Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 10:09   #1861
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Witajcie
U nas znowu sypie.

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dzisiaj dowiedziałam się, że w PONIEDZIAŁEK MAMY ZABIEG!!! w niedzielę na 14 mamy być w szpitalu już. to tak szybko, że nawet nie wiemy co mamy wziąć, bo nie wyjeżdżalismy na tak długi pobyt za domem. nie mogę się doczekać, ale boję się też strasznie. zdam relacje dopiero po powrocie. tylko tyle mam czasu, żeby coś napisać, więc pozdrawiam wszystkie mamusie, i życzę zdrówka dzieciaczkom i nowych umiejętności (my już raczkujemy do przodu, a wlaściwie kicamy jak zajączek ) trzymajcie kciuki, wracamy za ok. tydzień!!!
To trzymamy kciuki w całej rodzinie i ściskamy

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja na mikołajki nic nie kupiłam z pokoju dzieciaków się wylewa a TZ ciagle coś dokupuje małemu .. on nie może wrócić z zakupów bez nowego autka .. hhmm chyba dla siebie je kupuje a nie dla Szymka . ciekawe czy małej będzie takie ilości kupował .
A nie kupuje bo mamy mikołaja 21.12 o TZta w pracy a dzieciakom narazie bez różnicy czy to 6 czy 21 i tam dostaną prezenty
Ja też nic nie kupiłam. Oczywiście Tż kupił małego Tubisia ale to tylko dlatego żeby jego syn nie stracił wiary w istnienie Św. Mikołaja. W rodzinie zabroniliśmy kupowania wszelkich zabawek dla Zosi. Ma tego taką ilość że nie mieścimy się w domu (część jest w piwnicy). Najlepiej bawi się butelką po wodzie mineralnej .
No i szczerze mówiąc te prezenty to chyba bardziej są dla nas botaki maluch jeszcze nie bardzo wie że t akurat jest Mikołaj i trzeba dostać prezent.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
od kazdych drewnianych można odczepić oparcie jest przykręcone

ja mam zwykłe drewniane . 149 jak dla mnie za sanki to sporo .
Ja kupiłam za 50 używam do nich śpiwora z wózka i jest cacy
o mniej wiecej takie mam
http://allegro.pl/solidne-drewniane-...350019309.html
My też mamy takie zwykłe drewniane oczywiście po starszym dziecku.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A czy sa sanki któe wytrzymaja mój ciezar i dziecka
bo wszedzie że dla dzieci dla dzieci!!!
a dla mamy??
Jak chcesz jeździć na sankach to kup sobie d..olot

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wkleję Wam obiecane zdjęcia,robiłam dzisiaj,juz ma całkiem ładne ale na zdjęciach tak nie widać,z bliska są na nich takie małe kropeczki jak uczulenie,ale najważniejsze,że schodzi.
Zastanawiam się bo u nas na rynkach sprzedają taki wiejskidrób można kupić indyka nawet królika,może coś takiego kupić?jak myslicie?

na lewym policzku ma taką większa krostkę ale bujam się już chyba miesiąc z nią i jeszcze niezeszła,nie wiem czy go coś tam nie ugryzło,bo byłą bardzo czerwona na początku.Ale widzę,że na zdjęciach to one całkiem gładziutko wyglądają.
Wiem że czasem zdjęcia nie odzwierciedlają stanu faktycznego ale jak Zosia miałaby takie policzki to nie szłabym do lekarza. Lekarzem nie jestem ale Nie wygląda to na AZS. U nas jak coś takiego się pojawia to eliminuję jedzonko.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
d

ja ciagle zapominam napisac moja Julka tez ma takie czerwone poliki zwlaszcza teraz jak sa mrozy jak wstanie to sa takie mega czerwone pozniej dochodza do siebie
W mrozy trzeba uważać z buzią dzieci. Mocno natłuszczaj bo można odmrozić
Stary 2010-12-06, 10:15   #1862
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zazdroszcze ci posypanych piachem chodzikow i jezdni! u nas nic! lod na ulicach, na chodnikach to samo, jeszcze jak wam wczesnej pisalam robia kanalizacje u nas ciagle cos tam grzebia jezdza tymi wielkimi auciskami i caly snieg spada pod brame tak ze wyjechac samochodem nie moge jak sobie go nie odyspie;/
normalnie za te nie odsniezenia ani zasypywania ktos powinien beknac;/
może to nie tak że mamy czarne jezdnie Dzisiaj jest w miare ciepło to są roztopy, taka breja, bo sypią piasek i sól na uklepany przez pieszych i auta śnieg. Ale po czymś takim nie da się sankami, no i z tego co widze to nie każdy wózek daje radę, bo koleżanka ma taki mały z miękką wkladka zamiast gondoli, taki niski, i jak gdzieś z dzieckiem idzie to ciagie na dwóch kółkach.Mi tylko troche wiecej mały wybujany bo nierówno się jedzie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:32   #1863
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madzia no ja rozumiem ale u nas nie jest kompletnie NIC zrobione;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 11:25   #1864
mrowak
Zakorzenienie

Sidorcia, kciuki!!!!!

Cytat:
Hej dziewczynki

April wygląda mi to na to samo uczulenie,A Michałek dlugo to ma?
Dziewczyny może znajdziemy jakiś wspólny mianownik?
Może napiszcie:mniej więcej co je,na czym śpi,w czym pierzecie ciuszki,w czym się kąpie,jakie mleko pije,nie wiem co jeszcze...
no to zeznaję:
- je właściwie wszelkie, dozwolone w tym wieku słoiczki również owoce (nie jadła jeszcze cytrusów, truskawek itp) ostatnio wszedł pomidor i mam go na oku, bo coś mi się pokryło to jedzenie z policzkami czerwonymi, je też kaszki bezmleczne, ale również jogurty nestle (to mój kolejny podejrzany)
-śpi z buzią na pieluszce tetrowej, pod kołderką z Gluck'a
- pranie od początku w loveli + lenor sensitive
- kąpiel albo w płynie z nivea, a obecnie emolium, ale wcale skóra nie jest po tym ładniejsza na rączkach czy nogach
- mleko bebilon 2
- krem na dwór nivea na każdą pogodę

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

No i szczerze mówiąc te prezenty to chyba bardziej są dla nas botaki maluch jeszcze nie bardzo wie że t akurat jest Mikołaj i trzeba dostać prezent.
też tak myślę i dlatego właśnie myszka dostała już wczoraj książeczkę, dostanie coś na Gwiazdkę na pewno, ale np. całej rodzinie mówimy, że jeśli chcą to poprosimy o dorzucenie się na fotelik- to większy wydatek, a jeśli mamy dostać stertę zabawek, które pewnie i tak wylądują w kącie to lepiej niech się dorzucą na coś, co przyda się w 100%
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 11:40   #1865
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

no to zeznaję:
- je właściwie wszelkie, dozwolone w tym wieku słoiczki również owoce (nie jadła jeszcze cytrusów, truskawek itp) ostatnio wszedł pomidor i mam go na oku, bo coś mi się pokryło to jedzenie z policzkami czerwonymi, je też kaszki bezmleczne, ale również jogurty nestle (to mój kolejny podejrzany)
- kąpiel albo w płynie z nivea, a obecnie emolium, ale wcale skóra nie jest po tym ładniejsza na rączkach czy nogach
- mleko bebilon 2
moja tez je wszystko prawie;/ sloiczki z truskawkami tez jadla ale po nich akurat nic jej nie wyszlo a teraz nie jadla nic takiego i znowu wylazlo
spi na podusi, piore w loveli ( myslalam ze to od niej jelpa tez kupilismy) ale to nie po proszku, plyn lenor sensitiv, na dwor na buzie ziajka bo po nivei ma uczulenie, kapiel w samej wodzie lub emolium no i zadnych rzeczy z bialkiem mleka krowiego a mleko nutramigen i co to za cholerstwo;/
Cytat:

Ja też nic nie kupiłam. No i szczerze mówiąc te prezenty to chyba bardziej są dla nas botaki maluch jeszcze nie bardzo wie że t akurat jest Mikołaj i trzeba dostać prezent.
Tez tak uwazam, od nas na mikolajki mala tez nic nie dostala, chyba ze zalicza sie do tego sobotnie butki, za to od mojej mamy dostala i tesciowa tez ma dzisiaj przyjsc.
A.Camus
Stary 2010-12-06, 11:49   #1866
megi-megi
Zakorzenienie

Wrzucam fotki z weekendu - przy wyjściu dla przyzwoitości założyłam koronkowe bolerko - na poczatek.
No i mój piękniś - gra na gitarze. Już nie mogę się doczekać powrotu do domu, żeby go dorwać i wyściskać i wycałować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101204_164109_IMG_2686__.jpg (86,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101204_164107_IMG_2685__.jpg (88,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101125_095233_IMG_2667__.jpg (100,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101125_095201_IMG_2665__.jpg (103,0 KB, 43 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:26   #1867
fasolka73
Rozeznanie

Megi WOW!!!

I maz Cie puscil?!! Kreacje juz znam, ale bardzo mi sie podoba Twoja fryzura I to spojrzenie zawadiacko-kokieteryjne, super!

A Igus jaki slodziak!!! Ciasteczko!!!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:35   #1868
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mego normalnie rrrrr;D
kocica;P

ślicznie wygladalas
zdjecia malucha tez fajne
A.Camus
Stary 2010-12-06, 12:56   #1869
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
u mojej kruszynki wyglada to tak: ( tylko w rzeczywistosci zaognione jest bardziej)
no tez nieciekawie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam

Też tak myslę że nie ma co panikowac przeciez nikt się w tym nie kąpie.
Michaś ślicznie wygląda , jakie uczulenie nic nie widać.

Dziewczyny , ale ja nie rozumiem dlaczego natłuszczacie uczulenie:confu sed:
Libra bo te policzki są suche,a jak ich nie posmaruję to juz wogóle,jak smaruję to mu blednie,tylko zastanawiam się czy to nie jest błędne koło bo przecież jak skóra się przyzwyczaji do takiego natłuszczania to normalne że jak się nie posmaruje to będzie sucha,tak samo jest z nami.
Zastanawiam się jeszcze czy nie odstawić tych wszystkich kremów wynalazków i smarować kremem bambino

Cytat:
jak u nas sie pojawia daje tez malej fenistil

moje dziecko w koncu nauczylo sie polykac sline!!!!!!!!!!!
nie uzywamy juz sliniakow, chyba ze do jedzenia
Boze jaka to ulga!
ja tez daję fenistil
ale śmiesznie to zabrzmiało

Cytat:
Sidorcia, kciuki!!!!!

no to zeznaję:
- mleko bebilon 2

też tak myślę i dlatego właśnie myszka dostała już wczoraj książeczkę, dostanie coś na Gwiazdkę na pewno, ale np. całej rodzinie mówimy, że jeśli chcą to poprosimy o dorzucenie się na fotelik- to większy wydatek, a jeśli mamy dostać stertę zabawek, które pewnie i tak wylądują w kącie to lepiej niech się dorzucą na coś, co przyda się w 100%
pokrywa mi się tylko mleko bebilon 2,ale Darusia daje nutramigen i też to ma;
spał na pieluszce już zdjęłam,
a jedzenie to on ma bardzo okrojone z owoców tylko jabłko banan
o pomidorach to nawet jeszcze nie pomyślałam
a łączycie jakoś to uczulenie z glutenem?jedzą Wasze dzieciątka może makaron,chlebek(z masłem)?
ja makaron daje,a chlebek i wędliny wszystko odstawiłam narazie
do kąpieli wróciłam do hippa,proszek vizir sensitive

a dajesz vitaminę D czy tran?

Megi piękna kobieta z Ciebie a Iguś to niezły przystojniak

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-06 o 13:10
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:20   #1870
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez daję fenistil
jak dawkujesz ?
A.Camus
Stary 2010-12-06, 13:25   #1871
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
jak dawkujesz ?
3 klropelki 3x dziennie
Stary 2010-12-06, 13:27   #1872
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to mi kazala 5-6 dawac tez 3 razy dziennie.;/
A.Camus
Stary 2010-12-06, 13:50   #1873
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
to mi kazala 5-6 dawac tez 3 razy dziennie.;/
a co ci powiedziała,że co to jest,albo od czego może być?
Stary 2010-12-06, 14:08   #1874
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki z weekendu - przy wyjściu dla przyzwoitości założyłam koronkowe bolerko - na poczatek.
No i mój piękniś - gra na gitarze. Już nie mogę się doczekać powrotu do domu, żeby go dorwać i wyściskać i wycałować
Ale laska
A Iguś to od maleńkości m bliski kontakt z muzyką
Stary 2010-12-06, 14:16   #1875
aneczkkaa
Zakorzenienie

hejka

dawno nie pisałam jakoś nie miałam natchnienia

Co do czerwonych polików to u nas już o wiele lepiej smaruje często tłustym kremem i pomaga zauważyłam że są takie jak gdzieś wychodzimy po powrocie są mocno czerwone i wysuszone i to na pewno od śliny bo najbardziej widoczne jest zaczerwienienie w okolicy ust dobrze ze nie ma to związku z alergią

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

megi wow super wygladasz laska jesteś niezła zazdroszcze ci spaniałej figury
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:38   #1876
mrowak
Zakorzenienie

Megi, nie lubię Cię oficjalnie! Nie można TAK wyglądać po ciąży i porodzie!

Cytat:
a łączycie jakoś to uczulenie z glutenem?jedzą Wasze dzieciątka może makaron,chlebek(z masłem)?
ja makaron daje,a chlebek i wędliny wszystko odstawiłam narazie
do kąpieli wróciłam do hippa,proszek vizir sensitive

a dajesz vitaminę D czy tran?

Megi piękna kobieta z Ciebie a Iguś to niezły przystojniak
-daję wit.D, ale to od urodzenia więc nie podejrzewam, że to od tego, tranu nie daję
-gluten: w ciasteczkach hippa, ew. w słoiczkowym jedzeniu oraz sporadycznie kaszka manna nestle, chleba, makaronu (innego niż w słoiczku) nie dawałam do tej pory. Wczoraj i przedwczoraj jadła obiadek z kluseczkami- nic nie wsykoczyło, więc chyba to nie to, poza tym gluten ma wprowadzany od lipca już.
Stary 2010-12-06, 14:42   #1877
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
hejka

dawno nie pisałam jakoś nie miałam natchnienia

Co do czerwonych polików to u nas już o wiele lepiej smaruje często tłustym kremem i pomaga zauważyłam że są takie jak gdzieś wychodzimy po powrocie są mocno czerwone i wysuszone i to na pewno od śliny bo najbardziej widoczne jest zaczerwienienie w okolicy ust dobrze ze nie ma to związku z alergią

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

megi wow super wygladasz laska jesteś niezła zazdroszcze ci spaniałej figury
Aneczka a u mnie właśnie wokół ust nic tylko poliki,jakim kremem smarujesz?
Cytat:
Megi, nie lubię Cię oficjalnie! Nie można TAK wyglądać po ciąży i porodzie!

-daję wit.D, ale to od urodzenia więc nie podejrzewam, że to od tego, tranu nie daję
-gluten: w ciasteczkach hippa, ew. w słoiczkowym jedzeniu oraz sporadycznie kaszka manna nestle, chleba, makaronu (innego niż w słoiczku) nie dawałam do tej pory. Wczoraj i przedwczoraj jadła obiadek z kluseczkami- nic nie wsykoczyło, więc chyba to nie to, poza tym gluten ma wprowadzany od lipca już.
czyli to pewnie nie tran,bo tez myślałam o tym ale odstawiłam na kilka dni i nie było inaczej.W takim razie gluten tez nie.A dajesz słoiczki głównie z drobiem czy innym mięskiem?
Stary 2010-12-06, 14:47   #1878
mrowak
Zakorzenienie

cielecina, krolik, jagniecina, indyk juz przerobione u nas, kurczak tez
strasznie trudno chyba bedzie trafic na ten skladnik (jesli to od jedzenia), bo praktycznie trzebaby zaczynac od nowa zabawe jakby dzieciaki mialy po 4 miesiace i od poczatku jednoskladnikowe-jalbko, marchewka itd.
Tak to przez pol roku mozemy sie doszukiwac. A moze...moze... moze im po prostu nic nie jest?
Stary 2010-12-06, 14:50   #1879
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
cielecina, krolik, jagniecina, indyk juz przerobione u nas, kurczak tez
strasznie trudno chyba bedzie trafic na ten skladnik (jesli to od jedzenia), bo praktycznie trzebaby zaczynac od nowa zabawe jakby dzieciaki mialy po 4 miesiace i od poczatku jednoskladnikowe-jalbko, marchewka itd.
Tak to przez pol roku mozemy sie doszukiwac. A moze...moze... moze im po prostu nic nie jest?
no właśnie,może to wogóle nie od jedzenia jak mnie to denerwuje,jeszcze teraz była u mnie klientka i mnie nastraszyła bo jej wnuczka obecnie 4 lata,na początku tez miała tylko policzki czerwone i przesuszone,z czasem przeszło na resztę ciała ma AZS i wszędzie oprócz buzi ma krostki bardzo swędzące.

jeszcze mój ryż jadł,np z marchewką,albo w zupce,ta doktorowa mówiła że tez ma dzieci które na marchewkę są uczulone.
a mozna już dawać kasze np jęczmienną(chyba zdrowa)
a chlebek lepiej pszenny czy razowy,bo dałam mu kiedys spróbować razowy i smakował chociaz razowy chyba się gorzej trawi

ale truje Wam z tym jedzeniem,już mnie pewnie czytać nie możecie

Czas edycji: 2010-12-06 o 14:56
Stary 2010-12-06, 15:14   #1880
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no właśnie,może to wogóle nie od jedzenia jak mnie to denerwuje,jeszcze teraz była u mnie klientka i mnie nastraszyła bo jej wnuczka obecnie 4 lata,na początku tez miała tylko policzki czerwone i przesuszone,z czasem przeszło na resztę ciała ma AZS i wszędzie oprócz buzi ma krostki bardzo swędzące.

jeszcze mój ryż jadł,np z marchewką,albo w zupce,ta doktorowa mówiła że tez ma dzieci które na marchewkę są uczulone.
a mozna już dawać kasze np jęczmienną(chyba zdrowa)
a chlebek lepiej pszenny czy razowy,bo dałam mu kiedys spróbować razowy i smakował chociaz razowy chyba się gorzej trawi

ale truje Wam z tym jedzeniem,już mnie pewnie czytać nie możecie
Jak dla mnie to razowy lepszy. Pszenny jest z mąki oczyszczonej a razowy ma dużo błonnika. Ale taki prawdziwy razowy a nie z marketu. Nie wiem jedak jak ma się do małych dzieci. Musisz poczytać albo zapytać pediatrę
Stary 2010-12-06, 15:23   #1881
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

a czy waszym dzieciaczkom sie nie zaczely te perypetie z nastaniem jesieni? tzn że np jest zimniej wiatr, a jednak skora delikatna. Będzie gorzej wyglądała po rozgrzaniu(czyli po przebudzeniu) Ja mam np tak że jak mi poliki zmarzna kilka razy na wietrze to mi skóra sie łuszczy, natłuszczyć nie mogę bo mnie wysypie i takie koło zamknięte. Te kremy na zimno dla dzieci tez różne, ja mam Nivea, i po pierwszych kilku użyciach małego wysypywało delikatnie teraz już spokój. Jakos dziwnie że raptem tyle dzieci na raz uczulenie dostało od czegos do jedzenia, ja myślę że to po prostu suche powietrze, roztocza, czy zimny wiatr.

Oglądam program o anoreksji. Mają rozpiskę diety na dzień to np pół jabłka na śniadanie drugie pół na obiad, a na kolacje ogórek, to wychodzi jakieś 105 kcal na dzienczasami jak już są wychudzone to na obiad puszka tuńczyka, ale lepiej pół Jeszcze do tego joging i samo zdrowie.
To na tom konto skończylam jeść dużego Mikołaja,i idę po 2 kawalki pizzy co z wczoraj mi zostały

Stary 2010-12-06, 15:24   #1882
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka a u mnie właśnie wokół ust nic tylko poliki,jakim kremem smarujesz?
jak jest bardzo mocno czerwone to linomag wiem wiem może to dziwnie zabrzmi bo linomag stosuje tez do pupy ale na twarzy też zdaje egzamin ogólnie używamy emolium i na takie lżejsze zaczerwienienia pomaga
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:30   #1883
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Jak dla mnie to razowy lepszy. Pszenny jest z mąki oczyszczonej a razowy ma dużo błonnika. Ale taki prawdziwy razowy a nie z marketu. Nie wiem jedak jak ma się do małych dzieci. Musisz poczytać albo zapytać pediatrę
mi radzili małemu dawać zwykły jasny ale na zakwasie naturalnym, bo jest lżejszy dla małych brzuszków. I dopiero jak dziecko sobie z takim będzie radziło przez np miesiąc to wtedy razowy

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

No i właśnie czytam artykuł w gazecie o kaszach, to orkiszowa dopiero po 2 roku życia bo ma dużo białka, gryczana od 11 mc, kuskus od 10 mc, jaglana 10-12 mc.

Stary 2010-12-06, 15:33   #1884
takinna
Zadomowienie

kochane mamusie proszę o głosik jeśli to nie problem
takinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:42   #1885
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mi radzili małemu dawać zwykły jasny ale na zakwasie naturalnym, bo jest lżejszy dla małych brzuszków. I dopiero jak dziecko sobie z takim będzie radziło przez np miesiąc to wtedy razowy
No właśnie. Nie zawsze to co dobre dla nas jest dobre dla dziecka. Przynajmniej narazie
Stary 2010-12-06, 15:52   #1886
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

No i właśnie czytam artykuł w gazecie o kaszach, to orkiszowa dopiero po 2 roku życia bo ma dużo białka, gryczana od 11 mc, kuskus od 10 mc, jaglana 10-12 mc.
o to mi chodziło
ja tylko na zakwasie kupuję.
a z tą anoreksją to masakra jest,ale jak tam żołądka pewnie nie ma wcale to co się dziwić.
Aneczka nie brzmi dziwnie ja tez linomagiem smaruję,dlatego pisałam o tym bo tam w składzie jest ten kwas borowy
a mam jeszcze też balneum baby boje się wprowadzać jeszcze kolejne kremy bo już zupełnie nie będe wiedziała czy to nie od kremu,miałam jeszcze J&J nawilżający ale już nim nie smaruję.

Madzia może masz rację,może zacząć załączać nawilżacz,tylko u mnie nie jest sucho i jest chłodno w nocy,a na zewnątrz on wychodzi bardzo rzadko bo moja mama z nim nie wychodzi na spacer.I po nocy jak śpi nie jest czerwony a w dzien po drzemce jest.Może za ciepło.

Czas edycji: 2010-12-06 o 15:53
Stary 2010-12-06, 16:00   #1887
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja uzywam tylko ziajki i emolium teraz nic wiecej, J&J to dla mnie straszne gówno jest.
A.Camus
Stary 2010-12-06, 16:22   #1888
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Aneczka nie brzmi dziwnie ja tez linomagiem smaruję,dlatego pisałam o tym bo tam w składzie jest ten kwas borowy
a mam jeszcze też balneum baby boje się wprowadzać jeszcze kolejne kremy bo już zupełnie nie będe wiedziała czy to nie od kremu,miałam jeszcze J&J nawilżający ale już nim nie smaruję.

Madzia może masz rację,może zacząć załączać nawilżacz,tylko u mnie nie jest sucho i jest chłodno w nocy,a na zewnątrz on wychodzi bardzo rzadko bo moja mama z nim nie wychodzi na spacer.I po nocy jak śpi nie jest czerwony a w dzien po drzemce jest.Może za ciepło.
I dobrze że nie używasz nawilżającego kremu. przy minusowych temperaturach to nie jest dobre dla skóry zwłaszcza malucha.
Nie macie centralnego ogrzewania i nie macie sucho w domu? Zazdroszczę bo ja walczę z temp i wilgotnością. Kaloryfery przykręcone stale i ciągle napełniam wodą pojemniki na nich. Pranie na okrągło wisi a wilgotność cały czas mi pokazuje max 30% a to stanowczo za mało.
Stary 2010-12-06, 16:26   #1889
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Jak chcesz jeździć na sankach to kup sobie d..olot
A CO TO dupolot...??

megi..................... .. mrrrrrrrauuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuu
az kipi od ciebie sexem!!!
ja bym chyba w nocy nie spała jakbym była twoim męzem.. i co 30min telefon.. nie co 10 minut!!1 przez cała impreze!!!

a Igorek.. toz ci model rośnie... a te oczy................. jejuniu!!!
jest poprostu MEGA CZARUJACY!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:36   #1890
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A CO TO dupolot...??

To takie plastikowe coś co wkładasz po dupcię a przed sobą trzymasz za rączkę. I jedzieszzzzz z górrrrkkiiii na dupci właśnie
Niektórzy mówią na to jabłuszko (przypomina kształtem)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości