Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 09:30   #1411
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

No ja też opłaciłam priorytet więc żyję nadzieją, ze dziś przyjdzie - śnieg stopniał, drogi są czarne więc może nie będzie opóźnień w dostawie

Małej od dwóch dni siedzi jakaś koza w nosie bo słyszę, że jej przeszkadza, ale kurde wcale jej nie widzę i nie mogę jej wyciągnąć zakrapiam nosek solą fizjologiczną ale to niewiele daje - dodatkowo podczas jedzenia chyba ją wciąga w głąb noska - bo podczas jedzenia oddycha normalnie a potem znowu "charczy" do szału mnie już to doprowadza, ale nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:51   #1412
Ishka
Zadomowienie

Kotek u mnie jeszcze tydzien temu bylo podobnie. Jak jadł bys spokoj a po jedzeniu tak mu zaczynało charczec tak jakby mial wszystko pozapychane...dwa dni pozniej zaczał mu sie katar...oby u Ciebie bylo inaczej. Ale pewnie to bedzie tylko kozka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:21   #1413
kretencja
Zakorzenienie

MARIKA, to Twoja córeczka trochę starsza od Tymka, bo on dopiero o 21,31 urodzony

De, piękne zdjęcia

Dziewczyny po cc (a może po prostu tak po ciąży jest? ) - czy Wy też przez jakiś czas miałyście taki dyskomfort po siusianiu? Samo oddawanie moczu nie sprawia mi żadnego problemu, ale tuż po czuję takie dziwne... nie wiem jak to nazwać.. ciągnięcie w pęcherzu. Tak jakby po wysiusianiu się on się kurczył lekko czy coś takiego Podobno po ciąży pęcherz powoli, podobnie jak macica, wraca do dawnych rozmiarów i może to to?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:33   #1414
_paulinka2
Wtajemniczenie

kretencja mnie do niedawna też tak ciągnęło, szczególnie pod koniec siusiania, a nawet trochę bolało... Ale minęło więc wydaję mi się że tam też po prostu wszystko musi wrócić do tego jakim było przed ciążą

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

de słodziachne fotki szczególnie z małym na rękach taty )))

kotek mam to samo z gilem w nosku

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:33   #1415
rptrbj1978
Rozeznanie

przy suisianiu nie
ale przy oddawaniu stolca dostałam takich boli ze myslałam ze mnie rozerwie mam wrazenie ze jakis hemoroidsama nie wiem

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:36   #1416
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
kretencja mnie do niedawna też tak ciągnęło, szczególnie pod koniec siusiania, a nawet trochę bolało... Ale minęło więc wydaję mi się że tam też po prostu wszystko musi wrócić do tego jakim było przed ciążą

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

de słodziachne fotki szczególnie z małym na rękach taty )))

a nie macie fridy?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:51   #1417
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
niebieskaa u nas narazie jest spokój.....odpukać. Mała ładnie sypia, ładnie je i nie ma problemów z kupką. Jedynie cały czas kiedy chce złapać cycka trochę się musi nagimnastykować zanim załapie, ale jest cierpliwa, aż się dziwię, bo się nie wścieka tylko dzielnie dąży do celu
A u Was z czym są problemy?
chyba z tym ze przestawil sobie noc z dniem od 20 ryczy ciagle i cyca chce dzis mu dalam mm po cycu zaledwie 10ml wypil ale dzieki temu spal 2h. w dzien spi chyba go musze co troche budzic..

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

mnie tez nerka pobolewala,zastoj schodzi z nerki do dwoch tygodni po porodzie jakos...
tzn u kazdego czy jak ktos mial zastoj? ja mialam ucisk na ta nerke ale na usg niby bylo z nia ok a teraz boli szczegolnie jak pije, a pije duzo na pokarm i dla siebie bo mialam takie mega zaparcie jak nigdy dotad i musze wiecej pic...oby mi przeszło

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Dziewczyny po cc (a może po prostu tak po ciąży jest? ) - czy Wy też przez jakiś czas miałyście taki dyskomfort po siusianiu? Samo oddawanie moczu nie sprawia mi żadnego problemu, ale tuż po czuję takie dziwne... nie wiem jak to nazwać.. ciągnięcie w pęcherzu. Tak jakby po wysiusianiu się on się kurczył lekko czy coś takiego Podobno po ciąży pęcherz powoli, podobnie jak macica, wraca do dawnych rozmiarów i może to to?
ja tez tak mam, ale po porodzie nie moglam sie wysiusiac w ogole i mialam 2raz cewnik poszlo chyba ze 2litry ze mnie, od tej pory czuje taki jakby dyskomfort jak siusiam takie ciagniecie.

a boli Was rana po cc?
nie tyle ta z wierzchu ale mnie boli w srodku z lewej strony, moze sie nadwyrezylam?jestem 11dni po cc. jak jest u Was?boje sie powikłan
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:54   #1418
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kotek u mnie jeszcze tydzien temu bylo podobnie. Jak jadł bys spokoj a po jedzeniu tak mu zaczynało charczec tak jakby mial wszystko pozapychane...dwa dni pozniej zaczał mu sie katar...oby u Ciebie bylo inaczej. Ale pewnie to bedzie tylko kozka
oby nie - starsza córa trochę mi kaszle i się smarka i panicznie się boję aby malutka coś od niej nie złapała
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a nie macie fridy?
Ja mam gruszkę - frida jakoś do mnie nie przemawia - obawiam się, ze zamiast ściągnąć dziecku kozę to bym na nie pawia puściła
Wiem, wiem głupia jestem ale nic na to nie poradzę, ze ciągnie mnie na na samą myśl o fridzie...

Malutka mojej bratowej dostała kataru i lekarka do ściągania kazała jej kupić "KATAREK" podłącza się to do odkurzacza i wyciąga katar z noska
Stary 2010-12-08, 10:56   #1419
Martinixxx
Zadomowienie

Tez wyciągałam małej kozę, ale tylko raz i zrobiłam to patyczkiem. Boje sie kataru.

Szwy to mnie nadaL BOLĄ, ale tylko lewa strona sromu, czasami naprawde mocno a tu za chwile bedzie miesiąc po porodzie.No i hemoroidy też mam do tego ból lewego sutka - normalie kaleka. Ktoś stosował kapturki silikonowe na sutki? Bo już nie daje rady.

Mała dzisiaj nawet ładnie spała w nocy. Obudzila sie o 23.30 o 6 i o 10.30. o ale je min 1,5 do 2.Jak zaśnie wcześniej i zanoszę ja do łóżeczka to góra 5 min i ryk - głodomorra. Także uruchamiam dwa cyce, jeden do pusta i drugi na dobicie tak ze 20 min i ładie mi śpi

Podajecie wit D3?

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:57   #1420
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

a zakrapiasz jej czymś nosek??? Ja tylko solą fizjologiczną - na początku po zakrapianiu było kilka kichnięć a teraz jej to w ogóle nie rusza...
Stary 2010-12-08, 10:58   #1421
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak czasem mam a rodzilam naturalnie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
ja dopiero zaczne werandowac moze jutro o ile bede miala siłe..
ja dzis zamierzam zaczac

od kilku dni Tomek zaczyna marudzic, wierci sie, troche prezy, steka popłakuje....po chwili sie uspokaja i za chwilke znowu.... niewiem czy ma problem z kupą czy o co chodzi

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 10:59   #1422
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tez wyciągałam małej kozę, ale tylko raz i zrobiłam to patyczkiem. Boje sie kataru.

Szwy to mnie nadaL BOLĄ, ale tylko lewa strona sromu, czasami naprawde mocno a tu za chwile bedzie miesiąc po porodzie.No i hemoroidy też mam do tego ból lewego sutka - normalie kaleka. Ktoś stosował kapturki silikonowe na sutki? Bo już nie daje rady.

Mała dzisiaj nawet ładnie spała w nocy. Obudzila sie o 23.30 o 6 i o 10.30. o ale je min 1,5 do 2.Jak zaśnie wcześniej i zanoszę ja do łóżeczka to góra 5 min i ryk - głodomorra. Także uruchamiam dwa cyce, jeden do pusta i drugi na dobicie tak ze 20 min i ładie mi śpi

Podajecie wit D3?
Ja próbowałam przy starszej z tymi kapturkami ale coś mi nie szło - lepiej było bez.

Podaję codziennie jedną kapsułkę D3 i jedną kapsułkę K.
Stary 2010-12-08, 11:02   #1423
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

Podajecie wit D3?
mnie szwy nie bola ale zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie odpadły koncówki mialy odpasc od 6-9 dni

o hemoroidach nawet nie mow... mialam juz w ciazy ale to co sie z nimi stalo podczas porodu to masakra przez kilka dni w szpitalu jadlam i karmiłam malego na stojaco ale juz naszczescie sie zmniejszyły....

osłonki stosuje - dla mnie super wynalazek

witaminke wlasnie dzis tz ma kupic .... jeszcze polozna kazala podawac K .... ale boje sie bolu brzuszka

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 11:06   #1424
gimikis
Rozeznanie

Hej mamuśki!!!

Melduje się i ja

U nas wszystko jak na razie wszystko ok. Gabi je i śpi. Wczoraj miała tylko jakiś kryzys bo nie wiedziała sama czego chce. Ale w końcu zdecydowała się na cyca i usnęła.
Na moje cudo mogę patrzeć godzinami.
Pozdrawiamy mamusie i dzidziusie

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 11:26   #1425
sereniti
Zakorzenienie

ehh napisałam dużego posta i mi go skasowało
spacery - niestety jestem uziemiona w domu u nas nie odśnieżali wcale teraz zrobiło sie bagno chyba łódki bym potrzebowała żeby się stad wydostać . zresztą mały ma katarek od kilku dni na początku wyciągnęłam nawet fridą coś zielonkawego - strasznie się wystraszyłam ale póki co gile są przeźroczyste no ale jest. wieczorem tż zakrapia mu nos tą wodą morską ja atakuję fridą i jakoś to jest.
w ogóle szału dostanę przy małym - on je co 2 godziny w nocy też! w ogóle nie mam pojęcia jak go przestawić na dłuższe przerwy . czasem w ciągu dnia zdarzy mu się 4 godziny nawet przespać - ale nie w nocy oczywiście. w ogóle to od kiedy ma te kolki śpi z nami w łóżku - najlepiej u taty na klacie - a w swoim łóżeczku nie ma zamiaru . normalnie w pupę go gniecie jak tylko tam go kładę to zaraz ryk - jaki się wymagający zrobił królewicz
moja teściowa mnie normalnie wykończy - twierdzi że źle robię karmiąc tylko piersią - ze mały MUSI też zjeść mm bo jest głodny! dodam ze po jedzeniu jak płacze to tylko z bólu brzuszka, na wadze przybiera więc nie widzę powodu żeby go dokarmiać. mam zamiar jak tylko się da długo nie dawać mu modyfikowanego - już sama nie wiem czy dobrze robię
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 11:32   #1426
Weronisia
Zakorzenienie

Serenti nie słuchaj teściowej. Jak mały przybiera i śpi ładnie, no bo jednak 2 godziny to jest OK, to znaczy, że się najada. I nie daj sobie wmówić, że musi dostać mm.

Kretencja takie dziwne uczucie w pęcherzu ja też miałam i to dość długo.
Pytałam w szpitalu i powiedzieli mi, że przy cc pęcherz jest przesuwany w te i we wte i potem właśnie możemy tak dziwnie czuć. Mi już minęło na szczęście.

Dzisiejszy dzien znowu zaczelam od placzu. Ja już wymiękam. Jestem tak przemęczona, że jedyne co umiem zrobić, to się rozpłakać. I tak zaczynam każdy dzień.
Walczę z mężem i Pascalkiem o karmienie. Znaczy Pascalek chce bardzo cycka, a mąż mi zabrania dawać.
Dwa dni Pascal był na mm i nie było ulewania, chlustania na odległość, bólu brzuszka, bolących bąków, prężenia się i stękania.
Dziś w nocy domagał się jedzenia znowu co 2 godziny, ale nie wypijał tyle co trzeba. Dawał radę 60 ml i zasypiał. Po 2 godzinach znowu pobudka. Ale i tak dawałam mu mm.
O 10.00 dałam mu w końcu cycka. Ledwie skończył zaczął chlustać i to tak daleko, że szok. No ja nie wiem co się dzieje!? Czemu on tak chlusta po moim mleku? Przecież pilnowałam diety.
Mąż jest akurat w domu i już się na mnie wściekł niesamowicie, że jestem taka uparta... a ja już od zmysłów odchodzę. Mleka mam mnóstwo, chyba eksploduję. Odciągam i odciągam, a jemu nie mam dać?...
Dziś nie dam mu już cycka, spróbuję znowu jutro...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 11:34   #1427
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
mnie szwy nie bola ale zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie odpadły koncówki mialy odpasc od 6-9 dni

o hemoroidach nawet nie mow... mialam juz w ciazy ale to co sie z nimi stalo podczas porodu to masakra przez kilka dni w szpitalu jadlam i karmiłam malego na stojaco ale juz naszczescie sie zmniejszyły....

osłonki stosuje - dla mnie super wynalazek

witaminke wlasnie dzis tz ma kupic .... jeszcze polozna kazala podawac K .... ale boje sie bolu brzuszka
Ja też mam jeszcze szwy - wypadł mi tylko jeden jak do tej pory.

Wit. K daję już ponad tydzień i jak na razie bólu brzuszka nie ma
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh napisałam dużego posta i mi go skasowało
spacery - niestety jestem uziemiona w domu u nas nie odśnieżali wcale teraz zrobiło sie bagno chyba łódki bym potrzebowała żeby się stad wydostać . zresztą mały ma katarek od kilku dni na początku wyciągnęłam nawet fridą coś zielonkawego - strasznie się wystraszyłam ale póki co gile są przeźroczyste no ale jest. wieczorem tż zakrapia mu nos tą wodą morską ja atakuję fridą i jakoś to jest.
w ogóle szału dostanę przy małym - on je co 2 godziny w nocy też! w ogóle nie mam pojęcia jak go przestawić na dłuższe przerwy . czasem w ciągu dnia zdarzy mu się 4 godziny nawet przespać - ale nie w nocy oczywiście. w ogóle to od kiedy ma te kolki śpi z nami w łóżku - najlepiej u taty na klacie - a w swoim łóżeczku nie ma zamiaru . normalnie w pupę go gniecie jak tylko tam go kładę to zaraz ryk - jaki się wymagający zrobił królewicz
moja teściowa mnie normalnie wykończy - twierdzi że źle robię karmiąc tylko piersią - ze mały MUSI też zjeść mm bo jest głodny! dodam ze po jedzeniu jak płacze to tylko z bólu brzuszka, na wadze przybiera więc nie widzę powodu żeby go dokarmiać. mam zamiar jak tylko się da długo nie dawać mu modyfikowanego - już sama nie wiem czy dobrze robię
Nie słuchaj teściowej - ja nigdy od nikogo nie dostałam tylu durnych rad co od teściowej właśnie - skoro ładnie je i przybiera na wadze to w żadnym wypadku nie dawaj mm no chyba, ze chcesz zakończyć karmienie piersią.

A co do przerw w karmieniu to 2 godziny to wcale nie tak mało Z czasem będzie sobie wydłużać te przerwy no ale na to potrzeba troszkę czasu
Stary 2010-12-08, 11:53   #1428
Martinixxx
Zadomowienie

Użułam tej silikonowej nakładki. Niby załapała ale po chwili pusciła, spojrzała na mnie z wyrazem "ej matka, na łeb upadlaś??" i po piciu.
D*pa, znowu składam się z bólu.

Mała też poczatkowo budziła sie co 1,5 - max 2 h. Zmieniłam dietę na bardziej mączną i po 2 dniach już była wyraźna różnica. Może to i przesądy, ale jak coś jednak działa, to będę to stosować.

Stary 2010-12-08, 11:53   #1429
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja próbowałam przy starszej z tymi kapturkami ale coś mi nie szło - lepiej było bez.

Podaję codziennie jedną kapsułkę D3 i jedną kapsułkę K.
ja miałam pogryzone sutki dałam KAPtuRek ciagneło i
poleciała mi krew dobrze ze zdarzyłam wyjac bo niewypiło krwi
kupujecie same w w aptece d i k3 mnie nic nie dali ze szpitala i co mam isc do apteki i kupic sama,
jak to sie podaje????

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-12-08 o 11:56
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 12:06   #1430
anankee
Rozeznanie

Ja zaczęłam werandować wczoraj. Wczoraj 15 minut przy otwartym oknie, dzisiaj 30 min, jutro ma być 45, a w piątek jak nie będzie wiatru i temp w miarę to wychodzimy na pierwszy godzinny spacerek
małej chyba służy świeże powietrze, bo zasypia taka poubierana

nam pediatra przepisał tylko wit.K, o D3 nic nie wspominał
i jeszcze podaję małej cebion multi - taki zestaw witamin (aaaa, właśnie sprawdziłam, w tym cebionie jest wit D3, więc ok).

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 12:08   #1431
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Moj robi albo jajecznice albo cos podobnego do pasty do zebow heh

Ranka jak pojdziesz do lekarza to powiedz jak jest pewnie Ci zmieni te mleczko.
dzieki.
idziemy dzisiaj do pediatry - np i dzis np. zrobila ladna kupke. ale to sa tylko momenty.

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 12:13   #1432
Ishka
Zadomowienie

A nam przyszedł niedawno zamówiony leżaczek
Probowałam włozyc małego chwile posiedział i po jakis 10 minutach zaczął marudzic a ja zastanawiałam sie dlaczego....zaglądam w pampersa a tam jak po jakiejś bombie heheh ale dalismy rade haha

Niebieska rana mnie bolała gdzies do 2 tygodni. I tez bardziej z jednej strony dziwne uczucie takiego ściagania z jednej strony (troche szczypało) tak jakby mnie krzywo zszyli heh ale z raną problemow nie mialam. Zadnych strupkow sączeń od razu ślad był rozowiutki a musze przyznac ze przez moja wade macicy jak sie okazało przy cc musieli mi zrobic szersze naciecie o 5 cm....

Kretencja ja tak miałam i trwalo to u mnie dosyc długo bo do ok 3 tygodni potem przeszło te dziwne uczucie

Przy oddawaniu stolca jdo akis 2 tygodnie po cc mnie strasznie bolało...miałam wrazenie jakby mial mi sie brzuch rozerwac...

Mi w ciązy wyszły 2 hemoroidy ale byly malutkie...na szczescie nie ma po nich juz śladu znikły same

Sereniti nie słuchaj takich rad jak dokarmianie Twoj Bubuś dobrze przybiera na wadze Moja mama tez mi cos mowila zeby przynajmniej na noc mu zagescic na co ja kategorycznie mowie NIE wczoraj sie wazylismy i mamy wazyl rowne 5kg czyli wychodzi na to ze miesiecznie tyje 1kg czyli jest wporządku

A do katarku oprocz wody morskiej polecam taki aerozol jak Euphorbium compositum jest homeopatycznym lekiem i mozna go stosowac nawet dlugotrwale,jest delikatniejszy od tej wody morskiej (nią nie mozna za czesto psikac do ok 3x na dzien) no i bez recepty jest i musze powiedziec ze działa

Weronisia biedna kurcze nie wiem co mam Wam poradzic...tak bardzo chciałabym Wam pomoc chociaz słowem ale zupelnie nie mam pojecia jak...Kurcze jak Pascalek tak ulewa bardzo to moze znowu do lekarza isc? Ja wiem ze Ty bardzo bardzo chcesz karmic piersią ale Pascalek skonczył juz 2 miesiące to powinni choc po troszku byc coraz lepiej z tym ulewaniem.
Stary 2010-12-08, 12:17   #1433
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
przy suisianiu nie
ale przy oddawaniu stolca dostałam takich boli ze myslałam ze mnie rozerwie mam wrazenie ze jakis hemoroidsama nie wiem
ja tez tak mialam i gdybym mogla to bym w ogole nie chodzila do wc

Cytat:
Użułam tej silikonowej nakładki. Niby załapała ale po chwili pusciła, spojrzała na mnie z wyrazem "ej matka, na łeb upadlaś??" i po piciu.
D*pa, znowu składam się z bólu.

Mała też poczatkowo budziła sie co 1,5 - max 2 h. Zmieniłam dietę na bardziej mączną i po 2 dniach już była wyraźna różnica. Może to i przesądy, ale jak coś jednak działa, to będę to stosować.
Martini co Ty masz z ta lewa piersia?Mi krwawily brodawki i lewa piers mi gryzla dziaslami,ale uporalysmy sie z problemem bez kapturkow-moze bede mogla Ci jakos pomoc...ja wylam jak mialam ja przystawic do lewej piersi a teraz jest luzikale cwiczylam z nia i musialam uwazac jak ja przykladam do lewej

Nie wiem czy maczna dieta tak dziala-czy ogolnie nie glodzenie sie i wartosciowe rzeczy tak dzialaja-jak ja zaczelam roznicowac diete to mala tez dluzej spiaz ja musze juz wybudzac co 3 godziny a ja i tak chudne po troszku
Stary 2010-12-08, 12:18   #1434
Ishka
Zadomowienie

Ranka trzymam kciuki za wizyte i daj znac co Wam powiedzial lekarz

Wiecie co ale jaja kurier przyniosl mi paczke...podpisalam a on sobie poszedl...wyjelam z kartonu ten lezaczek patrze dopiero teraz ze z tylu w kartonie sa wbite jakies jego klucze z brelokiem ale chop poszedl i sie nie wrocil po nie heh
Stary 2010-12-08, 12:21   #1435
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Dzisiejszy dzien znowu zaczelam od placzu. Ja już wymiękam. Jestem tak przemęczona, że jedyne co umiem zrobić, to się rozpłakać. I tak zaczynam każdy dzień.
Walczę z mężem i Pascalkiem o karmienie. Znaczy Pascalek chce bardzo cycka, a mąż mi zabrania dawać.
Dwa dni Pascal był na mm i nie było ulewania, chlustania na odległość, bólu brzuszka, bolących bąków, prężenia się i stękania.
Dziś w nocy domagał się jedzenia znowu co 2 godziny, ale nie wypijał tyle co trzeba. Dawał radę 60 ml i zasypiał. Po 2 godzinach znowu pobudka. Ale i tak dawałam mu mm.
O 10.00 dałam mu w końcu cycka. Ledwie skończył zaczął chlustać i to tak daleko, że szok. No ja nie wiem co się dzieje!? Czemu on tak chlusta po moim mleku? Przecież pilnowałam diety.
Mąż jest akurat w domu i już się na mnie wściekł niesamowicie, że jestem taka uparta... a ja już od zmysłów odchodzę. Mleka mam mnóstwo, chyba eksploduję. Odciągam i odciągam, a jemu nie mam dać?...
Dziś nie dam mu już cycka, spróbuję znowu jutro...
Kurde Weronisia faktycznie niefanie z tym karmieniem - pamiętam jak walczyłaś o podawanie cyca małemu
A jak pije twoje mleczko odciągnięte z butelki a nie z cyca to też jest taki sam efekt???
Kurde nie wiem co ci doradzić
Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja miałam pogryzone sutki dałam KAPtuRek ciagneło i
poleciała mi krew dobrze ze zdarzyłam wyjac bo niewypiło krwi
kupujecie same w w aptece d i k3 mnie nic nie dali ze szpitala i co mam isc do apteki i kupic sama,
jak to sie podaje????
Tak - wit. D3 i K są bez recepty - są w takich kapsułkach i wyciska się jedną kapsułkę dziennie malcowi do buzi.
Dziwne, ze ci nic nie powiedzieli w szpitalu - wit. D3 daje się od urodzenia do końca 1 roku a wit.K od 8 doby życia do końca 3 miesiąca.
Stary 2010-12-08, 12:23   #1436
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, bidulko Trzymaj się jakoś

Dziękuję, dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę. Pomyslałam, że jakieś zapalenie pęcherza się wdało czy coś. Ale w sumie z siusianiem nie mam kłopotów, więc raczej to nic takiego...

Niebieskaa, nie jestem lekarzem, ale moim zdaniem po tak poważnej operacji ma prawo pobolewać jeszcze coś w środku. Staraj się odpoczywać dużo, oczywiście nie dźwigaj i wszystko powinno być OK. Mnie się zdarza, że coś mnie tam w środku zaboli czy zakłuje, choć raczej pobolewa mnie już sama rana. Ale to na pewno indywidualna kwestia, może związana z odpornością na ból, jakością cięcia?... Jedne kobiety po tygodniu od cc mogą robić niemal wszystko, inne muszą się bardzo oszczędzać 3 czy 4 tygodnie. I powinny! Po to jest połóg Była dzis u nas znów położna i powiedziała, że tak naprawdę po cesarce całkowitemu wygojeniu ulega wszystko nawet po 8 tygodniach dopiero

A propos położnej - małemu niestety trochę ropieją oczka, powiedziała, żeby podejść do przychodni po receptę na kropelki. Biedny Tymuś, mam nadzieję, że go te oczka nie bolą

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-08, 12:25   #1437
kotek81
Zakorzenienie

Co do piersi to ja jeszcze w szpitalu miałam strasznie pogryzioną lewą brodawkę - mała w ogóle nie chciała pić z lewej piersi i strasznie się złościła - pomogła zmiana pozycji - z prawej karmiłam na leżąco a z lewej na siedząco - teraz już nie mamy problemu - mała zaakceptowała wreszcie lewego cycka i z obu ładnie pije.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
A propos położnej - małemu niestety trochę ropieją oczka, powiedziała, żeby podejść do przychodni po receptę na kropelki. Biedny Tymuś, mam nadzieję, że go te oczka nie bolą
oby mu szybciutko przeszło

A u mnie nie było położnej Jak do tej pory nie przyszła to już pewnie nie przyjdzie...
Stary 2010-12-08, 12:29   #1438
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, dzięki
Trochę dziwne, że położna nie przyszła do Was My we wtorek bylismy w domu, w środę mąż zadzwonił do przychodni, że jesteśmy, a w czwartek rano już przyszła. Wczoraj była pediatra, a dziś położna drugi raz. Niestety się nie umawiają i dzisiaj o 11-tej położna zastała mnie w koszuli nocnej w łóżku, z lapkiem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-08, 12:41   #1439
vikicullen
Zadomowienie

il dajecie kropelek witaminy D3?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 12:47   #1440
Martinixxx
Zadomowienie

Mała ładnie pije z obu piersi, ale nie mam pojęcia czemu ta lewa mnie tak boli. Staram się ją prawidłowo przystawiać a ból i tak jest nie do zniesienia, promieniuje aż na plecy.Artystka ile cię ta pierś bolała?U mnie krwi na szczęście nie ma, ale na samą myśl o przystawieniu robi mi się słabo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości