|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
* a moze jakies zdjecia rodzinki ? a starszak kiedy sie urodzil??
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
witzm nowa mamuske
![]() my tez po szczeepieniu. Wojtus dzielny chlopczyk
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Farahh witaj
Miło Cię poznaćAsiCccCA nie trzeba być super... kto powiedził, że ja wszytsko ogarniam... często mam bałagan, nie zawsze ugotuje A my jesteśmy tutaj po to żeby Cię wysłuchać i wesprzeć! Uszy do góry![]() Marta gratuluję zakupu ![]() A Wy mamusie szzczepiłyście tą szczepionką MMR? Ona jest bezpłatna?Co o niej sądzicie? Kurcze... |
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
![]() Witam wieczorkowo![]() Farahh fajnie, ze do nas dołączyłaś bedziesz miała troszkę nadrabiania Kurcze 23 lata i dwójka maluchów, czuje, że jestem do tylu Podziwiam CieKareninka Guciu, a sama się domyśl Jak sie mylę, to niech któaraś mnie poprawi![]() Aguś, a co Ty taka ciekawska jestes Pietrusia Agusia, Zebra, Alalnk, Karenina
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ nie
pozwalamy się nawet udzielać ![]() ja też dostałam te łyżeczki. na początku nie spodobało mi się, że są całe z plastiku ale Nili jak się okazało w ogóle to nie przeszkadza ![]() chyba kupię ta pastę od 1 ząbka to może łatwiej będzie czyścić zęby. narazie róznie u nas z tym bywa
|
|
|
|
#2526 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Więc od rana jadę na ketonalu i narazie bóli brak. Dziś u Nas straszna mgła była, ciekawe jak tżt do domu wróci jak on ma taką beznadziejną drogę z pracy. Cytat:
Cytat:
Ja to się jak zwykle z choinki urywam![]() ![]() Wklejcie mi link do jakiś szczoteczek na all plis Bo ja nie wiem czy o ma być taka normalna czy gumowa![]() Cytat:
A pozatym to WItamCytat:
Już mi koleżanka nagadała pierdół a suma sumarum i tak zaszczepiła. My też szczepiliśmy i póki co żadnych skutków ubocznych nie ma i oby nie było![]() I prośba do dziewczyn które szczepiły dzeci na rotawirusy i pneumokoki. Czy w najbliższym czasie planujecie szczepić jeszcze na meningokoki albo inne dziadostwo??????????? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-12-08 o 22:18 |
||||
|
|
|
#2527 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja szczepiłam na rotę. Teraz w styczniu będę szczepić na pneumokoki i meningokoki jedną dawką, ponieważ synek już skończył 2 lata. A młodszy jest szczepiony na rotę i poczekam też, aż skończy dwa lata, aby go jedną dawką zaczepić na pneumokoki i meningokoki... Na razie nie chodzą ani do żłobka ani do przedszkola, bo gdyby chodzili to jednak wolałabym ich od razu zaszczepić w 1 roku życia.. Cytat:
Karmiłam piersią, nie miałam miesiączki i w ciążę zaszłam Za to Twoje zdjęcia śliczne! Masz piękną córeczkę no i Ty jak modelka! Cytat:
A co to za szczepionka, bo ja pierwsze słyszę o MMR? ![]() dla synka!Cytat:
jak się poznamy to Wam powysyłam zaproszenia i sobie pooglądacie A starszak z 2008 r. z września.Ma 2 latka i 3 miesiące
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Kate właśnie dlatego pytam, bo też mi się już obiło o uszy o skutkach ubocznych tej szczepionki... Nie pisałam dokładniej, bo nie chciałam starszyć:F
Ja szczepiłam na pneumokoki i rota ale na nic więcej już nie planuje ![]() Farahh to jest 3w1 na odre, świnkę i różyczkę. Jest państwowa z tego co czytałam, tzn. bezpłatna. |
|
|
|
#2529 | |||
|
Zadomowienie
|
mloda jestem zycia nei znam interesuje mnie swiat
![]() Cytat:
a szczoteczke mamy taka normalna jak asza tylko w wersji mini;p Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,my z tych gadatliwych wiec juz niezle naskrobalysmy czesci![]() ![]() Katarina no lalunia wymiata,piekny ten torcik!!No i Bianeczka jaka lasencja,o mamie nie wspomne ![]() ![]() ![]() Czytalam czytalam i nie pamiatam co mialam ktorej odpisac U mnie masakra śnieżna poprostu,jak wyszlam z pracy to normalnie szukalam auta tyle sniegu napadało ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię Farahh, taka mloda i już podwójna, szybka Billka
![]() Co do tej szczepionki to my ją właśnie przedwczoraj mieliśmy... Skutki uboczne u nas na szczęście nic poważnego-jedynie zmniejszony apetyt może troszkę... No i my będziemy jeszcze z dodatkowych na ospę szczepić za miesiąc. Dziewczyny co z albumami na zdjęcia? Jak do tej pory mieliśmy zdjęcia z kazdego miesiąca - 9, 10, 11 mc to teraz dalej tak robicie? Tzn po roczku przecież można sie będzie w tym zaplątać...A co do tego szczepienia to ja wróciłam wkurzona jak nie wiem co. Jak weszliśmy i pielęgniarka kazala nam sie rozebrać do mierzenia i ważenia to wpuściła następną babę od razu do lekarki po skierowanie tylko.... Efekt był taki że tamta siedziała tam z 20 min a ja mialam małego rozebranego trzymać... Oczywiście nie wytrzymalam, ubrałam Stasia i powiedziałam co o tym myślę.... Ach i wspólczuję tego wbijania w żyłke Gosi synkowi. Udusiłabym te baby gołymi rekami
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Ja też witam nową mamusię Farahh
![]() Mamusie co mają córeczki kupujecie lub może już macie wózki do lalek ![]() Zastanawiam się nad pchaczem, ale ile ona w tym pojezdzi 2 miesiące 3 sama nie wiem co lepsze, może Marta ma racje że wózio wykorzystam, dlatego pytam o rade
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą szczepionką to autyzmem straszą ale to akurat jest zdementowane...ale nadal zostają skutki uboczne... ale ja zaszczepie... czytałam artykuł jakby to wyglądało jakby sobie tak rodzice nie szczepili...
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze, że piszecie o tych szczepieniach. nas to czeka po nowym roku.
szczereze mówiąc nawet nie pamiętałam na co to ma być.. czyli jeżeli dobrze rozumiem to po skończeniu roczku obowiązkowe szczepienie przeciw ODRZE, ŚWINCE, RÓŻYCZCE i ta szczepionka może być 3 w 1 lub osobno. i to można sobie wybrać? |
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie chodzi o to, że dotychczas nasze dzieci dostawały uśpione szczepy, a w tej szczepionce są żywe... |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlismy sie przywitac i na rehabilitacje lecimy,kurcze jakbym miala sanki to pojechalibysmy saniami a tak musze sie z wozkiem przez ten snieg pchac Po reh idziemy kupic sanki!!!
|
#2537 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Krem dopiero zaczelam uzywac, ale dziewczyny chca mi juz podebrac...musze om troch dac do mniejszych pudeleczek... ![]() Na odzywke tez sie juz slinily....ona super pachnie!! Cytat:
Chodzi o te skorzane kapsciuszki? My mamy Cytat:
Ten pierwszy posluzy dluzej jako wozeczek na lale, wiec chyba najlepszy ![]() Cytat:
Kochana, a kto sobie tak do konca radzi..? Jestesmy tylko ludzmi... Glowka do gory i do przodu... Cytat:
Ámbitne podejscie, ale nie wiem czy sie do 18 urodzin twoich maluchow wyrobisz... Witam dla Wojtusia Cytat:
A na co ta szczepionka? My szczepimy na wszystko po prostu... Cytat:
Ja ja ja!!!!!! Eeeee...co to ja mialam napisac...hmm...moze ze André to aniolek w skorze diabelka..? No bo zobacz... IMG_3409.jpg czy to moze nie byc aniolek..? ![]() Cytat:
My mamy taka zwykla Babyvita zdaje sie...taka jak dla doroslych, ale miekka i mniejsza... ![]() Cytat:
My juz jestesmy po szczepieniach na meningokoki i pneumokoki...zostala nam ostatnia dawka w styczniu. Dzien doberek my po szczepieniu...maly bardzo dzielny Po drodze do lekarza probowal lapac snieg usteczkami... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-09 o 11:18 |
||||||||
|
|
|
#2538 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No my mamy w styczniu tą szczepionkę, ale nigdy nie słyszałam o skutkach ubocznych... muszę się dokładnie lekarki przed szczepieniem zapytać co się może dziać po tej szczepionce Cytat:
No byłam bardzooo zaskoczona! Ryczałam jak bóbr, nie odzywałam się do męża, miałam chandrę przez kilka tygodni Ale później hormony chyba przestały buzować i zaczęłam się cieszyć, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby mojego synka miało nie być! No i planuję trzecie dziecko, ale tak za 4 latka... No i nie ukrywam, że liczę na córkę Cytat:
![]() Cytat:
Życzę miłego dnia i uciekam sprzątać
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() znów napadało śniegu i nie dość, ze musiałam cały samochód szczotką oblecieć, to pod spodem był lód i skrobaczka poszła w ruch ![]() Spóźniłam się do pracy pół godziny. my mamy szczoteczkę ale ta rączka jest taka w kształcie kółka! kupiłam ją w UK, ale widziałam takie w Piotrze i Pawle Nas czeka to szczepienie w przyszłym tygodniu, i na ostatnim szczepieniu pielęgniarka mi mówiła, ze ta szczepionka jest darmowa- że chyba nie ma alternatywy, żeby kupić samemu bezpieczniejsza! więc mnie tu nie straszcie Cytat:
bo tu na zawał zejdę!!! Farahh- niezły numer z ta druga ciąża ja jestem własnie zafasolkoana po raz drugi, ale już wiem, ze na trzecie się nie zdecyduję!!!! oj nie ma takiej możliwości! także podziwiam Cię Chciałabym takie rozwiązanie o którym pisała Kropka, ze w Pl jest nielegalne
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-09 o 10:38 |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dlatego tak ogólnie o szczepionce pisałam, bo nie chciałam starszyć a poradzić się wtajemniczonych, czy po szczepieniu... Skutki uboczne to jakieś po 5-8 dniach wysypki, biegunki,gorączki. Oczywiście pewnie tylko, u niekrórych dzieci. Nie ma pojedyńczych szczepionek jest tylko ta 3 w1. Ja na swoje nieszczęście poczytałam o tym ale i tak zaszczepie. O autyźmie było pare aray głośno i to obalono, że koleś co sobie to wymyślił nie miał rzadnych dowodów tylko teoria... Jak jest prawdą to co czytałam to poprostu mniej więcej w tym wieku co podaje się szczepionke ujawnia się ta choroba i to zbieg okoliczności i łączenie ze szczepionką.
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Farah Cytat:
....nie wyrabiam sie z niczym przez to ze Misia jest chora ,nie potrafie robic wszystkiegotak jak powinnam ,czy to mozliwe zeby jej choroba az tak Mnie sparaliżowała Karerinka ,Wy Sobie super radzicie ,sprzątanie ,gotowanie ,wiece jak co dawac do jedzenia maluszkom,spacery itd itd a Ja ....żal i Siebie wszystko dla Mnie teraz takie skaplikowane ![]() my sie jeszcze nie szczepiliśmy nasza neurolog nie kazałapietrusia zeby następnym razem Kamilka sama zasneła
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-09 o 11:10 |
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna, ale moj by zaraz chcial tylko obgryzac to kolko... ![]() Cytat:
Kochana, my jedziemy, ze tak powiem, standartowo ze wszystkim i mamy latwiej...Misia wymaga szczegolnej opieki i wiedzy na ten temat. Mysle, ze powinnas byc w stalym kontakcie z waszym pediatra i on powinien cie kierowac w poszczegolnych etapach np. wprowadzanie pokarmow itp. A teraz mam zabawe dla spostrzegawczych....kto widzi na zdjeciu cos...ciekawego..? ![]() IMG_3418.jpgIMG_3419.jpg
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby Misia była zdrowa dawałabym jej jesc " wszytsko"a teraz nie wiem jak i co jak jej mam dac kanapke ? jak ona nie gryzie ,zblenderowac ? jak ona suchego nie zje bo sie krztusi ,nie umie jesc ...dawac jej do wszystkiego mleka ,wody
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-09 o 11:49 |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weszłam na wizaż i co ujrzałam?? Andre bawi się w chowanego? uśmiech to mam od ucha do ucha, ale ma pomysły
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym nie-gryzieniem to sie tak nie przejmuj, bo moj jakos wcale nie zawsze gryzie...i kanapki takiej calej bym mu nie dala... ![]() Cytat:
Na zdjeciu to i tak juz bylo widac wiecej jak znalazlam aparat, bo pierwszy widok byl taki, ze tylko stopki widzialam wystajace spod szafki... ![]()
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak po troszku co pamiętam
gratuluję odważnych dzieciaczków na szczepieniach a ta szczepionka to masakra, żeby skutki uboczne jakieś były?? troche mnie to dziwi ze dopuszczają to do użytku skoro są jakieś dziwne skutki uboczne ![]() my ząbki myjemy pastą do zębów dla dzieci które mają juz pierwsze ząbki ![]() Farahh witam wsród nas ![]() mnie wczoraj nie było bo prawie calutki dzień spędziłyśmy z Agusią na budowie ![]() ależ tam szalała, dostała taki malutki wózek z lalką to oblatywała pokój naokoło a kilometrow nawaliła z nim że hoho ![]() a jak usnęła na godzinke to sobie pomyłam okna wkońcu ale tylko od środka bo niechciałam otwierać bo wiało by na Agusię więc umyję je całkiem jak pojade sama ale od razu lepiej bo były już tak uciorane od środka że nie mogłam patrzeć ![]() eh jeszcze troche i uciekniemy z tego mieszkania ale nie wiem jak tam będzie z internetem ![]() dziś przyjdzie zlew prawdopodobnie ja choćbym jakaś wariatka ciesze sie na każdą nową pierdołkę ![]() Elalank ty jeszcze nie mówiłaś w pracy o ciąży? nie chcesz iść na L4? w sumie jak umisz robić i nic ci nie dolega to czasem lepiej robić jak długo się da bo człowiek tak niezastygnie a ruch pomaga też ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
jakby nie te stópki to byś pomyślała że ci dziecko ukradli albo co ?? bylo dziecko i nie ma dziecka gdzież on się podział ??
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na miasto
wpadne później .-jednak nie ide Karerinkaona nie umie jesc ,żuc itd
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-09 o 12:29 |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie plakal, bo on tam pilki szukal... ![]() Nie przypominaj mi nawet - raz tak sie schowal pod lozko w naszej sypialni...ja go na calym pietrze szukam a ten cicho pod lozkiem siedzial...jak juz myslalam, ze zawalu dostane w koncu uslyszalam "Mamaaaa.....maaaa".. . . Ale sie nauczy
|
|
#2549 | ||
|
Zadomowienie
|
a zapomniałam się pochwalić, że z TZ mamy dziś rocznicę (12 LAT) aaaaa!!!!!!
![]() i zamawiamy dziś sushi dla mnie wegetariańskie i grillowane, żeby nie było ![]() Cytat:
ale wolę jej dac taką szczotkę niz taką długą którą sobie w gardło włoży ja tam z tych co przewidują najgorsze ![]() i Andree wystający spod szafki tez mnie przeraził, ze ta szafa się na niego zwali Cytat:
![]() no nie mówiłam jeszcze. Ostatnio mamy mnóstwo pracy i dość duże problemy z niektórymi klientami i boje się powiedzieć. Ale na 100% będę od 1 lutego, jak moja mama pójdzie do nowej pracy-czy tego chcę czy nie. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej się martwię, czy będę miała gdzie wracać po macierzyńskim
|
||
|
|
|
#2550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zreszta mielismy szczepienie w poniedzialek i jedynymi skutkami ubocznymie bylo marudzenie i brak apetytu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej stzrony trzeba pomyslec o skutkach choroby. Jesli dziecko przejdzie przez to w dziecinstwie to ok, ale... jaka masz gwarancje, ze kogos nie zarazi, zwlaszcza rozyczka, np jakiejs ciezarnej? A dla doroslego te choroby sa bardzo grozne.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

* a moze jakies zdjecia rodzinki
A my jesteśmy tutaj po to żeby Cię wysłuchać i wesprzeć! Uszy do góry
Podziwiam Cie
Jak sie mylę, to niech któaraś mnie poprawi
A pozatym to WItam
Już mi koleżanka nagadała pierdół a suma sumarum i tak zaszczepiła. My też szczepiliśmy i póki co żadnych skutków ubocznych nie ma i oby nie było
dla synka!

....żal i Siebie wszystko dla Mnie teraz takie skaplikowane 
zeby następnym razem Kamilka sama zasneła
jak jej mam dac kanapke ? 
dla mnie wegetariańskie i grillowane, żeby nie było