Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 12:47   #2431
biankaaa
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Gratulacje za zęby.
A mi nasuwa się pytanie na ile rehabilitacja jest konieczna już na tym etapie a na ile to po prostu rozwijanie umiejętności dziecka, które i tak z czasem sam by nabył?? Czego dowodem są dla mnie informacje od Kardashi czy Lei, bo ich dzieciaczki same zaczynają raczkować, pełzać. Pytanie więc jest czy warto przyspieszać?? Wiem że ćwiczenia z rehabilitantką pozwalają mu wykonywać szereg czynności poprawnie, ale wiele dzieci nie ma rehabilitacji i też sobie świetnie radzi. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że początkowe problemy, które zadecydowały o rehabilitacji, są nadal. Chyba że się mylę. A ile razy w tygodniu wy teraz ćwiczycie??

Rehabilitacja w naszym przypadku kontynuowana jest ze wzgledu na wciąż utzrymujace sie obniżone napiecie miesniowe w okolicach brzuszka/tulowia (mamy zreszta rozstep miesni brzucha). To oczywiste ze rehabilitacja nie powinna byc przeprowadzana w celu nabywania kolejnych umiejetnosci bo kazde zdrowe dziecko w swoim czasie i tak je osiagnie. Predzej czy pozniej. Co wiecej - w rehabilitacji istnieje cos takiego jak wstrzymanie terapi jesli dziecko zbytnio "przyspiea", bo w zasadzie nigdy nie niesie to nic dobrego. Obecnie cwiczymy 2 razy w tygodniu po 45 min.
Cieszy mnie kazdy postep Wita, dumna jestem jak stoi w te czworaki czy probuje siadac. Niemniej jednak dla mnie najważniejsze jest to zeby mlodego wyprowadzic z asymetrii i onm bo wiem ze wtedy jego dalszy rozwoj bedzie mogl postepowac bez zadnych zaburzen.

Przed swietami mamy kontrole u neurologa i lekarza rehabilitacji, jestem bardzo ciekawa ich opini i decyzji co dalej.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:42   #2432
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

witam mikołajkowo

tak ja juz mam klimacik świąteczny jeszcze troche chałupe podrasowac i można choinke wstawic . stroiki mojego autorstwa juz stoją
byłam dzis za małą na zakupach - kupiłam sobie buty na wielkie sniegi
troche miała maruda ale dało sie przeżyc - przynajmniej droge w ucie w te i spowrotem przespała .
prezenty wreczone - młodej kupiła, klocki matriałowe - oczywiscie zrobiłam z nich wieże - młoda uchachana i znów tak sie do nich rozpedziła że powedrowała do tyłu
kaczuszki do kąpieli były juz wczoraj i zachwyt był że cos nowego jej tam pływa ale szkoda mi jej było bo tak strasznie chciała cos powiedziec i nie szło ale widac było dume w oczach

bydgoś - mam juz te buciko-skarpetki - kupiłam dzis w rosmannie - do wyboru do koloru

a cha - moja dziewczyna juz oficjalnie gryzie sie w stopy

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:51   #2433
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

pokaże Wam kilka foteczek:
1. pani Mikołajowa
2. pomocnik Mikołaja w całej okazałości
3. Mikołajek raz jeszcze
4. prawie jak mój avatar
5. zaczytana
6. joga dla zaawansowanych
7. ze szczeniaczkiem
8. trafiony prezent
9. zabawa
Super. Pani Mikołajowa jest debeściarska.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:53   #2434
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
annLee - proszę bardzo
ona jest

no no z ciebie niezła lasencja

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:58   #2435
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Kupiłaś bondolino?? fajnie się nosi?

ta... pilot i komórka muszą być. U nas też, to na dzień dzisiejszy najlepsza zabawka...
Tak.
Nosi się super. Plecy w ogóle mnie nie bolą, nawet po 1,5h spaceru - taki na razie był najdłuższy. I małemu bardziej się podoba niż chusta, w ogóle się nie buntuje.

Tel. już zamówiłam. Ciekawe czy mu się spodoba, bo on ma bardzo konkretny gust. Moja kom. widzi mu się dużo bardziej niż tatusiowa.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
bydgoś - mam juz te buciko-skarpetki - kupiłam dzis w rosmannie - do wyboru do koloru
Jakie, jakie?

Stary 2010-12-06, 14:04   #2436
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić, u nas kolejne efekty ząbkowania - mamy drugą dolną jedynkę
klask i:

a u nas marud na 102 dząsełka mocno napuchniete a zeba jak ni ma tak ni ma

Stary 2010-12-06, 14:07   #2437
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

U nas noc masakryczna, już naprawdę nie wiem, co może być przyczyną tego nocnego wybudzania... przecież tak pięknie spał w nocy, wogóle nie jadł, nie budził się a teraz co mu się odmieniło od kilku tygodni? czyżby tyle trwal skok 26 tygodnia?
U nas jak się zaczęło wiercenie na koniec 4 miesiąca, tak trwa do dziś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 14:08   #2438
velluto
Zadomowienie

Ja tylko na chwilke wpadam sie pochwalic, ze mamy trzeciego zęba! Dzis zauważyłam górną lewą jedynkę
A wiec ostatni mega marud nie był bez powodu, jednoczesnie wychodziły dwa zęby
Moje dziecko juz od wczoraj zgrzyta zębami A jak mówiłam mężowi, ze mała chyba zgrzyta zębami, to mówił, ze to niemożliwe
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:32   #2439
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Szaja - trzymam kciuki za zdrowie Agatki. Niech sie w koncu wyjasnie skad to wsyztsko:/

Dzisiaj mlody od rana 6 kup zrobil zielonych - przy kapieli zauwazylam 2 dolne jedynki przebite

ja tez za Agusie kciuki zaciskam

klask i: za jedyneczki

Stary 2010-12-06, 14:33   #2440
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

Cytat:
lanie Ci się za to należy

a jakoś mi tak od Ciebie Warszawą pachniało
dzieki

Mój ideałem nie jest ale na allegro go narazie jeszcze nie bede wystawiać
Dzieki

A bedzie Ci sie chciało w nocy robić kaszkę?
Mnie nie ale męzowi tak
I tak kładzie się późno spac to może zrobić gorąca kaszkę i do pobutki wystygnie.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
dzien dobry babki
u nas nocka kiepsciutka, pobudki co 2 godziny i marudzenie, chyba jakis skok sie szykuje albo nowe zabki...
ja czuje sie jakbym oka nie zmruzyla, najpierw mnie Bibulek przyzwyczaja do spania w nocy a potem funduje bezsenne randez vous
zawiezlismy malza do pracy, no i w koncu u nas zaczelo sypac, a bylo tak fajowo,
dzis wybieramy sie do stor cash na zakupy (nasze macro), musze miecha tanszego kupic na zapas
aaaa, no i Mikolaj u nas byl i zostawil smoka lamaze Stefciowi, Maly achal i echal nas nimbardzo mu sie spodobal,
kupie jeszcze malemu pilota zabawkowego z bellino, bo pilot to jego najlepszy przyjaciel, musimy chowac nasze, bo szal jest,
podoba mi sie jeszcze takie cos
FAJNY BZDECIK
A TU PILOT
podoba mi sie bardziej komorka z Kubusia Puchatka, nie moge tylko tego wkleic, bo ma norweskie znaki i nie otoworzycie, byc moze to kupie zamiast pilota
wkleje Wam stronke tutejszego zabawkowego, mozecie sobie przeszperac
BRIO
araczki pewnie zna dobrze te firme
w sobote kupujemy choine, juz sie doczekac nie moge a najbardziej reakcji Stefka

jestem ciekawa jak tam nasza Agutka szajowa daje rade Malenstwo kochane, kropcia, bratkab - koniecznie pozdrowcie Dziewczyny od nas oby Mikolajek zdrowka Jej przyniosl!!!
Fajny ten pilot.

Zdrówka dla Agu życzę.

U nas mikołaj był tylko u starszej.Podżuciłam jej parasolkę z Myszką Miki.Olci kupiliśmy ośmiorniczki ale jeszcze nie użyte.
Ja dzis obrabiałam zdjęcia na płyte dla dziadków.Wyślemy na Boże Narodzenie.

U nas też marud ale nic nowego sie nie wykluwa.
biankaaa super.Za ząbki

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-12-06 o 14:38
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:40   #2441
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
szczerze mówiąc to ja bym tak chciała ale moje dziecko to odmieniec, i mimo, że z butli łatwiej leci, to ona woli cyca i koniec
Ja też bym już chciała zrezygnować z cyca.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Szuflady mają jeden poziom.
Jest szuflada, obok półka na sprzęt i dalej w poziomie znowu szuflada. Nawet nie da się związać tych bocznych.
A uchwyty nie mają dziurek. :/

.
No to ciężko będzie

Cytat:
a Ewcią, to się tak zajmuje, że jakby mógł, to i cycem by karmił

poza tym od kilku dni ostro walczyła, żeby się w końcu przewracać na brzuch, na przewijaku już nie dawałam jej rady utrzymać w jednej spokojnej pozycji i wczoraj - myk - przewróciła się kilka razy tak naprawdę, nawet rączkę jakoś sobie wyjęła spod brzuszka

1. pani Mikołajowa
3. Mikołajek raz jeszcze
4. prawie jak mój avatar
5. zaczytana
7. ze szczeniaczkiem
8. trafiony prezent
9. zabawa
Mój mąż też i dlatego bym go nie wymieniała na lepszy model

Fotki cudne. Do szczeniaczka aż się pośliniła

Cytat:
witam mikołajkowo

tak ja juz mam klimacik świąteczny jeszcze troche chałupe podrasowac i można choinke wstawic . stroiki mojego autorstwa juz stoją

a cha - moja dziewczyna juz oficjalnie gryzie sie w stopy
Ja też i puszczam sobie codziennie piosenki świąteczne

Super.

Cytat:
Ja tylko na chwilke wpadam sie pochwalic, ze mamy trzeciego zęba! Dzis zauważyłam górną lewą jedynkę
Moje dziecko juz od wczoraj zgrzyta zębami A jak mówiłam mężowi, ze mała chyba zgrzyta zębami, to mówił, ze to niemożliwe
za zębolka.

Byliśmy na spacerze i wstąpiliśmy do Biedrony, i kupiliśmy zabawkę dźwiękową ( a mówiłam, że już koniec z takimi zabawkami ) za 15 zł.
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/

Mąż odpalił samochód i pojechał po nowy akumulator, wymienić opony i kupić krzesełko dla Lusi Dostał wytyczne jakie ma kupić

Moje dzieci prezenty mikołajkowe dostały wcześniej- Lusia pianinko ( w piątek )a Łuki grę na PC ( wczoraj)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-12-06 o 14:43
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 14:47   #2442
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Lusia wzięła wczoraj śnieg do gołej rączki i była mocno zdziwiona
hihi moja poszla na calosc wygina sie do tylu otwiera dziobek a snieg pyk do buzi mloda mlasnie i lapie nastepne

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Ja za 10 puzzli w Carrefourze płąciłam 29 z czyms. Tak się małej spodobały, ze dokupiliśmy drugą paczkę, żeby miała większe pole do kulania.

Zapomniałam jeszcze dodac, że już nie karmię piersią Musiałyśmy przejść na butlę, bo malka zaczęła mocno tracić na wadze. W ciągu 4 dni starcił 400 g. Okazało się, ze mimo, zę siedziała przy cycu pół godziny to w ogóle się nie najadała. Lakarka mówiła, zeby przystaiwac do cyca a potem dawac jej butle, ale niestety jak MAjeczka załapała, ze z butli lepiej leci to już cyca odrzuciła.

ja dalam 18 zl za 10 sztuk w tesco troche sa ciu..te bo mozna je rozebrac na niniaturkowe elementy i trza brzdaca pilnowac

slonce nic sie nie stalo mloda dostala juz wszystko co miala
ale masz racje traci sie takie przywiazanie to jak ja zmienialam gondolke na spacerówe siem poplakalam i juz niepamietam jak to bylo jak mloda miala 2 tyg

Stary 2010-12-06, 14:47   #2443
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
gratulacje za 3 zęba

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:49   #2444
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mówiąc to ja bym tak chciała ale moje dziecko to odmieniec, i mimo, że z butli łatwiej leci, to ona woli cyca i koniec
mojej to jedno byle pelny brzuszek

za to mamusia panikara

Stary 2010-12-06, 14:51   #2445
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

Byliśmy na spacerze i wstąpiliśmy do Biedrony, i kupiliśmy zabawkę dźwiękową ( a mówiłam, że już koniec z takimi zabawkami ) za 15 zł.
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
oooo ja tez kupię

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:01   #2446
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

____

Daniel właśnie wyrywa kabel z playstation.

jak moj siedzi i gra mloda mu wyrywa pada jak siedze na kompie rwie mi klawiature a jak siedze na laptopie ciagnie za kabel

to nic ze obok lezy 100 innych zabawek

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:

1. pani Mikołajowa
3. Mikołajek raz jeszcze
4. prawie jak mój avatar
5. zaczytana
7. ze szczeniaczkiem
8. trafiony prezent
9. zabawa
: love:

klask i: za przewroty

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
klask i: 1 na wateczku która jest włascicielka 3 zebolów

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:04
Stary 2010-12-06, 15:04   #2447
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Fotki cudne. Do szczeniaczka aż się pośliniła
hehe, ona na większości zdjęć prezentuje taki ślinotok. trwa to już baaardzo długo, a efektów nie widać. jedynie podłoga dobrze nawilżona w domu

Velluto - gratki u nas jako 3 obstawiam mimo wszystko dolną lewą 2, góra pulchna, ale nie aż tak. młoda jeździ po dziąsłach gumowym gryzakiem, aż guma piszczy

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:08   #2448
Edzia400
Zakorzenienie

ufff odpisałam nadrobiłam

Uwaga dzis mamy 7 miesiecy :gadu ly:
mloda zaczyna sie podnosic do raczkowania jest to jeszcze nieporadne ale próbuje

do sklepu z nia to wstyd jechac

wczoraj w realu piszczala krzyczała gaworzyła i mamama tatatat cos w stylu eciaaaa dziadziadzia i seplenienie jak sid z epoki lodowcowej oczywisciee klaskanie papapa i pokazywanie nie ma

masakra ja jej mowie ciii a ona glosniej caly real sie na nas patrzyl a ta mi koncert urzadza

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:17
Stary 2010-12-06, 15:23   #2449
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
małżona swego nie oddam - chyba jako jedyna
Ja też swojego nie oddam - jak widzi że zmęczona jestem to i mieszkanie wysprząta i obiad ugotuje, a jak do domu wraca z pracy to od razu do małej leci, kąpie przewija jak trzeba, karmi. Z tym że ja od początku mu pokazywałam że przy dziecku nie ma lekko i często jak mała dokuczała to zostawiałam go z nią żeby zobaczył.
Cytat:
Mam znajomych, gdzie on robi wszystko, bo ona (jak to powiedział kiedyś do mnie z żalem) "tylko leży i cycki sobie masuje".
Mam znajomych, gdzie (uwaga!) ona zajmuje się dzieckiem, a on domem. A to zajmowanie się dzieckiem to jest odciąganie pokarmu głównie, bo jak chłop w domu to przewija, kąpie, karmi.
Na imprezie po chrzcinach bawiła się z gośćmi, z małym na rękach, a mąż w kuchni... potem on karmił dziecko jej mlekiem, a to go jeszcze poganiała, że goście na jedzenie czekają, a ona nie poda, bo... dzieckiem się zajmuje.

Mój eks to ma teraz taką babę, że wszystko robić musi... jak z pracy wraca to z dziećmi się bawi, karmi, kąpie, na dwór idzie... ona czasem gotuje, zwykle nie zmywa już potem... ... a jak jej kiedyś powiedział, że gary w zlewie stoją dwa dni, to się obraziła i przez tydzień nie robiła nic, nawet nie gotowała.

Chłopa trzeba wychowywać od pierwszego dnia widać.
Mój wszystko zrobi, zwłaszcza wtedy jak bardzo narzekam lub zdenerwowana jestem, ale moja siorka to w 9 miesiącu ciąży musiała od ściany spać i przez męża do łazienki przechodzić bo on się nie wysypiał od ściany, a jak któreś dziecko rozrabia to mówi do niej - weź coś mu powiedz.

Ja mam dobre wieści - rączka w atlanticu to rzecz wymienna i już czekam aż mi serwis prześle - jutro ma być, do tego jeszcze okazało się że siostra TŻ-ta ma zbędne krzesełko do karmienia plastikowe tylko tapicerka nie wiadomo czemu wyblakła ale to mi nie przeszkadza, musimy tylko jej krzesło do stołu dokupić w zamian.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Edziu moja mała też uwielbia piszczeć i gadać w hipermarketach. Ostatnio dumny tatuś spacerował po korytarzu centrum handlowego z piszczącą i gadającą Agatką - wszyscy się oglądali.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 15:25   #2450
Edzia400
Zakorzenienie

a tu Mimi z rocznym kuzynkiem kubusiem

i Moja rózowa snieżynka

z autem kubusiowym

i kupi mnie ktos ?

moja nie ma bucikow typowych tylko ze spiwora poprostu ma takie kiciorki grube ze zadne kozaczki ktore ogladalismy nie dały sie zapiac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z kubusiem.jpg (105,6 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mimi (2).jpg (107,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg auto.jpg (73,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_zakupy9011.jpg (79,2 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:36
Stary 2010-12-06, 15:38   #2451
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry w ten Mikolajowy dzien

Buziaki Szajkowej Agu przesylam i Szajce

Velluto, gratki trzeciego zabka, jeszcze troche i bedzie caly komplet

Margo, piekne zdjecia i Ewcia na nich

Cytat:
Ja też bym już chciała zrezygnować z cyca.
Ja juz zrezygnowalam a wlasciwie Mala sama podziekowala

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mloda zaczyna sie podnosic do raczkowania jest to jeszcze nieporadne ale próbuje
no to i impreza
Gratki za proby maluszki

Justin, BRIO jest super, maja fajne zabawki, wozki i meble.
Mamy pieska drewnianego, ktorego ciagnie sie za sznurek - zostal w bardzo dobrym stanie po mezu Mala podrosnie to dostanie.

___
Dzisiaj w Fin dzien niepodleglosci a my spedzilismy pol z niego na odsiezaniu i niemilej wymianie zdan z sasiadka z domu obok. Masakra.
A ja jstem zmeczona, odkad Malvi zaczela sie podnosic caly czas laze za nia i pilnuje. Dzisiaj nawet probowala sie podniesc opierajac o psa

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:41   #2452
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
ufff odpisałam nadrobiłam

do sklepu z nia to wstyd jechac

wczoraj w realu piszczala krzyczała gaworzyła i mamama tatatat cos w stylu eciaaaa dziadziadzia i seplenienie jak sid z epoki lodowcowej oczywisciee klaskanie papapa i pokazywanie nie ma

masakra ja jej mowie ciii a ona glosniej caly real sie na nas patrzyl a ta mi koncert urzadza
Cytat:

i Moja rózowa snieżynka

z autem kubusiowym

i kupi mnie ktos ?

moja nie ma bucikow typowych tylko ze spiwora poprostu ma takie kiciorki grube ze zadne kozaczki ktore ogladalismy nie dały sie zapiac
Gratki za 7 miesiecy
dorastają nam maluszki nie ma co
malutka słodka

Margo- sesja super czym robicie fotki - lustrzanka bo superanckie wychodzą

Darianna w avatarku to twoja pannica - super

co sie dzieje z Agu szai bo wiem że wczoraj zle sie czuła a dzis nie moge znalezc posta co dalej a coś sie stało- jest w szpitalu

Kropka ja mam takie butki jak na fotce dałam chyba 11zł a jest tego spory wybór w tym typowo chłopiece kolory - bardzo fajne są, ja juz dawno takich szukałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC060148.jpg (79,4 KB, 33 załadowań)

Stary 2010-12-06, 15:42   #2453
araczki
Zadomowienie

Cytat:

i Moja rózowa snieżynka

z autem kubusiowym

i kupi mnie ktos ?

ALE SLICZNOSCI
a rozowa sniezynka urocza

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 15:50   #2454
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry w ten Mikolajowy dzien

no to i impreza
Gratki za proby maluszki

___
Dzisiaj w Fin dzien niepodleglosci a my spedzilismy pol z niego na odsiezaniu i niemilej wymianie zdan z sasiadka z domu obok. Masakra.
A ja jstem zmeczona, odkad Malvi zaczela sie podnosic caly czas laze za nia i pilnuje. Dzisiaj nawet probowala sie podniesc opierajac o psa
dziekujemy
hih no co mama nudzi jej raczkowanie co se bedzie rece klopotac jak mozna tylko nozkami

Stary 2010-12-06, 15:52   #2455
Siala_Bala
Zakorzenienie

Obiecałam, że jak dostanę więcej zdjęć z sesji to się pochwalę.. więc się chwalę :

Narazie tyle wybrałam z 247 jakie nam zrobiono większość to jakieś durne miny jak nie moje śpiące oczy.. to mały pokrzywiony a małż to już w ogóle tragedia na zdjęciach bo on albo ma uśmiech jak dzik albo nie ma oczu

A jeszcze muszę wygrzebac jakieś "ludzkie" bardziej świąteczne.. z czapką i workiem mikołajowym ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2nk.jpg (75,5 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8nk.jpg (80,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17nk.jpg (51,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27nk.jpg (71,6 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33nk.jpg (75,8 KB, 73 załadowań)

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:53
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:10   #2456
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Margo- sesja super czym robicie fotki - lustrzanka bo superanckie wychodzą
cyfrówka Olympusa, jakaś z lepszych, ale nie lustrzanka. fotki robione w namiocie bezcieniowym oświetlanym z zewnątrz z obu stron lampami (nie pytajcie jakiej mocy).
teraz na gwiazdkę małż zażyczył sobie jakieś dodatkowe akcesoria foto - jakieś stojaki i tła. a niech chłop ma - bo widzę, że go to bawi, a Ewcia będzie miała super pamiątkę

gratki dla Amelci za 7 miechów

Siala - super sesja, dawaj więcej. btw - jakoś inaczej se chłopa Twego wyobrażałam :P (tylko, żeby nie było, że o cudzych chłopach rozmyślam )

kto mi dziecko podmienił?
przed 11 usnęła uśpiona na siłę i spała 1,5h. o 15.30 usnęła przy cycku i śpi do teraz. szok.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-12-06 o 16:13
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:25   #2457
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala - super sesja, dawaj więcej. btw - jakoś inaczej se chłopa Twego wyobrażałam :P (tylko, żeby nie było, że o cudzych chłopach rozmyślam )
A rozmyślaj.. ja o moim nie myślę to możesz mnie wyręczyć
A jak wyobrażałaś?
Moja mama się nabija, że tż wygląda jakby miał 16 lat... i ostatnio podsumowała, że w sumie Stachu (ojciec mój) jak miał 30lat to wyglądał na 15 i jak gdzieś z nim szła to ludzie mówili "brat nie wchodzi, za młody"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:36   #2458
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
cyfrówka Olympusa, jakaś z lepszych, ale nie lustrzanka. fotki robione w namiocie bezcieniowym oświetlanym z zewnątrz z obu stron lampami (nie pytajcie jakiej mocy).
teraz na gwiazdkę małż zażyczył sobie jakieś dodatkowe akcesoria foto - jakieś stojaki i tła. a niech chłop ma - bo widzę, że go to bawi, a Ewcia będzie miała super pamiątkę
.
też mam cyfrówke Olympusa z tych lepszych ale namiotu brak
przescieradłem sie nakryjemy z Gabi

siala suuuuper focie

Stary 2010-12-06, 16:58   #2459
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
ale szalejecie
Cytat:
...
...

świetna mała, już ci zakupoholiczka rośnie?
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A rozmyślaj.. ja o moim nie myślę to możesz mnie wyręczyć
A jak wyobrażałaś?
Moja mama się nabija, że tż wygląda jakby miał 16 lat... i ostatnio podsumowała, że w sumie Stachu (ojciec mój) jak miał 30lat to wyglądał na 15 i jak gdzieś z nim szła to ludzie mówili "brat nie wchodzi, za młody"

boska sesja

moje dziecko też dzisiaj jakieś śpiące... trzecia drzemka jak na razie... w dodatku ta przed obiadem trwała 2 godziny a zwykle to max 30 minut... hm... obym nocki nie miała zarwanej. ale wrażeń też ma dziś sporo, to pewnie odsypia...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:15   #2460
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Obiecałam, że jak dostanę więcej zdjęć z sesji to się pochwalę.. więc się chwalę :

Narazie tyle wybrałam z 247 jakie nam zrobiono większość to jakieś durne miny jak nie moje śpiące oczy.. to mały pokrzywiony a małż to już w ogóle tragedia na zdjęciach bo on albo ma uśmiech jak dzik albo nie ma oczu

A jeszcze muszę wygrzebac jakieś "ludzkie" bardziej świąteczne.. z czapką i workiem mikołajowym ..

fotki bardzo ciekawe nie banalne podobuja mi sie pochwal fotografa
a małż faktycznie młodo wygląda ale w końcu to co on stary jest?
i gdzie te twoje kilogramy ? wyglądasz super

hello dziewczyny
u nas dziś 0 stopni więc i spacr był długi choć wózkiem sie średnio jechało bo mazia taka ,ale Olo był zadowolony to i ja też
dzionek fajowy synek jest grzeczniutki
a jeszcze się pochwalę moja strasza córa była wczoraj w Warszawie na egzaminie państwowym z Japońskiego i chyba zda bo mówi że nie był trudny więc
bo nie pisałam ale ona sie na japonistykę wybiera

pozdrowienia dla Agu i życzonka zdrowia

gratuluje ząbków u nas nic -nawet śliny brak

Edzia gratulacje dla Amelki siedem miechów to juz nie w kij dmuchał

Radość i szczęście są wyborem

Edytowane przez evean
Czas edycji: 2010-12-06 o 17:17
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości