|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
U nas wszystko dobrze..Oliwier zaczol chodzic w listopadzie ,jakos tak na poczatku czyli w 11 miesiacu ma 7 ząbkow Mierzy 77cm a ile wazxy to teraz nie bardzo wiem ale pewnie kolo 10kg..jest szczuplutki ale za to bardzo zwinny Kocham jego minki..usmieszki..i jak opowiada po swojemu...jednym slowem maly slodziak hehe jak pewnie wasze wszystkie dzieciatka oto kilka fotek
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik my przeszliśmy gehenne pzrez pomyłke w labolatorium i aż zerknełam an wyniki Piotrka te pprawne
Płytek może być więcej u takiego dziecka- to normalne. Piotruś w 6 tygodniu miał 509, limfocyty 72,4, neutrofile 10. Jakby było coś nie tak to oni od arzu by kazali Wam do szpitala jechać... my mieliśmy wynikiw cześniejsze pomylone i miał wg tamtych połowe mniej płytek krwi i to oznaczałoby białaczke. Ponoć one są najważniejsze jak w szpitalu słyszałam![]() Verusia śliczniutkie fotki ![]() Piotrek tez ma 11 msc i 7 ząbków
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
Napiszcie prosze co potrafia juz wasze malenstwa
![]() Gosik-oczywiscie trzymam kciuki Bedzie dobrze
Edytowane przez Verusia 23 Czas edycji: 2010-12-09 o 23:07 |
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz tutaj lekarka mi wytlumaczyla, jak to jest z tym Hashimoto, ze te przeciwciala dzialaja przeciw tarczycy blokujac jej funkcje i tak powstaje niedoczynnosc. Przyjmujac hormony redukuje sie te przeciwciala i jak jest ich mniej, to tarczyca powinna sama zaczac produkowac hormon i wtedy wszystko wraca do normy. Kuracja srednio trwa ok 3 miesiecy, ale moze tez krocej albo dluzej. Dla mnei osobiscie ma to sens, zeby po osiagnieciu odpowiednich wartosci powoli odstawiac dostarczany sztucznie hormon, zeby tarczyca sama regulowala jego poziom (tak zeby nie bylo szoku dla organizmu). Tak wiec jestem dobrej mysli, w styczniu mam kolejna kontrole i dokladnie jeszcze podpytam jak to bedzie, ale niech tylko mi sie nie waza mowic, ze mam brac to do konca zycia ![]()
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek wstaje wszędzie, spina się, siedzi ładnie, tańczy, śpiewa po swojemu, daje obslinione buiaki, widze, że rozumie jak mówie np przytul fretke(misia takiego ma), pokazuje rzeczy żebym mówiła co to jest, i pewnie wiele innych rzeczy....ale nie chodzi wogóle póki co
tylko raczkuje jak mały boing
|
|
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny znalazłam fajowskie lampki! teraz się zastanawiam, kto mógłby jedna kupić na urodziny
![]() czy któraś z was takie ma? http://allegro.pl/item1351512256.html |
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() pierwsza ![]() Byłam wczoraj z koleżanką na spotkaniu "Świadoma mama" prowadziła je Katarzyna Bujakiewicz- było super ta dziewczyna jest świetna, bardzo ją lubię, jest naturalna i spoko jajcara z niej. kolejne spotkanie już w styczniu ![]() dzisiaj sobie wzięliśmy z TZem wolny dzień, ja będę sie uczyć na weekendowe zaliczenia, a w ciągu dnia pójdziemy do restauracji na obiad Cytat:
to idę się uczyć, papapa i miłego dnia Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-10 o 10:53 |
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny ;*
Dzien dobry
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry.
my dzś po masakrycznej nocy. Ola budziła się chyba co 15-30 min, bolał ją brzuszek, do tego chciała cyca, z którgo nic nie leciało,więc ona się darła, mnie bolało, a tz spać nie mógł od tego i jak już przysypiał to chrapał ze zmęczenia i budził przyśniete dziecko i tak w kółko! masakra! jak ja mam odzwyczaić to moje dziecko od nocnego cycowania? |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Tarsia super te lampki!!!!
|
|
|
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
Olcia dziś sama poszła na sanki
![]() oto dowód: |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki z Iliviera przystojniak
A co bedzie czekac az mama sie wreszcie wybierze ![]() Dzien dobry ja juz po pracy PROSZE O KLIKNIECIA
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Podaj link to tez bede klikac dziewczyny powiedzcie mi jaka macie szczoteczke do zabkow i paste dla maluszkow moj maly ma 7 zabkow a lekarka mowi ze jeszczce nie trze myc dziwne to dla mnie...wiec na wlasna reke chce zacza mu juz myc bez wzgldu co ona mowi..wiec co proponujecie.?macie juz pierwsze sadzanie na nocniczek za soba?
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to Pietrusia ma link w podpisie ![]() co do nocniczka to my mamy od tygodnia, bo mała na urodziny dostała, ale jeszcze nie udło nam się z niego skorzystać.. sadzam ją rano i wieczorem ale nic z tego puki co mała ładnie na częsci go rozkałda![]() ale czytałam, że podobno do 1,5r dziecko nie ma świadomości parcia więc nie nauczy się robić na nocniczek - robienie wcześniej raczej należy do farta osoby sadzającej ![]() w temacie szczoteczek i past była rozmowa przez ostatnie 2 dni
|
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim bardzo dziekuje za kliczki
|
|
#2627 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam,
![]() Cytat:
Michaś chodzi jeszcze przytrzymując się (czasem jak się zapomni to stoi bez trzymanki bawiąc się czymś). Waży też koł0 10-11 kg a co do wzrostu to bez profesjonalnego zmierzenia wychodzi mi cos koło 78 cm. Ząbków mamy 4 "pełne" i dwa do połowy ![]() Cytat:
No mam nadzieję, że tak by postąpili chociaż ja sama zdecydowałam o badaniach tzn. bez skierowania od lekarza (bo to przy okazji robienia TSH, o którym tez sama zadecydowałam bo na skierowanie czekałabym pewnie jeszcze z rok!!!) więc mam nadzieję, że mimo tych "super" pielęgniareczek ktoś tam na te badania zerknął przed wydaniem ![]() Cytat:
![]() Też nie uśmiecha mi się brać do końca życia ale ja byłam już u 3 endo i każdy twierdzi to samo. ![]() Może zaświecisz mi światełko w tunelu...... ![]() Ale mądrala ![]() ![]() Pietrusia-kliknęłam A mój małż wraca dziś wcześniej z pracy-może będzie za 1,5h
Michaś 27.12.2009 Edytowane przez gosik_wwa Czas edycji: 2010-12-10 o 14:40 |
|||
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Pietrusia klikniete i wczoraj i dziś
a ja w domu bo Iza mi się rozchorowała - jade pozniej do lekarza, pewnie będzie antybiotyk byle mi grzesia nie rozłozyło |
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Oj Madziu Ty to biedna z tymi choróbskami. Dużo zdrówka dla Was
Jak robicie wodę cytynkową do picia dla Maluszków? woda przegotowana czy np.żywiec bez gotowania? dosładzacie czymś? nie mogę znaleźć posta (chyba że pisałayście w klubie to poproszę o cierpliwość i jeszcze raz bo ja tam nie mam zaproszenia) a muszę Michasia odstawić od herbatek bo się chyba uzależnił . Kiedyś pił też sama wodę ale teraz rzuca butelką/kubeczkiem i ryczy a widzę, że chce mu się pić Soczki też pije ale nie mogę mu dawać w takich ilościach bo to wpływa potem na jego kupy-zwariować można
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas sie to sprawdzilo i Fifi sika za kazddym razem po spaniu jak go posadze a jak nie zdaze to sika w locie![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Planuje Kupic Filipowi nowa posciel do lozeczka tulko nie moge sie zdecydo0wac.. http://allegro.pl/baby-raj-3el-posci...341576989.html 32 pasecki turkusowe http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...342318301.html baranki niebieskie Pietrusiu zaglosowaane ![]() bylam wczoraj na lyzwach wieczorem ze szwagierka i kolezanka ale sie wyszalalaysmy i jeszcz taak sypal snieg ze wrocilam do domu cala biala
|
|
#2631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba ze z Asica sie kiedys umowimy jesli jezdzisz oczywiscie i poszalejemy i poplotkijemy Dla nie posciel to ta z barankami bardziej
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky Piotrek też tak dzisaj na sanki poszedł... chciałam filmik nagarać ale wtedy rzucił się an telefon
Verusia ja sadzam 2 razy dziennie narazie- po drzemkach. Jeszcze rano muszę zacząć ale on wyje już za mlekiem jak tylko oczy otworzy ![]() Pietrusia zagłosoane ![]() Gosik no brak słów... napewno jak lekarz zoabczy to się uspokoisz W razie czego lepiej powtórzyć.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-10 o 15:17 |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
A my nocnika dalej nie mamy musze chyba wreszcie kupic
![]() BARDZO DZIEKUJE ZA KLICZKI
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu kliknełam
![]() Na łyżwy wybieram sie i wybrac nie moge tak samo z basnem (wstydze sie , taki ze mnie wieloryb i stroju nie mam kurcze
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-10 o 16:10 |
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Wybrałam w końcu wózio z Fishera
![]() My czekam na sanie mają przyjść koło 17 mam nadzieje, że do tego czasu śniegu napada ![]() Madziu zdrówka Wam życze ![]() Aguś z barankami ![]() tarasia super ta lamka |
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko farta a nawyku i faktu, ze dziecko po jakims czasie kojarzy fakt siadania na nocniku/wc (my mamy naklade na wc) z rozluznieniem zwieraczy. Takze przed tym 15 m-cem ma sie jeszcze szanse na zalapac na czas przed poczatkiem buntu dwulatka, kiedy maly nie bedzie raczej mial ochoty na nauke nowosci... ![]() Dlatego my zaczelismy wczesniej, no i dlatego tez, zeby maly sie nie bal i traktowal to ja zabawe Najlepiej sadzac zaraz po obudzeniu, w dzien tez po drzemce i ok. 20 min po piciu. U nas dziala ![]() Jak po wizycie?? Witam ja tak przelotem tylko....na weekend mnie tradycyjnie nie bedzie, jutro przyjezdza tez moja mama Buzki
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ENyeDvxlgcM
Moja niunia robi sama mniam mniam
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja sie juz chyba teraz pozegnam, bo czas zaczac sie pakowac. Takze zycze wam udanego weekendu i do uslyszenia z Ameryki Poludniowej )
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
no i powizycie jesteśmy - Izy gardło masakra i antybiotyk, na dodatek ma czerwoną skorkę - pytałam czy to moze byc reakcja alergiczna na pyralginum ale przeciez nie pierwszy raz brała, lekarz twierdzi ze to czasem jest przy infekcjach
przyznam się ze sie tez boję sepsy no i Grzes ma czerwone gardło - mowiłam doktorce ale mam poczekac jak bedzie goraczka bo teraz to i tak nic mu nie da a juz myslałąm ze nam się uda wytrwac bez chorób przyznam się Wam - wiedziałam ze bedzie któres chore - jak wiecie moja Mama nie zyje i zawsze jak mi się sni, to któres choruje, wyłozyło mnie, wiec miałam nadzieję, ze dzieci ominie, ale jak przysniła mi sie w środę to wiedziałam, ze któreś z dzieci się rozchoruje nie myślcie ze jestem wariatką ale ja w kwestie paranormalne traktuję jak coś oczywistego
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-12-10 o 19:23 |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
No i moja zmora juz spi, szybko i bezbolesnie. Ale dzis sei chlapala w wannie juz myslalam ze z niej nie wyjdzie bo jak jej mowilam wychodzimy to ona NIE NIE i oduwala sie jak najdale mnie i mowi MYJU MYJU i głowe albo buzie myla
![]() Magda mam nadzieje ze przynajmniej Grzes sie nie rozchoruje. A co do tych kwestii paranormalnych to ja tez wierze w cos takiego, chociaz mi sie nic takiego nigdy nie przytrafiło to babcia mi opowiadala o swoich historiach.
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-12-10 o 20:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

U nas wszystko dobrze..Oliwier zaczol chodzic w listopadzie ,jakos tak na poczatku czyli w 11 miesiacu
oto kilka fotek

W razie czego lepiej powtórzyć.