"walczymy o nasze marzenia..." część 2 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 17:53   #4381
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2

Hejka
Ja tradycyjnie z kawusią

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Że mrozaków nie trzeba Co za głupota To jak to niby zrobił, wystymulował równo na dwie komórki (1% prawdopodobieństwa) czy wyrzucił do kosza resztę pobranych komórek To straszne. A ile ich to kosztowało? Może do Polski niech przyjadą, tu tyle klinik jest.
nie wiem dokładnie, bo tak nie chciałam się wypytywać , ale powiedziałę, że w jej przypadku nie trzeba Ona tam u siebie zapłaciła chyba 10000 a to mniej więcej tak jak u nas wychodzi chyba będą jeszcze próbpować, ale najpierw muszą kasę uzbierać, to nie jest jakaś tak moja bliska znajoma, po prostu klientka z solarium i koleżanka koleżanki

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Paulinko, nie chce mi się fotek robić... Jakieś problemy mam tu zawsze ze wstawianiem, bo zdjęcia w wielkim formacie wychodzą na lustrzance...

W ogóle to ten gin chce robić w następnym cyklu IUI, jeśli się teraz nie uda... Nie jestem pewna czy jego IUI lepsze od tych 2, które już miałam...
no wiesz nie chcesz nam pokazać swoich zdobyczy
ja zmniejszam zdjęcia i bez problemu mogę wrzucać

może warto spróbować?
trzymam kciuki żeby w tym cyklu się udało

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Paulinko proszę o zmianę na liście - cykl 15 ostatnia @ 08.12

Kochana trzmam mocno kciuki za Was
Wierzę, że nowy rok będzie dla nas staraczek łaskawszy

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Ja dziś tak z grubej rury - wczoraj zrobiłam betę (tzn chciałam zrobić beta HCG a pani w laboratorium wpisała mi HCG całkowite...) i cokolwiek to jest, wynik jest taki:
HCG 167,50 mUI/ml, wg norm laboratorium 4 tydz. ciąży... Chyba się zgadza, bo dziś 33 dc.
Mam to na przed sobą na papierze, ale chyba jeszcze nie dowierzam... Trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko było ok...

Całusy dla wszystkich
Kochana wspaniałe wieści
Mocno trzymam kciuki, żeby beta ładnie rosła
Na pewno będzie wszystko ok kiedy wizyta??
Tak się cieszę

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 18 staraczek;

kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone
moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone
Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone
giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone
paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone
Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone

Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07
Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08
Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09
Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09
Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10
DAnia - (Ania, 33 lata,dolnośląskie)cykl 11(19), last @ 07,11
LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 17, last @ 11,11
Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 20, last @ 11,11
Mezaga(Agnieszka, 28 lat, Gorlice) cykl 36, last @ 14,11
Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 24, last @ 14,11
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 21, last @ 17,11
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) cykl 56, last @ 17,11
Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11
Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 23, last @19,11
Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11
alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 7, last @ 8,12
Egwene6 - (Dorota, 32lata, Lublin) cykl 15, last @ 08,12

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 12 zafasolkowanych:

Melabn - (Malwina, 25 lat, dolnośląskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 07 grudnia 2010)
Sanderinka - ( Sandra, 20 lat, mazowieckie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p - 30 grudnia 2010)
Pamela86 - (Pamela, 23 lata, Śląsk) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p - 7 styczeń 2011)
Achaia - ( Dorota, 29 lat , Łódź ) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p - 08 styczeń 2011)
Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011)
Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011)
Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011)
iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011)
Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011)
Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011)
Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011)
Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011)
Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011)
Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011)

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
NPerelka1987 - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
karolcia228 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
serduszkowata - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek [*]
Daget -Aniołek [*]

alexa83 - Aniołek [*]

Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82, Ewakol - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
Stary 2010-12-09, 18:20   #4382
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, czy któraś z Was miała zlecone badanie na hcv przez ginekologa? Troszkę mnie to zastanawia... Usg piersi rozumiem przy stymulacji hormonalnej należało by zbadać, ale hcv...?
Na ogół robi się je w ciąży, ale bardzo dobrze jak zbadasz to przed ciążą, bo jest to straszny wirus i leki, które z nim walczą zaszkodziły by bardzo dziecko, a może nawet by doszło do śmierci płodu. HBS i HCV powinno się regularnie sprawdzać raz w roku, to wirusy zapalenia wątroby. Uważam, że słusznie lekarz chce zrobić to badanie. Chyba wszystkie dziewczyny mają je badane przed ICSI i to raczej dla bezpieczeństwa dziecka i lekarzy, bo nie słyszałam, żeby miało to wpływ na płodność.
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:14   #4383
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Na ogół robi się je w ciąży, ale bardzo dobrze jak zbadasz to przed ciążą, bo jest to straszny wirus i leki, które z nim walczą zaszkodziły by bardzo dziecko, a może nawet by doszło do śmierci płodu. HBS i HCV powinno się regularnie sprawdzać raz w roku, to wirusy zapalenia wątroby. Uważam, że słusznie lekarz chce zrobić to badanie. Chyba wszystkie dziewczyny mają je badane przed ICSI i to raczej dla bezpieczeństwa dziecka i lekarzy, bo nie słyszałam, żeby miało to wpływ na płodność.
Pierwszy raz się z tym spotkałam, żeby lekarz zlecał to badanie... Moja koleżanka ma HCV i marskość wątroby... Podobno w USA opracowują jakiś lek, niedługo ma być dopuszczony do użytku. Zanim będzie dostępny u nas to sporo wody upłynie... Dziewczyna chce jechać do Stanów na leczenie, to kosztuje majątek. Ale co zrobić...
Stary 2010-12-09, 19:48   #4384
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz się z tym spotkałam, żeby lekarz zlecał to badanie... Moja koleżanka ma HCV i marskość wątroby... Podobno w USA opracowują jakiś lek, niedługo ma być dopuszczony do użytku. Zanim będzie dostępny u nas to sporo wody upłynie... Dziewczyna chce jechać do Stanów na leczenie, to kosztuje majątek. Ale co zrobić...
To straszne, ale teraz wiesz czemu warto zrobić to badanie
Ja mam HBS i bardzo chorowałam w dzieciństwie, zaraziłam się u dentysty i też groziła mi marskość wątroby. W Szwecji wprowadzono wtedy na rynek Interferon-surowicę zwierzęcą, a u nas lek czekał na testy i wujek załatwił mi lek ze Szwecji za taką kasę, że na oczy nie widziałam takiej i w Poznaniu byłam w grupie testującej ten lek w Polsce. Choroba się zatrzymała, ale wirus w organiźmie został i moje dzieci po porodzie będą musiały dostać specjalne szczepionki i będą pod obserwacją.
Stary 2010-12-09, 19:50   #4385
Tacca
Zakorzenienie

No z wątróbką to poważne sprawy...
Stary 2010-12-09, 19:54   #4386
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczynki
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo ostatnio bardzo rzadko piszę, trochę częściej czytam

Ja dziś tak z grubej rury - wczoraj zrobiłam betę (tzn chciałam zrobić beta HCG a pani w laboratorium wpisała mi HCG całkowite...) i cokolwiek to jest, wynik jest taki:
HCG 167,50 mUI/ml, wg norm laboratorium 4 tydz. ciąży... Chyba się zgadza, bo dziś 33 dc.
Mam to na przed sobą na papierze, ale chyba jeszcze nie dowierzam... Trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko było ok...

Całusy dla wszystkich
Daniu gratuluję kochana
teraz już musi być dobrze ...

......................... ................
nie wiem czy mnie pamiętacie , bo dużo u Was nowych staraczek
przesyłam fluidki od 10-miesięcznej Zuzy
:mag ia:
oby zaowocowały fasolkami

trzymajcie się dziewczyny
a ja trzymam za Was kciuki i stale myślę ( zwłaszcza o tych z długim starzem )

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:03   #4387
Irmusia81
Zakorzenienie

Dania gratuluję Kochana!!!!:j upi: Teraz to już musi być dobrze Trzymam kciukasy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:49   #4388
egwene6
Rozeznanie

Dania - wielkie gratulacje

Cytat:
Dokładnie...
Zapomniałam wczoraj napisać, że ten lekarz nowy stwierdził, że mąż ma chyba trochę za wysoką lepkość nasienia (za dużo troszkę plemników) i dlatego kazał zrobić MARTEST... Mam nadzieję, że jednak jest wszystko oki...

Ja zawsze przed świętami mam depresję... Też sobie często myślę, z czego ci ludzie się cieszą...
Białystok ma dobrą sławę, warto spróbować! Jakiś czas temu też o tym myślałam, ale nie mamy autka a to jednak znacznie utrudnia dojazdy...

Ja też odniosłam wrażenie, że tam u dra M wszystko dzieje się za szybko... Zabrał moje ubiegłoroczne wyniki i przez chwilę odniosłam wrażenie, że chce na siłę zatrzymać klientów. Poza tym już w styczniu chce robić IUI, bez względu na to jakie będą wyniki badań... Stymulacja będzie, nie wiem czym... Mocno krytycznie oceniał pregnyl...
Mi nawet podobała się ta "szybkość w działaniu" do tej pory bo przynajmniej mialam poczucie że coś robimy i nie stoimy w miejscu a bardzo tego potrzebowalam jednak in vitro jest jednak tak delikatnym procesem że pośpiechem można popsuć wszystko w jednej chwili...
Poza tym nawet się nie spodziewałam jak mocno mnie dodatknie niepowodzenie tej pierwszej próby i jak bardzo mnie też przerazi - nie mamy innej opcji iż ICSI nawet adopcja jest praktycznie niemożliwa więc muszę szukać jak najlepszych specjalistów.

Mamy oboje duże nadzieje związane z Białymstokiem - mąż sobie przetrawił wczorajszą wizytę i dzisiaj stwierdził że nowe miejsce bardziej mu się podoba i wygląda na bardziej profesjonalne - zobaczymy. Oczywiście nie mamay żadnych gwarancji że się uda ale mam dobre przeczucia.
Podróże będą dla nas okropnie męczące bo też nie mamy samochodu więc jesteśmy skazani na pociągi. Wczoraj spędziliśmy w nich około 11-stu godzin i do tej pory jestem kompletnie wykończona ale czego się nie robi żeby spełnić to najważniejsze marzenie...

A M. pewnie będzie cię stymulował clo i gonalem a na pęknięcie przepisze ovitrelle. Przynajmniej u mnie tak było...

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:54   #4389
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Dziewczynki dziękuję i liczę przede wszystkim na wasze kciuki

Paulinko wizyta zaplanowana na 20.12. Mam nadzieję, że wtedy już coś zobaczę

Ula87
aż mi się wierzyć nie chce, że Zuzia ma już 10 miesięcy... ależ ten czas leci

egwene6 zgadzam się z Tobą, że trzeba walczyć do końca o swoje marzenia, ale czemu piszesz, że adopcja jest dla Was praktycznie niemożliwa?
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:06   #4390
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
egwene6 zgadzam się z Tobą, że trzeba walczyć do końca o swoje marzenia, ale czemu piszesz, że adopcja jest dla Was praktycznie niemożliwa?

Dlatego że mój mąż jest cudzoziemcem i nie ma obywatelstwa tylko dopiero tymczasową kartę pobytu. W związku z tym nie mamy praktycznie szans na zakwalifikowanie do programu adopcyjnego przez następne przynajmniej 5 lat bo tyle (minimum) potrwa zanim będziemy mogli się starać o obywatelstwo. Wystarczy dodać proces kwalifikacji i czas oczekiwania po zakwalifikowaniu (kolejne 3,4 lata) i perspektywa adopcji odsuwa się w tak abstrakcyjną przyszłość że, jak dla mnie, jest to praktycznie niemożliwe.
Nieoficjalnie dowiedziałam się że mielibyśmy szansę na wcześniejszą kwalifikację gdybyśmy chcieli adoptować chore dziecko. I powiem wam że może to egoistyczne lub małostkowe,nie wiem, ale nie jesteśmy gotowi żeby świadomie podjąć taką decyzję.

12.09.2011

Edytowane przez egwene6
Czas edycji: 2010-12-09 o 21:07
Stary 2010-12-09, 21:22   #4391
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Dlatego że mój mąż jest cudzoziemcem i nie ma obywatelstwa tylko dopiero tymczasową kartę pobytu. W związku z tym nie mamy praktycznie szans na zakwalifikowanie do programu adopcyjnego przez następne przynajmniej 5 lat bo tyle (minimum) potrwa zanim będziemy mogli się starać o obywatelstwo. Wystarczy dodać proces kwalifikacji i czas oczekiwania po zakwalifikowaniu (kolejne 3,4 lata) i perspektywa adopcji odsuwa się w tak abstrakcyjną przyszłość że, jak dla mnie, jest to praktycznie niemożliwe.
Nieoficjalnie dowiedziałam się że mielibyśmy szansę na wcześniejszą kwalifikację gdybyśmy chcieli adoptować chore dziecko. I powiem wam że może to egoistyczne lub małostkowe,nie wiem, ale nie jesteśmy gotowi żeby świadomie podjąć taką decyzję.
A mąż jest obywatelem UE? Nie wiem, jak to jest z tymczasową kartą pobytu, teoretycznie to może być problem. Spotkałam się z sytuacją, gdzie pan był obywatelem UE, mieszkał i pracował w Pl, przeszedł kwalifikacje i adoptował z żoną dzieci. I jeszcze jeden szczegół - nie wszędzie czeka się 3,4 lata. A co do chorego dziecka, to wcale nie jest egoistyczne, tylko całkowicie zrozumiałe.
Stary 2010-12-09, 21:30   #4392
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
A mąż jest obywatelem UE? Nie wiem, jak to jest z tymczasową kartą pobytu, teoretycznie to może być problem. Spotkałam się z sytuacją, gdzie pan był obywatelem UE, mieszkał i pracował w Pl, przeszedł kwalifikacje i adoptował z żoną dzieci. I jeszcze jeden szczegół - nie wszędzie czeka się 3,4 lata. A co do chorego dziecka, to wcale nie jest egoistyczne, tylko całkowicie zrozumiałe.
Może faktycznie jest inna sytuacja jeżeli chodzi o obywateli UE ale mój mąż jest z Nowej Zelandii także jego to nie dotyczy.
Wiem też że nie wszędzie czeka się tak długo - ja opieram się na informacjach od osoby pracującej w ośrodku adopcyjnym w naszym mieście. U nas na małe dzieci, takie do 5,6 lat czeka się właśnie podobno około 3 lat plus z rok może potrwać kwalifikacja do programu a my niekoniecznie musielibyśmy adoptować niemowlę czy malutkie dziecko ale prawie nastolatka też nie wiem czy dalibyśmy radę - trudna decyzja...

12.09.2011
Stary 2010-12-10, 07:51   #4393
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Hej dziewczynki
Witam z poranną kawką

Cytat:
Może faktycznie jest inna sytuacja jeżeli chodzi o obywateli UE ale mój mąż jest z Nowej Zelandii także jego to nie dotyczy.
Wiem też że nie wszędzie czeka się tak długo - ja opieram się na informacjach od osoby pracującej w ośrodku adopcyjnym w naszym mieście. U nas na małe dzieci, takie do 5,6 lat czeka się właśnie podobno około 3 lat plus z rok może potrwać kwalifikacja do programu a my niekoniecznie musielibyśmy adoptować niemowlę czy malutkie dziecko ale prawie nastolatka też nie wiem czy dalibyśmy radę - trudna decyzja...
To faktycznie macie bardziej skomplikowaną sytuację...
Z tego co piszesz, to strasznie długo trwa u Was i kwalifikacja, i czekanie. Ale wiem, że w wielu ośrodkach tak niestety jest.
A co do wieku dziecka - większość par chce niemowlę, zwykle do 1r.ż., czasami do 2 - 3 lat...
Stary 2010-12-10, 10:32   #4394
agnieszka09
Wtajemniczenie

DANIA GRATULUJE:roz a:

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:31   #4395
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Witajcie laseczki
Dania GRATULUJĘ klask i:
teraz to tylko musi być dobrze
A u mnie nic nowego nie słychać ....zaczynam pomalutku sprzątać domek i się pakować bo do wylotu pozostało tylko 4 dni tak się cieszę a zarazem boję tego lotu,żeby tylko maleństwo nie zaszkodzić no ale zasięgnęliśmy opinii kilku już lekarzy i wszyscy mówią ,że nie ma żadnych przeciwwskazań co do tego lotu ale stres zawsze jakiś jest ....mimo,że ja znoszę dobrze loty i się nie boję latać ale teraz nie chodzi przecież tylko o mnie
A nasz Pocierpek odpoczywa i nabiera sił do dalszej walki

Stary 2010-12-10, 14:06   #4396
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

agnieszka09 dziękuję

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Dania GRATULUJĘ klask i:
teraz to tylko musi być dobrze
A u mnie nic nowego nie słychać ....zaczynam pomalutku sprzątać domek i się pakować bo do wylotu pozostało tylko 4 dni tak się cieszę a zarazem boję tego lotu,żeby tylko maleństwo nie zaszkodzić no ale zasięgnęliśmy opinii kilku już lekarzy i wszyscy mówią ,że nie ma żadnych przeciwwskazań co do tego lotu ale stres zawsze jakiś jest ....mimo,że ja znoszę dobrze loty i się nie boję latać ale teraz nie chodzi przecież tylko o mnie

Edziulku dziękuję
Ty teraz tak za bardzo nie szalej z tym sprzątaniem!
A skoro lekarze pozwolili Ci lecieć, to chyba nie ma po co martwić się na zapas.... Jeśli jedziecie do Twoich rodziców i zostajecie na święta, to będziemy w okolicy, bo też się wybieramy na święta do mojej rodzinki. O ile będzie wszystko ok i ginka pozwoli

Pacierpku jak zawsze przytulam mocno!!!
Stary 2010-12-10, 14:35   #4397
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Przyszło nam dzisiaj to tymczasowe prawko i już możemy jeździć teraz tylko trzeba auto kupić...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nie wiem czy mnie pamiętacie , bo dużo u Was nowych staraczek
przesyłam fluidki od 10-miesięcznej Zuzy
oby zaowocowały fasolkami
pewnie , że pamiętamy
ale ten czas leci..Buziaki dla Zuzi
a fluidka soboie jednego porwę, na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Mamy oboje duże nadzieje związane z Białymstokiem - mąż sobie przetrawił wczorajszą wizytę i dzisiaj stwierdził że nowe miejsce bardziej mu się podoba i wygląda na bardziej profesjonalne - zobaczymy. Oczywiście nie mamay żadnych gwarancji że się uda ale mam dobre przeczucia.
Podróże będą dla nas okropnie męczące bo też nie mamy samochodu więc jesteśmy skazani na pociągi. Wczoraj spędziliśmy w nich około 11-stu godzin i do tej pory jestem kompletnie wykończona ale czego się nie robi żeby spełnić to najważniejsze marzenie...
Kochana to super, że macie nadzieje i optymistycznie patrzycie w przyszłość
na pewno te podróże męczące będą ale dacie radę i będzie Wam to wynagrodzone
My dodatkowo potrzymamy kciuki

Cytat:
Dziewczynki dziękuję i liczę przede wszystkim na wasze kciuki

Paulinko wizyta zaplanowana na 20.12. Mam nadzieję, że wtedy już coś zobaczę
kciuki masz jak w banku
na pewno ju,ż będzie widać kropeczkę a może i serduszko już też będzie biło

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie
Jak lekarze mówią, że będzie dobrze to będzie i nie denerwuj się lotem. Moje znajome latały i nic im się nie stało.
i nie przepracowuj się

Pacierpku buziaki i przytulaski trzymaj się cieplutko i wpadnij jak będ\iesz miała ochotę.
Stary 2010-12-10, 15:50   #4398
alexa83
Raczkowanie

Dziewczyny dzisiaj byłam pobrać krew zrobić sobie badanka mam już wyniki na necie są następujące:
FSH6,10
LH4,30
Prolaktyna32,64 ng/ml4,7923,30H

czyli mam za wysoką!! i co teraz?? aaa co to oznacza jeszcze nic nie czytałam na ten temat!!??
alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 16:34   #4399
pacierp
Rozeznanie

DAniu GRATULUJĘ!!! Cudowna nowina

Wszystko będzie dobrze. Bardzo się ciesze, że nasze weteranki w końcu spełniają marzenia

Alexa to dobrze, że wiesz co jest. Prawdopodobnie dostaniesz Bromergon na zbicie prl. Brałam go jakiś czas i wiem, że najlepiej brać na noc, bo strasznie senna po nim byłam i wiele dziewczyn tak ma. Ale nic się nie bój, bo prl szybko spadnie i będzie ok
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:36   #4400
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dania - wielkie gratulacje

Mi nawet podobała się ta "szybkość w działaniu" do tej pory bo przynajmniej mialam poczucie że coś robimy i nie stoimy w miejscu a bardzo tego potrzebowalam jednak in vitro jest jednak tak delikatnym procesem że pośpiechem można popsuć wszystko w jednej chwili...
Poza tym nawet się nie spodziewałam jak mocno mnie dodatknie niepowodzenie tej pierwszej próby i jak bardzo mnie też przerazi - nie mamy innej opcji iż ICSI nawet adopcja jest praktycznie niemożliwa więc muszę szukać jak najlepszych specjalistów.

A M. pewnie będzie cię stymulował clo i gonalem a na pęknięcie przepisze ovitrelle. Przynajmniej u mnie tak było...
Tam pewnie jeździ się z przesiadkami? wydaje mi sie, że nie ma bezpośredniego połączenia...?
Dziwne z tym ovitrelle mój poprzedni lekarz był bardzo sceptyczny w stosunku do tego leku...
Stary 2010-12-10, 17:54   #4401
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Tam pewnie jeździ się z przesiadkami? wydaje mi sie, że nie ma bezpośredniego połączenia...?
Dziwne z tym ovitrelle mój poprzedni lekarz był bardzo sceptyczny w stosunku do tego leku...
Faktycznie niestety nie ma bezpośredniego pociągu i trzeba jechać przez Warszawę no ale przynajmniej dzięki temu jest całkiem sporo połączeń więc nie jest aż tak tragicznie bo da się dojechać i wrócić bez nocowania na miejscu.

A z lekami tak już chyba jest że co lekarz to opinia. I bądź tu mądry, skąd masz wiedzieć komu wierzyć? Na przykład wiele dziewczyn bierze po transferze encorton a mi M. powiedział że absolutnie nie powinno się go zapisywać bo może powodować wady rozwojowe płodu - i skąd laik ma wiedzieć jaka jest prawda?
Zresztą tak jest nie tylko z lekami - wedlug M, osiem jajeczek po stymulacji to był świetny wynik a lekarz w Białymstoku stwierdził że to raczej niedużo nawet przy dawce leków które brałam i że on spróbuje uzyskać więcej. Jak się zacznie chodzić po lekarzach to naprawdę można zgłupieć i to w ekspresowym tempie...

12.09.2011
Stary 2010-12-10, 20:00   #4402
alexa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość

Alexa to dobrze, że wiesz co jest. Prawdopodobnie dostaniesz Bromergon na zbicie prl. Brałam go jakiś czas i wiem, że najlepiej brać na noc, bo strasznie senna po nim byłam i wiele dziewczyn tak ma. Ale nic się nie bój, bo prl szybko spadnie i będzie ok
Pacierpku dziękuję za odpowiedz a czy ten lek stosuje się i można się starać? jak szybko zbiję prl?? i pewnie dlatego nie miała owu i możliwe, że to było powodem ciąży biochem?? kurcze mam mętlik w głowie:/

Dziewczyny co tu dziś tak pusto zasypało was??
alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:12   #4403
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
Pacierpku dziękuję za odpowiedz a czy ten lek stosuje się i można się starać? jak szybko zbiję prl?? i pewnie dlatego nie miała owu i możliwe, że to było powodem ciąży biochem?? kurcze mam mętlik w głowie:/

Dziewczyny co tu dziś tak pusto zasypało was??
Ja miałam podwyższoną Prl i to spoooro. Lekarz przepisał mi Dostinex 2 opakowania po 8 tabletek, brałam go co 3 dni i powtórzyłam badanie - Prl w normie
Z tym że jedno opakowanie kosztuje około 300zł.
Bromegorn jest tani ale są podobno straszne skutki uboczne, po Dostinexie nic mi nie było. Po tych dwóch opakowaniach brałam jeszcze jedno - 1 tabletka na tydzień, i teraz biorę 4 opakowanie - 1 tabletka co 10 dni.
Po nowym roku pewnie zrobię wyniki, żeby zobaczyć jak to wygląda.
Ostatnie wyniki robiłam we wrześniu i wszystko było ok.

Jutro miałam jechać do gina ale nie mogę bo nie ma mnie kto zastąpić w pracy... podobno następnym razem będzie przyjmował tak pod koniec stycznia
Stary 2010-12-10, 22:22   #4404
baby29
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczynki
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo ostatnio bardzo rzadko piszę, trochę częściej czytam

Całusy dla wszystkich
Stary 2010-12-11, 10:27   #4405
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cześć

Byłam wczoraj na wizycie i oglądałam maluszki. Mają 2,7cm i 2,5cm. Rosną zdrowo i równo, zgodnie z tygodniem ciąży.

Załączam fotki. Pierwsze fasolki z 6 tc, drugie to dzieciaczki z wczoraj. Maluch na górnym zdjęciu jest rozmazany, bo się ruszał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scan1.jpg (148,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2010-12-11, 13:23   #4406
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny gdzie jesteście?? Dawać mi tu szybko

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie i oglądałam maluszki. Mają 2,7cm i 2,5cm. Rosną zdrowo i równo, zgodnie z tygodniem ciąży.

Załączam fotki. Pierwsze fasolki z 6 tc, drugie to dzieciaczki z wczoraj. Maluch na górnym zdjęciu jest rozmazany, bo się ruszał
super Kochana, że wszystko ok
no widać różnicę

Baby a co tam u Ciebie??

Kto się napije ze mną kawusi??
Stary 2010-12-11, 16:34   #4407
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja się napiję ale zbożowej z mlekiem.
Stary 2010-12-11, 16:43   #4408
dra
Zakorzenienie

nadia super bąbelki
paulina ja napiję się z tobą tylko,że ja zbożówka
Stary 2010-12-11, 16:50   #4409
paulinaizabela
Zakorzenienie

To super, bo ja już drugą kawkę popijam
Stary 2010-12-11, 16:53   #4410
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Paulina a jaka u Was jest pogoda?
Nas zasypała a teraz nie dawno deszcz padał przyjdzie mróz i szklanka na drodze murowana...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości