|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Dziewczyny, jak wasze maluszki myja zabki? Ile razy dziennie? Pasta czy bez?
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Przylaczam sie do zyczen!
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem daje sobie umyć z łatwością, a czasem wyrywa szczoteczkę i się wyrywa... także z różnym skutkiem. |
|
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Hellloł, hellloł
)))Troszkę mnie nie było, ale teraz już wszystko się zmieni, bo moje dziecie ma w koncu nianie i mam wiecej czasu dla siebie ![]() Biore sie za szukanie pracy, no ale jak mam zaczac szukac, jak najpierw muszę do Was zajrzec ![]() Wczoraj wieczorkiem przelecialam wszystko co straciłam i oczka mi sie same po 24 zamknely ![]() Moja Bianka jeszcze do soboty na antybiotyku, takze siedzimy w domku i dziecko snieg tylko przez balkon widzi. Jutro jedziemy do kontroli i bede musiala jej zrobic badanie sluchu Trzymajcie kciukasy oby wszystko juz bylo dobrze, bo nie moge patrzec jak ona sie meczy!!!AAAA i powiem Wam jeszcze jedno, moja mala od miesiaca kaszlała, (o katarze nie wspomne) nic jej nie pomagalo i zrobiłam ten syrop z cebuli (ja dalam jedna cebule czosnkowa, 1,5 lyzki miodu, 1,5 lyzki cukru i cala cytryne) i po trzech dniach jak reka odjął!!!!!!!!!!! Wszystko jej przeszlo Kareninko kochanaDaguś chyba tylko jeszcze ja Tobie nie gratulowałam fasolki!!!!!!!! Strasznie się cieszę, że tak szybko Ci sie udało Wiesz, który to tydzien, bo nie doczytalam ) I nie pisz tu takich rzeczy, ze u Was cieplo, bo ja w depresje przez Ciebie jakas popadne, albo przyjade do Ciebie i bede siedziala cala zime![]() Kasiu brawa dla Matiego, to mały spryciula, jeszcze troche i on wszystkie dzieciaczki na watku przegoni Kareninko moja mala potrafi cały dzien nieraz ze szczoteczka latac i czasami o paste sama sie upomina, to jej troszke daje ![]() Przy okazji super, ze sie spotkalyscie z Gucia, macie super zdjatka!!! Sandra i Andre to takie dwa przeciwienstwa, wygladaja jak aniolek i diabelek )a wlasnie sanki, sanki, sanki my ich jeszcze nie kupilysmy... ale zamierzamy, mysle, ze te co kupila Agusia są fajne, bo i dla maluszka i pozniej jak bedzie starsza bedą dobre Zeberko ja tez kupowałam w tym sklepie Congee wszystko na roczek malej (obrusy, talerze, kubki, balony, sztucce.....itp) czesciowo zamowilam przez allegro, a czesciowo telefonicznie i wszystko bylo oki Mają produkty dobre jakosciowo i wygladaja po prostu bajkowo
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisac, ze my tez na urodzinowej imprezce zrobilysmy ta wrozbe, ulozyłam: łyżkę, pieniazek, rozaniec, ksiazke, kluczyki od auta i moje dziecko wzielo cooooo??????????? Pieniążek!!!!!
Wstawie Wam zdjecie na którym widac torta w ksztalcie lalki i jak mala ma dylemat co wybrac ![]() I wiecie co jestem zachwycona, bo to jakie ona robi postepy odkad skonczyla rok to jest niesamowite. Juz rozumie doslownie wszystko co sie do niej mowi i oczywiscie odpowiada mi po swojemu (mala dosyc szybko zaczela gadac). Mówie np. poszukaj smoczka, przynies mi ksiazeczke gdzie sa zwierzaczki to poczytamy(przynosi mi z drugiego pokoju, siada mi na kolana i obraca kartki, pokazuje wszystkie zwierzeta). jak pytam czy jest glodna, to tez odpowiada, czy chce mleko itp. Ma taka lalke, która sie smieje i mowi na nia lala hahaha, karmi ja i daje smoczka Wczoraj powiedziala kilka razy "TATUS" zamiast tata. Na pieska mówi bau bau zamiast hau hau I uwielbia mnie wywracac i wtedy mowi Bachhhh![]() No moglabym tak wymieniac i wymieniac, taka jestem z niej dumna!!! I tak uroczo wyglada bo jak sie smieje to widac juz jej te piatki
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Przepraszam, że się "wtrącam" ale mam małe pytanko... Dla mam karmiących piersią... Czy Wasze dzieci jeszcze tak "wiszą" na cycku? Mój mały pod koniec grudnia skończy rok, a ciągle uwielbia cyca... w dzień musi kilka razy pić, w nocy budzi się co 2-3 godziny... jestem już wykończona tym jego ciumkaniem, ale nie mam pomysłu, jak go troszkę odzwyczaić.. nie chciałabym rezygnować całkowicie z karmienia, ale chciałabym aby w dzień raz sobie pociągnął, no i wieczorem przed snem.... czy jest tu jakaś mama, która przechodziła podobną sytuację?? Pozdrawiam!
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
A co tu taka cisza??
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Brombusiu, jezeli dziewczyny nie mają nic przeciwko to czy ja mogę prosic o ponowne zaproszenie do klubu?? ![]() :pro si:
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze pomoglo Cytat:
Jakos nie trudno zgadnac ktore jest aniolkiem a ktore diabelkiem.... ![]() Masz madrutka coreczke Ja codziennie nie moge sie nadziwic, jak moje dziecko zmienia sie z dnia na dzien...co nowego umie, jak duzo rozumie...nie rozumiem jak mozna sie nudzic majac malucha w domu... ![]() Fajne fotki z urodzin, tort super a Bianka My juz po obiadku i zaluje bardzo, ze bylo kogos, kto moglby nas nagrac...bo maly wzial swoja lyzeczke, mojej juz nie chcial, ale za to swoja nie jadl sam tylko...karmil mnie...caly czas...i tak jedlismy...on mi lyzeczke jedna i ja jemu... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-08 o 12:20 |
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
ponarzekam wam troche na wstepie a co
![]() nie mam czasu! no kurcze moja doba ma chyba 12 h a nie 24 Filo piega ciagle po calym domu a ja razem z nim. Remont jego pokoju nadal trwa wiec tz jest wiecznie zajety czyli kto calymi dniami siedzi z mlodym ? no kto? oczywiscie ze Mamusia. Babcia dzisiaj z rana ulepila balwana ba balkonie wiec filip biega robi "bam" w szybe gdzie stoi balwan i jest zadowolony. ostatnio jak pakowalismy prezenty probowal nampomagac i papierem do pakowania sie przeciol paluszka. potem pobiegl do drugiego pokoju i tam sobie siedzial ja wchodze a on siedzi i co mu krewka poleciala to wycieram o spodnie o czolo i naasza posciel. gdyby7 chociaz zaplakal to wiedziala bym ze cos jest nie tak a on sobie zabawne znalazl. musze sie umowic do fryzjera ale nie wiem kiedy tz bedzie mial wolne:[ ah z tym jego zasr.. grafikiem. Andre pieknie je lyzeczka!! moj je widelcem parowki. dostalyscie prezent z bobovity ?? ja dostalam podziekowanie ze bralam udzial w konkursie z zakrętkami. 5 kolorowych lyzeczek wlasnie openzlowalam 10michalkowKasiu sliczego torta mieliscie!! Bianka oczywiscie gwiazda.. o mamie modelce nie wspomne;p
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Sto lat dla Lenki Juz nie długo mojej Dominisi roczek ,oj ale zlecialo Nie daje juz rady z Misia biorą Mnie czasem takie załamki ze maskra ..a na dodatek Misia chora =oskrzela ,a chcielismy isc na basen buu
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Co wam bede tu pisac ,zasmiecac wątek ,użalac sie .Cięzko Mi, nie radze sobie poprostu z codziennymi obowiązkami
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A linuxa to ja lubie, tylko teraz musze sie przyzwyczaic do nowej klawiatury, no i dzis pisze z nosem na monitorze, bo okulary odbieram dopiero za godzine ![]() Czyli podpasowal Lippenbalsam? I jak sie kremik i odzywka sprawuja?Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepiej pisz do niej na priva
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
AsiCcccCA
Ja mam w końu chwile dla siebie Kinia usneła choć ciężko jej było zasnąć ale to chyba przez zęby ma dwa nowe na górze czwóreczki. Noc od trzech dni przrąbana bo tylko mi na cycu wisi ![]() Farahh więc też mam problem. Tyle że w dzień juz nie karmie dziś był wyjątek bo za chiny nie mogła zasnąć ![]() Katarina081 ślicznie wyglądałyście a torcik piękny ![]() Narobiłyście mi ochote na tego pchacza tylko nie wiem jaki ![]() Zastanawiałam się też czy nie kupić wózeczek pchacz, ale widze tylko z Fishera i chyba nie ma innych, więc głupia jestem nie wiem co wybrać ![]() Ktoś kupił kapciuszki kurde tylko teraz nie wiem kto jestem ciekawa czy służą ![]() My myjemy ząbki taką pastą od 6 miesiąca |
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dzień mała poprostu dostaje flasię z proszkowanym mlekiem i nawet sama sobie ją trzyma i z nią zasypia. kiedy idzie na drzemkę kładę ją na boczku i daję butlę (pozycja jak przy nocnym karmieniu piersią) i sprawdziło się. |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
My nie mamy jeszcze co myc
Dominkia ma dopiero 2 ząbki które wychodzą i wychodza i wyjsc do konca nie moga ,wogóle jakies to dziewne dwójki jej nie wychodza a widze ze trójki chcą sie przebic![]() tez musze wymienic okulary
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie maleczko dajesz
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtek na pocztku calkiem ladnie jadl z butli sam )ale tylko Bebiko) za to od wczoraj w dzien nie zjadl mleka wogloe bo butla bee a cyca mu nie dalam
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina my myjemy wieczorem po kolacji z pastą z fluorem(elmex od roku) ale bardzo malutko jej daje a potem pare razy czyszcze mu buźkę samą wodą. Zresztą zazwyczaj pare arzy maźne mu ząbki szczoteczką i ją zabiera. Sam sobie czyści po swojemu.
Katarina dziękuje za opinie o tej stronce- przekarze koleżance, bo to dla niej... ja to raczej będe bardzo skromnie organizować z samymi chrzestnymi i ich połówkami no i moim tatą może... Ale Wasza uroczystośc naprawde musiała być udana Tort niesamowity! Obie wyglądałyście cudnie!Też myśle, że lepiej żebyś napisała do Brombi na priv, bo ona taka zalatana Skoro wróciłaś i chcesz być w klubie myśle, że nikt nie ma nic przeciwko
|
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Gocha to mamy tak samo przechalapne
co do mycia ząbków, to my szczotkujemy tylko wieczorem i to samą wodą, w ciągu dnia po jedzonku tylko przemywam jej buziaka i przepłukuję wodą.. pastę elmex mam, ale gdzieś wsadziłam
|
|
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za odzew
Chyba spróbuję pomału oduczać ciągnięcia cycola w dzień, mały je już wszystko właściwie, więc krzywda mu się nie stanie... Nie będziecie miały nic przeciwko, jeśli będę Was podczytywać...??
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
My juz po szczepieniu Kamilka byla bardzo dzielna nawet nie jeknela a tak sie bałam Dzis tatus bedzie usypiał mala ciekawe jak mu pojdzie ![]() Karenina moja myje zabki zazwyczaj 2 razy rano i wieczor, najpierw ja jej sama myje potem daje jej szczeoteczke i sama cos tam próbuje i ja daje paste tak specjalna dla dzieci tak tylko troszeczke.
|
#2514 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() byłam dziś w auchan i faktycznie była promocja pampersów. dzięki za info my myjemy ząbki czasem rano (jak się nam przypomni ) i wieczorem. Mamy pastę Ziajkę chyba, od 1-ego ząbka Katarina- ale śliczne fotki. Cytat:
![]() Olka też wcina parówki widelcem a jak jest spadnie zanim włoży do buzi to nakłuwa jeszcze raz aż w końcu się jej uda![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Z wielką chęcią będę się udzielać!
Tylko muszę Was najpierw poznać
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka spi
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Farahh witaj
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
witamy i powiedz nam tez cos o sobie
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłabym ten z fisher price dlaczego?bo wydaje mi sie ze dluzej posluzy teraz pchacz pozniej wozeczek dla lalkija marzę dla swojej księżniczki o takim: http://allegro.pl/smoby-wozek-glebok...349566033.html Nasza jest wysoka baba więc myślę że wiosną pociśnie nim na plac zabaw zapewne będzie wozić grabki ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Co o mnie?
![]() Mam 23 lata, dwóch fajnych synków (dwuletniego i rocznego), fajnego męża.. ![]() Nie pracuję, zajmuję się dziećmi i domem.. no i czytam wizaż w wolnych chwilach... ![]() Reszta chyba wyjdzie w trakcie pobytu na forum Mój synek urodził się 27 grudnia, ma 10 zębów i chodzi od 24 listopada
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-12-08 o 20:35 |
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Trzymajcie kciukasy oby wszystko juz bylo dobrze, bo nie moge patrzec jak ona sie meczy!!!

Filo piega ciagle po calym domu a ja razem z nim. Remont jego pokoju nadal trwa wiec tz jest wiecznie zajety czyli kto calymi dniami siedzi z mlodym ? no kto? oczywiscie ze Mamusia. Babcia dzisiaj z rana ulepila balwana ba balkonie wiec filip biega robi "bam" w szybe gdzie stoi balwan i jest zadowolony. ostatnio jak pakowalismy prezenty probowal nampomagac i papierem do pakowania sie przeciol

I jak sie kremik i odzywka sprawuja?

dziś był wyjątek bo za chiny nie mogła zasnąć
Dominkia ma dopiero 2 ząbki które wychodzą i wychodza i wyjsc do konca nie moga ,wogóle jakies to dziewne dwójki jej nie wychodza a widze ze trójki chcą sie przebic
) i wieczorem. Mamy pastę Ziajkę chyba, od 1-ego ząbka