|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Ukręciłam odzywkę olejową "przed myciem": olej kokosowy + olej ze słodkich migdałów + masło shea + vit. E + lecytyna sojowa dla emulgacji + odrobinka oleju arganowego. I olejek eteryczny jasminowy dla zapachu. Nałożyłam wieczorem, rano zmyłam i to był strzał w 10! Nigdy chyba nie miałam tak odzywionych, a jednocześnie puszystych włosów. Zero obciązenia, blask, objętość. SUPER.
Co do L'occitane. Kupuję w opakowaniach-uzupełniaczach, wychodzi wtey ok. 70 zł za 400 mL szampon. Drogo, ale warto. |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa... ja to nie lubiłam rycyny ![]() [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2368194 2]nie zapomnę maseczki z banana - zmiksowany z miodem. zadowolona nakładam sobie na głowę. samo rozprowadzenie zajęło mi z 15 minut. zmywam... a tu szok... te troty się nie zmyły dobrze a płukałam 10 minut i 3krotnie umyłam. mama się przeraziła; dziecko, gdzie ty złapałaś te wszy! o tym że 2 dni śmierdziałam zgniłym bananem, nie wspomnę ![]() ja używam bardzo dużej il. olejów na końce po myciu spora łyżeczka. ze słodkich migdałów najlepszy ![]() niedawno kupiłam kokosa...ale ma jakiś dziwny zapach (nie jest zepsuty ![]() ![]() Miałam podobną przygodę z bananem. W Bravo Girl był przepis. Później nie sposób się było tego banana pozbyć. ![]() Co do kokosa, spróbuj go zostawić w lodówce na jakiś czas i jak już będzie zimny to powąchaj. Mój Efavit jak był w lodówce to miał piękny zapach, a jak go trzymałam w szafce to bleeeh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Konto usunięte
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2368194 2]niedawno kupiłam kokosa...ale ma jakiś dziwny zapach (nie jest zepsuty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
✌
|
Ja np na Parachute jestem uczulona. Ale za to olej z migdałów jest rewelacyjny.
![]() ![]()
#756 |
Konto usunięte
|
Ja na szczęście nie mam alergii na orzechy żadne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() efavit moj ladnie pachnie, nawet w szafce przetrzymywany ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2369230 5]Jak znajdziesz, to bierz z Efavitu albo z Parachute. Te są nierafinowane, ładnie pachną, świetnie smakują ![]() to nie do mnie odpowiedz, ale juz wiem ze musze kupic parachute, efavit mi nie pasuje, a moze parachute mi pomoze, bo po amli chyba wlosy mi bardziej wypadaja... ale ciezko mi okreslic, bo wlasnie zaczelam ja stosowac keidy to wlosy zaczely wypadac mi garsciami ![]()
![]() |
#758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie wiadomo, jak się zabrać, to najlepiej na początek użyć tego miodu naprawdę niewielką ilość. Ja go dodaję sporo, ale miodu używam już od dawna i u mnie się świetnie zmywa samą wodą. Aha, jakiś czas temu czytałam, że u niektórych osób włosy po miodzie mogą być suche i szorstkie i jest to spowodowane nadbudowywaniem się czegośtam na włosie- wtedy wystarczy umyć je szamponem i włosy powinny być już "normalne" (tak, wiem, bardzo naukowo to zabrzmiało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Witam was... wracam po długiej przerwie i okresie załamania...
Moje włosy kompletnie nie chcą rosnąć (zobaczcie w załącznikach) Pierwsze zdjęcie jest z 08.2010. a drugie z dzisiaj. Po 4 miesiącach nie widzę różnicy (a nie podcinałam ich) Może to dlatego, że przestałam o nie dbać... nie piję pokrzywy, nie łykam oleju z wiesiołka, nie olejuję ich w ogóle... Używam tylko szamponu z odżywką i jedwabiu w końcówki. Jestem załamana ![]()
Vi alla, alla har något att ge. Włosy: 43cm (03.11.2014) Cel: 50 ![]() Drożdże: 6/30 Edytowane przez bleedingsun Czas edycji: 2010-12-11 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poczytałam trochę o Tangle Teezer i nie wiem co myśleć. Naprawdę jest taki wspaniały? Bo już dawno był na tę szczotkę szał, a dopiero teraz się zainteresowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze mam cos z oczami ale ja widze roznice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chętnie dowiedziałabym się czegoś o tej szczotce, poniewaaż planuję zażyczyć sobie ją na gwiazdkę,
. Edytowane przez Inka_ Czas edycji: 2010-12-11 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Tangle Teezer i nie żałuję. Na pewno mniej włosów mi wypada przy czesaniu.
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powroc do picia pokrzywy drozdzy jakies wcierki suplementy no i masaz skalpu to podstawa nawet zeby wcierki zadzialaly ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
A ja chciałam zapytać na jakiej zasadzie działa Tangle Teezer? Czemu teraz wypada wam mniej włosów przy czesaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma lepszy gorszy - to to samo tylko inaczej stężone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o firmie gosh?
mam detoksykacyjną odżywke która ma extrakty zaraz po wodzie w składzie ![]() http://uholki.pl/opis/1809364/gosh-c...ych-detox.html
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-11 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Póki co używałam zwykłej szczotki, drewnianej, z naturalnego włosia i tangle teezer. No i ta ostatnia zdecydowanie wygrała. Plusem też jest że w moim przypadku nie powoduje elektryzowania jak inne ![]() Zobaczymy jeszcze jak sie sprawdzi jak włosy będą dłuższe niż BSL ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie widzialam jeszcze odzywki z kwasami AHA, nie slyszalam do tej pory o ich dzialaniu na wlosy, moze byc ciekawa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno przetestuje ![]() mam tylko jedno pytanie, z jakimi maskami stosujesz? mozna z sls? Cytat:
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
|
maska z sls??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam tę odżywkę i bardzo ją sobie chwalę ![]()
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze ![]() Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
![]()
tak maska może być z sls ja mam taka jedną.
a oto skład gosha: Aqua cetearyl alkohol (shea butter) (bilberry)extract sugar cane extract orange fruit extract lemon fruit extract sugar maple extract behetrimonium methosulfate c 10 isoaktyl...moinum chloride (wybaczcie za długa nazwa panthenol phenylopropyl...silicate diapropl ether lauryl alkohol citric acid phenoxyethanol piroctone olamine parfumhexyl cinnamal benzyl cinnamate lpha-isonethyl ionone linaol limoene citroellol geraniol i jak się ona prezentuje? o to super aniuta, dobrze ze niw wywaliłam pięniedzy w błoto ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-11 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przyłączam się do Was, bo moje włoski ostatnio w baardzo kiepskim stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.