Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 11:55   #2371
Atila
Zadomowienie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
miałam tak samo, a jednak to nie była ciąza.. na dodatek bolał mnie brzuch jak na okres i to bnardzo mocno, na drugi dzień nic trzeci też nie i dopiero wtedy dostałam okresu.. więc chyba nei ma reguły... niestety
Niestety, nie ma reguły...

Każdy organizm jest inny i chyba nie ma co sugerować sie pozornymi objawami dopóki ciaza nie jest potwierdzona przez lekarza.

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Edytowane przez Atila
Czas edycji: 2010-12-07 o 12:09
Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 16:52   #2372
moonia1992
Przyczajenie

Dziewczyny, a tak w ogóle to kiedy USG może cokolwiek wykazać?
moonia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 19:33   #2373
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atila Pokaż wiadomość
Niech tylko @ nie przyjdzie Byłby to najpiękniejszy prezent mikołajkowo - świąteczny na swiecie
Ja też na to liczę- ale jeszcze nie zaczęliśmy się starać- dziś 13ty dzień, a męża nie ma jeszcze, owu mam zwykle 17go

Cytat:
Napisane przez moonia1992 Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa... niestety wykluczył ciążę, ale @ jak nie ma, tak nie ma... lekarz powiedział, że jak jeszcze przez tydzień się nie pojawi to mam przyjść, może było za wcześnie na badanie. No, a jeśli tym razem się nie udało, to po @ zabieramy się znowu do jakże przyjemnych starań ;D
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
miałam tak samo, a jednak to nie była ciąza.. na dodatek bolał mnie brzuch jak na okres i to bnardzo mocno, na drugi dzień nic trzeci też nie i dopiero wtedy dostałam okresu.. więc chyba nei ma reguły... niestety
Ja też tak miałam- ból i plamienie przez dzień, potem 2 dni przerwy, już myślaałam, że @ nie przyjdzie, niestety

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 20:56   #2374
moonia1992
Przyczajenie

Dziewczyny, nie chcę śmiecić w tym wątku, więc proszę poradźcie jak się zakłada osobny wątek? jestem tu nowa i nie mogę znaleźć...
moonia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 22:15   #2375
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, nie chcę śmiecić w tym wątku, więc proszę poradźcie jak się zakłada osobny wątek? jestem tu nowa i nie mogę znaleźć...
Wchodzisz w dziedzine w jakiej chcerz zalozyc watek np.ginekologia.Na samej gorze po lewej stronie jest napis NOWY WATEK,przyciskasz i piszesz

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a tak w ogóle to kiedy USG może cokolwiek wykazać?
To zalezy od lekarza i sprzetu. Ja choc ciaze mam potwierdzona,pierwsze usg bede dopiero miala robione w 8 tygodniu.
Napisalam "od lekarza",bo nie kazdy lekarz chce na samym poczatku robic to badanie,gdyz nie zawsze mozna cos zobaczyc.Dlatego wola z tym poczekac.
Toska28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 09:39   #2376
OlusiaS
Wtajemniczenie

Z ciazy niestety nici ...
Zaczynaja bolec mnie piersi,podbrzusze (@ przyjdzie pewnie spozniona) no i powtorzylam rano test,ktory wyszedl negatywnie...No szkoda.Ale ja juz przestaje sie tym przejmowac,bo zwariowac idzie.Musze skupic sie na swietach,moze to troche mi pomoze .Przejde sie do lekarza niech sprawdzi,czy wszystko ok.
Kazdy cykl jest u mnie inny...Nieraz krotki,nieraz bardzo dlugi.Zazwyczaj piersi bolaly mnie dlugo przed @,przestawaly w pierwszym dniu,a teraz powinnam dostac w tym tygodniu,a piersi zaczely bolec mnie wczoraj,ale tylko pod spodem(lewa praktycznie wcale) i nie sa nabrzmiale,jak zawsze.I nie bola mnie sutki.
Rozpisalam sie troche,wiem,ale musialam to z siebie wyrzucic,bo sie zdenerwowalam.
Milego dzionka wam zycze
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 11:02   #2377
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Zaczynaja bolec mnie piersi,podbrzusze (@ przyjdzie pewnie spozniona) no i powtorzylam rano test,ktory wyszedl negatywnie...No szkoda.Ale ja juz przestaje sie tym przejmowac,bo zwariowac idzie.Musze skupic sie na swietach,moze to troche mi pomoze .Przejde sie do lekarza niech sprawdzi,czy wszystko ok.
Kazdy cykl jest u mnie inny...Nieraz krotki,nieraz bardzo dlugi.Zazwyczaj piersi bolaly mnie dlugo przed @,przestawaly w pierwszym dniu,a teraz powinnam dostac w tym tygodniu,a piersi zaczely bolec mnie wczoraj,ale tylko pod spodem(lewa praktycznie wcale) i nie sa nabrzmiale,jak zawsze.I nie bola mnie sutki.
Rozpisalam sie troche,wiem,ale musialam to z siebie wyrzucic,bo sie zdenerwowalam.
Milego dzionka wam zycze
Witaj Olciu.
Przykro sie zrobilo,jak sie czyta...Tak jak mowisz,zajmij sie teraz przygotowaniami do swiat. Nie martw sie;napewno niedlugo sie uda!
Stary 2010-12-08, 13:29   #2378
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Milego dzionka wam zycze
Przykro

Powodzonka przy następnych razach

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 17:06   #2379
justynaneyman
Zakorzenienie

Olusiu- trzymaj się! Ale...lepiej teraz dostać@ niż potem wyczekiwać na niego, jeśli planowo ma się pojawić w Wigilię lub pierwszy dzień Świąt- tak, jak u mnie

Stary 2010-12-08, 20:56   #2380
RedSweetCherry
Raczkowanie

Dziewczyny dołączam do was
Okres spóźnia mi się już 12 dni, kilka dni temu zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie.
Poczekam jeszcze kilka dni, i jeśli @ nie nadejdzie, zrobię ponownie test.
RedSweetCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 21:01   #2381
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RedSweetCherry Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołączam do was
Okres spóźnia mi się już 12 dni, kilka dni temu zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie.
Poczekam jeszcze kilka dni, i jeśli @ nie nadejdzie, zrobię ponownie test.
oooo...,to podobnie jak u mnie bylo 3mam kciuki!!!
Stary 2010-12-08, 21:29   #2382
milka_kamilka
Raczkowanie

zrobiłam wczoraj test ciążowy..
Po okołu 3 minutach sprawdziłam wynik.. negatywny.. tzn kreska tylko w jednym okienku. Test został w łazience na półce bo spieszyłam sie do pracy, a po południu jak chciałam go wyrzucić i spojrzałam na niego to w drugim okienku też był kreska.. słaba ale była..
Dziwne bardzo...
myślicie że mogę byc w ciązy??
pewnie powtórzę test za parę dni.. ale chciałam zapytać tu, może ktoś miał już taką sytuację..
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 00:06   #2383
justynaneyman
Zakorzenienie

Tak, ja miałam. Niestety, test po dłuższym czasie (niż 10 min.) często wykazuje drugą kreskę- ale to nic nie znaczy.

A ja jestem zdenerwowana- mąż wraca do domu w piątek, tymczasem dziś zrobiłam test owulacyjny- i pierwsza kreska ciemniejsza od drugiej- czyli owu nastąpi w ciągu 24 do 36 godzin (wg. ulotki). Czyli jutro byłoby idealnie, a w pt po południu, kiedy Wojtek ma wrócić- za późno. Niefajnie- zastanawiam się, czy to możliwe, żeby owu przesunęła mi się o 3 dni w stos. do wyników z ost. 4 miesięcy? Czy wierzyć tym testom owulacyjnym? A może taki wynik można mieć jeszcze jutro? Kurczę.
Proszę, napiszcie, jeżeli coś wiecie

Stary 2010-12-09, 01:07   #2384
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Tak, ja miałam. Niestety, test po dłuższym czasie (niż 10 min.) często wykazuje drugą kreskę- ale to nic nie znaczy.

A ja jestem zdenerwowana- mąż wraca do domu w piątek, tymczasem dziś zrobiłam test owulacyjny- i pierwsza kreska ciemniejsza od drugiej- czyli owu nastąpi w ciągu 24 do 36 godzin (wg. ulotki). Czyli jutro byłoby idealnie, a w pt po południu, kiedy Wojtek ma wrócić- za późno. Niefajnie- zastanawiam się, czy to możliwe, żeby owu przesunęła mi się o 3 dni w stos. do wyników z ost. 4 miesięcy? Czy wierzyć tym testom owulacyjnym? A może taki wynik można mieć jeszcze jutro? Kurczę.
Proszę, napiszcie, jeżeli coś wiecie
Hey justynaneyman. Wlasnie siedzialam i przegladalam rozne fora na temat testow i zazwyczaj jest tak jak mowisz,ze owul.nastepuje w ciagu 24-36h. Jedna dziewczyna z forum powtorzyla test na 2gi dzien i jej wyszla juz tylko 1kreska,takze nie wiem jak z ta wiarygodnoscia,ale u wiekszosci kobiet,ktore planowaly potomstwo sie sprawdzalo
Stary 2010-12-09, 01:45   #2385
justynaneyman
Zakorzenienie

Kochana jesteś
Zobaczę, może jeśli Wojtek jutro nie zdąży, zrobię test owu i zobaczę, jaki będzie wynik. Bo ja w te testy wierzę na bank, ale też słyszałam opinie, żeby im nie ufać- i już zgłupiałam

Stary 2010-12-09, 09:52   #2386
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Kochana jesteś
Zobaczę, może jeśli Wojtek jutro nie zdąży, zrobię test owu i zobaczę, jaki będzie wynik. Bo ja w te testy wierzę na bank, ale też słyszałam opinie, żeby im nie ufać- i już zgłupiałam
Ja na Twoim miejscu tez bym powtorzyla 3mam mocno kciuki i przy wolnym czasie jeszcze poszperam na temat.Jak cos znajde odnosnie wspomnianego,to dam znac

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Czytam te rozne fora i oglupiec mozna.Rozne sa interpretacje i ja juz po tym co przeczytalam to sama bym miala watpliwosci co do ich wiarygodnosci. Podam Ci linka strony na ktorej sa rozne tematy do poczytania o testach. Niestety nie jestem w stanie Ci pomoc.Moze ktos inny bedzie mogl sie wypowiedziec.
http://info.zdrowie.gazeta.pl/temat/zdrowie/forum/testy
Stary 2010-12-09, 13:21   #2387
lilitnn
Przyczajenie

Cześć, słuchajcie ja w sumie mam trochę stracha, i nie wiem co jest ale strasznie boli mnie brzuch ciągnie mnie w dół nie ma zadnych sutków nabrzmiałych ani nic tylko boje się, ze zrobie test i bedzie nie ważny bo w sumie ja okres ostatni dodtałam normalnie ten powinnam miec jakos 20 listopada ... a kohałam sie idalnie w dni płodne. 31. 11 2.12. i 5.12 i nie moge czekac nie chce czekac ! chyba sobie zrobie ten test niby wykrywają 6dniową ciąże hmm.. ale na ulotce jest napisane ze mozna go zrobic juz tydzien po tym jak miesiaczki nie ma ... poradzcie
lilitnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 13:35   #2388
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilitnn Pokaż wiadomość
Cześć, słuchajcie ja w sumie mam trochę stracha, i nie wiem co jest ale strasznie boli mnie brzuch ciągnie mnie w dół nie ma zadnych sutków nabrzmiałych ani nic tylko boje się, ze zrobie test i bedzie nie ważny bo w sumie ja okres ostatni dodtałam normalnie ten powinnam miec jakos 20 listopada ... a kohałam sie idalnie w dni płodne. 31. 11 2.12. i 5.12 i nie moge czekac nie chce czekac ! chyba sobie zrobie ten test niby wykrywają 6dniową ciąże hmm.. ale na ulotce jest napisane ze mozna go zrobic juz tydzien po tym jak miesiaczki nie ma ... poradzcie
Zrozumiale jest,ze nie mozesz sie doczekac by zrobic test,ale tez bez sensu,bo teraz to moze dac bledny wynik,wiec moze lepiej poczekac
Przytocze wpis z 1szej str.dla przypomnienia
Napisane przez jaga_2001
Test ciazowy na obecnosc w moczu hormonu betaHCG wykonujemy nie wczesniej niz 10 dni po stosunku. Najlepszy czas to 14 dni od stosunku.
Dlaczego wiec na opakowaniach napisane jest, ze moga wykrywac juz 6 dniowa ciaze?
O ciazy mowimy wowczas, gdy zaplodniona komorka jajowa przesuwa sie wzdluz jajowodu, w ktorym zostala zaplodniona, do macicy, gdzie sie zadniezdza. Gdy sie zagniezdzi powstaje kosmowka, ktora wlasnie wytwarza w/w hormon, czyli beta HCG. Niestety, albo i stety, jakoze komorka jajowa jest duza, do tego nie posiada zadnych wici, jak plemnik, dzieki ktorymi moze sie poruszac, droge od jajowodu do macicu pokonuje w ok 4 dni. Jesli doliczymy do tego czas, w ktorym plemniki moga oczekiwac w jajowodzie na komorke jajowa (nawet do 4 dni), powiedzmy 3 dni, otrzymujemy wynik 7 dni. Czyli, ze od momentu stosunku do faktycznej ciazy mija srednio nawet do 8 dni. Dodatkowo musimy doliczyc te 6 dni, aby stezenie hormonu w moczu wzroslo na tyle, aby test mogl go wykryc. W sumie wychodzi wiec nam 13 dni. Ale jakoze test robi sie zawsze z moczu porannego to trzeba doliczyc jeszcze 1 dzien. Tak wiec 14 dni to optymalny czas, po ktorym wynik testu "siusianego" jest wiarygodny.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Sorki,zle Cie zrozumialam,bo jezeli mialas dostac @ 20go listopada,to smialo powinien Ci wykazac juz ciaze
Stary 2010-12-09, 13:39   #2389
lilitnn
Przyczajenie

nie, źle napisałam 20 grudnia powinnam dostać. wiem powinnam poczekać ale nie moge sie przez to na niczym skupić ! troche oklepany temat widze ze są wpisy od 2007 roku i problem se nie zmienia tylkoże ja już jedno dziecko mam i teraz objawy sa strasznie podobne do tego co było za pierwszym razem tylko ten ból idealnie pod brzuchem był póxniej. cieszyłabym się bo planujemy z męzem drugie dziecko tylkoże ja chce wiedzieć już teraz ! najchetnie wyrwałabym sie z pracy i poleciała do ginka ale koleżanka mi odradziła bo ponoć badanie w bardzo wczesnej ciazy moze spowodowac nawet poronienie... nie wiem nie znams ie na tym.. porpostu nie moge sie na niczym skupic jestem strasznie senna boli mnie mocno to podbrzusze .
Stary 2010-12-09, 13:44   #2390
Karolina_I
Raczkowanie

Witam,
ja mam pare objawow ciazy ale nie nastawiam sie za specjalnie bo nie raz tak mialam i dzidzi nie bylo...

...ale jakby co...to mam prosbe o pomoc.
Gdybym byla w ciazy...to liczy sie bardzo dzien osttaniej miesiaczki... a ja totalnie nie pamietam kiedy ja mialam...wiem tak mniej wiecej ale to naprawde... co robic?bo ginekolog o to napewno zapyta....
Karolina_I jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 13:52   #2391
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
nie, źle napisałam 20 grudnia powinnam dostać. wiem powinnam poczekać ale nie moge sie przez to na niczym skupić ! troche oklepany temat widze ze są wpisy od 2007 roku i problem se nie zmienia tylkoże ja już jedno dziecko mam i teraz objawy sa strasznie podobne do tego co było za pierwszym razem tylko ten ból idealnie pod brzuchem był póxniej. cieszyłabym się bo planujemy z męzem drugie dziecko tylkoże ja chce wiedzieć już teraz ! najchetnie wyrwałabym sie z pracy i poleciała do ginka ale koleżanka mi odradziła bo ponoć badanie w bardzo wczesnej ciazy moze spowodowac nawet poronienie... nie wiem nie znams ie na tym.. porpostu nie moge sie na niczym skupic jestem strasznie senna boli mnie mocno to podbrzusze .
Nie wiem,z takimi bolami podbrzusza to trzeba uwazac,a jak tak bardzo boli,to najlepiej skontaktowac sie z lekarzem-ja bym tak zrobila.
lilitnn,ja Ci doskonale rozumiem Ja zrobilam zaszybko i wyszedl mi negatywny,dopiero po czasie ginekolog potwierdzil ciaze. Takze ja radze Bys troszke poczekala,bo to bez sensu teraz robic. Wiem,ze ciezko sie powstrzymac,ale gdy teraz zrobisz test,to nie sadze by cos pokazal,lekarz tez chyba nie bedzie w stanie stwierdzic ciazy.Takze radze uzbroic sie w cierpliwosc
3mam kciuki,za Ciebie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolina_I Pokaż wiadomość
Witam,
ja mam pare objawow ciazy ale nie nastawiam sie za specjalnie bo nie raz tak mialam i dzidzi nie bylo...

...ale jakby co...to mam prosbe o pomoc.
Gdybym byla w ciazy...to liczy sie bardzo dzien osttaniej miesiaczki... a ja totalnie nie pamietam kiedy ja mialam...wiem tak mniej wiecej ale to naprawde... co robic?bo ginekolog o to napewno zapyta....
No trudno,zdarza sie Przeciez lekarz nie bedzie na Ciebie krzyczec
Gdybys byla w ciazy,to i tak pozniej lekarz mniejwiecej to wyklaruje.
Oczywiscie nie od razu,ale w trakcie usg,mniej wiecej okresli ile malenstwo moze miec,takze spokojnie.Na przyszlosc radze zapisywac
Stary 2010-12-09, 13:53   #2392
lilitnn
Przyczajenie

Toska28 dzięki ! he ale i tak dzisiaj zrobie test napisze jak wyszedł... a do ginka pójde jak naprawdę okres mi się spóźni. Czytałam jeszcze na forumo objawach drugiej ciąży i większośc kobietek pisało że nie ma bólu piersi tylko jest tępy ból podbrzusza... no własnie. Co do mdłości dzisiaj 3 razy chciało mi się wymiotowac i jestem osobą która pali .. i powiem szczerze że od kilku dni papieros ma inny smak jest mi nie dobrze po nich. i ta senność i zmęczenie naprawde można sie wykończyć a w pracy żadają efektywności jak mnie tak boli że nie moge myśli pozbierać przez to !
Stary 2010-12-09, 14:01   #2393
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Toska28 dzięki ! he ale i tak dzisiaj zrobie test napisze jak wyszedł... a do ginka pójde jak naprawdę okres mi się spóźni. Czytałam jeszcze na forumo objawach drugiej ciąży i większośc kobietek pisało że nie ma bólu piersi tylko jest tępy ból podbrzusza... no własnie. Co do mdłości dzisiaj 3 razy chciało mi się wymiotowac i jestem osobą która pali .. i powiem szczerze że od kilku dni papieros ma inny smak jest mi nie dobrze po nich. i ta senność i zmęczenie naprawde można sie wykończyć a w pracy żadają efektywności jak mnie tak boli że nie moge myśli pozbierać przez to !
Hehe...ja tez nie moglam czekac,rozumiem
Tylko zbytnio sie nie zalamuj jak Ci wyjdzie ujemny,bo to zalezy od stezenia hormonu,ktory na poczatku jest ledwie wyczuwalny przez testy Ciekawe co Ci wyjdzie,szczescia zycze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 14:02   #2394
lilitnn
Przyczajenie

skup sie spróbuj przypomniec sobie co sie wtedy działo w czasie okresu.. zazwyczaj okres w czym przeszkadza (ja np. zawsze dostaje go na jakies planowane imprezy - ślub kuzynki.. na sali he następny bankiet w pracy też oczywiście w dniu imprezy) musi być cos Karolina_I się co ci się z okresem skojarzy !
Stary 2010-12-09, 14:28   #2395
Karolina_I
Raczkowanie

no staram sie jak moge... ale ostatni jaki pamietam to pod koniec pazdziernika...

Dziekuje
Stary 2010-12-09, 16:08   #2396
jeannet88
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

hej dziewczyny, widzę ze mam problem jak większość z Was
możne zacznę od początku. Biorę tabletki ale jakoś ostatnio zapominam ich brać i tak po 3 zapomnianych tabletkach kochałam się z chłopakiem 2 razy podobno pominiecie 1 tabletki możne obniżyć antykoncepcje a co dopiero po 3. i tak po przemyśleniu chyba nawet bym chciała
@ mam dostać dopiero 23 grudnia a to sporo czasu. zakupiłam już test i tak sobie leży i korci mnie żeby zrobić. ale wiem ze im później tym lepiej tylko moja podświadomość niestety nie pozwala mi funkcjonować normalnie. na siłę szukam sobie zajęcia żeby o tym nie myśleć ale nie da się. i chyba zrobię tez w sobotę z rana to będzie tydzień po stosunku
jeannet88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:11   #2397
Karolina_I
Raczkowanie

ja radze poczekac to wtedy poczekamy jeszcze z ydzien razem

i mam bardzo podobna sytuacje do Ciebie...tez bralam tabletki ale zaczelam zapominac i odstawilam...
Stary 2010-12-09, 16:22   #2398
jeannet88
Raczkowanie

no jeżeli teraz okaże się ze dostane @ to też odstawiam. już sobie wyobrażałam siebie jako mamusie
ale zrobiłabym prezent chłopakowi na święta jakbym mu powiedziała że jestem w ciąży

a test zrobię w sobotę jak wyjdzie negatywny to za tydzień powtórzę tak dla pewności

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

a Ty juz ile czekasz??
jeannet88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:29   #2399
Karolina_I
Raczkowanie

no tak tez juz mialam takie mysli ale ja juz pare razy mialam takie sytuacje i niestety...

Mi ogolnie okres sie spoznia ok 3 tygodni jakos... pierwszy test zrobilam tak drugiego dnia z miejsca ale za szybko to zrobilam wiec sobie poczekam jeszcze z tydzien 1,5 i wtedy zrobie kolejny...
Stary 2010-12-09, 16:36   #2400
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jeannet88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, widzę ze mam problem jak większość z Was
możne zacznę od początku. Biorę tabletki ale jakoś ostatnio zapominam ich brać i tak po 3 zapomnianych tabletkach kochałam się z chłopakiem 2 razy podobno pominiecie 1 tabletki możne obniżyć antykoncepcje a co dopiero po 3. i tak po przemyśleniu chyba nawet bym chciała
@ mam dostać dopiero 23 grudnia a to sporo czasu. zakupiłam już test i tak sobie leży i korci mnie żeby zrobić. ale wiem ze im później tym lepiej tylko moja podświadomość niestety nie pozwala mi funkcjonować normalnie. na siłę szukam sobie zajęcia żeby o tym nie myśleć ale nie da się. i chyba zrobię tez w sobotę z rana to będzie tydzień po stosunku
Hey jeannet88,mysle,ze aby zajsc w ciaze trzeba troszke czasu przeczekac.Najpierw na normalna @,a potem na to by organizm troche sie "oczyscil" z chormonow i wszystko sie unormowalo,ale to tylko moje zdanie. Zycze powodzenia

Edytowane przez Toska28
Czas edycji: 2010-12-09 o 16:37
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości