|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
ha ha
![]() ![]() ![]() A wszystko dlatego, że postanowiłam ostro wziąść się za moją panne i doprowadzić ją do ładu i składu przed moim powrotem do pracy. I powiem Wam jest masakra ![]() Ostatnio dość często pozwalałam jej zasypiać przy cycu i teraz mam co za swoje ![]() ![]() ![]() A więc wczoraj znów studiowałam "Jezyk niemowląt", i po raz kolejny przekonałam sie, że ta książka nie jest wcale taka głupia. I dziś było już o niebo lepiej ![]() Ani razu nie pozwoliłam jej usnąć przy cycu - ładnie zasypiała kołysana na poduszce ![]() A więc dziś trochę odetchnęlam z ulgą. Z jedzeniem tez jest troche lepiej, ładnie zjada już ok 100ml zupki ![]() ![]() ![]() Ale butelki dalej nie chce ![]() Jeszcze dużo pracy przede mną... Szaja, Silpe - dużo zdrówka dla Waszych maluchów ![]() Silpe - Twoja córa pieknie już stoi ![]() Lea, Kafunia - gratulacje za pół roczku ![]() Bratko - gratulacje dla Bogusia za coraz ładniejsze raczkowanie ![]() Kropka - jeśli moja mała zakończy drzemkę nie wcześniej niż o 15.30 - 16.00, to ja już nie usypiam do kąpieli, spokojnie wytrzymuje, a kąpiemy ją o 19. Ewentualnie, jeśli bardzo marudzi to przyspieszamy kapiel. Sonia - opiekę nad mała dostałam bez problemu, w pracy jakoś to przełkeli, powiedziałam prawdę, że mała nie chce jesc z butelki ![]() ![]() ![]() No to tyle pamiętam ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-12-08 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23636660]zapomniałam, że dziś pół roczku Tymek kończy.
![]() ![]() ![]() kafuniax, Twój Szczepanek też, wiec buziole dla niego. [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23641869] A ja szykuję się do powrotu, aż ciarki mnie przechodzą ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2364343 5] a ja jeszcze nakręcona zakupem fotelika samochodowego nabyłam krzesełko... o takie: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...357480673.html w sumie nie wiem czemu lubię tą firmę, ich łóżeczkiem turystycznym jestem zachwycona ![]() ![]() Kardashi mi się wydaje, że jak mała ma miejsce to nie musicie wymieniać jeszcze. poprostu zrobi się Blance niewygodnie, albo bedziecie chcieli to wymienicie. teoretycznie możecie w każdej chwili, grunt żeby dziecko trzymało główkę.[/QUOTE] też oglądałam na żywo te foteliki i bardzo mi się podobały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas dalszy ciąg marudzenia ale jakby ciut lepiej, były 3 drzemki po 40 minut i mamy nową umiejętnośc (co ciekawe zawsze jak jest u mnie moja mama to mały pokazuje, że się czegoś nauczył) Wiktor po raz pierwszy usiadł sam z pozycji półleżącej, niczego się nie przytrzymując ![]() ![]() jutro spotkanko u koleżanki więc nie wiem czy dam radę wpaść a i tż coś tu na mnie podejrzliwie spogląda .... ![]()
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
Przypomnialam sobie ze mialam Was spytac o wlosy. W czasie ciazy stan moich wlosow znacznie sie poprawil. Tymczasem 5 miesiecy po porodzie wlosy zaczely wychodzic mi garsciami, sa po prostu wszedzie
![]() Przerazilam sie, chcialam isc do lekarza, kupic jakis szampon czy tabletki. Obejrzalam dzis jakis program na tvn style i traf chcial ze lekarz akurat mowil o wypadaniu wlosow po porodzie. Stwierdzil ze to kwestia hormonow i zadne tabletki ani kosmetyki nie pomoga, trzeba ten okres przeczekac i samo minie. Tylko kiedy? Do tego czasu wylysieje ![]() Edytowane przez ałła Czas edycji: 2010-12-08 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wasze dzieci się wstydza? Moja Olcia tak i wygląda to bardzo słodko. Zaczęła też krzyczeć aby zwrócić na siebie uwagę. Dziś dostała biszkopcika.Całego jej dałam do ręki.Połowe zjadla a połowe rozkruszyła.Jutro dostanie nowe smaki słoiczka.Do tej pory jadła coś z marchewką a dziś kupiłam szpinak,kalafior i obiadki z kurczakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
Araczki - mi tez przypomniało się, jak jeszcze na poczekalni piekłyśmy pierniczki przed świętami
![]() ![]() A Malvinka bidulka juz zaczeła sie obijać, a co będzie jak zacznie chodzić ![]() AnnLee - dzieki za pomysł na jabłka ![]() ![]() Margo - szpinak z hippa? Tam w składzie jest mleko i można go trzymac w lodówce tylko 24h ![]() ![]() ![]() Fotelik samochodowy - ja sobie nawet tym nie zawracam głowy, to działka męża, niech szuka, wybiera i kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj dzień fajny ale żeby nie było - Agatka od 14 do 18.30 nie spała więc zasnęła przy butli w czasie kiedy miała być kąpana - myślałam że już na noc a ona wstała o 21.30 z krzykiem że głodna, zrobiła kupę i bawi się do teraz
![]() ![]()
#2647 |
Zadomowienie
|
Migotka - gratuluje siadania
![]() Kardashi - współczuje maruda ![]() ałła - ja co dzień spogladajac w lustro dziwię się, że jeszcze coś zostało na mojej głowie, bo moje włosy sa dosłownie WSZĘDZIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
ałła dokladnie mam ten sam problem, jestem 5 i pół miesiąca po porodzie i od jakiegoś miesiąca moje włosy są wszędzie. Okropność. No nic, trzeba przeczekać.
Dzisiaj dałam malemu deser rosmanowski jagody z truskawkami i jabłkiem i chyba go brzuch po tym bolał, straszne miał gazy, do 22 się z nim męczylam by zasnął. Mam nauczkę by nie dawać wieczorami nowości.
#2649 | |
Zadomowienie
|
nie, chyba nie
przynajmniej ja nic takiego nie zauwazyłam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- olivko - gdzie kupiłaś te rajstopki z bucikami, które kiedys pokazywałas? Jak z mężem? Lepiej juz? Widzę, że podczytujesz ![]() Nie chwaliłam sie, ale Mikołaj przyniósł Natalce śliczne świąteczne ubranko, więc dobrze, że nic nie kupowałam ![]() A na stronie endo.pl jest spora przecena ubranek i przesyłka 0zł za zakupy od 50zł. Ja kupiłam małej kurtkę za 40zł, będzie na jesień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Zadomowienie
|
Witam.
Szaja ![]() Slipe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za wszystkie kciuki. włosy nadal mi wypadają i też się dziwię, że jeszcze nie chodzę łysa. (zaczęły gdzieś 2-3 miechy po porodzie). Ewcia czasem się wstydzi, fakt - słodko to wygląda ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-08 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
No coz, pocieszam sie faktem ze nie tylko ja bede chodzic lysa
![]() A Maciek wstydzi sie, owszem ![]() Zwlaszcza jak ktos mu "slodzi" i mowi jaki to przystojniak z niego jest ![]() Zawsze wtedy spuszcza i odwraca glowe w druga strone ale jednoczesnie usmiecha sie jakby wiedzial o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() damy rade, razem ![]() widze avatarka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23645344] będziemy Cie tu skutecznie pocieszać. ![]() skoro nie ma innego wyjścia, to musisz znaleźć pozytywne strony takiego rozwiązania. ![]() .[/QUOTE] dziekuje slicznie ![]() caly czas o nich mysle, wyjscia nie mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() glowka do gory! taaaa, Stefek odwraca glowke i udaje, ze to nie do Niego sie mowi, fajnie to wyglada ![]() wiesz co, nie moge sie na te Twoja Olcie napatrzec - slodziak ![]() ----------------------------------------------- padam na twarz, wiec spadam lulus, z nowosci Maluch podnosi pupe i kiwa sie w przod i w tyl i dwa razy zladowal na boku podpierajac sie na przedramieniu do siadu ![]() dobranoc ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
znacie może jakąś fajną stronkę, na której jest opisane jak odciągać pokarm, żeby sobie laktacji nie rozchwiać, jak przechowywać, podgrzewać i tego typu rady?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny wpadam po prawie tygodniowej nieobecności.
Dwa dni nadrabiałam co naskrobałyście. I już zapomniałam co komu miałam odpisać więc się nie odniosę do wcześniejszych postów ale wybaczcie ![]() Szaja mega buziaki dla małej- mam nadzieję że biegunka minie i wypuszczą Was do domu. A dziadkowie no ciekawie się zachowali ![]() Lea gratki dla Tymka za 6 miechów ![]() velluto rajstopki kupiłam w Reserved Kids naprawdę są świetne jak pojadę na wyprzedaże i jeszcze będą kupię większe. Polecam ![]() ![]() Z mężem wszystko ok, zrozumiał że zrobił mi przykrość i podobno nie to miał na myśli a tak mu się głupio powiedziało i wychwalał pod niebiosa jaka to cudowana jestem, jak on nawet nie marzył że będzie miał taką żonę i że jestem cudowną mamą itp oby mu tak zostało ![]() nawet moje libido chwilowo odtajało ![]() Podczytuję- nadrabiam zaległości ![]() W sobotę byliśmy na zakupach- pojechaliśmy po zapasy zupek i po puzzle do Auchan ale nie było już tych grubych no nic poszukam gdzie indziej. Zależy mi na nich bo mała na kocu się ślizga a widzę ze chce próbować raczkować dziś jak zobaczyła na ziemi pilota to tak zarzucała tyłkiem do góry i i podciągała się rączkami za kłaczki dywanu do przodu, świetnie to wyglądało ![]() Mikołaj nas odwiedził i to nie jeden ![]() Przyszedł wygrany przeze mnie stoliczek FP- powiem że warto było kupić. Ma jedną tylko funkcję grającą można wyłączyć a tak elementy do ruszania, przesuwania itp. Fajny naprawdę- bo nie chciałam już kolejnej grającej zabawki. Przyszedł też w komplecie ślimak i cieszę się ze nowego nie kupiłam tylko używkę za 25zł bo wg mnie szału nie robi ![]() W każdym razie mała dostanie stolik pod choinkę razem ze szczeniaczkiem. Mikołaj przyniósł fajne zabawki- panel ze zwierzaczkami- w zasadzie dwa od dwóch różnych osób na szczęście jeden taki po prostu z dźwiękami i melodyjką a drugi od mojej siostry super wypas- wydaje dźwięki bardziej realne i każde zwierzątko(jest ich 4) jest za taką furtką do tych furtek są kluczyki każdy do innej. Odpowiedni kluczyk w kolorze danej furtki i końcówka każda inna więc dodatkowo trzeba dopasować, a z tyłu domku są kształty zwierząt i rysunki co one jedzą więc zwierzaki z furtki można wyjąć i dopasować- no zabawka super na dłuuuugo ![]() Mała dostała też chyba z 6 książeczek ( ja trochę w empiku poszalałam z pierwszymi słowami- w ogóle mogłabym tam spędzić cały dzień) no i babcia też dała nam fajną książeczkę o Kubusiu Puchatku a drugą o kotku z elementami futerka ![]() A wczoraj ciocia dała jej książeczkę o Świętach Kornielci- miękkie kartki więc na razie z daleka od jej rączek ale śliczna ![]() No i wczoraj byłyśmy odwiedzić mojego chrześnika z Mikołajowym prezentem- dzień wcześniej nie dali rady- i u jego małego braciszka 2 miesiące ma. Bosze już zapomniałam jak taki maluszek wygląda ![]() ![]() ![]() Kuzynka nie mogła się nadziwić Korni że taka energiczna- cały czas podskakiwała i brykała no i japka jej się nie zamykała ![]() Dziś szalałam ze sprzątaniem- z racji że mąż ma mnóstwo zamówień przed Świętami zdana jestem sama na siebie- teściowie nawet do pilnowania się nie kwapią a moja mama od poniedziałku zaczyna kurs na prawko- ale szaaa bo to tajemnica ![]() więc nie chcę jej zawracać głowy. Ale radzimy sobie dziś myłyśmy okna- podczas drzemki i potem mała chyc do fotelika na balkon i patrzyła jak mam się produkuje- przy okazji wietrzenie zaliczone ![]() Jutro mamy prasowanie- i wybieramy się na dłuuugi spacer połączony z zakupami. u nas dalej w nocy lekkie cyrki ciągle chcemy cyca- ale bardziej jako cumla- próbuję to ukrócić zobaczymy jak będzie. Pisałyście o foteliku my też się zastanawiamy jaki- bo już lada moment trzeba będzie zmienić. Czytałam kiedyś że dziecko powinno do roku jeździć tyłem do kierunku jazdy- ale co jak fotelik już za mały. Na dziś tyle. Jutro wkleję zdjęcie z mikołajek- okazało się że zamówiony strój za mały nie przymierzyłam wcześniej więc zdjęcia w pajacu ![]() No i pokażę tego mojego bakcyla ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-12-08 o 22:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | ||||
Konto usunięte
|
to tak jak u nas.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
niestety nie ale dosyć konkretne porady miałam w tych książeczkach, które byly w kartonikach ze szpitala
#2658 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie pomaga nic, żadne Merc Speciale ani Vitapile, nic... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- U nas to samo. ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- U nas dziś pobudka 6:15... Młode leży na podłodze i patrzy jak koty harcują, a ja jem śniadanie. ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Aaaa coś spytać miałam... Która daje już 1/2 żółtka co drugi dzień? My zaczęliśmy. Smakuje. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pełzania to dokłądnie mój zaczynał "żabką" a teraz już naprzemiennie. W ogóle tak zapyla, że zaraz za nim nie nadążę. Wczoraj ledwo zaczęłam przygotowywać obiad, a ten fik i już w kuchni. ![]() ![]() Cytat:
![]() Z małą życzę zdecydowanych rezultatów. ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Witam z rańca! Mój maluch to jednak jest nieprzewidywalny. Zazwyczaj rano dosypia po mleku pół godzinki to dziś spał półtorej. Szoook I znów plan dnia na dziś o kant d... roztrzaść. Idziemy na spotkanie z Johnson's o 13 i chciałam, żeby jeszcze przed spotkaniem się zdrzemnął, ale w takim wypadku już pewnie nie da radę. Chyba że w czasie podróży w wózku. Zmykam dać mu jeść, bo dorwał książki na regale i wcina. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-09 o 08:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też wypadały strasznie. obcięłam je i było przez pewien czas ok, ale potem znów wypadały. teraz już mi nie wypadają.. Tzn wypadają ale pojedyncze włosy które zawsze mi wypadały ![]() W ciąży zrobilo mi się duuużo włosów, ktoraś tutaj zawsze się nimi zachwycała ![]() ![]() Chociaz po obcięciu dużo lepiej wyglądają ![]() Cytat:
Wstydza się, wstydzą ![]() Blanka często się zawstydza i chowa buzkę w moje ramię czy cycki jak ją mam na rękach albo odwraca głowkę ![]() ja tez daje Blance biszkopta w rączkę. Bardzo ładnie je rozmemła i je. Tylko zabieram jej resztki które trzyma w rączce na koniec i mogłaby sobie to wszystko włożyć. Cytat:
ja daje. Tzn daje krem dyniowy z żółtkiem. Blanka jak ma apetyt, czego ostatnio jej brakuje, zje wszystko. Noc jakaś niezbyt. Na wieczór pojechałam do sklepu i jak wróciłam to Tz już ją uśpił. Bez kąpania, bo do dziś do godz 13 nie będzie wody. I strasznie marudziła coś przez sen, stękała, kwękała, płakała. w nocy czesto się budziła bo smoczek jej wypadał, a nigdy tak nie było. jak wypadł tak leżał aż do karmienia. Dziś rano było ok, ale wczoraj rano też było. Od 6 nie spała, położyłam ją o 8, zasnęła na 5 minut i już wyspana. Teraz zasnęła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luiza wczoraj ładnie piła z niekapka ![]() Cytat:
![]() Oj lecą, lecą, a co nie wypadnie, to Lusia wyrwie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zawsze dam jej cos tam polizac i jest wtedy mega dumna że je to co mama - jej mina wtedy bezcenna ![]() pisałyscie o włosach - chwile wypadały ale przestały a wogóle to po urodzeniu Gabi włosy mi sie krecą ![]() ![]() mojej mamie po urodzeniu mnie włosy sie wyprostowały ...- dziekuje wszystkimy za życzenia ![]() z Gabi juz lepiej - nie ma gorączki i jest taka jak zawsze czyli fajna ![]() dzis był drugi zastrzyk i troche płaczu bo te zastrzyki troche bolące ale jest ok , najważniejsze że juz nie cierpi. w nocy było jeszcze troche krecenia wiec niedospana jestem ale da sie przeżyc . Lea - u nas przyjazd pielegniarki z Centrum Medycznego jest nieodpłatny ![]()
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() / I tak dumam czy te drugie pół może być w lodówce 48h?/ Może coś mądrego zje razem z tymi książkami. ![]() ![]() Mojej mamie też się wyprostowały po moim urodzeniu. Myślałam, że ze mną podobnie będzie, ale nic, jakie były takie są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no i trzymam kciuki za małża ![]() mi zaczęły wypadaćrówno 3 m-ce po porodzie, skończyły jakoś teraz, od kilku dni widzę poprawę. nic na to nie pomaga, same muszą wypaść te, których mamy nadmiar, potem wraca wszystko do normy ![]() Cytat:
![]() a my nadal próbujemy ale nie umiemy... dziś kończymy pół roku ![]() więc stawiamy pół tortu, pół soczku i pół czegoś mocniejszego, częstujcie się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
u nas od rana już dwie kupy
![]() nocka dosyć spokojna, tzn. karmienia oczywiście jak zawsze - 00, 3 i 6. o 9 kaszka i cyc. padła dopiero przed chwilą, ale jest najedzona i wypróżniona, to może pośpi trochę, tak jak wczoraj. spaceru dzis nie będzie - wieje i posypuje. za to wczoraj ledwo wyszłyśmy odstawiła taką szopkę, że musiałam ją odwrócić na brzuch. dla mnie porażka - znów powrót do początku, dla Ewci super - wyspała się za wszystkie czasy ![]() wymyśliłam, że w prezencie za obronę zamówię małżowi pieczątkę "mgr Radosław Cz...." co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Mi wlosy też lecą- tyle że nie same moje dziecie je rwie
![]() Jajco wprowadziłam przedwczoraj. Gotowane na twardo pól żółtka rozgniatam. Mała właśnie nerwa zapuszcza bo chce raczkować a się ślizga po panelach- jadę później po puzzle to może będzie jej lepiej ![]() A to mój obiecany bakcyl- renifer- tzn szycie zabawek dla małej- reniferowi szeleszczą rogi i nogi ![]() i moja mikołajka ![]() Margo za męża ![]() Fajny pomysł z tą pieczątką na pewno się ucieszy ![]() emerald to wszystkiego najlepszego ![]() i częstuję się torcikiem- prawie do kawy będzie ![]() Mój kiciuś przed chwilą drapał sofę a teraz czyta gazetę ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-12-09 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2365453 0]o, widzę że bardzo podobne to tego babyono, które jednak wybrałam
![]() no i trzymam kciuki za małża ![]() dziś kończymy pół roku ![]() więc stawiamy pół tortu, pół soczku i pół czegoś mocniejszego, częstujcie się ![]() a wiesz, jakoś nie podają, ale niby do 3 lat, czyli całkiem na długo. tylko pewnie tak długo nie będzie chciała w nim siedzieć albo będzie musiała oddać rodzeństwu ![]() gratki za pół roczku ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() a Renio wymiata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mikołajka urocza. jaki ona ma kolor oczu? bo na zdjęciach wyglądają na brązowe... czy mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() no i liwka dziękuje Wam za gratki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
pół godziny minęło - i pyk! - moja koza wstała...
czemu ona zawsze śpi długo, jak jest małż i nie mogę się dopchać do kompa??? na razie się wierci i nie marudzi, to może zdążę tę pieczątkę zamówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Rozeznanie
|
Em gratki za pół roczku
![]() U nas nocka masakryczna, nie dość że mała późno usnęła to jeszcze wstała o 5 z rykiem ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj TŻ naprawił wózek i byłyśmy na spacerku - dzisiaj nie idziemy bo wieje strasznie a mała coś pokasłuje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.