Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 17:15   #331
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
[Boze dziewczyny, szlam z zakupami i wywrocilam sie na lodzie, jakos tak bokiem na tylek i na reke, strasznie sie wystraszylam minelo jakies 40 minut, jestem juz w domu nie czuje ruchy delikatne, ale i tez nie krwawie, strasznie sie wystraszylam, niewiem czy nie zrobilam krzywdy dziecku, dziewczyny powiedzcie cos prosze.. bo sie cala z nerwow trzese..
Kochana jeśli dobrze się czujesz, nic cię nie boli, nie pojawiły sie jakies nowe objawy to nie masz co panikować, kobieta w ciąży nie jest jak porcelana, że każde pukniecie, uderzenie moze jej zaszkodzić
Ja wczoraj tez zaliczyłam glebę jak to się mówi i co nic się nie dzieje wszystko jest ok, jesli by mnie coś niepokoiło oczywiście skonsultowałabym się z lekarzem, ale na szczęscie nie musiałam i ty pewnie też nie będziesz musiała Obserwuj się i tyle.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-12-10 o 17:16
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:20   #332
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
A ja bym jakos chyba nawet nie pomyslała o szpitalu.. Posiedziałabym i uspokoiła się to po pierwsze Zrób to,co rozum Ci podpowiada
w pobliskim szpitalu nawet polozniczego nie ma oddzialu, ide poleze i bede czuwac, najwazniejsze,ze sie rusza.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana jeśli dobrze się czujesz, nic cię nie boli, nie pojawiły sie jakies nowe objawy to nie masz co panikować, kobieta w ciąży nie jest jak porcelana, że każde pukniecie, uderzenie moze jej zaszkodzić
Ja wczoraj tez zaliczyłam glebę jak to się mówi i co nic się nie dzieje wszystko jest ok, jesli by mnie coś niepokoiło oczywiście skonsultowałabym się z lekarzem, ale na szczęscie nie musiałam i ty pewnie też nie będziesz musiała Obserwuj się i tyle.
Tez tak na lodzie sie przewrocilas??Ja w jakas bruzde stanelam, a specjalnie nalozylam glany bo myslalam,ze w nich nie polece...
Stary 2010-12-10, 17:21   #333
eweska
Moderatoreska

Cytat:
w pobliskim szpitalu nawet polozniczego nie ma oddzialu, ide poleze i bede czuwac, najwazniejsze,ze sie rusza.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Tez tak na lodzie sie przewrocilas??Ja w jakas bruzde stanelam, a specjalnie nalozylam glany bo myslalam,ze w nich nie polece...
Tak na lodzie sie poślizgnęłam i upadłam do przodu na kolana i ręce.
Stary 2010-12-10, 17:40   #334
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę Na pewno wszystko jest dobrze
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:47   #335
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Też tak myślę Na pewno wszystko jest dobrze
Dziekuje dziewczyny;* mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze, postaram sie wreszcie uspokoic, a na przyszlosc bede uwazac.
Stary 2010-12-10, 17:59   #336
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
o tu was mam
pędzicie jak burze

gratuluje brzuszków.Wszystkie pięknie wyglądacie

U mnie wszystko ok. Dostałam @ z czego się niezmiernie ciesze.Jestem coraz bliżej realizacji marzeń
Kasia koniecznie daj znać o dobrej wiadomości, my tu czekamy na znak od Ciebie, że masz fasolkę

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ale to jest zwykły falvit i pisze na odwrocie ze zawiera fiolacyne (kwas foliowy) 100% zalecanego dziennego spożycia. Więc chyba ok nie?
to zależy jaką ma dawkę...

Cytat:
niewiem co mam robic, w sumie nic sie nie dzieje, ruchy czuje, nie plamie.
Cytat:
Dziekuje dziewczyny;* mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze, postaram sie wreszcie uspokoic, a na przyszlosc bede uwazac.
Kwiatecek, ja jako weteranka izby przyjęć w ciąży odradzam Ci szpital, póki nic się nie dzieje. Dziecko jest chronione przez pęcherz i amortyzowane przez wody płodowe. Gdyby działo się coś złego z maleństwem, bo byś plamiła, albo krwawiła, a wtedy masz powód, żeby odwiedzić szpital. Jak nic Cię w macicy nie boli, to nie masz powodów do niepokoju, tylko uważaj na siebie Kochana.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:17   #337
eweska
Moderatoreska

Ale dzis tu pustki, aż dziwne :P
Stary 2010-12-10, 18:21   #338
agus87
Zakorzenienie

kurcze zjadlam kawalek drozdzowki bo mi tesciowa kupila no i mnie zgaga pali ajjjjjj
ide na spacer i bede prasowac, eh chyba ze 2h mi to zajmie
a w niedziele na kolejna impreze imieninowa
i znowu jedzenie
Stary 2010-12-10, 18:28   #339
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Travernery, dziekuje mysle, ze jakby cos sie mialo dziac to juz bym czula, troszke brzuch mnie pobolewa ale to z nerwow zawsze tak mam bo gorzej sie wkurzylam jak Tz powiedzial zebym uwazala jak chodze zamiast mnie pocieszyc.. dobrze,ze chociaz z Wami tu moge swobodnie porozmawiac, zawsze mi cos doradzicie.
Stary 2010-12-10, 18:44   #340
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Principessina ja muszę niestety odwołac to usg . Dzisiaj zapytałam lekarza na usg czy może widac co tam jest i usłyszałam "no w ciąży pani jest" bardzo śmieszne.

Na moją sale przyjeli teraz dziewczyne z trojaczkami, ale mamy sensacje . 32 tydzien chca ja dotrzymac do poczatku 36, żeby ,maluchy jeszcze podrosly
aj, z odzywek lekarzy to by można było tomy książek napisać! Mądrale

Ja tam wam wszystkim leżącym w ciąży szczerze współczuje. To nie jest miłe Na szczęście możecie sobie pogadać, poopowiadać.
Dobrze ze Ci kompa nie zabronili bo bys juz nam nic nie napisała!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:49   #341
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurcze zjadlam kawalek drozdzowki bo mi tesciowa kupila no i mnie zgaga pali ajjjjjj
ide na spacer i bede prasowac, eh chyba ze 2h mi to zajmie
a w niedziele na kolejna impreze imieninowa
i znowu jedzenie
Mnie też po drożdżowym zgaga pali :/ A uwielbiam

Ja już po kąpieli, nudno mi dziś jakoś nie miałam co robić :P
Jutro pobudka o 6 już widzę jak mi się będzie chciało wstać
Stary 2010-12-10, 18:55   #342
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ale dzis tu pustki, aż dziwne :P
Ja właśnie skończyłam pracę domową ( papierkową ). Robię dla klientów zwroty vat od materiałów budowlanych ( za remont lub budowę ) i teraz przy końcu roku 5 osób sobie przypomniało, że chcą, aby im to zrobić. Z jednej strony dobrze, bo będzie parę złotych do budżetu, z drugiej już mi się te faktury śnić zaczynają.

Na jutro planujemy z TŻ wielkie porządki świąteczne. Już czas
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:57   #343
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja właśnie skończyłam pracę domową ( papierkową ). Robię dla klientów zwroty vat od materiałów budowlanych ( za remont lub budowę ) i teraz przy końcu roku 5 osób sobie przypomniało, że chcą, aby im to zrobić. Z jednej strony dobrze, bo będzie parę złotych do budżetu, z drugiej już mi się te faktury śnić zaczynają.

Na jutro planujemy z TŻ wielkie porządki świąteczne. Już czas
Ja porządki świątecznie planuję na przyszly tydzien, pomału będę ogarniac, najpierw synka pokój, później duży, łazienka i przedpokój i na końcu kuchnia bo tam najbardziej się brudzi
Stary 2010-12-10, 19:03   #344
principessina
Zakorzenienie

Ja wlasnie wrocilam z wosku i z manicure, na zewnatrz ****ziec jak w kileckim, no strasznie zimno, wczoraj bylo 20stopni a dzis leje i taka wichura mrozna, czapka by sie przydala normalnie! a musze wyjsc do rzeznika po miecho

the_sania b.dziekuje za liste utowrkow, moze dam rade skads sciagnac

moria44 a przypomnialo mi sie, ze pytalas w poprzednim watku o przechowywanie komorek macierzystych z krwi pepowinowej? a wiec do nas juz dotarla cala dokumentacja, jest troche wypelniania tych papierzysk, my bedziemy przechowywac w San Marino, gdyz we Wloszech nie ma takich bankow, bo Watykan jest przeciwny...mozna ew. taka krew podarowac chorym, temu Watykan nie jest no comment
wybralismy San Marino, bo miesci sie na terytorium Wloch, ale jest tez sporo bankow ze Szwajcarii i Anglii

Dziewczonka czyli dzis Ci zrobili to usg i to poniedzialkowe juz nie potrzebne?
Stary 2010-12-10, 19:04   #345
Klaterina
Zadomowienie

ooo trzecia część jakoś przestałam pisywać ma wątku, przeraziła mnie ilość stron z każdego dnia nie wytrzymałam Waszego tempa mamuski

mam nadzieję, ze u Was wszystko jest w porządku
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:06   #346
Siasiek
Zadomowienie

Ja już w domku jestem. Wyskoczyłam dzisiaj z małżem na miasto pozałatwiać trochę spraw i przy okazji na małe zakupy bo siostra z młodym chorowitkiem została.
Z przedszkola wypisany, szkoda ale pani zaoferowała, że od wiosny może wrócić i przyjmą go chętnie.
Byłam w sklepie z bielizną, nawet trafiłam na moją ulubioną ekspedientkę, uśmiałam się takie namioty mi dała

Mąż wkurzył mnie serami dojrzewającymi więc za karę kupił mi lody
http://www.zielonabudka.pl/miasto-no...a/produkty/225
Teraz pojechał odwieźć siostrę więc z dobre 1,5h go nie będzie, nic mu nie zostawię

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:06   #347
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ja porządki świątecznie planuję na przyszly tydzien, pomału będę ogarniac, najpierw synka pokój, później duży, łazienka i przedpokój i na końcu kuchnia bo tam najbardziej się brudzi
TŻ ma jutro wolne, więc mi pomoże.
A może nam się uda w przyszłą sobotę w końcu wziąć ślub, więc tylko ta zostaje nam na porządne sprzątanie.
Dzisiaj proboszcz dzwonił do TŻ, z pytaniem, czy to dalej aktualne.
Najlepsze jest to, że ktoś dzwonił do niego w tym tygodmiu z pytaniem o nasz ślub, czy był, czy będzie i dlaczego się w październiku nie odbył, a on nie wie kto.
Ale oczywiście informacji udzielił. Ja się pytam tylko po co??

Ciekawe, co tam u Kasi się dzieje?? Mam nadzieję, że nie odzywa się ze względu na przygotowania do ślubu, a wszystko u niej ok.
Stary 2010-12-10, 19:14   #348
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Ja tam wam wszystkim leżącym w ciąży szczerze współczuje. To nie jest miłe Na szczęście możecie sobie pogadać, poopowiadać.
Dobrze ze Ci kompa nie zabronili bo bys juz nam nic nie napisała!
No właśnie zabronili mi, ale mam to gdzieś . W regulaminie też napisali, że telefonów nie można używac, a wszyscy używaja

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wrocilam z wosku i z manicure, na zewnatrz ****ziec jak w kileckim, no strasznie zimno, wczoraj bylo 20stopni a dzis leje i taka wichura mrozna, czapka by sie przydala normalnie! a musze wyjsc do rzeznika po miecho

the_sania b.dziekuje za liste utowrkow, moze dam rade skads sciagnac

moria44 a przypomnialo mi sie, ze pytalas w poprzednim watku o przechowywanie komorek macierzystych z krwi pepowinowej? a wiec do nas juz dotarla cala dokumentacja, jest troche wypelniania tych papierzysk, my bedziemy przechowywac w San Marino, gdyz we Wloszech nie ma takich bankow, bo Watykan jest przeciwny...mozna ew. taka krew podarowac chorym, temu Watykan nie jest no comment
wybralismy San Marino, bo miesci sie na terytorium Wloch, ale jest tez sporo bankow ze Szwajcarii i Anglii

Dziewczonka czyli dzis Ci zrobili to usg i to poniedzialkowe juz nie potrzebne?
Na to poniedzialkowe mieliśmy iśc z Tż razem, specjalnie wziął sobie wolne w pracy i chciałabym żeby dokładnie lekarz wszystko pomierzył, te przepływy, sprawdził serduszko i inne rzeczy, a teraz to mierzyli te podstawowe organy - glówka, brzuszek, kośc udowa, pomiar tętna dzidziusia, ocena łożyska i to wszystko. Dodatkowo miałam usg nerek. Usg sobie przesuniemy i zrobimy jeszcze jedno
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:15   #349
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też po drożdżowym zgaga pali :/ A uwielbiam

Ja już po kąpieli, nudno mi dziś jakoś nie miałam co robić :P
Jutro pobudka o 6 już widzę jak mi się będzie chciało wstać
ja jutro chrusty bede smazyc :P
na kwasnej smietanie
gorlaski przepis
Stary 2010-12-10, 19:25   #350
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Kasia koniecznie daj znać o dobrej wiadomości, my tu czekamy na znak od Ciebie, że masz fasolkę
koniecznie
macie to jak w banku, oby udało mi się zastać was jeszcze na poczekalni z tą nowiną

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
zobaczysz, że niebawem się uda i będziesz nosi pod sercem kochanego maluszka
pragnę tego.Bardzo.Mocno

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
o tak, z tym się zgodzę.
Mi lekarz (na kilka dni przed porodem) podczas badania gin., grzebie, grzebie i mówi "jeszcze wszystko daleko w Himalajach"

to taka jedna z wielu anegdotek.
Wstrętny był
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:38   #351
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

o tak, z tym się zgodzę.
Mi lekarz (na kilka dni przed porodem) podczas badania gin., grzebie, grzebie i mówi "jeszcze wszystko daleko w Himalajach"
to taka jedna z wielu anegdotek.
Wstrętny był
Apropo odzywek lekarzy, to dzisiaj też usłyszałam - po tym jak mu się dzidziol chował - "siedzi jak w windzie"

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Agus87 czy ja mogę prosic o zaproszenie do klubu, w razie wypadku chcialabym miec z Wami kontakt
Stary 2010-12-10, 19:42   #352
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Apropo odzywek lekarzy, to dzisiaj też usłyszałam - po tym jak mu się dzidziol chował - "siedzi jak w windzie"
Na usg w szpitalu lekarz cos mierzy i mowi tak
W rogu malo wod...
i sobie mysle, gdzie ten brzuch ma rog
pamietam to jak z wczoraj

cos mi klawiatura zle dziala, wszystko poprzestawiane

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:53   #353
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dobra wyłączam komputer, bo znowu mi się dostało . Wkur...... mnie to
Dobranoc kobitki
Stary 2010-12-10, 20:14   #354
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ja już jestem takaaa śpiąca. Uśpił mnie dzisiejszy aerobik

Poza tym dziś znów, trochę na siłę, zjadłam garść żelek ale dzidziek nie szaleje, szkooda

anulinka no ja też mam nadzieję, że kasi nie ma tylko dlatego, że robi sobie maseczki, maluje pazury i dopina wszystko na ostatni guzik
W sumie, to szkoda że nie zapytałam gdzie ma ten ślub, może bym ją podejrzała w kościele gdyby nie miała nic przeciwko

principessina no my też chyba będziemy przechowywać ale póki co decyzja nie podjęta, zgłębiam temat

Kwiatecek pewnie nie jesteś pierwszą ani ostatnią ciężarówką, która fiknęła na śniegu. Ja się tego też bardzo boję tym bardziej, że zimą chodzę w uggach i emu a one są dosyć mocno poślizgowe.
Ale tak jak dziewczyny pisały, jeśli nic nie boli a dzidziek się jeszcze wierci to pewnie jest wszystko ok.
Gdybyś się jednak miała stresować i zamartwiać to lepiej podjechać do ginka i podejrzeć czy wszystko jest na swoim miejscu

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Aaaaa, przecież kasia ma cywilny

P.S. Na polsacie Jumanji mój ulubiony film z dzieciństwa

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:23   #355
andziot
Zakorzenienie

Dziewczonka dobrze że się lepiej czujesz, pamiętam jak na pordoówce u mnie niby nie można było komórek używać a wszyscy zaraz po urodzneiu wszędzie wydzwaniali, ja też

katarzynka00 witaj cieszę się że się odezwałaś, trzymam kciuki co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???

principessina a wiesz że te komórki macierzyste zazwyczaj nie nadają się dla danej osoby, można je komuś oddać, albo rodzeństwu ...

Kwiatecek dobrze, że nic się nie dzieje po tym upadku, dzidzia jest chroniona przez wody i ma tam mięciutko i cieplutko, więc możesz się uspokoić ale uważac trzeba, ja też już bym parę gleb zaliczyła

MoniaK moja Zosia ma 1,5roku i świetnie bawi się klockami Duplo, umie już budować wieże i wybiera sobie podobne klocki, składa, zamienia, otwiera okienka, bardzo lubi się nimi bawić więc myśle że to odbry pomysł

znów weekend
Zosia nie chciała zasnąć (usypiałam ją godzinę )
choróbsko jakoś się nie roziwnęło, ale trochę kaszle oby na tym się skończyło
nadal nie mamy żadnego prezentu
dziecko sąsiadów znowu panicznie płacze (współczuję im)

wiecie co
już drugi raz widzę w toalecie, że mam majtki lewo na prawo (nie tył na przód), nie wiem co się ze mną dzieje
mózg mi się pomniejszył chyba

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-10 o 20:36
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:36   #356
eweska
Moderatoreska

Aaaaa siorka dziś dzwoniła i prawdopodobnie będzie miała 2 synków
Lekarz jej dzisiaj powiedział, że stawia na chłopaczków

A ja własnie wisiałam też godzinkę na skype gadałam z małżem No i może wrócić dopiero w środę do domku 22 grudnia jeśli będzie w miarę pogoda.
Stary 2010-12-10, 20:44   #357
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
To Ty będziesz miała 2 dziewczynki, żeby była równowaga w przyrodzie
Stary 2010-12-10, 20:44   #358
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

A ja własnie wisiałam też godzinkę na skype gadałam z małżem No i może wrócić dopiero w środę do domku 22 grudnia jeśli będzie w miarę pogoda.

wczesnie jej powiedzieli

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:50   #359
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
To Ty będziesz miała 2 dziewczynki, żeby była równowaga w przyrodzie
Oby oby

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

wczesnie jej powiedzieli
Siorka jest w 13 tygodniu wiadomo, że jeszcze wcześnie, ale oni nie nastawiaja sie na 100% bo wiedzą że jeszcze może się cos zmienić. Ona chciala parkę, a jak nie to właśnie dwóch chłopców Może jej sie sprawdzi
Stary 2010-12-10, 20:51   #360
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje Mi się przez długi czas marzyli właśnie dwaj chłopcy, bliźniacy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
principessina a wiesz że te komórki macierzyste zazwyczaj nie nadają się dla danej osoby, można je komuś oddać, albo rodzeństwu ...
Szansa na wykorzystanie krwi przez dziecko, od którego została ona pobrana wynosi 1:2700.
Właśnie dlatego ciągle myślę, szukam, czytam fora i inne aby przekonać się czy warto Rzecz jeszcze w tym, że nauka cały czas idzie do przodu i być może za 5-10 lat będziemy wiedzieć dużo więcej o właściwościach leczniczych komórek macierzystych i będą jeszcze cenniejsze niż dziś.

Najlepiej by było, gdyby taką krew można było oddawać nie do banku prywatnego, za całkiem duże pieniądze a do banku państwowego, gdzie krew nie byłaby przechowywana imiennie tylko po prostu byłaby taka baza. Wtedy to by miało sens ale nasze państwo nie może sobie oczywiście na to pozwolić. Z drugiej strony gdyby spojrzeć na to ekonomicznym okiem, to chyba opłacałoby się bardziej prowadzenie takiego banku i leczenie komórkami macierzystymi niż leczenie chorych ludzi lekami i chemią, to też przecież dużo kosztuje.

Może za parę lat coś się u nas zmieni

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości