|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Ja wczoraj tez zaliczyłam glebę jak to się mówi i co nic się nie dzieje wszystko jest ok, jesli by mnie coś niepokoiło oczywiście skonsultowałabym się z lekarzem, ale na szczęscie nie musiałam i ty pewnie też nie będziesz musiała Obserwuj się i tyle.
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-12-10 o 17:16 |
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
#333 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny;* mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze, postaram sie wreszcie uspokoic, a na przyszlosc bede uwazac.
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie daj znać o dobrej wiadomości, my tu czekamy na znak od Ciebie, że masz fasolkę Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#337 |
|
Moderatoreska
|
Ale dzis tu pustki, aż dziwne :P
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zjadlam kawalek drozdzowki bo mi tesciowa kupila no i mnie zgaga pali ajjjjjj
ide na spacer i bede prasowac, eh chyba ze 2h mi to zajmie a w niedziele na kolejna impreze imieninowa i znowu jedzenie
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Travernery, dziekuje
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam wam wszystkim leżącym w ciąży szczerze współczuje. To nie jest miłe Dobrze ze Ci kompa nie zabronili bo bys juz nam nic nie napisała! |
|
|
|
|
#341 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ja już po kąpieli, nudno mi dziś jakoś nie miałam co robić :P Jutro pobudka o 6 już widzę jak mi się będzie chciało wstać
|
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie skończyłam pracę domową ( papierkową ). Robię dla klientów zwroty vat od materiałów budowlanych ( za remont lub budowę ) i teraz przy końcu roku 5 osób sobie przypomniało, że chcą, aby im to zrobić. Z jednej strony dobrze, bo będzie parę złotych do budżetu
, z drugiej już mi się te faktury śnić zaczynają.Na jutro planujemy z TŻ wielkie porządki świąteczne. Już czas |
|
|
|
#343 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wrocilam z wosku i z manicure, na zewnatrz ****ziec jak w kileckim, no strasznie zimno, wczoraj bylo 20stopni a dzis leje i taka wichura mrozna, czapka by sie przydala normalnie! a musze wyjsc do rzeznika po miecho
![]() the_sania b.dziekuje za liste utowrkow, moze dam rade skads sciagnac moria44 a przypomnialo mi sie, ze pytalas w poprzednim watku o przechowywanie komorek macierzystych z krwi pepowinowej? a wiec do nas juz dotarla cala dokumentacja, jest troche wypelniania tych papierzysk, my bedziemy przechowywac w San Marino, gdyz we Wloszech nie ma takich bankow, bo Watykan jest przeciwny...mozna ew. taka krew podarowac chorym, temu Watykan nie jest no comment wybralismy San Marino, bo miesci sie na terytorium Wloch, ale jest tez sporo bankow ze Szwajcarii i Anglii Dziewczonka czyli dzis Ci zrobili to usg i to poniedzialkowe juz nie potrzebne?
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
ooo trzecia część
jakoś przestałam pisywać ma wątku, przeraziła mnie ilość stron z każdego dnia nie wytrzymałam Waszego tempa mamuski mam nadzieję, ze u Was wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Ja już w domku jestem. Wyskoczyłam dzisiaj z małżem na miasto pozałatwiać trochę spraw i przy okazji na małe zakupy bo siostra z młodym chorowitkiem została.
Z przedszkola wypisany, szkoda ale pani zaoferowała, że od wiosny może wrócić i przyjmą go chętnie. Byłam w sklepie z bielizną, nawet trafiłam na moją ulubioną ekspedientkę, uśmiałam się takie namioty mi dała Mąż wkurzył mnie serami dojrzewającymi więc za karę kupił mi lody http://www.zielonabudka.pl/miasto-no...a/produkty/225 Teraz pojechał odwieźć siostrę więc z dobre 1,5h go nie będzie, nic mu nie zostawię ![]() ![]()
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może nam się uda w przyszłą sobotę w końcu wziąć ślub , więc tylko ta zostaje nam na porządne sprzątanie.Dzisiaj proboszcz dzwonił do TŻ, z pytaniem, czy to dalej aktualne. Najlepsze jest to, że ktoś dzwonił do niego w tym tygodmiu z pytaniem o nasz ślub, czy był, czy będzie i dlaczego się w październiku nie odbył, a on nie wie kto. Ale oczywiście informacji udzielił. Ja się pytam tylko po co?? Ciekawe, co tam u Kasi się dzieje?? Mam nadzieję, że nie odzywa się ze względu na przygotowania do ślubu, a wszystko u niej ok. |
|
|
|
|
#348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
i chciałabym żeby dokładnie lekarz wszystko pomierzył, te przepływy, sprawdził serduszko i inne rzeczy, a teraz to mierzyli te podstawowe organy - glówka, brzuszek, kośc udowa, pomiar tętna dzidziusia, ocena łożyska i to wszystko. Dodatkowo miałam usg nerek. Usg sobie przesuniemy i zrobimy jeszcze jedno
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kwasnej smietanie gorlaski przepis
|
|
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie to jak w banku, oby udało mi się zastać was jeszcze na poczekalni z tą nowiną ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- o tak, z tym się zgodzę. Mi lekarz (na kilka dni przed porodem) podczas badania gin., grzebie, grzebie i mówi "jeszcze wszystko daleko w Himalajach" to taka jedna z wielu anegdotek. Wstrętny był
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Agus87 czy ja mogę prosic o zaproszenie do klubu, w razie wypadku chcialabym miec z Wami kontakt
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W rogu malo wod... i sobie mysle, gdzie ten brzuch ma rog ![]() pamietam to jak z wczoraj ![]() cos mi klawiatura zle dziala, wszystko poprzestawiane
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra wyłączam komputer, bo znowu mi się dostało
. Wkur...... mnie toDobranoc kobitki
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja już jestem takaaa śpiąca. Uśpił mnie dzisiejszy aerobik
Poza tym dziś znów, trochę na siłę, zjadłam garść żelek ale dzidziek nie szaleje, szkooda ![]() anulinka no ja też mam nadzieję, że kasi nie ma tylko dlatego, że robi sobie maseczki, maluje pazury i dopina wszystko na ostatni guzik W sumie, to szkoda że nie zapytałam gdzie ma ten ślub, może bym ją podejrzała w kościele gdyby nie miała nic przeciwko ![]() principessina no my też chyba będziemy przechowywać ale póki co decyzja nie podjęta, zgłębiam temat ![]() Kwiatecek pewnie nie jesteś pierwszą ani ostatnią ciężarówką, która fiknęła na śniegu. Ja się tego też bardzo boję tym bardziej, że zimą chodzę w uggach i emu a one są dosyć mocno poślizgowe. Ale tak jak dziewczyny pisały, jeśli nic nie boli a dzidziek się jeszcze wierci to pewnie jest wszystko ok. Gdybyś się jednak miała stresować i zamartwiać to lepiej podjechać do ginka i podejrzeć czy wszystko jest na swoim miejscu ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Aaaaa, przecież kasia ma cywilny P.S. Na polsacie Jumanji mój ulubiony film z dzieciństwa
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka dobrze że się lepiej czujesz, pamiętam jak na pordoówce u mnie niby nie można było komórek używać a wszyscy zaraz po urodzneiu wszędzie wydzwaniali, ja też
![]() katarzynka00 witaj co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???principessina a wiesz że te komórki macierzyste zazwyczaj nie nadają się dla danej osoby, można je komuś oddać, albo rodzeństwu ... Kwiatecek dobrze, że nic się nie dzieje po tym upadku, dzidzia jest chroniona przez wody i ma tam mięciutko i cieplutko, więc możesz się uspokoić ![]() MoniaK moja Zosia ma 1,5roku i świetnie bawi się klockami Duplo, umie już budować wieże i wybiera sobie podobne klocki, składa, zamienia, otwiera okienka, bardzo lubi się nimi bawić ![]() znów weekend Zosia nie chciała zasnąć )choróbsko jakoś się nie roziwnęło, ale trochę kaszle oby na tym się skończyłonadal nie mamy żadnego prezentu ![]() dziecko sąsiadów znowu panicznie płacze (współczuję im) wiecie co już drugi raz widzę w toalecie, że mam majtki lewo na prawo (nie tył na przód), nie wiem co się ze mną dzieje mózg mi się pomniejszył chyba
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-10 o 20:36 |
|
|
|
#356 |
|
Moderatoreska
|
Aaaaa siorka dziś dzwoniła i prawdopodobnie będzie miała 2 synków
![]() Lekarz jej dzisiaj powiedział, że stawia na chłopaczków ![]() A ja własnie wisiałam też godzinkę na skype gadałam z małżem No i może wrócić dopiero w środę do domku 22 grudnia jeśli będzie w miarę pogoda.
|
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesnie jej powiedzieli
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Siorka jest w 13 tygodniu wiadomo, że jeszcze wcześnie, ale oni nie nastawiaja sie na 100% bo wiedzą że jeszcze może się cos zmienić. Ona chciala parkę, a jak nie to właśnie dwóch chłopców Może jej sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się przez długi czas marzyli właśnie dwaj chłopcy, bliźniacy Cytat:
Właśnie dlatego ciągle myślę, szukam, czytam fora i inne aby przekonać się czy warto Rzecz jeszcze w tym, że nauka cały czas idzie do przodu i być może za 5-10 lat będziemy wiedzieć dużo więcej o właściwościach leczniczych komórek macierzystych i będą jeszcze cenniejsze niż dziś.Najlepiej by było, gdyby taką krew można było oddawać nie do banku prywatnego, za całkiem duże pieniądze a do banku państwowego, gdzie krew nie byłaby przechowywana imiennie tylko po prostu byłaby taka baza. Wtedy to by miało sens ale nasze państwo nie może sobie oczywiście na to pozwolić. Z drugiej strony gdyby spojrzeć na to ekonomicznym okiem, to chyba opłacałoby się bardziej prowadzenie takiego banku i leczenie komórkami macierzystymi niż leczenie chorych ludzi lekami i chemią, to też przecież dużo kosztuje. Może za parę lat coś się u nas zmieni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

Obserwuj się i tyle.

Zrób to,co rozum Ci podpowiada
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
koniecznie daj znać o dobrej wiadomości, my tu czekamy na znak od Ciebie, że masz fasolkę 

. Dzisiaj zapytałam lekarza na usg czy może widac co tam jest i usłyszałam "no w ciąży pani jest"
bardzo śmieszne.

Czekamy na Ciebie fasolko

co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???
oby na tym się skończyło
Mi się przez długi czas marzyli właśnie dwaj chłopcy, bliźniacy