|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
ha ha
ale mnie wytropiłaś co racja to racja, siedze w krzakach i podczytuje z ukrycia ![]() A wszystko dlatego, że postanowiłam ostro wziąść się za moją panne i doprowadzić ją do ładu i składu przed moim powrotem do pracy. I powiem Wam jest masakra ![]() Ostatnio dość często pozwalałam jej zasypiać przy cycu i teraz mam co za swoje Wczoraj urządziła taki cyrk i histerie przy usypianiu, że obie ryczałyśmy Jeszcze nigdy moje dziecko tak nie płakało A przy tym tak kopała nogami, że gdyby była starsza to chyba by sobie krzywdę zrobiła...A więc wczoraj znów studiowałam "Jezyk niemowląt", i po raz kolejny przekonałam sie, że ta książka nie jest wcale taka głupia. I dziś było już o niebo lepiej Ani razu nie pozwoliłam jej usnąć przy cycu - ładnie zasypiała kołysana na poduszce A więc dziś trochę odetchnęlam z ulgą. Z jedzeniem tez jest troche lepiej, ładnie zjada już ok 100ml zupki W końcu w ciągu tygodnia wyszły jej 3 zęby i jeszcze czwarty widać na horyzoncie ![]() Ale butelki dalej nie chce ![]() Jeszcze dużo pracy przede mną... Szaja, Silpe - dużo zdrówka dla Waszych maluchów Silpe - Twoja córa pieknie już stoi U nas nie było gorączki przy ząbkowaniu.Lea, Kafunia - gratulacje za pół roczku ![]() Bratko - gratulacje dla Bogusia za coraz ładniejsze raczkowanie ![]() Kropka - jeśli moja mała zakończy drzemkę nie wcześniej niż o 15.30 - 16.00, to ja już nie usypiam do kąpieli, spokojnie wytrzymuje, a kąpiemy ją o 19. Ewentualnie, jeśli bardzo marudzi to przyspieszamy kapiel. Sonia - opiekę nad mała dostałam bez problemu, w pracy jakoś to przełkeli, powiedziałam prawdę, że mała nie chce jesc z butelki Na święta jeszcze nic nie zaczełam sprzątać, a zwykle wywracam dom do góry nogami Ale w tym roku mała to punkt nr 1 więc nie wiem czy uda mi się zrobić cokolwiek wiecej niż zwykle co tydzien ![]() No to tyle pamiętam ![]() Pozdrawiam Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-12-08 o 22:18 |
|
|
|
#2642 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23636660]zapomniałam, że dziś pół roczku Tymek kończy.
kafuniax, Twój Szczepanek też, wiec buziole dla niego. [/QUOTE] wszystkiego najlepszego dla Tymka i SzczepankaCytat:
![]() Cytat:
zdróweczka dla Gabrysi, oby szybko przeszło[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23641869] A ja szykuję się do powrotu, aż ciarki mnie przechodzą [/QUOTE] trzymaj się i ucałuj Agatkę [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2364343 5] a ja jeszcze nakręcona zakupem fotelika samochodowego nabyłam krzesełko... o takie: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...357480673.html w sumie nie wiem czemu lubię tą firmę, ich łóżeczkiem turystycznym jestem zachwycona koniec zakupów, bo w święta będziemy suchy chleb jeść Kardashi mi się wydaje, że jak mała ma miejsce to nie musicie wymieniać jeszcze. poprostu zrobi się Blance niewygodnie, albo bedziecie chcieli to wymienicie. teoretycznie możecie w każdej chwili, grunt żeby dziecko trzymało główkę.[/QUOTE] też oglądałam na żywo te foteliki i bardzo mi się podobały Cytat:
za nowe osiągnięciaCytat:
a tak poważnie to mój też często jest dużo grzeczniejszy jak gdzieś wychodzimy i coś się dzieje i wcale potem nie odreagowuje w nocy Cytat:
a i też kupuję Tobi, Wiktor już testował w sklepie u nas dalszy ciąg marudzenia ale jakby ciut lepiej, były 3 drzemki po 40 minut i mamy nową umiejętnośc (co ciekawe zawsze jak jest u mnie moja mama to mały pokazuje, że się czegoś nauczył) Wiktor po raz pierwszy usiadł sam z pozycji półleżącej, niczego się nie przytrzymując jutro spotkanko u koleżanki więc nie wiem czy dam radę wpaść a i tż coś tu na mnie podejrzliwie spogląda ....
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Przypomnialam sobie ze mialam Was spytac o wlosy. W czasie ciazy stan moich wlosow znacznie sie poprawil. Tymczasem 5 miesiecy po porodzie wlosy zaczely wychodzic mi garsciami, sa po prostu wszedzie
![]() Przerazilam sie, chcialam isc do lekarza, kupic jakis szampon czy tabletki. Obejrzalam dzis jakis program na tvn style i traf chcial ze lekarz akurat mowil o wypadaniu wlosow po porodzie. Stwierdzil ze to kwestia hormonow i zadne tabletki ani kosmetyki nie pomoga, trzeba ten okres przeczekac i samo minie. Tylko kiedy? Do tego czasu wylysieje
Edytowane przez ałła Czas edycji: 2010-12-08 o 22:24 |
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wasze dzieci się wstydza? Moja Olcia tak i wygląda to bardzo słodko. Zaczęła też krzyczeć aby zwrócić na siebie uwagę. Dziś dostała biszkopcika.Całego jej dałam do ręki.Połowe zjadla a połowe rozkruszyła.Jutro dostanie nowe smaki słoiczka.Do tej pory jadła coś z marchewką a dziś kupiłam szpinak,kalafior i obiadki z kurczakiem. |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Araczki - mi tez przypomniało się, jak jeszcze na poczekalni piekłyśmy pierniczki przed świętami
Pamiętam, że Twoje były bardzo ładne ![]() A Malvinka bidulka juz zaczeła sie obijać, a co będzie jak zacznie chodzić ![]() AnnLee - dzieki za pomysł na jabłka Margo - szpinak z hippa? Tam w składzie jest mleko i można go trzymac w lodówce tylko 24h Kciuki za męża ![]() Fotelik samochodowy - ja sobie nawet tym nie zawracam głowy, to działka męża, niech szuka, wybiera i kupuje |
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj dzień fajny ale żeby nie było - Agatka od 14 do 18.30 nie spała więc zasnęła przy butli w czasie kiedy miała być kąpana - myślałam że już na noc a ona wstała o 21.30 z krzykiem że głodna, zrobiła kupę i bawi się do teraz
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Migotka - gratuluje siadania
![]() Kardashi - współczuje maruda ałła - ja co dzień spogladajac w lustro dziwię się, że jeszcze coś zostało na mojej głowie, bo moje włosy sa dosłownie WSZĘDZIE
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
ałła dokladnie mam ten sam problem, jestem 5 i pół miesiąca po porodzie i od jakiegoś miesiąca moje włosy są wszędzie. Okropność. No nic, trzeba przeczekać.
Dzisiaj dałam malemu deser rosmanowski jagody z truskawkami i jabłkiem i chyba go brzuch po tym bolał, straszne miał gazy, do 22 się z nim męczylam by zasnął. Mam nauczkę by nie dawać wieczorami nowości.
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
nie, chyba nie
przynajmniej ja nic takiego nie zauwazyłam Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- olivko - gdzie kupiłaś te rajstopki z bucikami, które kiedys pokazywałas? Jak z mężem? Lepiej juz? Widzę, że podczytujesz ![]() Nie chwaliłam sie, ale Mikołaj przyniósł Natalce śliczne świąteczne ubranko, więc dobrze, że nic nie kupowałam A na stronie endo.pl jest spora przecena ubranek i przesyłka 0zł za zakupy od 50zł. Ja kupiłam małej kurtkę za 40zł, będzie na jesień |
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Szaja Slipe za szybki powrót do zdrowia Małej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W domu sie tak nie zachowuje przy osobach które zna i rozpoznaje.
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za wszystkie kciuki. włosy nadal mi wypadają i też się dziwię, że jeszcze nie chodzę łysa. (zaczęły gdzieś 2-3 miechy po porodzie). Ewcia czasem się wstydzi, fakt - słodko to wygląda
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-08 o 22:56 |
|
|
|
|
#2652 |
|
Rozeznanie
|
No coz, pocieszam sie faktem ze nie tylko ja bede chodzic lysa
![]() A Maciek wstydzi sie, owszem Zwlaszcza jak ktos mu "slodzi" i mowi jaki to przystojniak z niego jest ![]() Zawsze wtedy spuszcza i odwraca glowe w druga strone ale jednoczesnie usmiecha sie jakby wiedzial o co chodzi
|
|
|
|
#2653 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() damy rade, razem widze avatarka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23645344] będziemy Cie tu skutecznie pocieszać. skoro nie ma innego wyjścia, to musisz znaleźć pozytywne strony takiego rozwiązania. .[/QUOTE] dziekuje slicznie caly czas o nich mysle, wyjscia nie mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
glowka do gory! taaaa, Stefek odwraca glowke i udaje, ze to nie do Niego sie mowi, fajnie to wyglada ![]() wiesz co, nie moge sie na te Twoja Olcie napatrzec - slodziak ----------------------------------------------- padam na twarz, wiec spadam lulus, z nowosci Maluch podnosi pupe i kiwa sie w przod i w tyl i dwa razy zladowal na boku podpierajac sie na przedramieniu do siadu dobranoc
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
znacie może jakąś fajną stronkę, na której jest opisane jak odciągać pokarm, żeby sobie laktacji nie rozchwiać, jak przechowywać, podgrzewać i tego typu rady?
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny wpadam po prawie tygodniowej nieobecności.
Dwa dni nadrabiałam co naskrobałyście. I już zapomniałam co komu miałam odpisać więc się nie odniosę do wcześniejszych postów ale wybaczcie ![]() Szaja mega buziaki dla małej- mam nadzieję że biegunka minie i wypuszczą Was do domu. A dziadkowie no ciekawie się zachowali Lea gratki dla Tymka za 6 miechów velluto rajstopki kupiłam w Reserved Kids naprawdę są świetne jak pojadę na wyprzedaże i jeszcze będą kupię większe. Polecam ![]() Z mężem wszystko ok, zrozumiał że zrobił mi przykrość i podobno nie to miał na myśli a tak mu się głupio powiedziało i wychwalał pod niebiosa jaka to cudowana jestem, jak on nawet nie marzył że będzie miał taką żonę i że jestem cudowną mamą itp oby mu tak zostało nawet moje libido chwilowo odtajało ![]() Podczytuję- nadrabiam zaległości ![]() W sobotę byliśmy na zakupach- pojechaliśmy po zapasy zupek i po puzzle do Auchan ale nie było już tych grubych no nic poszukam gdzie indziej. Zależy mi na nich bo mała na kocu się ślizga a widzę ze chce próbować raczkować dziś jak zobaczyła na ziemi pilota to tak zarzucała tyłkiem do góry i i podciągała się rączkami za kłaczki dywanu do przodu, świetnie to wyglądało Mikołaj nas odwiedził i to nie jeden Od teściów dostaliśmy po 100zł każdy Kori też. A jako ze zabawek ma już masę kupiliśmy jej trochę ciuszków. Przyszedł wygrany przeze mnie stoliczek FP- powiem że warto było kupić. Ma jedną tylko funkcję grającą można wyłączyć a tak elementy do ruszania, przesuwania itp. Fajny naprawdę- bo nie chciałam już kolejnej grającej zabawki. Przyszedł też w komplecie ślimak i cieszę się ze nowego nie kupiłam tylko używkę za 25zł bo wg mnie szału nie robi W każdym razie mała dostanie stolik pod choinkę razem ze szczeniaczkiem. Mikołaj przyniósł fajne zabawki- panel ze zwierzaczkami- w zasadzie dwa od dwóch różnych osób na szczęście jeden taki po prostu z dźwiękami i melodyjką a drugi od mojej siostry super wypas- wydaje dźwięki bardziej realne i każde zwierzątko(jest ich 4) jest za taką furtką do tych furtek są kluczyki każdy do innej. Odpowiedni kluczyk w kolorze danej furtki i końcówka każda inna więc dodatkowo trzeba dopasować, a z tyłu domku są kształty zwierząt i rysunki co one jedzą więc zwierzaki z furtki można wyjąć i dopasować- no zabawka super na dłuuuugo ![]() Mała dostała też chyba z 6 książeczek ( ja trochę w empiku poszalałam z pierwszymi słowami- w ogóle mogłabym tam spędzić cały dzień) no i babcia też dała nam fajną książeczkę o Kubusiu Puchatku a drugą o kotku z elementami futerka i cieszę się robi nam się biblioteczka.A wczoraj ciocia dała jej książeczkę o Świętach Kornielci- miękkie kartki więc na razie z daleka od jej rączek ale śliczna ![]() No i wczoraj byłyśmy odwiedzić mojego chrześnika z Mikołajowym prezentem- dzień wcześniej nie dali rady- i u jego małego braciszka 2 miesiące ma. Bosze już zapomniałam jak taki maluszek wygląda moja mała nigdy tyle nie spałaKuzynka nie mogła się nadziwić Korni że taka energiczna- cały czas podskakiwała i brykała no i japka jej się nie zamykała Dziś szalałam ze sprzątaniem- z racji że mąż ma mnóstwo zamówień przed Świętami zdana jestem sama na siebie- teściowie nawet do pilnowania się nie kwapią a moja mama od poniedziałku zaczyna kurs na prawko- ale szaaa bo to tajemnica więc nie chcę jej zawracać głowy. Ale radzimy sobie dziś myłyśmy okna- podczas drzemki i potem mała chyc do fotelika na balkon i patrzyła jak mam się produkuje- przy okazji wietrzenie zaliczone ![]() Jutro mamy prasowanie- i wybieramy się na dłuuugi spacer połączony z zakupami. u nas dalej w nocy lekkie cyrki ciągle chcemy cyca- ale bardziej jako cumla- próbuję to ukrócić zobaczymy jak będzie. Pisałyście o foteliku my też się zastanawiamy jaki- bo już lada moment trzeba będzie zmienić. Czytałam kiedyś że dziecko powinno do roku jeździć tyłem do kierunku jazdy- ale co jak fotelik już za mały. Na dziś tyle. Jutro wkleję zdjęcie z mikołajek- okazało się że zamówiony strój za mały nie przymierzyłam wcześniej więc zdjęcia w pajacu ![]() No i pokażę tego mojego bakcyla
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-12-08 o 23:37 |
|
|
|
#2656 | ||||
|
Konto usunięte
|
to tak jak u nas.
![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięte. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
niestety nie ale dosyć konkretne porady miałam w tych książeczkach, które byly w kartonikach ze szpitala
|
|
#2658 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie pomaga nic, żadne Merc Speciale ani Vitapile, nic... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- U nas to samo. Ćwiczy uparcie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- U nas dziś pobudka 6:15... Młode leży na podłodze i patrzy jak koty harcują, a ja jem śniadanie. ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Aaaa coś spytać miałam... Która daje już 1/2 żółtka co drugi dzień? My zaczęliśmy. Smakuje. |
|||||
|
|
|
#2659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pełzania to dokłądnie mój zaczynał "żabką" a teraz już naprzemiennie. W ogóle tak zapyla, że zaraz za nim nie nadążę. Wczoraj ledwo zaczęłam przygotowywać obiad, a ten fik i już w kuchni. Dobrze że przy tym stęka, bo przynajmniej jest orientacja gdzie się może obecnie znajdować. Cytat:
![]() Z małą życzę zdecydowanych rezultatów. I determinacji. Będzie lepiej.---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Witam z rańca! Mój maluch to jednak jest nieprzewidywalny. Zazwyczaj rano dosypia po mleku pół godzinki to dziś spał półtorej. Szoook I znów plan dnia na dziś o kant d... roztrzaść. Idziemy na spotkanie z Johnson's o 13 i chciałam, żeby jeszcze przed spotkaniem się zdrzemnął, ale w takim wypadku już pewnie nie da radę. Chyba że w czasie podróży w wózku. Zmykam dać mu jeść, bo dorwał książki na regale i wcina.
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-09 o 09:11 |
|||
|
|
|
#2660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też wypadały strasznie. obcięłam je i było przez pewien czas ok, ale potem znów wypadały. teraz już mi nie wypadają.. Tzn wypadają ale pojedyncze włosy które zawsze mi wypadały ![]() W ciąży zrobilo mi się duuużo włosów, ktoraś tutaj zawsze się nimi zachwycała Ale to tylko ciążowe włosy były ![]() Chociaz po obcięciu dużo lepiej wyglądają ![]() Cytat:
Wstydza się, wstydzą ![]() Blanka często się zawstydza i chowa buzkę w moje ramię czy cycki jak ją mam na rękach albo odwraca głowkę ![]() ja tez daje Blance biszkopta w rączkę. Bardzo ładnie je rozmemła i je. Tylko zabieram jej resztki które trzyma w rączce na koniec i mogłaby sobie to wszystko włożyć. Cytat:
ja daje. Tzn daje krem dyniowy z żółtkiem. Blanka jak ma apetyt, czego ostatnio jej brakuje, zje wszystko. Noc jakaś niezbyt. Na wieczór pojechałam do sklepu i jak wróciłam to Tz już ją uśpił. Bez kąpania, bo do dziś do godz 13 nie będzie wody. I strasznie marudziła coś przez sen, stękała, kwękała, płakała. w nocy czesto się budziła bo smoczek jej wypadał, a nigdy tak nie było. jak wypadł tak leżał aż do karmienia. Dziś rano było ok, ale wczoraj rano też było. Od 6 nie spała, położyłam ją o 8, zasnęła na 5 minut i już wyspana. Teraz zasnęła. |
|||
|
|
|
#2661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luiza wczoraj ładnie piła z niekapka Cytat:
![]() Oj lecą, lecą, a co nie wypadnie, to Lusia wyrwie Bardzo lubi ciągnąć mnie za kitkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak by cjciała powiedziec - nie bądz żyła daj gryza ![]() zawsze dam jej cos tam polizac i jest wtedy mega dumna że je to co mama - jej mina wtedy bezcenna ![]() pisałyscie o włosach - chwile wypadały ale przestały a wogóle to po urodzeniu Gabi włosy mi sie krecą zawsze miałam mega proste i sztywne - lekko falowane z tryłu jak były dłuższe a tera mam loczki![]() mojej mamie po urodzeniu mnie włosy sie wyprostowały ...- dziekuje wszystkimy za życzenia z Gabi juz lepiej - nie ma gorączki i jest taka jak zawsze czyli fajna ![]() dzis był drugi zastrzyk i troche płaczu bo te zastrzyki troche bolące ale jest ok , najważniejsze że juz nie cierpi. w nocy było jeszcze troche krecenia wiec niedospana jestem ale da sie przeżyc . Lea - u nas przyjazd pielegniarki z Centrum Medycznego jest nieodpłatny
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
/ I tak dumam czy te drugie pół może być w lodówce 48h?/ Może coś mądrego zje razem z tymi książkami. Mój to nie bardzo, bo on je kable. Mojej mamie też się wyprostowały po moim urodzeniu. Myślałam, że ze mną podobnie będzie, ale nic, jakie były takie są. |
|
|
|
|
#2664 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takie same duperelki i ogólny wygląd. a jak z "udźwigiem"? nasze niby do 25 kg a ja się zastanawiam do kiedy właściwie będzie z tego dziecko korzystać? no i trzymam kciuki za małża ![]() mi zaczęły wypadaćrówno 3 m-ce po porodzie, skończyły jakoś teraz, od kilku dni widzę poprawę. nic na to nie pomaga, same muszą wypaść te, których mamy nadmiar, potem wraca wszystko do normy Cytat:
![]() a my nadal próbujemy ale nie umiemy... dziś kończymy pół roku ![]() więc stawiamy pół tortu, pół soczku i pół czegoś mocniejszego, częstujcie się
|
||
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od rana już dwie kupy
![]() nocka dosyć spokojna, tzn. karmienia oczywiście jak zawsze - 00, 3 i 6. o 9 kaszka i cyc. padła dopiero przed chwilą, ale jest najedzona i wypróżniona, to może pośpi trochę, tak jak wczoraj. spaceru dzis nie będzie - wieje i posypuje. za to wczoraj ledwo wyszłyśmy odstawiła taką szopkę, że musiałam ją odwrócić na brzuch. dla mnie porażka - znów powrót do początku, dla Ewci super - wyspała się za wszystkie czasy ![]() wymyśliłam, że w prezencie za obronę zamówię małżowi pieczątkę "mgr Radosław Cz...." co myślicie? |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wlosy też lecą- tyle że nie same moje dziecie je rwie
Jajco wprowadziłam przedwczoraj. Gotowane na twardo pól żółtka rozgniatam. Mała właśnie nerwa zapuszcza bo chce raczkować a się ślizga po panelach- jadę później po puzzle to może będzie jej lepiej ![]() A to mój obiecany bakcyl- renifer- tzn szycie zabawek dla małej- reniferowi szeleszczą rogi i nogi i moja mikołajka Margo za męża ![]() Fajny pomysł z tą pieczątką na pewno się ucieszy ![]() emerald to wszystkiego najlepszego i częstuję się torcikiem- prawie do kawy będzie ![]() Mój kiciuś przed chwilą drapał sofę a teraz czyta gazetę
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-12-09 o 11:03 |
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2365453 0]o, widzę że bardzo podobne to tego babyono, które jednak wybrałam
takie same duperelki i ogólny wygląd. a jak z "udźwigiem"? nasze niby do 25 kg a ja się zastanawiam do kiedy właściwie będzie z tego dziecko korzystać? no i trzymam kciuki za małża ![]() dziś kończymy pół roku ![]() więc stawiamy pół tortu, pół soczku i pół czegoś mocniejszego, częstujcie się [/QUOTE]a wiesz, jakoś nie podają, ale niby do 3 lat, czyli całkiem na długo. tylko pewnie tak długo nie będzie chciała w nim siedzieć albo będzie musiała oddać rodzeństwu ![]() gratki za pół roczku ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
a Renio wymiata ma jakieś imię? (ja mam zboczenie nadawania imion pluszakom i nie tylko )
|
|
|
|
|
#2668 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja ciągle sięczaję, żeby zrobić cośna szydełku, ale jakoś mnie leń dopadł...a mikołajka urocza. jaki ona ma kolor oczu? bo na zdjęciach wyglądają na brązowe... czy mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() no i liwka dziękuje Wam za gratki
|
|||
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
pół godziny minęło - i pyk! - moja koza wstała...
czemu ona zawsze śpi długo, jak jest małż i nie mogę się dopchać do kompa??? na razie się wierci i nie marudzi, to może zdążę tę pieczątkę zamówić
|
|
|
|
#2670 |
|
Rozeznanie
|
Em gratki za pół roczku
.U nas nocka masakryczna, nie dość że mała późno usnęła to jeszcze wstała o 5 z rykiem Wczoraj TŻ naprawił wózek i byłyśmy na spacerku - dzisiaj nie idziemy bo wieje strasznie a mała coś pokasłuje.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

ale mnie wytropiłaś
co racja to racja, siedze w krzakach i podczytuje z ukrycia 
W końcu w ciągu tygodnia wyszły jej 3 zęby i jeszcze czwarty widać na horyzoncie
U nas nie było gorączki przy ząbkowaniu.

zdróweczka dla Gabrysi, oby szybko przeszło
koniec zakupów, bo w święta będziemy suchy chleb jeść