|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
, powiedzieć... Michałku kochany, nie śpij na spacerku, bo się zimnego powietrza nawdychasz .Mój trzpiot tylko na spacerze jest w stanie spać dłużej niż 20 minut. A jak sobie nie pośpi, jego marudność przekroczy wszelkie granice. Odkąd skończył dwa tygodnie, może trzy razy nie był na spacerze (już nie pamiętam z jakiego powodu), niezła jazda wtedy była. Anakazar - smutno się człowiekowi robi, jak czyta o takich sprawach. Najgorsze jest to, że w takich sytuacjach najbardziej cierpią osoby niewinne, czyli dzieci. I nigdy nie zrozumiem kobiet, co się godzą na życie z takim ******.
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Dziewczyny dzieciaczki superowe
![]() a ja musze wam sie poskarzyc dzisiaj zgubilam swoje dziecko ciagnelam ja na sankach i poszlam na skruty przez boisko bo niby szybciej a Julka zasnela na sankach i spadla z tych sanek one sie na bok przechylily i ona zleciala w snieg dobrze ze sie odwrocilam bo bym wrocila do domu bez dziecvka musze zamontowac pchacz bo jak sama z nia ide i ciagne to nie widze co sie dzieje z tylu
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.April - to przerąbane że nas Twój TZ podczytuje. To nie możesz tak wprost na niego narzekać i go z nami obgadywać . Szkoda
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten zasypany sniegiem ranek
Cytat:
To sie napisalam, ide pieluche zmieniać, karmic itd, rutyna
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
DRCRON- NIEMOZLIWA JESTES!!!!!!!!!! U nas nie tak śnieżno jak wietrzno dzisiaj więc na spacer z młodą nie pójde. Tezete znowu plecy bola, do pracy nie poszedl;/ a po poludniu musi isc 3 ankiety zrobic. Mala zarzadzila pobudke dzisiaj przed 7 lezy z tezetem na lozku i wchodzi mu na glowe i wydlubuje oczy:P odkad wstala nie mowila tylko wtedy kiedy jadla:P amama ma ma mama mama mama a beeeee a mapa mop baba dada i tak w kolko:P
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
drcron -
coś w tym jest, że tylko Tobie może się to przytrafić Wpadaj do nas częściej, bo odczuwam brak Ciebie A u nas w domu wczoraj była burza - syn tż dał popalić wszystkim. Jeszcze jego matka go dodatkowo nabuntowała. Brrrr.... P0P - czy Ty byłaś zazdrosna o swojego tatę kiedyś? A jeśli tak, to o co dokładnie? U nas jest tak, że jak jest syn tż, to tż prawie nie spędza czasu z nami, a wczoraj usłyszałam, jak mały mu wykrzykiwał, że dla niego tylko my się liczymy. W dodatku za moimi plecami mały na mnie gada. To nie jest atmosfera rodzinna
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
april kobieto odważ się i ruszaj z produkcją tych cudeniek Jezu seks mi się na mózg rzuca(a raczej jego brak) śni mi się po nocach,oj bieda beż tż...niech on wróci ![]() ![]() Czekam na Panią i sprzątamy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
RATUNKU! Jestem tu sama.
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
przyleciał ratunek;0)
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie nie
|
|
#2052 | |
|
Raczkowanie
|
megi ja też jestem
Cytat:
musimy się rozejrzeć za nim dziękujemy![]() mrowak- ja tez mam wachlarze w oknie jednym... ładnie wyglądają... w 2gim mam smoki (tzn moja mama je tak nazywa ) a makarony mam jako zasłonki... a w 3cim oknie mam cos ala rzymskie rolety... tylko że u mnie jest tak że moja mama szyje i firany i zasłonki.. więc jak jej się coś spodoba to szyje hurtowo... dla siebie dla mnie i dla cioci darusia- ten dmuchany walec jest świetny.... oglądaliśmy go z mężem w carrefourze... ale oczywiście ceny na nim nie było ![]() drcron- ja wiem że dla ciebie to mogło być straszne ale mnie tym rozbawiłaś bardzo april- a na jakiej maszynie szyjesz? ja mam zepsutą;/ mama ma 2 stare łuczniki w domu a mi dała nowego... tamte sie trzymają a moj popsuty w szafie leży;/ te stare jednak sie lepiej trzymają... porzadne ciężkie maszyny a teraz te lichawe są;/ od urodzenia Kaliny zabieram się za uszycie literek nad jej łóżeczko... tzn imienia a jak będzie starsza to korzystając z burd będę jej szyła sukieneczki bluzeczki itp hehe mam nadzieje ze ktoś mi maszynę naprawi i że chęci mi zostaną do tego czasu ide dziecko nakarmić i położyć spać ![]() aha.. i wczoraj wam napisałam że mała lepiej śpi.. to dziś do 5 wyła... co chwile się z płaczem budziła... musiał ją brzuszek boleć bo nogami strasznie kopała;/ |
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
No to czuję się uratowana, a byłam długo na pasku sama
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
tylko na pasku ja zagladam co chwila
robie zakupy na nowe kolczyki wiec tak pol na pol na wizazu pop na pop zakupowo
|
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
Jak narobiłaś szumu, to od razu na pasku się zaroiło
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam Pani,że pilnie maila z pracy muszę odebrać i siedzę tutaj...ja już i nigdy więcej nie będę prasowała firan,myła okien-ta Pani to jakiś robot,firany wyprasowane i dwie już wiszą na czystych oknach,reszta się myję
![]() Co do okien to ja bym Ci mrowak napisała co i ale,ja nie wiem jak to wszystko nazwać-jakieś wachlarze,makarony i coś tamjeszcze???ja parę dni temu kupiłam sobie do salonowych okien dwie takie gotowe już(drogie jak cholera)i właśnie one już wiszą i jest pięknie,dokupiłam jeszcze piękny,ogromny wazon i ozdobne kwiaty w kolorze firan,parę świec ozdobnych i mam zupełnie nowy salon ![]() Pytałaś o okno balkonowe?ja mam okno i przy nim drzwi tarasowe i też rok temu myślałam ciężko jak to ugryzc i znalazłam piękny materiał złoto-ecri i mi Pani uszyła na drzwi i okno firany-zwykłe,proste bez żadnych kombinacji,bo już sam materiał był w sobie ozdobą,więc nie trzeba było już nic więcej robić. Dobra lecę dalej myć i szorować
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
drcron- przepraszam ale mnie tez to rozbawiło
\a u nas noc masakra. Mała ma taki katar że oddychac nie mogła nic nie pomaga na ten katarek :/ nawet w nocy u lekarza z nią byłam (i tutaj musze się pochwalic ze chrzestny spisał się na medal bo nas zawiózł a tz był w trasie) płucka i oskrzela są czyste. Zasnełyśmy o 1 w nocy ale co chwila pobudka, biedna się nie wyspała i teraz znowu śpi. Szkoda mi jej ;(
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ja tylko na chwilę bo mała nie pozwala mi na dłuższy elaborat
własnie zasuwa do suszarki z praniem wiec muszę ja ratować.... ale obiecuję, jak tylko pójdzie spac, napiszę co u mnie
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Toska dzisiaj dala czadu i o 4:45 obudzila sie swieza i gotowa do zabawy ![]() potem przysnela na 40 minut o 6:30 skok rozwojowy czy co? do doswiadczonych: czy uczulenie na mandarynki moze objawiac sie kaszelkiem? czy wysypka po trzydniowce moze trzymac sie tydzien czasu? nic mi sie nie chce. mam lenia giganta. opowiesci o umytych oknach spycham na peryferie kory mozgowej. nie istnieje u mnie ten temat! w 3miescie sypie snieg i jest pieknie i tez musze sanki kupic.
|
|
|
#2061 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Polecam bardzo. Teraz są już tańsze. Jak my kupowaliśmy kosztował 1600pln, do tego zapłaciliśmy dodatkowo za kolejne 2 lata gwarancji. I jesli się nie mylę to ten model ma bratni ekspres, z tymi smamymi funkcjami, w podobnej cenie- firmy Siemens. Często w sklepach stoją obok siebie.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
anakazar - szkoda słów jeśli chodzi o tę dziewczynę z 4 dzieci.
darusia - nasza opieka społeczna nie jest przygotowana do sprawowania takiej pomocy. Oni potrafią tylko wypłacać zasiłki pieniężne (róznej wysokości) i opłacać czynsz, energię i węgiel. Pomoc rodzinom i dziewczynom w takich sytuacjach to ich przerasta. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- drcron - rozbawiłaś mnie to łez
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś spiczniała dzisiaj jestem. Ciężko mi się rozmawia, ale bardzo nieciężko czyta Was.
Więc tylko dodam, że Catro ma świetny avatar... jakiś taki zimowy i te oczka ![]() No i czekam na Asiulka.... może w końcu się wygada. Anakazar - zazdroszczę Ci A ja wczoraj gruntowałam własnoręcznie salon, dzisiaj maluje sufit, jutro sufit,a później luzy - ściany, później jeszcze większe luzy - mycie okien, firany.... Yoonka - nie wiem, ile wysypka może się utrzymywać. U nas zeszła w 2 dni. Tak bardzo szybko. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Izazula - ciężko jest z nim postępować. To trudne dziecko. Chodzi na terapię do psychologa. Ale efektów póki co zbytnio nie widać.
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dzisiaj jesteśmy po nocnej akcji gorączka. Ja wczoraj przez cały dzień miałam 38 bolące i drapiące gardło. Zosia wieczorem zaczęła pokasływać. Obudziła się w nocy jak zwykle na cycusia. Macam - cieplajsza niż zwykle, sprawdzam temp - 37,2. Jeszcze spokój. Cycusia nie chciała w końcu tylko mrudziła. Po pół godz. sprawdzam temp. 38,5. Dałam czopek z pracetamolem, chłodne okłady na czoło, herbata i było lepiej. Zasnęła ok 5 bo już spać nie chciała a o 7 była powtórka. Ja też mam 38. Obie jesteśmy już po wizycie u doktora. Diagnoza - wirus. Czopek powyżej 38, witaminki i duuuuzzzooo picia. Mamusia przypomina wesołe ZOMBI i zamiast odsypiać siedzi a wizażu
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wracając do zazdrości to ja byłam potwornie zazdrosna o ojca i nie miało znaczenia jaka była jego żona dla mnie. Dopiero z czasem nauczyliśmy się siebie akceptować. Potrzeba było czasu. A przełomem w naszych relacjach okazał się pies. I to ona go kupiła i przyniosła do domu. I ten pies zjednoczył naszą rodzinę. Pamiętam że kiedyś tata ponucił się z nią i ona wyprowadziła się do swoich rodziców. Jej córka została z nami. I tato został z 3 córkami. A my wszystkie byłyśmy po jej stronie i nakłaniałyśmy ojca do przeprosin.
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem. Na wstępie powiem, że miło mi bardzo, że się o mnie martwicie. bo już myślałam że zostałam zapomniana
No wiec (wiem, że tak zdania się nie zaczyna ale tak jakoś najlepiej pasuje) od początku. Od jakiegoś już czasu mam jakieś gorsze dni (wiem- pewnie powiecie, że nie od jakiegoś czasu tylko przeważnie takie mam). Po pierwsze zima, mróz... -nie znoszę!! Po drugie- praca, mało czasu na wszystko, nawet żeby w domu porządnie posprzątać. Wszystko tylko tak na odpieprz. A ja tak nie lubię. Kolejna sprawa- jakoś gorzej finansowo, wydatki nas przerastają... a święta za pasem (ale dajemy radę). Ja dalej chudnę, wyglądam tragicznie. Włosy lecą mi tak niemiłosiernie, że nie wiem czy niebawem nie będziecie miały łysej koleżanki na forum. Tak więc co za tym idzie- nie mogę pofarbować włosów, bo boje się, że to wpłynie jeszcze na ich stan i tak muszę chodzić z mysio-siwymi odrostami (tak, tak... posiwiałam). Juz nie wspomnę o skorze bladej ale na solarium też nie mam kiedy się wbić. No i ostatnia sprawa- najważniejsza- Wercia. Dalej nie jest tak jak byc powinno. Mamy 3 tygodniową przerwę w rehabilitacji. Po tych 3 tygodniach mam się zgłosić i babka zobaczy co i jak. I niestety nie jest najlepiej. Fakt- mała w końcu siedzi jak ją posadzę ale musi ja coś zainteresować. Np. gdy siedzi przed oknem. A poza tym posiedzi chwile i przekręca sie na brzuszek. No i nie jest to jeszcze super stabilne, na tyle, że mogę ją zostawić samą taką na podłodze bo często gibie się do tylu. Czasem potrafi machać grzechotką albo reklamowką tak że cała chodzi i siedzi przy tym stabilnie a czasem jakby jej się nie chciało i bach.. na plecy lub na brzuch. Poza tym śmiga po całym domu ale nie tak jak powinna. Tzn nie pelza naprzemiennie (a to wg rehabilitantki bardzo ważne) tylko bierze dwie raczki jednocześnie do góry i tak jakby się podciąga na nich. Pomaga sobie nogami. Od miesiąca ćwiczy pozycje czworaczą ale dalej jakoś ruszyć nie może. No i co mi ostatnio spędza sen z powiek (oprócz ząbkowania Werci) to jej dziwne zachowania. Zdarza się, że ma dziwne tiki, ciągle się wzdryga. Albo spina się cała na sekunde i wydaje przy tym dziwny okrzyk. Poza tym zdarza się, ze nagle zaczyna sie wyginać do tylu, cała napięta ze ruszyć jej nie można, głowa odchylona, czerwona na twarzy i zaczyna plakać jakby ją coś ciagnęło do tyłu a ona nie moze sobie z tym poradzić- to martwi mnie najbardziej... boję się, że to jakieś napady padaczkowe. No i do tego czasem tak rusza rączkami i nogami jakby nie chciała a musiała takie ruchy mimowolne. No i do tego dochodzi krzyżowanie nózek, kciuk nadal chowany w pięści itp. I mam problem bo moja neurolog wszystko olewa i co ja jej powiem to na wszystko ma odpowiedź (głupią). Nie ufam jej a u nas nie ma dobrych neurologów. Chcialam iśc gdzieś prywatnie ale po prostu nie mam gdzie. U nas w Toruniu po prostu nie ma dobrych specjalistów... I tak jak sobie czytam nasze forum jak piszecie, że wasze dzieci (często mlodsze od Werci) raczkują, śmigają po całym domu, wstają, robią kosi kosi, papa itp to mnie to jakoś dobija i przepraszam bardzo- ale wolę to omijać... dlatego rzadko tu bywam... To tyle... jak cos mi sie pzypomni to napiszę i proszę was nie piszcie znowu, że przesadzam, ze na pewno jest wszystko w porządku itp bo jednak gdzieś te dzieci chore są... może i jest wszystko w porządku ale ja nie potrafię przestać myśleć, ze moze byc inaczej a dużo na to wskazuje niestety... KONIEC
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jakaś wypompowana jestem, i jakoś mi się nie chce bawić, biegać za małym, ech dobrze ze jutro piątek to zmiana będzie
.Zaczęlam robić malemu czapeczkę na szydełku, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Moja mama dzisiaj Eryka zaprowadza i przyprowadza, więc na dobrą sprawę nawet z domu nie wyjdę Siedze szydelkuje i na all ciuszki dla siebie przeglądam, musze coś sobie kupić, a nie tylko zabawki itp.
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
P0P. Pytalas o to co teraz mowi moj tż jak już jest Wercia o miłosci do nas. Otóż często mu to przypominam
Teraz twierdzi, że kocha nas obie bardzo, ponad życie ale są to dwie zupełnie inne miłości których porównać nie można. Ja osobiście nie czuję się mniej przez niego kochana (prędzej on mógłby mi to zarzucić). Kiedyś rozmawialiśmy o tym i oboje stwierdziliśmy, ze gdybyśmy mieli wybierać - dobro Werci czy nasze nawzajem (tzn np ja miałabym wybierać- Wercia czy On) wybralibyśmy Wercie. Przyrzekliśmy to sobie...
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek mój jak zaczynał pełzać to właśnie tak że na dwóch rączkach jednocześnie sie podciągał, i coś tam próbował nogami, i tak przez kilka tygodni aż załapał w raczkowaniu. Eryk no zaczął sam siedziec jak miał 8,5 mc, a jest zdrowym chłopakiem.
A to napinanie sie to raczej nie są ataki padaczki bo takowe widziałam, i wierz mi tego będziesz pewna. Każdy ma te ataki inne ale raczej są bezgłośne.Człowiek po takich jest oslabiony i najczęściej odsypia. Myśle że to raczej u ciebie to co u mnie masz małą terrorystkę i w ten sposób stara sie coś dostać w swoje rączki Mój czasem robil takie stękanie aż się czerwony robił z napięcia, i to na np 3 sek, ale to mój mały kochany wymuszacz, teraz po prostu ryczy i bije![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Tak żeby nie było że tylko o dzieciach to ja dzisiaj wieczorkiem lub jutro z rana robię rogaliki z tego przepisu http://www.mojegotowanie.pl/walentyn...we_z_marmolada Chyba że macie jakiś inny sprawdzony. Chcę do środka dać mrożone wiśnie Już od kilku dni mam ochotę na rogaliki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

, powiedzieć... Michałku kochany, nie śpij na spacerku, bo się zimnego powietrza nawdychasz
.

ciagnelam ja na sankach i poszlam na skruty przez boisko bo niby szybciej a Julka zasnela na sankach i spadla z tych sanek one sie na bok przechylily i ona zleciala w snieg dobrze ze sie odwrocilam bo bym wrocila do domu bez dziecvka
.
coś w tym jest, że tylko Tobie może się to przytrafić 

ja mam zepsutą;/ mama ma 2 stare łuczniki w domu a mi dała nowego... tamte sie trzymają a moj popsuty w szafie leży;/ te stare jednak sie lepiej trzymają... porzadne ciężkie maszyny a teraz te lichawe są;/ od urodzenia Kaliny zabieram się za uszycie literek nad jej łóżeczko... tzn imienia
Już od kilku dni mam ochotę na rogaliki