Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 12:55   #691
whiskey
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Agniesia666 - w tym problem, że nie mam w pobliżu SuperPharm. a może wiesz jak cenowo wychodzi to w SP?

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:01   #692
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
Dziekiii pati0111
a jakie sa szanse na to ze te amppulki sa dobre????
przeczytalam komentarz siiesty ze w ciagu 2 miesiecy jej wlosy urosly 6cm to jestem w szoku,ja zapuszczam chce miec tak do biustu w tej chwili mi brakuje jeszcze
i juz nie wiem co mam robic,czym wiecej o tym mysle tym barziej nie widze roznicy,mam farbowane blond wlosy,tyroche zniszczone,ale widze ze cos tam rosnie,a ta siiesta napisala ze brala olej omega 3, i multiwitamine,nie wiem w jakiej postaci i jak to wyglada,i czy to dobre a i czy warto te ampulki zazywac?
słuchaj: skoro rozjaśniasz i prostujesz włosy to sory, ale nic juz ich nie uratuje. Sama pisalas ze zmienialas kolory z ciemnych na jasne, do tego trwala... Takie wlosy sie po prostu kruszą. I nawet jak bedziesz robila wcierki radicalem i barla suplementy, to i tak nie zapuscisz dlugich wlosow, bo one sie okrusza na koncach. Jesli marzysz o dlugich, to przestan prostowac, obetnij te ktore sa najbardziej zniszczone, przefarbuj sie na kolor maksymalnie zblizony do naturalnego i zapuszczaj juz naturalki.
Ampułek sie nie zazywa. Zazywa sie jak juz to KAPSULKI. Musisz poprobowac roznych suplementow - to, ze jakiejsc dziewczynie pomogl akurat olej omega 3 i multiwitamina to wcale nie znaczy, ze Tobie pomoze. Wiele dziewczyn poleca tez merz special. Ja bralam humavit. Co kto lubi.
Stary 2010-12-05, 13:08   #693
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
Agniesia666 - w tym problem, że nie mam w pobliżu SuperPharm. a może wiesz jak cenowo wychodzi to w SP?
do 15 grudnia obowiązuje ta gazetka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled 1.jpg (30,5 KB, 70 załadowań)
Stary 2010-12-05, 13:14   #694
whiskey
Zadomowienie

właśnie miałam pisać, że już widziałam gazetkę
tylko kurczę 20 zł kosztuje odżywka/szampon/ten lotion czy coś ale wiecie może jaka pojemność?
i co bardziej polecacie - maska czy odżywka?

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:21   #695
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
... i czy warto te ampulki zazywac?
Te ampułki są do wcierania w skórę głowy
Na KWC mają też dość sporo opinii.
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:59   #696
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
właśnie miałam pisać, że już widziałam gazetkę
tylko kurczę 20 zł kosztuje odżywka/szampon/ten lotion czy coś ale wiecie może jaka pojemność?
i co bardziej polecacie - maska czy odżywka?
20 zl jest za szampon i odzywke, nie wiem jaka pojemnosc ale wg kwc 300ml
maska jest drozsza

KWC mowi, ze odzywka lepsza niz maska
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30312
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24557

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2010-12-05 o 14:01
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:36   #697
Izulinka21
Raczkowanie

hm...kiedys pisalam z pewna wizazanka,na forum i powiedziala ze mozna zapuscic farbowane blond wlosy....ja osobiscie farbuje juz tylko odrosty,zeby ich nie niszczyc dalej,... a te ampulki z radicala to jestem ciekawa czy rzeczywiscie sa takie dobre,bardzo mnie too ciekawi,a jak sie zazywa cos doustnie czyli te multiitaminy to tez w jakis sposob odzialuje to na wlosy,moj naturany to taki szatyn,i wygladalam bym jak szara myszka,bo mi akurat taki nie pasuje...
a brakuje mi jeszcze pare cm,zeby zapuscic,napewno moge ograniczyc prostowaie,a trwalej juz nie mam ani sladu:P

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

ab te kapsulki merz special to sa duze i te humawit??;/tye tabletki bo nie umiem jakos polykac tabletek
Izulinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 09:51   #698
astra85
Zakorzenienie

ja zpuscilam wlosy mimo farbowania na blond,z tym,ze tylko odrost farbowalam balejazem u fryzjera,i nie uzywalam suszarki ani prostownicy,udalo mi sie zapuscic z dlugosci od ucha do zapiecia stanika,ostatnio scielam do ramion,to fryzjerka mi mowila ze szkoda scinac bo mam ladne i zadbane wlosy,takze mozna zapuscic wlosy,ale to wymaga duzo pracy,mam na mysli oleje,maski pod folie i recznik,ampulki,suplement y. itd.trzeba probowac roznych sposobow,kosmeykow,bo kazdej osobie moze pasowac co innego

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

odzywke ce ce med kupilam kiedys w saszetce za okolo 3zl w Aptece Dbam o zdrowie
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:35   #699
Izulinka21
Raczkowanie

ja juz nie wiem moze tez to ze tak mysle o tym to psychika mnie tak urzadza,bardzo bym chcioala zapusicic,ale jak((
Stary 2010-12-06, 10:57   #700
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz nie wiem moze tez to ze tak mysle o tym to psychika mnie tak urzadza,bardzo bym chcioala zapusicic,ale jak((
Włosy same rosną, trzeba tylko cierpliwości A co do suplementów, to nie wiem, czy tak naprawdę się opłacają, chyba, że ma się duże niedobory jakichś witamin czy mikroelementów. Izulinko, staraj się nie prostować, bo włosy roznaśnione dużo gorzej to znoszą, delikatnie obchodź się z włosami, używaj masek i odżywek bez spłukiwania jeśli ciężko Ci rozczesać włosy, nie wiem, czy w końcu zaczęłaś stosować oleje, jeśli tak to super.

Ja już nie raz pisałam o nawilżających właściwościach miodu. Jak zauważyła Narek, miód może ocieplać kolor włosów. Jednakże przy kuracjach odżywka/maska + miód + żel aloesowy (można dodać jeszcze jakąś inną substancję czy np. trochę oleju) nie zauważyłam żadnego ocieplenia koloru Taką kurację przeprowadzamy po myciu włosów i spłukujemy już samą wodą. Wiadomo, że idealne proporcje będą inne dla różnych typów włosów, więc lepiej pierwsze eksperymenty wykonać wtedy, gdy nie musimy mieć rewelacyjnej fryzury U mnie takie dogłębne nawilżanie wystarczy raz na tydzień, przy zniszczonych włosach można je powtarzać częściej. Oczywiście, trzymanie tej maski na włosach w cieple jest jak najbardziej wskazane.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 12:05   #701
Asia19x
Zakorzenienie

Gdzie można dostać odżywkę Ce Ce Med oprócz SP? Na stronie Doz'u nie mogę znaleźć.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 14:02   #702
CryBebe
Raczkowanie

Ja mam włosy szorstkie, często przesuszone i skłonne do elektryzowania. Gdybym nic z nimi nie robiła to były by sztywne, jakoś taka ich natura. Najlepsze jest to, że każdy fryzjer mowi co innego. Jedni, że włosy cieniować inni, że nie powinnam co do pielęgnacji to też już nie jestem pewna. Może ktoś ma podobne problemy z włosami i ma jakieś rady ? była bym wdzięczna.

Włosy suszę suszarką- muszę to robić bo bez tego wyglądała bym jak strach na wróble... nie prostuję bo są akurat dość proste.
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:17   #703
astra85
Zakorzenienie

czy mozna gliceryne dodawac do odzywki bez splukiwania? ja czasem dodaje gliceryne do maski/odzywki,ale ze splukiwaniem i niewiem czy mozna bez,czy nie obciazy wlosow

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Gdzie można dostać odżywkę Ce Ce Med oprócz SP? Na stronie Doz'u nie mogę znaleźć.
czasem widuje w drogeri i w malej osiedlowej aptece,wiec moze pytaj w aptekach,ja kiedys kupilam w aptece Dbam o zdrowie saszetke,ale nie przez neta tylko jak tam bylam.mi ta odzywka nie spasowala,dlatego nie kupilam duzego opakowania.niespecjalnie moglam rozczesac po tej odzywce wlosy i jakies takie mialam zmatowione
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:28   #704
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ale mi po Jantarze strzeliły włosy... Może różnica nie jest duża, ale ja ją widzę A nawet końcówki się nie mają tragicznie, mimo że ścinałam je ponad dwa miesiące temu Ale się cieszę

Ale muszę się poskarżyć na Waksa Latte. W ogóle nie mogę go spłukać z włosów. Nawet kiedy wydaje mi się, że dokładnie je wypłukałam, to coś tam na nich zawsze zostaje i są takie pozlepiane...
Stary 2010-12-06, 17:11   #705
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

A ja się ciesze, bo w końcu skończyłam kallosa latte i mogę nareszcie wypróbować maskę mypy z shea. Obiecałam sobie, że nie mogę mieć wszystkich masek na raz otwartych, więc czekałam aż coś skończę i się doczekałam
dziś będzie testowanko i nawet rezygnuję dziś z olejowania żeby zobaczyć efekty tylko po tej masce. Wieczorem zdam relację...
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:44   #706
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ale mi po Jantarze strzeliły włosy... Może różnica nie jest duża, ale ja ją widzę A nawet końcówki się nie mają tragicznie, mimo że ścinałam je ponad dwa miesiące temu Ale się cieszę

Ale muszę się poskarżyć na Waksa Latte. W ogóle nie mogę go spłukać z włosów. Nawet kiedy wydaje mi się, że dokładnie je wypłukałam, to coś tam na nich zawsze zostaje i są takie pozlepiane...
Jak długo Jantara używałaś i o ile przyśpieszył Ci porost włosów?
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:46   #707
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
czy mozna gliceryne dodawac do odzywki bez splukiwania? ja czasem dodaje gliceryne do maski/odzywki,ale ze splukiwaniem i niewiem czy mozna bez,czy nie obciazy wlosow
Wiesz, jak nie dodasz za dużo to nie powinno obciążyć włosów. Chociaż nie wiem, czy w czasie mrozu powinno się stosować preparaty z gliceryną Chociaż kropelka dodana do odżywki nie powinna niczłego zrobić.
Stary 2010-12-06, 18:48   #708
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Używam może z miesiąc, dosyć nieregularnie. Trudno mi dokładnie powiedzieć, ile przyspieszył porost. Po prostu ostatnio zauważyłam, że ruszyły. Chyba Ci za dużo nie pomogłam
Stary 2010-12-06, 18:49   #709
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Używam może z miesiąc, dosyć nieregularnie. Trudno mi dokładnie powiedzieć, ile przyspieszył porost. Po prostu ostatnio zauważyłam, że ruszyły. Chyba Ci za dużo nie pomogłam
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:49   #710
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz, jak nie dodasz za dużo to nie powinno obciążyć włosów. Chociaż nie wiem, czy w czasie mrozu powinno się stosować preparaty z gliceryną Chociaż kropelka dodana do odżywki nie powinna niczłego zrobić.

a dlaczego mogła by zaszkodzić?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:15   #711
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a dlaczego mogła by zaszkodzić?
Wydawało mi się, że podczas mrozów lepiej korzystać z kosmetyków, których bazą są emolienty a nie humektanty... Nie wiem, czy gliceryna (w dużej ilości) nie spowoduje szybszego przesuszania włosów.
Stary 2010-12-06, 20:39   #712
karmazynka99
Zakorzenienie

ok dzięki

a silikonowe serum jako ochrona bedzie ok, bo mam takie na stanie i musze go kiedyś zuzyć...

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:08   #713
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ok dzięki

a silikonowe serum jako ochrona bedzie ok, bo mam takie na stanie i musze go kiedyś zuzyć...
Jak najbardziej Chociaż ja uważam, że najlepiej w ogóle nie narażać włosów na kontakt z mrozem. Ale silikonowe serum może się teraz sprawdzić, w parze z lekkim olejem lub solo.
Stary 2010-12-06, 21:19   #714
Izulinka21
Raczkowanie

Hm...ja stosuje teraz wlasnie ten radical...i do tegho nakladam maseczke pilomax,ktora sie naklada na wlosy i do tego sie daje worek foliowyt i sie tak czeka 15 minut i pozniej sie splukuje,a ja che zapuscic wlosy,bardzo chce,,..

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

a jesli chodzi o roozcesywanie wlosow to nie mam zbytnio klopotu z tym
tylko denerwuje mnie to ze chce dlugie,...wwwwwwwrrrrrrr. ..
nie wiem czy to w psychice juz takj mam zakodowane ii nie umiem sie odkodowac i mi nie rosna czy kij wie co
Stary 2010-12-06, 21:38   #715
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
tylko denerwuje mnie to ze chce dlugie,...wwwwwwwrrrrrrr. ..
nie wiem czy to w psychice juz takj mam zakodowane ii nie umiem sie odkodowac i mi nie rosna czy kij wie co
to moze mierz wlosy np co 3 miesiace, to bedziesz miala dowod, ze rosna i lepiej sie nastawisz psychicznie
Stary 2010-12-07, 09:52   #716
Asia19x
Zakorzenienie

Dzięki Astro, popytam w aptekach, sama też wolałabym najpierw kupić saszetkę i przetestować

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-12-07 o 13:02
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:08   #717
absurdalna89
Zadomowienie

Dziewczyny, po 1,5 roku z wizażową pielęgnacją stwierdzam, iż mam naturalne, zdrowe, ładnie wyglądające włosy. Pamiętam, jak zaczynałam z totalnym sianem, które musiałam ściąć na krótko... Teraz włosy są już do ramion, więc naprawdę nie narzekam.

Nie chcę już przesadzać z ilością masek, odżywek i innych cudów, skoro włosy są w niezłej kondycji. Raz w tygodniu będę używać jakiejś treściwej, nawilżającej maski, ale poszukuję dobrej odżywki po każdym myciu - co możecie mi polecić? Używałam joanny, ale nie sprawdziła się, czytam o lorealu, ale nie ma najlepszych opinii. Bo maska żółta z Loreala ponoć świetna, własnie dziś idę ją kupić. No i kombinuję nad jakąś odżywką do tego... co polecacie jako włosomaniaczki?
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:39   #718
anka.d
Wtajemniczenie

absurdalna - jako taka codzienna, ale niezłą odzywke chwaliłam sobie Cien z lidla, serie z aloesem. niestety pojawia sie tylko okresowo, ale ostatnio cos dziewczyny pisaly ze ma byc niedlugo - moze juz jest? trzeba przegladnac gazetke
dulgony z auchana też sa ok - najlepszy sklad ma ta z oliwka i zbożem, a kosztują niewiele
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:51   #719
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
absurdalna - jako taka codzienna, ale niezłą odzywke chwaliłam sobie Cien z lidla, serie z aloesem. niestety pojawia sie tylko okresowo, ale ostatnio cos dziewczyny pisaly ze ma byc niedlugo - moze juz jest? trzeba przegladnac gazetke
dulgony z auchana też sa ok - najlepszy sklad ma ta z oliwka i zbożem, a kosztują niewiele
Z tego co się orientuję to Cien aloesowy miał być od poniedziałku zeszłego tygodnia...może gdzieś się jeszcze uchowały...trzeba pójść i sprawdzić

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:19   #720
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję to Cien aloesowy miał być od poniedziałku zeszłego tygodnia...może gdzieś się jeszcze uchowały...trzeba pójść i sprawdzić
Cien jest rzeczywiście świetna, ja w zeszły poniedziałek (29.11) kupiłam ostatnia butelkę u siebie w Lidlu.
Z takich codziennych odzywek bardzo dobra jest też Isana Hair z olejkiem babassu (wygładzająca) z Rossmanna

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości