![]() |
#151 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mam Sponsora
Cytat:
Oby całkiem dotarło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Mnie to juz wszystko przeroslo. Dawniej bylo mi zle, teraz jest cos nie tak jak trzeba, mimo, ze powierzchownie mozna stwierdzic iz poszlo "wg planu". Przyszlosc natomiast jak widzicie tez nie przedstawia sie kolorowo.
Juz nie wiem czy ja zbyt wiele wymagam od siebie/zycia, czy za bardzo sie nad tym wszystkim zastanawiam/rozczulam. Czego bym teraz nie zrobila...bedzie zle. Decydujac sie na sponsoring mialam ten sam dylemat. Jak widac nie wszystkie problemy z czasem rozwiazuja sie same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | ||||
ma zielone pojęcie
|
To dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2010-12-08 o 22:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjście masz- zerwij ze sponsoringiem, zacznim życ skromnie, lecz uczciwie, nie raniąc cudzych żon i nie narażając się bycie wykorzystywaną. Im wcześniej to zrobisz, tym owiększą masz szansę na normalne życie w przyszłości. Wyjścia masz dwa. Ale tak. Nikt tej decyzji za Ciebie nie podejmie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- to starczy mi jedynie na oplate wynajetego mieszkania. a za co zyc przez caly mies.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przenieś się do tańszego lokum i przeanalizuj wydatki ![]() Generalnie uważam, ze ten wątek jest wyjątkowo przykry. A było już kilka wątków w tym temacie ![]() Okazuje się, że prostytucja jest normalną zwykłą pracą, że każda owieczka może zbłądzić, że nawet trzeba taką owieczkę popierać, chociaż ona wie, ze błądzi i nie zamierza nic zmienić, bo coś tam... a ludzie z zasadami to już zupełne mohery. Mam wrażenie, że zbliża się nieubłaganie czas, gdy pokolenie galerianek wejdzie na wizaż i będzie dawać wykłady tym wszystkim co mają jakieś tam zasady...
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Jeżeli jesteś w takim układzie i zaczyna być Ci... smutno, to się do tego nie nadajesz.
I tego nie pociągniesz. I wyjdziesz z tego nieźle poobijana. Psychicznie. Co będzie rzutowało dalej. Może nie dostrzegałaś niczego, może nie chciałaś. Cytat:
Niektórzy tak żyją, tylko przymusowa emerytura w tej branży szybka. Nikt do końca piękny nie jest. Towar młody w cenie. Dwadzieścia trzy lata to już nie jest mało. A potem normalne życie trzeba będzie prowadzić. Z własnym sumieniem. I mając na uwadze, że każdy kto Cię z nim kiedykolwiek widział zacznie od jednej myśli... Wszyscy wiemy jakiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest coś, co sama musiałabyś przeanalizowac. Powiem Ci tylko, że na pewno jest wiele osób, ktore zarabiają tyle co Ty, a muszą JAKOŚ wiązac koniec z końcem. Starałabym się zrozumiec samotną matkę, ale nie młodą dziewczynę.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że kiepska praca to nie koniec świata. Sama mówiłaś, że się uczysz. Więc za kilka lat(?) będziesz miała wyższe kwalifikacje. Jestes młoda. W Twoim wiku rzadko kto zarabia kokosy. A mieszkanie zawsze można wynająć z kimś. Warunki gorsze niż obecne, ale wtedy jesteś już niezależna. I stajesz się osobą, a nie przedmiotem w ręku sponsora. Przy okazji- dostajesz 5 tys. od sponsora i do tego coś tam w zwykłej pracy... Na pewno masz już spore oszczędności. Myslę, że na początek wystarczy. Wszystko zalezy od tego czy Ty chcesz swoje życie zmienić.
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Generalnie wątek jak dla mnie szyty grubymi nićmi, no ale...
![]() Daruję sobie pisanie co myślę o takim "zawodzie" oraz o tym "panu", natomiast nie raz zastanawiałam się nad tym, co kieruje mężczyznami sponsorującymi młode kobiety. I tak sobie myślę, że to muszą być ci mężczyźni, którzy są na tyle bogaci i na tyle leniwi, że zamiast zdobyć kochankę wolą ją sobie kupić. Mamy teraz społeczeństwo, w którym ludzie lubią mieć wszystko szybko i łatwo - łatwiej zapłacić kobiecie i powiedzieć wprost co się chce, niż czynić podchody i wysilać się, prawda? Natomiast co mnie zaskakuje to wiek tych sponsorów. Równo 10 lat temu jako studentka szukałam pracy. Zamieściłam ogłoszenie, że "niania zaopiekuje się dzieckiem". Oprócz rodziców małych dzieci zadzwoniło do mnie mnóstwo facetów z propozycjami sponsoringu i większość z nich była około 40-stki. I tak sobie myślę, że to już musi być skrajne lenistwo że się im nie chce podrywać nawet... Tak więc myślę autorko wątku, że skoro twój sponsor cię kupił to normalne, że zakupioną rzecz chce posiadać na wyłączność. Przykre jest tylko być rzeczą, ale każdy sobie robi co lubi. Co do tego, że płaci ci więcej - może po prostu ma gest bo jest z ciebie zadowolony albo nie zależy mu na pieniądzach?
![]() |
#166 |
BAN stały
|
Autorko, po co wogóle zastanawiać się nad tymi pytaniami ?
Co da Ci odpowiedź na nie ? On pewnie sam nie wie dlaczego Cię tak traktuje, traktuje, bo traktuje. Ludzie sami nie znają swoich motywacji, które często wychodzą dopiero po latach i dla nich samych są zaskoczeniem, dlatego nie koncentrowałabym się na pytaniu: jakie są jakiego prawdziwe intencje i dlaczego zachowuje się w ten sposób. Na moje oko, wydaje mi się, że on poprostu potrzebuje przyjaciółki, kogoś kto nie jest częścią jego codziennego życia, kogoś komu płaci, śpi i kogoś zupełnie niepowiązanego z jego codzienną rzeczywistością. Mogę to zrozumieć; Podobnie np. zachowują się ludzie na wycieczkach, poznaja ludzi z innego krańca świata i nagle się otwierają, rozmawiaja o sobie, jest się im prościej otworzyć etc.. Wydaje mi się że tutaj nastapił podony mechanizm. Niemniej jednak uważam, ze nie powinnaś zastanawiać się nad jego intencjami. Mam tylko nadzieję, że używacie prezerwatyw, bo inaczej narażasz się na śmiertelne ryzyko, które nie jest warte żadnych pieniędzy. Trudno tak z dnia na dzień zrezygnowac z 5 tys. Godność jest bardzo łatwo utracić, problem leży tylko w tym jak sobie to wytłumaczysz i jakie to będzie miało konsekwencje w Twoim dalszym życiu.. Będąc Tobą nigdy nie powiedziałabym o tym przyszłemu mężowi/TŻ'owi. Myśle, że z tego co piszesz wiesz już jacy mężczyzni mogą być, nie uważam że dzieleni się takim sekretem ma jakikolwiek sens, tymbardziej że potem mozesz się spodziewać usłyszeć o tym w kłótniach, co może być strasznie bolesne, kiedy się komuś zaufało, powierzyło tak wielki sekret a potem ktoś go podepta w kłótni. Zachowaj to wszystko dla siebie, nie angażuj się zbytnią w tą znajomość i staraj się jakoś to wytłumaczyć sama sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie warto tracić czasu na kogoś, kto twierdz, że akcpetuje naszą przeszłość, a potem okazuje się, że jest inaczej. Niemniej mężczyzna aby zaakceptował tę przeszłość, musi ją zwyczajnie znać... Także moim zdaniem ukrywanie przeszłości, byłoby swego rodzaju kłamstwem wobec ewentualnego zainteresowanego mężczyzny. A związek budowany na kłamstwie nie ma wielkich perspektyw ![]() Moim zdaniem szczerość to podstawa ![]() Myślę, że zakończenie z takim sposobem życia, autorka wątku mogłaby potraktować nawet jako swego rodzaju zwycięstwo. Wygrana nad własną słabością i wygodnictwem. No i odzyskanie władzy nad samą sobą.
![]() |
![]() |
#169 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=laisla;23651518]I nigdy nie będziesz miała bo jakim cudem miałby się pojawić w ..takich warunkach
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Z ostatnią myślą zgodzę się całkowicie, ale co do pierwszej, to naprawdę sądzisz, że jeśli facet by twierdził, że TAKA przeszłość nie ma dla niego znaczenia to mówiłby szczerze?? Moim zdaniem to po prostu niemożliwe. A jeśli by tak mówił, to by kłamał jak z nut. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Autorka zaznaczyła w pierwszym poście, że nie życzy sobie wypowiedzi próbujących naprowadzać ją na 'właściwą drogę' i że już to przerabiała Proponuję najpierw przeczytać całość a wtedy wyciągać wnioski bo akurat Autorka w pewnym momencie ma wątpliwości nad tym co robi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Kurczę,dziewczyno szkoda mi Ciebie. To co robisz jest okropnie niemoralne,nie potrafiłabym patrzeć na siebie w lustro robiąc coś takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
nie wiem, skąd takie przekonanie.
mam 25 lat, pracuję w "normalnej pracy" i moje zarobki już jakiś czas temu podwoiły tę kwotę. i nie jestem córeczką bogatych rodziców ![]() do Autorki: może spróbuj "odstawić go" na kilka dni, spróbuj przez chwilę funkcjonować bez spotkań z nim. oczywiscie rozumiem, że płaci i wymaga, ale pisałaś, że potrafi uszanować Twoją odmowę. i zastanów się, czy może jednak bez niego się da dortwać do końca miesiąca z wypłatą z "normalnej" pracy? zrób sobie bilans tego, jak musiałabyś gospodarowac pieniędzmi z tej pracy, nie mając sponsora. moze poszukaj innej pracy, a może znajdź dorywczą, choćby stanie za barem wieczorami? ja na Twoim miejscu pożegnałabym się ze sponsorem i poszukałabym pracy i mieszkania w innym mieście. żeby się odciąć od niego, zmniejszyć możliwość bycia rozoznaną przez jego znajomych, poukładać wszystko od nowa. i jestem przekonana, że on nawet w 1% nie da Ci, tak w głębi duszy, oparcia za jakim tęsknisz nie mając ojca. pozdrawiam i życzę mądrej decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja bym nie chciała świadomie być w związku z kimś, kto się prostytuował nie tylko ze względów praktycznych jak zdrowie ale też dlatego, że dla mnie to oznacza, że ten ktoś ma słaby charakter, nie umie walczyć o siebie i ma bardzo niskie poczucie własnej wartości. Stąd idąc dalej skoro nie umie walczyć o siebie, nie będzie też umiał walczyć o swoją rodzinę, a skoro ma niskie poczucie wartości to nie nauczy swoich dzieci mieć je wysokie. Powiedzmy sobie szczerze, jeśli ktoś potrafi siebie przeliczyć na pieniądze to niezależnie od tego jaka to będzie kwota - czy 5000 czy nawet 10 000 albo i 100 000 świadczy to o postrzeganiu siebie jak rzecz i skłonnościach do staczania się na dno, a mam własną teorię, że jak ktoś się szmaci w jednej dziedzinie to w innych też nie będzie miał problemu bo jak ktoś raz przekroczy dozwoloną barierę przyzwoitości to przekraczanie następnej przychodzi dużo łatwiej - stąd z jednej patologii namnażają się następne.
![]() |
![]() |
#174 |
Konto usunięte
|
Współczuję Ci, autorko wątku, bo będziesz miała przez dłuższy czas wypaczony obraz miłości, związku, bezinteresowności w relacjach z innymi ludźmi (o ile nie na zawsze) i zrobiłaś sobie dużą krzywdę psychiczną - chociaż jeszcze może nie do końca to do Ciebie dociera. Zwiewaj, a zarobioną kasę zainwestuj w psychologa, zamiast wydawać na pierdoły.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-12-09 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko nasza przeszłość, mimo że nasza, to według mnie powinna być znana partnerowi. Takie udawanie, że się miało normalną przeszłość jest moim zdaniem nie w porządku. Świadczy o tym, że osoba o takiej przeszłości znów myśli tylko o sobie: "Nie powiem mu żeby mnie nie został", "nie powiem, żeby mnie nie robił o to awantur" itd. Partner ma nas akceptować w 100%. A na nas składa się też nasza przeszłość. Gdybym się po latach dowiedziała, że mój partner za młodu sprzedawał swoje ciało, a ja o tym niczego nie wiem, z miejsca zakończyłabym związek. Całkowity brak zaufania i całkowity egoizm ze strony osoby zatajającej swoją przeszłość. Ale to ja. Wypowiadały się też tutaj osoby, dla których przeszłość partnera nie ma zupełnie znaczenia.
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Do Autorki:
jeśli wątek jest prawdziwy (bo zjawisko jest powszechne od wieków), uważam co następuje. Moim zdaniem jest to smutny dla Ciebie układ i można Cię o tyle rozgrzeszyć, że typ gdyby nie miał Ciebie to miałby inną (czy inne) na boku. Sama znałam kolegę przed 50-ką, który mając kochaną żonkę i dorosłych synów utrzymywał dwie znacznie młodsze kochanki w dwóch odległych punktach miasta (nie wiedziały o sobie). Kolega ów mówił mi że posiadanie ich gwarantuje mu bezpieczeństwo uczuciowe, bo jak jedna odejdzie, zostanie druga... twierdził że kocha bardzo żonę, tylko że ona po urodzeniu chłopaków całkiem popęd straciła. Oczywiście nie marzył o korzystaniu z burdelu, do szczęścia potrzebny był mu urok zawrócenia komuś w głowie, cały "romantyzm", dowartościowanie, ciepełko itd. O każdą utrzymankę był zazdrosny i chciał mieć dla siebie, na ile mógł to kontrolować. Zaś w poprzedniej pracy biurowej (20 lat temu) miałam dwie śliczne koleżanki, które zgodziły się na sponsoring. Ich "narzeczeni" byli 20 lat starsi, żonaci i wielodzietni, sytuacja była modelowa jak w tym wątku. Otóż u jednej z koleżanek trwało to prawie 10 lat i zginęli w wypadku (dopiero wtedy ta żona się dowiedziała), druga koleżanka zaś nie była wierna Sponsorowi (lubiła ładnych chłopców w swoim wieku i umiała lawirować), mimo to po około 10 latach rozwiódł się i ożenił z nią. Więc bywa różnie... Autorko, "popracuj" nie angażując się, oszczędzaj pieniądze i szukaj godziwego zajęcia. Oczywiście to że jakaś młódka zarabia 10 tysięcy to jakaś abstrakcja, może raz na ileś tam przypadków tak się zdarzy. Anyway jeśli to możliwe, to wyjątek... Kiedy staniesz na mocnych nogach, Sponsor będzie musiał poszukać sobie innej "kurtyzany" ![]() ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-12-09 o 10:09 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I dlaczego szukal dowartosciowania wsrod tych panien skoro z zona mu sie ukladalo? Szukam nawet ksiazki o tego typu tematyce, ale nie umiem nic znalezc. Cytat:
A co do tych 5 tys., to tak jak pisalam jest to suma gotowki ktora dostaje do reki+ewentualne zakupy i wyjazdy. Razem to daje 5 tys. Czasem do reki przez misiac trafi mi od niego ok 2 tys. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez A kuku Czas edycji: 2010-12-09 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Jestem przekonana ze jego zona o tym wie ale godzi sie na taki uklad
![]() Po przeczytaniu wszystkich Twoich wypowiedzi odnosze wrazenie ze sama sie w nim zadluzylas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.