|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Witajcie,
Fasolka - jaka Hania już duża. Śliczna i mądra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Libra wcale nie odbiło
![]() Ja tez szukam dobrych rzeczy , mięsa i inne tylko na rynku od chłopa a nie ze sklepu , jajka od babek co mają kilka kurek i przyjadą sprzedać , melko pół na pół , bo wole miec zawsze jakiś zapas w kartonach bo to się nie psuje . Chleb pieczemy sami w wypiekaczu , wedliny robimy lub kupujemy tylko na rynku swojskie . Absolutnie Ci nie odbiło ![]() Musze kiedys sama zrobić pierogi - ale jakoś wydaje mi się to niewykonalne he he .
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
SOS czy soczewica czerwona zawiera gluten??????????????????? ??
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- anuluje, znalazlam, nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Ja mojemu pozwalam wchodzić do lazienki, co niestety wiąże z codziennym czyszczeniem całej łazienki
![]() ![]() Idę wkońcu te rogaliki robić, będą z wiśniami i marmoladą.
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
My nie wpuszczamy Oliwki do łazienki. Ja jak idę na dole do WC to zaraz za mną leci Igor i Vasco więc wystarczy mi towarzystwa. Ponadto mamy tam kuwetę Igora więc łazienka to zakazane miejsce dla Oliwki.
Mała właśnie z Tatą na sankach więc ja mam wolne. W sumie to większość dnia mam wolne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2258 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie kupiłam jeszcze sanek i żałuję,a dzisiaj na dodatek popsuł nam się samochód ![]() strasznie u nas dzisiaj sypie,wychodzicie tez w taką pogodę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Tak, święta coraz bliżej a ja nawet nie wiem gdzie je spędzimy
![]() A na spacer to Oliwka wychodzi prawie codziennie. Czasem jest to tylko 10-15 min. Tak jak dzisiaj bo bardzo śnieży. No chyba że jest mniej niż -10 to nie wychodzi. JA ją ubieram i ktoś z nią idzie. A ja to od 4 tygodni nie wychodzę i nie wiem jak ta zima wygląda. Może jutro wybierzemy się na jakieś zakupy ale nie wiem czy dam radę długo chodzić o kulach.
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=libra777;23692977] Fasolka kiedyś kupiłąm rybę 0,5kg mrozoną taka pakowaną ,łosoś norweski z biedronki, po rozmrozeniu było 320g ![]() Robią nas w mambuko jak się da ![]() Z tanimi rybami to jest tak jak z tanim mięsem coś musi być z nim nie tak , mięso szprycują różnymi chemikaliami a ryby szprycują wodą dzięki temu waga się zwiększa a na rybie nic nie widać. Gotowych panierowanych tez nie radzę kupować bo nie wiadomo co w nich jest , a w słynnych paluszkach krabowych nie ma ani grama kraba jest wyprodukowany z rybiego białka i białego mięsa ryb morskich. W gotowych konserwach i pastach też jest full dodatków chemicznych , soli , cukru itp. Chyba już mam jakąś obsesję ![]() Chleb piekę sama , mięso i wędliny od znajomego rolnika , teraz zgłębiam tajniki domowej produkcji serów topionych i żółtych , żadna filozofia i niebo w gębie.No i udało mi się znaleźć mleko od krowy , twaróg , czekam na śmietanę i będę robic masło ![]() Myślicie że mi odbiło ![]() Nie odbiło.Fajnie,że masz możliwość i chęci,przynajmniej syfu nie wcinasz.A z tą pangą to dobrze wiedzieć. A jak wy dziewczyny robicie te ryby w piekarniku?dajcie jakiś przepis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj ledwo weszłam do domu i zaczął alarm mi wyć przeciw pożarowy-prąd zabrali,a w piecu mi się paliło i musiałam wybierać.Dziecko posadziłam w salonie i poleciałam,wywałam wszystko na zewnątrz,dymu od cholery,aż w domu siwo i ten mały szkodnik przyleciał do mnie i pcha mi się w ten syf to ja z powrotem zawróciłam i owszem poszła,ale do misek kota i dobrze,że zdążyłam zauważyć,że pchała kocie jedzenie sobie do buzi(bo ona wszystko wkłada do buzi)ja zwariuje z tym ścigaczem małym.Nina jest jak mój cień,gdzie ja tam i ona,nawet do wc w spokoju pójść nie mogę,bo ja zamknę drzwi to wali w nie i otworzyć muszę ![]() Pogoda obrzydliwa,jeszcze zła jestem,bo zawsze kupuję sobie buty porządne ze skóry i w tym roku kupiłam fajne takie wygodne,ale jak śniegi przyszły to minuta i nóg z zimna nie czuję to musiałam łjeszcze dzisiaj azić po sklepach,żeby kupić coś z grubszą podeszwą i ocieplanym środkiem.Na szczęście znalazłam i mam z głowy. Wózek też dzisiaj zamówiłam,tylko ciekawe kiedy kurier dotrze,bo zasypane wszystko. Dobrze,że dziadek mi te hektary odśnieżył,bo bym drzwi nie znalazła.A kysz z tą przeklętą zimą.
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, tak czytam, że Wasze maluchy krążą po mieszkaniach/domach, a ja mam dylemat, bo w kuchni połączonej z jadalnią na podłodze są płytki i nie pozwalamy małej tam pełzać, bo przecież one zimne są i nie wiem czy istnieje coś innego niż piankowe puzzle, które jak się podniesie i chce sprzątnąc po zabawie to wylatują WSZYSTKIE małe kawaleczki i mnie chol,.... trafia na drugi dzień-coś ala duża karimata, ale w jedym kawałku? Czy Wasze maluchy łażą po wszelkich nawierzchniach od paneli po zimne kafelki??? Bo chcąc trzymać małą tylko na puzzlach względnie na panelach to musimy praktycznie pokój zamykać i tam z nią siedzieć całymi godzinami bo inaczej lezie na zimne ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-12-11 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Wtajemniczenie
|
mrowak ja mam świetny przepis na chleb (pieczony w piekarniku) - daj znać czy chcesz
![]() ![]() ![]() Mój Dyziek lata po całym domu - także po gresie, a że zimny... to trudno ![]() Nie nadrobiłam Was bo mój tż się uczy i nie mam dostępu do kompa ![]() ![]()
#2264 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie. Jestem zielona w te klocki tzn. chodzi o rozwód, jak to załatwić? tzn chodzi o pozew itd, czy trzeba iść do adwokata czy samemu można to załatwić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Już nie mogę się doczekać.
Mrowak - ja nie pozwalam małej chodzić po płytkach ale nie ze względu na zimno (u nas ogrzewanie podłogowe) ale jakoś tak mi to nie pasuje. Więc mała tylko po panelach lata a i to nie za często bo u nas zwierzaki chodzą. Ma swój kojec i tam łazi. Ja bym się bała tak małą zostawić w pokoju to tu tyle czyha niebezpieczeństw - jest kominek, są szafki i wiele innych niebezpieczeństw. Więc chodzi tylko wtedy gdy ktoś z nią jest.
#2266 |
Zakorzenienie
|
Ja w domu ogólnie mam panete, tylko w łazience płytki. Ale np w Eryka pokoju co duża pusta powierzchnia(jak ma porządek co ostatnio dość często) to ma dywan w samochodziki. Cienki dosyć i na tyle że można go zwinąć i do szafy schować jak nie jest potrzebny. Dla dziewczynku może coś takiego http://allegro.onet.pl/dywan-dziecie...356255587.html
http://allegro.onet.pl/dywan-dziecie...352868749.html http://allegro.onet.pl/dywanik-dziec...352868859.html Rogaliki pyszne wyszły, przepis ułatwiłam, bo nie czekalam za każdym razem żeby wyrosło, i są super, Erwiemu bardzo smakują, to będę częściej robiła. No i na marmoladę mrożona wisienka fajnie pasuje bo nie mdli. Byłam na basenie, się wymasowałam, aż mi dobrze ![]() ![]() Koleżanka byla z córcią u mnie,(córcia o 5 min starsza od Erwina jedna porodówka) i maluchy jakie zadowolone ze swojego towarzystwa, co chwila się tuliły, i buziakowali, dobrze że grono przyzwoitek wokoło, bo nie wiadomo jak by się to skończyło ![]() U was pada, a u mnie deszczowo, więc strach chodzić po tym lodzie żeby nie skończyć jak P0P- swoją drogą kobieto ty tak nie zachwalaj swego tz bo tylko inne zachęcasz. Mi to by nie miał kto podać szklanki wody i bym musiala chyba na wózku jeździć. Może zrób spotkanie u ciebie, ale takie mamy +tatusiowie, żeby tatusiowie, widzieli twojego tz jak o ciebie dba, może coś ich to zrefleksuje ![]()
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia, te same aukcje na allegro wlasnie ogładałam z dywanami ![]()
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2269 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hania dziekuje ![]() Hania dziekuje ![]() ![]() Ano duza jest, duza ![]() Cytat:
Pozew piszesz sama, od razu o zwolnienie z kosztow (sad rodzinny idzie na reke bardzo, a w razie gdy orzeknie,ze z winy tz , obciazy jego kosztami-musisz to zaznaczyc). Jak cos to pytaj ![]() Polecam kozystac z darmowych uslug prawniczych (nie wiem gdzie mieszkasz) w Biurze Porad Obywatelskich . W kazdym wiekszym miescie jest takie biuro. Tam prawnicy przyjmuja za darmo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może po prostu rozkładaj Gabusi grubszy koc?ja tak robiłam jak mała była jeszcze leżąca,a nie miałam jeszcze puzzli i było ok.Zwiniesz i po kłopocie. Nina od tygodnia zaczęła szarpać się za ucho ![]() Może po prostu odkryła,że coś tam ma i ją ciekawi...
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Maciuś po dzisiejszej kąpieli
#2272 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maciej robi to samo co Nina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() moj był grzeczy do ubierania ![]() ![]() ![]() ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-12-11 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Aneczkka - Maciuś jest na tym zdjęciu taki że gęba sama się do niego uśmiecha od ucha do ucha
![]() ![]()
#2275 |
Zakorzenienie
|
jutro idziemy na kabaret Neonówka, boje sie go z mamą zoatswić sam na sam
![]() ![]() ![]() ![]() ide bo znowy akcja się zaczyna ![]()
#2276 |
Rozeznanie
|
A ja niose nowine.
Dzis w radio uslyszalam (tym naszym, tutejszym), ze Belgowie zrobili badania i wykryli, ze w puzzlach piankowych znajduja sie trujace, a dokladnie rakotworcze substancje, chodzi chyba o barwniki. Beda wycofywali je, i to nie wiem czy nie w calej Europie; Musialabym posluchac jeszcze, bo nie pamietam. Moja i tak na nich bedzie, ale nie wiem, czy dam jej teraz je obgryzac. Kurka, a takie fajne, niezastapione wrecz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
Moja w kapieli byla uchachana, i smiala sie swoim bezzebnym usmiechem
![]() ale po....to jakby ja zazynali ![]() Dzis jej z ciekawosci pomasowalam dziasla zelem (dentoix, czy jakos tam ![]() ![]() ![]() ![]() A tu fotki mojej Wenus w pianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Rozeznanie
|
Nieee...nooo...Cigi, nie mialas kiedy?! (znaczy sie Belgowie) Ja wlasnie zamowilam 2 paki...
![]() To po co pisza na tych puzzlach ze sa z atestami? ![]() (moze Belgowie wypchna na rynek puzzle bezrakowe ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-12-11 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Cigi - no i teraz nie wiem czy nie powinna złożyć tych wszystkich puzli. Kurcze niedobrze. Tym bardziej że Oliwka jest na etapie wydłubywania wszystkich liczb i ich obgryzania
![]() ![]() ![]() Fasolka - piękna ta Twoja Wenus w kąpieli ![]()
#2280 |
Rozeznanie
|
wlasnie dosluchalam; wiec badali 9 roznych puzzli (czyli firm) i sa w nich jakies substancje, nie barwniki, kauczuk raczej, form... (aldehyd??), nie wiem dokladnie, ktory moze byc szkodliwy, w ogole w kontakcie ze skora;
A ja nie wiem czy moje maja jakies testy. napisane jest CE, co to znaczy??? ![]() To moja juz sie nawchlaniala; ale gdzie nie ma swinstw, z drugiej strony. Belgowie bede je sciagac z rynku, a teraz inne kraje maja robic badania zdaje sie i tez moze wycofywac ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- i alergie moga tez wywolywac; to jakies inne form... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.