Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 17:19   #2461
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke wpadam sie pochwalic, ze mamy trzeciego zęba! Dzis zauważyłam górną lewą jedynkę
A wiec ostatni mega marud nie był bez powodu, jednoczesnie wychodziły dwa zęby
Moje dziecko juz od wczoraj zgrzyta zębami A jak mówiłam mężowi, ze mała chyba zgrzyta zębami, to mówił, ze to niemożliwe
Brawo dla zgrzytacza.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:23   #2462
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
fotki bardzo ciekawe nie banalne podobuja mi sie pochwal fotografa
a małż faktycznie młodo wygląda ale w końcu to co on stary jest?
i gdzie te twoje kilogramy ? wyglądasz super
ojjjj dziękuję Ci ale kilogramy są (nadal powyżej 80 ) na szczęście większość zdjęć jest robiona tak, że niekoniecznie widać moją wielką żopę i brzuch po kolana
Najlepiej jak podczas sesji usiłowałam się "wsysnąć" czyli brzuch wciągnąć.. zrobiłam to i brzuch miałam płaski jak decha ale cycki to mi tak wypieprzyło do przodu że jak mąż mnie obejmował to dziecko gniotłam między nami

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:31   #2463
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2360353 7]
moje dziecko też dzisiaj jakieś śpiące... trzecia drzemka jak na razie... w dodatku ta przed obiadem trwała 2 godziny a zwykle to max 30 minut... hm... obym nocki nie miała zarwanej. ale wrażeń też ma dziś sporo, to pewnie odsypia...[/QUOTE]

U mnie też trwa trzecia drzemka. Co prawda zasypiał rycząc, oczy juz zamknięte były, ale spać nie... Padł po 45 min walki.
Śpi już 1,5h.

A w południe spał w wózku prawie 2h. Cud.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
kto mi dziecko podmienił?
przed 11 usnęła uśpiona na siłę i spała 1,5h. o 15.30 usnęła przy cycku i śpi do teraz. szok.
O To zbiorowe spanie jest dzisiaj, widzę.

Stary 2010-12-06, 17:44   #2464
margo80
Zakorzenienie

Siala - no nie sądziłam, że taki "chłoptaś", jakoś tak obstawiałam, że to "misiek". teraz Ci się nie dziwię, że sama drzwi dźwigałaś

Ewcia pospała 2h. to chyba dlatego, że jej mówiłam, że Mikołaj patrzy
teraz bawi się z babcią, a za godzinkę kąpiel i spanko.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-12-06 o 17:48
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:52   #2465
kropka75
Zakorzenienie

Super fotki pokazujecie.

Nie zacytuję, bo już mi się małpka obudziła, idziemy jeść i kąpać się.
Spał godz. i 45 min.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Siala - a ten Twój to pełnoletni jest na pewno?

Stary 2010-12-06, 18:03   #2466
kardashi
Zakorzenienie

Margo śliczna Ewcia
Robicie te zdjęcia u fotografa czy sami?

Siala ale świetnie
A Ty jak ładnie wyglądasz

Edzia gratulacje 7 miechow

Mam pytanie.. Czy któraś z Was używa pampersów Sleep&Play? Jak sie sprawdzają ;>?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:11   #2467
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Margo śliczna Ewcia

Siala ale świetnie

Mam pytanie.. Czy któraś z Was używa pampersów Sleep&Play? Jak sie sprawdzają ;>?
samiuteńki małż robi

Ewcia
Przemek
Stary 2010-12-06, 18:16   #2468
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
samiuteńki małż robi
O to pogratulować

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:21   #2469
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa

Małż ma 25 lat
Latem polazł do sklepu mi kupić książkę (joanny Chmielewskiej - pisze lekkie kryminały z humorem) i Pani mu nie chciała sprzedać bo uznała, że jest nieletni wyszedł i wrócił tam z babeczką ze sklepu obok, która nas zna i wtedy dopiero jej obrączką pomachał na palcu a babeczka go poparła i zdobył dla mnie tę książkę

Stary 2010-12-06, 19:32   #2470
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa

Małż ma 25 lat
Latem polazł do sklepu mi kupić książkę (joanny Chmielewskiej - pisze lekkie kryminały z humorem) i Pani mu nie chciała sprzedać bo uznała, że jest nieletni wyszedł i wrócił tam z babeczką ze sklepu obok, która nas zna i wtedy dopiero jej obrączką pomachał na palcu a babeczka go poparła i zdobył dla mnie tę książkę
A od kiedy to do kupna książki potrzeba dowodu?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Ale się właśnie uśmiałam...

Mąż przyszedł do domu i poszedł do łazienki... Daniel leży mi na kolanach i bawi się moim telefonem.
Nagle słyszę dzwoni tel. małża. Ten wychodzi z kibla i psioczy: "czego tam znowu...", odbiera i słyszę: "cześć Misiaczku... cześć słoneczko... (myślę sobie: pogięło chłopa tak do znajomych gadać )... powiedz mamusi, że rozmawiasz z tatusiem...".

Tak oto mój syn w wieku 6 miesięcy wykonał swój pierwszy telefon.

Stary 2010-12-06, 19:40   #2471
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecałam, że jak dostanę więcej zdjęć z sesji to się pochwalę.. więc się chwalę :

A jeszcze muszę wygrzebac jakieś "ludzkie" bardziej świąteczne.. z czapką i workiem mikołajowym ..

pikne te zdiecia

wygladacie jakbyscie byli z braciszkiem na zdieciach

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-12-06 o 19:42
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:40   #2472
velluto
Zadomowienie

Cytat:
pokaże Wam kilka foteczek:
1. pani Mikołajowa
2. pomocnik Mikołaja w całej okazałości
3. Mikołajek raz jeszcze
4. prawie jak mój avatar
5. zaczytana
6. joga dla zaawansowanych
7. ze szczeniaczkiem
8. trafiony prezent
9. zabawa
śliczne na prawdę piekną pamiątkę będzie miała Ewcia
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Velluto-pisałaś,że podobny rytm mamy,tylko Twoja je mniejsze porcje...ale ja Tosiulę zaczęłam dokarmiać w 16tyg.,więc na pewno wcześniej od Ciebie.Z czasem i Twoja zacznie wsuwać,aż jej się uszy będą trzęsły.Ja od wczoraj zaczęłam gotować,bo przy takich ilościach już mi się opłaca.
mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz Ja też gotuje czasem małej
Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na szczepieniu. Płacz był, ale krótki. Podpytałam pediatrę o kilka spraw, wiele rzeczy mi wyjaśniała. Mój maluch ma już 7,8kg wagi. I jest już prawie na 50 centylu z czego się bardzo cieszę, bo jeszcze 3 miesiące temu był zaledwie powyżej 10. Obwód główki w normie. Dziś też pierwszy raz dostał mięsko - indyczka, a jutro podam żółtko. Z glutenem mam się wstrzymać do 8 miesiąca, skoro po podaniu wcześniej był ból brzucha. To tyle u nas. A jeszcze miałam napisać, że najgorsza to jest teraz ta plucha, z wózkiem jedzie się bardzo ciężko.

A jeszcze miałam napisać że podusia, która uroczyście została wręczona jako prezent mikołajkowy spisuje się rewelacyjnie.
gratuluję wagi moja mała była dziś ważona i waży więcej
co do podusi to nic dziwnego, że się tak dobrze spisuje
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Uwaga dzis mamy 7 miesiecy :gadu ly:
gratulacje
Cytat:
a tu Mimi z rocznym kuzynkiem kubusiem

i Moja rózowa snieżynka

z autem kubusiowym

i kupi mnie ktos ?
Ale ona już duza!
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Velluto, gratki trzeciego zabka, jeszcze troche i bedzie caly komplet

Dzisiaj w Fin dzien niepodleglosci a my spedzilismy pol z niego na odsiezaniu i niemilej wymianie zdan z sasiadka z domu obok. Masakra.
A ja jstem zmeczona, odkad Malvi zaczela sie podnosic caly czas laze za nia i pilnuje. Dzisiaj nawet probowala sie podniesc opierajac o psa
Dzieki
Dzien niepodleglosci w mikołajki? tez cos
A z Malvinki niezła akrobatka rośnie
Cytat:
Obiecałam, że jak dostanę więcej zdjęć z sesji to się pochwalę.. więc się chwalę :
piękne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
a jeszcze się pochwalę moja strasza córa była wczoraj w Warszawie na egzaminie państwowym z Japońskiego i chyba zda bo mówi że nie był trudny więc
bo nie pisałam ale ona sie na japonistykę wybiera
gratuluję dla mnie japoński to totalna chińszczyzna
Cytat:
Ja używam Dla mnie są świetne, o wiele lepsze niż te zwykłe pampersy

Dziekuje za wszystkie gratulacje z powodu ząbka Rzeczywiście, chyba moja mała jest pierwszym trójzębnym dzieckiem na wątku

Byliśmy dziś u pediatry. Mała waży 7,9kg Co do odrzucania butelki, to moja mała została pochwalona, że wie co dobre
Poza tym rzeczywiście, możliwe, że występuje u niej niewielkie napięcie mięśni grzbietu Dostaliśmy namiary na dobrego neurologa dziecięcego, więc czeka nas kolejna wizyta.
No i bez problemu dostałam zwolnienie do pracy - opiekę nad małą, do świąt. A więc 27 grudnia wielki powrót
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:43   #2473
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Mąż przyszedł do domu i poszedł do łazienki... Daniel leży mi na kolanach i bawi się moim telefonem.
Nagle słyszę dzwoni tel. małża. Ten wychodzi z kibla i psioczy: "czego tam znowu...", odbiera i słyszę: "cześć Misiaczku... cześć słoneczko... (myślę sobie: pogięło chłopa tak do znajomych gadać )... powiedz mamusi, że rozmawiasz z tatusiem...".

no ładnie
masz zablokowane połączenia z 0-700 ?
Stary 2010-12-06, 19:47   #2474
Magdi555
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23559436]no , ja mam nadzieje, chciałabym, żeby Tymke już sam pomykał po chacie.
Wit wymiata , uroczy i radosny z niego dzieciak.
co to znaczy? [/QUOTE]

Cytat:
śliczne na prawdę piekną pamiątkę będzie miała Ewcia

mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz Ja też gotuje czasem małej

gratuluję wagi moja mała była dziś ważona i waży więcej
co do podusi to nic dziwnego, że się tak dobrze spisuje

gratulacje

Ale ona już duza!

Dzieki
Dzien niepodleglosci w mikołajki? tez cos
A z Malvinki niezła akrobatka rośnie

piękne zdjęcia

gratuluję dla mnie japoński to totalna chińszczyzna

Ja używam Dla mnie są świetne, o wiele lepsze niż te zwykłe pampersy

Dziekuje za wszystkie gratulacje z powodu ząbka Rzeczywiście, chyba moja mała jest pierwszym trójzębnym dzieckiem na wątku

Byliśmy dziś u pediatry. Mała waży 7,9kg Co do odrzucania butelki, to moja mała została pochwalona, że wie co dobre
Poza tym rzeczywiście, możliwe, że występuje u niej niewielkie napięcie mięśni grzbietu Dostaliśmy namiary na dobrego neurologa dziecięcego, więc czeka nas kolejna wizyta.
No i bez problemu dostałam zwolnienie do pracy - opiekę nad małą, do świąt. A więc 27 grudnia wielki powrót
No Kuba jednak prześcignął Natalię. My mamy 6 ząbali Owszem rzadki się udzielamy, ale na liście jeszcze jesteśmy

Pozdrawiamy
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:47   #2475
Edzia400
Zakorzenienie

siala- twoj pierworodny wpadł w oko mojej Amelci jak widzi wasze zdiecia tak se wzdycha i mówi ecie ech eee leje normalnie

kropko hihi teraz musisz uwazac bo mlody bedzie do szajowej Agutki dzwonił

dzieki dziewczyny za gratulacje

mloda spurata (marudna) chyba gorne ida bo nigdy taka nie byla smoka niby cycka ale wypluwa nie da se smarnac rano miala strasznie gory napuchniete czeka mnie ciezka noc gryzakow tez nie chce

ciekawe jak tam Agutka

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 19:51   #2476
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
No Kuba jednak prześcignął Natalię. My mamy 6 ząbali Owszem rzadki się udzielamy, ale na liście jeszcze jesteśmy
Pozdrawiamy
W takim razie ustępujemy Kubie pierwszeństwa W jakiej kolejności mu wychodziły?
I oczywiście gratulujemy
Stary 2010-12-06, 20:00   #2477
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Duża dziewczynka.

Będzie dobrze. Grunt to dobry specjalista.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

kropko hihi teraz musisz uwazac bo mlody bedzie do szajowej Agutki dzwonił

mloda spurata (marudna) chyba gorne ida bo nigdy taka nie byla smoka niby cycka ale wypluwa nie da se smarnac rano miala strasznie gory napuchniete czeka mnie ciezka noc gryzakow tez nie chce

ciekawe jak tam Agutka
He he he

Smaruj, przyniesie jej ulgę jeśli to zęby.
Ja wpycham palucha na siłę, a potem jest radość na buzi.

Agutka dziś miała ciężki wieczór, głośno w szpitalu, marudkowała mocno, nie mogła zasnąć. Ale ma się ciut lepiej... Nifuroksazyd działa zdaje się.

Szaja pozdrawia.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
no ładnie
masz zablokowane połączenia z 0-700 ?
Chyba muszę bloknąć.

Stary 2010-12-06, 20:08   #2478
kafuniax
Raczkowanie

Edziu gratulacje 7 miesięcy! fajne fotki też kupiłam zabawkę zwierzątko muzyczne z biedronki tylko te melodyjki mało przyjazne dla ucha...

Velluto! szalejecie z ząbkami
Cytat:
U nas jak się zaczęło wiercenie na koniec 4 miesiąca, tak trwa do dziś.
aha
Cytat:
Tak.
Nosi się super. Plecy w ogóle mnie nie bolą, nawet po 1,5h spaceru - taki na razie był najdłuższy. I małemu bardziej się podoba niż chusta, w ogóle się nie buntuje.

Tel. już zamówiłam. Ciekawe czy mu się spodoba, bo on ma bardzo konkretny gust. Moja kom. widzi mu się dużo bardziej niż tatusiowa.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Jakie, jakie?
no to super, warto zainwestować kasę w porządne nosidło. Zobaczymy jak tam mój mei tai będzie się sprawował.

Cytat:
A od kiedy to do kupna książki potrzeba dowodu?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Margo śliczna Ewcia

Siala ale świetnie

ja raz kupilam i nigdy więcej, u nas sie totalnie nie sprawdziły, nie mają naciąganych (flexi) tych skrzydełek zapinających, przez co zsuwają się z dupki i przemakają. Za to zwykłe pampersy active baby u nas się sprawdzają, a już te nowe premium to rewelacja czekam na jakąś promocję, co by kupić

Siala, fajne fotki!

mam pytanie do dziewczyn gotujących samodzielnie: jak przygotować deserek jabłko banan? najpierw to jabłko ugotować, czy od razu zetrzeć? mam fajne jabłka i chciałam podać małemu

Kropko, Bratko, jak będziecie wiedziały co u Szaji, to dajcie znać. Martwię się o małą.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Agutka dziś miała ciężki wieczór, głośno w szpitalu, marudkowała mocno, nie mogła zasnąć. Ale ma się ciut lepiej... Nifuroksazyd działa zdaje się.

Szaja pozdrawia.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

dziękujemy i też pozdrawiamy!!! niech Agu zdrowieje jak najszybciej, tak mi jej szkoda

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:08   #2479
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

niby fajne... ale nie wiedzieć czemu, dzieci zawsze zajarzą, że to tylko zabawki. Maksiu mial kilka tego typu zabawek i zawsze zostawiał je po kilku minutach. Potem sprezentowałam mu starą komórkę TŻ-ta i komplet kluczy z pilotem z wyzłomowanego fiata i do teraz się tym bawi.

Cytat:
pokaże Wam kilka foteczek:
1. pani Mikołajowa
2. pomocnik Mikołaja w całej okazałości
3. Mikołajek raz jeszcze
4. prawie jak mój avatar
5. zaczytana
6. joga dla zaawansowanych
7. ze szczeniaczkiem
8. trafiony prezent
9. zabawa
śliczniutka.

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Ciagle mi powtarza ze jak wroce do pracy, 3 stycznia, to inaczej bedziemy sie dzielic obowiazkami. Zobaczymy jak to bedzie. Poki co to on do Macka podchodzi tylko zeby sie pobawic, ponosic na raczkach ale karmienienie, przewijanie, kapiele to juz moja dzialka. Nawet jak fride nieszczesna wyciagam, to ucieka, zeby Maciek go nie widzial w tym czasie i zle nie zapamietal, bo to przeciez mama jest be i w nosie grzebie.
ja na mojego TŻ psioczyć nie mogę.
często traci poczucie czasu jak jest na warsztacie, ale generalnie oki.
codziennie kąpie i kładzie do snu obu chłopaków, szykuje też kolację, śniadania robi sobie sam, rano ubiera Maksia, pilnuje mycia ząbków, szykuje mu śniadanie i zaprowadza go do przedszkola.
Jak jest w domu to Tymka nakarmi, przebierze, pobawi się.
A co się obowiązków domowych tyczy: wiesza pranie, odkurza mieszkanie, pierze swoje ciuchy robocze, jak trzeba to pozmywa, śmieci wyniesie... jedynie nie chce prasować i okien myć (ale tego i ja nie lubię, więc najmuję babkę do tej pracy ).

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Gratulacje za zęby.
A mi nasuwa się pytanie na ile rehabilitacja jest konieczna już na tym etapie a na ile to po prostu rozwijanie umiejętności dziecka, które i tak z czasem sam by nabył?? Czego dowodem są dla mnie informacje od Kardashi czy Lei, bo ich dzieciaczki same zaczynają raczkować, pełzać.

Mój maluch ma już 7,8kg wagi. I jest już prawie na 50 centylu z czego się bardzo cieszę, bo jeszcze 3 miesiące temu był zaledwie powyżej 10.
za dobrą wagę.
Tymek od dziś bardzo śmiesznie się wygina, nie na czworakach ale na stopach staje, rozprostowane rączki, proste nóżki. zaraz Wam jaką fote zapodam.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
a cha - moja dziewczyna juz oficjalnie gryzie sie w stopy
no to oficjalne gratki.

Cytat:
Ja tylko na chwilke wpadam sie pochwalic, ze mamy trzeciego zęba!

Cytat:
a tu Mimi z rocznym kuzynkiem kubusiem

i Moja rózowa snieżynka

z autem kubusiowym

i kupi mnie ktos ?
ja kupię, a jaka cena?

Cytat:
śliczna z Was rodzinka.
i wiesz, ja podobnie jak margo, inaczej sobie Twojego TŻ-ta wyobrażałam.

Jesteśmy po kontroli u lekarza, mamy sumamed na 3 dni, inhalacje z pulmikortu, flegaminę ... bo wciąż jest źle, w oskrzelach charczy...
Dziś byłam u innego lekarza niż dotychczas, i mu gadam, że po 10 zastrzykach jest dużo lepiej, lekarz zbadał Tymka i gada: "Jeśli teraz jest dużo lepiej, to nie wyobrażam sobie jak było wcześniej".

poza tym odwiedził nas dziś Mikołaj- wpadła trójka znajomych z dzieciakami, do ego moi chłopcy, i nagle... dzwonek słychać... Mikołaj wchodzi zw wielkim workiem. Dzieciaki różnie reagowały na Mikołaja: zachwycone (2szt), zapatrzone (Tymek), wystraszone (2szt).
Ale było suuuuuuper. Maksiu z tatusiem już opanowali kolejkę- cały pokój w torach.

przesyłamy buziaczki dla Agatki.
bratka, wiadomo coś więcej? Co Agatce dolega?

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-12-06 o 20:11
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:08   #2480
margo80
Zakorzenienie

Magdi - 6 zębów? rekordzista! wylazły szybko, czy narobiły kłopotu?

Kropka - blokuj blokuj, bo Ci przyjdzie rachunek z jakichś wysp egzotycznych

po 20 przyjechało krzesełko dla Ewci. nie miało być prezentem mikołajkowym, a wyszło, że Mikołaj się postarał i zdążył. dostawa gratis i jeszcze pani absolutnie nie zgodziła się zatrzymać złotówki do okrągłej sumki. takich sprzedawców lubię

aaaa i zapomniałabym... ten mój Dziabąg siedząc na kolanach u babci, a właściwie półleżąc u niej, podnosił się do siadu, tak po prostu. jakoś to do mnie nie dociera, że moja mała córeczka już tyle potrafi

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-12-06 o 20:13
Stary 2010-12-06, 20:18   #2481
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23608545]niby fajne... ale nie wiedzieć czemu, dzieci zawsze zajarzą, że to tylko zabawki. Maksiu mial kilka tego typu zabawek i zawsze zostawiał je po kilku minutach. Potem sprezentowałam mu starą komórkę TŻ-ta i komplet kluczy z pilotem z wyzłomowanego fiata i do teraz się tym bawi. [/QUOTE]

Starą komórkę już mu daliśmy. Nie pasuje mu. Woli moją.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
no to super, warto zainwestować kasę w porządne nosidło. Zobaczymy jak tam mój mei tai będzie się sprawował.
A szyłaś u kogoś czy jakiś firmowy nabywasz?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

aaaa i zapomniałabym... ten mój Dziabąg siedząc na kolanach u babci, a właściwie półleżąc u niej, podnosił się do siadu, tak po prostu. jakoś to do mnie nie dociera, że moja mała córeczka już tyle potrafi
Fakt.

Brawo.

Danio dziś oszalał. Próbował siadać z płaskiego leżenia. Chyba mu się wydaje, że to tak samo jak z półleżenia, albo jak z podciąganiem.
Zdziwiony, że się nie da.

Stary 2010-12-06, 20:22   #2482
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

A szyłaś u kogoś czy jakiś firmowy nabywasz?
kupiłam z lenny lamb, wygralismy rabat 30 zł, to miałam pretekst, żeby mei taia za 200 kupić zobaczymy czy będzie wygodny, no i jak mały... generalnie w chuście kółkowej bardzo mu się podoba, i po chwili chodzenia zasypia, ale mnie podoba się już trochę mniej, przy dłuższym chodzeniu bolą plecy i ramię, jednak ten ciężar nie rozkłada się równomiernie.

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:26   #2483
Konto usunięte

Cytat:
szybko dzieciaczki się rozwijają... to fakt.
a jak dziecko będzie większe, to z sentymentem będziemy wspominać te pierwsze dni, tygodnie, miesiące...

Cytat:
bo się chłopak zna... woli nowszy model.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:28   #2484
bratkab
Zadomowienie

Cytat:

Szaja pozdrawia.
Podpinam się pod wpis. Takie samo info dostałam.
Stary 2010-12-06, 20:44   #2485
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
W takim razie ustępujemy Kubie pierwszeństwa W jakiej kolejności mu wychodziły?
I oczywiście gratulujemy
Najpierw wyszły dolne jedynki - Jedna po drugiej. Po około dwóch tygodniach wyszły górne dwójki i za jakieś dwa dni górne jedynki.
Przez chwile mieliśmy w domy Dracula Dzięki za gratki

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Magdi - 6 zębów? rekordzista! wylazły szybko, czy narobiły kłopotu?

po 20 przyjechało krzesełko dla Ewci. nie miało być prezentem mikołajkowym, a wyszło, że Mikołaj się postarał i zdążył. dostawa gratis i jeszcze pani absolutnie nie zgodziła się zatrzymać złotówki do okrągłej sumki. takich sprzedawców lubię

Na szczęście szybko i niezbyt boleśnie - przynajmniej tak to wyglądało z zewnątrz. Co dokładnie Kruszynka czuła to nie wiem Najgorsza była ta górna grupka bo odstępy to króciutki - praktycznie z dnia na dzień wszystkie wylazły Marudził tylko w dniu przebicia dziąsła, więc łaskawie się obeszło.
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:57   #2486
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
nam się nie podobały. z tych samych powodów:
Cytat:
...

ja raz kupilam i nigdy więcej, u nas sie totalnie nie sprawdziły, nie mają naciąganych (flexi) tych skrzydełek zapinających, przez co zsuwają się z dupki i przemakają. Za to zwykłe pampersy active baby u nas się sprawdzają, a już te nowe premium to rewelacja czekam na jakąś promocję, co by kupić
...
Cytat:
...Ale się właśnie uśmiałam...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23608545]...

ja na mojego TŻ psioczyć nie mogę.
często traci poczucie czasu jak jest na warsztacie, ale generalnie oki.
codziennie kąpie i kładzie do snu obu chłopaków, szykuje też kolację, śniadania robi sobie sam, rano ubiera Maksia, pilnuje mycia ząbków, szykuje mu śniadanie i zaprowadza go do przedszkola.
Jak jest w domu to Tymka nakarmi, przebierze, pobawi się.
A co się obowiązków domowych tyczy: wiesza pranie, odkurza mieszkanie, pierze swoje ciuchy robocze, jak trzeba to pozmywa, śmieci wyniesie... jedynie nie chce prasować i okien myć (ale tego i ja nie lubię, więc najmuję babkę do tej pracy ).
...[/QUOTE]

jak sobie tak czytam podobne wpisy... to dochodzę do wniosku że straszna małpa ze mnie...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:01   #2487
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala- twoj pierworodny wpadł w oko mojej Amelci jak widzi wasze zdiecia tak se wzdycha i mówi ecie ech eee leje normalnie
Ojj ale Seba zakochany narazie w Szajowej Agatce.. w sumie to jedyna panna jaką zna, więc wyboru nie miał

Stary 2010-12-06, 21:07   #2488
ona1981
Zakorzenienie

Sleep&play używałam i u nas się sprawdziły. Wprawdzie nie mają elastycznych boczków, ale były ok. Tylko to trzeba przetestować, każde dziecko jest inne. Przykładowo haggisy u mojego Michała się sprawdziły, u Szymona zupełnie nie, przeciekają strasznie. Szymon ma zupełnie inna sylwetkę, pewnie od tego dużo zalezy.
Ja ostatnio odkryłam Rosmanowskie pieluszki za 19,90 (w takie kwiatuszki) i są super: śliczne, super chłonne i mają elastyczne boczki.

Margo śliczną Ewcia miała sesję
Edzia cudna Amelcia
Siała śliczne z was trio

Dziewczyny kilka dni mnie u was nie było, mala maruda kilka dni przejęczała. Nie wiem co mu było. Dziś całe szczęście było trochę lepiej
Stary 2010-12-06, 21:13   #2489
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2360971 1]

jak sobie tak czytam podobne wpisy... to dochodzę do wniosku że straszna małpa ze mnie... [/QUOTE]
to znaczy?
Stary 2010-12-06, 21:18   #2490
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam z lenny lamb, wygralismy rabat 30 zł, to miałam pretekst, żeby mei taia za 200 kupić zobaczymy czy będzie wygodny, no i jak mały... generalnie w chuście kółkowej bardzo mu się podoba, i po chwili chodzenia zasypia, ale mnie podoba się już trochę mniej, przy dłuższym chodzeniu bolą plecy i ramię, jednak ten ciężar nie rozkłada się równomiernie.
Daj znać jak Ci pasi.

Ja myślę o czymś na zmianę, konkretnie o firmie Ono. Podobno bardzo dobre. LL też kiedyś chciałam, ale teraz te bambusowe są, dużo droższe od poprzednich, więc postanowiłam trochę dołożyć i kupić już Bondo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości