|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Witam wieczorowo
![]() Wpadłam zdać relację z pierwszej wizyty w Ośrodku Adopcyjnym ![]() Pani Dyrektor(przemiła kobieta) bardzo ciepło nas przyjęła. Spotkanie było "organizacyjne" i dowiedzieliśmy się właściwie wszystkiego o formalnościach jakie należy załatwić. Nie jest z tym nawet tak źle. Czas oczekiwania od momentu złożenia dokumentów to około 3 lata Po złożeniu potrzebnych dokumentów czekamy na spotkanie z psychologiem który nas przemagluje i wizytę domową pracownika ośrodka który oceni warunki mieszkaniowe. Jeśli przejdziemy pomyślnie testy i " USG domu" czekamy na szkolenia. Potem już tylko na TEN telefon. Najbardziej bałam się strony finansowej, ale powiedzieliśmy jaki w przybliżeniu mamy dochód i na szczęście się "załapujemy"Nie pozostaje nic innego jak zacząć zbierać wszystkie te zaświadczenia i czekać na nasze dzieciątko Pozdrawiam cieplutko Staranek oczywiście nie odpuszczamy (dziś chyba owulacja bo jajniki strasznie bolą )
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życzę Wam, żeby wszystko pomyślnie się toczyło no i mocne kciuki za staranka
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czas zleci przy takiej ilości załatwiania, latania, wizyt i szkoleń Życzę oczywiście wytrwałości i naturalnego cudu po drodze |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale najważniejsze, ze jest na co czekać - a na takie małe szczęście warto - no a jak wpadniecie w wir przygotowań, testów, szkoleń itd to może po drodze los wam niespodziankę przygotuje i będziecie mieli od razu dwa maluszki do kochania |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rowniez trzymam kciuki Zafrine
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
Zafrine to wspaniale oby szybciutko wszystko poszło a te 3lata to każdy musi odczekać?? dlaczego tak długo??
poprosze o zmianę @ 8,12 |
|
|
|
#4328 |
|
Raczkowanie
|
Tak długo trzeba czekać na młodsze dzieci takie do 3 lat
na starsze pewnie troche krocej, a takie kolo 10 lat to juz w ogole maja male szanse na adopcje![]() no a druga sprawa to to ze duzo dzieci nie ma uregulowanej sytuacji prawnej
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Zafrine,
również trzymam kciuki, przede wszystkim żeby to wszystko szybciej potrwało. Ale za naturalne staranka tez ![]() Ja po ostatniej wizycie mam doła. Okazało się, że te przeciwciała mojego tżta można leczyć tylko sterydami. Jak tż to usłyszał, to się bardzo zdenerwował On już chyba ma bardziej dość niż ja. No więc przed nami bardzo trudne decyzje, albo sterydy kilka miesięcy albo inseminacja albo od razu in vitro. A jak pomyślę, że przez 4 lata żaden lekarz nie zbadał mojego tżta pod kątem własnie przeciwciał, to mi się noż w kieszeni otwiera.
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Encorton - mają za zadanie zwalczyć te przeciwciała. Sama już nie wiem.. podobno skutki uboczne są duże.
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie są rokowania po leku, znikną przeciwciała? |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze dziadostwo.
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga-naprawde???
No to teraz już w ogóle nic nie wiem. Rokowania są tak 20% na 100, że w ogóle coś ruszy z tymi przeciwciałami. Więc to nie za dużo chyba.
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie enkorton to zostaje Wam ICSI. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Chcecie próbować? |
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Niedawno wróciłam od fryca robiłam balejaż jak zwykle ![]() ![]() Trzymam kciuki za nowy cykl ![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki za właściwą decyzję i jej powodzenie ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek; kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07 Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08 Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09 Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09 Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10 DAnia - (Ania, 33 lata,dolnośląskie) cykl 11(19), last @ 07,11 LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 17, last @ 11,11 Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 20, last @ 11,11 Egwene6 - (Dorota, 32lata, Lublin) cykl 14, last @ 12,11 Mezaga(Agnieszka, 28 lat, Gorlice) cykl 36, last @ 14,11 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 24, last @ 14,11 Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 21, last @ 17,11 xhankax(Hania,28lat,Śląsk) cykl 56, last @ 17,11 Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11 Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 23, last @19,11 Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11 alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 7, last @ 8,12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 12 zafasolkowanych: Melabn - (Malwina, 25 lat, dolnośląskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 07 grudnia 2010) Sanderinka - ( Sandra, 20 lat, mazowieckie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p - 30 grudnia 2010) Pamela86 - (Pamela, 23 lata, Śląsk) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p - 7 styczeń 2011) Achaia - ( Dorota, 29 lat , Łódź ) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p - 08 styczeń 2011) Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011) Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011) Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011) iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011) Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011) Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek [*] Daget -Aniołek [*] alexa83 - Aniołek [*] Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82 - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Nadia piszesz że inseminacja nie ma sensu?
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak są przeciwciała przeciwplemnikowe u faceta to IUI są bezskuteczne, bo te plemniki są za słabe, żeby pokonać drogę i czas, który zostaje do przebycia do komórki. |
|
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie laseczki
Ale ja się dzisiaj najadłam strachu od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale stwierdziłam,że to jest przecież normalne no ale dzisiaj w południe poszłam zrobić siku i jak się podcierałam tak zauważyłam na papierze krew nie jakieś kilka plamek tylko krew i tak się wystraszyłam ,że o ho ho noi poleciałam odrazu męzowi powiedziec na szczęście dzisiaj był w domu i zadzwoniliśmy do mojego tutaj lekarza i kazał nam jechać do szpitala cała drogę się modliłam,żeby tylko nie było to najgorsze w każdym razie kazał się jeszcze skontaktować przed wylotem moim do Polski z naszym lekarzem co on jeszcze powie ale tez nie widzi żadnych przeciwwskazań co do lotu samolotem tylko nie wiem dlaczego ????ale tego wszystkiego się już dowiem od mojego lekarza w Polsce jeszcze tylko kilka dni musimy tutaj wytrzymać ale strachu to ja się najadłam dzisiaj i chyba już tak zostanie do końca
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Edziulku
najważniejsze, że wszystko jest dobrze z maleństwem staraj sie nie martwić i myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie ok, my potrzymamy dodatkowo kciuki
|
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
Edzia całe szczęście, że nic się nie dzieje i jest wszystko dobrze
Dziewczyny mam pytanko bo dziś dostałam @ i mam iść robić badania TFH LH i prolaktyne i gin mi napisała 2-3 dniu cyklu a w necie wyczytałam, że 3-4 i teraz nie mam pojęcia co robić bo chciałam iść jutro czy lepiej w piątek?? proszę napiszcie!! |
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się czujesz?
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rano troszke pobolewało a tera masakra mam cały czas ból w prawym jajniku trochę się o to niepokoję, że ciągle w tym samym miejscu tam miałam CP, ale niby mam tam wszystko przynajmniej tak na usg widzieli. Sama nie wiem czemu tak mam :/ |
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą była u mnie znajoma litwinka, która niedawno leciała do swojego kraju zrobić in vitro i niestety nie udało się
tak mi przykro...U nich to jej mąż ma problem a ona jest zdrowa, nie wiem jkak to w takim wypadku wygląda
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
bella GRATULUJE
dla jednej fasolki i dla drugiej fasolki.naduś to miałaś przezycie, mam nadzieje ze juz zadne przygody nie bedą u Was goscic. my tez mielismy kilka przygód w domciu i tez jak jak bylam sama to oczywiscie juz cos musiało sie zepsuć itp. Cytat:
za testy, wizyty i rozmowy z psychologiem.mezusia nie ma, wyjechał dzisiaj do krakowa, a tu czas na staranka, i pewnie du.......a bedzie w tym cyklu. no coz takie zycie, zawsze cos wyskakuje w ostatniej chwili. siedze sama w domci z kociakami i w kominku sie pali ![]() edzia dobrze ze na strachu sie to skonczyło, mam nadzieje ze los nie bedzie fundował Wam takich przezyc, za fasolke aby dalej dobrze sie rozwijała.paulinko przykro mi z powodu kolezanki.
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2010-12-08 o 20:05 |
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja już po wizycie... Gin młody, wydaje się w porządku, ale sama nie wiem... Dorwał męża na korytarzu i wciągnął go do gabinetu... ![]() Zlecił nam badanka kolejne. Mąż ma powtórzyć badania nasienia i zrobić mar-test a ja mam w 2-5 dc zrobić FSH, LH, Testosteron i coś czego nie mogę odczytać. Poza tym usg piersi i hcv. W poniedziałek idę na monitoring. Zobaczymy jajeczko. W lewym jajniczku dziś miałam 17mm jajo (13dc). W weekend mamy działać...
|
||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanka i za staranka ![]() Magdulec a na ile mężuś wyjechał?? jak wróci to się do niego dobierz ![]() też bym chciała kociaka, ale Tż nie chce, bo już raz mieliśmy i siedział cały dzień sam w domu...może kiedyś jak będziemy więcej w domu ![]() Ja zaraz lecę do domku i jeszcze lecimy na zakupki... Miłego wieczorku |
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez na zakupach byłam... Mąż mi zasponsorował 2 swetrowe sukienki, fioletową i czarną, bluzeczkę, pas i legginsy...
|
|
|
|
#4349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak mężusia nie ma to sąsiada na staranki zaproś Cytat:
Nie wiem co to mar-test? A to czego doczytać nie możesz to może prolaktyna PRL Jajeczko ładniutkie urosło. Trzymam kciuki za rozwój akcji ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się zakupkami Nadia właśnie pytałam i mówiła, że nie mają ![]() pytałam o to i podobno lekarz powiedzial, że nie trzeba nie wiem dokładnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Po złożeniu potrzebnych dokumentów czekamy na spotkanie z psychologiem który nas przemagluje
i wizytę domową pracownika ośrodka który oceni warunki mieszkaniowe. Jeśli przejdziemy pomyślnie testy i " USG domu" czekamy na szkolenia. Potem już tylko na TEN telefon. Najbardziej bałam się strony finansowej, ale powiedzieliśmy jaki w przybliżeniu mamy dochód i na szczęście się "załapujemy"
)

napiszcie co u was
od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale stwierdziłam,że to jest przecież normalne
w każdym razie kazał się jeszcze skontaktować przed wylotem moim do Polski z naszym lekarzem co on jeszcze powie ale tez nie widzi żadnych przeciwwskazań co do lotu samolotem