|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: POmeridiowe weteranki odchudzania
witam
![]() moge sie dolaczyc? potrzeba mi wsparcia i motywacji takze chcialam sie przylaczyc
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż myślę, że ostatnio zrobiła się do grupa żali i rozpaczy ale jak przyjdą lepsze dni to motywacji tu u nas dostatek ![]() może napiszesz coś o sobie? ile masz lat? wagę widzę w podpisie więc nie pytam o nią, ale np jak sobie z tym radzisz? jaka dietka? jakie ćwiczenia i takie tam?
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
21 lat
od dzis dieta Dukana. mam nadzieje ze sie uda, poniewaz 23kg przytylam w ciaguu roku (stres zwiazany z organizacja wesela)
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Bywam tu
![]() Dostaję powiadomienia na wp,więc nic mnie nie ominie ![]() Nie wiem jak Inne,ale ja jestem uzależniona od jedzenia ![]() Niczym alkoholik ,nie odpuszczę słodyczom,owocom,jedzonku w lodówce. Można by powiedzieć,że mając świadomość ,że sama sobie szkodzę,że"jedzenie zabija"ja(z apetytem) dążę do samozagłady... |
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 155cm wzrostu więc jestem malutka i ważę 70kg, może nie wygląda to najgorzej jak się pisze, ale ja mam drobniuteńkie kości i przy takiej wadze wyglądam na wieloryba. 2 miesiące temu ważyłam 65kg. |
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na prawdę oprócz dietetyków, którzy z mojego doświadczenia nie są najlepsi bo dają wszystkim diety na jedno kopyto, nie dostosowując ich do indywidualnych potrzeb i upodobań, to nie mamy gdzie zgłosić się po pomoc ;( bo wszyscy mówią jedz mniej... Cytat:
Ciekawa jestem konsultacji z takim lekarzem, który zajmuje się tymi operacjami tylko, niestety nie mam od kogo dostać skierowania, mój diabetolog, który skierował na taką operację moją mamę, odmówił mi skierowania, bo jak to stwierdził "nie poleca bo jest dużo powikłań" moja reakcja była natychmiastowa "a z otyłości nie ma powikłań?" no ale niestety i tak skierowania nie dostałam, NAWET na konsultacje. Zawsze mogłabym iść prywatnie, ale nie stać mnie na operację za 15 tys. już nawet kombinowałam, na konsultacje pójdę prywatnie, a potem (nie wiem jak) załatwię skierowanie oficjalnie na NFZ tylko, że niestety potem NFZ mógłby odmówić... eh szkoda że nie ma trochę lepszych leków od meridii (bo później nawet ona nie działała) eh można by o tym książkę pisać.
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2010-11-23 o 09:52 |
||
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Fafi,widzę spadek w opisie...TRZYMAM KCIUKI! ja przed okresem... poluję na słodkie...raaany cały mc może nie istnieć dlamnie nic slokiego a na 2 dni przed @ włącza mi się ssanie.. porażka
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2010-11-23 o 20:02 |
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to chyba,raczej, w wielu przychodniach lekarskich są gabinety psychologa. Ciekawe czy są już jacyś wyspecjalizowani i ogólnie dostępni,czy przy jakiś specjalistycznych ośrodkach czyli bariatrii ?
|
|
|
|
|
|
#130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem z jaką wagą zaczynałam dukana bo byłam przed okresem i się nie ważyłam, ale coś koło 59 kilo na pewno miałam ![]() Tak czy siak ja pierwszą fazę robię 10 dni, kończę dzień 6 i jeszcze nie zgrzeszyłam poza tym,że zarazili mnie w pracy grypą No i ssam tabletki na gardło, niestety sa z cukrem...takowe miałam...ale cóż choroby się nie wybiera![]() Mam nadzieję,że razem wytrwamy bo mimo wszystko jest ciężko ![]() Cytat:
Więc to nie do końca jest tak ,że zmniejszysz porcje...Ale to tylko takie moje zdanie, nie jestem chirurgiem niestety ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym,że ja mam 156![]() No i ważę teraz znaczy przed dietą 59 około...ważyłam już kiedyś 72, też i 48kg...w tej ostatniej czułam się najlepiej, aczkolwiek byłam już bardzo szczupła. Teraz na tą wagę nie narzekam, ale źle się w niej czuję. Niestety takim osobom jak my malutkie jeszcze ciężej schudnąć...zwłaszcza z nóg głównie to uda Cytat:
Bo właśnie tak mnie ciągnęło i stwierdziłam,że nie sztuką jest powiedziec sobie dość jak nie mam chęci na słodkie, a w momencie kiedy bym je pożarła wzrokiem. Szczerze to na tej diecie na słodkie nie mam i nie miałam zupełnie ochoty nawet przed okresem, co dla mnie w sumie jest zupełnie nienormalne![]() Nie jedz słodkiego, nie zaprzepaszczaj tych wszystkich dni wysiłku |
|||||
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko jak wrócić do wagi w której się dobrze czuję czyli ok 55 kg ??? My malutkie dobrze wiemy jak każdy kilkogram widać na nas
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci,że ja najwięcej utyłam od stycznia miałam sporo problemów, rozstanie po 5 latach z facetem, mocno to przeżyłam, zajadałam. No a jak próbowałam diet to się rzucałam później na jedzenie. Wróciłam na dukana na którym kiedyś schudłam, ale żałuję ,że go zlekceważyłam wtedy i nie dokończyłam . Teraz się trzymam już 7 dzień i naprawdę nie mam ochoty na słodkie ani na jedzenie zabardzo jem ilości małe bo takie potrzebuje ale częściej coś podjadam i nie ma określenia co do ilości i pory dnia i dlatego nie głoduję ![]() Polecam możesz się przyłączyć bo w grupie zawsze raźniej Grunt to się się nie poddawać! |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Faficzkowa.
Piszesz o adipexie. W necie masa informacji na temat tego leku-zabójczy!,na SUBSTANCJI NARKOTYCZNEJ!-to opinia fachowców,naukowców. Konsumentki chwalą .Mąż się śmieje,że to te co przeżyły .Ale sprawa jest poważna i RACZEJ ryzykowna. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi
no jestem twarda nawet coli light nie tykam. waga stoi, ale myślę, że to przez @
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż w sumie to miał racjęCytat:
![]() Nie patrz na wagę pzy okresie
|
||
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja dziś na urlopie
)) poruszam się przy sprzątaniu
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Witam byle meridianki...
Chciała bym wam opowiedzieć o mojej przygodzie z meridia A wiec dowiedziałam sie chyba z telewizji albo internetu ze była afera bo były przywożone nielegalnie z zagranicy (Czech??) Szybciutko przegooglowalam poczytałam i zamówiłam od jakiegoś sprzedawcy... Dodam ze miałam wtedy 17... i chyba była to najgłupsza rzecz jaka w życiu zrobiłam... zadziałała na mnie momentalnie... przez 1-2 musiałam się powstrzymywać...a później zupełnie nie czułam głodu prawie nic nie jadłam a miałam tyle energii ze usiedzieć na tyłku nie mogłam schudłam w 2 miesiące ponad 10kg i byłam zachwycona... jak tylko przestalam brac tabletki... poczułam sie narkoman odcięty od heroiny... stany depresyjne, totalny brak energii, zupełnie rozregulowała mi sie miesiączka (ktora byla jak w zegarku) bardzo brzydka cera i skora, silny tradzik (a od 13-17r zycia czasem mi gdzieś 1 krostka wyskoczyła) oczywiście w przeciągu ok. roku kg powoli wróciły... Żałuje tego do dziś... choć jesteśmy 5 lat później Pewnie każda z was ma inne doświadczenia natomiast ja mam nauczkę do końca życia... Co do innych tabletek... (takich bez receptowych bo innych nie brałam) To albo śmiech na sali (0 efektów) albo wręcz przeciwnie byłam jeszcze bardziej głodna... Pozdrawiam was kochane i wybierajcie mądrze !!!
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety te bezreceptowe tabletki na mnie również nie działają
wydaje mi się, że problem tkwi w głowie.. jak się człowiek zaweźmie, to potrafi się powstrzymać.. do pierwszego grzechu.. później łatwo przyszło łatwo poszło przynajmniej ja tak mam
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
kurde, a ja mam receptę na meridie
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
atojka, po co Ci meridia ?! przecież Ty szczuplak jesteś ;D
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak, faktem jest,że meridia hamowała apetyt
Bo naprawdę w niektórych momentach to patrząc na jedzenie cofało mnie![]() Ale cała reszta to już sprawa psychiki Człowiek jest jak maszyna i jak ma siłę napędową (w tym przypadku spadek kilogramów) to się po prostu mobilizuje Ale ciężko nam jest najpierw dojść do tego punktu schudnięcia Ja powiem ,że wcale nie żałuję,że ją brałam. Było minęło pomogła mi i tak naprawdę to nigdy już od 2 lat nie wróciła mi ta waga z przed meridii. Jedynie ta którą się odchudzałam dietami i głodówkami ale to tylko i wyłącznie z własnej głupoty i zmiany trybu życia ![]() Grunt to się zawziąć naprawdę i najlepiej nie próbować "ja sam" bo naprawdę w grupie jest o wiele większa mobilizacja i to bez dwóch zdań MamoNiny...ja też się trzymam mam 10 dzień, nie mam tutaj wagi więc się nie zważę ale jak widzę 2 rozmiary mniejsze spodnie to od razu mi lepiej, sporo osób mi już mówi,że bardzo widać ![]() Jutro mam 2 fazę tylko musze poczytać co ja mam tam w ogóle jeść ![]() |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie spada baardzo powoli.. od tygodnia -0,200 ale to kwestia @ jak się w końcu pojawił, to i waga ruszyła
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
MamoNiny, ty sobie okulary kup lepiej
Blondyna masz rację ![]() no i przytyłam znów 23kg w drugiej. a ta ostatnia piątka to wisi i wisi .... dbam o nią co prawda bardzoEdytowane przez atoja Czas edycji: 2010-12-05 o 18:33 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
atojka! świetny avek
te ostatnie pociążowe kg najgorzej zrzucić, ale uważam że fajnie wyglądasz masz taki błysk w oku, że aż ciary przechodzą.. poza tym co tam te 5kg.. ja mam prawie 20 do zrzucenia ...
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Was dziewczynki, ale np mnie mobilizuje fakt,że zakładam sobie ile mam j eszcze do zrzucenia
![]() Nie przeraża mnie to,że to tyle czy tyle, bo dlaczego? Długo się człowiek zapuszczał to idługo musi się teraz odtłuszczać nie ma cudów ![]() Ja skończyłam pierwszą fazę nie wiem dokładnie ile ważyłam przed rozpoczęciem diety. Ale tak mniej więcej to było jakieś 60-59 kilo. Dzisiaj rano miałam dopiero możliwość zważenia się ino niewiele jak na 10 dni Ifazy. Bo mam 57 no ale trudno zobaczymy co będzie dalej Jestem po okresie
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
bo IMHO miałaś tę fazę za długą... mi dukan 4 dni wyliczył.. i wciągu tych 4 dni spadło 2,5kg
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Mamusiu,
![]() oooo Wy postępy robicie, a ja w drugą stronę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Czy ktoś zna przepis na taki napój odchudzający gwiazd,lemoniadę, z wody ,syropu klonowego,soku z cytryny i pieprzu cayenne . Chodzi mi o proporcje tych składników i "dawkowanie" ?To podobno daje spektakularne efekty nawet w tydzień,ale wypłukuje z organizmu potas i sód ,więc pytanie i proporcje i dawkowanie uważam za kluczowe ![]() Nie mogę znaleźć tych informacji A możne już ktoś stosował ? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie znam tego przepisu..
Ato, ja to głównie serki i nabiał wcinam, dlatego nie mam zbyt spektakularnych efektów, najszybciej chudnie się na mięsie. qrczaki złapałam grypę jelitówkę, a nina przyniosła z przedszkola ospę..
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
uuułaaaa, współczuję jelitówki, tragedia... ma tylko malusi plusik
![]() ![]() Uważaj ze zdradliwą ospą, dbaj o Nineczkę bardzo. U nas ospa panowała w czerwcu jak było ciepło, a jednak komplikacje coraz większe po niej ciągną się do teraz... Zapalenie uszu non stop, wirusy, bakterie, zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, m. in. 2x szpital, do tego wykształcił się niedosłuch i teraz znów się zapowiada źle na dwie panny, już nie daję rady fizycznie i psychicznie. chciałabym znów choć chwilkę zacząć miec coś, zrobić z myślą o sobie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

no to trzymam kciuki!!! ja w sumie zaczęłam 08.11 i jest stan jak w opisie byłoby więcej, ale w sobotę zgrzeszyłam..