Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę... cz.27 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-11, 11:44   #1921
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

Ins już zaraz opowiadam ;p

Mam nową pracę bo w starej myśleli że będę im robiła wszystko za jedną stawkę nie powiem żę wysoką... znalazłam inną, taki prywatny klub dla malutkich dzieci czyli to co mnie interesuje ale w innym mieście.

Moja babcia ostatnio trafiła do szpitala przez kłótnie w domu została podobno popchnięta i miała złamane biodro, już jest po operacji i ma się dobrze ale martwimy się o odleżyny które zaczynają się robić i ogólnie średnia sytuacja z tą babcią.

Cały zeszły tydzień robiłam tłumaczenia symultaniczne dla takich Państwa w moim mieście i bity tydzień opiekowałam się Amerykaninem... wymęczyło mnie to strasznie.

TŻ i ja mamy się dobrze ma super prace, którą lubi i są jakieś plany ślubne powolutku. Mierzyłam sukienki żeby się zorientować jak wyglądam w jakich i powiem wam że chyba wybiorę krótką bo zazwyczaj nie chodzę w długich sukniach ba nigdy w nich nie chodzę... i czuje się w nich dziwnie więc zaczynam się zastanawiać nad krótką. Jeśli chodzi o zaręczyny to nie mam pierścionka i oficjalnie nie było posiedzenia z rodzicami ale wiedzą o planach ślubnych. Mama TŻta czasem się go pyta czy sobie jaj z niej nie robi bo raczej zachwoujemy wszytsko między sobą i powiemy im jak już będziemy mieli ustalone co i jak. Nie wiem ile zajmuje taka organizacja poczekam do nowego roku i zobaczymy co będzie.

i pije sobie wodę z cytryną, imbirem i ogórasem
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:47   #1922
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

I ja też powinnam posprzątać...
Wiem, że to 10 minut roboty, ale nie mogę się zebrać. Właściwie, to jakoś strasznie nie bałaganię, ale zawsze wszystkie ciuchy mam na wierzchu.
O ile jest tych ciuchów trochę, to problemu nie ma.
Ale aktualnie mam zawartość połowy szafy "pod ręką"

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

sanrioo, super że tak się układa
Skoro macie takie poważne plany (w sensie, tak daleko idące, że już suknię mierzyłaś) - to znaczy, że pierścień też się niebawem znajdzie
I fajnie, że z pracą się układa. Znaczy, że wszystko do przodu cieszę się bardzo !

Kciukam za babcię, coby szybko do zdrowia wróciła. Niefajna sytuacja. Może jakieś masaże, maści przeciwko odleżynom?
Stary 2010-12-11, 11:48   #1923
OlkaR
Zakorzenienie

Bry

Odebrałam z poczty przesyłkę- prezent od rodziców. Dostałam książkę "powiedz gdzie Cię boli"- coś a la dr House tylko, że o pracy weterynarza i śliczne długie kolczyki

Frezi, niekoniecznie zapuszczam. Na razie daję im odpocząć od suszenia i prostowania a tylko z tą długością mogę sobie na to pozwolić. Do 19 lutego na pewno nie zetnę, bo chcę jakieś upięcie na półmetek. Ale pod koniec lutego tak na 99% idę pod nożyczki

Korni obejrzałam na razie jeden odcinek ale całkiem całkiem. Taki luźny film, można obejrzeć
Stary 2010-12-11, 11:53   #1924
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Agatko a ja czytam że u Ciebie też coś kwitnie zaraz się zagłębię w lekturę wątku

no babcia ma maści, takie masaże narazie to jest etap tworzenia się tych odleżyn i mam nadzieję że to zniknie po tych maściach... ech myślę sobie że naprawdę ważne jest wybranie TŻ bo jak patrzę na relacje w moim domu to to jest tragedia jakaś najgorzej mnie wkurza że babcia na tym ucierpiała i to w taki sposób, dobrze że mój TŻ ze mną był przy tym wszytskim, jechał do szpitala i tak dalej. Nie było mnie w domu jak ta kłótnia była a jak wróciłam to już nie wiem co się działo bo musiałam jechać do szpitala po jakieś dokumenty rzeczy ;/
Stary 2010-12-11, 11:57   #1925
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Madziuś, Ty zawsze mówisz, że mi się poszczęści albo uda
uwielbiam Twój optymizm
bo tak bedzie moje słowa są prorocze

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Bisia wygląda na to, że brat i I. sie spotykają. Nie wiem jaka to jest relacja i nie chcę się wtrącać, ale M. zabrał ją do SPA, tydzień temu byli na desce na stoku, a wczoraj pytał się mnie co jej kupić na Gwiazdkę. Myślę, że gdyby nie jej mama to skończyłoby się na kłótni, a teraz wszystko się pokomplikowało...
a co sie stało?

Sanrioo przykro mi z Powodu Twojej babci mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze
Stary 2010-12-11, 11:58   #1926
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

madziu jesteśmy dobrej myśli
Stary 2010-12-11, 11:59   #1927
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Agatko a ja czytam że u Ciebie też coś kwitnie zaraz się zagłębię w lekturę wątku

no babcia ma maści, takie masaże narazie to jest etap tworzenia się tych odleżyn i mam nadzieję że to zniknie po tych maściach... ech myślę sobie że naprawdę ważne jest wybranie TŻ bo jak patrzę na relacje w moim domu to to jest tragedia jakaś najgorzej mnie wkurza że babcia na tym ucierpiała i to w taki sposób, dobrze że mój TŻ ze mną był przy tym wszytskim, jechał do szpitala i tak dalej. Nie było mnie w domu jak ta kłótnia była a jak wróciłam to już nie wiem co się działo bo musiałam jechać do szpitala po jakieś dokumenty rzeczy ;/
oj nie, "kwitnie" to za dużo powiedziane

Ech, to oby babci szybko się poprawiła, coby mogła zwiększyć zakres ruchu i zapobiec odleżynom. Słyszałam, że strasznie ciężko się takie coś goi i w ogóle bolesna sprawa

Madziuś, no to trzymam za słowo
Stary 2010-12-11, 11:59   #1928
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Bisia wygląda na to, że brat i I. sie spotykają. Nie wiem jaka to jest relacja i nie chcę się wtrącać, ale M. zabrał ją do SPA, tydzień temu byli na desce na stoku, a wczoraj pytał się mnie co jej kupić na Gwiazdkę. Myślę, że gdyby nie jej mama to skończyłoby się na kłótni, a teraz wszystko się pokomplikowało...
Może uda im się jeszcze zbudować coś trwałego

Cytat:
Ins już zaraz opowiadam ;p

Mam nową pracę bo w starej myśleli że będę im robiła wszystko za jedną stawkę nie powiem żę wysoką... znalazłam inną, taki prywatny klub dla malutkich dzieci czyli to co mnie interesuje ale w innym mieście.

Moja babcia ostatnio trafiła do szpitala przez kłótnie w domu została podobno popchnięta i miała złamane biodro, już jest po operacji i ma się dobrze ale martwimy się o odleżyny które zaczynają się robić i ogólnie średnia sytuacja z tą babcią.

Cały zeszły tydzień robiłam tłumaczenia symultaniczne dla takich Państwa w moim mieście i bity tydzień opiekowałam się Amerykaninem... wymęczyło mnie to strasznie.

TŻ i ja mamy się dobrze ma super prace, którą lubi i są jakieś plany ślubne powolutku. Mierzyłam sukienki żeby się zorientować jak wyglądam w jakich i powiem wam że chyba wybiorę krótką bo zazwyczaj nie chodzę w długich sukniach ba nigdy w nich nie chodzę... i czuje się w nich dziwnie więc zaczynam się zastanawiać nad krótką. Jeśli chodzi o zaręczyny to nie mam pierścionka i oficjalnie nie było posiedzenia z rodzicami ale wiedzą o planach ślubnych. Mama TŻta czasem się go pyta czy sobie jaj z niej nie robi bo raczej zachwoujemy wszytsko między sobą i powiemy im jak już będziemy mieli ustalone co i jak. Nie wiem ile zajmuje taka organizacja poczekam do nowego roku i zobaczymy co będzie.

i pije sobie wodę z cytryną, imbirem i ogórasem
o a jakaś data chodzi Wam już po głowach?

Cytat:
I ja też powinnam posprzątać...
Wiem, że to 10 minut roboty, ale nie mogę się zebrać. Właściwie, to jakoś strasznie nie bałaganię, ale zawsze wszystkie ciuchy mam na wierzchu.
O ile jest tych ciuchów trochę, to problemu nie ma.
Ale aktualnie mam zawartość połowy szafy "pod ręką"

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

sanrioo, super że tak się układa
Skoro macie takie poważne plany (w sensie, tak daleko idące, że już suknię mierzyłaś) - to znaczy, że pierścień też się niebawem znajdzie
I fajnie, że z pracą się układa. Znaczy, że wszystko do przodu cieszę się bardzo !

Kciukam za babcię, coby szybko do zdrowia wróciła. Niefajna sytuacja. Może jakieś masaże, maści przeciwko odleżynom?
Ja też mam całą szafę pod ręką co u mnie nie jest dobrym pomysłem, bo moja kotka lubi się zakopywać w tych ciuchach i spać ale mam małą szafę, do której jest ciężki dostęp i nie lubię strasznie do niej zaglądać ale już na wiosnę zmieniam pokój, robię remont i będziemy mieć duuuużą szafę!

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:03   #1929
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

wstępnie rozpatrywaliśmy maj i lipiec ale bliżej ze strony TŻ to nie wiem... z mojej strony napewno maj jest kuszący
Stary 2010-12-11, 12:03   #1930
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
wstępnie rozpatrywaliśmy maj i lipiec ale bliżej ze strony TŻ to nie wiem... z mojej strony napewno maj jest kuszący
2011? Myślisz, że jest szansa coś jeszcze zarezerwować?

Stary 2010-12-11, 12:08   #1931
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
2011? Myślisz, że jest szansa coś jeszcze zarezerwować?
2011

myślę że jest tzn. ja się upieram żeby to było w górach a tam już rozmawiałam ze znajomym bratem zakonnym i tam nas znają więc myślę że jest duża szansa. Po za tym to będzie małe wesele 35-40 osób ale narazie nic nie mówię bo nie ma szczególów... mam nadzieję że coś się da zorganizować w tym moim wymarzonym miejscu
Stary 2010-12-11, 12:09   #1932
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
2011

myślę że jest tzn. ja się upieram żeby to było w górach a tam już rozmawiałam ze znajomym bratem zakonnym i tam nas znają więc myślę że jest duża szansa. Po za tym to będzie małe wesele 35-40 osób ale narazie nic nie mówię bo nie ma szczególów... mam nadzieję że coś się da zorganizować w tym moim wymarzonym miejscu

Stary 2010-12-11, 12:11   #1933
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się że się u Was tak układa

w maju jest jakiś długi weekend więc zawsze to łatwiej z rezerwacjami
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:16   #1934
carmelova
Zakorzenienie

Madziu mój brat zachował się głupio, fakt(imprezował 2 noce z rzędu i nie odbierał telefonu), przyznał się I. że spotkał się kilka razy z kimś innym po ich zerwaniu, ale mama I. wydzwaniała do mojej mówiąc że M. bierze narkotyki, że wpadł w złe towarzystwo, moja mama bardzo to przeżyła. W dodatku mama I. robiła mojemu bratu fatalny PR u siebie w rodzinie i jak się dowiedziała, że się spotykają, to była strasznie oburzona, o czym nie omieszkała powiedzieć mojej mamie... Za dużo smrodku się wokół tego zrobiło.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:18   #1935
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu mój brat zachował się głupio, fakt(imprezował 2 noce z rzędu i nie odbierał telefonu), przyznał się I. że spotkał się kilka razy z kimś innym po ich zerwaniu, ale mama I. wydzwaniała do mojej mówiąc że M. bierze narkotyki, że wpadł w złe towarzystwo, moja mama bardzo to przeżyła. W dodatku mama I. robiła mojemu bratu fatalny PR u siebie w rodzinie i jak się dowiedziała, że się spotykają, to była strasznie oburzona, o czym nie omieszkała powiedzieć mojej mamie... Za dużo smrodku się wokół tego zrobiło.
O kurcze, to faktycznie się wszystko mocno pokomplikowało, no ale jeśli faktycznie chcą razem być, to może warto wszystko wyjaśnić

Stary 2010-12-11, 12:19   #1936
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

oo sanrio cześć mam nadzieję, że z babcią będzie lepiej i cieszy mnie to, że z Tż Ci się układa i powolutku planujecie

ja już pranie zrobiłam, byłam u weta, potem na zakupach i posprzątaliśmy mieszkanko no i niebawem jedziemy na obiadek do moich rodziców

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:35   #1937
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

wiem że będę miała problem z sukienką... podobają mi się takie nietypowe sukienki.. ubierałam chyba z 5 i najlepiej się czuje w takich zwiewnych i lekkich, prostych i koniecznie odciętych tasiemką lub czymś pod biustem.. nie widać mojego brzuszka i ładnie podkreśla to talie

o taka projektantka wpadła mi w oko i jej niektóre sukienki ale kto wie jak to na mnie będzie wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1283348286_82279332_CERES.jpg (56,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2010-12-11, 12:39   #1938
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Ja umyłam okna w domu, muszę jeszcze sałatkę zrobić i ogólnie to mi się nic nie chcę .

Chciałam dziś na zakupy jechać ale oczywiście
Stary 2010-12-11, 12:40   #1939
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
wiem że będę miała problem z sukienką... podobają mi się takie nietypowe sukienki.. ubierałam chyba z 5 i najlepiej się czuje w takich zwiewnych i lekkich, prostych i koniecznie odciętych tasiemką lub czymś pod biustem.. nie widać mojego brzuszka i ładnie podkreśla to talie

o taka projektantka wpadła mi w oko i jej niektóre sukienki ale kto wie jak to na mnie będzie wyglądało
wg mnie niekorzystnie biust wygląda u tej Pani - zmieniłabym nieco górę, ale dół mi się podoba tasiemkę warto by troszkę wyżej dać. Ogólnie zmieniłabym kilka szczegółów "po swojemu", ale zdecydowanie suknia ma potencjał

aaa, jak Ci się podobają takie zwiewne na dole i odcinane pod biustem, to szukaj sukien w stylu Empire
Stary 2010-12-11, 13:01   #1940
Gleniusia
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Macie butki

I Spację na dokładkę
fajne, bardzo mi się podobają świadkowa moja znalazła jakiś salon w Gdańsku, gdzie też robią buty na zamówienie, tylko muszę sprawdzić z jakiej firmy i pewnie się tam wybiorę jakoś w lutym. A ile czasu czekałaś na buty?

Cytat:
Jakie macie plany na weekend???

Ja dzisiaj leniuchuję, pięknię się i robię obiad. Nic ciekawego. Jutro miałam iść na koncert Brodki, ale okazało się że nie ma już biletów w przedsprzedaży :/ Może będą w kasie godzinę przed koncertem, ale nie wiadomo :/ Do tego Brodka się rozchorowała i odwołała dzisiejszy koncert w Trójce. Nie wiem czy jest sens czatować na bilety (których może nie być) by potem okazało się, że koncert się nie odbędzie...

No i była/obecna dziewczyna mojego brata poprosiła mnie o pomoc w pieczeniu muffinek na świąteczne firmowe spotkanie.
Co do planow na weekend to muszę ogarnąć syfek, jaki jest w mieszkaniu, potem o 18 przyjeżdżają znajomi na gierkę, a koło 21 jedziemy do Sopotu się spotkać z innymi znajomymi na piwko czy cuś

Jeśli chodzi o koncet to ja bym chyba odpuściła - całkiem możliwe, że koncert odwolają, ale to jakaś info chyba na stronie powinna być?

Sanrioo super, że tak się układa Kciukam za maj w taki razie
No i za babcię, żeby wszystko się ułożyło...
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:02   #1941
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

no zmiany są konieczne mi się podoba pomysł na sukienke ale i tak po swojemu bym coś chciała.. zresztą to jest masakra ceny tych sukienek.. jeden dzień i noc i 2000zł jak dobrze pójdzie za kiecke
Stary 2010-12-11, 13:24   #1942
magda2109
Zakorzenienie

Cześć

Dopiero Was nadrobiłam.Przyjechałam do rodziców, masakra co się dzieje na drodze. Myślałam, że w pewnym momencie stanę i już dalej nie pojadę, tak się bałam. Na drodze szklanka... Bałam się skręcać kierownicą. Ale dojechałam

Jutro wracam inną drogą, dłuższą, ale mam nadzieję, że przynajmniej odśnieżoną.

Zimnoooo
Stary 2010-12-11, 14:01   #1943
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
madziu jesteśmy dobrej myśli
to dobrze

Cytat:
Madziuś, no to trzymam za słowo

Cytat:
uuu to nieciekawie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Cześć

Dopiero Was nadrobiłam.Przyjechałam do rodziców, masakra co się dzieje na drodze. Myślałam, że w pewnym momencie stanę i już dalej nie pojadę, tak się bałam. Na drodze szklanka... Bałam się skręcać kierownicą. Ale dojechałam

Jutro wracam inną drogą, dłuższą, ale mam nadzieję, że przynajmniej odśnieżoną.

Zimnoooo
no jest okropnie, do tego ten deszcz

Dziewczyny które kupujecie baze art deco w Douglasie u Was też tak zmieniają miejsca gdzie jest stoisko art deco? Bo u mnie non stop masakra jakaś najpierw leżało koło Estee Lauder a teraz np. koło Bobby Brown u Was też?
Stary 2010-12-11, 14:07   #1944
Biska
Zakorzenienie

Madziuś, u mnie nie ma douglasa ja kupuję tę bazę w budce na rynku i płacę za nią 33 zł

Stary 2010-12-11, 14:12   #1945
frezyjka85
Zakorzenienie

podłogi w całym mieszkaniu - ODKURZONE I UMYTE
kurz z mebli - WYCZYSZCZONY
łazienka - ŚWIECI CZYSTOŚCIĄ
kuchnia - UMYTA
lustro - WYPUCOWANE
kwiatki - PODLANE

generalnie czuję się wytyrana....

a tyle jeszcze rzeczy przede mną..... przydałoby się:

posprzątać w szafie - ułożyć wszystkie ubrania
posprzątać w garderobie/spiżarce - straszny tam bałagan
i takie tam drobne rzeczy.....

nie chce mi się już!!!!!!!!!!
Stary 2010-12-11, 14:20   #1946
Gwizdak
Zakorzenienie

Dziewczyny coś Wam w Klubie napiszę, bo nie wytrzymam...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 14:23   #1947
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś Wam w Klubie napiszę, bo nie wytrzymam...
czekam...

Stary 2010-12-11, 14:24   #1948
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
czekam...
ja też.....
Stary 2010-12-11, 14:31   #1949
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuś, u mnie nie ma douglasa ja kupuję tę bazę w budce na rynku i płacę za nią 33 zł
hehe toś mnie pocieszyła

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
podłogi w całym mieszkaniu - ODKURZONE I UMYTE
kurz z mebli - WYCZYSZCZONY
łazienka - ŚWIECI CZYSTOŚCIĄ
kuchnia - UMYTA
lustro - WYPUCOWANE
kwiatki - PODLANE

generalnie czuję się wytyrana....

a tyle jeszcze rzeczy przede mną..... przydałoby się:

posprzątać w szafie - ułożyć wszystkie ubrania
posprzątać w garderobie/spiżarce - straszny tam bałagan
i takie tam drobne rzeczy.....

nie chce mi się już!!!!!!!!!!
pracuś
Stary 2010-12-11, 14:33   #1950
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
czekam...
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
ja też.....
no już no
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości