Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 20:58   #361
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Gratulacje Mi się przez długi czas marzyli właśnie dwaj chłopcy, bliźniacy

Szansa na wykorzystanie krwi przez dziecko, od którego została ona pobrana wynosi 1:2700.
Właśnie dlatego ciągle myślę, szukam, czytam fora i inne aby przekonać się czy warto Rzecz jeszcze w tym, że nauka cały czas idzie do przodu i być może za 5-10 lat będziemy wiedzieć dużo więcej o właściwościach leczniczych komórek macierzystych i będą jeszcze cenniejsze niż dziś.

Najlepiej by było, gdyby taką krew można było oddawać nie do banku prywatnego, za całkiem duże pieniądze a do banku państwowego, gdzie krew nie byłaby przechowywana imiennie tylko po prostu byłaby taka baza. Wtedy to by miało sens ale nasze państwo nie może sobie oczywiście na to pozwolić. Z drugiej strony gdyby spojrzeć na to ekonomicznym okiem, to chyba opłacałoby się bardziej prowadzenie takiego banku i leczenie komórkami macierzystymi niż leczenie chorych ludzi lekami i chemią, to też przecież dużo kosztuje.

Może za parę lat coś się u nas zmieni
to w ogóle bardzo ciekawa kwestia,
1:2700 to i tak dużo, bo chodzi o to że narazie te komórki wykorzystuje sie do przeszczepów, a jesli któs ma chorobę wymagająca przeszczepu to zazwyczaj jego komórki macierzyste też mają mutację genetyczną która wywołała chorobę, czyli nie nadają sie do przeszczepu i trzeba i tak szukać u ludzi niespokrewnionych lub rodziny
jesli znajdziemy sposób na inne wykorzystanie tych komórek to będzie miało większy sens ...
tylko kiedy to będzie...
mnie niestety nie stać na płacenie tyle pieniędzy za to,
oby nigdy nie były potrzebne !!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:06   #362
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Pisałyście o śmiesznych tekstach lekarzy Mi sie tylko skojarzyła ostatnia wizyta u gin. Pytam czy mogę zawołać narzeczonego,żeby zobaczył dzidzie na usg a lekarka na to : "Jest narzeczony? To on zrobił dziecko?" ja mówię,że tak a ona" to może wejść" Bardzo sympatyczna i taka śmieszna babka

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:14   #363
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Pisałyście o śmiesznych tekstach lekarzy Mi sie tylko skojarzyła ostatnia wizyta u gin. Pytam czy mogę zawołać narzeczonego,żeby zobaczył dzidzie na usg a lekarka na to : "Jest narzeczony? To on zrobił dziecko?" ja mówię,że tak a ona" to może wejść" Bardzo sympatyczna i taka śmieszna babka

w sumie to pytanie ma sens
pewnie różnych historyjek się nasłuchała i naooglądała

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:18   #364
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

w sumie to pytanie ma sens
pewnie różnych historyjek się nasłuchała i naooglądała
haha, dokładnie Ale w związku z tym,że dziecko chyba faktycznie zabiera połowę inteligencji mamusi, to ja w pierwszej chwili nie mogłam załapać o co jej chodzi

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:19   #365
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej, nie dam rady wszystkiego doczytać.
Melduję się w 3 części tytuł świetny.
Byłam na badaniach prenatalnych wszystko super dzidziuś zdrowiutki. Wielka radość a jutro 15 tydzień zaczynamy.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2010-12-10 o 21:27
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:42   #366
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

moria, andziot

Fajne teksty maja wasi lekarze:Hahaha:
Stary 2010-12-10, 22:13   #367
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Apropo odzywek lekarzy, to dzisiaj też usłyszałam - po tym jak mu się dzidziol chował - "siedzi jak w windzie"

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------
tak kochana, przepraszam, nie wiedzialam, ze go nie masz
juz sle
Agus87 czy ja mogę prosic o zaproszenie do klubu, w razie wypadku chcialabym miec z Wami kontakt
Cytat:
Dziewczonka dobrze że się lepiej czujesz, pamiętam jak na pordoówce u mnie niby nie można było komórek używać a wszyscy zaraz po urodzneiu wszędzie wydzwaniali, ja też

katarzynka00 witaj cieszę się że się odezwałaś, trzymam kciuki co plaunujesz kupić córci na mikołaja ???

principessina a wiesz że te komórki macierzyste zazwyczaj nie nadają się dla danej osoby, można je komuś oddać, albo rodzeństwu ...

Kwiatecek dobrze, że nic się nie dzieje po tym upadku, dzidzia jest chroniona przez wody i ma tam mięciutko i cieplutko, więc możesz się uspokoić ale uważac trzeba, ja też już bym parę gleb zaliczyła

MoniaK moja Zosia ma 1,5roku i świetnie bawi się klockami Duplo, umie już budować wieże i wybiera sobie podobne klocki, składa, zamienia, otwiera okienka, bardzo lubi się nimi bawić więc myśle że to odbry pomysł

znów weekend
Zosia nie chciała zasnąć (usypiałam ją godzinę )
choróbsko jakoś się nie roziwnęło, ale trochę kaszle oby na tym się skończyło
nadal nie mamy żadnego prezentu
dziecko sąsiadów znowu panicznie płacze (współczuję im)

wiecie co
już drugi raz widzę w toalecie, że mam majtki lewo na prawo (nie tył na przód), nie wiem co się ze mną dzieje
mózg mi się pomniejszył chyba
ja tez tak mam
Stary 2010-12-10, 22:57   #368
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Zobacz na ulotce, czy można zażywać w czasie ciąży, to będziesz miała odpowiedź.
Nie ma ulotki

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
A ja bym jakos chyba nawet nie pomyslała o szpitalu.. Posiedziałabym i uspokoiła się to po pierwsze Zrób to,co rozum Ci podpowiada
Ło matko, ja też nawet bym nie pomyslała o szpitalu, jak nic sie nie dzieje, noga nie złamana, dzidzia kopie i nie krwawisz to mam nadzieje ze już leżysz i masz sie dobrze

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
P.S. Na polsacie Jumanji mój ulubiony film z dzieciństwa
Mój też ulubiony Ale ja to przezywałam -

Byliśmy na zakupach, kupilismy farbe i listwy ozdobne i jakies tam inne szmelce.
Jutro sobota - zaczynam 16 tydz jaaaa ale leci... Tyle co sie człowiek dowiedział a tu już tyle czasu minęło...
Pewno bedziemy szli spac, całuje Was na noc

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 06:30   #369
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Wpadłam tylko sie przywitać i zmykam szykować się dalej, dzis ten turniej i kto to widział wstawanie o 6 rano w sobotę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 08:25   #370
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK moja Zosia ma 1,5roku i świetnie bawi się klockami Duplo, umie już budować wieże i wybiera sobie podobne klocki, składa, zamienia, otwiera okienka, bardzo lubi się nimi bawić więc myśle że to odbry pomysł
zdolna dziewczynka a ja już oczopląsu dostaję od tych zabawek i nie wiem co wybrać
ps. podoba mi się imię Zosia

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wpadłam tylko sie przywitać i zmykam szykować się dalej, dzis ten turniej i kto to widział wstawanie o 6 rano w sobotę
współczuję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 09:18   #371
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

My już po śniadanku. TŻ kupił świeży chlebuś i zrobiłam kanapki, a na deser będzie sernik mojej mamuśki
Musimy się dobrze posilić, bo przed nami wielkie porządki świąteczne
TŻ bierze się za kuchnię, ja jeszcze mam trochę pracy z papierami, ale potem do niego dołączę.

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 10:10   #372
moria44
Wtajemniczenie

Helllloł

Ja myślałam, że już kilka stron od wczoraj naskrobane będzie a tu pustki.... no taaaak sobota Tylko biedna eweska na turniej wstała

No nic, ja już po śniadaniu, muszę się zebrać w sobie i umyć włosy, tak mi się nie chceee
Tyle pisałyście o sprzątaniu to może ja chociaż moją szafę ogarnę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 10:12   #373
Paulizia
Wtajemniczenie

Ewesko piekne makijaze!!!! Juz od dawien dawna mysle o kursie makijazu. Moze w koncu sie zapisze... niedlugo bede miala tyyyyle wolnego czasu
Aliczka z Ciebie to lachon jest I sliczne paznokietki robisz. Mnie sie podobaja delikatne i sredniej dlugosci frencze

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej Katarzynka, powodzenia Ci życzę

Dobrze, że już lepiej u Ciebie. Jak się już okaże co i jak to może Cie szybciej wypuszczą skoro już lepiej...

Coś Wam pokaże, sorki za strój na szybko foty robiłam żeby Wam pokazać jak moje dziecko się ciśnie. Aż mi się ten film przypomniał... to dopiero 20 tydz, co będzie dalej. I robi tak bardzo często, czasem nawet ałłła krzyknę...
Ale to fajnie wyglada Ja na swoim grubym brzuchu nie mam szans zobaczyc a poza tym wciaz czekam na kopniaki Nie moge sie doczekac, a polozna mi mowila, ze moge nawet poczuc dopiero kolo 25 tygodnia

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Katarzynko, trzymam kciuki za szybkie dołączenie do ciężarówek Wszystkiego dobrego!

Moria, ja chyba rok/dwa lata temu obejrzałam całość Przyjaciół, to mój ulubiony serial

Teraz na L4, to sporo czasu mam Nadrobiłam zaległości z Desperate Housewives [uwielbiam Longorię, mała, pyskata brunetka ], a teraz BH na zmianę z Housem, bo tego obejrzałam tylko 2 sezony

Może ogarnę też Losta, ale to już taka nuda, że nie wiem sama... ;/

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Siasiek, jaki brzuch ładny! Gładka skórka i ludzik sobie prawą stronę upodobał
Uwielbiam Desperate Housewives!!!! No wlasnie musze sobie sciagnac 6 serie, bo tylko jej nie widzialam!!!!

Katarzynko00 mocno trzymam za Ciebie kciuki i mam ogromna nadzieje, ze Aniolek wroci do brzuszka

No wlasnie Kasia ma dzisaj slub!!!!!! :roza :

A ja tez juz wstalam, po sniadanku jestem, po weekendowej kawce, paczku i zjadlam jeszcze kawalek ciasta szefa Caly dzem z paczka wylal mi sie na koszulke wylizalam zeby sie nie zmarnowalo
Stary 2010-12-11, 10:20   #374
MoniaK
Zakorzenienie

Czy istnieje coś takiego jak zdrowe słodycze? Orzechy, bakalie, owoce ale co jeszcze można jeść w zamian? Macie pomysły?
Stary 2010-12-11, 10:27   #375
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK Ty sie lepiej nie katuj Ja tam uwazam, ze schudniemy po ciazy, a teraz jest okres, ze nikt mi nie powie GRUBAS, bo jestem uprzywilejowana
Stary 2010-12-11, 11:19   #376
amarcia
Wtajemniczenie

OOOOOOOOOOOO jak pusto... I ja pamietam, ze jakis forumowy ślub miał dzis być - najlepszego Kasieńko
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:22   #377
agus87
Zakorzenienie

czesc kochane
ja sobie sprzatam
robie na obiad pomysl na garnek bolonski
za chwile bede robic chrusty aaaaa
a pozniej na 16 ide do kina na harego z siostrzenica
bo ciocie juz tydzien prosi
Stary 2010-12-11, 11:23   #378
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK Ty sie lepiej nie katuj Ja tam uwazam, ze schudniemy po ciazy, a teraz jest okres, ze nikt mi nie powie GRUBAS, bo jestem uprzywilejowana
hahaha masz rację ale kurczę mam wyrzuty, że za dużo jem tych słodyczy
Stary 2010-12-11, 11:24   #379
violisia
Zadomowienie

czesc
dzidziol sie rozpycha chyba tak mnie ciagnie brzuchol zaraz pod pepkiem ze juz mnie to wkurza.. dobrze ze maly ruchliwy to wiem ze wszystko ok(kurde sie przyzwyczailam i mowie non stop maly, a rownie dobrze to moze byc mala..)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
miło mnie witacie kobietki
bardzo mi przyjemnie, dziękuje

Violisiu u mnie właściwie bez zmian.Dni wypełnia mi córeczka.Nie targają mną smutki, nawet zbliżające się święta nie wprawiają mnie w gorszy nastrój.
Narazie "choruje" i chce w takim stanie być do czasu aż uda mi się ponownie zafasolkować.
Przynajmniej mam taki plan, choć życie pokazało nie jestem najlepsza w planowaniu to mimo to będę dążyć do jego spełnienia
ciesze sie ze tak dobrze sie 3masz dobrze ze masz coreczke, wtedy zawsze łatwiej..

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
sprobowalam lekko obejsc regulamin na innym watku
jakbym czasem dostala bana, to bedziecie wiedzialy
ciekawe co porobiłaś:P
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
hej, nie dam rady wszystkiego doczytać.
Melduję się w 3 części tytuł świetny.
Byłam na badaniach prenatalnych wszystko super dzidziuś zdrowiutki. Wielka radość a jutro 15 tydzień zaczynamy.
super ze z dzidziusiem wszystko dobrze
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:36   #380
agus87
Zakorzenienie

wlasnie sie dowiedzialam, ze sasiadka ktora bylan u mnie na kawie 4 dnbi temu
urodzila corcie
62 cm
woow
Stary 2010-12-11, 11:48   #381
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
OOOOOOOOOOOO jak pusto... I ja pamietam, ze jakis forumowy ślub miał dzis być - najlepszego Kasieńko
Mi się wydaje, że nawet 2 śluby: Kasia i Catia.
Stary 2010-12-11, 11:56   #382
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ooo spodziewalam sie kolejnych 10 stron
ja sprzatalam wlasnie z TZtem i czekam na dzieci znajomych co sie mamy nimi opiekowac dzisiaj, ale humor nietegi bo sie strasznie poklocilismy z TZtem w miedzyczasie z trzaskaniem drzwiami itp, teraz mi glowa peka i martwie sie o dzidzie, w ogole zla jestem i rozzalona, klocily sie ciagle o jedno tylko jedno i to samo.grrr..
wlasnie dzisiaj sluby forumowe!
Kasiu i Catia najlepszego!!!
Anulinka w przyslzym tyg??
pozdrawiam, postaram sie wpasc dzisiaj choc watpie, najwczesniej pewnie bede jutro wieczorkiem

milego weekendu ciezarowki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:56   #383
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, że nawet 2 śluby: Kasia i Catia.
To wszystkiego najlepszego dla dziewczyn
Stary 2010-12-11, 12:01   #384
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Anulinka w przyslzym tyg??
Chcielibyśmy, ale zobaczymy czy się uda wszystko zgrać
Stary 2010-12-11, 12:03   #385
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Chcielibyśmy, ale zobaczymy czy się uda wszystko zgrać
to trzzymam kciuki!
ide sie zbierac na przyjazd dziewczynek bo mam jeszxze oczy podpuchniete po histerii klotni w TZtem.ehh
buziake

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:44   #386
ania2631
Wtajemniczenie

Kurcze lada moment i zacznie sie u mnie 15 tydzień a ja ciągle mam mdłości...brrrr.....
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:09   #387
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co
już drugi raz widzę w toalecie, że mam majtki lewo na prawo (nie tył na przód), nie wiem co się ze mną dzieje
mózg mi się pomniejszył chyba
Moj TZ jak byl maly, to mowil na to "napatatone" (Tlum:na druga strone), wiec do dzisiaj to nam zostalo. Ja bym powiedziala, ze mam majtki ubrane na patatone

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
To wszystkiego najlepszego dla dziewczyn
Sto lat niech nam zyja mlode pary (+1). Czyli co, sto lat niech nam zyja mlode... trojki?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:37   #388
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Sto lat niech nam zyja mlode pary (+1). Czyli co, sto lat niech nam zyja mlode... trojki?
Ha, ha, no właśnie ciekawe, jak tam nasze Panny Młode sobie radzą.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:54   #389
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kochane
Ja kolejny dzień w szpitalu, dzisiaj mam totalnego doła - dowiedziałam się na obchodzie, że wyniki badan i z krwi i z moczu są dobre, więc to raczej nie nerki. Mam dalej lezec i odpoczywac. W poniedzialek jeszcze bedzie wynik z posiewu - a oni jak zawsze nie wiedzą co mi jest. Normalnie czuję się jak jakiś ewenement, zawsze nie mogą mnie zdiagnozowac, przed ciążą też tak bylo Niedługo święta....i wszystko jest do dupy

Przynajmniej niektórzy maja piękny dzien - Kasiu, Catia wszystkiego najlepszego w tym najpiękniejszym dla Was dniu i na całe życie, bawcie się, cieszcie każdą chwilą, dzisiaj Wy jesteście najważniejsze

Agus dziękuję za zaproszenie do klubu
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 14:02   #390
agus87
Zakorzenienie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości