|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Dzień dobry
![]() Wikusia wczoraj po szczepieniu maruna jakaś była ![]() ![]() papi brawo dla Adasia ![]() niezawsze możliwe, że to był tylko zly sen, oby więcej się nie powtarzało, ale fajnie macie z tym kinem, u mnie nie ma takich seansów ![]()
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Mnie tak czasami pobolewa brzuch, typowo na okres ale póki co cisza. Boje sie tego pierwszego okresu. Ciekawe czy nadal będzie mnie tak bolał brzuch jak przed ciążą.
Cytat:
![]() Ja nie podaje żadnego probiotyku. Ale raz dziennie dostaje NAN i tam jest probiotyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
dzieki za zyczenia
![]() anuszka kciuki sa nadal ![]()
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam przebijane jak mialam 5 lat i też sama podjełam decyzję - której szybko żałowałam [zaraz po przebiciu przez tydzień bolaly mnie uszy i jeszcze mama spirytusem przemywać musiała bo zaczynały ropieć :/ ] Cytat:
Cytat:
Co do picia z butelki moja niby pije, sle średnio, ale my ciągle używamy smoka dla noworodków, póki jesteśmy na cycku nie chce zwiększać przepływu, żeby się nie przyzwyczaiła, że z butli ładnie i szybko leci, a z cycka trzeb sie nameczyć... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tez potrafi się tak rozkrzyczeć w nocy, alerzadko ma wtedy otwarte oczy i pierwsze co wtedy robię prowokuję ją do otworzenia oczu - zazwyczaj wtedy sie uspokaja... lub jak juz otworzy dużo latwiej ja wyciszyć
![]() |
#4056 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kurde nie potrafię Was ostatnio nadrobić jakoś z niczym się nie wyrabiam ![]() Wpadłam tylko dać znać, że żyjemy hehe. W poniedziałek byliśmy na bioderkach i wszystko ok ![]() ![]() ania22 czy mogłabyś podać linka do tej kuli, którą kupiliście Miśkowi, my wczoraj oglądaliśmy taką i chciałam porównać http://allegro.pl/nowosc-migoczaca-h...358384952.html ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- karolcia to już minęło, kurcze szybko ![]() papi super, że Adaś sam zanął |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||
Zadomowienie
|
Alugien dzięki
![]() ![]() Ja mam takie szare teraz, jak byłam mała miałam niebieskie ale mój tata miał błękitne i np. siostrzenica po nim odziedziczyła .... oooo wkleję zdjęcie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki, no to minerały ![]() niezawsze to na pewno sen był, mój też czasem tak ma papi niestety ja nie podaję probiotyków Mały spi... ja się umalowałam Zastanawiam się czy nie iść do fryzjera (jeśli znajdę czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj w ciagu dnia Ali nie spal w ogole, nocka taka orzecietna, a teraz troche spi, mam nadzieje, ze pospi ladnie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
koleżanka będzie miała cc, identyczny scenariusz jak u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
anuszka
dobrze ze juz jej nie beda meczyc probami oxy ![]() a ja jak na szpilkach czekam na wiesci od kolezanki, dzis powtarza bete, poronila juz 3 razy....
#4061 |
Zakorzenienie
|
O matko, 3 razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kula taka http://allegro.pl/simba-baby-kula-do...354438965.html mielismy kupowac ta ktora wkleilas ale ta w tesco spotkalismy wiec nie trzeba bylo na przesylke czekac. mysle ze troche gorsza jakosciowo ale pewnie i tak szybko sie znudzi Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam urlop macierzynski do 19 grudnia, dzisiaj ide do szefunia przedluzyc o dwa tygodnie i kurde chce mu dac wniosek o urlop wychowawczy... ciekawa jestem jak bardzo negatywnie zareaguje, ale ponoc nie moze mnie zwolnic skoro jestem na umowie na czas nieokreslony wiec niech mnie cmoknie w nos ![]() a nam dzisiaj Blanka numer odstawila w nocy. polozylam ja spac i o 20 odleciala. my polozylismy sie po 22. przysnelismy i slysze ze mala steka, wstaje do niej i patrze a ta na brzuchu, no to z powrotem chyc na plecy i sie polozylam, za chwile znowu to samo. bylam swiecie przekonana ze jest po 3, a tu niespodzianka bo byla 23:50 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Rozeznanie
|
ola k11
zaraz zaraz to jest Twój czteromiesięczny Robert?????? rany, jak tak, to dorosło wygląda i jakie zęby!!!!!!!!!!! ufff doczytałam że siostrzenica.... no coś mi nie pasowało ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-08 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
papi
![]() ![]() Cytat:
aniaa ![]() niezawsze mój też wpada w taki krzyk- pisk czasem z niczego w nocy, też myślę że to sen itakasia 100 lat dla Marysi ![]() ![]() anuszka tez ![]() a ja dzisiaj wstałam koło 11 a aleks o 8.30 ale byłam w szoku bo przez te ponad 2 godziny lezal na łozku i ogladal wszystko i nie gadal tylko pozwolil mamusi dospac kochany. sory za brak pl liter ale mi sie przestawila klawiatura i musze zrestartowac bo z mam na miejscu y ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-12-08 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zadomowienie
|
Ola, Robercik jest megaprzystojny
![]() Papi, oby się okazało, że zaśnięcie w łóżeczku nie było jednorazowe. Ja podaję Natalii Dicoflor, bo koleżanka za darmo mi załatwia. Niezawsze, w kinie karmią piersią? Też mam ochotę iśc, ale właśnie nie byłam pewna, jak Natalia zareaguje, a też wolałabym, żeby nie patrzyła siętyle czasu na ekran. Dzidzia, chętnie Ci odstąpię Gripe Water, bo tylko raz próbowałam podać Małej, ale nie chciała i teraz stoi cała butla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zadomowienie
|
aa jeszcze miałam pisać, że dostałam dzisiaj pudełko z bebilonu to może z hippa też jednak przyjdzie
![]() a mi wyskoczyła opryszczka i zła jestem bo muszę uważać żeby małego nie całować a z tym problem jest ![]() ale i tak pewnie wirusem się zarazi bo bym musiała się wogóle do niego nie zbliżać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. mam dość dzisiejszego dnia, co chwilę płaczę, mały jest nieznośny, płacze nie wiem o co mu chodzi, dałam viburcol ale nie pomógł za wiele, teraz leży pod karuzelą... ktos mi zauroczyl dziecko! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka ma synka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Patrzcie jaka straszna lalka. Nie wspomnę o cenie ![]() http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziw...338182790.html ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- O matko,a ta!! Ja nie wiem, ale bałabym się takich lalek ![]() http://allegro.pl/lalka-reborn-eveli...339851959.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.heliosnet.pl/6,Bialystok/...z-niemowlakami Jeszcze raz dziękuję w imieniu Patryśki za komplementy ![]() ![]() niezawsze fajny masz zawód,też kiedyś mi się marzył i nawet miałam okazję iść na kurs stewardes ale stchórzyłam... itakasia powodzenia i trzymam kciuki aby wszystko wyszło super ![]() agravka my mamy ps3, na szczęście teraz już nie zżera tak dużo czasu jak wcześniej ![]() papeteria gratulacje! oby sukces łóżeczkowy teraz już powtarzał się codziennie ![]() anuszka kciuki za koleżankę!i dziękuję za namiar na kolesia z allegro ![]() My dziś byłyśmy na spacerku,bo pogoda boska.Właśnie skończyłam gotować obiadek (barszcz czerwony z uszkami i zmieniaczki z piersia kurczaka w kalafiorze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4071 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm tez bym nie kupila, bo drogie te lalki, ale fajne bardzo realistyczne |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
anecia wigilia za 16 dni, a Ty już barszcz z uszkami ugotowałaś?
![]() Jesli chodzi o minerałki to papi jest specjalistką w tej dziedzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
A jaki to przepis? jeśli chodzi o przepisy to ja zawsze chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
ola_k11
![]() anuszka też bym się bała straszne te lalki jak takie " martwe dzieci" Cytat:
![]() ![]() macierzyński mi się kończy 24 grudnia. idę na wypoczynkowy 5 dni za 2009 rok mi zostało plus 20 dni za 2010. w międzyczasie jest jakiś 1 dzień wolnego- chyba 6 stycznia coś mi księgowa mówiła- czyli teoretycznie miałabym na wychowawczy 2 lutego. czyli ile mi będzie przysługiwac za 2011 bo nie rozumiem tego podkreślonego ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||||||
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to Marcinek nabył nową umiejętność przekręcania się na brzuszek ![]() ![]() A tak w ogóle to jak Wam idzie gubienie kilogramów po ciąży?? ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym narazie nie udało nam się wynająć mieszkania... nie trafiliśmy jeszcze na takie które by nam odpowiadalo pod względem lokalizacji, standartu i ceny ![]()
![]() |
#4077 | ||
Rozeznanie
|
Papi - dawalam Dicoflor 30, jednak pomogl tylko na chwile, po jakims czasie znow zaczely sie problemy z kupka, nawet tydzien nie bylo. Jednak moj lekarz kazal mi odstawic probiotyki, podawac tylko piers i wit d3. Od jakiegos tygodnia mala robi kupke raz dziennie i to mniej wiecej o stalej porze.
Cytat:
Ja jeszcze nie dostalam okresu, nadal karmie piersia. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
W koncu wybral sie do dermatologa. Bral leki. Do dzis - to juz prawie rok, ani raz mu nic nie wyskoczylo. Bral - GROPRINOSIN.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
My już wróciłyśmy, mama dziś krokiety zrobiła i pierożki z kapustą
![]() Spacerek nad morzem ![]() Co do okresu ja dziś dostałam ![]() itakasia - oby tym razem się udalo ola - zastanawiałam się kto na tym zdjęciu bo chyba nie Robercik, ale doczytałam ![]() anuszka - gratulacje dla koleżanki ![]() pszczółka - witam ![]() wiolek - najpierw wykorzystaj urlop, po tem wychowawczy ![]() ![]() bajka - mi wogóle żadne konsole nie potrzebne, ale tz się uparł niech ma ![]() Co do kg mi zostało już jakieś 2kg ale ciężko idzie....ale dam radę muszę ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
alutka ja też używałam tabl na opryszczkę i chyba jeszcze mam trochę ale przy karmieniu nie można
karolcia tak wiem chcę wykorzystać wypoczynkowy ale jak napisałam wyżej nie wiem ile mi przysługuje i czy wogóle za 2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
tobie 24.12 sie kończy 20 tyg plus 2 tyg a po tem urlop zaległy ile go masz??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.