|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Rehabilitacja w naszym przypadku kontynuowana jest ze wzgledu na wciąż utzrymujace sie obniżone napiecie miesniowe w okolicach brzuszka/tulowia (mamy zreszta rozstep miesni brzucha). To oczywiste ze rehabilitacja nie powinna byc przeprowadzana w celu nabywania kolejnych umiejetnosci bo kazde zdrowe dziecko w swoim czasie i tak je osiagnie. Predzej czy pozniej. Co wiecej - w rehabilitacji istnieje cos takiego jak wstrzymanie terapi jesli dziecko zbytnio "przyspiea", bo w zasadzie nigdy nie niesie to nic dobrego. Obecnie cwiczymy 2 razy w tygodniu po 45 min. Cieszy mnie kazdy postep Wita, dumna jestem jak stoi w te czworaki czy probuje siadac. Niemniej jednak dla mnie najważniejsze jest to zeby mlodego wyprowadzic z asymetrii i onm bo wiem ze wtedy jego dalszy rozwoj bedzie mogl postepowac bez zadnych zaburzen. Przed swietami mamy kontrole u neurologa i lekarza rehabilitacji, jestem bardzo ciekawa ich opini i decyzji co dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
witam
![]() ![]() tak ja juz mam klimacik świąteczny jeszcze troche chałupe podrasowac i można choinke wstawic . stroiki mojego autorstwa juz stoją ![]() byłam dzis za małą na zakupach - kupiłam sobie buty na wielkie sniegi ![]() troche miała maruda ale dało sie przeżyc - przynajmniej droge w ucie w te i spowrotem przespała . prezenty wreczone - młodej kupiła, klocki matriałowe - oczywiscie zrobiłam z nich wieże - młoda uchachana i znów tak sie do nich rozpedziła że powedrowała do tyłu ![]() kaczuszki do kąpieli były juz wczoraj i zachwyt był że cos nowego jej tam ![]() ![]() ![]() bydgoś - mam juz te buciko-skarpetki - kupiłam dzis w rosmannie - do wyboru do koloru a cha - moja dziewczyna juz oficjalnie gryzie sie w stopy ![]()
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosi się super. Plecy w ogóle mnie nie bolą, nawet po 1,5h spaceru - taki na razie był najdłuższy. ![]() ![]() Tel. już zamówiłam. Ciekawe czy mu się spodoba, bo on ma bardzo konkretny gust. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Jakie, jakie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a u nas marud na 102 dząsełka mocno napuchniete a zeba jak ni ma tak ni ma
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilke wpadam sie pochwalic, ze mamy trzeciego zęba!
![]() ![]() A wiec ostatni mega marud nie był bez powodu, jednoczesnie wychodziły dwa zęby ![]() Moje dziecko juz od wczoraj zgrzyta zębami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez za Agusie kciuki zaciskam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2440 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() I tak kładzie się późno spac to może zrobić gorąca kaszkę i do pobutki wystygnie. Cytat:
Zdrówka dla Agu ![]() U nas mikołaj był tylko u starszej.Podżuciłam jej parasolkę z Myszką Miki.Olci kupiliśmy ośmiorniczki ale jeszcze nie użyte. Ja dzis obrabiałam zdjęcia na płyte dla dziadków.Wyślemy na Boże Narodzenie. U nas też marud ale nic nowego sie nie wykluwa. biankaaa super.Za ząbki ![]() Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-12-06 o 14:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fotki cudne. ![]() ![]() Cytat:
![]() Super. ![]() Cytat:
![]() Byliśmy na spacerze i wstąpiliśmy do Biedrony, i kupiliśmy zabawkę dźwiękową ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ Mąż odpalił samochód i pojechał po nowy akumulator, wymienić opony i kupić krzesełko dla Lusi ![]() ![]() Moje dzieci prezenty mikołajkowe dostały wcześniej- Lusia pianinko ( w piątek )a Łuki grę na PC ( wczoraj)
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-06 o 14:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
ja dalam 18 zl za 10 sztuk w tesco troche sa ciu..te bo mozna je rozebrac na niniaturkowe elementy i trza brzdaca pilnowac slonce nic sie nie stalo mloda dostala juz wszystko co miala ale masz racje traci sie takie przywiazanie to jak ja zmienialam gondolke na spacerówe siem poplakalam i juz niepamietam jak to bylo jak mloda miala 2 tyg
![]() |
#2443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to mamusia panikara ![]()
![]() |
#2445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2446 | ||
Zakorzenienie
|
jak moj siedzi i gra mloda mu wyrywa pada jak siedze na kompie rwie mi klawiature a jak siedze na laptopie ciagnie za kabel ![]() to nic ze obok lezy 100 innych zabawek ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-06 o 15:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
hehe, ona na większości zdjęć prezentuje taki ślinotok. trwa to już baaardzo długo, a efektów nie widać. jedynie podłoga dobrze nawilżona w domu
![]() Velluto - gratki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
ufff odpisałam nadrobiłam
Uwaga dzis mamy 7 miesiecy ![]() ![]() ![]() ![]() mloda zaczyna sie podnosic do raczkowania jest to jeszcze nieporadne ale próbuje ![]() ![]() ![]() do sklepu z nia to wstyd jechac ![]() ![]() wczoraj w realu piszczala krzyczała gaworzyła i mamama tatatat cos w stylu eciaaaa dziadziadzia i seplenienie jak sid z epoki lodowcowej ![]() masakra ja jej mowie ciii a ona glosniej caly real sie na nas patrzyl a ta mi koncert urzadza ![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-06 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Rozeznanie
|
Ja też swojego nie oddam - jak widzi że zmęczona jestem to i mieszkanie wysprząta i obiad ugotuje, a jak do domu wraca z pracy to od razu do małej leci, kąpie przewija jak trzeba, karmi. Z tym że ja od początku mu pokazywałam że przy dziecku nie ma lekko i często jak mała dokuczała to zostawiałam go z nią żeby zobaczył.
Cytat:
![]() ![]() Ja mam dobre wieści - rączka w atlanticu to rzecz wymienna i już czekam aż mi serwis prześle - jutro ma być, do tego jeszcze okazało się że siostra TŻ-ta ma zbędne krzesełko do karmienia plastikowe tylko tapicerka nie wiadomo czemu wyblakła ale to mi nie przeszkadza, musimy tylko jej krzesło do stołu dokupić w zamian ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Edziu moja mała też uwielbia piszczeć i gadać w hipermarketach. Ostatnio dumny tatuś spacerował po korytarzu centrum handlowego z piszczącą i gadającą Agatką - wszyscy się oglądali.
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
a tu Mimi z rocznym kuzynkiem kubusiem
i Moja rózowa snieżynka z autem kubusiowym i kupi mnie ktos ? ![]() moja nie ma bucikow typowych tylko ze spiwora poprostu ma takie kiciorki grube ze zadne kozaczki ktore ogladalismy nie dały sie zapiac
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-06 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry w ten Mikolajowy dzien
![]() Buziaki Szajkowej Agu przesylam i Szajce ![]() Velluto, gratki trzeciego zabka, jeszcze troche i bedzie caly komplet ![]() Margo, piekne zdjecia i Ewcia na nich ![]() Ja juz zrezygnowalam a wlasciwie Mala sama podziekowala ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratki za proby maluszki ![]() Justin, BRIO jest super, maja fajne zabawki, wozki i meble. Mamy pieska drewnianego, ktorego ciagnie sie za sznurek - zostal w bardzo dobrym stanie po mezu ![]() ___ Dzisiaj w Fin dzien niepodleglosci a my spedzilismy pol z niego na odsiezaniu i niemilej wymianie zdan z sasiadka z domu obok. Masakra. A ja jstem zmeczona, odkad Malvi zaczela sie podnosic caly czas laze za nia i pilnuje. Dzisiaj nawet probowala sie podniesc opierajac o psa ![]()
![]() |
#2452 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dorastają nam maluszki nie ma co ![]() malutka słodka ![]() Margo- sesja super ![]() ![]() ![]() Darianna w avatarku to twoja pannica - super ![]() co sie dzieje z Agu szai ![]() ![]() ![]() Kropka ja mam takie butki jak na fotce dałam chyba 11zł a jest tego spory wybór w tym typowo chłopiece kolory - bardzo fajne są, ja juz dawno takich szukałam.
![]() |
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a rozowa sniezynka urocza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hih no co mama nudzi jej raczkowanie co se bedzie rece klopotac jak mozna tylko nozkami ![]()
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam, że jak dostanę więcej zdjęć z sesji to się pochwalę.. więc się chwalę :
Narazie tyle wybrałam z 247 jakie nam zrobiono ![]() ![]() A jeszcze muszę wygrzebac jakieś "ludzkie" bardziej świąteczne.. z czapką i workiem mikołajowym ..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-06 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz na gwiazdkę małż zażyczył sobie jakieś dodatkowe akcesoria foto - jakieś stojaki i tła. a niech chłop ma - bo widzę, że go to bawi, a Ewcia będzie miała super pamiątkę ![]() gratki dla Amelci za 7 miechów ![]() Siala - super sesja, dawaj więcej. btw - jakoś inaczej se chłopa Twego wyobrażałam :P (tylko, żeby nie było, że o cudzych chłopach rozmyślam ![]() kto mi dziecko podmienił? przed 11 usnęła uśpiona na siłę i spała 1,5h. o 15.30 usnęła przy cycku i śpi do teraz. szok.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-06 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak wyobrażałaś? Moja mama się nabija, że tż wygląda jakby miał 16 lat... i ostatnio podsumowała, że w sumie Stachu (ojciec mój) jak miał 30lat to wyglądał na 15 i jak gdzieś z nim szła to ludzie mówili "brat nie wchodzi, za młody" ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() przescieradłem sie nakryjemy z Gabi ![]() siala suuuuper focie ![]()
![]() |
#2459 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() świetna mała, już ci zakupoholiczka rośnie? ![]() Cytat:
![]() boska sesja ![]() moje dziecko też dzisiaj jakieś śpiące... trzecia drzemka jak na razie... w dodatku ta przed obiadem trwała 2 godziny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fotki bardzo ciekawe nie banalne podobuja mi sie pochwal fotografa ![]() a małż faktycznie młodo wygląda ale w końcu to co on stary jest? i gdzie te twoje kilogramy ? wyglądasz super hello dziewczyny u nas dziś 0 stopni więc i spacr był długi choć wózkiem sie średnio jechało bo mazia taka ,ale Olo był zadowolony to i ja też dzionek fajowy synek jest grzeczniutki a jeszcze się pochwalę moja strasza córa była wczoraj w Warszawie na egzaminie państwowym z Japońskiego i chyba zda bo mówi że nie był trudny więc ![]() bo nie pisałam ale ona sie na japonistykę wybiera ![]() pozdrowienia dla Agu i życzonka zdrowia gratuluje ząbków u nas nic -nawet śliny brak ![]() Edzia gratulacje dla Amelki siedem miechów to juz nie w kij dmuchał ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-12-06 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.