|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Ale dzis pustki, ja po sprzatalam i tylko chlone mandarynki...
Oczywiscie dla naszych swiezych zoneczek wszystkiego co najlepsze czekamy niecierpliwie na wiesci, ide robic ciacho i pora sie doprowadzic do porzadku Milego weekendu
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
prywatna czesc naszego watku, do ktorego trzeba miec zaproszenie
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#395 |
|
Moderatoreska
|
Helloł
![]() Jestem w końcu w domku, ale tylko na godzinkę, jestem umówiona ze szwagierka która przyleciała z Anglii nie widziałyśmy się ponad rok, więc wrócę dopiero pewnie późnym wieczorkiem. Zamiast odpoczywać to ja cała sobotę od samego rana latam, a do tego śnieżyca okropna, sypie i sypie śnieg od rana :/ |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka, musisz być teraz dzielna. Jak masz dobre wyniki, to super, bo dzieciątko jet bezpieczne
liczę, że lekarze szybko znajdą to, o co chodzi. Nie smuć się Kochana, pamiętaj, że robisz wszystko dla maluszka Swoją drogą, jak miesiąc temu dostałam krwawienia w rodzinnym Poznaniu, to położyli mnie w szpitalu gin-poł, gdzie lekarz zamiast krwiaka 30 na 20 mm "znalazł" taki na 5 mm! A jak się upomniałam o luteinę, to nie chcieli mi dać, po czym pielęgniarka przyszła po godzinie na moją salę i powiedziała, że skoro się upomniałam, to dostanę dla świętego spokoju |
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Loo, ale sie narobilam! Pikna dzisaj pogoda w Anglii w sam raz na umycie okien
Wiec polecialam sobie ze wszystkimi, a co i nie uwierzycie... wlazlam w gowno :zygi: no zeby cos sobie zrobilo toalete pod moim oknem no???? Masakra!! I ja oczywiscie musialam w nie wlezc Moze cos wygram Mama powiedziala, ze mi sprezentuje caly ten zestaw do lozeczka!!!! Oto i on Ten ecru ![]() http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...327007945.html
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Puszczaj! Musowo hihihiNo posciel przepiękna Jak już bede kupować to na pewno o niej bede pamiętać! Najlepszy jest ten rożek ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- az sie popłakałam takie to wszystko ładne! jaki kolor chcesz? |
|
|
|
|
#399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe, dobre Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja Zosia ma taką pościel, jest bardzo dobrej jakości od samego rana dzis śnieg padał strasznie, ale jest +3 stopnie i wszystko co napadało to się roztopiło... Zosia ma czerwone spojówki w oczku i troche ropki (chyba jakieś zapalenie ma)wysłałam mężula po krople do oczu ale jakoś nie wiedzę jak sobie daje nakropić do oka czegoś ![]() byliśmy na zakupach i oczywiście tylko Zosi kupiłam ciuszki
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-11 o 16:39 |
|||||
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Ecru, jasny bez
Bo mysle o lozeczku w kolorze ciemnego drewna ![]() O taki http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CHILDS-BAB...item19c1870046 No, ale tu zaczynaja sie schody, bo wymiary mnie przerastaja Kolderka 120x90 Lozeczko 120X60 Wiec ta kolderka chyba za duza do tego lozeczka ![]() no sa jeszcze lozeczka o wymiarach 140x70, no ale to tez mi nie pasuje I kolejny problem mam... jak nie urok to sraczka ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Andziot kochana, a jaki masz wymiar lozeczka do tej poscieli, bo zeswiruje
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze czyms ja przekupisz i sie zgodzi? Trzymam kciuki by sie udalo!!!!
|
|
#403 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamy.Sama urodziłam córcie w lipcu tego roku.Moja córeczka bierze udział w konkursie.Możemy prosic o głosiki? Z góry dziękuję w imieniu Julki
Życzę łatwego rozwiązania http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/konkursy/zobacz_zdjecie/15082
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas porządki w toku
![]() 10 godzinę. Mam wrażenie, że mój TŻ dostał zapalenia paznokci ![]() 3 razy już był na śmietniku, 3 razy w piwnicy z niepotrzebnymi rzeczami. Mam nadzieję, że do 20 będzie fajrant |
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mamy ciemne łóżeczko i ślicznie to wygląda Cytat:
myślę że poczekam z kroplami do jutra jak się nie polepszy bo nie chce walić od razu antybiotykiem
|
||
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre części można dokupić oddzielnie |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jutro Was nadrobie, bo dopiero net mi zaczal dzialac po wczorajszej mega wichurze, ale strasznie wolno chodzi, a zaraz wychodzimy do znajomych
![]() pozatym taka zimnica u mnie, ze szok, zescie mi pozazdroscily ciepelka i przeslalyscie zimno milego wieczorku
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa pora
![]() co za wstretna pogoda! okropnie sie dzisiaj jezdzi samochodem brrrrrr ale oczy mi sie dzisiaj zamykaja... chyba pojde wczesniej spac aaaaaaaaaaaaa! dolaczam sie do zyczen dla dziewczyn z forum ktore wychodza dzisiaj za maz najlepszego dziewczyny! Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-11 o 19:54 |
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziotku kochany
ogromnie i pomoglas!!!! ![]() Taverney Slonce mysle, ze tylko te lozeczka i foteliki dwa, a reszta moze byc wspolna Mysle, ze Dzieciaczkom bedzie wszystko jedno Principessinko, a u mnie dzisaj byla tak ladna pogoda ze tym razem ja umylam okna Milego wieczoruKasia & Catia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
tzn ze się zdecydowalaś ???
you are welcome
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Nie było mnie od czwartku popołudniu, bo wczoraj na 14 miałam wizytę u lekarza, potem prosto na urodzinki do mojej siostry, a dzisiaj cały dzień latałam po sklepach. Kupiłam trochę ubranek dla dzidzi. Oczywiście od razu mnie teściowa ochrzaniła jak się dowiedziała. Najpierw mąż jej na spokojnie tłumaczył, że jak się ma coś stać, to się i tak stanie i w przesądy nie wierzymy. No ale, że nie bardzo to do niej przemówiło, to ja powiedziałam, że przecież VAT na ubranka dziecięce wzrośnie najpierw w styczniu z 7 na 8%, a od lutego na 23%, więc jak coś się stanie, to wszystko sprzedamy i jeszcze zarobimy. Jakbyście widziały jej oczy ![]() U lekarza wszystko ok. Dzidzia w pełni wymiarowa. Data porodu z USG idealnie pokrywa się z datą z owulacji. No i najważniejsze (no może nie najważniejsze, ale jednak) ... płeć. Lekarz patrzy, patrzy i mówi: "ja już widzę, a wy?" Mój mąż na to, że nie widzi, mi się wydawało że widzę męskie narządy, ale nie zdążyłam się odezwać, bo lekarz mówi "piękna dziewczynka". Trochę się zdziwiłam, ale cóż ... lekarz był pewny na 100% nawet zaznaczył strzałeczką na zdjęciu niby wargi sromowe. Ale potem jak się dzidzia odwracała, to mówi: "zaraz, zaraz, coś mi tu mignęło. Niech Państwo jeszcze nie malują pokoju na różowo, żeby potem nie było na mnie". 7 stycznia mamy USG połówkowe i wtedy już nam ostatecznie powie, czy się pomylił, czy nie. Ja mam 4 tygodnie czasu na oswojenie się z myślą, że to jednak może być dziewczynka, a mój mąż już oglądał dzisiaj sukieneczki w H&M (on chciał córeczkę), ale nie pozwoliłam mu jeszcze kupić. Narazie kupujemy nadal rzeczy uniwersalne. Jeśli chodzi o krwawienia z nosa, bo któraś tu też miała taki problem, to lekarz powiedział, że wynika to z bardzo mocno obniżonego poziomu estrogenów, co powoduje wysuszanie śluzówek, a następnie krwawienie. Powiedział, że w ciąży nie możemy podnosić poziomu estrogenów i mam używać kropli nawilżających do nosa. Na szczęście przez ostatnie 4 dni miałam spokój, więc póki co kropli nie kupuje. Najwyżej mąż poleci do apteki. Dołączam jeszcze zdjęcia, chociaż za wiele na nich tym razem nie widać i lecę was nadrabiać od 5-ej strony. |
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK na pewno jest dobrze zastąpić takie typowe kupne słodycze np. owocami suszonymi. Też są słodkie i mają kcal ale mają błonnik i czytałam, że nie podnoszą poziomu glukozy we krwi.
Ja mam zawsze w domu suszone morele, brzoskwinie daktyle, orzechy. Jako chrupka przekąska idealne są suszone banany - pychotka. Uwielbiam też suszone jabłka, można kupić w markecie lub przygotować samemu w piekarniku: http://www.ksiazka-kucharska.pl/prze...ablka-suszone/ Jeśli masz ochotę na słodki deser, możesz przygotować sobie ryż z jogurtem i cynamonem albo pieczone jabłko z cynamonem i miodem. Ja też bardzo lubię kisiel ze startym jabłkiem. Ja jestem w ogóle amatorką jabłek i uwielbiam też prosty deser, starte jabłuszko z brązowym cukrem A jeśli lubisz ciasteczka, to spróbuj przygotować je sama, są przepisy w internecie na ciasteczka owsiane albo ciasteczka musli Cytat:
![]() kasia, Catia Najlepszeeeeegooooo!!! ![]()
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M ślicznie widać dzidzie
rośnie i to najważniejsze a historia z teściową ----->>> ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- hehe pewnie tak ![]() u nas też ostatnio temat samochodu aktualny mężu założył firmę i potrzebuje auta, a zabierają możliwość odliczenia vat od stycznia ![]() no i były poszukiwania wielkie, bo wszystkie już wykupione
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
))Gratulacje dla naszych wątkowych Młodych Żon! To już oficjalnie z gps ![]() Ja to dziś zalatany dzień. Po pierwsze nie wyspałam się, dokuczał mi kaszel, ból gardła i jakieś sny męczące. Potem szkoła, musiałam być, bo zajęcia ważne, ale też interesujące i przydatne do pracy dyplomowej. Byłam też u Rodziców ![]() A teraz lenię się pod kocem, z herbatą, oglądam BH 90210. TŻ dziś 'imprezuje', a ja samotnie choruje Bioparox mi dotrzymuje towarzystwa![]() Nic mi to zaziębienie nie przechodzi... PS czy Wy też macie takie mocne i ładne paznokcie? Jestem w szoku, bo raczej zawsze miałam słabe, przez co nie zapuszczałam. Zresztą lubię swoje naturalne, krótkie. Jednak teraz rosną, jak szalone, są mocne, twarde i nie wiem, do jakiej długości mogłyby urosnąć, gdybym nie obcinała. Ostatnio miałam frencha i dwie osoby pytały, czy to żele
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ta plcia to nigdy nie wiadomo. Najwazniejsze i tak jest to, ze Dzidziol rozwija sie prawidlowo I pieknie wyglada A o plec sie nie martw... dowiesz sie za niecale pol roku ![]() No jak najbardziej tylko szkopul w tym, ze nie pamietam hasla i nazwy uzykownika na allegro Do jutra cos wykombinuje ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- O Mary dobrze, ze jestes bo przypomnialas mi, ze zapomnialam pieska nakarmic ![]() I wracaj szybciutko do zdrowia!!!!!!
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy grubsze to nie wiem, bo w sumie nigdy nie miałam problemów z paznokciami ![]() ale dzidzia mnie łaskocze dziś ![]() no i znalazłam fajny rowerek dla Zosi i chyba się zrzucimy z chrzestnym ![]() o taki i ma być czerwony bo jak mawia mój męzul "czerwone są szybkie"
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-11 o 22:08 |
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, dzięki, kochana!
właściwie, to już nie mam czym się leczyć. Zestaw Bioparox + sól morska do nosa + inhalacje Olbasem + hebrata z róży + Tantum do ssania musi wystarczyć ![]() No i cieszę się, że przypomniała o psiakach, chyba muszę regularniej wchodzić ![]() Agnieszko, super, że wszystko dobrze! Widzę, że Twoje dzieciątko ruchliwe, szybka zmiana pozycji ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Andziot, moje pazury zmieniły się na korzyść nie obrażę się, jeśli takie pozostaną ![]() Rowerek klasa, proszę Ciebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

Milego weekendu
Moze cos wygram 

Ja tam uwazam, ze schudniemy po ciazy, a teraz jest okres, ze nikt mi nie powie GRUBAS, bo jestem uprzywilejowana
i troche ropki (chyba jakieś zapalenie ma)

Trzymam kciuki by sie udalo!!!!
ogromnie i pomoglas!!!!