Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 09:32   #241
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
MoniaK, wiem, że nie zaszkodzi, nie zamierzam z niej rezygnować. Tylko tak sobie myślę, że może nie podchodzi dzieciakowi ta kofeina i się buntuje?:P
ja mysle ze kofeina poprostu pobudza, tak jak nas stawia na nogi-na chwile co prawda. ja tez sie przerzucilam na ricore, bo od jakiegos czasu znowu mam ochote na kawe. srednio pije 1-2 filizanki, wiec jak pije tylko dla smaku to robie sobie ricore.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:32   #242
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

jedna mleczna kawa dziennie miala by dziecku zaszkodzic?
nie popadajmy w paranoje
ja pije jedna dziennie z ekspresu przewaznie i mocno mleczna
alle zalewam mlekiem z magnezem, do tego pije duzo muszynianki bo duzo magnezu ma
jem orzechy, pistacje, bakalie, czasem gorzka czekolade no i jogurty
magnez uzupelniasz

prawdopodobnie bedziemy robic sylwestra u nas w nowym odremontowanym mieszkanku na 10 osob kupie calego piccolo i wytrabie sama a co
Stary 2010-12-10, 09:33   #243
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Chcilam Wam pokazac moja sukienke na cywilny i buty, ale nie mam weny isc po baterie do aparatu , bo rozladowany
Mam zdjecie robione tel w sklepie jak mierzylam, niestety jakosc slaba ale moze cos tam widac, no i butom zrobilam odrazu, a takze brzuszek, ze srody , jeszcze z 20 tyg
i nie smiejcie sie z moich pastelowych skarpetek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0200.jpg (99,6 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0205.jpg (116,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0194.jpg (110,0 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2010-12-10 o 09:34
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:34   #244
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Słuchajcie, mam wyrzuty sumienia z tym piciem kawy. Co prawda piję słabą i bardzo mleczną, ale co z tego. Kofeinę dziecko i tak dostaje... No i zawsze kiedy wypijam kawę, czuję ruchy, więc to pewnie ta kofeina mi dzieciaka pobudza rano

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Anulinko, w takim razie trzeba doceniać nie efekt, a chęci zadbana mamusia, to szczęśliwa mamusia
Mamy ekspres dolce gusto i praktycznie każdego dnia piję kawę czy czekoladę, ale takie mleczne. Nigdy nie piłam kawy bez mleka, więc teraz nie mam z tym problemu.
Myślę, że jedna smaczna kawa nie zaszkodzi.
W końcu szczęśliwa mama to szczęśliwy bejbik
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:38   #245
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Chcilam Wam pokazac moja sukienke na cywilny i buty, ale nie mam weny isc po baterie do aparatu , bo rozladowany
Mam zdjecie robione tel w sklepie jak mierzylam, niestety jakosc slaba ale moze cos tam widac, no i butom zrobilam odrazu, a takze brzuszek, ze srody , jeszcze z 20 tyg
sukieneczka super, brzuszka w niej nie widac. buty chyba na niezlej szpilce? ale pewnie pieknie na nodze beda wygladac.
brzuch rewelacja! jakie wy wszystkie zgrabiutkie jestescie!
jak mi sie uda to wrzuce moj, wcz zrobilam ale musze zmniejszyc fotke
Stary 2010-12-10, 09:41   #246
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mamy ekspres dolce gusto i praktycznie każdego dnia piję kawę czy czekoladę, ale takie mleczne. Nigdy nie piłam kawy bez mleka, więc teraz nie mam z tym problemu.
Myślę, że jedna smaczna kawa nie zaszkodzi.
W końcu szczęśliwa mama to szczęśliwy bejbik
Anulinka gdzie kupujecie kapsuły?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:41   #247
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, nigdzie nie napisałam, że może zaszkodzić Zresztą już wcześniej gdzieś pisałam, że dla mnie kawa, to idealne lekarstwo na ból głowy, zdecydowanie lepsze, niż paracetamol [którego nie stosuję i nie będę podawać też dziecku]. Na dodatek uwielbiam kawę i nie zrezygnuję z tej przyjemności.

Chodzi mi o to, że może dziecku nie podchodzi kofeina i intensywnymi ruchami się buntuje

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:43   #248
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja już nie pamiętam czym się młody wtedy bawił ale klocków mamy dużo, całą skrzynię, od małych po większe. No i drewnianych mamy dużo bo Tż miał hallo na ich punkcie. 1,5 roczniak może jeszcze tych klocków nie układać ale przekładać, rzucać, oglądać kształty i kolory, może się zajmie na chwilę.
kurczę, nie mam pojęcia co kupić temu maluchowi

Kwiatecek, ładnie wyglądasz i masz super brzuszek
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:44   #249
Taverney
Zakorzenienie

Eweska, Aliczka - po prostu brak słów, perfekcja w każdym calu zazdroszczę Wam talentu!
Ja ostatnio to mam talent do krwawień... ostatnio do 12h jak w zegarku

Kwiatecek
, bardzo ładna sukienka

MoniaK, a co wolisz? Córeczkę?

co do kawy, to ja od czasu do czasu robię sobie z ekspresu... wiem, że mocnej nie mogę, ale piję ją tak żadko, że chyba nie zaszkodzi...

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-12-10 o 09:46
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:46   #250
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinka gdzie kupujecie kapsuły?
Różnie.
Z reguły nowe smaki na allegro, a te tradycyjne w Realu ( bo zbieramy punkty payback ).
Stary 2010-12-10, 09:47   #251
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kwiatecku, świetna kiecka, ślicznie podkreśli brzuszek! A buty ekstra, normalnie ciekawa jestem końcowego efektu))

Mamuśki, jeszcze raz podkreślam, że ja nie uważam, że kawa zaszkodzi

Już prędzej zaszkodziłby paracetamol, albo słodziki z rozpuszczalnych magnezów

Anulinko, świetny ten Wasz ekspres, teściowie mają i uwielbiam tę kawę u Nich. Musimy sobie z TŻ sprawić. Tylko właśnie te kapsuły chyba ciężko dostępne...

vege!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 09:47   #252
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
kurczę, nie mam pojęcia co kupić temu maluchowi

Kwiatecek, ładnie wyglądasz i masz super brzuszek
kurcze, ja caly czas proboje sobie przypomniec czy bawilo sie moje dziecko w tym wieku i z tego co sobie przypominam to jego "krecily" wszystkie zabawki elektroniczne, z jakimis dzwiekami, swiatelkami, wduszanie guziczkow itd. dostal wtedy takiego prostego laptopka i pamietam ze to byla wielka radosc dla niego.
Stary 2010-12-10, 09:51   #253
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, ja ostatnio dwulatowi kupiłam taką drewnianą trasę dla małych autek [też były w zestawie], puszcza się autko i ono samo jedzie i zjeżdża, bardzo się spodobała zabawka. Nie chciałam robić horroru rodzicom dziecka i kupować czegoś, co wydaje dźwięki Truuudno się kupuje

vege!
Stary 2010-12-10, 09:54   #254
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Eweska rewelacja makijaż.... w moim stylu bardzo... tylko gdybym ja sobie umiała tak ładnie zrobić

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc kobitkiiii

eweskaaaaaaaa ja cie jaki ja glipek, heheh milion razy podpatrywalam twoje makijaże heeh i teraz dopiero skojarzylam ze ty to ty, ten czarny smoke bombowy, ja mama czarny cien z inglota ale nei moge dac sobie rady by uzyskac taki efekt, jak ty to robisz ze oko jest calkiem ciemne, mi zawsze widac kawalek skory jasnej przy rzesach i nie wiem jak to zrobic by uzyskac taki efekt jak ty, moze jakis krok po kroku, albo ja wkleje oko, moze mam taka budowe ze mi to nie wyjdzie..
Hehehe dziękuję kochana Ja zawsze pod cienie nakładam bazę ArtDeco lub tzw. Duraline Inglota te produkty wydobywają głębię koloru i nie ma mozliwości, żeby robiły się prześwity.
Część makijaży krok po kroku mam na youtube, ale czrnego bodajże tam nie ma, same kolorowance, ale może się cos przyda bo przed nałozeniem cienia zawsze robie to samo http://www.youtube.com/user/eweska77.../7/467XcDUCiKA

Cytat:
Pod wpływem "dzieł " makijażowych eweski zrobiłam sobie dzisiaj makijaż z przydymionym okiem ( i turkusowym akcentem ). Przed wyjściem z domu byłam bardzo zadowolona z efektu końcowego.
Jak doszłam do pracy, a szłam pod wiatr w tej śnieżycy, to wszystko mi się rozmazało i wyglądałam gorzej, niż przed makijażem
I jak tu być piękną
Kochana na taką pogodę przydał by sie utrwalacz do makijażu, ewentualnie baza pod cienie do powiek, wtedy nic nie spłynie, mnie makijaż bez względu na pogodę trzyma się cały dzien.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja tez mam przeczucie ze tym razem bedzie dziewczynka. za pierwszym razem wiedzialam ze chlopak, bylam pewna na 100%, a teraz czuje tez tam mocno ze dziewczynka. bede mocno rozczarowana jak dowiem sie ze moja kobieca intuicja mnie zawiodla!!!! zawsze marzylam o coreczce, jak bedzie drugi syn to tez sie bede cieszyc, ale juz nie bede ufac mojemu instynktowi. ja mam usg przed samymi swietami, i to bedzie to na 20 tydzien, a jak nie dowiem sie plci wtedy to miedzy swietami profilaktycznie umowilam sie na 3d.
ja tez nie lubie rozowego, ale jak bede miala coreczke to duuuuuuzo kupie rozowego

jak na razie poza wozkiem i takimi mini kapcioszkami ktore dostalam, powstrzymuje sie zeby nie kupowac . ciuszkow jakies tam moze jedno pudlo sie uchowalo po synku, mialam duzo uniwersalnych do niego, wiec z ciuchami chce sie wstrzymac conajmniej do 30 tyg, ale czy dam rade? z wozkiem tez mialam sie wstrzymac
Ja w pierwszej ciąży tez miałam przeczucie, że będzie syn i sie nie myliłam, mam nadzieję, że teraz przeczucie mnie nie zawiedzie :P

Cytat:
Śliczny brzuchalek.
Szkoda że zdjęcia niewyraźne, ale z tego co widać będziesz niezłą panną młodą, laska z ciebie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Eweska, Aliczka - po prostu brak słów, perfekcja w każdym calu zazdroszczę Wam talentu!
Ja ostatnio to mam talent do krwawień... ostatnio do 12h jak w zegarku

Kwiatecek
, bardzo ładna sukienka

co do kawy, to ja od czasu do czasu robię sobie z ekspresu... wiem, że mocnej nie mogę, ale piję ją tak żadko, że chyba nie zaszkodzi...
Kochana krwawienia w końcu ustaną, nie martw się, krwiaczek sobie pójdzie i będziesz miała spokój, będziesz się cieszyć ciążą do samego końca

Jej nie mogę się zabrać za porządki, a tu już 11 dochodzi, a gdzie obiad :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:55   #255
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

dziekuje dziewczyny szpilka duza ale prawie jej nie czuc.

mi to nic tak nie smakuje ostatnio jak kawa biedronkowa 2w1 rozpuszczalana, a przed ciaza nie ruszalam kawy, no i czeklode pije z marcepanem, pycha
Stary 2010-12-10, 09:57   #256
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Różnie.
Z reguły nowe smaki na allegro, a te tradycyjne w Realu ( bo zbieramy punkty payback ).
No właśnie ja też w realu ale tam nikt oprócz mnie chyba tego nie kupuje bo nawet nie zamawiają, wszystkie kartony są już tak poniszczone...Do Saturna mam za daleko po kawę I chyba zamówię 10 paczek na allegro wtedy 16o zł płacę.
Cytat:
Anulinko, świetny ten Wasz ekspres, teściowie mają i uwielbiam tę kawę u Nich. Musimy sobie z TŻ sprawić. Tylko właśnie te kapsuły chyba ciężko dostępne...
Jak lubisz takie mleczne kawki to bardzo się sprawdza, może nie wychodzi tanio ale moim zdaniem jest smacznie
U nas kapsuły tylko w realu i saturnie.

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 09:58   #257
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
chciałabym pierwszą córeczkę ale nie obrażę się na chłopczyka ważne aby było zdrowe

Cytat:
kurcze, ja caly czas proboje sobie przypomniec czy bawilo sie moje dziecko w tym wieku i z tego co sobie przypominam to jego "krecily" wszystkie zabawki elektroniczne, z jakimis dzwiekami, swiatelkami, wduszanie guziczkow itd. dostal wtedy takiego prostego laptopka i pamietam ze to byla wielka radosc dla niego.
Cytat:
MoniaK, ja ostatnio dwulatowi kupiłam taką drewnianą trasę dla małych autek [też były w zestawie], puszcza się autko i ono samo jedzie i zjeżdża, bardzo się spodobała zabawka. Nie chciałam robić horroru rodzicom dziecka i kupować czegoś, co wydaje dźwięki Truuudno się kupuje
dzięki dziewczyny
Właśnie z tymi "grającymi" zabawkami może być problem, bo wyobrażam sobie jeśli takie coś gra przez kilka godzin dziennie to rodzice dostają szału
Stary 2010-12-10, 09:59   #258
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie, mam wyrzuty sumienia z tym piciem kawy. Co prawda piję słabą i bardzo mleczną, ale co z tego. Kofeinę dziecko i tak dostaje... No i zawsze kiedy wypijam kawę, czuję ruchy, więc to pewnie ta kofeina mi dzieciaka pobudza rano

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Anulinko, w takim razie trzeba doceniać nie efekt, a chęci zadbana mamusia, to szczęśliwa mamusia
ja tez pije rano mala z mleczkiem u rodzicow, a tak co 2-3 dzien z ekspresu, bo kupilismy sobie cisnieniowy i tez malutka filizanke wypije, nie ma co chyba popadac w paranoje, jak slysze co moja mama i tesciowa i inne ciotki robily , pily w ciazy czy jadly i patrze na zdrowe dzieci, to uwazam ze ja i tak jestem przewrazliwiona, a wkoncu ich dzieci wszystkie zdrowiutkie

Cytat:
Ja już nie pamiętam czym się młody wtedy bawił ale klocków mamy dużo, całą skrzynię, od małych po większe. No i drewnianych mamy dużo bo Tż miał hallo na ich punkcie. 1,5 roczniak może jeszcze tych klocków nie układać ale przekładać, rzucać, oglądać kształty i kolory, może się zajmie na chwilę.

My w tym roku po raz pierwszy będziemy w domu. Co roku się o nas biją rodzice i tym razem nie będziemy robić takich wielkich prezentów, tylko dla siebie, no i daliśmy zgodę na prezent dla małego.
Tż chce PlayStation, ja nie mam pojęcia...

Też tak zakładałam ale nie potrafię się powstrzymać. Obawiam się że tż zmieni hasło na allegro i będę miała pokupowane

Ja też piję kawę z ekspresu, nie codziennie ale piję. Dr powiedział, że jedną mogę. No i colę też piję, nie mogę obojętnie obok przejść.
hehe my jedziemy w 2 swieto do tesciow, a w wigilie z moimi bo razem mieszkamy, a tesciowa nie chciala byc u nas, a ja chcialam rodzinne swieta zrobic ale coz.. , a w 1 swieto najprawdopodobniej bede tez z moimi rodzicami bo tż idzie do pracy chyba niestety..

moj tez chial ps, ale te najnowsze za 1400zł... powiedzial ze nazbiera kase i w styczniu odkupi od kumpla za 900zl;, ale po 2 tygodniach wybilam mu to z glowy, tak jakby nie bylo innych potrzebnych rzeczy i nie kaze mu kupowac nic do domu,ale na zabawke typu ps ktora bedzie lezala po 2 dniach mu nie pozwole..
Cytat:
sliczna sukienka, a brzusio tez fajniutki, zreszta jak kazdy, mi sie wszystkie podobaja
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:10   #259
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
No właśnie ja też w realu ale tam nikt oprócz mnie chyba tego nie kupuje bo nawet nie zamawiają, wszystkie kartony są już tak poniszczone...Do Saturna mam za daleko po kawę I chyba zamówię 10 paczek na allegro wtedy 16o zł płacę.
My jeździmy do reala do Bielska, a tam kawy są, ale tylko to stare smaki. Z nowych jest tylko Mocha.
Udało mi się raz kupić na allegro Au Lait ( francuska kawa śniadaniowa w jednej kapsułce ). Przepyszna Potrafiłam przed ciążą wypić nawet 3 filiżanki dziennie. Ale teraz nawet na allegro nie mogę jej trafić.
Dobra jest też Cortado ( też w jednej kapsułce z mlekiem, tylko mniejsza 70ml i trochę mocniejsza ).

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2010-12-10 o 10:11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 10:11   #260
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

oki, zmniejszylam fotke i udalo mi sie zaladowac.

to debiut mojego brzucha na forum
fotka z wcz czyli 17 tydz i 4d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5203.jpg (19,8 KB, 57 załadowań)
Stary 2010-12-10, 10:12   #261
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez chial ps, ale te najnowsze za 1400zł... powiedzial ze nazbiera kase i w styczniu odkupi od kumpla za 900zl;, ale po 2 tygodniach wybilam mu to z glowy, tak jakby nie bylo innych potrzebnych rzeczy i nie kaze mu kupowac nic do domu,ale na zabawke typu ps ktora bedzie lezala po 2 dniach mu nie pozwole..
te zabawki ps to chyba bardziej kręcą tatusiów niż dzieci

Dziewczyny, a co powiecie na taki prezent, czy 1,5 latek pobawi się taką zjeżdżalnią?
http://allegro.onet.pl/fisher-price-...341602897.html
Stary 2010-12-10, 10:13   #262
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Siasiek, rewelacyjna opcja, chociaż teraz tyyyyle wydatków, że masakra Trzeba ustalić priorytety Na tapecie zmywarka

Violisiu, wierz mi, do paranoi mi daaaleko, jestem z tych mniej przewrażliwionych

MoniaK, odwiedziłam kilka sklepów, ale tę znalazłam w Tesco, w dziale z drewnianymi zabawkami

vege!
Stary 2010-12-10, 10:19   #263
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

dzięki dziewczyny
Właśnie z tymi "grającymi" zabawkami może być problem, bo wyobrażam sobie jeśli takie coś gra przez kilka godzin dziennie to rodzice dostają szału
Teraz tak patrze na szafę, młody ma tam taki jakby domek z dżungli Do domku na drzewie wrzuca się piłeczki w których były zwierzaki i one spadały po zjeżdżalni na taką karuzelke, tym się długo bawił. A to jest fajna zabawka http://allegro.pl/zbieracz-pileczek-...361727097.html mój uwielbiał piłki, kuleczki, i odkurzacze właśnie. Najgorzej było jak styropian z tego odkurzacza był w całym mieszkaniu...
Cytat:

hehe my jedziemy w 2 swieto do tesciow, a w wigilie z moimi bo razem mieszkamy, a tesciowa nie chciala byc u nas, a ja chcialam rodzinne swieta zrobic ale coz.. , a w 1 swieto najprawdopodobniej bede tez z moimi rodzicami bo tż idzie do pracy chyba niestety..

U mnie nie ma lekko, jest dwóch facetów i jak mi zajmą laptopa bo w wyścigi grają?! Szczerze wolę, żeby sobie grali na tym PS i dali spokój mojej zabawce, potrzebnej jak tlen.

Ale u mnie śniegiem sypnęło, nagle zamieć się zrobiła.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
My jeździmy do reala do Bielska, a tam kawy są, ale tylko to stare smaki. Z nowych jest tylko Mocha.
Udało mi się raz kupić na allegro Au Lait ( francuska kawa śniadaniowa w jednej kapsułce ). Przepyszna Potrafiłam przed ciążą wypić nawet 3 filiżanki dziennie. Ale teraz nawet na allegro nie mogę jej trafić.
Dobra jest też Cortado ( też w jednej kapsułce z mlekiem, tylko mniejsza 70ml i trochę mocniejsza ).
Muszę poszukać na allegro, jak mówisz, że dobre.
Cytat:
oki, zmniejszylam fotke i udalo mi sie zaladowac.

to debiut mojego brzucha na forum
fotka z wcz czyli 17 tydz i 4d
Ooo widzę, że nie tylko ja mam malowane plecy
brzuszek wysoko chyba, prawda?

It's not about anger
Stary 2010-12-10, 10:22   #264
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, odwiedziłam kilka sklepów, ale tę znalazłam w Tesco, w dziale z drewnianymi zabawkami
niestety nie mam u mnie Tesco

Cytat:
Teraz tak patrze na szafę, młody ma tam taki jakby domek z dżungli Do domku na drzewie wrzuca się piłeczki w których były zwierzaki i one spadały po zjeżdżalni na taką karuzelke, tym się długo bawił. A to jest fajna zabawka http://allegro.pl/zbieracz-pileczek-...361727097.html mój uwielbiał piłki, kuleczki, i odkurzacze właśnie. Najgorzej było jak styropian z tego odkurzacza był w całym mieszkaniu...
fajne, zapisałam sobie

Wiecie co, przytyłam już 5 kg., masakra Od jutra koniec ze słodyczami, tylko zdrowe rzeczy.
Stary 2010-12-10, 10:25   #265
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
mary jeśli masz wyrzuty sumienia to nie pij
Kofeina rzeczywiście pobudza nasze dzieci w brzuszkach. Na pewno dzidzia się od niej nie pochoruje ale ja bym małemu dziecku nie podała nawet łyczka słabej kawy więc temu w brzuszku też nie dam
Opinie są przeróżne, jedni lekarza zezwalają inni odradzają. Ja już pisałam, że czytam książkę Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko" i jest tam artykuł o kawie w ciąży. Mnie skutecznie zniechęcił, choć nie jest pisany jakimś agresywnym językiem w stylu "gdy wypijesz kawę, twoje dziecko będzie miało problemy z nauką". Wręcz przeciwnie, przedstawione są wszystkie "za" jak i "przeciw".
Jedna filiżanka kawy rozpuszczalnej zawiera 95mg kofeiny a większość badań wykazuje, że wypijanie do 200mg kofeiny dziennie jest w czasie ciąży bezpieczne
Tylko trzeba pamiętać, że czarna herbata też zawiera kofeiną i to aż 60mg, dużo no nie?

Cytat:
Kwiatecek sukienka idealna na mały brzuszek a buty cudeeńko! Bardzo mi się podobają

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:28   #266
katarzynka00
Zakorzenienie

o tu was mam
pędzicie jak burze

gratuluje brzuszków.Wszystkie pięknie wyglądacie

U mnie wszystko ok. Dostałam @ z czego się niezmiernie ciesze.Jestem coraz bliżej realizacji marzeń
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:29   #267
anula_81
Zakorzenienie

jeju jak naskrobalyscie 10 stron w jeden dzien????? jak ja was nadrobie nooo...
ja dzisiaj padam, przemczylam se wczorj i mam do siebie pretensje, czuje sie fatalnie, ide zaraz do domu.
doczytam was najwczesniej wieczorkiem
caluje mocno wszystkie brzuszki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:30   #268
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie nie ma lekko, jest dwóch facetów i jak mi zajmą laptopa bo w wyścigi grają?! Szczerze wolę, żeby sobie grali na tym PS i dali spokój mojej zabawce, potrzebnej jak tlen.

Ale u mnie śniegiem sypnęło, nagle zamieć się zrobiła.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Muszę poszukać na allegro, jak mówisz, że dobre.

Ooo widzę, że nie tylko ja mam malowane plecy
brzuszek wysoko chyba, prawda?
Siasiek, delikatnie malowane
Brzuch od poczatku mialam bardzo nisko, tak ze juz w drugim mcu nie wchodzilam w normalne spodnie, dopiero jakis tydzien temu wystrzelil ku gorze.
Stary 2010-12-10, 10:33   #269
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, dzięki W sumie masz rację! Herbata działa, jak kawa, musiałabym też z niej zrezygnować, żeby uciszyć wyrzuty sumienia

Nie no nie rezygnuję na pewno, ale też nie będę stosować kawy, jako WYWOŁYWACZ RUCHÓW DZIECKA

PS wiecie, co oglądam? BH 90210 od początku

vege!
Stary 2010-12-10, 10:37   #270
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kochane jestem po usg na razie - straszne opóźnienia są, jeszcze badanie . Z dzidzią i łożyskiem wszystko dobrze, kosc udowa jest już na 19tydz.3d i o tydzien wyprzedza ciąże co oznacza, że najprawdopodobniej dzidzis bedzie wysoki - po mamusi. Jeżeli chodzi o nerki, to w lewej jest cos powiekszone, ale nie powinnam z tego powodu odczuwac zadnych boli . Zobaczymy jak bedzie po badaniu, dowiem sie jak wyniki. Ogolnie czuje sie juz lepiej, przespałam noc, ale bez kroplowki się nie obeszło.
Najlepsze było to, że lekarz w ogole nie mógł dzidziola pomierzyc, bo njapierw miałam pusty pecherz i było zle widac, a potem maluszek wcisnął się w kącik pomierzy łożyskiem, a ścianą macicy i siedział tam skulony jak kroliczek Ale sie doktorek wkurzał
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości