|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
No ale samodzielna Slodkosci M oj Tz wlasnie usypia malego marude a ja biore sie za mycie calej kuchni uhh juz mi sie nie chce hehe,a co do pasty i szczoteczki to musze was troszeczke nadrobic to napewno tam cos znajde Zmykam
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Izuni! |
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Hej LASECZKI!!!
Jej jak mnie tu dawno nie było!!! tylko mnie nie bijcie trochę was zaniedbałam ;pAle na klubie obiecałam, ze już będę, więc chociaż raz dziennie postaram się być! Bez bicia przyznam się, że tylko tą stronę przeczytałam. Madziu ah te wasze choroby, nie mogą się od was odczepić. DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!! Co do tarczycy, to u mnie też coś tam wyszło już przy górnej granicy. Mam nadzieję, że żadnych leków nie będę musiała brać. Ale wizytę u ENDO mam dopiero na lutego. Te przeklęte kolejki. Wiem, ze moja mama brała na tarczycę, ale przestała, jak się dowiedziała, że jest w ciąży Oczywiście wszystkie zdjęcia dzieciaczków BOSKIE I dla wszystkich wcześniejszych jubilatek i jubilatów, o których (nie bić) zaniedbałam STO LAT!!! A u nas tak: ZIMA!!! hehehe ![]() No to tak: - dziś byliśmy na szczepieniu. Amelka ani razu nie zapłakała. Ba chyba nawet nie zauważyła, ze zrobili jej ku ku Dzielna dziewczynka![]() Waży 12,300 kg i ma ok 82-83 cm Nie dała się dokładnie zmierzyć.- chodzi już prawie 2miesiące! - sama nauczyła się wstawać - mówi dużo takich dźwiękonaśladowczych słówek: * co to - cio to *kto to - to to * kto to jest - to to ee * trzy - tsi * kokoszka - ko ko * mniam mniam - mam mam - pokazuje jak ją boli głowa - pokaże jaka jest już duża - już nie mówiąc, ze robi kokoszkę i bije brawo - weźmie coś do ręki i pokazuje jak baba robi halo halo - ładnie pokazuje i mówi papa co do tej pory rzadko jej wychodziło. - jak mówię, mama goni goni to ucieka, a jak mama ucieka to wtedy Amelka mnie goni. - ostatnio pokazywała w okno i mówi :tata papa, tak samo jak jej się zapytać gdzie jest tata, a akurat nie ma to mówi tata papa, albo baba papa - nauczyła się wchodzić sama na schody - dziś nowość nauczyła się mówić si si i jak chciała dziś na nocnik to przyszła do mnie i mówi siii suuu, posadziłam ją na nocnik i zrobiła siku. Jak chce kupę, to też denerwuje się, i tak śmiesznie wymawia aaaa jakby stękała, więc wiem że zbiera się na kupę. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale jakiś postęp ![]() - jak chce pić, to chodzi przy nodze, marudzi. Jak się zapytam, czy chce piciu, to śmieje się, ale to trzeba jej robić natychmiastowo, bo zaczyna głośno krzyczeć. - cwaniara nauczyła się wszystko krzykiem wymuszać. Ale ja się tak łatwo nie daję. - usypia już jakiś czas sama w łóżeczku. Ale lubi jeszcze jak się ją po główce głaszcze. - nie pamiętam czy mówiłam, czy nie, ale mamy 11 ząbków i 12 już na wybiciu! No i już nie pamiętam, ale coś tam na pewno robi ;p hehehe śpi ok 12h, z jedną pobudką między 6-7 na mleczko i śpi dalej. W dzień robi tylko jedną drzemkę ok. 2h Je tylko 4 razy dziennie, bo więcej nie chce. ok. 6-7 mleko ok. 11 drugie śniadanko ok. 15-16 - obiad ok. 20 mleko dostaje w między czasie jakieś jabłuszko i chrupki. No to jeszcze jakieś zdjątka ![]() 1. Amelka na swoim urodzinowym prezencie 2. uwielbia wchodzić tam gdzie ciasno 3. pierwszy spacerek tej zimy 4. niedzielnie 5. wdała się w tatusia 6. w nocy nie chciała spać i śmiała się ze mną do 1 w nocy 7. kolejny spacerek 8. idę sama, nie zrażę się tymi dwoma orzełkami które wywinęłam na śniegu Do łaski wrócił duży wózek i na śniegu spisuje się REWELACYJNIE! narzekałam tak na niego latem a teraz proszę
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-12-10 o 22:21 |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
to my też prosimy o kliki
![]() http://konkurs.happytv.pl/zdjecia/lo...Wojciech+Marek
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
gochaa jak wiesz głosowałam już
![]() A i ja proszę na Amelutkę ![]() http://konkurs.happytv.pl/zdjecie/59/amelka-baczewska
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Pogłosowałam:F
Verusia mały ma szczoteczke jakąś zwykłą z kompletu baby obno czy coś...a apste elmex z fluorem od1-6lat. Madzia masakra...współczuje naprawde tego chorowania ![]() Katevalley miło Cię widzieć Fotki na nk oglądałam na bierząco![]() Gratuluję postępów! Dzięki Twojemu opisowi przypomniało mi się, że Piotruś tez wchodzi na schody, macha papa nawet na obie ręce Ale nie mówi tak jak Twoja mała
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie z chorowaniem to mamy - ja jako dzuecko chorowałam bardzo dużo - zatoki i anginy - do czsu usunięcia w wieku 8 lat 3 migdałka i miałam spokoj ale kika lat temu jakies 6 złąpałm anginę i od tamtej pory mam problemy i do tego dochodzą zatoki - masakra, ale teraz pojde zrobie wymazy z gardła - pewnie mam jakas bakterie
Iza wcześniej nie chorowała praktycznie wcale a teraz drugi rok - ale to tez i przedszkole i 3 migdał teraz z tego co czytam, ona ma szkarlatynę, a jak tak to Grzes bedzie chory, bo to choroba zakazna i przywlokła to z przedszkola - kilkoro dzieci chorowało |
|
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wpadłam na chwilke bo moja stwora mała marudna bo 3 zęby na raz się wyrzynają dwie górne 3 i dolna 3 te górne widać już pare dni ale jakos nie chcą się do końca przebić nie wiem czemu tak długo to trwa, wkoncu je juz widać to powinna być chwila a tu to tak długo się ciągnie kupiłam wkońcu Agusi sukienusie na to wesele mam nadzieję ze będzie super http://allegro.pl/angielska-sukienka-na-swieta-wizytowa9-12m-80-roza-i1362471610.html dziś jedziemy na małą imprezke bo mój chrzestny ma 50lat, ale wcale mi sie tam nie chce jechac o moich urodzinach nawet nie pamięta ani głupiego smsa nie napisze a teraz wielce wszystkich zaprasza na swoje urodziny kurcze wpadne jak moja maruda uśnie bo strasznie mi sie tu klei przytula i płacze
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze przy drugiej kawce wiec wladlam do was jeszcze...
![]() Wiecie, ze zapomnialam, ze mamy dzisiaj rocznice slubu? Malz wpada rano z kwiatami a ja oczy jak talerze o co mu chodzi? No a tak poza tym, to czekam na @...powinna sie zjawic juz kilka dni temu....brzuch ciagnie mnie i pobolewa dosc mocno wiec czekam...hehehe...malz oswiadczyl, ze to bylyby taaaaaki piekny prezent na swieta... ![]()
|
#2650 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie Kareninko piękny prezent
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Aniu no to panan będzie balować - ładniutka sukieneczka |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() zaglądaj częściej
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu sukienka jest śliczna
![]() Karenina trzymam kciuki żebyście mieli wymarzony prezent Ale tu brzuszkowy by się zorbiło
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Zeberka - super avatarek ![]() A u nas...no cóż, Wojtuś marudny na maxa, wrócił katar i kaszel, i teraz nie wiem czy to po szczepieniu czy tak po prostu wróciło Nic tylko by mi na rękach siedział :/
|
|
#2654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może małe testowanko?? ![]() Cytat:
Oby szybciutko jej wyszły!! Gocha nie martw się Będę już codziennie ![]() Właśnie szykujemy się na spacer, ale coś się wiatr zerwał straszny ;/ no i chyba nic z tego. Za silny wiatr. Nawet temp. spadła szybko.
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-12-11 o 12:37 |
||
|
|
|
#2655 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
własnie moja Aguśka usneła mi na rękach, przyszła się znów poprzytulać i wtulona patrzyła na bajkę i usnęła
![]() Cytat:
i trzymam kciuki żebyście kolejne noce mieli spokojne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeberko superowy avatarek
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Goocha, Ania dziękuje
![]() Katevalley my się nie wybraliśmy na spaccerek właśnie przez wietrzysko i gęsto padający śnieg- zacina i widziałam przez okno jak babka szła i się mordowała
|
|
|
|
#2657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to będzie prezent na święta?? a może szybciutki teścik jejku ale tu się fasolkowo robi ![]() Cytat:
wracajcie wszystkie chorowitki do zrowia szybciutko dzięki za ocenę sukienusi no ale mierzyłam inne jej sukienusie więc ta też powinna być gites ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
muszę iść głowę umyć bo jak Aga wstanie to nie dam rady potem włosów wyprostować a we wtorek lece wkońcu do fryzjera bo strasznie mi już te kudły urosły i tym razem zetne troche mocniej ![]() Katevalley jak tam twoje nerki?? wporządku?
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-12-11 o 12:45 |
|||
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu jak szlaeć to szaleć:d
My jednak wyszliśmy na 40 minut na sanki, bo troche mniej sypało. Fajnie było. |
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
a dziękuję Aniulka już dobrze
Mam jednak wizytę w poniedziałek u nefrologa.Co do fasolkowych To my z TŻ zaszaleliśmy @ powinna być dokładnie na gwiazdkę może nie będzie
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
hej
Nie mogę się wbić w wątek, jak już się mniej pisze to później ciężko wrócić a jeszcze na szybko postanowiliśmy zrobić chrzciny w przyszłą niedzielę, więc mamy troszke załatwiania, ciekawe czy znajde ładną sukienkę w tym rozmiarze, przeważnie te specjalne na chrzciny to chyba malutkie są, nie?![]() Katarinka, jak zwykle zdjęcia urocze ![]() Katevalley, ale Amelka robi postępy i widziałam filmik, jak ślicznie wstaje i chodzi i fajnie, że u Ciebie ze zdrówkiem ok mówisz, że zaszalałaś z tż ![]() Karenina, Ty też zaszalałaś? to tylko ja nie szaleje? no i katekate chyba też nie Madziu, dużo zdróweczka dla Was! kurcze, jak ma się dziecko w wieku przedszkolnym to widzę po was, że ciągle coś przynosi do domu... ehh nie uniknie sie więcej nie pamiętam... aaa - Brombi, wklejałaś jakiś czas temu Filusia z koszula, ale ma słodką buzie Blanka ma taką swoją maskotke, piorę ją co jakiś czas ale z ecru zrobiła się szara... wkleje wam na dole zdjęcie(ta po prawej), kizi mizi sie nazywa, kupiliśmy jej dwa nowsze modele i wywala je z premedytacją. A jakbyście widziały jej minę jak odnalazła swojego kochanego kiziolka w szufladzie... mniej więcej "KIZIOL! jesteś ! a juz straciłam nadzieje" ![]() moje dziecko ciagle NIE CHODZI no i to na tyle.. a i jeszcze jest straaaasznie niegrzeczna, wszystko dosłownie chce wymusic krzykiem, histerią itd..
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-12-11 o 15:17 |
|
|
|
#2661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nasza sukienka była złotawa Untitled.jpg chrzciny.jpg Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-12-11 o 15:56 |
|||
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
Tarasiu, z tego co widzę to nie taką zwykłą
Nie chcę też nie wiadomo jak strojnej itd, raczej coś klasycznego i eleganckiego, żadnych stu warstw tiulu, falbanek, cekinów itd. No i nie chce z satyny. A takich jest najwięcej I tak w kościele będzie pewnie w kombinezonie więc tak naprawdę sukienkę tylko w restauracji będzie widać ![]() a w ogóle to zapomniałam się pochwalić,że jestem po małym tuningu zrobiłam sobie permanentne kreseczki na górnych powiekach, już prawie zagojone i byłam na keratynie w czwartek, wreszcie mam piękne włosy, już patrzeć na nie nie moglam, w życiu ich nie rozjaśnie
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-12-11 o 15:52 |
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola, to sukienka z Wójcika. Ona miała tylko podszytą na dole tą falbankę. warstwa była tylko jedna, do tego był sweterek i rajstopki.
ale tak jak mówisz w kościele nie będzie nic widać, a dopiero w restauracji. Do kościoła możesz ją ubrać "wygodnie" a w restauracji możecie się przebrać. |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
haj Mamusie,
nie wiem czy uda mi się nadrobić zaległości bo od wtorku mnie nie było ale chciałam Wam powiedzieć że dziś cały dzień wspominam w myślach nasze rozmowy z 11 grudnia 2009 ach... wiem że już to czytałyście ale - kurczę jak to zleciało dziękuję Wam za to że jesteście i wspólnie możemy tworzyć taki fajny wątek |
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie wreszcie udalo mi sie do was zagladnac
Dzis caly dzien w rozjazdach ale jestem zadowolona bo zamowilismy stół i krzesła do salonu i jeszcze na swieta bedziemy je miec Karenina wszystkiego naj z okzji rocznicy Moja zmora spi, ciekawe kiedy na noc potem pojdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
to kciuki teraz trzymamy za brak @
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~~ witam Cię Farahh Katarinko no ślicznie wygląda Bianeczka ![]() ~~ Mamusie miałam Was o to już tyle razy zapytać i ciągle zapominam Za to wczoraj dostaliśmy łyżeczki z Bobovity - taki prezent gwiazdkowy w ramach podziękowania za udział w konkursie z tymi nakrętkami co się zbierało i wysyłało miło z ich str ![]() idę dalej czytać póki jeszcze mogę ![]() zaległe życzonka dla Lenki od Kolanosi Andre pod szafą Gosik - Michaś jeszcze lepszy
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-11 o 16:53 |
|
|
|
|
#2667 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Serdeczne życzonka z Okazji roczku dla Cytat:
A i głosuję of kors Cytat:
Cytat:
Teraz czekam na wysyp u Madzi... Cholera a urodziny mamy w czwartek i chyba będę musiała przełożyć ![]() Cytat:
Wszystkiego naj..... a najbardziej wiesz czego ![]() Cytat:
Kiziol Cytat:
![]() Cytat:
Obejrzałąm też wszystkie zdjęcia i filmiki Madzia od wczoraj chodzi ) rwie się do tego strasznie i jaką ma radochę...
|
|||||||
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu
dla Madzi za chodzenie A ti Kamilka podczas wczorajszej kapieli
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicna ![]() |
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu słodziachny ma usmieszek
![]() Ditu grtuluję kroczków!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Slodkosci

trochę was zaniedbałam ;p
55kg 

Nic tylko by mi na rękach siedział :/

a jeszcze na szybko postanowiliśmy zrobić chrzciny w przyszłą niedzielę, więc mamy troszke załatwiania, ciekawe czy znajde ładną sukienkę w tym rozmiarze, przeważnie te specjalne na chrzciny to chyba malutkie są, nie?
dziękuję Wam za to że jesteście i wspólnie możemy tworzyć taki fajny wątek