, jak mój bieg się wydłużał, no to już miałam za mało siły.
Poza tym Insanity na czczo ![]() ![]() Ja już dzisiaj po Plyometric i powiem Was, że moja rozgrzewka to coraz bardziej rozgrzewka a nie cały trening ![]() ![]() Kurczę, liczę na to, że zrzucę trochę z ramion i w ogóle liczę, że trochę zrzucę ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-12-07 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie czy w pierwszym ćw z fittestu 1powtorzenie to jedno czy dwa kopnięcia?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
obie strony - 1 powtórzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale może faktycznie, Insanity to nie zwykły godzinny jogging, czy jazda na rowerku stacjonarnym - tu 3eba siły, a każdy org. jest inny i należy dopasować wszystko tak, żeby przynosiło efekty ![]() przecież żadna z nas nie startuje w zawodach ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Zauważ, że to "może" być niebezpieczne dla ludzi budujących masę mięśniową. Czy któraś właśnie takową buduje? ![]() Ja tam wiem od fachowca, że jeśli ładnie chcesz palić tkankę, to rób przynajmniej 40min, aerobów z samego rana, na czczo a potem zaraz zjedź śniadanie. No ale nie męczmy już tego tematu ![]() Jak widać każda szkoła ma własną teorię. ps. wczoraj nie mogłam zrobić treningu, warunki domowe nie pozwoliły na to. walczę dziś
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam problem ![]() ![]()
Edytowane przez curry Czas edycji: 2010-12-08 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
ja ćwiczę turbo fire, ale miałam ten sam problem ze stawami co Ty
![]() ![]()
#1426 |
Zakorzenienie
|
Za każdym razem daję z siebie więcej, jestem bardziej zmęczona ! Jeej jakie to jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Hmm wpizuje w google i nic mi nie wyskakuje. Mozesz podac linka do tych tabletek?
#1428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() są to jedne z tańszych tabletek.
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Brzuch rób, lepiej nie chcij żeby był przymasowany a płaski. ładną "kostkę" (i widoczną ) będziesz miała po prostu wykonując ćwiczenia na niego i stosując dietę.
Żeby mieć zarys mięśni najpierw musisz je tam posiadać ![]() ![]() a co do bólu w stawie.... pewnie nadwyrężony, albo źle przeprowadzona rozgrzewka.
#1430 |
Raczkowanie
|
szukałam w google i przejrzałam wątek ale nie mogę znaleźć info gdzie kupić ten trening, na allegro nie ma:-( może któraś się zlituje i odpowie, z góry dziękuję
![]() właśnie odczuwam potrzebę jakiś hardcorowych ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Insanity to trening interwałowy, z elementami siłowego, bardzo intensywny. Tutaj nie ma mowy o treningu na czczo Polecam lekturę http://super-sylwetka.pl/trening/40-...nie-katabolizm Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Pure Cardio & Cardio Abs robi się jedno po drugim czy mozna sobie robić przerwę miedzy nimi i np. jedno zrobic rano a drugie wieczorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
Mialam 2 dni przerwy, dzis postanowilam cwiczyc. Kostka boli mnie w trakcie skokow
![]() ![]()
#1435 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nie wiem o co chodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Od jutra zaczynam Szaleństwo
![]() ![]() switch kicks 70 power jacks 45 power knees 80 power jumps 27 globe jumps 10 suicide jumps 16 push-up jacks 24 low plank oblique 44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Ewelina_J- mówisz że wyniki takie sobie?? żebyś widziała moje to byś się uśmiała
![]() ![]() mi zostały jeszcze tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jesli czasami zamiast 1go dnia przerwy zrobi mi sie ze 4ry? Np teraz przed 3cim tygodniem 1go miesiaca miałam wyjazd, nie mogłam ćwiczyć, sytuacja na pewno powtorzy sie w czasie wigilii i świat - czy to straszny grzech;> nadmieniam, ze po tej dłuższej przerwie albo zregenerowały mi się miesnie ( bo moge np wiecej pompek zrobic ) albo to tylko organizm sobie wmawia ze przeciez to nic złego taka przerwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
nic się nie stanie, byle potem jechać od momentu, od którego się skończyło, a nie pomijać tamte dni, tak myślę
![]() Ja trochę przestawiam plan, w zależności od tego, kiedy mam więcej czasu itp itd. Dzisiaj zrobiłam Cardio Power&Resistance (ulubiony!), jutro off a pojutrze drugi fit test ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.