|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Hejka
Ja tradycyjnie z kawusią ![]() Cytat:
Ona tam u siebie zapłaciła chyba 10000 a to mniej więcej tak jak u nas wychodzi ![]() Cytat:
no wiesz nie chcesz nam pokazać swoich zdobyczy ![]() ja zmniejszam zdjęcia i bez problemu mogę wrzucać może warto spróbować? trzymam kciuki żeby w tym cyklu się udało ![]() Kochana trzmam mocno kciuki za Was ![]() Wierzę, że nowy rok będzie dla nas staraczek łaskawszy ![]() Cytat:
Mocno trzymam kciuki, żeby beta ładnie rosła ![]() Na pewno będzie wszystko ok Tak się cieszę ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek; kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07 Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08 Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09 Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09 Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10 DAnia - (Ania, 33 lata,dolnośląskie)cykl 11(19), last @ 07,11 LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 17, last @ 11,11 Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 20, last @ 11,11 Mezaga(Agnieszka, 28 lat, Gorlice) cykl 36, last @ 14,11 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 24, last @ 14,11 Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 21, last @ 17,11 xhankax(Hania,28lat,Śląsk) cykl 56, last @ 17,11 Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11 Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 23, last @19,11 Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11 alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 7, last @ 8,12 Egwene6 - (Dorota, 32lata, Lublin) cykl 15, last @ 08,12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 12 zafasolkowanych: Melabn - (Malwina, 25 lat, dolnośląskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 07 grudnia 2010) Sanderinka - ( Sandra, 20 lat, mazowieckie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p - 30 grudnia 2010) Pamela86 - (Pamela, 23 lata, Śląsk) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p - 7 styczeń 2011) Achaia - ( Dorota, 29 lat , Łódź ) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p - 08 styczeń 2011) Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011) Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011) Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011) iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011) Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011) Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek [*] Daget -Aniołek [*] alexa83 - Aniołek [*] Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82, Ewakol - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
|
|||
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Na ogół robi się je w ciąży, ale bardzo dobrze jak zbadasz to przed ciążą, bo jest to straszny wirus i leki, które z nim walczą zaszkodziły by bardzo dziecko, a może nawet by doszło do śmierci płodu. HBS i HCV powinno się regularnie sprawdzać raz w roku, to wirusy zapalenia wątroby. Uważam, że słusznie lekarz chce zrobić to badanie. Chyba wszystkie dziewczyny mają je badane przed ICSI i to raczej dla bezpieczeństwa dziecka i lekarzy, bo nie słyszałam, żeby miało to wpływ na płodność.
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam HBS i bardzo chorowałam w dzieciństwie, zaraziłam się u dentysty i też groziła mi marskość wątroby. W Szwecji wprowadzono wtedy na rynek Interferon-surowicę zwierzęcą, a u nas lek czekał na testy i wujek załatwił mi lek ze Szwecji za taką kasę, że na oczy nie widziałam takiej i w Poznaniu byłam w grupie testującej ten lek w Polsce. Choroba się zatrzymała, ale wirus w organiźmie został i moje dzieci po porodzie będą musiały dostać specjalne szczepionki i będą pod obserwacją. |
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
No z wątróbką to poważne sprawy...
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już musi być dobrze ... ......................... ................ nie wiem czy mnie pamiętacie , bo dużo u Was nowych staraczek ![]() przesyłam fluidki od 10-miesięcznej Zuzy oby zaowocowały fasolkami trzymajcie się dziewczyny a ja trzymam za Was kciuki i stale myślę ( zwłaszcza o tych z długim starzem )
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Dania gratuluję Kochana!!!!
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Dania - wielkie gratulacje
Cytat:
Poza tym nawet się nie spodziewałam jak mocno mnie dodatknie niepowodzenie tej pierwszej próby i jak bardzo mnie też przerazi - nie mamy innej opcji iż ICSI nawet adopcja jest praktycznie niemożliwa więc muszę szukać jak najlepszych specjalistów. Mamy oboje duże nadzieje związane z Białymstokiem - mąż sobie przetrawił wczorajszą wizytę i dzisiaj stwierdził że nowe miejsce bardziej mu się podoba i wygląda na bardziej profesjonalne - zobaczymy. Oczywiście nie mamay żadnych gwarancji że się uda ale mam dobre przeczucia.Podróże będą dla nas okropnie męczące bo też nie mamy samochodu więc jesteśmy skazani na pociągi. Wczoraj spędziliśmy w nich około 11-stu godzin A M. pewnie będzie cię stymulował clo i gonalem a na pęknięcie przepisze ovitrelle. Przynajmniej u mnie tak było...
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziękuję i liczę przede wszystkim na wasze kciuki
![]() Paulinko wizyta zaplanowana na 20.12. Mam nadzieję, że wtedy już coś zobaczę ![]() Ula87 aż mi się wierzyć nie chce, że Zuzia ma już 10 miesięcy... ależ ten czas leci ![]() egwene6 zgadzam się z Tobą, że trzeba walczyć do końca o swoje marzenia, ale czemu piszesz, że adopcja jest dla Was praktycznie niemożliwa? |
|
|
|
#4390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego że mój mąż jest cudzoziemcem i nie ma obywatelstwa tylko dopiero tymczasową kartę pobytu. W związku z tym nie mamy praktycznie szans na zakwalifikowanie do programu adopcyjnego przez następne przynajmniej 5 lat bo tyle (minimum) potrwa zanim będziemy mogli się starać o obywatelstwo. Wystarczy dodać proces kwalifikacji i czas oczekiwania po zakwalifikowaniu (kolejne 3,4 lata) i perspektywa adopcji odsuwa się w tak abstrakcyjną przyszłość że, jak dla mnie, jest to praktycznie niemożliwe. Nieoficjalnie dowiedziałam się że mielibyśmy szansę na wcześniejszą kwalifikację gdybyśmy chcieli adoptować chore dziecko. I powiem wam że może to egoistyczne lub małostkowe,nie wiem, ale nie jesteśmy gotowi żeby świadomie podjąć taką decyzję.
29.08.2009 - 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2010-12-09 o 21:07 |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem też że nie wszędzie czeka się tak długo - ja opieram się na informacjach od osoby pracującej w ośrodku adopcyjnym w naszym mieście. U nas na małe dzieci, takie do 5,6 lat czeka się właśnie podobno około 3 lat plus z rok może potrwać kwalifikacja do programu a my niekoniecznie musielibyśmy adoptować niemowlę czy malutkie dziecko ale prawie nastolatka też nie wiem czy dalibyśmy radę - trudna decyzja...
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Witam z poranną kawką Cytat:
Z tego co piszesz, to strasznie długo trwa u Was i kwalifikacja, i czekanie. Ale wiem, że w wielu ośrodkach tak niestety jest. A co do wieku dziecka - większość par chce niemowlę, zwykle do 1r.ż., czasami do 2 - 3 lat... |
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
DANIA GRATULUJE
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie laseczki
Dania GRATULUJĘ klask i:![]() ![]() teraz to tylko musi być dobrze A u mnie nic nowego nie słychać ....zaczynam pomalutku sprzątać domek i się pakować bo do wylotu pozostało tylko 4 dni no ale zasięgnęliśmy opinii kilku już lekarzy i wszyscy mówią ,że nie ma żadnych przeciwwskazań co do tego lotu ale stres zawsze jakiś jest ....mimo,że ja znoszę dobrze loty i się nie boję latać ale teraz nie chodzi przecież tylko o mnie ![]() A nasz Pocierpek odpoczywa i nabiera sił do dalszej walki ![]()
|
#4396 | |
|
Zadomowienie
|
agnieszka09 dziękuję
Cytat:
Ty teraz tak za bardzo nie szalej z tym sprzątaniem! A skoro lekarze pozwolili Ci lecieć, to chyba nie ma po co martwić się na zapas.... Jeśli jedziecie do Twoich rodziców i zostajecie na święta, to będziemy w okolicy, bo też się wybieramy na święta do mojej rodzinki. O ile będzie wszystko ok i ginka pozwoli ![]() Pacierpku jak zawsze przytulam mocno!!!
|
|
|
|
|
#4397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przyszło nam dzisiaj to tymczasowe prawko i już możemy jeździć Cytat:
ale ten czas leci..Buziaki dla Zuzi ![]() a fluidka soboie jednego porwę, na pewno nie zaszkodzi Cytat:
na pewno te podróże męczące będą ale dacie radę i będzie Wam to wynagrodzone My dodatkowo potrzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() na pewno ju,ż będzie widać kropeczkę a może i serduszko już też będzie biło ![]() Cytat:
![]() Jak lekarze mówią, że będzie dobrze to będzie i nie denerwuj się lotem. Moje znajome latały i nic im się nie stało. Pacierpku trzymaj się cieplutko i wpadnij jak będ\iesz miała ochotę.
|
||||
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj byłam pobrać krew zrobić sobie badanka mam już wyniki na necie są następujące:
FSH6,10 LH4,30 Prolaktyna32,64 ng/ml4,7923,30H czyli mam za wysoką!! i co teraz?? aaa co to oznacza jeszcze nic nie czytałam na ten temat!!?? |
|
|
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
DAniu
Wszystko będzie dobrze. Bardzo się ciesze, że nasze weteranki w końcu spełniają marzenia ![]() Alexa to dobrze, że wiesz co jest. Prawdopodobnie dostaniesz Bromergon na zbicie prl. Brałam go jakiś czas i wiem, że najlepiej brać na noc, bo strasznie senna po nim byłam i wiele dziewczyn tak ma. Ale nic się nie bój, bo prl szybko spadnie i będzie ok |
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne z tym ovitrelle mój poprzedni lekarz był bardzo sceptyczny w stosunku do tego leku...
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z lekami tak już chyba jest że co lekarz to opinia. I bądź tu mądry, skąd masz wiedzieć komu wierzyć? Na przykład wiele dziewczyn bierze po transferze encorton a mi M. powiedział że absolutnie nie powinno się go zapisywać bo może powodować wady rozwojowe płodu - i skąd laik ma wiedzieć jaka jest prawda?Zresztą tak jest nie tylko z lekami - wedlug M, osiem jajeczek po stymulacji to był świetny wynik a lekarz w Białymstoku stwierdził że to raczej niedużo nawet przy dawce leków które brałam i że on spróbuje uzyskać więcej. Jak się zacznie chodzić po lekarzach to naprawdę można zgłupieć i to w ekspresowym tempie...
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny co tu dziś tak pusto zasypało was?? |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym że jedno opakowanie kosztuje około 300zł. Bromegorn jest tani ale są podobno straszne skutki uboczne, po Dostinexie nic mi nie było. Po tych dwóch opakowaniach brałam jeszcze jedno - 1 tabletka na tydzień, i teraz biorę 4 opakowanie - 1 tabletka co 10 dni. Po nowym roku pewnie zrobię wyniki, żeby zobaczyć jak to wygląda. Ostatnie wyniki robiłam we wrześniu i wszystko było ok. Jutro miałam jechać do gina ale nie mogę bo nie ma mnie kto zastąpić w pracy... podobno następnym razem będzie przyjmował tak pod koniec stycznia
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam wczoraj na wizycie i oglądałam maluszki. Mają 2,7cm i 2,5cm. Rosną zdrowo i równo, zgodnie z tygodniem ciąży. Załączam fotki. Pierwsze fasolki z 6 tc, drugie to dzieciaczki z wczoraj. Maluch na górnym zdjęciu jest rozmazany, bo się ruszał
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny gdzie jesteście?? Dawać mi tu szybko ![]() Cytat:
no widać różnicę Baby a co tam u Ciebie?? Kto się napije ze mną kawusi??
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się napiję ale zbożowej z mlekiem.
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
nadia super bąbelki
![]() paulina ja napiję się z tobą tylko,że ja zbożówka
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
To super, bo ja już drugą kawkę popijam
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina a jaka u Was jest pogoda?
Nas zasypała a teraz nie dawno deszcz padał przyjdzie mróz i szklanka na drodze murowana...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Co za głupota
To jak to niby zrobił, wystymulował równo na dwie komórki (1% prawdopodobieństwa) czy wyrzucił do kosza resztę pobranych komórek 

żeby w tym cyklu się udało 

klask i: