Matura 2011 - część IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 15:04   #1561
Lavi92
Zakorzenienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam siły
A dziś czeka mnie streszczenie Mistrza i Małgorzaty, 10 zad z matmy, słówka z ang, wypr z polskiego + temat i temat z historii. No i jeszcze mat i geo na maturę... Będę siedzieć do 3 a tak mi się spać chce...
Dasz radę Bejbe
Stary 2010-12-06, 15:06   #1562
chococabana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
dlaczego?[COLOR="Silver"]
Bziu, zmieniasz te avki i potem cie nie poznaje

Idę na prywatną uczelnie, więc ta matura z biologi nie jest mi tak naprawdę potrzebna żeby się tam dostać. Chciałam ją zdać dla siebie, bo jakoś głupio nie zdawać mi nic dodatkowego, a tak może miałabym też jakieś wyjście alternatywne. A mam też w planach na drugim roku rozpocząć drugi kierunek. Padło na biologie, bo to jedyny przedmiot prócz polskiego, który lubię.

Ale mamy grudzień, ja tak naprawdę nic nie umiem, a wiem, że materiału jest dużo. Nie mam talentu do nauki i żeby coś wkuć muszę naprawdę nad tym posiedzieć, a to nie są łatwe rzeczy... Nie wiem czy jest sens się z tym szarpać.

Wpadł mi natomiast do głowy pomysł z rozszerzonym polskim. Zawsze lubiłam ten przedmiot i jest chyba jednym, z którego mam zawsze 4 bez większego wysiłku. Czytam bardzo dużo, ale kiedy we wrześniu na lekcji wspomniałam coś o rozszerzonej maturze, pani powiedział mi, że jest trudna, że wymaga mnóstwo pracy i czasu. Ogólnie mnie zniechęciła.
Nie wiem co robić...

Może coś doradzicie?
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____

Edytowane przez chococabana
Czas edycji: 2010-12-06 o 15:20
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:18   #1563
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Dasz radę Bejbe

Dzięki Lavi, kochana jesteś

chococabana
Dużo nauki z pol? Czy ja wiem? Jestem na humanie i szczerze mówiąc tego nie ma aż tak dużo. Musisz posiedzieć w filozofiach i konwencjach lit, no i jakieś pojęcia z lektur. Bo i tak dostałabyś tekst, którego nie znasz. Trzeba umieć to ze sobą powiązać, pisać o toposach, odwołaniach, takie lanie wody ale trochę konkretów i regułek, przynajmniej ja tak to widzę
Jeśli chcesz, to dasz radę
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:19   #1564
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Wpadł mi natomiast do głowy pomysł z rozszerzonym polskim. Zawsze lubiłam ten przedmiot i jest chyba jednym, z którego mam zawsze 4 bez większego wysiłku. Czytam bardzo dużo, ale kiedy we wrześniu na lekcji wspomniałam coś o rozszerzonej maturze, pani powiedział mi, że jest trudna, że wymaga mnóstwo pracy i czasu. Ogólnie mnie zniechęciła.
Nie wiem co robić...

Może coś doradzicie?
O ja tez chcialam zdawac rozszerzony polski ale moja nauczycielka powiedziala ze nie mam sie po co meczyc. Ja chce isc na filologie polska a na ten kierunek jest podobno coraz mniej chętnych i ona ostatnio byla na jakims zebraniu na UMK i podobno spokojnie dostane sie z podstawa.
Stary 2010-12-06, 15:25   #1565
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
ale dziś jest fajny dzień

- biologie poprawiłam na 3 (z laski)
- matma z CKE 78%
- operonowska matma 92%
- klasówka z matmy 5
- dwie 4 z angielskiego.

i dziś mam w miarę luźny dzień
gratuluję

Cytat:
Nie wiem co robić...

Może coś doradzicie?
Pierwsze słyszę, żeby rozszerzony polski wymagał dużo nauki. Ja mam z polskiego ledwo 3 (inna sprawa, że jest to jedyna trója w klasie), podstawowy polski i nauczycielka powiedziała, że bez większego nakładu pracy można uzyskać z polskiego dobry wynik. Powiedziała, żeby poczytać parę kluczy z zeszłych lat, zobaczyć co jest oceniane, nie trzeba nawet dużo pisać ; )

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:24   #1566
201703061224
Konto usunięte

dzisiaj po wyniekach matur z operonu i cke dostalam pozytywnego kopa do nauki-nie jest zle, bedzie lepiej!!
jeszcze czekam na biologie, ale to bedzie porazka czuje -_-'
a mozna gdzies zobaczyc dokladny rozpis kazdego zadania i jego punktacji jaka uzyskalysmy indywidualnie z matury z cke?
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:42   #1567
wera921
Raczkowanie

Hej
Kurczę dzisiaj już nie mam czasu na nic przyszły mi dwa zamówione zbiory do fizyki - jeden z serii matura na 100%, drugi wyd. Omega jak tylko je rozpakowałam wzięłam się za zadania, patrzę na zegarek a tu już 17.30...
Co do matur - u nas jeszcze nie ma wyników z cke, a operonu nie pisaliśmy. Mam pytanie: czy któraś z was pisała maturę operonowską z fizyki?? Jak wam poszło? Jak oceniacie poziom trudności? Głupio się przyznać, ale nie miałam jeszcze okazji usiąść nad tym arkuszem, może dzisiaj wieczorem znajdę czas...Kolega, który ją pisał w szkole uzyskał 8% i ogólnie w jego klasie (matfiz w najlepszym liceum w mieście) maturę oblało 3/4 klasy
ja lecę do nauki bo nie wyrobię się na jutro...
wera921 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 16:51   #1568
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wera921 Pokaż wiadomość
Hej
Kurczę dzisiaj już nie mam czasu na nic przyszły mi dwa zamówione zbiory do fizyki - jeden z serii matura na 100%, drugi wyd. Omega jak tylko je rozpakowałam wzięłam się za zadania, patrzę na zegarek a tu już 17.30...
Co do matur - u nas jeszcze nie ma wyników z cke, a operonu nie pisaliśmy. Mam pytanie: czy któraś z was pisała maturę operonowską z fizyki?? Jak wam poszło? Jak oceniacie poziom trudności? Głupio się przyznać, ale nie miałam jeszcze okazji usiąść nad tym arkuszem, może dzisiaj wieczorem znajdę czas...Kolega, który ją pisał w szkole uzyskał 8% i ogólnie w jego klasie (matfiz w najlepszym liceum w mieście) maturę oblało 3/4 klasy
Ja też mam te zbiorki, ale nie mobilizują mnie aż tak, żebym przy nich o wszystkim zapomniała drukuję właśnie pierwszy dział "Zbioru prostych zadań z fizyki" i biorę się do pracy, bo jutro korki

A co do matury z fizyki, wynik z podstawy to był max 22%, rozszerzeń gościu jeszcze nie sprawdził, mówił, że rzucił okiem i biorąc pod uwagę czas jaki został do matury radziłby osobom, które pisały fizykę R pisać fizykę P

Stary 2010-12-06, 16:58   #1569
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co robić...

Może coś doradzicie?
Warto, bo nic nie tracisz. Ja tak na to patrzę.
Mam 4 z polskiego, też nieźle mi idzie, ale jakaś mega dobra w wywpracowaniach nie jestem

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Z angielskiego ani dobrze ani źle- 73%
Ogólnie to mam strasznego doła

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:32   #1570
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Ja pisałam. I musze przyznać, że jak dla mnie była trudna. Może byłoby lepiej, gdybym powtórzyła te działy, który były na maturze. A jako, że dość późno zabrałam się za fize to jeszcze nie przerobiłam większości materiału. Wynikiem się nie pochwale - jest co prawda wyższy niż 8%, ale i tak dość beznadziejny. Ale całej mojej klasie b. źle poszło. I musze sie wziąć za siebie, bo inaczej słabo widze swoją mature z fizy. A wy dziewczęta jak przygotowujecie się do tego przedmiotu? Jak wam idzie? Dużo materiału przerobiłyście, bo ja zaczynam się bać, że nie wyrobie się do maja.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:05   #1571
_Balba_
Rozeznanie

Kurcze Dziewczyny HELP, mam jutro spr. z Genetyki i nie umiem znaleźć w Internecie porządnego wytłumaczenia co to jest KOMPLEKS TRANSLACYJNY?? Może, któraś wie? Byłabym niesamowicie wdzięczna!
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:10   #1572
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
A wy dziewczęta jak przygotowujecie się do tego przedmiotu? Jak wam idzie? Dużo materiału przerobiłyście, bo ja zaczynam się bać, że nie wyrobie się do maja.
Ja mam podobne pytanie, ale do dziewczyn zdających geo. Jaki macie sposób na naukę, robicie dział, potem jakieś notatki z niego, zadania do tego działu czy jak?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:12   #1573
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

nam profesorka daje z kazdego dzialu materialy, tak ok 4 strony a4 i robi pozniej z tego kart, wiec musimy sie tego nauczyc zeby miec dobra ocenkę, a tak to nic wiecej
Stary 2010-12-06, 18:15   #1574
_Balba_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
Ja mam podobne pytanie, ale do dziewczyn zdających geo. Jaki macie sposób na naukę, robicie dział, potem jakieś notatki z niego, zadania do tego działu czy jak?
Na chwilę obecną przerobiłam Mapę, Astronomię, Atmosferę i Hydrosferę. Na najbliższe 2 tyg. mam zaplanowaną Litosferę i Pedosferę z Biosferą. A później powtórka wszystkiego, ćwiczenia i lecimy społ.-ekonom.
Na chwilę obecną z R geo wyszło mi 45% bodajże, więc TRAGEDIAAAA! Ale sama widzisz, że 60% materiału przede mną.
Notatek nie robię, podkreślam i koloruje moje operonowskie repetytorium...
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:15   #1575
wera921
Raczkowanie

Kurczę masakra jakaś z tą fizyką... Ja się tak na poważnie za naukę do matury wziełam się dopiero w październiku, więc dosyc późno. Jak się przygotowuję? Chodzę na korki, tam robię zadania z operonu, w tym tygodniu mamy zacząc całe arkusze, w domu robie zadania ze 'zbioru prostych zadań z fizyki', starego mendla i od czasu do czasu kruczka + od dzisiaj zbiory w poprzedniego postu. Teorii uczę się cz 'Podstaw fizyki' Halliday'a. A wy z czego korzystacie?
Cytat:
Dużo materiału przerobiłyście, bo ja zaczynam się bać, że nie wyrobie się do maja.
Ja też się boję, że się wyrobię, a wtedy to chyba powtórka za rok
wera921 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 18:20   #1576
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Pokaż wiadomość
nam profesorka daje z kazdego dzialu materialy, tak ok 4 strony a4 i robi pozniej z tego kart, wiec musimy sie tego nauczyc zeby miec dobra ocenkę, a tak to nic wiecej
a to fajnie, że was tym motywuje, ja dopiero jestem na przemyśle z geo w szkole...

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:21   #1577
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Uff, niedawno wróciłam po całym dniu załatwiania spraw urzędowo-zakupowych (wolne od szkoły, taaak ) i chemii - padam na pysk, a przede mną fizyka, chemia i angielski

ale... damy radę!
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:21   #1578
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Cytat:
a to fajnie, że was tym motywuje, ja dopiero jestem na przemyśle z geo w szkole...
ja mam jutro spr z przemysłu, na który nic sie jeszcze nie uczylam
Stary 2010-12-06, 18:21   #1579
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Ja też mam te zbiorki, ale nie mobilizują mnie aż tak, żebym przy nich o wszystkim zapomniała drukuję właśnie pierwszy dział "Zbioru prostych zadań z fizyki" i biorę się do pracy, bo jutro korki

A co do matury z fizyki, wynik z podstawy to był max 22%, rozszerzeń gościu jeszcze nie sprawdził, mówił, że rzucił okiem i biorąc pod uwagę czas jaki został do matury radziłby osobom, które pisały fizykę R pisać fizykę P
Ja mam ten zbiór. Bardzo fajny,

Dostaliśmy wyniki z CKE. Mam 96%. Trochę gorzej niż operonowa, ale i tak to u nas jeden z najlepszych wyników.

Dostaliśmy też chemię Mam motywację do dalszej nauki chociaż.

Ja korzystam z fizyki jeszcze z Zbioru zadań dla kandydatów na uczelnie wyższe (wyd. chyba Politechnika Warszawska).
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:37   #1580
MadlenK
Rozeznanie

Ja też niedawno wróciłam. Zaraz biorę się za angielski. Jutro mam wolne, bo póki co nie ogarniam chemii :-(
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:19   #1581
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę masakra jakaś z tą fizyką... Ja się tak na poważnie za naukę do matury wziełam się dopiero w październiku, więc dosyc późno. Jak się przygotowuję? Chodzę na korki, tam robię zadania z operonu, w tym tygodniu mamy zacząc całe arkusze, w domu robie zadania ze 'zbioru prostych zadań z fizyki', starego mendla i od czasu do czasu kruczka + od dzisiaj zbiory w poprzedniego postu. Teorii uczę się cz 'Podstaw fizyki' Halliday'a. A wy z czego korzystacie?

Ja też się boję, że się wyrobię, a wtedy to chyba powtórka za rok
Ja korzystam z książek z operonu, z repetytorium też z operonu i ze "zbioru prostych zadań z fizyki". Na razie przerabiam wszystkie działy jak leci, a jak już wszystko skończe (tylko kiedy to będzie ) to dokupie jeszcze jakieś inne arkusze i będę już liczyć tylko je.

Mi w sumie nie wiem czy fiza będzie aż tak potrzebna, bo na większość kierunków na polibudzie ma niskie progi, a licze że matme zdam dość dobrze. No ale jako, że fizyka ważna jest postanowiłam ponadrabiać braki i jak najwięcej wiedzy wchłonąć już w liceum.
Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy wyniki z CKE. Mam 96%. Trochę gorzej niż operonowa, ale i tak to u nas jeden z najlepszych wyników.
Dostaliśmy też chemię Mam motywację do dalszej nauki chociaż.
Ja korzystam z fizyki jeszcze z Zbioru zadań dla kandydatów na uczelnie wyższe (wyd. chyba Politechnika Warszawska).
Ja też mam 96% z CKE. Niby dobrze, ale czuje taki niedosyt, bo przez głupi bląd nie mam 100%
Tak źle ci poszło? Mi fiza poszła źle. Niby też mam motywację, choć ona mnie bardziej dołuje niż pobudza do działania.
I co sądzisz o tym zbiorze?
Stary 2010-12-06, 19:24   #1582
AjcCc
Zadomowienie

Kolega właśnie dzwonił, że załapaliśmy się na wycieczkę i jedziemy na 4 dni do Pragi za 2,50zł moja szkoła dosłownie mnie zadziwia :p w zeszłym roku byliśmy za tą samą kwotę w Dreźnie i w Poczdamie...

Stary 2010-12-06, 19:24   #1583
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja czytam dany temat, to co wydaje mi się trudniejsze powtarzam. Zrobiłam mapę, litosferę, atmosferę, hydrosferę i jestem w połowie pedosfery. Mam wrażenie, że nic nie umiem...
Notatek nie robię, bo to wg mnie strata czasu, dopisuje do Operonu to, czego nie ma w nim, a jest w Gregu. W święta zrobię zadania. No i do końca stycznia chcę skończyć całość, żeby w marcu i kwietniu robić powtórki.
I wiesz co? Boję się, że za 4 miesiące nie będę umiała tego, czego nauczę się teraz...

Co do matur:
jutro oddadzą nam matmę z CKE- już nie mogę się doczekać
Dziś dostaliśmy ang-
podstawa 86%,
rozszerzenie-bez rozprawki czyli na 32 putkty- 51,5%
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 19:27   #1584
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
Kolega właśnie dzwonił, że załapaliśmy się na wycieczkę i jedziemy na 4 dni do Pragi za 2,50zł moja szkoła dosłownie mnie zadziwia :p w zeszłym roku byliśmy za tą samą kwotę w Dreźnie i w Poczdamie...
o_O o matko ;D

Uczycie sie jeszcze ?;>
Stary 2010-12-06, 19:29   #1585
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Ja korzystam z książek z operonu, z repetytorium też z operonu i ze "zbioru prostych zadań z fizyki". Na razie przerabiam wszystkie działy jak leci, a jak już wszystko skończe (tylko kiedy to będzie ) to dokupie jeszcze jakieś inne arkusze i będę już liczyć tylko je.

Mi w sumie nie wiem czy fiza będzie aż tak potrzebna, bo na większość kierunków na polibudzie ma niskie progi, a licze że matme zdam dość dobrze. No ale jako, że fizyka ważna jest postanowiłam ponadrabiać braki i jak najwięcej wiedzy wchłonąć już w liceum.

Ja też mam 96% z CKE. Niby dobrze, ale czuje taki niedosyt, bo przez głupi bląd nie mam 100%
Tak źle ci poszło? Mi fiza poszła źle. Niby też mam motywację, choć ona mnie bardziej dołuje niż pobudza do działania.
I co sądzisz o tym zbiorze?
Właśnie mam taki niedosyt, bo przez własną głupotę zrobiłam błąd. Ale w maju musi być 100% Wiem, że jest to dla mnie osiągalne, muszę sie tylko postarać.
Z chemii miałam 63% Właśnie niby motywacja ale nie do końca.
A ty zdajesz rozszerzoną matmę?
Z fizyki podoba mi się ten zbiór, ponieważ na końcu są nie tylko odpowiedzi, ale również modelowe rozwiązania.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:39   #1586
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale fajnie. Zazdroszcze.

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Właśnie mam taki niedosyt, bo przez własną głupotę zrobiłam błąd. Ale w maju musi być 100% Wiem, że jest to dla mnie osiągalne, muszę sie tylko postarać.
Z chemii miałam 63% Właśnie niby motywacja ale nie do końca.
A ty zdajesz rozszerzoną matmę?
Z fizyki podoba mi się ten zbiór, ponieważ na końcu są nie tylko odpowiedzi, ale również modelowe rozwiązania.
Ja też mam zamiar w maju mieć 100%. Zdaje też rozszerzoną, więc nie pogardziłabym i z rozszerzonej 100
To nie jest taki zły wynik. Zwłaszcza, ze do matury zostało jeszcze 5 miesięcy. Ja z fizyki mam dużo gorszy i zaczynam mieć wątpliwości czy zdam ją na zdowalającym poziomie.
To fajnie, że są takie modelowe rozwiązania - tego mi często w zbiorach brakuje, bo gdy nie wiem jak coś rozwiązać to a na nauczyciela nie zawsze mam jak liczyć.
Stary 2010-12-06, 19:45   #1587
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

dziewczyny... mam szansę na wyjazd na studia do U.K. bez certyfikatu językowego, ale musiałabym zdawać maturę z agnielskiego... a co do tego mam jakieś opory, i... i nie wiem co zrobić. pojawia się ogromna szansa, ale mam pełno obaw co do wyjazdu samej do obcego państwa, miałabym dwa razy więcej nauki: język i materiał ze studiów i tak dalej...

mam totalny mętlik w głowie a maksymalnie dwa tygodnie na decyzję widzicie tu jakieś plusy, minusy, jaką podjęłybyście decyzję?
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:45   #1588
Lavi92
Zakorzenienie

Dziewczęta czy mogłaby mi któraś "zgermanizowana" pomóc?
Potrzebuje, żeby sprawdzić mi zdania.

Rosiek, ja bym jechała. Języka nigdy dość. Ale to tylko i wyłącznie Twoja decyzja.

Edytowane przez Lavi92
Czas edycji: 2010-12-06 o 19:47
Lavi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:47   #1589
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkaaa00 Pokaż wiadomość
o_O o matko ;D

Uczycie sie jeszcze ?;>
Ja nie D żyję wycieczką
chociaż powinnam się uczyć matmy albo fizyki

Stary 2010-12-06, 19:52   #1590
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
dziewczyny... mam szansę na wyjazd na studia do U.K. bez certyfikatu językowego, ale musiałabym zdawać maturę z agnielskiego... a co do tego mam jakieś opory, i... i nie wiem co zrobić. pojawia się ogromna szansa, ale mam pełno obaw co do wyjazdu samej do obcego państwa, miałabym dwa razy więcej nauki: język i materiał ze studiów i tak dalej...

mam totalny mętlik w głowie a maksymalnie dwa tygodnie na decyzję widzicie tu jakieś plusy, minusy, jaką podjęłybyście decyzję?
Kurcze. Sama nie wiem. Choć myślę, że bym pojechała, jeśli to jakaś dobra uczelnia. Fajnie poznać nową kulturę, dokształcić jeżyk (choć troche smutno samemu, zostawic wszystkich i wszystko). Ale z drugiej strony priorytetem są dla mnie studia i wykształcenie, licze, że później zdąże się jeszcze najeździć po świecie Wybrałabym więc po prostu najlepszą uczelnie (a nasze rodzime podobno nie są takie złe ).
A można wiedzieć skąd nagle pojawił się ten pomysł? Kto ci to zaproponował itp.?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości