Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 01:31   #1231
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
na wlasne oczy widzialam mrozily mleko na zapas a pozniej musialy odciagac jak byly w domu bo sie za duzo produkowalo
z mrożeniem trzeba uważać, niby mozna na 3 msce zamrozić ( to max) ale tak naprawdę mleko produkując sie jest dostosowane do wieku maluszka i jego aktualnych potrzeb, więc takie mleko zamrozone np z 3 msca może nie odpowiadac juz do końca potrzebom półroczniaka, ale oczywiście jesli zostanie podane jakos tak wyjątkowo np na wyjście mamy na imprezke to nic sie nie stanie, poza tym dobrze jest miec kilka zamrozonych np na wypadek jakiegos leczenia mamy, czy niespodziewanych wypadków, gdzie nawet takie mleko sprzed 3 mscy pozwoli na utrzymanie naturalnego karmienia...

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kusi mnie medela, którą byś poleciła? Na all jest trochę aukcji i się czaję ale muszę przede wszystkim zdecydować który model.
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
niutka a ktury z medeli elektryczny mozesz polecić?
czy takie mini electric bedzie ok?
ja mogę tylko polecic ten, który sama uzywałam przy dwójce i byłam bardzo zadowolona, czyli ten mini electric, bardzo dobry moim zdaniem stosunek ceny do jakości
tylko patrzcie żeby to był ten model na baterie i jednoczesnie z załączonym zasilaczem, wtedy jest ekonomiczniejszy i praktyczniejszy, kupiłabym tez od razu w zestawie z butelką lub dwiema, wydaje mi sie, że powinny byc to teraz te butelki do których medela ma smoczki calma, bo kiedy ja kupowałam dawno temu, to były inne butelki, takie bez smoczków.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 06:45   #1232
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Hej

O rany, dziewczyny ile Wy piszecie od trzech dni siedzę w pracy i próbuję nadrobić zaległości jestem dopiero na 24 stronie . Byłam ciut przeziębiona i siedziałam w domu a w domu nie mam kiedy posiedzieć na necie bo moja córeczka jest mega absorbująca .

Pochwalę się, że w sobotę idziemy na zajęcia do szkoły rodzenia i będziemy mieć pierwsze spotkanie z położną, która mam nadzieję będzie przyjmować nasz poród domowy już z nią rozmawiałam i wydaje się oki. Jestem strasznie podekscytowana

Przebijając się przez tyle stron zapisałam sobie tylko kilka rzeczy do których chciałam się odnieść. jak doczytam resztę to może jeszcze coś będę chciała powiedzieć .

A więc po pierwsze primo
1. tormentiol - zawiera kwas borowy, który ma szkodliwy wpływ zwłaszcza dla niemowląt. Tenże kwas zawiera również aphtin zapisywany niemowlakom na pleśniawki, linomag krem (nie mylić z maścią - ona tego nie zawiera), krople do oczu tobrex, również przepisywane niemowlaczkom. Lekarze i położne (starej daty często) często polecają te specyfiki choć w niektórych krajach ten składnik leku jest zabroniony w stosowaniu (zdarzały się po nim nawet przypadki śmiertelne). Lekarze niestety żadko się dokształcają przekazują wiedzę której nauczyli się na studiach, no i to też ludzie popełniają błędy. Ja wiem, że mnóstwo ludzi stosowało ten specyfik i nic im nie jest ale ja swojego dziecka postanowiłam nie narażać skoro wiem, czym to może grozić. Wole nie ryzykować. A na odparzenia jest wiele środków innych których można spróbować. Ja wiem, że ile ludzi tyle opinii ja tylko zasugerowałam temat, każda mama zrobi jak uzna w swym sumieniu za stosowne.
2. majtki siateczkowe do porodu - jak dla mnie to było zbawienie, rodziłam w lipcu, gorąco a w szpitalach grzeja na potęgę, pot lał się po tyłku za przeproszeniem. A te majteczki takie przewiewne . W opakowaniu sa chyba dwie pary, takie łonówki zgrabne i takie majciochy wysokie, które są świetne ponoć po cc bo nie uciskaja ale leko przytrzymuja opatrunek. Nawet te majtki można przeprać na szybko, jak mi się w szpitalu zabrudziły krwią to ja myk pod zlew, mydełko i rachu ciachu na ręcznik, żeby osuszyć i na tyłek i już. W tych fizelinowych tyłek się poci
3. chusty - ja się zakochałam w tym pomyśle , jak dla mnie chyba najlepsze byłoby to rozwiązanie bo Kalina była np. kolkowa i często noszona i mnie ręce juz później odpadały a tak rączki mam wolne, dzieciątko przy mamusi a ja mogę jeszcze tymi rączkami zrobić coś wokół mojej drugiej córeczki bo ona będzie miała tylko rok i 8 msc i jeszcze potrzebuje mamusi do wielu czynności. Mam tylko jedną obawę bo wyczytałam, że dzieci mające problemy z bioderkami nie moga byc noszone w chustach a Kalina np. była wiotka i musiała być szeroko noszona i boję się, że Hania też będzie miała ten problem zwłaszcza, że to częsta przypadłość u dziewczynek.

A i oczywiście gratuluje poznania płci wszystkm mamusiom i witam nowe koleżanki

A teraz wracam do 24 strony
papa

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 06:54   #1233
megi2015
Zadomowienie

hmmm jakoś nie umię spać nie wiem czy to nie przez sytuację z Eirene. Jakoś tak przykro mi się zrobiło - jakby nie mogło być wszystko ok. a do szpitala powinnyśmy trafiać dopiero na poród...
jestem jednak dobrej myśli i wiem że Eirene sobie poradzi i wszystko jest ok

a tak poza tym zrobię dziś szarlotkę, bo mąż miał wczoraj ochotę ale nie miałam jabłek w domu
Stary 2010-12-08, 07:56   #1234
nuna_77
Zadomowienie

Eirene trzymaj się i wracaj do nas szybko

Chyba pojadę dzisiaj do Tesco oblukac te promocje, może wreszcie zrobię jakiś pierwszy zakup.

Byłam wczoraj w Smyku i kocyki te z allegro tam sa po 24 zł, a na all
http://allegro.pl/puszysty-kocyk-na-...338505571.html
w dodatku jednostronne.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:59   #1235
Tity
Zakorzenienie

coralady, Eirene mam nadzieję, że wszystko ok
Castia a Ty jak się czujesz?
Ja dzisiaj piekę pierniczki

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:57   #1236
blackrose4u
Wtajemniczenie

wczoraj padałam na nos po 3godzinnym maratonie z piernikami, zajrzałam do Was ale nie miałam siły odpisać.

Dziewczyny mam nadzieje że będzie wszystko ok z Wami, odpowczywajcie i dajcie znać co się dzieje. trzymam kciuki

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Eirene trzymaj się i wracaj do nas szybko

Chyba pojadę dzisiaj do Tesco oblukac te promocje, może wreszcie zrobię jakiś pierwszy zakup.

Byłam wczoraj w Smyku i kocyki te z allegro tam sa po 24 zł, a na all
http://allegro.pl/puszysty-kocyk-na-...338505571.html
w dodatku jednostronne.
tzn że w Smyku lepsze? Czy jednostronne własnie w Smyku, bo nie zrozumiałam
Mam rabat do zmyka to może się wybiore po taki kocyk, tylko on jest do łóżeczka, wózka?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:06   #1237
87czarna
Zakorzenienie

Eirene jeszcze nie dała znaku życia? Oby wszystko było w porządku!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:09   #1238
Montii
Zakorzenienie

w sumie można by napisać do eirenne
ale nie wiem,może śpi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:20   #1239
Jok3r
Zadomowienie

Eirine lezy w szpitalu. Nadal ma skurcze, ale juz slabsze. Chca jej fenoterol podac. Nie wiadomo kiedy wyjdzie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:21   #1240
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Eirine lezy w szpitalu. Nadal ma skurcze, ale juz slabsze. Chca jej fenoterol podac. Nie wiadomo kiedy wyjdzie.
ojj biedna mam nadzieję że skurcze szybko przejdą i wróci do nas jak najszybciej

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:24   #1241
Jok3r
Zadomowienie

Colorlady niestety nie podala przynajmniej mi i Eirine nr, wiec nic nie wiem. Macie pozdrowienia od Eirine. Prawdopodobnie polezy do piatku, ale nic jej nie chca powiedziec przynajmniej na razie.
Stary 2010-12-08, 09:36   #1242
Montii
Zakorzenienie

To ja już na prawdę nie wiem z jakim bólem jechać do szpitala a z jakim nie
bo jakbym miała jechać z każdym to byłabym tam co chwilę, ale czasem aż nie mogę wyrobić :-/

[LEFT]
Stary 2010-12-08, 09:49   #1243
Jok3r
Zadomowienie

No wiec Eirine miala silne bole jak na @. Od razu polozyli ja na oddzial i dostala bardzo bolesny zastrzyk ( po, ktorym nie moze siedziec do teraz) i Relanium. Dzis ma dostac wlasnie ten Fenoterol, bo skurcze/bole sa nadal choc po zastrzyku mniejsze. Jednak wiadomo, ze raczej jej nie wypuszcza wczesniej niz po 3 dobie, wiec do piatku pewnie polezy. Nudzi sie jej i ma czarne mysli, ze zatrzymaja ja dluzej jesli bole nie ustapia. Uprzedzono ja, ze po Fenoterolu bedzie jej pikawa szalec i rece trzasc i pewnie dlatego dostaje Relanium.
Stary 2010-12-08, 09:53   #1244
Olusiaa_
Zakorzenienie

Miejmy nadzieję, że skurcze się u Eirene uspokoją....

U mnie dziś ciepło, widać zieloną trawkę, i dobrze, bo na wieczór umówiłam się z koleżankami, spokojnie autem mogę jechać, bo przez ten śnieg to miałam stres, poza tym TŻ mi nie pozwalał...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:55   #1245
Montii
Zakorzenienie

Olusia ja też przez śnieg mało jeżdżę dlatego dawno mnie na uczelni nie widzieli ale dziś jadę po śnieg stopniał w sumie, tzn jest nadal biało ale mniej i będę się pewniej czuła za kierownicą

swoją drogą mam nadzieję,że będę autem jeździć do końca ;-)
tj że zmieszczę się za kierownicą

[LEFT]
Stary 2010-12-08, 09:57   #1246
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiec Eirine miala silne bole jak na @. Od razu polozyli ja na oddzial i dostala bardzo bolesny zastrzyk ( po, ktorym nie moze siedziec do teraz) i Relanium. Dzis ma dostac wlasnie ten Fenoterol, bo skurcze/bole sa nadal choc po zastrzyku mniejsze. Jednak wiadomo, ze raczej jej nie wypuszcza wczesniej niz po 3 dobie, wiec do piatku pewnie polezy. Nudzi sie jej i ma czarne mysli, ze zatrzymaja ja dluzej jesli bole nie ustapia. Uprzedzono ja, ze po Fenoterolu bedzie jej pikawa szalec i rece trzasc i pewnie dlatego dostaje Relanium.
Kurcze Eirene trzymaj się!!!Będzie dobrze,bóle ustąpią!!!Czekamy na Ciebie.

Dziękuje dziewczyny za troskę Jestem wzruszona,że się martwicie o moje i Małej zdrówkoW sumie ciesze się,że wczoraj nie wieczorem nie wchodziłam na forum,bo chyba bardziej bym sie zdenerwowała sytuacja Eirene.Może też wylądowałabym w szpitalu

U mnie dzisiaj juz lepiej,ale wczoraj brzuch bolała mnie niemiłosiernie Nie miałam skurczy,tylko takie kłucia i ciągnięcie.I tylko dlatego,że skurczy nie było nie wylądowałam w szpitalu.Moze magnez pomógł?Nie chciałam panikować,ale chyba przy kolejnym taki stanie( odpukać!!!)pojade do szpitala. Póki co dzisiaj wszystko gra.Mam nadzieję,że tak juz zostanie! Eirene dawaj znać co u Ciebie i Maluszka!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:57   #1247
aguchaw1
Raczkowanie

Mam nadzieje, że szybko ją wypuszczą i że to tak na prawde nic poważnego. Ale przyznam, że jak czytam o tym jej pobycie to aż mam gęsią skórę.. oby każdą z Nas omijały takie dolegliwości..

Eirene trzymaj się, wszystko będzie dobrze..
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:58   #1248
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Olusia ja też przez śnieg mało jeżdżę dlatego dawno mnie na uczelni nie widzieli ale dziś jadę po śnieg stopniał w sumie, tzn jest nadal biało ale mniej i będę się pewniej czuła za kierownicą

swoją drogą mam nadzieję,że będę autem jeździć do końca ;-)
tj że zmieszczę się za kierownicą
Montii czy wybierasz się jutro na te spotkanie Johnson & Johnson?

Cześć laseczki

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:12   #1249
iwa00
Raczkowanie

Witajci dziewczyny.
Eirene trzymaj się napewno będzie ok.

A ja byłam wczoraj na usg, no więc dzidzia siedzi sobie pośladkowo w samym dole brzucha i płci dokładnie nie było widać ale pani dr powiedziała, że wygląda jej na dziewczynkę, no ale zastrzegła, żeby się jeszcze nie cieszyć bo źle widać. No to chyba płci dowiem się dopiero po porodzie bo teraz to znając mojego lekarza nic mi nie powie a prywatnie już nie chce iść.
Dzidzia waży ok 530g (23t. 5dz) i wsjo z nią ok.
A i po wizycie kupiłam jedno różowe body - no musiałam
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:22   #1250
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej dziewczynki mam [pytanie do tych które maja płaconą pensje z zusu (na L4) kiedy macie wypłacane świadczenie...
bo ja juz od 23 listopada jestem na stałym L4 i płaci mi juz zus i nei wiem kiedy dostane reszte wypłaty

czy oni maja jakis ustalony termin płatności?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:23   #1251
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie kurcze biedna Eirene mam nadzieje ze z nia wszystko bedzie ok i wroci niebawem do domu ja wczoraj tez mialam bole brzucha takie dziwne ale na szczescie przeszlo po 1h dobrze nie siedzialm na forum bo bym pewnie schizy dostala jeszcze wiekszej
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:25   #1252
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za troskę Jestem wzruszona,że się martwicie o moje i Małej zdrówkoW sumie ciesze się,że wczoraj nie wieczorem nie wchodziłam na forum,bo chyba bardziej bym sie zdenerwowała sytuacja Eirene.Może też wylądowałabym w szpitalu

U mnie dzisiaj juz lepiej,ale wczoraj brzuch bolała mnie niemiłosiernie Nie miałam skurczy,tylko takie kłucia i ciągnięcie.I tylko dlatego,że skurczy nie było nie wylądowałam w szpitalu.Moze magnez pomógł?Nie chciałam panikować,ale chyba przy kolejnym taki stanie( odpukać!!!)pojade do szpitala. Póki co dzisiaj wszystko gra.Mam nadzieję,że tak juz zostanie! Eirene dawaj znać co u Ciebie i Maluszka!
to dobrze, że Ty się czujesz lepiej! Eirene się o Ciebie pytała
napisała, że już się czuje lepiej, ale leki będzie jeszcze brać, najgorsza nuda i to, że musi leżeć...

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajci dziewczyny.
Eirene trzymaj się napewno będzie ok.

A ja byłam wczoraj na usg, no więc dzidzia siedzi sobie pośladkowo w samym dole brzucha i płci dokładnie nie było widać ale pani dr powiedziała, że wygląda jej na dziewczynkę, no ale zastrzegła, żeby się jeszcze nie cieszyć bo źle widać. No to chyba płci dowiem się dopiero po porodzie bo teraz to znając mojego lekarza nic mi nie powie a prywatnie już nie chce iść.
Dzidzia waży ok 530g (23t. 5dz) i wsjo z nią ok.
A i po wizycie kupiłam jedno różowe body - no musiałam
a usg 3d już robiłaś czy w ogóle nie chcesz robić? Bo może na tym lepiej by było widać, a to, jak dziewczyny pisały, lepiej tak koło 26-28 tygodnia.
Ale niespodzianki też są fajne moja koleżanka do końca nie wiedziała, co będzie, tak sobie z mężem zdecydowali, wszyscy obstawiali chłopaka i jest dziewczynka!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:29   #1253
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc dziewczynki ja dopiero wstalam i teraz mnie glowa boli bo za dlugo
Pozniej przejde sie do miasta to moze mi przejdzie?

Po za tym ciagle boli i piecze mnie w tej lewej nodze niby to pachwina pozniej przechodzi pod posladek mowie Wam okropny bol jedni mowia ze to rwa a inni robia zdziwione miny jak im o tym mowie jutro do gin wiec mam nadzieje ze mi cos konkretnego powie na ten temat bo przez to ani spac ani na boku polezec po prostu tragedia o szybszym i dalszym chodzeniu nie wspomne nie raz utykam jak stara babcia

Ja jako takich bolow brzucha nie mialam wzdecia tak ale nic po za tym wiec wspolczuje dziewczynom ktore laduja w szpitalu bo zamiast cieszyc sie ciaza to zamartwiaja sie czy wszystko jest dobrze.Trzymam kciuki Eirene

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ja jestem na L4 2 m-c i w zeszlym mialam wyplate 10 tak samo jak pracowalam ale szczerze to pojecia nie mam ?jak to jest?moze ktoras ma inaczej?
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:30   #1254
ego_ego
Wtajemniczenie

W końcu Was od wczoraj nadrobiłam

Cytat:
A o to i moje dzisiejsze pierwsze zakupy dla maleństwa
piękne

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem po rozmowie, usłyszałam kilka miłych słów o swojej pracy , aż mi łzy w oczach stanęły. szefowa stwierdziła że spokojnie mam gdzie wracać
kupiłam 3 ubranka dla Tymka
[
no to super, że ma takie podjście

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a ja jestem w siódmym niebie! Dzisiaj mamy z TŻ 'miesięczną rocznicę i przyjechali przed chwilą do mnie z poczty kwiatowej...dostałam z Majeczką piękne kwiaty,mandarynki,jabłka i banany w dużym koszu wiklinowym...ach,napatrze c się nie mogę!
ale Ci fajnie, chociaż ja nie mogę narzekać, bo na pierwszy m-c po slubie dostałam przepiękny, ręcznie robiony łańcuszek złoty, bo juz od dawna go chciałam

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie wstawiam wczoraj zrobioną fote Bruna
super

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już od pół godziny w pracy niestety, a tak mi się spać chce
ego_ego to od której Ty pracujesz????

normalnie od 7:30, ale teraz przyjeżdżam wcześniej z dziewczyną z pracy i wychodzę godzinę wcześniej, bo ona matka karmiąca, a szefowa pozwoliła mi z nią na razie jeździć, żebym sama sie nie męczyła samochodem

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość
nareszcie wrociłam byłam w tym nieszczesnym ZUSie i na szczescie wszystko udalo mi sie załatwic w sandomierzu i nie musialam nigdzie jezdzic. tylko ciekawe kiedy dostane pieniadze, mam nadzieje ze przed swietami.
.
no to fajnie, że udało Ci się wszystko załatwić

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie dzisiaj brzuch boli to masakra!Najpierw były bóle okresowe,teraz ciągnie mnie cały brzuch i jajniki bardzo bolą.Mała sie cały czas rusza.Nie wiem czy mam się martwić? Mam nadzieje,ze to wiązadła się rozciągają
Nospa niewiele pomogła.Kurcze nie wiem co robić
Mnie wczoraj brzuch bolał cały dzień i też się martwiła, ale po południu miałam planowaną wizytę u gina. Zbadał mnie i okazało się, że za dużo siedzę przy biurku (plus jeszcze podróz w samoch). Dostałam opierdatkę, że nie chcę zwolnienia, ale po rozmowie pozwolił mi jeszcze trochę popracować, muszę brać nospę 3 razy dziennie i rutinoscorbin
Z małym wszystko w porządku, tylko sobie zrobił z mojego pęcherza poduszkę

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

O rany, dziewczyny ile Wy piszecie od trzech dni siedzę w pracy i próbuję nadrobić zaległości jestem dopiero na 24 stronie . Byłam ciut przeziębiona i siedziałam w domu a w domu nie mam kiedy posiedzieć na necie bo moja córeczka jest mega absorbująca .

papa
no piszą dziewczyny jak szalone

Cytat:
no to nie fajnie, trzymam kciuki za nią i dzidziusia
mam nadzieję, że szybko wyjdą

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję, że skurcze się u Eirene uspokoją....

U mnie dziś ciepło, widać zieloną trawkę, i dobrze, bo na wieczór umówiłam się z koleżankami, spokojnie autem mogę jechać, bo przez ten śnieg to miałam stres, poza tym TŻ mi nie pozwalał...
a u nas dzis rano padał znowu śnieg
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:33   #1255
blackberry09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mam [pytanie do tych które maja płaconą pensje z zusu (na L4) kiedy macie wypłacane świadczenie...
bo ja juz od 23 listopada jestem na stałym L4 i płaci mi juz zus i nei wiem kiedy dostane reszte wypłaty

czy oni maja jakis ustalony termin płatności?
dołączam sie do pytania, bo w listopadzie mi połowe wypłacił pracodawca a reszte wypłaca mi ZUS, ale u mnie troche trudniejsza sytuacja bo dostałam pismo ze mają problem z adresem i musiałam jechac to wyjasniac. No a teraz czekam na pieniazki i tez sie zastanawiam w jakim terminie wypłacają

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:34   #1256
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
oj, ale dobrze,ze ją zatrzymali i "naprawią"
przekaż podrowienia i niech sie trzyma cieplo

Cytat:

Ja jestem na L4 2 m-c i w zeszlym mialam wyplate 10 tak samo jak pracowalam ale szczerze to pojecia nie mam ?jak to jest?moze ktoras ma inaczej?
ja jestem od paru miesiecy na L4 i kasę dostaję dokładnie w dniu wypłaty w zakładzie u mnie tak jak wszyscy
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:35   #1257
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja zauwazyłam ze in dłuzej siedze w jednej pozycji ty bardziej mnie pobolewa brzuch i twardnieje
no ale nei są to bardzo silne bóle
no ale dobrze ze dziewczynki sa w szpitalu tam sie nimi zajmą

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:37   #1258
Tity
Zakorzenienie

Eirene bidulo trzymaj się. Dadzą leki i będzie lepiej, Tylko czemu te szpitale takie dołujące...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:43   #1259
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość
dołączam sie do pytania, bo w listopadzie mi połowe wypłacił pracodawca a reszte wypłaca mi ZUS, ale u mnie troche trudniejsza sytuacja bo dostałam pismo ze mają problem z adresem i musiałam jechac to wyjasniac. No a teraz czekam na pieniazki i tez sie zastanawiam w jakim terminie wypłacają
ja dostaję mniej więcej pieniądze co 3 tyg. Tzn mam tak L4 wypisywane na 3 tygodnie i po wysłaniu go pocztą do pracodawcy on je przekazuje do ZUS, kiedyś do nich dzwoniłam tzn do ZUS i się pytałąm jak to jest, a oni że mają sporo czasu, bo zanim to do nich dotrze od pracodawcy... a potem jeszcze ktoś to musi zaakceptować, ktoś przelew musi zrobić...
A no właśnie, jak chcesz pieniądze na konto z ZUS to musisz wypełnić formularz z ich strony i wysłać poleconym do ZUS z numerem konta, bo jak nie, to przekazem pocztowym kasę wyślą, ja tak czekałam półtora miesiąca za 1 razem.

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:48   #1260
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a usg 3d już robiłaś czy w ogóle nie chcesz robić? Bo może na tym lepiej by było widać, a to, jak dziewczyny pisały, lepiej tak koło 26-28 tygodnia.
Ale niespodzianki też są fajne moja koleżanka do końca nie wiedziała, co będzie, tak sobie z mężem zdecydowali, wszyscy obstawiali chłopaka i jest dziewczynka!
nie chcę robić 3d. najwyżej będzie niespodzianka.a różowe ciuszki dokupimy po porodzie
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości