Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 12:52   #1441
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
il dajecie kropelek witaminy D3?
Ja mam w kapsułkach nie w kropelkach - jedną kapsułkę dziennie daję. A przy kropelkach powinna być ulotka i tam powinno pisać ile podawać...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 12:54   #1442
Martinixxx
Zadomowienie

wit k dostałyśmy obie w zastrzyku w szpitalu i nie wiem czy to już wystarczy.wit d3 podaję od 5 dni - Devikap

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Daję 1 kroplę dziennie d3

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:10   #1443
Anecka
Zakorzenienie

Hej w ogole czasu na wizaz nie mam :/ ja sie juz lepiej czuje, moge delikatnie usiasc i nie boli wiec sukces ;P

mala w nocy nie daje nam spac a w dzien jak zabita miedzy karmieniami.. ale dajemy rade czekamy na wizyte pediatry w domu, ciekawe kiedy bedzie. Dzis uz pewnie nie ciekawe czy witaminy bedziemy brac, bo w sumie karmie modyfikowanym a 2 razy dziennie swoim.

Mamy juz 13 dni jutro stukna 2 tygodnie od urodzenia, wiec zaczniemy werandowanie

jutro pojde zlozyc wniosek na becikowe, co trzeba zabrac ze soba? cos ze skarbowki trzeba miec?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:15   #1444
vikicullen
Zadomowienie

Anecka do becikowego z tego co pamietam to potrzebne sa ksero dowodów rodziców, pesel dziecka, zaświadczenie o tym że byłas pod opieką lekarską. nam w szpitalu dali specjalny formularz do wypełnienia.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:19   #1445
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hej w ogole czasu na wizaz nie mam :/ ja sie juz lepiej czuje, moge delikatnie usiasc i nie boli wiec sukces ;P

mala w nocy nie daje nam spac a w dzien jak zabita miedzy karmieniami.. ale dajemy rade czekamy na wizyte pediatry w domu, ciekawe kiedy bedzie. Dzis uz pewnie nie ciekawe czy witaminy bedziemy brac, bo w sumie karmie modyfikowanym a 2 razy dziennie swoim.

Mamy juz 13 dni jutro stukna 2 tygodnie od urodzenia, wiec zaczniemy werandowanie

jutro pojde zlozyc wniosek na becikowe, co trzeba zabrac ze soba? cos ze skarbowki trzeba miec?
- dowod twoj i tz (zrobia ksero labo ty zrobisz)
- skrocony akt urodzenia oryginal
-zaswiadczenie od lekarza,ze bylas pod jego opieka z pieczatka i podpisem
- reszte dokumentow dostaniesz na miejscu do wypelnienia

aha i u mnie konieczny jest PESEL dziecka

masz juz?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:21   #1446
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli twój dochód nie przekracza bodajże 504zł na osobę to należy ci się rodzinne na małą i dodatkowe becikowe - wtedy potrzeba ze skarbówki zaświadczenie o dochodach, oprócz tego ksero dowodu, zaświadczenie od lekarza, pesel (jak nie masz jeszcze peselu małej to twoj pesel) i akt urodzenia dziecka.
Stary 2010-12-08, 13:29   #1447
Anecka
Zakorzenienie

dzieki pesel mam miec po miesiacu od wydania aktu urodzenia czyli dostane numer po swietach

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:33   #1448
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ktoś stosował kapturki silikonowe na sutki? Bo już nie daje rady.

Podajecie wit D3?
ja cały czas używam kapturkow, w sumie ostatnio robilam test, Hania złapała bez kapturka, ale potem jak jej wyleciał i był juz mokry, wyslizgiwał sie , więc nerw a z kapturkami mi tez wygodnie
ja daję codziennie w kaspułkach łączoną wit D z K
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
moja teściowa mnie normalnie wykończy - twierdzi że źle robię karmiąc tylko piersią - ze mały MUSI też zjeść mm bo jest głodny! dodam ze po jedzeniu jak płacze to tylko z bólu brzuszka, na wadze przybiera więc nie widzę powodu żeby go dokarmiać. mam zamiar jak tylko się da długo nie dawać mu modyfikowanego - już sama nie wiem czy dobrze robię
nie sluchaj jej, dziwna jest. Jak kiedyś nie było mm to co? ludzie by wymarli z niedożywanienia. A rozmnażali się na potęgę

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

A propos położnej - małemu niestety trochę ropieją oczka, powiedziała, żeby podejść do przychodni po receptę na kropelki. Biedny Tymuś, mam nadzieję, że go te oczka nie bolą
Hani ropialo jedno oczko, przemylismy solą fizjologiczną i następnego dnia juz ok było. To bylo jakieś 3 tygodnie temu, od tej pory już nie ropiało

Weronisia, współczuję- wiem , co czujesz. Ja strasznie walczyłam o laktację, nie powiem , ile beczałam, ile siedzialam z laktatorem, żeby cos pobudzić. Tak bardzo chciałam karmić. Więc doskonale rozumiem Twój ból. Ale nie wiem, co ci poradzić

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
dzieki pesel mam miec po miesiacu od wydania aktu urodzenia czyli dostane numer po swietach
u mnie pesel juz po paru dniach był- poniżej tygodnia od wydania aktu urodzenia
Stary 2010-12-08, 13:38   #1449
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dzisiejszy dzien znowu zaczelam od placzu. Ja już wymiękam. Jestem tak przemęczona, że jedyne co umiem zrobić, to się rozpłakać. I tak zaczynam każdy dzień.
Walczę z mężem i Pascalkiem o karmienie. Znaczy Pascalek chce bardzo cycka, a mąż mi zabrania dawać.
Dwa dni Pascal był na mm i nie było ulewania, chlustania na odległość, bólu brzuszka, bolących bąków, prężenia się i stękania.
Dziś w nocy domagał się jedzenia znowu co 2 godziny, ale nie wypijał tyle co trzeba. Dawał radę 60 ml i zasypiał. Po 2 godzinach znowu pobudka. Ale i tak dawałam mu mm.
O 10.00 dałam mu w końcu cycka. Ledwie skończył zaczął chlustać i to tak daleko, że szok. No ja nie wiem co się dzieje!? Czemu on tak chlusta po moim mleku? Przecież pilnowałam diety.
Mąż jest akurat w domu i już się na mnie wściekł niesamowicie, że jestem taka uparta... a ja już od zmysłów odchodzę. Mleka mam mnóstwo, chyba eksploduję. Odciągam i odciągam, a jemu nie mam dać?...
Dziś nie dam mu już cycka, spróbuję znowu jutro...
wspolczujetym bardziej,ze tak walczylas o karmienie piersia...

Cytat:
Mała ładnie pije z obu piersi, ale nie mam pojęcia czemu ta lewa mnie tak boli. Staram się ją prawidłowo przystawiać a ból i tak jest nie do zniesienia, promieniuje aż na plecy.Artystka ile cię ta pierś bolała?U mnie krwi na szczęście nie ma, ale na samą myśl o przystawieniu robi mi się słabo
2 tygodnie bolala i promieniowalo wlasnie az po lopatke brrrrrr mi sie slabo robi na samo wspomnienie...moja gryzaca pirania dala mi wtedy popalic
Stary 2010-12-08, 13:45   #1450
kretencja
Zakorzenienie

Marta, no ona właśnie powiedziała, żeby na razie solą, a jak nie będzie poprawy, to żeby receptę zrealizować dopiero wtedy.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:57   #1451
bela14
Rozeznanie

MÓJ MAŁY BARDZO ULEWA PO TYM NUTROMIGENIE
Ishka -poradzisz coś?znaczy że mu nie słuzy?
do obiadu był na cycu i ani razu,w obiad dostał
butle i 3 ulania że hej wszystko do przebrania
Boże jaka ja jestem padnięta
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:11   #1452
Ishka
Zadomowienie

Bela14 moj przez pare dni czasem ulał na nutrze ale teraz jest spokoj.
A mieliscie problemy z ulewaniem wczesniej? ?Bo nutra jest tez na ulewania ale jesli nie bylo wczesniej problemow to niestety mleczko moze miec czasem odwrotny wpływ...
Jak ulewa troche to jeszcze nie znaczy ze mu nie sluzy...brzuszek musi sie przyzwyczaic do mleczka. Chyba ze z dnia na dzien bedzie coraz gorzej wtedy ten nutriton albo znowu do lekarza po porade.

Jesli ulewania nie przejda to polecam zagescic go nutritonem. To jest proszek z chleba swietojanskiego dostepny tylko w aptece dla noworodkow i niemowlat ulewajacych takze dla doroslych takze jest bezpieczny.

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-12-08 o 14:14
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:24   #1453
bela14
Rozeznanie

Było ulewanie na samym początku,potem jakoś z dnia na dzień
zmalało do tego stopnia,że wydawało się to normalnym ulewaniem
a nie chluśnięciami a teraz właśnie wygląda to jakby wróciło.
a ten nutriton to można kupić bez recepty i zagęścic bez konsultacji z lekarzem?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:34   #1454
M25
Zadomowienie

Witam wszystkich, jestem strasznie nie wyspana, zmęczona i w ogóle mam już dość Mała wczoraj wieczorem jadła z cycka 2 godziny a i tak nie chciała zasnąć. Nosiłam ją, nawet kołysałam a ona nic.. oczy jak 5 zł.. w łóżeczku oczywiście płacz. Dzisiaj od samego rana tez nie śpi.
Stary 2010-12-08, 14:43   #1455
kotek81
Zakorzenienie

Sie muszę pochwalić, że dziś ruszyłam wreszcie to swoje leniwe dupsko i poszłam z małą na spacer 20 minut nam to zajęło a zmachałam się jakbym ze 4 godziny łaziła
Stary 2010-12-08, 14:50   #1456
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, jestem strasznie nie wyspana, zmęczona i w ogóle mam już dość Mała wczoraj wieczorem jadła z cycka 2 godziny a i tak nie chciała zasnąć. Nosiłam ją, nawet kołysałam a ona nic.. oczy jak 5 zł.. w łóżeczku oczywiście płacz. Dzisiaj od samego rana tez nie śpi.
u nas wczoraj byl taki dzień, ale noc przespała i dziś też ma spiocha, w sumie na jedzenie się budzi, porozgląda 10 minut i zasypia
Mallinka, doszły ci te zdjęcia, co zamawialaś? jaka jakość? ja własnie zamawiam
Stary 2010-12-08, 14:54   #1457
kotek81
Zakorzenienie

O właśnie Marta - przypomniałaś mi - możesz podać tego linka gdzie wywołujecie te zdjęcia? miałam zapisane ale gdzieś mi wcięło
Stary 2010-12-08, 15:00   #1458
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja staram się wychodzić codziennie, ale są to krótkie "spacerki" do pół godz i niestety jesteśmy uziemione- możemy przebywać tylko na naszym ogródku bo chodniki zaśnieżone u nas na wichurze...

Wczoraj moje dziecko przespało prawie cały dzień!!!!A dzisiaj już standard- krótkie drzemki, nie chce mi sie nawet sprzątać....Idę bo juz skwierczy...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 15:10   #1459
Ishka
Zadomowienie

Bela14 Nutriton jest bez recepty w kazdej aptece powinien byc. Najlepiej skonsultowac z lekarzem czy mozna tego uzywac w Waszym przypadku. Ja nie konsultowalam ale i tez niepotrzebowalam tego zbytnio. Teraz mi to lezy bo zuzylam z tego jakies 2 miareczki tylko heh ale nie wyrzuce tego i bede zageszczac minimalnie malemu na noc mleczko ale ta miareczka ma 1cm średnicy a i tak po podaniu calej jednej miarki za geste mi sie wydaje wiec my na 130ml zageszczamy pol miareczką no ale my nie mamy problemow z ulewaniem tylko szkoda mi tego wyrzucic i zuzyjemy to na nocki
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 15:17   #1460
De28
Wtajemniczenie

A ja nieprzespalam calej nocy, teraz na godzinke sie polozylam. Karmilam malego jak zawolal, czasem co 20 min. Chcialam by sie przestawil z nocy na dzien, bo w dzien spi po 5 godzin.A wiec dzieki temu ja mam bezsenna noc ale maly z przerwami przespal cala noc.Teraz za to kwiczy i sie kreci tak jak normalnie robil to w nocy.Nic zrobic nie idzie.Tesknie za czasami kiedy to moglam usiasc na kibelku i nikt mnie po 2 sek. nie wolal

My tez bylismy dzis na spacerku.Ale w biegu, bo musielismy do lekarza.Bilirubina spadla narazie do 15 a w momencie wyjscia ze szpitala byla na poziomie 17. Gdyby byla sloneczna pogoda, to byloby lepiej a tak powolutku idziemy w kierunku polepszenia.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 15:25   #1461
MARIKA.S
Zadomowienie

niebieskaa może spróbuj budzić Małego w ciągu dnia,żeby wiedział, że jest dzień i że się tak cały czas nie śpi.

myszka_maj a nie zjadłaś jakiegoś nowego produktu? Może te prężenia i płacz to reakcja na coś z menu?
Końcówki od szwów odpadają Wam same???? Przecież je trzeba uciąć.....

sereneti nie jestem za dokarmianiem, ale moja szwagierka miała taką podobną sytuację ze swoim synkiem. Przybierał, jadł a darł się non stop Dopiero kiedy dostawał mm dodatkowo zaczął więcej spać. Ale z niego to jest Głodomór cały czas....ma 3,5 roku a je jak dorosły

Martinixxx bolące brodawki to efekt złego przystawiania.....ja miałam ten problem na początku po porodzie. Dopiero jak nauczyłam się jak Małą przystawić w ogóle nie bolą. A w pierwszych dniach myślałam, że będę wyła z bólu

Mnie Frida spisuje się wyśmienicie i wyciąga nawet te najbardziej pochowane gile

Wit. D3 + K podajecie osobno? Bo są w aptekach do kupienia razem...Chyba, że w szpitalu już Wam podali.
Ja zaczynam od piątku podawać, czyli od ukończonych dwóch tygodni.
Od piątku może zacznę też werandować Małą, bo na razie uchylam tylko okno na 15 minut, zakładam jej czapeczkę i przykrywam jak śpi.

D28 my też mamy jeszcze żółtaczkę, ale mam wrażenie, ze powoli zaczyna ustępować

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-12-08 o 15:26
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 15:40   #1462
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
do tego ból lewego sutka - normalie kaleka. Ktoś stosował kapturki silikonowe na sutki? Bo już nie daje rady.
Hej.
Mi mały tak pogryzł brodawki, że jak karmiłam to wyłam z bólu. Więc tylko jak wyszłam ze szpitala, mąż mi kupił kapturki aventu.
Stosuje je już od 10 dni. Mały na poczatku nie wiedział o co chodzi, ale po 10 min już załapał. Teraz ładnie ssie a ja już nie rycze jak pomyślę o karmieniu.

Pozdrawiam
Stary 2010-12-08, 15:54   #1463
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

u nas na poczekalni jakis zastój się zrobił-chyba musicie wpaść i poczarować trochę ale nareszcie mamy jakieś pozytywne wieści

SMS od Pelni:

Wreszcie jestem po CC. Mam 3500 i 53cm. Blond włoski i różową skórkę. Pozdrawiamy mama i Grześ

Marta dostałam zdjęcia szybko i jestem bardzo zadowolona z jakości teraz czeka drugie 100 na zamówienie tylko brakuje mi 10 fotek i nie umiem się zdecydować co dołożyć...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 16:04   #1464
De28
Wtajemniczenie

Mnie na szczescie ominely problemy z brodawkami. Ale szanse na to mam bo maly ssie coraz mocniej
Pelnia,gratulacje
Moj maly faktycznie plakal chyba z glodu Teraz karmie na zadanie i mam aniolka.Ma jednak bole brzuszka,ale nie ma juz takiego wrzaskuNo i jak puszcza cyca to usteczka ma pelne mleka

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-08 o 16:10
Stary 2010-12-08, 16:24   #1465
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia

Ja zaobserwowałam kolejną dziwaczną rzecz. Mam wrażenie, że moje wargi sromowe są o niebo mniejsze niż w ciąży, ale wygląda do tak, jakby zostało troszkę za dużo skóry po nadmiarze tkanki w środku, zrobiła mi się z tej skóry taka fałdka i się odparzyłam chyba tam, bo mnie troszkę piecze. I w ogóle obok też mi naskórek pękł, trochę tak jak kąciki ust pękają Nie wiem co z tym zrobić, mój gin na zwolnieniu i już do końca roku nie przyjmuje... Może Sudocrem albo Bepanthen mi pomoże?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 16:38   #1466
mallinka
Zadomowienie

SMS od Pelni (na moje pytanie co tak długo milczała...-uwaga dla wrażliwców-nie czytać):

Leżałam na patologii, tam z zimna się przeziębiłam i czekali aż katar minie, rozwarcie na 6 milimetrów i zagrożenie życia, a katar minął i CC zrobili. Wyjęli Grzesia o 9.34 bałam się bardziej niż za 1 razem . Ciśnienie spadło do 80/30, wzięło mnie na wymioty, zaczęłam zasypiac ale podratowali mnie. Operacja trwała ponad 2 godziny. Wycięli zrosty i ratowali otrzewną! Całe szczęscie teraz leżę na intensywnej opiece do jutra do 11, mąż przywiózł Grzesia-cudne, wspaniałe chwile! Pozdrawiam Was, dziękuję i buźka dla Wszystkich!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 16:49   #1467
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Końcówki od szwów odpadają Wam same???? Przecież je trzeba uciąć.....

Wit. D3 + K podajecie osobno? Bo są w aptekach do kupienia razem...Chyba, że w szpitalu już Wam podali.
Ja zaczynam od piątku podawać, czyli od ukończonych dwóch tygodni.
Od piątku może zacznę też werandować Małą, bo na razie uchylam tylko okno na 15 minut, zakładam jej czapeczkę i przykrywam jak śpi.
Że jak obciąć??? nie - ja poczekam aż same odpadną

Ja mam akurat osobno D3 i osobno K - takie mi dali w aptece to takie kupiłam - w sumie te kapsułki są takie malutkie, ze nie robi mi różnicy czy mam podać małej 1 czy 2 kapsułki.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mnie na szczescie ominely problemy z brodawkami. Ale szanse na to mam bo maly ssie coraz mocniej
Pelnia,gratulacje
Moj maly faktycznie plakal chyba z glodu Teraz karmie na zadanie i mam aniolka.Ma jednak bole brzuszka,ale nie ma juz takiego wrzaskuNo i jak puszcza cyca to usteczka ma pelne mleka
Czyli wreszcie idzie ku lepszemu

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

u nas na poczekalni jakis zastój się zrobił-chyba musicie wpaść i poczarować trochę ale nareszcie mamy jakieś pozytywne wieści

SMS od Pelni:

Wreszcie jestem po CC. Mam 3500 i 53cm. Blond włoski i różową skórkę. Pozdrawiamy mama i Grześ

Marta dostałam zdjęcia szybko i jestem bardzo zadowolona z jakości teraz czeka drugie 100 na zamówienie tylko brakuje mi 10 fotek i nie umiem się zdecydować co dołożyć...
No nareszcie
PELNIA - GRATULACJE !!!

możecie dać linka gdzie te zdjęcia wywołujecie????

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Pelni (na moje pytanie co tak długo milczała...-uwaga dla wrażliwców-nie czytać):

Leżałam na patologii, tam z zimna się przeziębiłam i czekali aż katar minie, rozwarcie na 6 milimetrów i zagrożenie życia, a katar minął i CC zrobili. Wyjęli Grzesia o 9.34 bałam się bardziej niż za 1 razem . Ciśnienie spadło do 80/30, wzięło mnie na wymioty, zaczęłam zasypiac ale podratowali mnie. Operacja trwała ponad 2 godziny. Wycięli zrosty i ratowali otrzewną! Całe szczęscie teraz leżę na intensywnej opiece do jutra do 11, mąż przywiózł Grzesia-cudne, wspaniałe chwile! Pozdrawiam Was, dziękuję i buźka dla Wszystkich!
Biedna całe szczęście, ze wszystko się dobrze skończyło

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-12-08 o 16:50
Stary 2010-12-08, 17:13   #1468
rptrbj1978
Rozeznanie

Biedna pełnia.
Moja sie tez ulewa beknie jak facet i tak sie uleje boje sie

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 17:13   #1469
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

możecie dać linka gdzie te zdjęcia wywołujecie????
teraz stąd:
http://www.photobox.pl/

ale ja do tej pory zawsze zamawiałam tutaj:
http://www.foto4u.pl/
Stary 2010-12-08, 17:17   #1470
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Czyli wreszcie idzie ku lepszemu
No wiem, wlasnie zjadl i sie znowu drze

Biedna Pelnia

Daniel

Christian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości