2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 12:29   #5011
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak u was wygląda sprawa z dżemkami w dzień, jak zasypiają wasze maluchy, jak je usypiacie? ja ciągle nie mogę znaleźć sposobu na moją małą. raz zasypia sama położona do łóżeczka ze smokiem innym razem drze się, nie chce smoka nie chce leżeć nie chce na rękach - masakra, po czym po usilnym wpychani smoka i bujaniu na rękach zasypia, choć też nie zawsze. nie wiem czy coś robię źle?
daje do łóżeczka włączam konika z fisher pica daje smoka i wychodzę, czasem ze 2 -3 razy trzeba wejść bo smok mu wypadł ale do plus minus 15 minut zasypia

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
A wczoraj po kapieli moje dziecko mnie ogromnie rozczulilo- konczyl drugiego cycusia, ale sie nim juz w zasadzie bawil- chwytal, cmokał, puszczał i tak dziesiatki razy (CZY WASZE DZIECI TEZ TAK ROBIĄ?), w koncu -zapatrzyl mi sie w oczy, usmiechnal sie pełna gębą i ... A guuu! i sie tak cieszyl z 5min. Myslalam, ze go zjem

Martucha- alez zes wystroila swego syna, kiedys sie na Tobie za to zemsci To mi przyponialo, ze jestesmy z Olkiem zaproszeni na bal przebierancow do znajomych w styczniu, ehe.
Moze sie przebierzemy za mlode malzenstwo z wyjącym dzieckiem??
super to dostałaś od niego cudny mikołajkowy prezent taki antywyjcowy
a tam zemści będzie fajna pamiatka
tak myślę że wasze przebranie będzie bardzo bardzo trafione

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale cudownie wyglada! A przyniosl cos dla nas nasz maly swiety mikolaj?
tak przyniósł tonę świętego spokoju, mam nadzieję że dla każdej mamusi wystarczy

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ale fantastyczny Mikolajkowy prezent

tak pochwalilam moja corke ze grzeczna i ladnie spi to wczoraj dala koncert...o 21 byla nakarmiona, przebrana i juz juz prwie spala ale dostala czkawki i sie rozbudzila. Czkawka przeszla a Majce wlaczyl sie maruder - i o taki placzaco-piszczacy - i tak walczylismy do 24 o 24 dostala jesc i padla przy jedzeniu i tak spala do 7 nawet nie glupi pomysl z tym karmieniem o 24 bo ladnie potem spala a normalnie jak je o 21 to spi do 3-4. Niby tez ladna przerwa ale wstac o 4 a o 7 to jest roznica
a prosze
częstwo tak jest że wydaje nam się że super pochwalimy się a dziecko nam robi psikusa i wszytko na opak..

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Martucha mikołaj świetny
My mamy strój mikołajki, ale jest za duży...
dziękuję
a nie da się coś pokombinować?

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
martucha
piekny mikołajek. a własnie na naszym watku nie ma Mikołaja gdyby zamiast Oli urodził mi sie synus to pewnie miałby na imie własnie Mikołaj
dzieci często wyczuwają nasze humory i mają takie same.. niestety...
dziękuję,
no faktycznie nie ma Mikołaja..

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Martucha ależ z Pata słodki Mikołaj
)
dziękuje

kto zakłada następną część?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-12-06 o 12:33
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:29   #5012
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam spać z Aśką Nie wyspałabym się. Bałabym się poruszyć, żeby nie zrobić jej krzywdy. Jestem przeszczęśliwa, że Asia lubi łóżeczko (w nocy ).
Mam to samo Jak biorę małego do nas rano koło 6 to on jeszcze tak do 7.30 śpi a ja już wtedy czuwam Nie potrafię usnąc Boję się ze coś mu zrobię

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

IlonaN2, jakoś przegapiłam wpis z twoim przykrym gumkowym incydentem, ale... nie lepiej na szybko zdobyć tabletki "po"? niż się zamartwiać? Jak w nadchodzącym tygodniu pójdziesz do ginekologa, to i tak nie będzie w stanie stwierdzić, czy czasem nie doszło do zapłodnienia.
Oczywiście, trzymam kciuki, żeby nic się z tego nie wykluło
super, że Twój TŻ będzie miał tyle wolnego
Tabletki "po" przy karmieniu piersią chyba nie bardzo. Nic zrobiłam sobie etsty owu i jej ni ebyło ani wczoraj a ni dziś chyba że była przed to tez może się coś wykluć Wiem że na USG nic widać nie będzie ale można stwierdzić czy OWU wróciła tal sobie myślę ...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

Ilona moze nic się nie wydarzy,jak karmisz regularnie raczej nic nie powinno być,ale wiadomo róznie bywa i niestety to są gumki ja nigdy im nie wierzyłam,wole tableteczki
Ja też je wolę i jutro mam lekarza i odbieram wyniki krwi i dostanę receptę

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ilona
co do pekniecia gumki to miałam w klasie rodzenstwo jeden był ze stycznia a drugi z grudnia tego samego roku ale takie przypadki to pewnie sporadycznie sie zdarzaja
Z jednego roku to już mi się nie uda A tak serio to ja bardzo chcę mieć drugie dziecko ale za kilka lat nie teraz

Klarissa ja nie mam nic o kolejnej wizycie z bioderkami Ta baba przedpotopowa Ci to powiedziała kiedy masz iść czy masz to gdzieś napisane??

Martucha
ja się zokchałam w tym Mikołaju

Ja wróciłam z uczelni Jestem dumna z moich chłopaków TZ tak naprawdę pierwszy raz został z małym Mnie nie było 4h a oni się wściekali przy muzyce, spali i jedli Ja im odciągnęłam 3 butle po 120 a mały wypił jedną hihi Ale jestem szczęśliwa i w przyszłym tygodniu idę na piwo ze znajomą a co...

Mój TZ ma dziś urodzinki Miał być prezent w postaci sei bielizny ale będzie musiał poczekać w związku z incydentem

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-12-06 o 12:30
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:29   #5013
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Aneczka no to na co czekasz, przecież już nie karmisz pokusa nie do odrzucenia
Wiesz troche sie boje że sie upije...mamusia spirytusu nie zalowała, nawet tż po lampce robi sie rumiany
Ale spróbowałam troszeczke i jest przepyszne...
win butelkowych ja nie znosze (jak byłam we francji to tak sie winem upiłam że do tej pory na sam zapach mi niedobrze), ale takie swojskie to co innego
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:31   #5014
martucha84
Zakorzenienie

ZAPRASZAM DO 2 CZESCI NASZYCH ROZMÓW

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post23597500
Stary 2010-12-06, 12:32   #5015
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Elenka nie wymieniaj rozmiaru my mieliśmy rozmiar 74 i sukienka sięgała jej do kostek i wszystko było tylko trochę luźniejsze wolałam tak niż żeby wszystko było na nią obcisłe a ja wystawiłam na all, nie chciałam z was zdzierać życzę żebyście zdążyli z przeporwadzką

Aneczka no to na co czekasz, przecież już nie karmisz pokusa nie do odrzucenia
no to nie wymieniam

aneczka ja marze o napiciu sie lampeczki winka albo szklaneczki grzanca ale karmie do 22 stycznia wtedy jest wesele mojego brata wiec sobie nie odpuszcze

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości